Jump to content

[Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση


zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω περασει εδω και 4 μερες το here της nokia στο lg g2 μου . Μπορω να πω ειναι αρκετα καλο δουλευει αψογα εχοντας ομως αρκετες ελειψεις κυριως στα pois κλπ. Καταφερα και του εβαλα και ελληνικη φωνη με root. Το κραταω σαν 2ερο και βλεπουμε !! Ολα καλα. ;) ;)

 

Για δώσε οδηγίες για το πέρασμα της φωνής.

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για δώσε οδηγίες για το πέρασμα της φωνής.

 

Η διαδικασία χοντρικά είναι αν είσαι root και είχες την Ελληνική φωνή από παλιό nokia maps ανοίγουμε με τον root explorer και κάνουμε αντιγραφή επικόλληση στον αντίστοιχο φάκελο εκεί που είναι και η αγγλική βάζεις τον ελληνικό φάκελο μετά restart το κινητό και είσαι κομπλέ !! ;);)

Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...

 

Samsung Galaxy S10+ SM-G975F/DS / Galaxy S9+ ;)

Link to comment
Share on other sites

Η διαδικασία χοντρικά είναι αν είσαι root και είχες την Ελληνική φωνή από παλιό nokia maps ανοίγουμε με τον root explorer και κάνουμε αντιγραφή επικόλληση στον αντίστοιχο φάκελο εκεί που είναι και η αγγλική βάζεις τον ελληνικό φάκελο μετά restart το κινητό και είσαι κομπλέ !! ;);)

 

Θα ανεβάσεις μια την Ελληνική φωνή και για μας;

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή όμως γιατί αν βάλετε τα ελληνικά μετά δεν δουλεύουν οι υπόλοιπες φωνές, βασικά δεν εμφανίζει τίποτα η λίστα με τις φωνές..

 

https://docs.google.com/uc?export=download&confirm=Oprt&id=0B2tcxRDOK_J3ZUNrX2tKSW9FSE0

Edited by kollatos

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πωλείται: Τίποτα. Ζητείται: Τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Η ελληνικη φωνη λειτουργει αν δεν εχω κανει root το κινητο στο here της nokia?

Αν δεν είσαι ροοτ, μάλλον δεν μπορείς να την περάσεις καν.

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

Έχει βγει συμβατή έκδοση για όλα τα android εδώ και πολύ καιρό και έχει αναφερθεί και εδώ η χρήση του γίνεται κανονικά.
Που το βρίσκουμε; Δώσε λινκ. Ολόκληρη κουβέντα ξεκινήσατε, αλλά εξηγήστε και σε μας που δεν ξέρουμε τι θα πει leaked app και που τις βρίσκουμε!

 

 

<.... ο ίδιος χάρτης σε άλλες περιοχές είναι σωστός και σε άλλες όχι τόσο........>

Αυτό είναι γεγονός και υπάρχει καθολική αποδοχή σε τούτο εδώ το νήμα εδώ και χρόνια , τουλάχιστον από τους αντικειμενικά σκεπτόμενους .

...'Ασχετα αν προσωπικά χρησιμοποιώ , όταν και εφ' όσον το χρειάζομαι , τον ίδιο πλοηγό επαρχία και Αθήνα , υπάρχει μιά κάποια παραδοχή ότι κάποιοι είναι καλοί γιά επαρχία αλλά όχι γιά Αθήνα .

Ας το συζητήσουμε λοιπόν το παραπάνω για να δούμε γιατί, και κυρίως αν ισχύει.

Όπως αντιλαμβάνεσαι αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν μπορεί να οφείλεται στο πρόγραμμα αλλά στον χάρτη. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τον ίδιο ακριβώς αλγόριθμο για να κάνει μια δρομολόγηση, είτε αυτή γίνεται στην Αθήνα είτε γίνεται στα Κράβαρα.

Οπότε το μόνο που μένει είναι ο χάρτης. Κάποιες εφαρμογές λοιπόν, θα πρέπει να χρησιμοποιούν χάρτες που είναι καλοί στην Αθήνα και κακοί στην επαρχία. Τότε πως εξηγείται ότι το Route66 με χάρτη Tom-Tom κάνει πολύ καλή δρομολόγηση και στην Αθήνα και στην επαρχία, ενώ το Don't Panic επίσης με χάρτη Tom-Tom σε στέλνει στην επαρχία να γνωρίσεις τους χωματόδρομους της Ηπείρου και στην Αθήνα σε στέλνει να γνωρίσεις τη Νέα Σμύρνη σε μια απλή διαδρομή από το Φάληρο στη Δάφνη; Τις ίδιες διαφορές μεταξύ προγραμμάτων με τους ίδιους χάρτες θα δεις και με προγράμματα που χρησιμοποιούν τους χάρτες της Geointeligence, το ίδιο θα δεις και με τους χάρτες OSM, το ίδιο φαντάζομαι θα δεις και με τους χάρτες άλλων εταιρειών.

