Pasalimani Δημοσιεύτηκε May 9, 2010 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 9, 2010 παιδια να ρωτισω κατι,αν καποιος απο μαγαζι εχει πολυ δυνατα τη μουσικη,και καλεσω την αστυνομια,τη πρωτη φορα παει για να το χαμηλωσουν?αν συνεχισουν και ξαναερθει η αστυνομια,τοτε ερχονται με ντεσιμπελομετρο?και ακολουθει αυτοφορο στον ιδιοκτητη? Παράθεση Nokia 5110, Nokia 3210,Nokia 3310, Nokia 8310,Nokia , Sony Erricson W800i, Siemens SX1, Motorola Razor v3, Samsung U100, Samsung U600,iphone 3G(για 5χρονια!), Iphone 4, Samsung Galaxy s3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. May 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2010 Σε κατάστημα που εργαζόμουν ποτέ δεν είχε εμφανιστεί αστυνομία με ντεσιμπελόμετρο. Κατά σειρά εμφανίσεως ήρθε ένοικος της πολυκατοικίας, ο διαχειρηστής και στη συνέχεια κάποιος από τους δύο κάλεσε την αστυνομία. Η αστυνομία μας έκανε σύσταση να το χαμηλώσουμε και την δεύτερη φορά που κλήθηκαν αν και η ένταση ήταν κατα τη γνώμη τους ικανοποιητική μας είπαν να το κλέισουμε για καμια ώρα να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ποτέ δεν ήρθαν με μετρητές, φυσικά για ιδιοκτήτη μην το συζητάμε, δεν εμφανιζόταν ποτέ σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν ξέρω κατα πόσο ήταν πιθανό να την πληρώσει όμως ο εκάστοτε υπεύθυνος της βάρδιας Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. May 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2010 Από την στιγμή που θα υποβάλλεις επωνύμως μήνυση, είναι υποχρεωμένη η Αστυνομία να προβεί σε μέτρηση με ειδικό μηχάνημα και να ακολουθήσει την διαδικασία του αυτοφώρου...δεν είναι ανάγκη να είναι παρών ο ιδιοκτήτης, μπορεί να συλληφθεί και ο κατά την ώρα της παράβασης υπεύθυνος του καταστήματος.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cute_eyes Δημ. May 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2010 Από την στιγμή που θα υποβάλλεις επωνύμως μήνυση, είναι υποχρεωμένη η Αστυνομία να προβεί σε μέτρηση με ειδικό μηχάνημα και να ακολουθήσει την διαδικασία του αυτοφόρου...δεν είναι ανάγκη να είναι παρών ο ιδιοκτήτης, μπορεί να συλληφθεί και ο κατά την ώρα της παράβασης υπεύθυνος του καταστήματος.. ο αυτοφορακιας???:lol::lol::lol::lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. May 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2010 Φυσικά και έρχονται συνέχεια για μετρήσεις με ντεσιμπελόμετρα. Αν κάποιος φωνάξει την αστυνομία αυτομάτως θα 'ρθούνε και είναι υποχρεωμένοι να μετρήσουνε την ένταση του ήχου και συνήθως υπάρχει άτομο από το μαγαζί για να πάει στο αυτόφωρο, ο λεγόμενος "αυτοφοράκιας" που πληρώνεται κανονικά από το μαγαζί για αυτή την δουλειά. Αν υπάρχει κανάς περίεργος ένοικος πολυκατοικίας (ή και νορμάλ να 'ναι ο άνθρωπος και να ενοχλείται πραγματικά) μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στο μαγαζί που παρανομεί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ergaleios Δημ. May 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2010 ερωτηση...ποσους 'αυτοφορακιες' εχει ενα μαγαζι; πχ. γινεται η πρωτη μηνυση και τσιμπανε τον πρωτο, το μαγαζι συνεχιζει ομως να ενοχλει οποτε γινεται και δευτερη (ειναι δυνατο την ιδια μερα; ) απο τον ιδιο η διαφορετικο ενοχλουμενο..