Jump to content

Απόψεις: Πως κρίνετε το iPhone 4;

TN97
 Κοινοποίηση

Το iPhone 4 ανακοινώθηκε. Ποια η γνώμη σας γι'αυτό;  

694 members have voted

1. 1. Το iPhone 4 ανακοινώθηκε. Ποια η γνώμη σας γι'αυτό;

• Εξαιρετικό, ενδεχομένως το επόμενό μου τηλέφωνο
      256
    • Καλύτερο από το αναμενόμενο...
      109
    • Μέτριο...
      146
    • Κάτω του μετρίου
      25
    • Με αφήνει ολοκληρωτικά αδιάφορο...
      158

Recommended Posts

Για χρόνια χρησιμοποιούσα διάφορα Windows Mobile phones ψάχνοντας να βρω καμμιά αξιόλογη συσκευή (με το λειτουργικό δεν είχα πρόβλημα) και στη συνέχεια ακριβώς πριν καταλήξω στο iPhone "αυτοβασανίστηκα" με κάποια E & N series Symbian Nokia.

Από τη στιγμή που πήρα το iPhone και πάλι λόγο βαθιάς απέχθειας προς συγκεκριμένες πρακτικές της Apple και λόγω κάποιων ενοχλητικότατων μειονεκτημάτων του iPhone, προσπάθησα να μεταβώ σε Android, WM6.5 και BB (το 9700 είναι το τελευταίο μου απόκτημα) αλλά μάταια. Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν έχω δει ταχύτερα από το iPhone, καλύτερες οθόνες από αυτή του iPhone, καλύτερη κατασκευή από τις πλαστικούρες του 3GS, μεγαλύτερη επεκτασιμότητα και παραμετρικότητα από την μηδενική του iPhone και πολύ πληρέστερο business software από αυτό που συμπεριλαμβάνεται στο core του iPhone OS.

Όμως, και αυτός είναι ο λόγος που επιμένω στο iPhone, είναι η μόνη συσκευή που χωρίς να είναι η καλύτερη σε καμμιά όσως επιμέρους κατηγορία εκτός του touch όπου απλά αριστεύει, καταφέρνει να είναι πολύ πάνω του μετρίου έως πολύ καλή σε όλους τους τομείς που ενδιαφέρουν. Αντίθετα, τα ανταγωνιστικά μοντέλα προσφέροντας ίσως ισάξιες ή και καλύτερες επιδόσεις σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα, είναι απαράδεκτα κακές ή ελλειπείς σε άλλους.

Όπως συνηθίζω να λέω για το iPhone "it just works", ενώ ταυτόχρονα είναι η απόδειξη του minimal concept, κάτι που σήμερα τείνει να εξαφανιστεί από τις "φανταχτερές παντόφλες" άλλων κατασκευαστών. Από την άλλη θα μπορούσα να προσθέσω ακόμα μια τεχνική μάλλον άποψη. Θεωρώ εντελώς άχρηστη, resource-hungry και ανάπηρη σε performance την Java, συνεπώς αντίο Android και BB, καθώς και dead case τα WM6 ενόψιν των WP7. Οπότε τουλάχιστον προς το παρόν το εύρος των διαθέσιμων επιλογών στενεύει δραματικά... :)

Edited by foxx
Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω!

• Απαντήσεις 187
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Για χρόνια χρησιμοποιούσα διάφορα Windows Mobile phones ψάχνοντας να βρω καμμιά αξιόλογη συσκευή (με το λειτουργικό δεν είχα πρόβλημα) και στη συνέχεια ακριβώς πριν καταλήξω στο iPhone "αυτοβασανίστηκα" με κάποια E & N series Symbian Nokia.

Από τη στιγμή που πήρα το iPhone και πάλι λόγο βαθιάς απέχθειας προς συγκεκριμένες πρακτικές της Apple και λόγω κάποιων ενοχλητικότατων μειονεκτημάτων του iPhone, προσπάθησα να μεταβώ σε Android, WM6.5 και BB (το 9700 είναι το τελευταίο μου απόκτημα) αλλά μάταια. Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν έχω δει ταχύτερα από το iPhone, καλύτερες οθόνες από αυτή του iPhone, καλύτερη κατασκευή από τις πλαστικούρες του 3GS, μεγαλύτερη επεκτασιμότητα και παραμετρικότητα από την μηδενική του iPhone και πολύ πληρέστερο business software από αυτό που συμπεριλαμβάνεται στο core του iPhone OS.

Όμως, και αυτός είναι ο λόγος που επιμένω στο iPhone, είναι η μόνη συσκευή που χωρίς να είναι η καλύτερη σε καμμιά όσως επιμέρους κατηγορία εκτός του touch όπου απλά αριστεύει, καταφέρνει να είναι πολύ πάνω του μετρίου έως πολύ καλή σε όλους τους τομείς που ενδιαφέρουν. Αντίθετα, τα ανταγωνιστικά μοντέλα προσφέροντας ίσως ισάξιες ή και καλύτερες επιδόσεις σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα, είναι απαράδεκτα κακές ή ελλειπείς σε άλλους.

Όπως συνηθίζω να λέω για το iPhone "it just works", ενώ ταυτόχρονα είναι η απόδειξη του minimal concept, κάτι που σήμερα τείνει να εξαφανιστεί από τις "φανταχτερές παντόφλες" άλλων κατασκευαστών. Από την άλλη θα μπορούσα να προσθέσω ακόμα μια τεχνική μάλλον άποψη. Θεωρώ εντελώς άχρηστη, resource-hungry και ανάπηρη σε performance την Java, συνεπώς αντίο Android και BB, καθώς και dead case τα WM6 ενόψιν των WP7. Οπότε τουλάχιστον προς το παρόν το εύρος των διαθέσιμων επιλογών στενεύει δραματικά... :)

Πάρα πολύ ωραία.:)

Από ότι καταλαβαίνω, τα έχεις όλα στο μυαλό σου τακτοποιημένα, έχεις κάνει τους συμβιβασμούς σου και επιλέγεις αυτό που πιστεύεις ότι σε καλύπτει περισσότερο.

Δεκτό και σεβαστό.

Αυτό όμως απέχει πάρα πολύ από τις απόψεις πολλών που υποστηρίζουν ότι σαν το iphone δεν υπάρχει άλλο κινητό κλπ κλπ κλπ.

Και εγώ είχα διάφορα κινητά + πάντα ένα pda.

Προσωπικά, μέχρι στιγμής το android με καλύπτει σχεδόν σε όλα και κυρίως γρήγορα χωρίς κολλήματα και βλακείες και χωρίς να ανέχομαι χαζοπεριορισμούς.

Οπότε είμαι ευχαριστημένος :)

Edited by ddr2

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Προσωπικά, μέχρι στιγμής το android με καλύπτει σχεδόν σε όλα και κυρίως γρήγορα χωρίς κολλήματα και βλακείες και χωρίς να ανέχομαι χαζοπεριορισμούς.

Οπότε είμαι ευχαριστημένος :)

Και πολύ καλά κάνεις. Άλλωστε η διαφωνία μου δεν είχει να κάνει με τις προτιμήσεις του καθενός μας αλλά με γενικεύσεις όσον αφορά το "ποιόν" του αγοραστή iPhone και των προτεραιτήτων του.

Δεν αμφιβάλλω πως υπάρχουν και αυτοί περιγράφεις, ίσως μάλιστα να αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία, αυτοί για τους οποίους πέρα από το iPhone όλα τα άλλα είναι σκουπίδια, ή που θεωρούν πως ο θείος Jobs ανακάλυψε το νερό και τον τροχό. Πίστεψέ με δεν δίνω δεκάρα για όποιον λέει τέτοιες ανοησίες, είτε τις λέει για το iPhone είτε για όποια άλλη συσκευή. Έχω συνηθίσει πια να συναντώ στα forums ορκισμένους fans της κάθε συσκευής, ή του λειτουργικού, του αυτοκινήτου ή του οτιδήποτε έχουν στην κατοχή τους και οι οποίοι συνήθως παύουν να το "λατρεύουν" ευθύς μόλις αγοράσουν κάτι διαφορετικό. Συνηθισμένη συμπεριφορά άσκοπου "οπαδισμού". :lol:

Edited by foxx

Το αστείο είναι οτι το iphone έχει ορκισμένους εχθρούς οι οποίοι είναι πιο φανατισμένοι κι από τους φίλους του!!! Δεν έχω καταλάβει ακόμα πως έχει προκύψει αυτό. Το χειρότερο δε, είναι οτι αυτοί που λένε τα 1002 για το iphone, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι τελείως άσχετοι με το τηλέφωνο, δεν το έχουν πιάσει ποτέ στα χέρια τους και δεν έχουν ιδέα περι τίνος πρόκειται.

Και πολύ καλά κάνεις. Άλλωστε η διαφωνία μου δεν είχει να κάνει με τις προτιμήσεις του καθενός μας αλλά με γενικεύσεις όσον αφορά το "ποιόν" του αγοραστή iPhone και των προτεραιτήτων του.

Δεν αμφιβάλλω πως υπάρχουν και αυτοί περιγράφεις, ίσως μάλιστα να αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία, αυτοί για τους οποίους πέρα από το iPhone όλα τα άλλα είναι σκουπίδια, ή που θεωρούν πως ο θείος Jobs ανακάλυψε το νερό και τον τροχό. Πίστεψέ με δεν δίνω δεκάρα για όποιον λέει τέτοιες ανοησίες, είτε τις λέει για το iPhone είτε για όποια άλλη συσκευή. Έχω συνηθίσει πια να συναντώ στα forums ορκισμένους fans της κάθε συσκευής, ή του λειτουργικού, του αυτοκινήτου ή του οτιδήποτε έχουν στην κατοχή τους και οι οποίοι συνήθως παύουν να το "λατρεύουν" ευθύς μόλις αγοράσουν κάτι διαφορετικό. Συνηθισμένη συμπεριφορά άσκοπου "οπαδισμού". :lol:

+1. Έχω βαρεθεί τους οπαδισμούς και τις άσκοπες αντιπαραθέσεις, όπως έχω βαρεθεί να αρνούνται κάποιοι τα αυτονόητα.

Το αστείο είναι οτι το iphone έχει ορκισμένους εχθρούς οι οποίοι είναι πιο φανατισμένοι κι από τους φίλους του!!! Δεν έχω καταλάβει ακόμα πως έχει προκύψει αυτό. Το χειρότερο δε, είναι οτι αυτοί που λένε τα 1002 για το iphone, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι τελείως άσχετοι με το τηλέφωνο, δεν το έχουν πιάσει ποτέ στα χέρια τους και δεν έχουν ιδέα περι τίνος πρόκειται.

Δεν χρειάζεται να έχεις πιάσει το τηλέφωνο στα χέρια σου για να σου κακοφαίνεται η πολιτική μια εταιρίας είτε αυτό λέγεται κλειστό λειτουργικό σύστημα, είτε κλειδωμένο bluetooth, είτε βιντεοκλήση υπό όρους, είτε ανύπαρκτο ραδιόφωνο ακόμα και μέχρι πριν λίγο καιρό ανύπαρκτο βίντεο, είτε οτιδήποτε άλλο που ο καθένας το θεωρεί μικρό ή μεγάλο. Το τηλέφωνο έχει για εμένα που το έχω πιάσει στα χέρια μου το καλύτερο, εύχρηστο, φιλικό μενού προς τον χρήστη. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα για να θεωρηθεί μία συσκευή τεχνολογικής υπεροχής. Η διαχρονική κλειστή συμπεριφορά της Apple είναι αυτή που τη χαρακτηρίζει για την ιδιαιτερότητα των προϊόντων της αλλά δυστυχώς είμαστε σε μία εποχή που όλα μα όλα είναι ανοιχτά. Όλες μα όλες οι συσκευές πια από το media player, την τηλεόραση, το δορυφορικό δέκτη, μέχρι και το home cinema δίνουν πληθώρα δυνατοτήτων στο χρήστη να κατεβάσει επιπρόσθετα προγράμματα και firmwares. Παίξτε λοιπόν με αυτό το ωραίο τηλέφωνο αλλά μην διαρρηγνύεται τα ιμάτια σας για τα τεχνολογικά θαύματα-χάντρες που διατυμπανίζει ο κύριος Jobs προς τους πελάτες-ιθαγενείς. Μπορεί στο μικρόκοσμο σου να είσαι δήμαρχος αλλά παραπέρα εύκολα μπορείς να χαρακτηρισθείς κλητήρας.

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Παίξτε λοιπόν με αυτό το ωραίο τηλέφωνο αλλά μην διαρρηγνύεται τα ιμάτια σας για τα τεχνολογικά θαύματα-χάντρες που διατυμπανίζει ο κύριος Jobs προς τους πελάτες-ιθαγενείς.

Έτσι ακριβώς. Ας εκτιμήσουμε τα πραγματικά καλά χαρακτηριστικά κάθε συσκευής, ως αυτά που πραγματικά είναι χωρίς τις άσκοπες "δοξολογίες" ή τους ανυπόστατους "αφορισμούς" που εύκολα προσδίδονται από ιθαγενείς κάθε φυλής. ;)

Edited by foxx

Παρακολουθω ενα αλλο τοπικ και τα παιδια που περασαν το iOS4,ολο για προβληματα μιλανε..

Τελικα τι γινεται?Θα υπαρχουν αυτα τα προβληματα και στο 4,η απλα δημιουργουνται λογω ασυμβατοτητας του 3GS στο νεο firmware?:mad:

Δηλαδη θα πρεπει να περιμενουμε ποτε θα βγει το jailbreak για το 4 και μεχρι τοτε,αναλογα με την εταιρια που εχει ο καθενας,cote,voda (αληθεια με wind τι γινεται?),αλλος δε θα εχει tethering,αλλος δε στελνει μηνυματα με 160 χαρακτηρες,αλλος δε μπορει να το συγχρονισει κλπ κλπ...

Για ποιο λογο δηλαδη να παρουμε το iphone 4,οταν αντι να ελαχιστοποιουνται οι ηδη γνωστες και τρανταχτες ελλειψεις του 3GS,αυτες αυξανονται...

Γιατι καθομαι και σκεφτομαι ποιος ειναι τελικα ο λογος να το περιμενω και να μη στραφω καπου αλλου...

Ποιος ειναι ο λογος να παρουμε το iphone4,οταν..

α)Η ταχυτητα στην αποκριση της οθονης και στο ανοιγμα των εφαρμογων,αν δεν εχει ξεπεραστει,ειναι σιγουρα εφαμιλλη και στο Samsung Galaxy S...

β)Η ιδια η οθονη,παροτι στο 4 θα ειναι πολυ καλυτερη σε σχεση με την απαραδεκτη και απαρχαιωμενη αναλυση του 3GS,παλι του Super AMOLED του Samsung απο οτι λενε στα διαφορα φορουμ ειναι ανωτερη.

γ)Πρεπει να δωσουμε 150 και πλεον ευρω παραπανω απο το Samsung...

δ)Πρεπει να κοψουμε τη SIM για να χωραει...

ε)Πρεπει να περιμενουμε το Σεπτεμβρη,γιατι αν το παρουμε απο το εξωτερικο δεν εχουμε εγγυηση...

Και σε ολα αυτα να προσθεσουμε,τις ηδη γνωστες ελλειψεις,δηλαδη τη μη υπαρξη ραδιοφωνου,τη μη υποστηριξη flash,αρχειων video οπως avi (Xvid),mkv,(οταν ο player του Samsung τα παιζει αμεσα χωρις ΚΑΜΜΙΑ μετατροπη),κλπ κλπ...

Τα μονα θετικα που βλεπω εγω,ειναι

α)το πανεμορφο design και η εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης

β)η πληθωρα των εφαρμογων που μπορεις να του περασεις,χωρις αυτο να σημαινει βεβαια πως και το Android δεν εχει αρκετες,αλλα σιγουρα ΠΟΛΥ λιγοτερες...

"Φτανουν" αυτα τα θετικα για να επιλεξεις το iphone 4,η μηπως τελικα "ο βασιλιας απεθανε"?

Εσεις οι ηδη κατοχοι του 3GS που σκεφτεστε να παρετε και το 4,ξερετε και κατι αλλο θετικο εκτος απο τα 2 σημεια που προανεφερα?:confused:

"Earth has its boundaries, but human stupidity is limitless”

Gustave Flaubert

Οι ανάγκες του καθενός διαφέρουν, όπως επίσης και το ποιά συσκευή τις καλύπτει, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά για κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει όλα τα λειτουργικά.

Συγγνώμη, αλλά θεωρώ ότι το "πόσα μεγκαπίξελ" & πόσα "οτιδήποτε" & "πόσα απίδια πιάνει ο σάκος" κτλ... είναι αστειότητα όταν είναι αμφιβόλου ποιότητας η λειτουργία του.

Και εξηγώ, από τα μέσα 2009 εώς και τώρα πέρασα από: iPhone 2G, σε διάφορα symbian, σε Diamond 2 με windows mobile 6.5, σε iPhone 3GS με iPhoneOS, και πλέον λειτουργώ Galaxy με Android.