Ας τελειώνει λοιπόν αυτός ο αστικός μύθος και η ψύχωση με τους χάρτες. Σίγουρα κάποιοι χάρτες είναι καλύτεροι και πιο ενημερωμένοι. Και κάποιοι θα είναι καλύτερα ενημερωμένοι σε μια περιοχή από κάποιους άλλους. Αλλά στην εποχή μας οι διαφορές των καλών με τους κακούς είναι αμελητέες. Εδώ μιλάμε για μετρημένα κουκιά και σχολιάζουμε τα πολύ χοντρά λάθη. Το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγει λοιπόν (από τα γεγονότα), είναι ότι το κύριο μέρος της δουλειάς δεν την κάνει ο χάρτης αλλά το πρόγραμμα. Και το πρόγραμμα είναι το ίδιο καλό ή το ίδιο κακό και στην Αθήνα και στην επαρχία.

 

 

χρειάζεται να ελέγξεις αμέτρητες διαδρομές (αν έχεις προσωπική εμπειρία) και τούτο είναι πολύ δύσκολο ως αδύνατο .

Συμφωνώ μαζί σου ότι μια καλή δρομολόγηση είναι απλά μια ένδειξη και χρειάζονται πολλές δοκιμές και πολλές καλές δρομολογήσεις για να μας πείσουν. Γι' αυτό το συζητάμε στο φόρουμ για να προσθέτουμε την εμπειρία μας.

Να συμπληρώσω όμως ότι ενώ χρειάζονται πολλές καλές δρομολογήσεις για να χαρακτηρίσουμε ένα πρόγραμμα καλό, θα πρέπει να αρκεί μόνο μία απαράδεκτη δρομολόγηση για να το πούμε πατάτα. Εγώ απορρίπτω ασυζητητί το Don't Panic με χάρτη Tom-Tom, που με έστειλε σε ένα χωματόδρομο της Ηπείρου. Που ξέρω που αλλού (τόσο επικίνδυνα) θα με στείλει; Απορρίπτω το Genius Maps που έχει αδυναμία να επιλέξει έναν από τους 5 κυριότερους ελληνικούς δρόμους (Ε65), και με στέλνει από την Αθήνα στα Τρίκαλα μέσω Λαρίσης. Που ξέρω αν αύριο δεν με στείλει στη Τρίπολη (ή σε ένα χωριό δίπλα στην Τίπολη) μέσω Πατρών; Που ξέρω τι άλλο μπορώ να περιμένω από προγράμματα που κάνουν τόσο χοντρά λάθη;

 

 

...και δεν θα χαρακτηρίσω μια εφαρμογή για τα μπάζα επειδή με γύριζε 2 ώρες γύρω-γύρω στα Τζουμέρκα , από το χωριό Καταρράκτη με το μεγάλο καταρράκτη , να με πάει πίσω στα Γιάννενα , ή επειδή αντί να με πάει στο ξενοδοχείο μου στο Καρπενήσι , να με καταλήξει σε αδιέξοδο στη μάντρα με τα φορτηγά του Δήμου.

Για τα παραδείγματα στα οποία αναφέρεσαι, να πω ότι κι εγώ θα ήμουν επιεικής στο Καρπενήσι. Το να είναι ένας δρόμος λάθος σε μια πόλη που μάλιστα αλλάζει συνεχώς, δεν είναι καταστροφή. Για τις δύο ώρες στα Τζουμέρκα όμως, θα το σκεφτόμουν λίγο παραπάνω. Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες και δεν μπορώ να πω.

 

 

.. γιατί αυτό που εγώ θα βάπτιζα άχρηστο γιά κάποιον άλλο πιθανόν να είναι χρήσιμο για δικούς του προσωπικούς λόγους .

Και αυτό φυσικά ισχύει, αλλά εδώ τα προσωπικά είναι δευτερεύοντα. Η φωνή του εκφωνητή που λέω εγώ. Δεν πρέπει πρώτα πρώτα να αναφερόμαστε στο βασικό για το οποίο φτιάχτηκαν αυτά τα προγράμματα; Και αυτό είναι αναμφισβήτητα η σωστή δρομολόγηση. Και στη σωστή δρομολόγηση δεν χωράνε υποκειμενικά κριτήρια και προσωπικοί λόγοι. Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Μια δρομολόγηση είτε είναι καλή, είτε είναι αποδεκτή, είτε είναι χάλια. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. εκτός αν σε κάποιον αρέσουν οι περιπέτειες.

 

 

'Οταν πρόκειται να πάω κάπου , σε άγνωστο μέρος στην επαρχία που δεν έχω ξαναπάει , έχω τον δικό μου τρόπο προγραμματισμού και χρήσης του πλοηγού . Βέβαια δεν πρόκειται να τον ανοίξω καθόλου αν είναι να πάω από το Παλιό Φαληρο στο Αστρος Κυνουρίας :lol: .

Μπορεί εσύ να μην τον ανοίξεις, αλλά εγώ που δεν ξέρω πως πάνε στο Άστρος, θα τον ανοίξω σίγουρα. Ένα πρόγραμμα πλοήγησης το κρίνουμε σε μια διαδρομή που ξέρουμε. Αν σε πηγαίνει στο Άστρος μέσω Λαμίας τι θα πεις δηλαδή; «Ε, δεν πειράζει, στο Άστρος πάω και μόνος μου»; Πίσω έχει η …Βοβούσα την ουρά, θα σου απαντήσω εγώ τότε. Και σε περιμένει να πέσεις πάνω της!

Από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με τα προγράμματα πλοήγησης αυτοκινήτου και είδα τι σκουπίδι κυκλοφορεί, κατάλαβα γιατί κάθε τόσο βρίσκω σε κάτι απίθανα μέρη, τουρίστες με τεράστια αυτοκινούμενα να σέρνονται ο ένας πίσω από τον άλλο.

 

 

Πρώτα απ΄ όλα είμαι δηλωμένος υπέρμαχος του Mireo Dont' Panic με χάρτη Geointeligence ...Στο ερώτημά σου . Οι επιλογές στις ρυθμίσεις διαδρομής είναι 2 . Ταχύτερη και συντομότερη χιλιομετρικά . Στην πρώτη πάει από Ρίο και στη δεύτερη με ή χωρίς αποφυγή αυτοκινητοδρόμων και διοδίων , βγάζει την ίδια Μάντρα , Θήβα , Λιβαδειά , Λαμία , Καρδίτσα , Τρίκαλα , Καλαμπάκα , αγνοεί την Εγνατία και ακολουθεί τη Ε92 (Ιωαννίνων-Τρικάλων) , μετά Μετσόβου - Ανατολικού Ζαγορίου μετά Βοβούσας -Γρεβενιτίου ...... φτάσαμε και χάθηκα :lol:
Η διαδρομή από Ρίο (και μετά φαντάζομαι από Εγνατία) δεν είναι ούτε ή καλύτερη ούτε ή ταχύτερη. Αλλά σίγουρα είναι μια αποδεκτή διαδρομή που πολλά προγράμματα την προτείνουν. Υπάρχουν αρκετοί που ακόμη και σήμερα, με τις συνθήκες του δρόμου της Πάτρας και με το χάλι που έχει το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου για τα Γιάννενα, πάνε από εκεί.

Η δεύτερη όμως πρόταση είναι απίστευτη. Ακόμα και λιγότερα να είναι τα χιλιόμετρα δεν θα έπρεπε να προτείνεται με τίποτα και δεν έχω βρει άλλο πρόγραμμα που να προτείνει αυτή ή ανάλογου τύπου διαδρομές σε άλλες δρομολογήσεις. Κανονικά ένα πρόγραμμα θα έπρεπε να είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να μη κάνει ποτέ τέτοιες προτάσεις ακόμη κι αν εκπληρώνουν το βασικό κριτήριο (εδώ την απόσταση). Αν για παράδειγμα μια διαδρομή είναι ελάχιστα μικρότερη αλλά διπλάσια σε χρόνο, να μη την προτείνει καθόλου. Αν μια διαδρομή είναι ελάχιστα μικρότερη αλλά ακολουθεί όλο δρομάκια ενώ η επόμενη επιλογή είναι η Εθνική, να μη την προτείνει καθόλου.

Αν κατάλαβα καλά, το Mireo Don’t Panic με χάρτη Geointeligence, μας προτείνει να διασχίσουμε τον κορμό της Ελλάδας, όχι από την ΠΑΘΕ (Ε75), τον Ε65 και την Εγνατία, αλλά από την ορεινή διάβαση της Κάζας, τον Μπράλο και τη Κατάρα. Κανονικά έπρεπε να μας λέει να μη ξεχάσουμε και τις αλυσίδες.

Δεν ξέρω αν φταίει η Mireo ή οι χάρτες της Geointeligence, όμως είναι φανερό ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και με τα δύο προγράμματα της Mireo (Don’t Panic, Genius Maps) στις κεντρικότερες διαδρομές της Ελλάδας. Εγώ δεν θα τα πρότεινα (πάντα θα ανέφερα ότι δεν μπορούν να βρουν την …Εθνική) και θα ήμουν πολύ προσεκτικός στη χρήση τους (πάντα θα τα σύγκρινα με άλλα προγράμματα).

Edited by PANKAN
Link to comment
Share on other sites

Που το βρίσκουμε; Δώσε λινκ. Ολόκληρη κουβέντα ξεκινήσατε, αλλά εξηγήστε και σε μας που δεν ξέρουμε τι θα πει leaked app και που τις βρίσκουμε!

Δες στους xda.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2665294

Προσοχή όμως γιατί αν βάλετε τα ελληνικά μετά δεν δουλεύουν οι υπόλοιπες φωνές, βασικά δεν εμφανίζει τίποτα η λίστα με τις φωνές..

 

https://docs.google.com/uc?export=download&confirm=Oprt&id=0B2tcxRDOK_J3ZUNrX2tKSW9FSE0

Έκανα ότι λένε οι οδηγίες, αλλά δεν δουλεύει. Ακόμα βγάζει τις δικές του φωνές.

Έκανα αντιγραφή τον φάκελο στο voices, αλλά δεν έχει κάτι για ovewrite.

Στο τέλος πρέπει να τρέξω το δικό του apk;

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω την αλήθεια δεν το δοκίμασα. Ο ίδιος τρόπος με την προηγούμενη έκδοση που έληξε 1 Οκτωβρίου μου δούλεψε αλλά όπως είπα έχασα τις υπόλοιπες γλώσσες.