ξαναπαει η αστυνομια και συλλαμβανει και δευτερο ατομο; Παράθεση Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. May 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2010 ερωτηση...ποσους 'αυτοφορακιες' εχει ενα μαγαζι; πχ. γινεται η πρωτη μηνυση και τσιμπανε τον πρωτο, το μαγαζι συνεχιζει ομως να ενοχλει οποτε γινεται και δευτερη (ειναι δυνατο την ιδια μερα; ) απο τον ιδιο η διαφορετικο ενοχλουμενο..ξαναπαει η αστυνομια και συλλαμβανει και δευτερο ατομο; Τέτοια περίπτωση δεν έχω ακούσει. Θα κουβαληθεί η αστυνομία, θα σου πουν με τον πάντα "ευγενικό τρόπο" τους "χαμηλώστε το μην έχουμε άλλα", θα συλλάβει άτομο και παρόλ' αυτά εσύ θα ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ προκλητικά να έχεις δυνατά την μουσική; Φαντάζομαι θα προβλέπεται κάτι άλλο μετά, δεν μπορεί να συλλάβουν όλο το μαγαζί. Ίσως να σου πουν "κλείστο το μαγαζί να τελειώνουμε". Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billys_541 Δημ. May 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2010 Δεν είναι απαραίτητο να πάει κάποιος αυτόφωρο. Κανονικά,στην αρχή,γίνεται μήνυση στον ιδιοκτήτη του κατ/τος ή σε όποιον είναι υπεύθυνος εκείνη την στιγμή. Μετά αν συνεχίζεται ο θόρυβος και καλεί συνεχώς αυτός που ενοχλείται, τότε πάει και αυτόφωρο ο υπεύθυνος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mi3s Δημ. May 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2010 Όντως την επόμενη φορά πάει αυτόφορω το αφέντικο η ο υπεύθυνος.Και πιστεψτε με δεν είναι ότι καλύτερο για το μαγαζί,να έρχονται 4-5 αστυνομικοί μέσα στο μαγαζί να βγάζουν όλο το κόσμο έξω να σφργίζουν το κατάστημα,να βάζουν χειροπέδες μπροστά στο κόσμο και να τον παίρνουν.Είναι γενικά πολύ σπαστικό αυτό το πράγμα αλλά δυστυχώς έτσι είναι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. May 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2010 Για να είμαι ακριβέστερος : Π.Δ. 180 της 19.2/10.3.1979 Αρθρο 2. 2. Η Αρχή που χορηγεί την άδεια λειτουργίας των κέντρων διασκεδάσεως και καταστημάτων που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του παρόντος, καθώς και των λοιπών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά Υγειονομικές Διατάξεις προσφέρονται οινοπνευματώδη ποτά για άμεση εντός αυτών κατανάλωση, αφαιρεί με απόφασή της τη χορηγηθείσα άδεια και σφραγίζει το κατάστημα για χρονικό διάστημα δέκα (10) μέχρι εξήντα (60) ημερών, εφόσον: "α. Βεβαιώθηκαν από αστυνομικούς ή άλλα αρμόδια όργανα τρεις (3) συνολικά παραβάσεις, εντός έτους, των διατάξεων του άρθρου 4 του παρόντος, των υγειονομικών διατάξεων που καθορίζουν μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας από θορύβους μουσικής των κέντρων διασκέδασης και των λοιπών καταστημάτων που εμπίπτουν στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος, των διατάξεων που ισχύουν κάθε φορά για την κοινή ησυχία, τη λειτουργία μουσικής χωρίς άδεια, την παραβίαση των όρων και προϋποθέσεων της κατεχόμενης αδείας λειτουργίας μουσικής και το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος." ή β. Εκδόθηκαν, ύστερα από μηνύσεις ιδιωτών, τρεις (3) καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση των προηγουμένων διατάξεων. Εάν μετά από τρεις (3) αποφάσεις