Όλα έχουν χρησιμοποιηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα, και όχι απλά "το είδα και δεν μ' άρεσε".

Στα iPhone έχουν γίνει τα όποια Jb, στο WM οι όποιες πειραγμένες Rom, και τώρα στο Android επίσης αρκετές Rom και το πλέον απαραίτητο Root.

Σημασία δεν έχει στην θεωρία ποιό κερδίζει στα Specs, αλλά στην πράξη, σε ποιό θα μπορέσεις να κάνεις όχι αυτό το μικρό και εξειδικευμένο κόλπο που θα χρειαστείς ΜΙΑ φορά, αλλά αυτά που κάνεις καθημερινά.

Θεωρώ ότι όταν μιλάμε για τέτοιες συσκευές, είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι απαραίτητη προϋπόθεσή είναι το data plan.

To WΜ δεν θεωρώ ότι είναι κάν άξιο αναφοράς. Ειδικά όταν είσαι on the go όλη μέρα και χρειάζεσαι από απλό mail μέχρι και remote access σε PC, καταλαβαίνετε ότι απλά δεν υφίσταται, το λειτουργικό δεν είναι Human-friendly, μόνο αυτό.

Το 3GS όμως από την άλλη, λειτουργεί. Κάνει ότι θέλεις, όταν το θέλεις, όπως το θέλεις, απρόσκοπτα και με ευχρηστία, δεν παίζει με τα νεύρα σου και την υπομονή σου, όταν χρειαστείς κάτι θα βρεις σίγουρα εφαρμογή που το κάνει. Όταν έχεις δώσει τόσα χρήματα για ένα τηλέφωνο θεωρώ παραλογισμό να μην δώσεις 3$ για μια εφαρμογή που θα σου κάνει δουλειά και να κατηγορείς για ελλείψεις. Ανεξάρτητα με το ποιά εφαρμογή θεωρεί ο καθένας απαραίτητη.

Αναλογιστείτε τώρα όλοι πόσο συχνά χρησιμοποιείτε αυτά που στο iPhone έχουν "λείψει" σε όλους. Το flash ναι, είναι έλλειψη, αλλά δεν θα το αναζητήσεις τόσο συχνά, θα έχεις κάνει τη δουλειά σου πριν καν το σκεφτείς.

Το BΤ transfer αρχείων, ok, τι είναι τόσο σημαντικό που δεν μπορείς να στείλεις με mail; Η συνήθης μεταφορά αρχείων αναλογιστείτε ποιά είναι, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής χρήσης να μπορείς να στείλεις με BT μια φώτο; Ένα ringtone; Σου αχρηστεύει το κινητό;

Το ραδιόφωνο δεν το σχολιάζω καν όταν έχεις ένα υποδειγματικό music player και αν έχεις data plan έχεις και ραδιόφωνο όπου και όπως θες.

Over all ότι κάνει το κάνει εξαιρετικά.

Το Android είναι από την άλλη πραγματικά και αυτό λειτουργικό, δικαιολογώντας την λέξη πλήρως, παρόλα αυτά όμως η δυνατότητα που έχει δώσει η Google σε όλες τις εταιρίες να το παραμετροποιήσουν και να είναι επιλογή τους αν θα περάσουν τα upgrades στις εκάστοτε συσκευές απλά το καθιστά προβληματικό.

Πολύ απλά, το να διαθέτεις για μια συσκευή 400+ ευρώ τον Δεκέμβριο του 2009 και τον Μάιο να ξέρεις ότι δεν θα έχεις την όποια αναβάθμιση του android είναι κοροϊδία.

Φυσικά και συγχωρήστε μου την ορολογία, το market είναι χαβούζα. Για να βρεις αυτό που ψάχνεις ο χρόνος και οι εγκαταστάσεις-απεγκαταστάσεις που χρειάζονται είναι τραγικά πολύς. Η συμβατότητα των εφαρμογών παίζεται από συσκευή σε συσκευή και από έκδοση android με έκδοση android. Το ότι αν δεν πειράξεις την συσκευή τα paid apps δεν είναι διαθέσιμα είναι απλά αστείο.

Το καλό είναι ότι καταφέρνει να μην απογοητεύει, κάνει τη δουλειά του τίμια.

Φυσικά όσο υπάρχει αυτό: http://bit.ly/cD2UH3 λυπάμαι αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για καλύτερο λειτουργικό. Και δυστυχώς αυτό υπάρχει από τις πιο απλές και προσιτές android συσκευές μέχρι και σε αυτά που όλοι εκθειάζουν για τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά τους.

Το θέμα είναι ότι ανεξάρτητα από το πότε η apple προσθέτει κάποιο χαρακτηριστικό στο iPhone, εκείνο δουλεύει. Ανεξάρτητα με το αν έχει καλύτερα specs από άλλα android κινητά ή όχι χρησιμοποιεί αυτά που έχει στο έπακρο και χωρίς κολλήματα, και ανεξάρτητα με το αν μας αρέσει η όχι, πρακτικά, έχει την καλύτερη υποστήριξη.

Το android δεν με έχει απογοητεύσει ακόμα, αλλά ούτε έχει καταφέρει να αντικαταστήσει την χρηστικότητα και ευχρηστία του μήλου.

Δεν μιλάω για μελλοντικά κινητά, δεν μιλάω για μελλοντικά OS και δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν αλλά το να βασίζουμε τα λεγόμενα μας στο ότι είμαστε fan ανοιχτού λογισμικού ή της apple μόνο δεν βγάζει πουθενά.

Όταν και μόνο όταν τα έχεις χρησιμοποιήσει ξέρεις. Δεν θα προσπαθήσω να πείσω κανέναν που διαβάζει ένα φυλλάδιο με specs και κανέναν που συγκρίνει με βάση "ποιος την έχει μεγαλύτερη"

Συγγνώμη για το μακροσκελές πόστ,

φιλικά,

Αλέξανδρος.

http://img369.imageshack.us/img369/9788/n222800402208886943te9.jpg

Sleepless Degenerate Drunk.

Οι ανάγκες του καθενός διαφέρουν, όπως επίσης και το ποιά συσκευή τις καλύπτει, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά για κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει όλα τα λειτουργικά.

Συγγνώμη, αλλά θεωρώ ότι το "πόσα μεγκαπίξελ" & πόσα "οτιδήποτε" & "πόσα απίδια πιάνει ο σάκος" κτλ... είναι αστειότητα όταν είναι αμφιβόλου ποιότητας η λειτουργία του.

Και εξηγώ, από τα μέσα 2009 εώς και τώρα πέρασα από: iPhone 2G, σε διάφορα symbian, σε Diamond 2 με windows mobile 6.5, σε iPhone 3GS με iPhoneOS, και πλέον λειτουργώ Galaxy με Android.

Όλα έχουν χρησιμοποιηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα, και όχι απλά "το είδα και δεν μ' άρεσε".

Στα iPhone έχουν γίνει τα όποια Jb, στο WM οι όποιες πειραγμένες Rom, και τώρα στο Android επίσης αρκετές Rom και το πλέον απαραίτητο Root.

Σημασία δεν έχει στην θεωρία ποιό κερδίζει στα Specs, αλλά στην πράξη, σε ποιό θα μπορέσεις να κάνεις όχι αυτό το μικρό και εξειδικευμένο κόλπο που θα χρειαστείς ΜΙΑ φορά, αλλά αυτά που κάνεις καθημερινά.

Θεωρώ ότι όταν μιλάμε για τέτοιες συσκευές, είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι απαραίτητη προϋπόθεσή είναι το data plan.

To WΜ δεν θεωρώ ότι είναι κάν άξιο αναφοράς. Ειδικά όταν είσαι on the go όλη μέρα και χρειάζεσαι από απλό mail μέχρι και remote access σε PC, καταλαβαίνετε ότι απλά δεν υφίσταται, το λειτουργικό δεν είναι Human-friendly, μόνο αυτό.

Το 3GS όμως από την άλλη, λειτουργεί. Κάνει ότι θέλεις, όταν το θέλεις, όπως το θέλεις, απρόσκοπτα και με ευχρηστία, δεν παίζει με τα νεύρα σου και την υπομονή σου, όταν χρειαστείς κάτι θα βρεις σίγουρα εφαρμογή που το κάνει. Όταν έχεις δώσει τόσα χρήματα για ένα τηλέφωνο θεωρώ παραλογισμό να μην δώσεις 3$ για μια εφαρμογή που θα σου κάνει δουλειά και να κατηγορείς για ελλείψεις. Ανεξάρτητα με το ποιά εφαρμογή θεωρεί ο καθένας απαραίτητη.

Αναλογιστείτε τώρα όλοι πόσο συχνά χρησιμοποιείτε αυτά που στο iPhone έχουν "λείψει" σε όλους. Το flash ναι, είναι έλλειψη, αλλά δεν θα το αναζητήσεις τόσο συχνά, θα έχεις κάνει τη δουλειά σου πριν καν το σκεφτείς.

Το BΤ transfer αρχείων, ok, τι είναι τόσο σημαντικό που δεν μπορείς να στείλεις με mail; Η συνήθης μεταφορά αρχείων αναλογιστείτε ποιά είναι, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής χρήσης να μπορείς να στείλεις με BT μια φώτο; Ένα ringtone; Σου αχρηστεύει το κινητό;

Το ραδιόφωνο δεν το σχολιάζω καν όταν έχεις ένα υποδειγματικό music player και αν έχεις data plan έχεις και ραδιόφωνο όπου και όπως θες.

Over all ότι κάνει το κάνει εξαιρετικά.

Το Android είναι από την άλλη πραγματικά και αυτό λειτουργικό, δικαιολογώντας την λέξη πλήρως, παρόλα αυτά όμως η δυνατότητα που έχει δώσει η Google σε όλες τις εταιρίες να το παραμετροποιήσουν και να είναι επιλογή τους αν θα περάσουν τα upgrades στις εκάστοτε συσκευές απλά το καθιστά προβληματικό.

Πολύ απλά, το να διαθέτεις για μια συσκευή 400+ ευρώ τον Δεκέμβριο του 2009 και τον Μάιο να ξέρεις ότι δεν θα έχεις την όποια αναβάθμιση του android είναι κοροϊδία.

Φυσικά και συγχωρήστε μου την ορολογία, το market είναι χαβούζα. Για να βρεις αυτό που ψάχνεις ο χρόνος και οι εγκαταστάσεις-απεγκαταστάσεις που χρειάζονται είναι τραγικά πολύς. Η συμβατότητα των εφαρμογών παίζεται από συσκευή σε συσκευή και από έκδοση android με έκδοση android. Το ότι αν δεν πειράξεις την συσκευή τα paid apps δεν είναι διαθέσιμα είναι απλά αστείο.

Το καλό είναι ότι καταφέρνει να μην απογοητεύει, κάνει τη δουλειά του τίμια.

Φυσικά όσο υπάρχει αυτό: http://bit.ly/cD2UH3 λυπάμαι αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για καλύτερο λειτουργικό. Και δυστυχώς αυτό υπάρχει από τις πιο απλές και προσιτές android συσκευές μέχρι και σε αυτά που όλοι εκθειάζουν για τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά τους.

Το θέμα είναι ότι ανεξάρτητα από το πότε η apple προσθέτει κάποιο χαρακτηριστικό στο iPhone, εκείνο δουλεύει. Ανεξάρτητα με το αν έχει καλύτερα specs από άλλα android κινητά ή όχι χρησιμοποιεί αυτά που έχει στο έπακρο και χωρίς κολλήματα, και ανεξάρτητα με το αν μας αρέσει η όχι, πρακτικά, έχει την καλύτερη υποστήριξη.

Το android δεν με έχει απογοητεύσει ακόμα, αλλά ούτε έχει καταφέρει να αντικαταστήσει την χρηστικότητα και ευχρηστία του μήλου.

Δεν μιλάω για μελλοντικά κινητά, δεν μιλάω για μελλοντικά OS και δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν αλλά το να βασίζουμε τα λεγόμενα μας στο ότι είμαστε fan ανοιχτού λογισμικού ή της apple μόνο δεν βγάζει πουθενά.

Όταν και μόνο όταν τα έχεις χρησιμοποιήσει ξέρεις. Δεν θα προσπαθήσω να πείσω κανέναν που διαβάζει ένα φυλλάδιο με specs και κανέναν που συγκρίνει με βάση "ποιος την έχει μεγαλύτερη"

Συγγνώμη για το μακροσκελές πόστ,

φιλικά,

Αλέξανδρος.

Αλέξανδρε, υπάρχουν πολλά σπαστικά και στο άιφον. Και μιλάω για καθημερινής χρήσης πράγματα, όπως sms (περιορισμός 70 χαρακτήρων) , δυνατότητα να βάλεις ένα δικό σου ringtone, αδυναμία επιλογής wallpaper , ειδικά τη στιγμή που στο Milestone παίζω με live wallpapers κλπ.

Στο android το FC , που δεν είναι και συχνό φαινόμενο, απλά θα σε καθυστερήσει λίγα δευτερόλεπτα. Θα πατήσεις κλείσιμο και αμέσως θα ανοίξεις ξανά την εφαρμογή.

Ναι, δεν πρέπει να συμβαίνει, αλλά όλα τα λειτουργικά μπορεί να κολλήσουν και κολλάνε.

Συμφωνώ όμως ότι το βασικότερο κριτήριο είναι η ευκολία στην καθημερινή χρήση και στις λειτουργίες που χρησιμοποιείς καθημερινά.

Όσο για αυτό που λες, σχετικά με το bt και την εναλλακτική του mail , δεν έχουν όλοι μέιλ στο κινητό και είναι ξενέρωμα να πρέπει να περιμένεις να γυρίσεις σπίτι για να πάρεις ένα αρχείο φωτογραφίας ή ένα αρχείο word που κάποιος σου έστειλε με μέιλ, επειδή δεν μπορούσε μέσω bt.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί δεν λειτουργεί το bt. Είναι τεχνικό το θέμα ή απλά θέμα πολιτικής;
Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί δεν λειτουργεί το bt. Είναι τεχνικό το θέμα ή απλά θέμα πολιτικής;

Φυσικά και είναι θέμα πολιτικής. Όπως και η μη ύπαρξη κάρτας μνήμης.

Φυσικά και είναι θέμα πολιτικής. Όπως και η μη ύπαρξη κάρτας μνήμης.

Ξέρουμε το λόγο; π.χ. δηλαδή δε θέλουμε BT για να μην περάσει κάποιος ιος. Λέμε τώρα.

Ξέρουμε το λόγο; π.χ. δηλαδή δε θέλουμε BT για να μην περάσει κάποιος ιος. Λέμε τώρα.

Μάλλον για να χρησιμοποιείς υποχρεωτικά το itunes για τη μεταφορά αρχείων.

Αν ήθελαν να προστατευτούν από ιούς (που δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, αλλά λέμε) θα έπρεπεν να κλείδωναν το internet:p:p

Διαβαζα πριν λιγες μερες,ενα συγκριτικο σε ενα ξενο site για το Android vs IphoneOS,το οποιο ειχε γραφτει πριν περιπου 1,5 χρονο..

Ελεγε λοιπον τοτε οτι IphoneOS ηταν πολυ ανωτερο επειδη..

α)Ειχε 10πλασιες εφαρμογες (τωρα εχει 3-πλασιες,αρα το Android,αργα αλλα σταθερα κλεινει τη ψαλιδα).

β)Ηταν πολυ πιο γρηγορο στο ανοιγμα των εφαρμογων και την αποκριση της οθονης (τωρα με το Galaxy S,δε πιστευω να υπαρχει καποιος που να πιστευει το ιδιο,γιατι το Galaxy S ειναι πια σχεδον εφαμιλλο σε ταχυτητα).

γ)Υποστηριζε την αναπαραγωγη περισσοτερων ηχου και εικονας (τωρα το Galaxy S,το ξεπερασε).

Τοτε επισης ουτε το Android υποστηριζε flash (ΤΩΡΑ υποστηριζει).

Η δικη μου αποψη λοιπον ειναι οτι μεσα σε 1,5 χρονο το μεν Android εχει κανει "αλματα",το δε iOS,απλα "βηματα"...

Και εαν (οπως λενε),μετα το Froyo ΟΛΕΣ οι συσκευες με Android περνουν αυτοματα τις αναβαθμισεις του λειτουργικου και συνεχιστει η ραγδαια εξελιξη του,πιστευω οτι το Android ειναι το μελλον..Και προβλεπω το iOS μεσα σε 1 το πολυ χρονο,να παρει την "αγουσα προς τα αποδυτηρια",οπως τα WM...

Το Iphone 4,θα ειναι η τελευταια συσκευη,που θα εχει "διακριτα" (για καποιους?),πλεονεκτηματα σε σχεση με τον ανταγωνισμο...Μετα θα μεινουν μονο καποιοι "γραφικοι Iphone-αδες" (εχουμε πολλους απο δαυτους σε αυτο το φορουμ),που θα προσπαθουν να μας πεισουν οτι ειναι το ασπρο-μαυρο...Γιατι τα τρανταχτα μεχρι προτινος πλεονεκτηματα του Iphone,ενα προς ενα ξεπερνιουνται...;)

Gustave Flaubert

Διαβαζα πριν λιγες μερες,ενα συγκριτικο σε ενα ξενο site για το Android vs IphoneOS,το οποιο ειχε γραφτει πριν περιπου 1,5 χρονο..

Ελεγε λοιπον τοτε οτι IphoneOS ηταν πολυ ανωτερο επειδη..

α)Ειχε 10πλασιες εφαρμογες (τωρα εχει 3-πλασιες,αρα το Android,αργα αλλα σταθερα κλεινει τη ψαλιδα).

β)Ηταν πολυ πιο γρηγορο στο ανοιγμα των εφαρμογων και την αποκριση της οθονης (τωρα με το Galaxy S,δε πιστευω να υπαρχει καποιος που να πιστευει το ιδιο,γιατι το Galaxy S ειναι πια σχεδον εφαμιλλο σε ταχυτητα).

γ)Υποστηριζε την αναπαραγωγη περισσοτερων ηχου και εικονας (τωρα το Galaxy S,το ξεπερασε).

Τοτε επισης ουτε το Android υποστηριζε flash (ΤΩΡΑ υποστηριζει).

Η δικη μου αποψη λοιπον ειναι οτι μεσα σε 1,5 χρονο το μεν Android εχει κανει "αλματα",το δε iOS,απλα "βηματα"...

Και εαν (οπως λενε),μετα το Froyo ΟΛΕΣ οι συσκευες με Android περνουν αυτοματα τις αναβαθμισεις του λειτουργικου και συνεχιστει η ραγδαια εξελιξη του,πιστευω οτι το Android ειναι το μελλον..Και προβλεπω το iOS μεσα σε 1 το πολυ χρονο,να παρει την "αγουσα προς τα αποδυτηρια",οπως τα WM...

Το Iphone 4,θα ειναι η τελευταια συσκευη,που θα εχει "διακριτα" (για καποιους?),πλεονεκτηματα σε σχεση με τον ανταγωνισμο...Μετα θα μεινουν μονο καποιοι "γραφικοι Iphone-αδες" (εχουμε πολλους απο δαυτους σε αυτο το φορουμ),που θα προσπαθουν να μας πεισουν οτι ειναι το ασπρο-μαυρο...Γιατι τα τρανταχτα μεχρι προτινος πλεονεκτηματα του Iphone,ενα προς ενα ξεπερνιουνται...;)

θα διαφωνήσω και μακάρι να είμαστε καλα του χρόνου να το συζηταμε πάλι.

Εγώ βλέπω οτι η apple θέλει να κερδίζει το παιχνίδι ελεγχόμενα και απο οτι φαίνεται το πετυχαίνει.

το iphone 4 είναι ένα καλό δείγμα γι'αυτό.

Ένα μόνο βήμα μπροστά απο τον ανταγωνισμό κάθε φορά.

Λειτουργικό? Κάλυψε το βασικότερο ίσως θέμα των πελατών που την κάνανε για android με το multitasking.

Οθόνη? θα κρατήσει πολύ άνετα μέχρι του χρόνου, προσωπική εκτίμηση θα αντέξει 2 χρονάκια.

Σχεδιαση? ουδέτερη προς όμορφη η εξωτερική του εμφάνιση για τους περισσοτερους. Διατήρησε και το ίδιο μέγεθος οθόνης για να θυμίζει οτι είναι κινητό. Κι άφήνει τους άλλους να παλευουν να εντυπωσιάσουν με 4+ιντσες.

Το κατάστημα? νοικοκυρεμένο και πολύ κερδοφόρο.

Προσθέτουμε και ένα ακόμη χαρακτηριστικό, το γυροσκοπιο, και καλύπτουμε την ψαλίδα παιχνιδιών κ εφαρμογών για κάμποσο καιρό, μέχρι να πάρει μπρος ο ανταγωνισμός.

Και είμαι σίγουρος οτι κρατάνε κι άλλες καβάτζες για το μέλλον.

Σκέψου του χρόνου τι θα είναι το iphone 4 και τι το galaxy s. του πεταμά. Ότι κι αν είναι τώρα.

θα διαφωνήσω και μακάρι να είμαστε καλα του χρόνου να το συζηταμε πάλι.

Εγώ βλέπω οτι η apple θέλει να κερδίζει το παιχνίδι ελεγχόμενα και απο οτι φαίνεται το πετυχαίνει.

το iphone 4 είναι ένα καλό δείγμα γι'αυτό.

Ένα μόνο βήμα μπροστά απο τον ανταγωνισμό κάθε φορά.

Λειτουργικό? Κάλυψε το βασικότερο ίσως θέμα των πελατών που την κάνανε για android με το multitasking.

Οθόνη? θα κρατήσει πολύ άνετα μέχρι του χρόνου, προσωπική εκτίμηση θα αντέξει 2 χρονάκια.

Σχεδιαση? ουδέτερη προς όμορφη η εξωτερική του εμφάνιση για τους περισσοτερους. Διατήρησε και το ίδιο μέγεθος οθόνης για να θυμίζει οτι είναι κινητό. Κι άφήνει τους άλλους να παλευουν να εντυπωσιάσουν με 4+ιντσες.

Το κατάστημα? νοικοκυρεμένο και πολύ κερδοφόρο.

Προσθέτουμε και ένα ακόμη χαρακτηριστικό, το γυροσκοπιο, και καλύπτουμε την ψαλίδα παιχνιδιών κ εφαρμογών για κάμποσο καιρό, μέχρι να πάρει μπρος ο ανταγωνισμός.

Και είμαι σίγουρος οτι κρατάνε κι άλλες καβάτζες για το μέλλον.

Σκέψου του χρόνου τι θα είναι το iphone 4 και τι το galaxy s. του πεταμά. Ότι κι αν είναι τώρα.

Αυτου του ειδους οι αντιπαραθεσεις με πολιτισμενους ανθρωπους οπως φαινεται να εισαι εσυ φιλε μου,μου αρεσουν...:)

Θα ηθελα λοιπον να σου εκφρασω τους δικους μου προβληματισμους οσον αφορα τα θεματα που εθιξες...

Λειτουργικο...Εχεις δικιο,αλλα αλλος ενας λογος ειναι και το flash...Για ποιο λογο το κραταει "μανιατικο" o Jobs με την Adobe και μας στερει το flash?Και ΟΚ,λογω εγωισμου δεν κανει πισω...Δε μπορει να κανει τα "στραβα ματια" (οπως με το JB) και "off the record" να αφησει καποιον developer μεσω του Cydia να παρεχει αυτη τη δυνατοτητα μεσω καποιου προγραμματος στο iOS4?..Αλλωστε μη γελιομαστε...Το Jailbroken οι ΙΔΙΟΙ το εβγαλαν για να πουλήσουν συσκευες,γιατι χωρις JB,η συσκευη δε θα ειχε ουτε τις μισες πωλησεις...;)

Οθονη...Εδω θα διαφωνησω...Χωρις να εχω πιασει ουτε το ενα ουτε το αλλο τηλεφωνο,αυτοι που το εχουν κανει λενε πως εχει σοβαρο αντιπαλο η Apple τις Super AMOLED της Samsung...

Σχεδιαση..Και εδω θα διαφωνησω..Το Iphone 4 ειναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ...Δεν εχει αντιπαλο στο design...Και στο μεγεθος οθονης,εγω ο "κακομοιρης" μετα το HD2 με τις 4.3 ιντσες,πως θα συνηθισω τις 3.5?:p

Το καταστημα...Συμφωνω απολυτα,αλλα οπως ειπα το android market κλεινει σιγα-σιγα τη ψαλιδα και αν το νοικοκυρεψουν γιατι ειναι αχουρι,μπορει να αλλαξουν οι ισορροπιες...

Για το θεμα "παιχνιδιων" δεν εχω αποψη γιατι μονο πασιετζα παιζω..:lol:

Gustave Flaubert

Αυτου του ειδους οι αντιπαραθεσεις με πολιτισμενους ανθρωπους οπως φαινεται να εισαι εσυ φιλε μου,μου αρεσουν...:)

Θα ηθελα λοιπον να σου εκφρασω τους δικους μου προβληματισμους οσον αφορα τα θεματα που εθιξες...

Λειτουργικο...Εχεις δικιο,αλλα αλλος ενας λογος ειναι και το flash...Για ποιο λογο το κραταει "μανιατικο" o Jobs με την Adobe και μας στερει το flash?Και ΟΚ,λογω εγωισμου δεν κανει πισω...Δε μπορει να κανει τα "στραβα ματια" (οπως με το JB) και "off the record" να αφησει καποιον developer μεσω του Cydia να παρεχει αυτη τη δυνατοτητα μεσω καποιου προγραμματος στο iOS4?..Αλλωστε μη γελιομαστε...Το Jailbroken οι ΙΔΙΟΙ το εβγαλαν για να πουλήσουν συσκευες,γιατι χωρις JB,η συσκευη δε θα ειχε ουτε τις μισες πωλησεις...;)

Οθονη...Εδω θα διαφωνησω...Χωρις να εχω πιασει ουτε το ενα ουτε το αλλο τηλεφωνο,αυτοι που το εχουν κανει λενε πως εχει σοβαρο αντιπαλο η Apple τις Super AMOLED της Samsung...

Σχεδιαση..Και εδω θα διαφωνησω..Το Iphone 4 ειναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ...Δεν εχει αντιπαλο στο design...Και στο μεγεθος οθονης,εγω ο "κακομοιρης" μετα το HD2 με τις 4.3 ιντσες,πως θα συνηθισω τις 3.5?:p

Το καταστημα...Συμφωνω απολυτα,αλλα οπως ειπα το android market κλεινει σιγα-σιγα τη ψαλιδα και αν το νοικοκυρεψουν γιατι ειναι αχουρι,μπορει να αλλαξουν οι ισορροπιες...

Για το θεμα "παιχνιδιων" δεν εχω αποψη γιατι μονο πασιετζα παιζω..:lol:

Για το φλας τι να σου πω... δεν θα με χάλαγε εννοείται αλλά δεν το βρίσκω και τοσο τραγίκο.

Κακά τα ψέμματα όμως οι περισσοτεροι πελατες δεν ξέρουν κάν τι είναι το φλάς, και (ξανά κακά τα ψέμματα) με τo impact που έχει η apple στο χωρο των smartphones το κόβω πιο πιθανό να κατασκευάζονται στο εξής σελίδες - κουστούμια για τις συσκευές της, παρά να ανοίξει ο στηβ το φλάς...

Οθόνη... Δύσκολο πράγμα, και στα επίπεδα που φτάνουμε είναι δύσκολο για το μάτι να ξεψωρίζει και για το μυαλό να θυμάται.

Το αποτέλεσμα που έχεις όταν το δουλευεις είναι καλο? Αυτό θα μετρήσει. Γιατι και με αμο οθόνες στο μαγαζί εντυπωσιάζεσαι απο τα χρώματα, βγαίνοντας στον ήλιο όμως... νεκρό. Προσωπικά θα ζήλευα αν είχες καλύτερη ανάλυση στην οθόνη.Θα άλλαζα κινητό για την ανάλυση. Απο τα χρώματα κτλ θα εντυπωσιαζόμουν αλλά επι της ουσίας δεν είναι τόσο σημαντικό, τουλάχιστον για μένα.

Τώρα για τις 4,3 ιντσες τι να σου πώ... εγώ με 3,5 που δούλευα μια εποχή και πάλι υπήρχαν στιγμές που δυσκολευόμουν να το δουλέψω με ένα χέρι.. υπήρχαν στιγμές που χρειαζόταν να φέρνω το κινητό πάνω στον αντίχειρά μου, αντί το ανάποδο.

Μπορεί να σου φανεί χρήσιμο κάπου αλλού το γυροσκόπιο :Ρ

Ουτε εγω θα το εβρισκα τραγικο το flash,αν χρησιμοιουταν μονο στο να απεικονιζει καποια διαφημιστικα "banners"...Ελα ομως που επειδη εγω ταξιδευω συχνα και στο εξωτερικο δεν παιζουν τα ελληνικα καναλια της TV...Τι κανω για να δω καποιους αγωνες ποδοσφαιρου?Συνδεομαι με wi-fi σε καποιο streaming καναλι και τσουπ,βλεπω τους αγωνες...;)...Με το iphone "παπαλα"...

Βεβαια,για να πω την αληθεια,δε θα παθω και τιποτα αν χασω και μερικους αγωνες...Και δεν ειναι πια ο βασικος λογος για να επιλεξω ενα κινητο...Ουτε με ενοχλει εμενα προσωπικα (για τη χρηση που κανω ΕΓΩ),η ελλειψη bluetooth μιας και δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε...Ουτε η ποιοτητα της καμερας,ουτε τα ραδιοφωνα,ουτε βεβαια η βιντεοκληση...Ισα-ισα,που θεωρω την εφαρμογη του Iphone 4 για τη βιντεοκληση (ετσι οπως την "εστησε" ο Jobs και τις προοπτικες εξελιξης της),τη μεγαλυτερη καινοτομια του που ανοιγει καινουριους οριζοντες στην επικοινωνια..

Απλα εαν παρω μια-μια τις μικρες (η μεγαλες για αλλους),ελλειψεις του Iphone,θα το επελεγα,εαν και εφοσον σε ΑΥΤΑ που κανει ΚΑΛΑ,ηταν "αιωνες μπροστα"...

Και συγγνωμη,αλλα τωρα πια το Iphone 4,ΔΕΝ ειναι το "διαστημικο κινητο" με το αξεπεραστο και ταχυτατο scrolling...Υπαρχουν σοβαροι "παικτες" απεναντι του και η ψαλιδα εχει κλεισει επικινδυνα...

Αν δηλαδη

α)ανοιγε τις εφαρμογες το iphone στο δευτερολεπτο και τα αλλα κινητα στα 10,ΝΑΙ θα το επαιρνα...

β)Αν ειχε super οθονη σε σχεση με τον ανταγωνισμο ΝΑΙ...Αλλα οι καινουριες Super AMOLED (που δεν εχουν ΚΑΜΜΙΑ σχεση με τις απλες AMOLED και το προβλημα με τον ηλιο),θα ειναι εφαμιλλες...

γ)Αν οι αλλες πλατφορμες ειχαν 1000 εφαρμογες και το Iphone 100.000 ΝΑΙ θα το επαιρνα..

Τεταρτον και βασικοτερον,εαν ηξερα οτι οι μηχανικοι της Apple,"δουλευουν" το καθε λειτουργικο,με βαση τα ΘΕΛΩ των αγοραστων και αφουγκραζοντουσαν τις αναγκες τους,ΝΑΙ θα το επαιρνα...Αυτο ομως ΔΕΝ συμβαινει...Ο Jobs,λειτουργει "φασιστικα"...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ...Ειτε σας αρεσει ειτε οχι...Αν το γουσταρετε παρτε το,αλλιως δε θα μου πει ΚΑΝΕΝΑΣ σας ΠΩΣ να φτιαξω ενα προιον...

ΑΝΤΙΘΕΤΑ,το Android επειδη ειναι ανοιχτο λειτουργικο,κανει ακριβως αυτο το πραγμα...Αφουγκραζεται τις αναγκες των αγοραστων και προσπαθει βημα-βημα (μαλλον αλμα-αλμα),να διορθωσει τα κακως κειμενα...

Γι αυτο ξαναλεω...ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ακομα...ΔΕΝ μπορει να συγκριθει ακομα με το iOS..Αλλα εχει παρει τοσο "φορα",που εγψ προσωπικα βλεπω το πολυ σε ενα χρονο να ειναι νουμερο ΕΝΑ...

ΕΚΤΟΣ βεβαια,εαν η Apple "σοβαρευτει" και καταλαβει τη δυσκολια της καταστασης και προσφερει μια καινουρια συσκευη που να "εκτοξευτει" σε σχεση με τον ανταγωνισμο...Οπως οταν βγηκε το πρωτο Iphone,που βαζοντας στην ακρη τις σοβαρες ελλειψεις,το επιανες στα χερια σου και καθως σκρολαρες την οθονη,αισθανοσουνα οτι ειχες ενα "διαστημικο" κινητο...Το Iphone 4 ομως ΔΕΝ πηγε και πολυ μπροστα σε σχεση με το 3GS...Και εαν συνεχισει ετσι η Apple,να προσφερει βελτιωσεις με το σταγονομετρο,τοτε ΤΕΛΟΣ...

Edited by djdog

Gustave Flaubert

Τεταρτον και βασικοτερον,εαν ηξερα οτι οι μηχανικοι της Apple,"δουλευουν" το καθε λειτουργικο,με βαση τα ΘΕΛΩ των αγοραστων και αφουγκραζοντουσαν τις αναγκες τους,ΝΑΙ θα το επαιρνα...Αυτο ομως ΔΕΝ συμβαινει...Ο Jobs,λειτουργει "φασιστικα"...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ...Ειτε σας αρεσει ειτε οχι...Αν το γουσταρετε παρτε το,αλλιως δε θα μου πει ΚΑΝΕΝΑΣ σας ΠΩΣ να φτιαξω ενα προιον...