Με την προχθεσινή έκδοση που βγήκε στο Samsung store και που έχω τώρα δεν το δοκίμασα γιατί δεν θέλω να χάσω πάλι τη δυνατότητα να επιλέξω όποια γλώσσα θέλω.

Οπότε είπα να περιμένω πότε θα βγει επίσημα η Ελληνική μετάφραση..

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πωλείται: Τίποτα. Ζητείται: Τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Δες στους xda.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2665294

 

Έκανα ότι λένε οι οδηγίες, αλλά δεν δουλεύει. Ακόμα βγάζει τις δικές του φωνές.

Έκανα αντιγραφή τον φάκελο στο voices, αλλά δεν έχει κάτι για ovewrite.

Στο τέλος πρέπει να τρέξω το δικό του apk;

 

Κι εμένα δε δουλεύει. Βέβαια νομίζω ότι στις οδηγίες έχει ένα λάθος, ο φάκελος που πρέπει να μπεις για να βρεις το voice-download δεν είναι ο files αλλά ο cache.

 

Κι εκεί που έκανα την επικόλληση τίποτα, δεν έπαιξε.

 

Edit: Άκυρο, βρήκα άκρη.

 

Κατ' αρχήν όπως είπα παραπάνω ο φάκελος που πρέπει να μπεις είναι ο come.here.app.maps/cache/voices-download

Εκεί μέσα δε θα επικολλήσεις τα αρχεία όπως εμφανίζονται μόλις ξεζιπάρεις το zip, θα κάνεις επικόλληση ΜΟΝΟ τα περιεχόμενα του φακέλου greek here. Θα σου πει ότι το voice_catalog.ENG υπάρχει, εκεί θα διαλέξεις αντικατάσταση και είσαι έτοιμος.

Edited by katergaris1979
Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα δε δουλεύει. Βέβαια νομίζω ότι στις οδηγίες έχει ένα λάθος, ο φάκελος που πρέπει να μπεις για να βρεις το voice-download δεν είναι ο files αλλά ο cache.

 

Κι εκεί που έκανα την επικόλληση τίποτα, δεν έπαιξε.

 

Edit: Άκυρο, βρήκα άκρη.

 

Κατ' αρχήν όπως είπα παραπάνω ο φάκελος που πρέπει να μπεις είναι ο come.here.app.maps/cache/voices-download

Εκεί μέσα δε θα επικολλήσεις τα αρχεία όπως εμφανίζονται μόλις ξεζιπάρεις το zip, θα κάνεις επικόλληση ΜΟΝΟ τα περιεχόμενα του φακέλου greek here. Θα σου πει ότι το voice_catalog.ENG υπάρχει, εκεί θα διαλέξεις αντικατάσταση και είσαι έτοιμος.

Είσαι ωραίος!

επιβεβαιώνω ότι δουλεύει έτσι! :)

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

Αρκεί μόνο το voice_catalog.ENG να αντικαταστήσετε και η Ελληνική φωνή γίνεται διαθέσιμη για κατέβασμα. Βέβαια, όπως προ-ειπώθηκε, έτσι θα χάσετε τις HiFi κύριες ευρωπαϊκές γλώσσες. Edited by mp3buddy
Link to comment
Share on other sites

........ Ας το συζητήσουμε λοιπόν .......................................

Τελικά φαίνεται ότι συμφωνούμε διαφωνούντες και δεν βλέπω που μπορεί να μας οδηγήσει μιά ατέρμονη συζήτηση .

'Οποια μελέτη κι' αν γίνει θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως " το μη χείρον βέλτιστον " με το βέλτιστον να εξαρτάται από την αντικειμενική προσέγγιση

του μελετητή , που το έργο του γίνεται ακόμη πιό δύσκολο το τελευταίο διάστημα που φυτρώνουν σαν μανιτάρια νέες εφαρμογές γιά πλοήγηση από τις

οποίες οι περισσότερες είναι πραγματικά γιά τα μπάζα , όπως διαβάζω στο νήμα.

Αφού λοιπόν προσωπικά έχω καταλήξει και το έχω δηλώσει , ότι τα προγράμματα πλοήγησης τα θεωρώ απλά συμβουλευτικά , παραμένω στή χρήση

όπως την έχω επιλέξει/συνηθίσει .

 

ΥΓ . Δεν ξέρω , αλλά όλο λέω να δοκιμάσω το Route66 κι' ακόμα δεν τα κατάφερα .

Link to comment
Share on other sites

Τελικά φαίνεται ότι συμφωνούμε διαφωνούντες και δεν βλέπω που μπορεί να μας οδηγήσει μιά ατέρμονη συζήτηση .

'Οποια μελέτη κι' αν γίνει θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως " το μη χείρον βέλτιστον " με το βέλτιστον να εξαρτάται από την αντικειμενική προσέγγιση

του μελετητή , που το έργο του γίνεται ακόμη πιό δύσκολο το τελευταίο διάστημα που φυτρώνουν σαν μανιτάρια νέες εφαρμογές γιά πλοήγηση από τις

οποίες οι περισσότερες είναι πραγματικά γιά τα μπάζα , όπως διαβάζω στο νήμα.

