Jump to content

[MULTI] Duke Nukem Forever

eLeKtriK EyE
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

[imgalign]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/e6/Duke_Nukem_Forever_Box_art.jpg[/imgalign]Άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ που λέγεται Duke Nukem Forever!

Στο site της 3D Realms ανακοινώνεται η διάθεση από το 2011 του παιχνιδιού σε PC, XBOX 360, και PS3!

Η ανάπτυξη γίνεται από την Gearbox Software και θα διατεθεί από την Take2 Interactive!

Λίγα λόγια για το Duke Nukem για όσους δεν ξέρουν:

Το 1991 η Apogee δημιουργεί ένα platform game με πρωταγωνιστή ένα μυώδη, αθυρόστομο, σωβινιστή και γυναικά "σκληρό" τύπο ονόματι Duke Nukem. Το παιχνίδι γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και οδηγεί στο sequel Duke Nukem II το 1993.

Όμως το μεγάλο "μπαμ" έγινε το 1996 με τη δημιουργία του Duke Nukem 3D. Το gameplay έγινε πλέον τρισδιάστατο FPS, και γνώρισε την αποθέωση χάρη στα χιουμοριστικά και σεξιστικά στοιχεία του. Αναπτύχθηκε από τη 3D Realms με την μηχανή Build, και ακολούθησε και ένα expansion pack ονόματι Plutonium.

Το 1997 ανακοινώνεται ότι είναι στα σκαριά το τέταρτο επεισόδιο του παιχνιδιού με τίτλο Duke Nukem Forever, βασισμένο στη μηχανή του Quake.

Το 1999 αποφασίζεται η αλλαγή της μηχανής, σε αυτήν του Unreal.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η εταιρεία GT Interactive καθυστέρησαν την ανάπτυξή του, αν και το 2001 παρουσιάστηκε ένα εντυπωσιακό trailer με in-game σκηνές.

Τα χρόνια που ακολούθησαν η ανάπτυξη είχε σχεδόν παγώσει, η 3D Realms τσακώθηκε με την Take 2 Interactive (τον εκδότη), και παρόλες τις διαβεβαιώσεις των προγραμματιστών κάθε χρόνο (και τα σκόρπια in-game screenshot που δημοσιέυονταν π.χ το 2006) ότι τον επόμενο θα κυκλοφορούσε το παιχνίδι, τίποτα δεν γινόταν.

Το 2007 παρουσιάστηκε νέο trailer, αλλά το παιχνίδι πουθενά!

Το 2009 η Take 2 σταμάτησε να χρηματοδοτεί τη 3D Realms και απολύθηκαν οι περισσότεροι προγραμματιστές της. Παρόλα αυτά, νέο υλικό από το παιχνίδι συνεχίστηκε να διαρρέει μέχρι και το τέλος του 2009.

Τα 13 σχεδόν χρόνια που έχουν περάσει από την ανακοίνωση του παιχνιδιού το έχουν κατατάξει στην κατηγορία "Vaporware" και μάλιστα στην κορυφή της σχετικής λίστας, και έχουν γίνει άπειρα λογοπαίγνια και καλαμπούρια σχετικά με την καθυστέρηση στην κυκλοφορία του.

Λέτε τελικά, μετά από 13 χρόνια το παιχνίδι να κυκλοφορήσει;;;

Η εταιρεία που το έχει αναλάβει είναι το μοναδικό πράγμα που το σώζει κατά την άποψή μου.

Και για να πω την αλήθεια, σχεδόν μιάμιση δεκαετία μέτα, νομίζω πως η αποδοχή του θα ειναι πολύ αδιάφορη.

Ο κόσμος έχει προχωρήσει σε άλλες σειρές παιχνιδιών (CoD, Gears of War, God of War, Sims, Warcraft, GTA - παιχνίδια γι όλα τα γούστα) και εκτός από τους - λίγους πλέον - μεγάλους fan του cult Δούκα, δε νομίζω πως ενδιαφέρεται κανείς πραγματικά για το αν θα κυκλοφορήσει όντως ποτέ αυτό το παιχνίδι

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

να το δω, να το παίξω και ακόμα και τότε δεν θα το πιστέψω :-P

ακόμα θυμάμαι τις εποχές που έπαιζα duke 3d. hail to the king, baby!

# sent from my X10 using Tapatalk

Καιρός ήταν! ::grin:

Αν και κάποιος έπρεπε επιτέλους να το κάνει, δεδομένης της κατάστασης του παιχνιδιού που "παρέδωσε" η 3d Realms. Προβλέπω να έχουν βάλει μέσα στο παιχνίδι πολλές ατάκες αυτοσαρκασμού για τα 12 χρόνια (demek)ανάπτυξης...

Στην PAX βέβαια ξέσπασε πανζουρλισμός με την ανακοίνωση, το αποκλειστικό trailer και φυσικά το playable demo που είχαν.

Ιστορικές στιγμές. Always bet on Duke!

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango

Ιστορικές πράγματι! Ανυπομονώ να το παίξω!

Και για να θυμηθούμε λίγο τα παλιά:

Come get some!

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Qu5x5q8nOH8]YouTube- Duke Nukem Video Insults 1-9 compilation by request[/ame]

Intro - Episode 1

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=opUWFt5XWLc]YouTube- Duke Nukem 3D[/ame]

Ντάξει, απλά θα ξαναβάλω να παίξω το High Resolution Pack (http://hrp.duke4.net/ * γιατί με το κανονικό σου βγαίνουν τα μάτια πλέον). Το χω πάρει απόφαση ότι καινούργιο DN δύσκολα θα δούμε...
HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery

Αναρωτιέμαι πόσο από το τελικό προϊόν θα είναι δουλειά της 3D Realms και πόσο της Gearbox.

Επίσης υπάρχει ο "κίνδυνος" να βγει και να είναι απλά ένα μέτριο παιχνίδι που θα ξεχαστεί σύντομα και να χάσουμε όλο το χαβαλέ, τις θεωρίες και τα memes χωρίς λόγο. :p

(το αγαπημένο μου πάντα ήταν το DNF = Did not finish)

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Αναρωτιέμαι πόσο από το τελικό προϊόν θα είναι δουλειά της 3D Realms και πόσο της Gearbox.

Επίσης υπάρχει ο "κίνδυνος" να βγει και να είναι απλά ένα μέτριο παιχνίδι που θα ξεχαστεί σύντομα και να χάσουμε όλο το χαβαλέ, τις θεωρίες και τα memes χωρίς λόγο. :p

(το αγαπημένο μου πάντα ήταν το DNF = Did not finish)

Από τις ανακοινώσεις καταλαβαίνω ότι θα είναι δουλειά της Gearbox πάνω σε ότι είχε φτιάξει μέχρι το 2009 η 3D Realms. Όπως και νάχει δεν έχει σημασία αρκεί να είναι καλό game ;)

Στην ομάδα της Gearbox που ολοκληρώνει το παιχνίδι ανήκουν και άτομα από την ομάδα της 3dRealms και μετέπειτα Triptych Games που ανέπτυσσε το παιχνίδι.
patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango

• 2 weeks later...
Το μόνο που θυμάμαι από αυτό το παιχνίδι είναι το Duke Nukem:Time to kill που αν δεν κάνω λάθος ήταν ο τίτλος, κάτι γκόμενες να χορεύουν σε στύλους, τα μπινελίκια και ένα jetpack:wacko:
http://www.thepicz.com/pictures/782bc7a1a565ced1682d0073f326a863.jpg

• 4 months later...

3 Μαΐου τελικά. Ναι, του 2011 εννοώ. :p

Trailer

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

3 Μαΐου τελικά. Ναι, του 2011 εννοώ. :p

Trailer

6 για την Ευρώπη ;)

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

• 3 weeks later...

Για όσους δεν το ξέρουν, ο Duke είναι εμπνευσμένος απο την ταινία "They Live"

Προσωπικά έχω λατρέψει και τα επεισόδια του Duke nukem 2d (εκεί φαίνεται η ηλικία μου)

Δεν βλέπω την ώρα να κυκλοφορήσει το Forever!!! :shoot: :pig:

“When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.”

• 1 month later...

Το θυμαμαι να βγαινει απο το... 1998 οταν και πηγαινα Λυκειο..

διαβαζα στο gamepro πως θα καθυστερησει λιγο....

Αυτο και το "Chinese Democracy" των Guns n' Roses... To δευτερο βγηκε παντως...

*ωραιο το βιντεο

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Αυτή τη φορά βγαίνει νωρίτερα για international πάντως. June 10! :D

Φυσιολογική τη βρίσκω την αναβολή. Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε μέχρι και αναβολή ενός χρόνου την τελευταία (σχεδόν) στιγμη. Και επίσης DNF είναι αυτό. Δεν θα μπορούσε να βγει (ναι, ναι θα βγει) χωρίς κι άλλη καθυστέρηση.

• 1 month later...
ηταν η καλυτερη φαρσα καθε πρωταπριλια και ενα απο τα κλασσικοτερα ψεμματα "βγαινει φετος το duke nukem :lol:

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

• 3 weeks later...

απο οσους ειχαν παιξει και τα παλια ακουει πολυ ασχημα σχολια :confused::(

πως σας φαινεται?

εγω περιμενει σοβαρο σαμ 3 :D

απο οσους ειχαν παιξει και τα παλια ακουει πολυ ασχημα σχολια :confused::(

πως σας φαινεται?

εγω περιμενει σοβαρο σαμ 3 :D

παντως το newsletter του ign(ή καπου στη σελιδα δε θυμαμαι)τα λεει ολα:it should have stayed vaporware

το ign του δινει 5.5.ενα review ειναι αλλα δεν εχω ακουσει τα καλυτερα γενικοτερα

Anyone who has never made a mistake has never tried anything new

nokia 6610,motorola c261,motorola razr v3i,nokia 5320 xpressmusic,sony ericsson w995,nokia c6-01,sony xperia u,nokia lumia 630 dual

παντως το newsletter του ign(ή καπου στη σελιδα δε θυμαμαι)τα λεει ολα:it should have stayed vaporware

το ign του δινει 5.5.ενα review ειναι αλλα δεν εχω ακουσει τα καλυτερα γενικοτερα

αν το παιξεις ετσι απλα λενε, χωρις τα παλια αξιζει ενα 8ρι χαλαρο.... αν ησουν φαν του παλια, ουτε για 5αρι :lol:

Εγώ πάλι από φίλο φανατικό του Duke Nukem 3D (το'χει παίξει με κάθε δυνατή mod που βρέθηκε) ακούω πως είναι ένα πολύ καλό fps, αρκεί να μην το πάρεις στα σοβαρά (γιατί ούτε και το ίδιο το παιχνίδι παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά...)