ΑΝΤΙΘΕΤΑ,το Android επειδη ειναι ανοιχτο λειτουργικο,κανει ακριβως αυτο το πραγμα...Αφουγκραζεται τις αναγκες των αγοραστων και προσπαθει βημα-βημα (μαλλον αλμα-αλμα),να διορθωσει τα κακως κειμενα...

Γι αυτο ξαναλεω...ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ακομα...ΔΕΝ μπορει να συγκριθει ακομα με το iOS..Αλλα εχει παρει τοσο "φορα",που εγψ προσωπικα βλεπω το πολυ σε ενα χρονο να ειναι νουμερο ΕΝΑ...

θα ήθελα να συνεχίσουμε την κουβέντα αλλα η νύστα είναι νύστα!

Έτσι είναι φίλτατε, αλλα μήπως θα έπρεπε να είναι έτσι?

Το έχω γράψει αρκετες φορές...

Για ποιο λόγο εγώ ο Στηβ να κάνω το χατήρι του καταναλωτή όταν μπορώ με τον χ ψ τρόπο να τον πείσω να αγοράσει (η και να με παρακαλάει για να το αγοράσει)?

Εταιρεία είμαι και θα κοιτάξω τα οφέλη της εταιρείας μου. Σκασίλα μου κι αν δεν δεν έχει φλας και και και...

Όσο για το Android, δεν είναι το ανοιχτό λειτουργικο που αφουγκράζεται τις ανάγκες των αγοραστών - η μάλλον τις αφουγκραζεται, αλλα ως εκει. ας είναι καλά ο γούγλης που τις υλοποιεί, (με σκοπό το δικό της όφελος εννοείται - μην θεωρήσετε οτι ξαφνικά η google έγινε κοινοφελές ίδρυμα.)

Γιατι αν ήταν απλά η ιδέα του ανοιχτού λειτουργικού, θα μποροουσα να σου πω καλα μας τα λες, αλλά τα linux σε PC είναι ανύπαρκτα παρότι ανοιχτό λειτουργικό. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτά. ο χαρακτηρισμος πήγαινε στο πόσο διαδεδομένα ειναι στο κοινό (ελάχιστα).

θα ήθελα να συνεχίσουμε την κουβέντα αλλα η νύστα είναι νύστα!

Έτσι είναι φίλτατε, αλλα μήπως θα έπρεπε να είναι έτσι?

Το έχω γράψει αρκετες φορές...

Για ποιο λόγο εγώ ο Στηβ να κάνω το χατήρι του καταναλωτή όταν μπορώ με τον χ ψ τρόπο να τον πείσω να αγοράσει (η και να με παρακαλάει για να το αγοράσει)?

Εταιρεία είμαι και θα κοιτάξω τα οφέλη της εταιρείας μου. Σκασίλα μου κι αν δεν δεν έχει φλας και και και...

Όσο για το Android, δεν είναι το ανοιχτό λειτουργικο που αφουγκράζεται τις ανάγκες των αγοραστών - η μάλλον τις αφουγκραζεται, αλλα ως εκει. ας είναι καλά ο γούγλης που τις υλοποιεί, (με σκοπό το δικό της όφελος εννοείται - μην θεωρήσετε οτι ξαφνικά η google έγινε κοινοφελές ίδρυμα.)

Γιατι αν ήταν απλά η ιδέα του ανοιχτού λειτουργικού, θα μποροουσα να σου πω καλα μας τα λες, αλλά τα linux σε PC είναι ανύπαρκτα παρότι ανοιχτό λειτουργικό. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτά. ο χαρακτηρισμος πήγαινε στο πόσο διαδεδομένα ειναι στο κοινό (ελάχιστα).

Θα συμφωνησω απολυτα...Εχεις πολυ μα πολυ δικιο με το παραδειγμα για το Linux...

Το ιδιο βεβαια συμβαινει και με το Mac...Δεν ειναι ιδιαιτερα διαδεδομενο (εκτος βεβαια Αμερικης ) για τον απλουστατο λογο,οτι δεν μπορεις να εχεις ενα Mac για ολες τις δουλειες...Τα Windows PC ειτε το θελουμε ειτε οχι,μπορει να εχουν χαλια λειτουργικο,αλλα κανουν τα παντα..Χωρια οτι υπαρχει πληθος εναλλακτικων περιφερειακων για να συνδεσεις...Θες ας πουμε μια εξωτερικη καρτα τηλεορασης?Υπαρχουν εκατονταδες να διαλεξεις..Για Mac ποσες υπαρχουν?

Εγω εχω και Mac και Windows...Το Mac για τη δουλεια,το PC για ολα τα αλλα...

Και δε θα μπορουσα να φανταστω οτι θα μπορουσα να χρησιμοποιησω ενα Windows PC για multimedia ειδικα εφαρμογες...Τα Mac ειναι αιωνες μπροστα..Χωρια που αν συμβει καμμια στραβη πανω στη δουλεια και κολλησει το λειτουργικο (πραγμα εξαιρετικα σπανιο για Mac),σε 15 δευτερα εχει κανει επανεκκινηση και ειναι ετοιμο...Τα Windows,αναβεις τσιγαρο και περιμενεις...περιμενεις..:p

Gustave Flaubert

IPHONE 4.. Τι δεν κάνει η συσκευή:

Κατ' αρχάς..

Tο iPhone 4 έχει εμπρόσθια κάμερα και ο χρήστης μπορεί να κάνει video calls!

Βέβαια, φαίνεται ότι κανένας στην Apple δε σκέφτηκε ότι υπάρχουν κινητά κατωτάτης υποστάθμης που κάνουν video calls. Σύμφωνοι, είναι πρόοδος για το smartphone της εταιρείας, αλλά ας μην το κάνουμε και θέμα.

Ακόμα κι αυτό, πάντως, δε λειτουργεί σωστά!

Λειτουργεί μόνο μέσω Wi-Fi και όχι 3G. Κανείς δε μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει το λόγο, και φυσικά λειτουργεί μόνο αν και οι δύο συνομιλητές έχουν iPhone 4.

Η Apple επέλεξε τη λύση της Micro SIM επειδή είναι μικρότερη σε μέγεθος.

Το αρνητικό είναι για κάποιους που χρησιμοποιούν δύο συσκευές και θέλουν να εναλλάσσουν τις κάρτες..

70 μoνo ελληνικοί χαρακτήρες ανά SMS..

Δυνατότητα δημιουργίας φακέλων...(Φοβερό)

H δημιουργία ενός ήχου κλήσης είναι μία διαδικασία πολύπλοκη σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Αδύνατη η παραμετροποίηση του κεντρικού menu με θέματα,

όσο και η χρήση διάφορων... screensaver..

Απουσία FM ραδιοφώνο..

Απουσία TV Out..

Απουσία AMOLED οθόνης

Αδυναμία αποστολής αρχείων μέσω Bluetooth..

Αδυναμία αναπαραγωγής αρχειων flash..

Video κλήση, μόνο μεσω wifi

Eνα Led στο φλάς..

16 ή 32GB χωρίς δυνατότητα επέκτασης της εσωτερικής μνήμης..

Τα 5 megapixel επαρκούν για τη λήψη ικανοποιητικών φωτογραφιών,

ωστόσο δεν αποτελούν τεχνολογία αιχμής

Πρόκειται για το ταχύτερο λανσάρισμα iPhone, κάτι που, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, ερμηνεύεται και ως ανησυχία για την ταχύτατη αύξηση των μεριδίων αγοράς των κινητών που βασίζονται στην πλατφόρμα

Android της Google..

Δείτε το νέο Nokia N8

Κάμερα 12 megapixel με οπτικά μέρη Carl Zeiss

Φλας Xenon

Λήψη βίντεο σε 720p 25 fps με κωδικοποιητές H.264, MPEG-4

Υποστήριξη για βίντεο Flash

WebTV για την παρακολούθηση τοπικής & διεθνούς τηλεόρασης μέσω Internet

Flash Lite 4 που υποστηρίζει την πλειοψηφία του περιεχομένου Flash Player 10.1

Αναπαραγωγή βίντεο HD 720p σε HD TV μέσω καλωδίου HDMI

Ήχος *Dolby Digital Plus κατά την αναπαραγωγή με HDMI & home theatre

Capacitive Amoled οθόνη 3,5

Περίβλημα ανοδιωμένου αλουμινίου

Εισοδος USB stick

Free GPS Ovi maps

Πομπός FM

Δυνατότητα σύνδεσης Bluetooth πληκτρολόγιο και ποντίκι

Εσωτερική μνήμη: 16 GB και υποδοχή κάρτας μνήμης MicroSD

Bluetooth έκδοση 2,1 με EDR

http://www.nokia.gr/products/phones/nokia-n8/specifications

Edited by fikast

Λειτουργεί μόνο μέσω Wi-Fi και όχι 3G. Κανείς δε μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει το λόγο, και φυσικά λειτουργεί μόνο αν και οι δύο συνομιλητές έχουν iPhone 4.

Αυτό αν και ισχύει για την ώρα και δεν αποτελεί περιορισμό του hardware αλλά ηθελημένο περιορισμό του Facetime που για την ώρα επιβάλλουν για οικονομία bandwidth οι cell providers. Όπως ήδη ανακοινώθηκε σε συνεργασία με αυτούς θα υποστηριχθεί σύντομα και σε 3G. Εκτός από αυτό, η front camera υποστηρίζει open standards H.264, AAC κλπ και μπορεί να υποστηριχθεί και από άλλες εφαρμογές μέσω WiFi και 3G.

Η Apple επέλεξε τη λύση της Micro SIM επειδή είναι μικρότερη σε μέγεθος. Το αρνητικό είναι για κάποιους που χρησιμοποιούν δύο συσκευές και θέλουν να εναλλάσσουν τις κάρτες..

Αυτό είναι όντως αρνητικό, αν και ήδη ανακοινώθηκε και από τις Ελληνικές εταιρείες τηλεφωνίας πως εντός ημερών θα είναι διαθέσιμες τόσο micro SIM όσο και adaptors για χρήση σε παλαιότερες συσκευές.

70 μoνo ελληνικοί χαρακτήρες ανά SMS..

Δεν είναι πρόβλημα αποκλειστικά των iPhone, αλλά κάθε συσκευής που χρησιμοποιεί double byte (Unicode) encoding στα SMS. Όταν χρησιμοποιείται Unicode ο κάθε χαρακτήρας αποτελείται από δύο bytes άρα το μέγιστο διαθέσιμο χαρακτήρων μειώνεται στο μισό. Τα παράπονα πάντως δεν θα πρέπει να τα απευθύνεις στην Apple που χρησιμοποιεί το de-facto standard του multi-language encoding αλλά στους providers που δεν το υποστηρίζουν ακόμα σωστά.

H δημιουργία ενός ήχου κλήσης είναι μία διαδικασία πολύπλοκη σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Πολύπλοκη καθόλου. Διαφορετική μεν αλλά πανεύκολη μέσω του iTunes.

Αδύνατη η παραμετροποίηση του κεντρικού menu με θέματα, όσο και η χρήση διάφορων... screensaver..

Η έννοια screensaver δεν υπάρχει στο iPhone, ούτε και βλέπω τον λόγο. Για την παραμετροποίηση όμως έχεις δίκιο.

Απουσία FM ραδιοφώνο..

Σωστή παρατήρηση, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως το hardware υπάρχει.

Απουσία TV Out..

Να το κάνεις τι σε ένα κινητό τηλέφωνο; Και εκτός από αυτό, ήδη υπάρχουν composite και component cable accessories γι'αυτή τη δουλειά, όπως και το VGA dock adapter.

Απουσία AMOLED οθόνης

Και ύπαρξη της πολύ καλύτερης IPS οθόνης του iPhone, με πολύ υψηλότερη ανάλυση και πυκνότητα, και χωρίς τα γνωστά προβλήματα της ψευτο-υψηλής ανάλυσης PenTile και του blur output των AMOLED που βλέπουμε τελευταία.

Αδυναμία αναπαραγωγής αρχειων flash.

Και είναι πρόβλημα αυτό; Εδώ χρόνια παρακαλούμε πότε θα πεθάνει το ρημάδι το Flash ακόμα και στο desktop μπας και ησυχάσουμε. Η μόνη χρησιμότητά του εξακολουθεί να είναι ως carrier-container των videos του YouTube, για τα οποία ως γνωστόν το iPhone έχει την καλύτερη και ταχύτερη ίσως εφαρμογή που υπάρχει σε smartphone.

Eνα Led στο φλάς..

Και τι θα έπρεπε να έχει, καμμιά φωτεινή επιγραφή; :p

16 ή 32GB χωρίς δυνατότητα επέκτασης της εσωτερικής μνήμης..

Δεν νομίζεις πως είναι προτιμότερο από το σύνολο σχεδόν των smartphones που προσφέρουν μηδέν εσωτερική μνήμη αλλά δυνατότητα επέκτασής της μέχρι την χωρητικότητα που ήδη έχει το iPhone; Προσωπικά το προτιμώ παρά να τρέχω να βρω μνήμες που και καλύτερη περίπτωση είναι πολύ αργότερες από την ενσωματωμένη στο iPhone. Βλέπεις άλλο η bus parallel μνήμη που χρησιμοποιείται σε αυτό και άλλο οι πάναργες σειριακές microSD. :happy:

Τα 5 megapixel επαρκούν για τη λήψη ικανοποιητικών φωτογραφιών, ωστόσο δεν αποτελούν τεχνολογία αιχμής.

Σίγουρα δεν είναι "τεχνολογία αιχμής", ούτε SLR, ούτε υποκατάστατό της αλλά πάντως είναι προτιμότερο από κάποιες "μηχανές θορύβου" πολλών megapixels που συναντούμε τελευταία. Έτσι και αλλιώς αυτοί που αγοράζουν κινητά-φωτογραφικές μηχανές σίγουρα δεν είναι το αγοραστικό κοινό smartphones όπως τα iPhone, HTC κλπ.

Δείτε το νέο Nokia N8

Το N8; Θεός φυλάξει!!! :confused:

Είπαμε να συγκρίνουμε το iPhone με σοβαρά και έξυπνα smartphones, συσκευές δηλαδή με έμφαση στο wireless mobile computing όπως συγκεκριμένα τελευταία Androids και κάποια επερχόμενα μοντέλα, όχι με τα "λαμπατέρ" και τους "αποχυμωτές" της Nokia. :lol:

Εννοείται πως τα παραπάνω είναι προσωπική μου άποψη ειπωμένη εντελώς φιλικά. :)

Edited by foxx

Αυτό αν και ισχύει για την ώρα και δεν αποτελεί περιορισμό του hardware αλλά ηθελημένο περιορισμό του Facetime που για την ώρα επιβάλλουν για οικονομία bandwidth οι cell providers. Όπως ήδη ανακοινώθηκε σε συνεργασία με αυτούς θα υποστηριχθεί σύντομα και σε 3G. Εκτός από αυτό, η front camera υποστηρίζει open standards H.264, AAC κλπ και μπορεί να υποστηριχθεί και από άλλες εφαρμογές μέσω WiFi και 3G.

Δηλαδή είπε η AT&T στην Apple "μη βάλετε βιντεοκλήση γιατί δεν είμαστε έτοιμοι" και αυτοί το κάνανε; Χλωμό το κόβω.

Ακόμα κι έτσι να είναι, η Wind είναι πανέτοιμη για τις βιντεοκλήσεις μέσω iPhone, πού είναι η υποστήριξη της Apple σε μένα;

Δεν είναι πρόβλημα αποκλειστικά των iPhone, αλλά κάθε συσκευής που χρησιμοποιεί double byte (Unicode) encoding στα SMS. Όταν χρησιμοποιείται Unicode ο κάθε χαρακτήρας αποτελείται από δύο bytes άρα το μέγιστο διαθέσιμο χαρακτήρων μειώνεται στο μισό. Τα παράπονα πάντως δεν θα πρέπει να τα απευθύνεις στην Apple που χρησιμοποιεί το de-facto standard του multi-language encoding αλλά στους providers που δεν το υποστηρίζουν ακόμα σωστά.

Θέλεις να μας εξηγήσεις τι ακριβώς δεν υποστηρίζουν σωστά οι providers; Και επίσης θέλεις να μας πεις γιατί στο iPhone δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ UCS2 και GSM charset όπως π.χ. στα Nokia;

Δηλαδή είπε η AT&T στην Apple "μη βάλετε βιντεοκλήση γιατί δεν είμαστε έτοιμοι" και αυτοί το κάνανε; Χλωμό το κόβω.

Ακόμα κι έτσι να είναι, η Wind είναι πανέτοιμη για τις βιντεοκλήσεις μέσω iPhone, πού είναι η υποστήριξη της Apple σε μένα;

Θέλεις να μας εξηγήσεις τι ακριβώς δεν υποστηρίζουν σωστά οι providers; Και επίσης θέλεις να μας πεις γιατί στο iPhone δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ UCS2 και GSM charset όπως π.χ. στα Nokia;

γιατι εχει Αθηναικές πινακίδες!!!

τι δεν καταλαβαίνεις πια κι εσυ? :lol::lol::lol::lol:

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...