Αφού λοιπόν προσωπικά έχω καταλήξει και το έχω δηλώσει , ότι τα προγράμματα πλοήγησης τα θεωρώ απλά συμβουλευτικά , παραμένω στή χρήση όπως την έχω επιλέξει/συνηθίσει .

Οι συζητήσεις είναι πάντα χρήσιμες. Και να συμπληρώσω ότι συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις πιο πάνω. Ειδικά αυτό που λες ότι "τα προγράμματα πλοήγησης τα θεωρείς απλά συμβουλευτικά " πρέπει να το έχουν όλοι στο μυαλό τους και να χρησιμοποιούν και τον κοινό νου και όχι απλά ένα πλοηγό στα τυφλά.

 

Δεν ξέρω , αλλά όλο λέω να δοκιμάσω το Route66 κι' ακόμα δεν τα κατάφερα .
Διάβασε πιο κάτω να δεις πατάτα που του βρήκα. Παρόλα αυτά θεωρώ ακόμη ότι κάνει τις καλύτερες δρομολογήσεις. Το μη χείρον βέλτιστον που λες κι εσύ

 

<.... ο ίδιος χάρτης σε άλλες περιοχές είναι σωστός και σε άλλες όχι τόσο........>

Ας το συζητήσουμε λοιπόν το παραπάνω για να δούμε γιατί, και κυρίως αν ισχύει.

Όπως αντιλαμβάνεσαι αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν μπορεί να οφείλεται στο πρόγραμμα αλλά στον χάρτη. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τον ίδιο ακριβώς αλγόριθμο για να κάνει μια δρομολόγηση, είτε αυτή γίνεται στην Αθήνα είτε γίνεται στα Κράβαρα.

Οπότε το μόνο που μένει είναι ο χάρτης. Κάποιες εφαρμογές λοιπόν, θα πρέπει να χρησιμοποιούν χάρτες που είναι καλοί στην Αθήνα και κακοί στην επαρχία. Τότε πως εξηγείται ότι το Route66 με χάρτη Tom-Tom κάνει πολύ καλή δρομολόγηση και στην Αθήνα και στην επαρχία, ενώ το Don't Panic επίσης με χάρτη Tom-Tom σε στέλνει στην επαρχία να γνωρίσεις τους χωματόδρομους της Ηπείρου και στην Αθήνα σε στέλνει να γνωρίσεις τη Νέα Σμύρνη σε μια απλή διαδρομή από το Φάληρο στη Δάφνη; Τις ίδιες διαφορές μεταξύ προγραμμάτων με τους ίδιους χάρτες θα δεις και με προγράμματα που χρησιμοποιούν τους χάρτες της Geointeligence, το ίδιο θα δεις και με τους χάρτες OSM, το ίδιο φαντάζομαι θα δεις και με τους χάρτες άλλων εταιρειών.

Ας τελειώνει λοιπόν αυτός ο αστικός μύθος και η ψύχωση με τους χάρτες. Σίγουρα κάποιοι χάρτες είναι καλύτεροι και πιο ενημερωμένοι. Και κάποιοι θα είναι καλύτερα ενημερωμένοι σε μια περιοχή από κάποιους άλλους. Αλλά στην εποχή μας οι διαφορές των καλών με τους κακούς είναι αμελητέες. Εδώ μιλάμε για μετρημένα κουκιά και σχολιάζουμε τα πολύ χοντρά λάθη. Το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγει λοιπόν (από τα γεγονότα), είναι ότι το κύριο μέρος της δουλειάς δεν την κάνει ο χάρτης αλλά το πρόγραμμα. Και το πρόγραμμα είναι το ίδιο καλό ή το ίδιο κακό και στην Αθήνα και στην επαρχία.

Σκεφτόμουν το πρόβλημα του Don't Panic με χάρτη Tom-Tom που σε στέλνει σε ορεινό χωματόδρομο, και κατέληξα ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να μην είναι σωστά χαρακτηρισμένος ο δρόμος στον χάρτη. Να φταίει δηλαδή ο χάρτης Tom-Tom. Είπα λοιπόν να δω καλύτερα και το Route66 το οποίο επίσης χρησιμοποιεί χάρτη Tom-Tom.

Εγώ στις δρομολογήσεις (σε όλα τα προγράμματα) χρησιμοποιώ πάντα την επιλογή fastest. Με αυτή την επιλογή το Route66 έκανε σε όλες τις δοκιμές μου καλές δρομολογήσεις και στην Αθήνα και στην επαρχία ενώ το Don't Panic με έστειλε στον χωματόδρομο. Όταν όμως έκανα την επιλογή του Route66 shortest, με έστειλε κι αυτό από τον ίδιο χωματόδρομο! Βγάζοντας στη φόρα το λάθος του χάρτη Tom-Tom. Μπορεί κανείς να πει ότι το πρόβλημα είναι μικρό μιας και τουλάχιστον το Route66 δεν τη βγάζει καθόλου στο fastest. Δεν είναι όμως έτσι ακριβως, γιατί σε κοντινές δρομολογήσεις τον χώνει μέσα τον χωματόδρομο και στο fastest. Και μάλιστα ως προτεινόμενη διαδρομή παρότι τη δίνει μεγαλύτερη σε χρόνο από τις άλλες δύο προτάσεις, μόνο και μόνο γιατί είναι σχεδόν 20 χλμ κοντύτερη. Πολύ καλή η συνδυαστική "σκέψη" του Route66, αλλά δυστυχώς οδηγεί σε χωματόδρομο.