προσωρινής αφαιρέσεως της άδειας λειτουργίας καταστήματος, στις οποίες συνυπολογίζονται και τυχόν αποφάσεις προσωρινής αφαιρέσεως που εκδόθηκαν ή θα εκδοθόν σύμφωνα με τις προϊσχύουσες διατάξεις, βεβαιωθεί εκ νέου παράβαση των προαναφερομένων διατάξεων εντός έτους από την έκτιση της τελευταίας προσωρινής αφαιρέσεως, η άδεια λειτουργίας του καταστήματος δύναται να αφαιρείται οριστικά με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, ύστερα από πρόταση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Όσο για την διαδικασία του αυτοφώρου, ναι μεν είναι δυνητική στις πταισματικές παραβάσεις όπως η διατάραξη κοινής ησυχίας, πλην όμως συνήθως αυτή η παράβαση συνοδεύεται με έλλειψη αδείας μουσικών οργάνων και παραβίαση ωραρίου μουσικής.. Αυτά αναφορικά με την διοικητική και ποινική διαδικασία..αστικώς, μπορεί κάποιος να ασκήσει ασφαλιστικά μέτρα με αίτημα την παύση της διατάραξης της νομής του επί της ιδιοκτησίας του ή και τακτική αγωγή για προσβολή της προσωπικότητός του και με αίτημα την επιδίκαση αποζημίωσης για ηθική βλάβη... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. May 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2010 Kαλή η θεωρία......αλλά στην πράξη μόνο ασφαλιστικά μέτρα και απόδειξη του ιδιώτη ότι κάτι γίνεται κατά επανάληψη, μπορεί κανείς να έχει αποτέλεσμα. Ετσι αρκεί βεβαίωση του συμβάντος (που δεν σημαίνει και αυτόματα απόδειξη) κάποιων χρονικών στιγμών από την αστυνομία.:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. May 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2010 ε καθε 3 αφαιρεσης προσωρινης αδειας θα αλλαζει και "ιδιοκτητη". στο ψυρη για να κανουν τους γειτονες να ηρεμησουν τους πληρωνουν ρευμα+a/c το καλοκαιρι:P Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. May 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2010 ερωτηση...ποσους 'αυτοφορακιες' εχει ενα μαγαζι; πχ. γινεται η πρωτη μηνυση και τσιμπανε τον πρωτο, το μαγαζι συνεχιζει ομως να ενοχλει οποτε γινεται και δευτερη (ειναι δυνατο την ιδια μερα; ) απο τον ιδιο η διαφορετικο ενοχλουμενο..ξαναπαει η αστυνομια και συλλαμβανει και δευτερο ατομο;οχι βεβαια. και να ξαναπαει η αστυνομια τους λενε "τον μπαγλαρωσατε τον υπευθυνο δεν εχουμε αλλο" και ληγει η ιστορια εκει. ποσους αυτοφορακηδες να συντηρει ενα μαγαζι πια? Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ermis1975 Δημ. May 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2010 Εγώ πάντως είμαι επιφυλακτικός για το αν τηρούνται οι παραπάνω διαδικασίες με 1 απλό τηλεφώνημα και επώνυμα δε ξέρω αν θα έκανα κάτι. Στην Ελλάδα ζούμε και οι προστασίες και τα φακελάκια πάνε σύννεφο. Φαντάσου να κάνεις τη "σύσταση" επώνυμα και να έχεις και 1 αμάξι στο δρόμο...πώς θα το βρείς σε λίγες μέρες; Σε τέτοια μαγαζιά υπάρχουν και οι ανάλογοι άνθρωποι! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pasalimani Δημ. May 10, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2010 σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις ειναι πολυ σημαντικο να γνωριζουμε τα δικαιωματα μας σε τετοιες περιπτωσεις,γιατι δεν ειναι μονο τ οτι δεν μπορω να κοιμηθω ενω ειμαι πτωμα απο δουλεια,ειναι οτι μου προκαλουν προβλημα και στη δουλεια μου(ξενοδοχειο) με παραπονα απο πελατες.το θεμα ειναι να κανει και η αστυνομια τη δουλεια της και οχι μονο να κανει συστασεις.αμα παει καποιος αυτοφορο πιστευω πως θα τους ταρακουνισει λιγο Παράθεση Nokia 5110, Nokia 3210,Nokia 3310, Nokia 8310,Nokia , Sony Erricson W800i, Siemens SX1, Motorola Razor v3, Samsung U100, Samsung U600,iphone 3G(για 5χρονια!), Iphone 4, Samsung Galaxy s3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. May 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2010 Όπως προανέφερε και ο φίλος παραπάνω, καλό είναι να γνωρίζει κάποιος τα δικαιώματά του, διότι σε κάθε περίπτωση , η γνώση είναι δύναμη...από εκεί και πέρα, ο καθείς ας πράξει όπως προαιρείται... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ermis1975 Δημ. May 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2010 Εφόσων έχεις ξενοδοχείο και υπάρχει γενικότερο πρόβλημα τότε μπορείς να το κινήσεις νομικά και όχι απλά με συστάσεις καρφώματα και αυτόφορο. Γιατί μπορεί να μπλέξεις με δαυτους! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. May 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2010 θα σου πω ενα λιγο ασχετο παραδειγμα. εχτες το μεσημερακι πηγαμε για καφε στον ομιλο(παραλια θεσσαλονικης). αφησαμε το αυτοκινητο στο παρκινκ που εχει εκει.για οποιον δε γνωριζει,ας φανταστει ενα χωρο οπου αφηνουνε τα αυτοκινητα παραλληλα το ενα με το αλλο,αφηνοντας μια αποσταση ιση με 2 αυτοκινητα για εισοδο εξοδο. ε λοιπον καποια "ζωα" παρκαραν εκει με αποτελεσμα οσοι θελανε να μπουνε ή να βγουνε να μην μπορουνε. το αποτελεσμα ηταν οταν αποφασισαμε εμεις να φυγουμε να βρουμε γυρω στα 10 ατομα που ηδη περιμεναν για να φυγουνε!μας ειπαν πως περιμεναν 75 λεπτα περιπου,ειχαν καλεσει την αστυνομια η οποια απαντησε"δεν μπορουμε να ερθουμε με γερανο γτ δεν εχουμε διαθεσιμο.αν θελετε θα ερθουμε να κοψουμε μια κληση" :worry: Για τέτοιο θέμα δεν ασχολούνται ποτέ. Μου κάνει τρομερή εντύπωση κάθε φορά. Απλά δεν έρχονται ΠΟΤΕ. Πριν μερικά χρόνια, πριν την ανάπλαση της παραλίας, θα θυμάσαι και εσύ ότι λίγο πριν τον όμιλο, είχε ένα κομμάτι στην παραλία που χρησιμοποιούνταν σαν πάρκινγκ, ακριβώς απέναντι από τις καφετέριες λίγο πριν την Γενική Κλινική. Εκεί αν κάποιος ηλίθιος έκλεινε την είσοδο που μπαίναν και βγαίναν τα αυτοκίνητα, μπορούσε να αφήσει έτσι "κλειδωμένα" μέσα, πραγματικά 100άδες άτομα με τα αυτοκίνητα τους. Και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν ήρθε γερανός ή έστω περιπολικό να το μαζέψει/κόψει κλήση. Κάθε φορά μαζευόταν ένας όχλος με 20-30 άτομα, και περιμέναν όλοι "υπομονετικά", μέχρι ο ηλίθιος που τους έκλεισε να πιει το καφεδάκι του. Πριν λίγους μήνες όταν με είχε κλείσει κάποιος άλλος ηλίθιος εμένα στο κέντρο και ενώ είχα αφήσει και μήνυμα κιόλας στο αυτοκίνητο "παρακαλώ μην διπλοπαρκάρετε, επιστρέφω σε 20 λεπτά", ξανά η αστυνομία δεν ήρθε ποτέ και τελικά περίμενα 3 ΩΡΕΣ να επιστρέψουν οι 2 μεθυσμένοι κάφροι που πίνανε ποτά κάπου παραδίπλα. (Ούτε συζήτηση να ζητήσουν συγγνώμη, το μόνο σχόλιο που έκανε ο ένας ήταν 'ε και τι να γίνει τώρα', μπήκαν μέσα και φύγανε". Την αστυνομία την είχα πάρει 3 φορές μέσα σε 3 ώρες και την 3η φορά η ίδια κοπέλα στο τηλέφωνο μου είπε "χμμ...δεν ήρθε ακόμα ο άλλος οδηγός; Καλά, θα δώσω σήμα, ερχόμαστε". Δηλαδή τις προηγούμενες 2 φορές που μου είπε σε 10 λεπτά είμαστε εκεί, με δούλευε κανονικά. Σου λέει που θα πάει, μέχρι να πάμε εμείς εκεί, πιθανότατα να έχει επιστρέψει και ο άλλος οδηγός, που να τρέχουμε τώρα για μια κλήση. Ξανά όμως, όσον αφορά το θέμα του θορύβου, για κάποιο λόγο έρχονται και συνήθως αμέσως. Εμείς που είχαμε μια τρελή ένοικο στην πολυκατοικία, κατάφερε με τα πολλά να κλείσει ολόκληρο μαγαζί με τα συνεχή τηλεφωνήματα στην αστυνομία και τα συνεχή πρόστιμα. Τελικά τους αφαιρέθηκε η άδεια λειτορυργίας. Αν πέσεις σε κανάν "τρελό" που δεν καταλαβαίνει και το κυνηγάει το πράγμα, δεν την βγάζεις καθαρή ακόμα και στην Ελλάδα. Το θέαμα οι ίδιοι αστυνομικοί που κάνουν τον έλεγχο, να σταματάνε με διπλοπαρκαρισμένο το περιπολικό μπροστά από το μαγαζί, να χαιρετιούνται/αστειεύονται με τους ιδιοκτήτες εκεί μπροστά, να κάθονται να τους κερνάνε ένα ποτάκι και να συνεχίζουν, είναι επίσης καθημερινό φαινόμενο. Ποιος ξέρει τι γίνεται... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. May 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2010 Σε δυσκολες περιπτωσεις υπαρχει και ο εισαγγελεας ακροασεως.Ειναι ενας εισαγγελεας στην Ευελπιδων οπου μπορεις να του κανεις καταγγελια.Αυτος ειδοποιει την αστυνομια,η οποια υποχρεωτικα θα κινηθει γιατι δεν την παιρνει να αγνοησει εισαγγελεα.Ετσι ησυχασα εγω απο ενα αληταρα που εβαζε οτι ωρα του καπνιζε μουσικη στο φουλ. Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. May 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2010 τα offtopic αφαιρέθηκαν...(Baator το δικό σου το άφησα γιατί εν μέρει είναι στο θέμα)...συνεχίζουμε ontopic...thanks.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. May 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2010 σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις ειναι πολυ σημαντικο να γνωριζουμε τα δικαιωματα μας σε τετοιες περιπτωσεις,γιατι δεν ειναι μονο τ οτι δεν μπορω να κοιμηθω ενω ειμαι πτωμα απο δουλεια,ειναι οτι μου προκαλουν προβλημα και στη δουλεια μου(ξενοδοχειο) με παραπονα απο πελατες.το θεμα ειναι να κανει και η αστυνομια τη δουλεια της και οχι μονο να κανει συστασεις.αμα παει καποιος αυτοφορο πιστευω πως θα τους ταρακουνισει λιγο Σορρυ για το οφ τόπικ αλλά ζούμε στην Ελλάδα, οπότε το ταρακούνημα χλωμό μου φαίνεται. Τώρα για να το γυρίσω ον τόπικ ΄(θα επιμείνω λίγο) εμάς στο κατάστημα που εργαζόμουν ως υπεύθυνος δεν ηρθαν ποτέ με όργανο μέτρησης και φυσικά δεν πήγα και ποτέ αυτόφωρο (ήμουν ο υπέθυνος), φαίνεται οτι εξαρτάται σημαντικά το αποτέλεσμα από τον αστυνομικό που θα επιληφθεί του θέματος ότι και αν σημαίνει αυτό. (Πόσα του σκάει ο μαγαζάτορας, πόσο συνεπής είναι ο αστυνομικός στη δουλειά του κλπ:X:X) edit: Είδα ότι ο Baator είχει ήδη απαντήσει και επιβεβαιώνω επειδή τα έχω ζήσει. Αφήνω την απάντηση μου και αν κριθεί απαραίτητο μπορεί να διαγραφεί από τους mod. Thanks Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. May 10, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 10, 2010 Εγώ πιστεύω ότι η βασική αρχή της αστυνομίας είναι να αγνοήσει αρχικά το πρόβλημα, αν κρίνει ότι είναι μικρό και ότι θα σταματήσει από μόνο του. Αν π.χ. τους πάρεις για έναν συναγερμό αυτοκινήτου που βαράει μεσημεριάτικα ή επειδή ο γείτονας ένα μεσημέρι έβαλε δυνατά την μουσική, το πιο πιθανό είναι να μην έρθει κανείς. Σου λέει έτσι κι' αλλιώς πόσο να κρατήσει η ιστορία, θα ξεφουσκώσει από μόνη της, τι να τρέχουμε τώρα. Πολύ δύσκολο επίσης να κάνεις κάτι είναι αν έχεις π.χ. έναν γείτονα που σου σπάει συστηματικά τα νεύρα με θόρυβο γιατί μπορεί μόλις βλέπει το περιπολικό π.χ. να χαμηλώνει την ένταση και άντε μετά να αποδείξεις τι γίνεται. Σε ΜΑΓΑΖΙ όμως, κάποιος πολίτης μπορεί να κάνει ζημιά αν το κυνηγήσει. Μπορεί 1,2,3 η αστυνομία να κάνει τα στραβά μάτια ή να αγνοήσει το θέμα, αλλά αν επιμείνεις τελικά θα κερδίσεις. Επειδή ΟΛΑ τα μαγαζιά με κάποιον τρόπο παρανομούν, αν το κυνηγήσεις μπορείς μέχρι και να τους κλείσεις. Όχι γιατί έχει παράνομες τέντες, όχι για τη μουσική, όχι επειδή έχουν παράνομα έξω τραπεζάκια, τηλεόραση, τα πάντα. Μπορείς να του δημιουργήσεις μεγάλο πρόβλημα. Κατανοητό είναι επίσης, ότι αν ζεις πάνω από ένα τέτοιο μαγαζί που συστηματικά σου σπάει τα νεύρα με τη μουσική του, κάποτε δεν θα αντέξεις. Το αν θέλεις να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία διαμάχης με τον μαγαζάτορα είναι άλλο τεράστιο θέμα. Σε μας εδώ μόνο όπλα δεν βγήκαν και καθημερινά είχαμε απειλές και περιπολικά κάθε βράδυ απ' έξω. Θεωρητικά, η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να απαντήσει στην κλήση και η αλήθεια είναι τους έβλεπα τους ανθρώπους επί 1.5 χρόνο ερχόντουσαν κάθε βράδυ και είχαμε την ίδια ιστορία, την ένοικο που έπαιρνε τηλέφωνο της μιλούσαν πλέον στον ενικό και προσπαθούσαν να την καλμάρουν αφού την είχαν μάθει. Τελικά το μαγαζί κατάφερε και το έκλεισε για την ιστορία αφού έκανε μήνυση για τα πάντα (όχι εξαερισμό δεν είχε, όχι παράνομες τέντες, όχι χώρο μη καπνιστών, ό,τι μπορούσε να βρει βρήκε) και τελικά ανεστάλη η άδεια λειτουργίας. Έφτασε βέβαια να απειληθεί μέχρι και η ζωή της και δεν έβγαινε έξω από το σπίτι μόνη της ποτέ. Πολύ άσχημη φάση, καταλαβαίνω ότι τα νεύρα σου μπορούν να γίνουν τσατάλια σε τέτοια κατάσταση, εγώ πριν μερικά χρόνια ήμουν έτοιμος να σκοτώσω γείτονα που επί 1 χρόνο κάθε μέρα 4-9 έβγαζε τα μωρά του έξω στο μπαλκόνι και ούρλιαζαν non-stop, κλάμα, κλάμα, κλάμα. Όταν το απέναντι μπαλκόνι είναι στο 1.5 μέτρο, είναι σαν να τα έχεις ακριβώς δίπλα σου, πραγματικά είναι να τρελαίνεσαι. Τώρα μια ηλικιωμένη γυναίκα να έχει από κάτω ακριβώς μπαράκι που 4 και 5 το πρωί βαράει ντάπα ντούπα, λογικό είναι επίσης να φτάνει στο όριο της τρέλας. Να μην σου τύχει είναι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. May 11, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2010 Ολα τα παραπάνω απαιτούν και μεγάλο κόστος σε νομικά έξοδα και πολύ χρόνο σε διαδιασίες και υπομονή:X Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soka Δημ. May 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2010 Εγω ξερω οτι μετα απο δυο (2) προειδοποιησεις της αστυνομιας στο σπιτι σου μετα συλλαμβανεται κανεις επ'αυτοφορω για διαταραξη κοινης ησυχιας. Απο οτι εχω καταλαβει για να μπουζουριαστεις πρεπει να εισαι πολυ μη συνεργασιμος κ μη καθησυχαστικος με την αστυνομια. Κ επισης ξερω οτι δε μπορεις να μαθεις το ονομα αυτου που εκανε την καταγγελια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts