dedalos Δημ. June 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2010 7.2 Mbps.... Λογικό το βρίσκω... κάθε δίκτυο που σέβεται τον εαυτό του έχει τέτοιες δυνατότητες... (εκτός αν πιστεύεις τις διαφημίσεις) Δε θα προσπαθήσω να σε πείσω για τίποτα. Άλλωστε στη (ρητορική) ερώτηση "Τι θα μπορούσε να πει η Apple ώστε να μην πάρεις τις συσκευές της;" Δεν έχετε καμμία απάντηση, γιατί απλά δεν υπάρχει ούτε 1 στο 1000000 να μην πάρετε κάτι που έχει το μήλο πάνω. Τζάμπα να χαλαλίζω τα λόγια μου; Αν θέλετε να είναι το καλύτερο... είναι το καλύτερο. Αν θέλετε να παρουσίασε τις μεγαλύτερες τεχνολογίες... τις παρουσίασε. Αν θέλετε να σκέφτεται για τον χρήστη... σκέφτεται. Αν θέλεται να πετάει ο γάιδαρος... πετάει. Για μας τους βλάκες που δεν μπορούμε να καταλάβουμε... αφήστε μας στην βλακεία μας. Απλά μην τα πετάτε στα μούτρα μας γιατί και για βλάκες πρέπει να απαντήσουμε όταν μας λένε το άσπρο μαύρο... Δυστυχώς φίλε μου Bouss έχεις απόλυτο δίκαιο. Δεν υπάρχει τίποτα πλέον για μένα που μπορεί να πει η apple η κάποιος τρίτος ώστε να μην αγοράσω τις συσκευές της. Το ρητό (once you go mac you never go back) ισχύει πλέον για όλες τις συσκευές τις. Το γραφείο μου είναι πλέον ολόλευκο (γιατί άραγε ?). http://farm5.static.flickr.com/4058/4296347306_5e7a683d94.jpg Επίσης ισχύει και το (im to old for this shit) για όλα τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά προϊόντα. Ίσως και η υπογραφή μου να υποδηλώνει κάτι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να με καταλάβεις αν δεν βρεθείς στην θέση μου. http://i.imgur.com/REW6ccY.jpg The future of android by Google. Δεν χρησιμοποιώ πλέον FACEBOOK σε καμία από τις συσκευές μου. Sheepple Γιάννης (dedaliskos@hotmail.com). Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bouss Δημ. June 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2010 Δυστυχώς φίλε μου Bouss έχεις απόλυτο δίκαιο. Δεν υπάρχει τίποτα πλέον για μένα που μπορεί να πει η apple η κάποιος τρίτος ώστε να μην αγοράσω τις συσκευές της. Το ρητό (once you go mac you never go back) ισχύει πλέον για όλες τις συσκευές τις. Το γραφείο μου είναι πλέον ολόλευκο (γιατί άραγε ?). http://farm5.static.flickr.com/4058/4296347306_5e7a683d94.jpg Επίσης ισχύει και το (im to old for this shit) για όλα τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά προϊόντα. Ίσως και η υπογραφή μου να υποδηλώνει κάτι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να με καταλάβεις αν δεν βρεθείς στην θέση μου. Θέλω να δω που θα τα βλέπεις αν μια μέρα ξυπνήσει ο θεος σου στραβά και βγάλει το flash και από τα Mac... You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MemphisX Δημ. June 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2010 Δυστυχώς φίλε μου Bouss έχεις απόλυτο δίκαιο. Δεν υπάρχει τίποτα πλέον για μένα που μπορεί να πει η apple η κάποιος τρίτος ώστε να μην αγοράσω τις συσκευές της. Το ρητό (once you go mac you never go back) ισχύει πλέον για όλες τις συσκευές τις. Το γραφείο μου είναι πλέον ολόλευκο (γιατί άραγε ?). http://farm5.static.flickr.com/4058/4296347306_5e7a683d94.jpg Επίσης ισχύει και το (im to old for this shit) για όλα τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά προϊόντα. Ίσως και η υπογραφή μου να υποδηλώνει κάτι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να με καταλάβεις αν δεν βρεθείς στην θέση μου. Μα γιατι...πες μου γιατι...δε μπορω να χωνέψω την εικόνα όσο κι αν την βλέπω όσο κι αν προσπαθώ να την δικαιολογήσω δε μπορώ και το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό ειναι αυτή ενώς τρελοFANBOY της Apple poυ θα πάει να αγοράσει όλα τα προιόνται που έχουν το μήλο πάνω τους...αναρωτιέμαι πως δεν κόλησες τα αυτοκολητάκια με το μήλο και στις υπόλοιπες μη Apple συσκευές... Και άντε μπαίνω στην διαδικασία του να σε δικαιολογήσω... πήρες MacBook γιατί σ'αρέσει το MacOS γιατί σε εκφράζει καλύτερα γιατί μπορείς να κάνεις την δουλειά που θέλεις πιο γρήγορα απο άλλο λειτουργικο σύστημα και έχει τις εφαρμογές που θέλεις για να κάνει αυτή την δουλειά...κατανοητό ακόμα και απο έναν άνθρωπο σαν εμένα που δε συμπαθώ καθόλου το MacOS αλλά ξέρω ότι οι δικές μου οι ανάγκες απο ένα λειτουργικό είναι διαφορετικές απο τις μάζες (να φανταστείς πέταξα το Ubuntu απο τον σταθερό μου και έβαλα Gentoo γιατί βρήκα το λειτουργικό πολύ απλό και εύκολο και σε κάθε πείραγμα να το κάνω όπως θέλω φαινόταν να καταρέει η συνοχή του). Να δικαιολογήσω και το ιPhone 3GS που κακά τα ψέματα για όλους τους applehaters κάνει αρκετές δουλειές και τις κάνει πολύ καλά οπότε, για την πλειοψηφία των καταναλωτών είναι υπεραρκετό, για μένα όμως όχι...και ως εδώ όλα καλα γιατί φαίνετε οτι οι ανάγκες είναι διαφορετικές έτσι τα προιόντα της Apple για κάποιους είναι τα καλύτερα και για άλλους μέτρια ώς και τα χειρότερα...εξαρτάται τι θέλει ο καθένας...αλλά κάπου εκεί σταματάει η λογική στη φώτο που παρέθεσες.... ΤΟ iPOD TOUCH ΤΙ ΤΟ ΘΕΣ...έχω δει άτομα που έχουν δυο κινητα...ενα iPhone και ενα nokia απλο η Symbian (n97,5800, n72, n52 ότι θες) (δεν έχω δει ακόμα συνδιασμο Windows η Android πάντως και δε ξέρω γιατί) για τον παραπάνω λόγο να καλύψουν όλες τις ανάγκες τους που δε καλύπτονται απο το iPhone μόνο. Έχω δει και ατομα που δε παίρνουν iPhone αλλά το iPod Touch γιατί δε θέλουν κινητό απο την Apple αλλά τους αρέσει σαν "PDA" (αν και μένα μου κάνει περισσότερο για μια Multimedia φορητή συσκευή παρά PDA). Εσυ τι το έχεις το touch; για στερεοφωνικό. Μόνο τέτοια εξήγηση μπορώ να δώσω που το έχεις βάλει στο stand της logitech. Αν είναι πάρε 2-3 ακόμα touch να τα στολίσεις στο σπίτι σου να τα έχεις σαν ψηφιακές κορνίζες. Πάρε ακόμα ένα για να το έχεις για ξυπνητίρι. Δε στέκει πραγματικά για μένα...μόνο ένας fanboy θα το έκανε να πετάει έτσι τα λεφτά του. Και συνεχίζω είπαμε θες να κάνεις καλύτερα και γρηγορότερα την δουλειά σου και το MacOS σε βοηθάει...