Το λάθος του χάρτη που ξετρύπωσα, δεν αναιρεί την άποψη μου ότι παρότι και ο σωστός χάρτης είναι απαραίτητος, την κύρια δουλειά την κάνει το πρόγραμμα. Και το να πέσει κανείς στην εποχή μας σε χοντρό λάθος του (οποιουδήποτε) χάρτη, είναι στατιστικά αμελητέο. Εξάλλου αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα με τις δρομολογήσεις του Don't Panic με χάρτη Tom-Tom (που είναι αλλ' αντ άλλων), ενώ αντίστοιχα ο χρήστης του Route66 (που γενικά κάνει καλές δρομολογήσεις), πολύ πιο δύσκολα θα έπεφτε πάνω στο χωματόδρομο. Το μη χείρον βέλτιστον που λέει και ο γείτονας geobas.

 

ΥΓ 1. Το Route66 δεν έχει αποφυγή χωματόδρομων. Αλλά και το Don't Panic που έχει, δεν τον αποφεύγει. Φταίει ο χάρτης.

 

ΥΓ 2. Πρέπει να παραδεχθείτε ότι η διαδρομή Αθήνα-Βοβούσα (με το ενδιάμεσο Περιβόλι), είναι εξαιρετική για τεστάρισμα προγραμμάτων. Τις βγάζει όλες τις πατάτες στη φόρα. Στην Αθήνα χρησιμοποιώ μια μικρή διαδρομή από το Φάληρο στη Δάφνη. Αυτή κι αν έχει βγάλει πατάτες.

Link to comment
Share on other sites

@PANKAN Θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσω την άποψη σου σχετικά με το nlife greece.Χρησιμοποιεί χάρτες tom-tom.

Επειδή κι εγώ ψάχνομαι με σωστές δρομολόγησεις αυτό το βρήκα καλύτερο από όλα όσα δοκίμασα.

Link to comment
Share on other sites

@PANKAN Θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσω την άποψη σου σχετικά με το nlife greece.Χρησιμοποιεί χάρτες tom-tom.

Επειδή κι εγώ ψάχνομαι με σωστές δρομολόγησεις αυτό το βρήκα καλύτερο από όλα όσα δοκίμασα.

Το κοιτάξα μετά το καλοκαίρι. Δες εδώ.

Ήμουν αρνητικός τότε, αλλά τώρα, με όσα έχω δει σε άλλα προγράμματα, θα το ξανασκεπτόμουν.

Οι δρομολογήσεις του δεν ήταν σωστές, αλλά καμιά από όσες έκανα δεν ήταν απολύτως χάλια.

Όπως έγραφα και τότε: "Δεν είναι το χειρότερο και θα σε πάει εκεί που θέλεις, αλλά με λίγο παραπάνω βόλτα".

Ούτε θα το καταλάβεις δηλαδή αν δεν στο πούνε, ότι ταλαιπωρήθηκες λίγο παραπάνω. Θα δεις και ωραία μέρη.

 

Μιας και το έχεις και έχει χάρτη Tom-Tom, για κάνε μερικές δοκιμές να δούμε από περιέργεια τι κάνει με 'κείνον το χωματόδρομο.

Ψάξε τις διαδρομές Αθήνα-Περιβόλι, Καλαμπάκα-Περιβόλι και Μηλιά-Περιβόλι τόσο σε fastest όσο και σε shortest. Αν σε οποιαδήποτε από τις δρομολογήσεις πάει ευθεία από το Μικρολίβαδο, πάει κι αυτό από το χωματόδρομο.

Link to comment
Share on other sites

Το κοιτάξα μετά το καλοκαίρι. Δες εδώ.

Ήμουν αρνητικός τότε, αλλά τώρα, με όσα έχω δει σε άλλα προγράμματα, θα το ξανασκεπτόμουν.

Οι δρομολογήσεις του δεν ήταν σωστές, αλλά καμιά από όσες έκανα δεν ήταν απολύτως χάλια.

Όπως έγραφα και τότε: "Δεν είναι το χειρότερο και θα σε πάει εκεί που θέλεις, αλλά με λίγο παραπάνω βόλτα".

Ούτε θα το καταλάβεις δηλαδή αν δεν στο πούνε, ότι ταλαιπωρήθηκες λίγο παραπάνω. Θα δεις και ωραία μέρη.

 

Μιας και το έχεις και έχει χάρτη Tom-Tom, για κάνε μερικές δοκιμές να δούμε από περιέργεια τι κάνει με 'κείνον το χωματόδρομο.

Ψάξε τις διαδρομές Αθήνα-Περιβόλι, Καλαμπάκα-Περιβόλι και Μηλιά-Περιβόλι τόσο σε fastest όσο και σε shortest. Αν σε οποιαδήποτε από τις δρομολογήσεις πάει ευθεία από το Μικρολίβαδο, πάει κι αυτό από το χωματόδρομο.

Όχι. Σε καμία από τις τρεις διαδρομές δεν με πάει από Μικρολίβαδο.

Για Μηλια -Περιβόλι όμως μου το έχει σαν δεύτερη εναλλακτική. Θα δοκιμάσω και στο here maps να δω

Link to comment
Share on other sites

Το καινούργιο sygic πάντως μόνο final δεν είναι. Κάθε μέρα και καινούργια έκδοση. Τουλάχιστον φαίνεται να έχουν διορθώσει τα εμφανέστατα bugs των πρώτων εκδόσεων.
Link to comment
Share on other sites

@PANKAN Θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσω την άποψη σου σχετικά με το nlife greece.Χρησιμοποιεί χάρτες tom-tom.

Επειδή κι εγώ ψάχνομαι με σωστές δρομολόγησεις αυτό το βρήκα καλύτερο από όλα όσα δοκίμασα.

 

ενω το ειχα σε εκτιμηση ,στην διαδρομη αθηνα-πορο, σωνει και καλα να θελει να με παει απο μεθανα καπου,ακομα και μεσα στον γαλατα που πηγα μου ζηταγε να κανω αναστροφη.

Για να το χοντρυνω και λιγο (δεν μπορω να θυμηθω ,νομιζω το igo ηταν) απο το κερατσινι που ξεκινησα δεν εβγαζε διαδρομη,οταν επελεξα την χρηση καραβιου βρηκε την ευκολοτερη :lol: να με παει πειραια να παρω το αιγηνητικο .Σιγα μην κατσει να σκασει..

 

ΥΓ δοκιμαστε το copilot.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος
Link to comment
Share on other sites

Το καινούργιο sygic πάντως μόνο final δεν είναι. Κάθε μέρα και καινούργια έκδοση. Τουλάχιστον φαίνεται να έχουν διορθώσει τα εμφανέστατα bugs των πρώτων εκδόσεων.

 

Αυτο που με ανησυχει, ειναι οτι επιμενουν στο αθλιο interface, παρα το ασυστολο κραξιμο που τρωνε απο τους χρηστες.

Στο play γινεται του κραξιματος, και δικαίως.

Τωρα για να εξαναγκασουν τους χρηστες με το ζορι σε αθλιο interface, το βρισκω κομμάτι δυσκολο.

Ή θα το αλλαξουν, ή παμε για αλλες παραλίες.

Κι η microsoft ειχε βγαλει τα αθλια windows vista.

Εφαγε κραξιμο. Ο κοσμος εμεινε τοτε στα xp, δεν αναβαθμιστηκε. Μεχρι που η ms καταλαβε το λαθος, και εβγαλε τα win 7.

Αν στη sygic δουν να μειωνονται οι πωλησεις, αφου ο κοσμος κραζει αλλα αυτοι το χαβα τους, θα δεις για ποτε το αλλαζουν.

Αλλα ελπιζω γι'αυτους να μην ειναι αργα τοτε, γιατι με τον ανταγωνισμο, αμα χασεις τους χρηστες, τραβα μετα να τους μαζεψεις πισω....

Εγω προσωπικα, οσο παιζει καλα η 14.3.4 θα το εχω. Αν πχ αυριο βαλω android 5 και δεν παιζει, και το sygic εχει ακομη αυτο το αθλιο interface και πρεπει να βαλω νεα εκδοση sygic, θα αλλαξω gps προγραμμα.

Θα τους περιμενω λιγο, μπας και διορθωθουν.

Αλλα σιγουρα οχι για πολυ, ετσι πιστευω....

Link to comment
Share on other sites

...................... Οι συζητήσεις είναι πάντα χρήσιμες ..................

Σαφώς και είναι χρήσιμες οι συζητήσεις αρκεί στο τέλος της ημέρας να υπάρχει και κάποιο τεκμηριωμένο "δια ταύτα" .

Δεν μπορώ να ισχυρισθώ ότι αυτό είναι δυνατό στο συγκεκριμένο θέμα "περί εφαρμογών πλοήγησης :!: " , όταν υπάρχει συνεχής ροή νέων δεδομένων ,

νέες εφαρμογές , καινούριοι χρήστες με απόψεις και προτιμήσεις , που είναι σεβαστές και θεμιτές , αλλά μπορεί εσένα σε βγάζουν από τα ρούχα σου .

 

Και επειδή δεν θέλω να το παίζω μυστήριος , θα καταθέσω παραδειγματικά τι είναι εκείνο που με κάνει και είμαι αρνητικός σε κάποια εφαρμογή πλοήγησης .

Στο προηγούμενο μήνυμά μου ανέφερα ότι θα επιθυμούσα να δοκιμάσω το Route 66 .

Το εγκατέστησα , το έτρεξα και εκ πρώτης όψεως μου άρεσε η απλότητά του και η ευκολία χειρισμού , παρ' όλο που σε μιά συγκεκριμένη διαδρομή που εγώ

δοκιμάζω μου τα έκανε ελαφρώς πατάτα προς το τέλος της διαδρομής . Μέχρι εδώ καλά . Το θέμα μου είναι σε πόσες συσκευές μπορεί ο χρήστης να το έχει

εγκατεστημένο . Τους στέλνω λοιπόν ένα e-mail , όπου τους ρωτάω σχετικά .

Η απάντηση (το επίμαχο μέρος της)

Quote

Any ROUTE 66 product (map, navigation or extra service) is a single-user one-license product. It is not possible to use the same license on two

different devices at the same time.

In return, it is possible to transfer the license from one device to another only if the application is compatible with both phones and running the same OS

(from Android to Android or from iOS to iOS), by following a few simple steps.

Unquote

Ασε που γιά Speed cameras (1 year) One country: EUR 9.99

Οταν λοιπόν έχω εγκαταστήσει το Don't Panic σε 8 μέχρι τώρα συσκευές , αυτή τη στηγμή σε 3 ενεργές , και σε όλες παίρνω αναβαθμίσεις χωρίς καμία

χρέωση είναι δυνατόν να ασχολούμαι με το Route 66 ? Οχι βέβαια .

 

ΥΓ : 'Ετσι γιά την ιστορία και πληροφορία σου , δοκίμασα τις διαδρομές που υπέδειξες στο φίλο glofiish με το Destinator γιά PC , που έχω στο Laptop .

Καμία δεν περνάει από Μικρολίβαδο . Αν είναι δυνατό . Μας έκανε ρεζίλι το Destinator 7 με χάρτες MLS του 2013 .

Edited by geobas
Link to comment
Share on other sites

Μιας και το έχεις και έχει χάρτη Tom-Tom, για κάνε μερικές δοκιμές να δούμε από περιέργεια τι κάνει με 'κείνον το χωματόδρομο.

Ψάξε τις διαδρομές Αθήνα-Περιβόλι, Καλαμπάκα-Περιβόλι και Μηλιά-Περιβόλι τόσο σε fastest όσο και σε shortest. Αν σε οποιαδήποτε από τις δρομολογήσεις πάει ευθεία από το Μικρολίβαδο, πάει κι αυτό από το χωματόδρομο.

Όχι. Σε καμία από τις τρεις διαδρομές δεν με πάει από Μικρολίβαδο.

Για Μηλια -Περιβόλι όμως μου το έχει σαν δεύτερη εναλλακτική. Θα δοκιμάσω και στο here maps να δω

Το σίγουρο είναι ότι πετύχαμε το λαθάκι του χάρτη Tom-Tom.

Το καλό για το nlife είναι ότι παρότι ο χάρτης το έχει σίγουρα το λάθος, δεν το χρησιμοποιεί παρά μόνο στην κοντινότερη δυνατή δρομολόγηση (μικρή η ταλαιπωρία της επιστροφής), κι αυτό σαν εναλλακτική διαδρομή. Λίγο καλύτερα και από το Route66 που πέφτει στο λάθος στη δρομολόγηση από Καλαμπακα. Κι αυτό σε μια από τις 3 προτεινόμενες διαδρομές.

Ενώ το Don't Panic το δίνει ως μοναδική επιλογή της μεγάλης διαδρομής από Αθήνα. Κι εγώ πιάστηκα κορόιδο και το αγόρασα.

Γενικά μιλώντας, θεωρώ ότι τα προγράμματα που δίνουν πολλαπλές επιλογές δρομολόγησης, έχουν σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι σε προγράμματα ανάλογης ποιότητας, που όμως σου δίνουν μια μόνο επιλογή ή σε μπερδεύουν με fastest και shortest (που τις περισσότερες φορές δεν ισχύουν κιόλας).

Το πρόβλημα με τα 2 προγράμματα που δεν πέφτουν στο λάθος στη μεγάλη διαδρομή από Αθήνα, είναι μήπως πλησιάζωντας, κάνουν επανυπολογισμό, αδιαφορώτας για την αρχική δρομολόγηση. Και τελικά πέσουν κι αυτά στο χωματόδρομο. Αλλά αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε μόνο στη πράξη.

Edited by PANKAN
Link to comment
Share on other sites

Το σίγουρο είναι ότι πετύχαμε το λαθάκι του χάρτη Tom-Tom.

Το καλό για το nlife είναι ότι παρότι ο χάρτης το έχει σίγουρα το λάθος, δεν το χρησιμοποιεί παρά μόνο στην κοντινότερη δυνατή δρομολόγηση (μικρή η ταλαιπωρία της επιστροφής), κι αυτό σαν εναλλακτική διαδρομή.

Ενώ το Don't Panic το δίνει ως μοναδική επιλογή της μεγάλης διαδρομής από Αθήνα. Κι εγώ πιάστηκα κορόιδο και το αγόρασα.

Γενικά μιλώντας, θεωρώ ότι τα προγράμματα που δίνουν πολλαπλές επιλογές δρομολόγησης, έχουν σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι σε προγράμματα ανάλογης ποιότητας, που όμως σου δίνουν μια μόνο επιλογή ή σε μπερδεύουν με fastest και shortest (που τις περισσότερες φορές δεν ισχύουν κιόλας).

Δες αυτό.Here maps beta. Παρατήρησε τις δύο εναλλακτικές

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to [Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...