με το συγκεκριμένο ποντίκι της Apple δε κουράζεται το χέρι σου; Οσο φοβερό και όμορφο κι αν είναι εγώ δεν έχω καταφέρει να το χρησιμοποιήσω για πολύ ώρα....μου το τραυματίζει πραγματικά. Και τέλος...αν αγαπάς την μουσική που ακούς...πέτα τα άθλια ακουστικά που σου δίνει η apple και πάρε κανα καλό ζευγάρι ψήρες η μη, π.χ. Senheisser Creative Philips ότι θες εσύ ψάξτο και λίγο θα βρεις και σε άσπρο χρώμα αν θες, καλά και ποιοτικά ακουστικά. Όλα μα όλα τα iPod και iPhone βγάζουν πολύ καλό ήχο, είναι κρίμα όμως με τετοια άθλια ακουστικά που τους δίνει... http://users.otenet.gr/~bobotis/bannersmall.gif Follow me on twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dedalos Δημ. June 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2010 Φίλε μου MemphisX τα πράγματα μερικές φορές δεν είναι όπως δείχνουν. Και αυτοκόλλητα της apple έχουν κολληθεί για να κάνουμε χιούμορ. Και apple funboy δεν με ενοχλεί να με αποκαλούν. Και δυστυχώς καλύτερα ακουστικά υπάρχουν αλλά μου είναι αναγκαίο το remote της apple. Είμαι χρήστης όλων των γνωστών σημερινών λειτουργικών συστημάτων και στη δουλειά μου και στο σπίτι μου. Έγινα fαnboy τα τελευταία 2 χρόνια ύστερα από 20+ χρόνια χρήσης λειτουργικών όπως AmigaOS BeOS Linux Windows και τέλος OSX. Το Switch έγινε γιατί ήθελα εύκολη βίντεο επεξεργασία άλλα διαπίστωσα ότι κάτι τέτοιο είναι ουτοπία ακόμα και στα apple, αλλά δεν μετάνιωσα για την αλλαγή. Το iPod Touch αγοράστηκε διστακτικά εξού και τα 8GB, σαν δοκιμή. "Κατασχέθηκε" από τον μεγάλο μου γιο 8 ετών και κατήντησε παιχνιδομηχανή. Το iPhone ήρθε αργότερα ενώ ήξερα τι να περιμένω. Το ποντίκι συμπληρώνει gestures που δεν υποστηρίζει το macbook μου, είναι το καλύτερο τεχνικά κατασκευασμένο bluetooth ποντίκι που έχω δοκιμάσει αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου είναι το χειρότερο όλων εργονομικά. Τα ακουστικά είναι αναγκαία γιατί όλη μου η μουσική συλλογή είναι σε βίντεο κλιπς και όταν κλείνω το iPod app για να ανοίξω κάτι άλλο η μουσική σταματάει μαζί με το βίντεο και δεν συνεχίζει στο backround όπως με τα mp3 κάτι που δεν διορθώθηκε ούτε με το iOS4 GM. Αν όμως τα ενεργοποιούσες με το remote η μουσική έπαιζε κανονικά. Σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι fans της apple παραδέχονται όλα σχεδόν τα στραβά της, άσχετα αν την ακολουθούν πιο ένθερμα από fans άλλων εταιριών. Το iPhone 4 δεν έφερε τα 64GB που περίμενα αλλά θα αγοραστεί ούτως η άλλως αν υπάρχουν τα χρήματα γιατί υπάρχουν και άλλα μέλη στην οικογένεια που θέλουν να χρησιμοποιούν apple προϊόντα. http://i.imgur.com/REW6ccY.jpg The future of android by Google. Δεν χρησιμοποιώ πλέον FACEBOOK σε καμία από τις συσκευές μου. Sheepple Γιάννης (dedaliskos@hotmail.com). Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Leon_G Δημ. June 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 14, 2010 (edited) Παιδια να ρωτησω κ εγω κατι γτ διαβαζω κ με ενδιαφερει η συσκευη αν κ σαν χαρακτηριστικα πιστευω ειναι μετρια... Αφηστε το ραδιο .... (δεν με απασχολει) Ας πουμε οτι δεν με απασχολει κ το flash... Αλλα οταν λετε οτι δεν εχει bluetooth οπως τα αλλα τηλεφωνα τι εννοειτε? Δλδ δεν μπορω να το συνδεσω με bluetooth ακουστικα? Δεν μπορω να στειλω αρχεια μεσω bluetooth σε αλλη συσκευη? Edited June 14, 2010 by Leon_G Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. June 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 14, 2010 Αφηστε το ραδιο .... (δεν με απασχολει) Ας πουμε οτι δεν με απασχολει κ το flash... Αλλα οταν λετε οτι δεν εχει bluetooth οπως τα αλλα τηλεφωνα τι εννοειτε? Δλδ δεν μπορω να το συνδεσω με bluetooth ακουστικα? Δεν μπορω να στειλω αρχεια μεσω bluetooth σε αλλη συσκευη? Μπορείς να συνδέσεις ότι hands-free ακουστικά θέλεις αλλά ξεχνάς την αποστολή αρχείων μέσω BT, αυτό είναι όλο. Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dedalos Δημ. June 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 14, 2010 Παιδια να ρωτησω κ εγω κατι γτ διαβαζω κ με ενδιαφερει η συσκευη αν κ σαν χαρακτηριστικα πιστευω ειναι μετρια... Αφηστε το ραδιο .... (δεν με απασχολει) Ας πουμε οτι δεν με απασχολει κ το flash... Αλλα οταν λετε οτι δεν εχει bluetooth οπως τα αλλα τηλεφωνα τι εννοειτε? Δλδ δεν μπορω να το συνδεσω με bluetooth ακουστικα? Δεν μπορω να στειλω αρχεια μεσω bluetooth σε αλλη συσκευη? Δεν στέλνει και δεν λαμβάνει αρχεία από το bluetooth αν δεν το ξεκλειδώσεις (jailbrake) Ακουστικά παίρνει κανονικά είτε μονοφωνικά για τηλ. είτε στερεοφωνικά για ακρόαση μουσικής. Συνδέονται διάφορα αξεσουάρ μέσω bleutooth όπως το Nike+, πληκτρολόγια από την iOS4 και ηχεία. Κάνει κοινή χρήση internet με υπολογιστή μέσω bluetooth (δηλαδή ο υπολογιστής σου μπαίνει στο internet από την σύνδεση που έχεις στο τηλ.). http://i.imgur.com/REW6ccY.jpg The future of android by Google. Δεν χρησιμοποιώ πλέον FACEBOOK σε καμία από τις συσκευές μου. Sheepple Γιάννης (dedaliskos@hotmail.com). Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DonJuan Δημ. June 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 15, 2010 Μαλλον καποιο λαθος κανεις...Το καινουριο μοντελο ειναι πολυ πιο λεπτο απο το 3GS...;) Χμμ, ειλικρινά και εγώ απόρησα με την παρατήρηση του φίλου DonJuan. Αντίθετα με πολλούς όντως "μαρκετίστικους" ισχυρισμούς της Apple, τουλάχιστον σχετικά με το πάχος του iPhone έχουν πέρα για πέρα δίκιο χαρακτηρίζοντάς το ως το λεπτότερο της αγοράς. 9.3mm είναι έναντι των 12.3mm του 3GS και των 9.6-9.9mm που ήταν τα μέχρι σήμερα λεπτότερα κινητά της αγοράς. :) Χίλια συγνώμη παιδιά. από τις φωτογραφίες μου φάνηκε πιο χοντρό από το 3GS. :O Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tonysac Δημ. June 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 15, 2010 Μου φαίνεται πρέπει να αναθεωρήσω...το Bluetooth ενός φίλου με 3g s ΔΟΥΛΕΨΕ μια χαρά και συνδέθηκε με το kit του αυτοκινήτου μου....οπότε και ένας βασικός δισταγμός μου αγοράς του 4g (που προφανώς και αυτό δεν θα έχει πρόβλημα) καταργήθηκε...χμμμμμμ Αντώνης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. June 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 15, 2010 Μου φαίνεται πρέπει να αναθεωρήσω...το Bluetooth ενός φίλου με 3g s ΔΟΥΛΕΨΕ μια χαρά και συνδέθηκε με το kit του αυτοκινήτου μου....οπότε και ένας βασικός δισταγμός μου αγοράς του 4g (που προφανώς και αυτό δεν θα έχει πρόβλημα) καταργήθηκε...χμμμμμμ Δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει πρόβλημα φτάνει να μην θέλεις μεταφορά αρχείων μέσω bluetooth. Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tonysac Δημ. June 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 15, 2010 Ναι δεν με ενδιαφέρει η μεταφορά αρχείων έτσι και αλλιώς, οπότε...βράστα μου μπήκαν οι ψύλλοι για iphone...:worry: Αντώνης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MemphisX Δημ. June 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 15, 2010 Φίλε μου MemphisX τα πράγματα μερικές φορές δεν είναι όπως δείχνουν. Και αυτοκόλλητα της apple έχουν κολληθεί για να κάνουμε χιούμορ. Και apple funboy δεν με ενοχλεί να με αποκαλούν. Και δυστυχώς καλύτερα ακουστικά υπάρχουν αλλά μου είναι αναγκαίο το remote της apple. Είμαι χρήστης όλων των γνωστών σημερινών λειτουργικών συστημάτων και στη δουλειά μου και στο σπίτι μου. Έγινα fαnboy τα τελευταία 2 χρόνια ύστερα από 20+ χρόνια χρήσης λειτουργικών όπως AmigaOS BeOS Linux Windows και τέλος OSX. Το Switch έγινε γιατί ήθελα εύκολη βίντεο επεξεργασία άλλα διαπίστωσα ότι κάτι τέτοιο είναι ουτοπία ακόμα και στα apple, αλλά δεν μετάνιωσα για την αλλαγή. Το iPod Touch αγοράστηκε διστακτικά εξού και τα 8GB, σαν δοκιμή. "Κατασχέθηκε" από τον μεγάλο μου γιο 8 ετών και κατήντησε παιχνιδομηχανή. Το iPhone ήρθε αργότερα ενώ ήξερα τι να περιμένω. Το ποντίκι συμπληρώνει gestures που δεν υποστηρίζει το macbook μου, είναι το καλύτερο τεχνικά κατασκευασμένο bluetooth ποντίκι που έχω δοκιμάσει αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου είναι το χειρότερο όλων εργονομικά. Τα ακουστικά είναι αναγκαία γιατί όλη μου η μουσική συλλογή είναι σε βίντεο κλιπς και όταν κλείνω το iPod app για να ανοίξω κάτι άλλο η μουσική σταματάει μαζί με το βίντεο και δεν συνεχίζει στο backround όπως με τα mp3 κάτι που δεν διορθώθηκε ούτε με το iOS4 GM. Αν όμως τα ενεργοποιούσες με το remote η μουσική έπαιζε κανονικά. Σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι fans της apple παραδέχονται όλα σχεδόν τα στραβά της, άσχετα αν την ακολουθούν πιο ένθερμα από fans άλλων εταιριών. Το iPhone 4 δεν έφερε τα 64GB που περίμενα αλλά θα αγοραστεί ούτως η άλλως αν υπάρχουν τα χρήματα γιατί υπάρχουν και άλλα μέλη στην οικογένεια που θέλουν να χρησιμοποιούν apple προϊόντα. Φίλε μου θα διαφωνήσω με αυτό που λες ότι οι περισσότεροι fans της apple παραδέχονται όλα σχεδόν τα στραβά της (πάλι καλά τουλάζιστον που εσύ ανήκεις σε αυτούς). Έχουν δει τα μάτια μου πολλά τρελά και ειδικά προς Αμερική μεριά. Ειδικά όταν είχε πρωτοβγεί το iPhone (το απλό) πριν 2-3 χρονια περίπου οποιοσδήποτε έκανε αντικειμενική κριτική μόνο που δεν έπεφταν να τον φάνε. Σε site όπως to digg αν έκανες comment διαφορετικό απο το να εκθειάζεις τα προϊόντα της Apple τα thumbs down έπεφταν βροχή. Και δυστηχώς παρόμοια κρούσματα είδα κι εδώ. Π.χ. περίπτωση που ένα παλικάρι ηθελε βοήθεια στο να διαλέξει το επόμενό του κινητό και κύρια κριτήρια ήταν να έχει πολύ καλή κάμερα και να είναι touch έτσι για αλλαγή και να πετάγονται τα fanboys και να του λένε πάρε iPhone και δε θα κοιτάξεις πίσω για την εμπειρία και το λειτουργικο κλπ αγνοόντας πλήρως τις ανάγκες που είχε το παλικάρι και ήταν τότε να έχει καλή κάμερα το κινητό του...γενικά αυτή η αντιμετώπιση απο συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων κατά την άποψή μου είναι αηδιαστική (και δεν μιλάω μόνο για Apple FanBoys αλλά γενικά για κάθε στρατόπεδο απλά τυχαίνει οι fanboys της apple να είναι οι πιο σκληροπυρινικοί και ταυτόχρονα αυτοί που εξαπλόνονται με τους πιο γρήγορους ρυθμούς). Θεωρώ επίσης αδιανόητο κάτοχοι του iPhone (φίλοι μου και μη) να προσπαθούν να μου αλλάξουν γνώμη για το ότι το iPhone είναι το καλύτερο κινητό που υπάρχει και όταν τους λέω κάποια χαρακτηριστικά/αδυναμίες του που με απωθούν να το πάρω και ότι ενώ μπορεί γι'αυτούς να είναι τέλειο για μένα είναι μέτριο γιατί δε καλύπτει κάποιες βασικές ανάγκες μου να έχουν έτοιμες και τις δικαιολογίες και τις απαντήσεις για κάθε ένα απο αυτά (τι το χρειάζεσαι εκείνο μωρέ τι να το κάνεις το άλλο ε και αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όμως κλπ) και στο τέλος να λένε... καλά αν τα είχε όλα αυτα που θέλεις τότε δε θα υπήρχε άλλο κινητό πέρα απο το iPhone (και να το λένε με πολύ χειρότερο τρόπο απ'οτι το γράφω λες και η Apple κάνει χάρη στις άλλες εταιρίες που τις αφήνει και υπάρχουν και δε τις έχει κλείσει)...ειλικρινά ακούω κάτι τέτοια και μου ανάβουν τα λαμπάκια με αποτέλεσμα να έρχομαι σε αντιπαράθεση μαζί τους και να μου βγάζουν την ταμπελίτσα του ότι είμαι προκατηλειμένος με την εταιρία, AppleHater στο τέλος μπορεί να με βγάλουν και fanboy κάποιας άλλης εταιρίας η λειτουργικού. Φοβάμαι πως η πηγή του κακού σε όλα αυτά είναι η ιδια η Apple και κατεπέκταση το πόσο την έχουν αγκαλιάσει τα ΜΜΕ και κάνουν πλήση εγκεφάλου στον κόσμο. Για σκεφτείτε λίγο όταν πρωτοβγήκε το πρώτο iPhone τι μας έλεγε η Apple -δε χρειαζεστε 3G το Edge/GPRS είναι υπεραρκετό. -δε χρειάζεστε εφαρμογές εγγενης εφαρμοφές. Το μέλλον είναι οι δικτυακές εφαρμογές. -Δε χρειάζεστε GPS. H μέθοδος Cell triangulation είναι το ίδιο καλή. -Δε χρειάζεστε φακέλους στο μενού. Κάνει πιο πολύπλοκο το UI... -Το Multitasking είναι άχρηστο και επικίνδυνο... -Δε χρειάζεστε κανονικό πληκτρολόγιο...το on-screen keyboard ειναι υπεραρκετό. όλα καταρίφθηκάν απο την ίδια την apple σε νεότερες εκδόσεις του iPhone OS (η μαλλον iOS πια) με μια μικρή εξαίρεση στο Multitasking το οποίο και πάλι δεν είναι πραγματικό και το πληκτρολόγιο το οποίο μη παραξενευτείτε αν το δούμε στο iPhone 5. Σε αυτη την κατάσταση όμως βλέπουμε συνέχεια την Apple να παριστάνει την μαμά και να αποφασίζει αυτή για εμάς τι είναι καλό και τι Όχι...οπότε και οι fanboys είχαν έτοιμη την δικαιολογία για κάθε τι. Περσι είχα πέσει σε ένα άρθρο που έγραφε για το πόσο σωστή ήταν η επιλογή της Apple να μην δώσει στο iPhone Multitasking και στο μισό άρθρο έθαβε τα Windows Μοbile για το πόσο χάλια το υλοποιούσαν και τα προβλήματα που είχαν. Και δε θα μιλήσω για το τι κάνουν τα τηλεοπτικά κανάλια που μέχρι και το iPad το οποίο απογοήτευσε πολλούς fanboys παρουσιάστηκε απο τα ΜΜΕ σαν την μεγαλύτερη επανάσταση!!! Παραδέχομαι ότι έχω κι εγώ τα κολύματά μου αλλά όχι με εταιρίες...με ιδεολογίες... είμαι θερμός υποστηρικτής του ανοιχτου λογισμικού και γενικά της οποιασδήποτε ελευθερίας (λόγου και μη) κι αυτό ίσως να με κάνει αρκετά πιο φιλικό προς το Linux το Symbian και σε εταιρίες που το έχουν αγκαλιάσει (και όσο κι αν ήμουν πολέμιος της Nokia παλιότερα σήμερα την βλέπω σαν την μόνη εταιρία απο τις μεγάλες που να έχει αγκαλιάσει αυτή την ιδεολογία απο τις άλλες μεγάλες πολύ περισσότερο κι απο την Google). Παρ'ολα αυτά προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός σε ότι κι αν πώ (αλλιώς δε θα πρότεινα ούτε το iPhone σε μερικούς ούτε καν θα τους έλεγα το πόσο καλά είναι τελικά τα Windows 7 - για PC πάντα και όχι τα Phone - και ότι επιτέλους η Microsoft μετά απο 10+ χρόνια έκανε σοβαρή δουλειά στο λειτουργικό της). Όσο για το iPhone 4...θα γράψω σε επόμενο pοst γιατί ως τώρα μόνο offtopic είμαστε! http://users.otenet.gr/~bobotis/bannersmall.gif Follow me on twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sportguy Δημ. June 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 15, 2010 εγω το περιμενω πως και πως γιατι εχω μετανιωσει που δεν εχω παρει ακομα iphone εχω βαρεθει με τα νοκια... θελω κατι για αλλαγη κ οντως ειναι εντυπωσιακο τηλεφωνο μιας και το βλεπω καθημερινα απο φιλους και συγγενεις Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LeGendGR Δημ. June 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 15, 2010 (edited) Δυστυχώς φίλε μου Bouss έχεις απόλυτο δίκαιο. Δεν υπάρχει τίποτα πλέον για μένα που μπορεί να πει η apple η κάποιος τρίτος ώστε να μην αγοράσω τις συσκευές της. Το ρητό (once you go mac you never go back) ισχύει πλέον για όλες τις συσκευές τις. Το γραφείο μου είναι πλέον ολόλευκο (γιατί άραγε ?). http://farm5.static.flickr.com/4058/4296347306_5e7a683d94.jpg Επίσης ισχύει και το (im to old for this shit) για όλα τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά προϊόντα. Ίσως και η υπογραφή μου να υποδηλώνει κάτι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να με καταλάβεις αν δεν βρεθείς στην θέση μου. Πρέπει να μπεις σε κλινική για απεξάρτηση από apple!!!! Ποια η λογική να πάρεις και ipod και iphone έλεος!!!! Λες οτι κανεις επεξεργασία βίντεο και πείρες ένα πανάκριβο και άχρηστο Macbook με ένα Mac Desktops θα έκανες πολύ καλύτερη δουλειά!Να μην λέμε για άλλο setup... όσο για το ποντική είναι απλά τραγικό. Το iphone 4 είναι ίσος η μόνη (σχεδόν) τίμια συσκευή που έβγαλε η apple και αυτό γιατί είναι καυτή η ανάσα του Android αλλιώς ακόμα με 3Μpixel κάμερα θα ήταν. Edited June 16, 2010 by LeGendGR Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
unbreakable83 Δημ. June 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2010 (edited) Σε αυτη την κατάσταση όμως βλέπουμε συνέχεια την Apple να παριστάνει την μαμά και να αποφασίζει αυτή για εμάς τι είναι καλό και τι Όχι...οπότε και οι fanboys είχαν έτοιμη την δικαιολογία για κάθε τι. Περσι είχα πέσει σε ένα άρθρο που έγραφε για το πόσο σωστή ήταν η επιλογή της Apple να μην δώσει στο iPhone Multitasking και στο μισό άρθρο έθαβε τα Windows Μοbile για το πόσο χάλια το υλοποιούσαν και τα προβλήματα που είχαν. Και δε θα μιλήσω για το τι κάνουν τα τηλεοπτικά κανάλια που μέχρι και το iPad το οποίο απογοήτευσε πολλούς fanboys παρουσιάστηκε απο τα ΜΜΕ σαν την μεγαλύτερη επανάσταση!!! Παραδέχομαι ότι έχω κι εγώ τα κολύματά μου αλλά όχι με εταιρίες...με ιδεολογίες... είμαι θερμός υποστηρικτής του ανοιχτου λογισμικού και γενικά της οποιασδήποτε ελευθερίας (λόγου και μη) κι αυτό ίσως να με κάνει αρκετά πιο φιλικό προς το Linux το Symbian και σε εταιρίες που το έχουν αγκαλιάσει (και όσο κι αν ήμουν πολέμιος της Nokia παλιότερα σήμερα την βλέπω σαν την μόνη εταιρία απο τις μεγάλες που να έχει αγκαλιάσει αυτή την ιδεολογία απο τις άλλες μεγάλες πολύ περισσότερο κι απο την Google). Θα διαφωνήσω μαζί σου σε αυτό το κομμάτι καθώς πιστεύω πως όταν κάποιος δημιουργεί ένα λογισμικό του ανήκει και μπορεί να κάνει ότι θέλει με αυτό το λογισμικό καθώς η Apple ποτέ δεν είπε πως το iOS (πλέον) θα είναι open source και εννοείται βέβαια πως θα αποφασίζει ο ίδιος τι θα υποστηρίζει και τι όχι. Να σου πω μόνο πως σαν κάτοχος iPhone από την πρώτη γενιά δεν θα είχα κάποιο πρόβλημα στο να υποστηρίζει και flash ο safari αλλά αν είναι να κάνει να ανοίξει μια σελίδα το τριπλάσιο και τετραπλάσιο χρόνο και να τελειώνει η μπαταρία στο μισό ή και περισσότερο χρόνο (κάποια τεστ σε Android αυτό δείχνουν) τότε όχι δεν το θέλω, άλλοστε δεν με έχει επηρεάσει ιδιαίτερα στο σερφάρισμα η έλλειψη flash. Όπως πιστεύω πως έχει δικαίωμα η κάθε εταιρία να υποστηρίζει όποιο πρότυπο θέλει . Αν η Apple έφτιαχνε το iPhone 4 το 2007 τι κόστος θα είχε; Πρέπει να σκεφτόμαστε και από την άλλη πλευρά όχι μόνο σαν πελάτες οι οποίοι τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα. Τώρα όσον αφορά το iPad δεν θα διαφωνήσω μαζί σου ότι δεν είναι και κάτι το οποίο θα έδινα 700 ή 800 ευρώ για το αποκτήσω αλλά από την άλλη πρέπει να δεις και τις πωλήσεις του, δεν νομίζω και οι 2 εκατ. που το αγοράσανε μέσα σε 2 μήνες να είναι όλοι fanboys της Apple ούτε ότι όλοι είναι δυσαρεστημένοι. Πρέπει να καταλάβεις πως η Apple είναι "κλειστή" εταιρία, θέλω να πω πως η φιλοσοφία της είναι "φτιάχνουμε ένα μηχάνημα που κάνει συγκεκριμένα πράγματα και τα κάνει τέλεια". Τώρα αν εσύ θέλεις κάτι το οποίο δεν το έχει θα πρέπει να πας σε κάτι άλλο. Υ.Γ. : Αυτό που λες πως προσπαθούν να σε πείσουν να πάρεις iPhone δεν το καταλαβαίνω, μετοχές στην Apple έχουν; Δεν υπάρχει "το καλύτερο τηλέφωνο", υπάρχουν απλώς διαφορετικές συσκευές που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες. Edited June 16, 2010 by unbreakable83 «Οι προπάτορες ημών ήσαν Ηπειρώτες , εκ των οποίων ηγέρθη εκείνος ο Πύρρος». Γεώργιος Καστριώτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bouss Δημ. June 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2010 Η διαφήμιση του iPad και οι άνθρωποι που θα ψώνιζαν ο,τιδήποτε με το όνομα Apple πάνω είναι αυτοί που έτρεξαν και πήραν το iPhone με μεγαλύτερη οθόνη... Προκατειλημένοι και "αρρωστάκια" υπάρχουν παντού, ακόμα και σ'αυτό το φόρουμ και την παρουσίαση του Galaxy S που διάβασα σήμερα όπου ο συγγραφέας δεν σταματούσε τις άκυρες συγκρίσεις με το iPhone 3GS που (τώρα που έφυγε) "ε, βρέθηκε μια συσκευή να το περάσει". Κατά λέξη "υπερέχοντας του super phone της Apple πρακτικά σε κάθε τομέα, με εξαίρεση τη δομή των μενού και τη δυνατότητα παραμετροποίησης του κάθε λειτουργικού συστήματος". Είναι αστείο να συγκρίνουμε (και να χάνει το Android) τις 2 πλατφόρμες στον τομέα που ακόμα και οι fanboys παραδέχονται την ανωτερότητα του Android, την παραμετροποίηση. Λογικό είναι αν το πήρε το τηλέφωνο και το χρησίμοποίησε σαν iPhone (πατώντας προφανώς το κουμπί "Μενού" και ψάχνοντας ατελείωτες λίστες) αντί να ψάξει πως γίνονταί οι συντομεύσεις και τα widget. Υ.Γ. Το iPhone killer είναι στην αγορά από τον Ιανουάριο και είναι το Nexus One (στο 99% των άμεσων συγκρίσεων των δύο συσκευών από διάφορα site). Απλά το Galaxy είναι ακόμα ένα βήμα ανώτερο από το Nexus One, λόγω οθόνης και κάποιον έξτρα λειτουργιών (και φυσικά του iPhone). You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MemphisX Δημ. June 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2010 Θα διαφωνήσω μαζί σου σε αυτό το κομμάτι καθώς πιστεύω πως όταν κάποιος δημιουργεί ένα λογισμικό του ανήκει και μπορεί να κάνει ότι θέλει με αυτό το λογισμικό καθώς η Apple ποτέ δεν είπε πως το iOS (πλέον) θα είναι open source και εννοείται βέβαια πως θα αποφασίζει ο ίδιος τι θα υποστηρίζει και τι όχι. Να σου πω μόνο πως σαν κάτοχος iPhone από την πρώτη γενιά δεν θα είχα κάποιο πρόβλημα στο να υποστηρίζει και flash ο safari αλλά αν είναι να κάνει να ανοίξει μια σελίδα το τριπλάσιο και τετραπλάσιο χρόνο και να τελειώνει η μπαταρία στο μισό ή και περισσότερο χρόνο (κάποια τεστ σε Android αυτό δείχνουν) τότε όχι δεν το θέλω, άλλοστε δεν με έχει επηρεάσει ιδιαίτερα στο σερφάρισμα η έλλειψη flash. Όπως πιστεύω πως έχει δικαίωμα η κάθε εταιρία να υποστηρίζει όποιο πρότυπο θέλει . Αν η Apple έφτιαχνε το iPhone 4 το 2007 τι κόστος θα είχε; Πρέπει να σκεφτόμαστε και από την άλλη πλευρά όχι μόνο σαν πελάτες οι οποίοι τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα. Τώρα όσον αφορά το iPad δεν θα διαφωνήσω μαζί σου ότι δεν είναι και κάτι το οποίο θα έδινα 700 ή 800 ευρώ για το αποκτήσω αλλά από την άλλη πρέπει να δεις και τις πωλήσεις του, δεν νομίζω και οι 2 εκατ. που το αγοράσανε μέσα σε 2 μήνες να είναι όλοι fanboys της Apple ούτε ότι όλοι είναι δυσαρεστημένοι. Πρέπει να καταλάβεις πως η Apple είναι "κλειστή" εταιρία, θέλω να πω πως η φιλοσοφία της είναι "φτιάχνουμε ένα μηχάνημα που κάνει συγκεκριμένα πράγματα και τα κάνει τέλεια". Τώρα αν εσύ θέλεις κάτι το οποίο δεν το έχει θα πρέπει να πας σε κάτι άλλο. Υ.Γ. : Αυτό που λες πως προσπαθούν να σε πείσουν να πάρεις iPhone δεν το καταλαβαίνω, μετοχές στην Apple έχουν; Δεν υπάρχει "το καλύτερο τηλέφωνο", υπάρχουν απλώς διαφορετικές συσκευές που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες. Ίσως να μη κατάλαβες τι εννοούσα με τα όσα είπα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν μια εταιρία αποφασίσει στο τάδε προϊόν της να μη βάλει το Α χαρακτηριστικό. Δικαίωμά της είναι να το κάνει. Το πρόβλημα είναι όταν η ίδια εταιρία χρησιμοποιεί δικαιολογίες ψεύτικες για τον λόγο που το κάνει. Με το flash δεν έχω και τόσο μεγάλο θέμα αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται κι αν θέλεις απο μια συσκευή να έχεις το πλήρες Web που βλέπεις και στον υπολογιστή τότε ακόμα και αυτή η λεπτομέρια μετράει. Και συγκεκριμένα για το flash η όλη διαδικασία θα γινόταν απο την adobe κι απο κει ξεκινούσαν και όλα τα προβλήματα (ουκ ολίγες φορές έφαγε άκυρο η Adobe απο την Apple και δεν μιλάω για το flash μονο). Αν δεν ήταν θέμα πολιτικής για την Apple θα μπορούσε πολύ εύκολα να προσφέρει πχ το Flash αλλά να ήταν εξ ορισμού απενεργοποιημένο και ο χρήστης να πρέπει να μπεί σε 15υπομενού σε μια ξεχασμένη ρύθμιση απο τον Βουδα για να το ενεργοποιήσει αφού αποδεχόταν Κατα-κόκκινες οθόνες που του έλεγαν οτι ίσως δημιουργήσει πρόβλημα. Αν υπάρχει θέληση όλα γίνοντα. Η Apple όχι απλά δε έκανε κάτι τέτοιο που δικαίωμά της είναι να μη το κάνει αλλά δικαιολόγησε την πράξη της καταστόντας το flash άχρηστο (άσχετα αν το 80% του web περιέχει flash) μιας και το μέλλον είναι το HTML5 και δυστηχώς τα Lemmings χρησιμοποιούσαν την ίδια φράση για να δικαιολογήσουν την αγορά της πολυπόθητης συσκευής γιαυτούς που έχει το μήλο πάνω της. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που άλλαξαν ακόμα και τις συνήθειές τους βάση των συσκευών της Apple...και μπορεί οι περισσότεροι να λένε ότι έτσι αυξήθηκε η παραγωγικότητά τους...αυτό δυστηχώς δεν ισχύει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια φίλη μου της πήρε η μητέρα της για δώρο το iPhone 3GS (αυτή άσχετη με Smartphones και γενικά με την τεχνολογία) και είχε πρόβλημα με 2 πράγματα που δεν εβρισκε και άρχιζε να το βρίζει σε Status της στο Facebook. Δεν ήξερε πώς να αλλάξει ήχο κλήσης σε κάτι δικό της MP3 και πως να βάλει ξυπνιτίρι. Όταν της έδειξα τον τρόπο μέσω iTunes μου λέει άσε καλύτερα μου φτάνουν οι μανίσιοι ήχοι του iPhone, όταν της είπα που να βρεί την αφύπνιση και ότι πρέπει να έχει ανοιχτό το κινητό το βράδι για να την ξυπνήσει δεν την πείραξε και τόσο (άσχετα αν ποτέ δεν άφηνε μέχρι τότε ανοιχτό κινητό την νύχτα όταν κοιμόταν - για να μην επεκταθώ το πόσο λάθος απο οικολογικής συνείδησης είναι αυτό όπως και να το αφήνεις να φορτίζει όλο το βράδι). Και όταν της είπα να αρχίσει να συνηθίζει σε κάτι τέτοια γιατί έχει πολύ περίεργη πολιτική η Apple μου λέει απο κει που το έβριζε...εντάξει μωρέ σιγά...εγώ δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με όσα προϊόντα της Apple είχα. Και καθομαι και αναρωτιέμαι τι ειναι αυτό που κάνει μια κοπέλα η οποία έχει άλλες συνήθειες να τις αλλάξει για μια συσκευή. Μα φυσικά το WOW effect και όχι και τόσο αυτό που δημιουργείτε σε αυτήν (μιας και κάποια στιγμή θα περάσει ο ενθουσιασμός) όσο αυτό που θα δημιουργήσει στους γύρο της. Κάπου εκεί καταλαβαίνει κανείς ότι δε χρειάζεται η Apple να φτιάξει την τέλεια συσκευή για να πουλήσει κι ας έχει τα 1000 κουσουρια που θα απογοητεύσει όλους τους γκουρού της τεχνολογίας...φτάνει να φτιάξει την πιο πολυπόθητη και όλα τα Lemmings να πάνε να την αγοράσουν και να την εκθειάσουν. Μαζί με αυτά να κάνουν το ίδιο και τα ΜΜΕ κι αυτό να συνεχιστεί κι απο τους υπόλοιπους. Αυτό κάνει τα τελευταία 10 χρόνια η Αpple απο την στιγμή που ξαναζωντάνεψε με την εισαγωγή των iMacs και στην συνέχεια των iPods. Με δυνατό marketing και τα MME να την έχουν προάγει σε πραγματική κυβέρνηση!!! Κάπως έτσι λοιπόν είχε και το όλο θέμα με τους κατόχους του iPhone που δεν είχαν παλιότερα κάποιο smartphone ώστε να ερχόμαστε στις παραπάνω αντιπαραθέσεις που περιέγραψα στο προηγούμενο post μου. Δε προσπαθούν να με κάνουν να το αγοράσω προσπαθούν να με πείσουν ότι είναι το καλύτερο κινητό παραβλέπωντας τις δίκές μου ανάγκες. Όταν έλεγα πως δε με αγγίζει γιατί θέλω κάτι άλλο και έλεγα ποια στοιχεία δεν είχε η δε μου άρεσαν όπως υλοποιούνταν ή αν δεν έδειχνα να ενθουσιάζομαι απο την τάδε νέα εφαρμογή που κάνει αυτό η εκείνο... Φυσικά υπάρχουν και άτομα τα οποία δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και όταν αγόρασαν το iPhone ήξεραν τι έπαιρναν. Τώρα γιατί η πλειοψηφία αυτών είχαν και δεύτερο κινητο...είναι άλλο θέμα! Αυτοί όμως ήταν που δεν προσπάθησαν να με πείσουν για κάτι και με καταλάβαιναν καλύτερα... Αλλά και όταν βλέπω τον Αμερικάνο blogger αρχικά να δείχνει κατα-απογοητευμένος απο το iPad με τα άρθρα του ενώ το έχει κάνει προπαραγγελία και γιαυτόν και για τον 10χρονο γιο του και να κάνει video review ο γιος με τον πατέρα απο δίπλα να τον βοηθάει εκθειάζοντας το iPad (μιας και δε μπορούσε ο ίδιος μάλλον να το κάνει μετά απο τα αρνητικά σχόλια που είχε δώσει πριν βγει) και στην συνέχεια να γράφει για τις εντυπώσεις του μιας εβδομάδας χωρίς laptop με μόνο το iPad και ενώ δείχνει ότι κάποια πράγματα δε μπορούσε να τα κάνει και χρειαζόταν το laptop εμπαινε σε διαδικασίες πολύπλοκες για να καταφέρει να κάνει την δουλειά του και να βγει στο συμπέρασμα ότι το iPad είναι άξιος αντικαταστάτης ενός netbook... λες κάτι δε πάει καλά. Μου θύμιζε την περίπτωση ενός φίλου μου που γούσταρε το MacOS σα τρελός και ήθελε να το βάλει στο καινούριο του laptop εναν HP και είχε τα γνωστά προβλήματα ασυμβατότητας hardware του WiFi της Intel. Όταν του είπα για Ubuntu μου είπε ότι είχε πρόβλημα με το partitioning μεχρι που του έδωσα τις οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει γτ ήθελε και dual boot. Μετά απο λίγες μέρες όταν τον ρώτησα για το αν τα κατάφερε και πως του φάνηκε μου λέει γαμάτο αλλά δε μπορώ να βρώ κάποια προγράμματα και τελικά έβαλα και Windows στο laptop (triple boot) και του λέω μα καλά τι χρειαζόσουν και δε το έβρισκες ότι θέλεις το έχει σε αντίστοιχες εφαρμογές το linux και αν δε το βρίσκεις υπάρχει πάντα το Wine ε και μου λέει αυτό είναι όμως ποιος ψάχνει. Να ακούς κάτι τέτοιο απο κάποιον φοιτητή πληροφορικής που έφτυσε αίμα μέχρι να καταφέρει να κάνει το MacOS να τρέχει στο laptop του και να σκεφτεται να πάρει συμβατό στικάκι για να έχει internet είναι εντελώς απαράδεκτο κι απλά δείχνει το πόσο έχει πετύχει τον στόχο της η Αpple απλά λόγο του WOW effect καταρίπτοντας ακόμα και το απλό τεκμήριο ενός παλιού αγοραστή προϊόντων της Apple που τα αγοράζει για να κάνει την δουλειά του. Σημερά οι περισσότεροι αγοραστές προϊόντων της Apple αγοράζουν για να καλύψουν μια και μόνο ανάγκη...αυτή της ανάδειξεις του εγώ τους... http://users.otenet.gr/~bobotis/bannersmall.gif Follow me on twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Watermelon Δημ. June 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2010 MemphisX, καλά αυτά που λες, αλλά ξεχνάς δυο παράγοντες. 1. Με το iphone πήραν για πρώτη φορά τηλέφωνο αφής, άνθρωποι που δεν θα το έκαναν. Απλό μενού, και άμεση απόκριση οθόνης αφής. Όταν βγήκε το πρώτο iphone ήταν κάτι που δεν το έβρισκες αλλού. Τα windows mobile τότε ήθελαν "νύχι" για να πατηθεί το μενού, τα symbian ήταν αργά και δεν ήταν το μενού καθόλου γρήγορο με αποτέλεσμα ένας που δεν είχε πιάσει ποτέ αφή να πατούσε πολλές φορές στο ίδιο σημείο. Γενικά έκανε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που δεν είχε καμία όρεξη να πάρει αφή, να αγοράσει. 2. Η τιμή στο εξωτερικό και τα πακέτα, δεν έχουν κάμια σχέση με τα πακέτα της Ελλάδας. Δες πχ vodafone uk, τις τιμές iphone και τις τιμές στα πάγια. Οπότε ένας άσχετος που πάει να πάρει τηλέφωνο, γιατί να μην πάρει το iphone? Λίγο να το παίξει θα δει ότι έχει την καλύτερη οθόνη αφής, με την πιο άμεση απόκριση. Τα άλλα δεν τον ενδιαφέρουν και τόσο. Βλέπει ότι μπορεί να βλέπει τα email του , τις ιστοσελίδες του, και το πήρε και εφύγε! Γιαυτό πέτυχε το πρώτο iphone παρόλο που του έλειπαν πολλά πράγματα που άλλα λειτουργικά το είχαν χροοονια πρίν. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
simossays Δημ. June 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2010 το ξέρω ότι οι φανατικοί της Apple θα διαφωνήσουν αλλά πλέον, με τόσα ισχυρά κινητά με Android, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις iPhone. Ειδικά η τελευταία έκδοση δεν προσφέρει τίποτα επιπλέον και το κόστος της είναι μεγάλο. Το android market αναπτύσσεται, δεν έχει φτάσει το iTunes αλλά είναι κοντά. Γιατί να πάρω το iPhone 4 όταν ένα κινητό των 340 ευρώ (Motorola Milestone) μου προσφέρει τα πάντα; Περίμενα περισσότερα από την Apple, δυστυχώς πάει καιρός από τότε που με εξέπληξε τελευταία φορά.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Luci Δημ. June 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2010 (edited) Χμμ, ειλικρινά και εγώ απόρησα με την παρατήρηση του φίλου DonJuan. Αντίθετα με πολλούς όντως "μαρκετίστικους" ισχυρισμούς της Apple, τουλάχιστον σχετικά με το πάχος του iPhone έχουν πέρα για πέρα δίκιο χαρακτηρίζοντάς το ως το λεπτότερο της αγοράς. 9.3mm είναι έναντι των 12.3mm του 3GS και των 9.6-9.9mm που ήταν τα μέχρι σήμερα λεπτότερα κινητά της αγοράς. :) Δεν νομίζω οτι εμφανισιακά το νέο iPhone είναι τόσο πιο εντυπωσιακό από τα παλιότερα μοντέλα. ¨Οσο για τη "λεπτότητα" του, το iPad, (που προσφέρει ότι και το iPhone εκτός από τηλέφωνο και κάμερα), παραμένει πιο κομψό καθώς είναι 8,5 mm (0,33 inch. Για μένα ο μόνος λόγος για να το αγοράσει κανείς, που κατέχει π.χ ένα GS, είναι: + α) θέμα πρεστίζ καθώς είναι πιο κομψό και είναι το τελευταίο μοντέλο, β) η HD super duper κάμερα που τραβάει και HD video. Γιατί κακά τα ψέματα η κάμερα των προηγούμενων μοντέλων ήταν πολύ μέτρια για ένα τόσο ακριβό κινητό. Τώρα υπάρχει φυσικά και το θέμα γ) βιντεοκλήση μεταξύ των χρηστών του iPhone που είναι πραγματικά όμορφο και βολικό για μια οικογένεια ή για ένα ζευγάρι που "χαρίζουν" μεταξύ τους 2 συσκευές. - Τώρα το θέμα της τρομερής ευκρίνειας της οθόνης που θα την κάνει τόσο ξεκούραστη στην ανάγνωση όσο και το χαρτί. ¨Εχω πολλές επιφυλάξεις κατά πόσο με το μέγεθος της οθόνης θα παρατηρήσουμε κάποια ουσιαστική διαφορά στην ανάγνωση βιβλίων π.χ στo Stanza. H τεχνολογία παραμένει η ίδια και ουσιαστικά η φωτισμένη οθόνη κουράζει μετά από κάπόιες ώρες το μάτι όση και αν ειναι η ευκρίνεια. Άλλωστε η απουσία της "ηλεκτρονικής μελάνης" e-ink (ή πως λέγεται), της τεχνολογίας που αντιγράφει -θεωρητικά- τη φυσική ανάγνωση στο χαρτί, αποτέλεσε και μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες του iPad σύμφωνα με ορισμένους. ¨Οσο για τις εφαρμογές. Ακόμα δεν υπάρχει μια εφαρμογή που να εκμεταλλεύεται (μπορεί να κάνω λάθος) τις νέες γραφικές δυνατότητες του 3GS. Οπότε έχω μεγάλες αμφιβολλίες αν στον επόμενο χρόνο κυκλοφοήσει κάποια εταιρεία μια εφαρμογή που "δεν τρέχει" στα παλιότερα μοντέλα κινδυνεύοντας να χάσει χρήματα. Οπότε δεν νομίζω ότι με το λογισμικό που θα υπάρξει θα μπορέσει κάποιος να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες του απλά θα ανοίγει τις σελίδες με την ταχύτητα του iPad. Edited June 16, 2010 by Luci Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MemphisX Δημ. June 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2010 (edited) MemphisX, καλά αυτά που λες, αλλά ξεχνάς δυο παράγοντες. 1. Με το iphone πήραν για πρώτη φορά τηλέφωνο αφής, άνθρωποι που δεν θα το έκαναν. Απλό μενού, και άμεση απόκριση οθόνης αφής. Όταν βγήκε το πρώτο iphone ήταν κάτι που δεν το έβρισκες αλλού. Τα windows mobile τότε ήθελαν "νύχι" για να πατηθεί το μενού, τα symbian ήταν αργά και δεν ήταν το μενού καθόλου γρήγορο με αποτέλεσμα ένας που δεν είχε πιάσει ποτέ αφή να πατούσε πολλές φορές στο ίδιο σημείο. Γενικά έκανε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που δεν είχε καμία όρεξη να πάρει αφή, να αγοράσει. 2. Η τιμή στο εξωτερικό και τα πακέτα, δεν έχουν κάμια σχέση με τα πακέτα της Ελλάδας. Δες πχ vodafone uk, τις τιμές iphone και τις τιμές στα πάγια. Οπότε ένας άσχετος που πάει να πάρει τηλέφωνο, γιατί να μην πάρει το iphone? Λίγο να το παίξει θα δει ότι έχει την καλύτερη οθόνη αφής, με την πιο άμεση απόκριση. Τα άλλα δεν τον ενδιαφέρουν και τόσο. Βλέπει ότι μπορεί να βλέπει τα email του , τις ιστοσελίδες του, και το πήρε και εφύγε! Γιαυτό πέτυχε το πρώτο iphone παρόλο που του έλειπαν πολλά πράγματα που άλλα λειτουργικά το είχαν χροοονια πρίν. Οι λόγοι φίλε μου που το iPhone πετυχε ήταν πολλοί. Αν καλοσκεφτείς λίγο την εποχή που βγήκε το iPhone δεν υπηρχαν κινητά Touch για μη επαγγελματική χρήση και πιστέυω πως οι επιλογές που κάναν τότε οι εταιρίες για τα touch κινητά τους να χρησιμοποιούν resistive οθόνες ήταν πέρα απο το κόστος και η καταληλότητα αυτών για αναγνώριση γραφής λόγο της χρήσης γραφίδας. Όπως τα Symbian (UIQ τότε) έτσι και τα Windows δεν είχαν τόσο προβλήματα ταχύτητας (εκτός κι αν εννοείς την Series90) η νυχιού όπως είπες αλλά κυριως κατάλληλου προγραμματισμού της οθόνης ώστε να μην είναι πάντα απαραίτητη η γραφίδα (κάτι που ψηλοκατάφερε η Nokia με το Symbian^1 αλλά πέρα του ότι ήταν ήδη πολύ αργά γι'αυτή την τεχνολογία τα σκ@τωσε στην κακή επιλογή hardware όπως επίσης και στην μη ανανέωση του UI αν και το κυριότερο πρόβλημα ήταν το πρώτο). Αυτό που έκανε λοιπόν η Apple τότε σε μια χώρα η οποία δεν ήξερε πραγματικά τι είναι smartphone δεν ήταν τίποτε άλλο απο αυτό που ήξερε να κάνει καλύτερα απο όλους. Να δημιουργεί ανάγκες. Παιρνει μια παλιά ιδέα και την κάνει ποθητή για τον απλό κόσμο. Και αν δεν ήταν η Apple ίσως ακόμα να είχαν αθλια Motorolla Startac στην αμερική. Ίσως να μην υπήρχε καν Android (εντάξει ίσως λίγο υπερβολικό αλλά η κινητή τηλεφωνία τα τελευταία χρόνια στiς ΗΠΑ αναπτύχθηκε κυρίως λόγο RIM (BlackBerry) και Apple ώστε να αναπτυχθούν και τα 3G δικτυά τους και με αποτέλεσμα να θέλουν να μπουν κι άλλες εταιρίες στο χορό όπως η Google). Κατα δεύτερον οι τιμές στο εξωτερικό δε διαφέρουν πολύ με εδώ. Αυτό που ξεφέυγει απο πολλούς είναι η δέσμευση στις εταιρίες που κάνεις πρόγραμμα. Όταν λοιπον στην Αμερικη επαιρνες μεν με 100$ το iPhone αλλά πληρώνεις άλλα τόσα κάθε μήνα για 2 χρόνια πόσο ελκυστική είναι πραγματικά η τιμή του; Και αν δε κανω λάθος οι επιδοτήσεις που έχουν εκεί είναι μόνο για συγκεκριμένα μοντέλα που επιλέγουν οι πάροχοι. Δε χρειάστηκε τότε όπως ούτε και τώρα τόσο πολυ προσπάθεια απο την apple για να πετύχει το iPhone όταν πχ. η AT&T δίνει όλα κι όλα με επιδότηση 4-5 μοντέλα και αν θέλεις κάτι άλλο πας σε PAYG (Pay as you go). Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα το Android τα πάει περίφημα σε συνδιασμό βέβαια με το ότι το έχουν αγκαλιάσει και αρκετές εταιρίες. Γιατί οι πάροχοι διαλέξαν να το επιδοτήσουν κι επίσης άλλος ένας λόγος που η Nokia και κατεπέκταση το Symbian έχει πιάσει πάτο στην άλλη μερια (μόλις 2%) όταν στην Κίνα πιάνει το 70% (διορθώστε με αν κάνω λάθος) Κατα τ'αλλα συμφωνώ μαζί σου αλλά δε βλέπω να υπάρχουν τρελές διαφορές σε αυτά που λέμε...για σκέψου πόσο πραγματικά χρειαζόταν ο μέσος χρήστης κινητού την αφή στο κινητό του; Όλα θέμα Marketing είναι... Edited June 16, 2010 by MemphisX http://users.otenet.gr/~bobotis/bannersmall.gif Follow me on twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
unbreakable83 Δημ. June 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2010 (edited) Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υποβαθμίζετε τόσο πολύ το θέμα της ευχρηστίας. Εγώ προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει κατά σειρά SE P800, SE K750, SE P910, SE K810, Nokia N73, Nokia N95, iPhone, Nokia 5800, iPhone 3G μαζί με κάποια μοντέλα HTC από φίλους. Πραγματικά το iPhone δεν συγκρίνεται από θέμα ευχρηστίας με κάποιο άλλο ακόμη και με Android κινητά τα οποία λόγω του ότι δουλεύω σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας έχω τη δυνατότητα να δοκιμάζω. Νομίζω πως αυτό αναζητεί πλέον ο κόσμος. Μπορεί να είναι και το WOW effect αλλά δεν νομίζω πως είναι και κακό αυτό καθότι το κινητό πλέον έχει γίνει κάτι παραπάνω από συσκευή επικοινωνίας. Επιπλέον, η δική μου γνώμη (όσο μπορώ να κρίνω και από τους πελάτες που εξυπηρετώ) είναι πως ο κόσμος έχει βαρεθεί πλέον τα ατελείωτα χαρακτηριστικά αλλά αυτό που αναζητεί είναι να κάνει εύκολα τη δουλειά του χωρίς το κινητό να του σπάει τα νεύρα. Πολλοί από εσάς στο forum μπορεί να διαλέγετε ένα κινητό κάνοντας συγκρίσεις τα κινητά με τα χαρακτηριστικά τους (το ένα έχει 5 Mp το άλλο 8Mp άρα θα πάρω το δεύτερο) αλλά πιστέψτε με ο κόσμος πλέον έχει αλλάξει ρότα και νομίζω πως αυτός ο ευφυής άνθρωπος που διοικεί την Apple το κατάλαβε και για αυτό τους έπιασε όλους στον ύπνο και ακόμη και 4 χρόνια μετά κανείς μα κανείς δεν έχει καν πλησιάσει το iPhone (και δεν μιλάω από θέμα χαρακτηριστικών). Τέλος, είναι λίγο άκομψο να χαρακτηρίζουμε τόσα εκατομμύρια ανθρώπων που αγόρασαν το iPhone ότι είναι πρόβατα και ακολουθούν τις προσταγές της Apple ή ότι είναι όλοι τους fanboys, τον απλό τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει τι λένε οι tech guru και πάω στοίχημα πως οι μισοί ή και παραπάνω από τους Έλληνες αγοραστές του iPhone δεν ξέρουν καν ότι κατασκευάστρια εταιρία του iPhone είναι η Apple. Edited June 17, 2010 by unbreakable83 «Οι προπάτορες ημών ήσαν Ηπειρώτες , εκ των οποίων ηγέρθη εκείνος ο Πύρρος». Γεώργιος Καστριώτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
djdog Δημ. June 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2010 ακόμη και 4 χρόνια μετά κανείς μα κανείς δεν έχει καν πλησιάσει το iPhone (και δεν μιλάω από θέμα χαρακτηριστικών). Το ιδιο ακριβως πιστευα με σενα...Σαν την ευχρηστια του Iphone,δεν υπηρχε...Μεχρι που ειδα τη παρουσιαση του Samsung Galaxy S....Νομιζω οτι ειναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κινητο,που μπορει να "κοιταξει στα ματια" το Iphone...Τωρα θα μου πεις "αλλο λειτουργικο"...Αλλα απο αποκριση οθονης,αλλα και την ιδια την οθονη,"σκιζει"...Super AMOLED...Καμμια σχεση με τις απλες AMOLED... Και ειλικρινα εκει που ειχα "ψηθει" για Iphone 4,ειμαι σε μεγαλο διλλημα... Γιατι το αξεπεραστο μεχρι στιγμης scrolling της οθονης του Iphone,βρηκε αντιπαλο.. Ειλικρινα ποια ειναι η αποψη σου? "Earth has its boundaries, but human stupidity is limitless” Gustave Flaubert Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sportguy Δημ. June 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2010 600,000 παραγκελιες ηδη στην Αμερικη.. θα σπασει ρεκορ... θα ειναι λιγο ακρουβουτσικο βεβαια αλλα στοχος ειανι να το αποκτησουμε.. χεχε.. μεχρι να ερθει εδω λογικα θα αργησει.. οποτε αμα το παρουμε απο ΗΠΑ θα δουλευει εδω? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Watermelon Δημ. June 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2010 Το ιδιο ακριβως πιστευα με σενα...Σαν την ευχρηστια του Iphone,δεν υπηρχε...Μεχρι που ειδα τη παρουσιαση του Samsung Galaxy S....Νομιζω οτι ειναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κινητο,που μπορει να "κοιταξει στα ματια" το Iphone...Τωρα θα μου πεις "αλλο λειτουργικο"...Αλλα απο αποκριση οθονης,αλλα και την ιδια την οθονη,"σκιζει"...Super AMOLED...Καμμια σχεση με τις απλες AMOLED... Και ειλικρινα εκει που ειχα "ψηθει" για Iphone 4,ειμαι σε μεγαλο διλλημα... Γιατι το αξεπεραστο μεχρι στιγμης scrolling της οθονης του Iphone,βρηκε αντιπαλο.. Ειλικρινα ποια ειναι η αποψη σου? 4 ίντσες όμως είναι και λιγάκι μεγάλο. Γενικά δεν μαρέσει αυτή η τάση να βγαίνουν κινητά- παντόφλες (βλέπε HD2) Αν και σε μερικούς φαντάζομαι θα αρέσει η τόσο μεγάλη οθόνη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts