Jump to content

[Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καμιά βοήθεια?

Ίσως σου φανεί κουφό, αλλά επειδή την πάτησα έτσι εγώ...βεβαιώσου ότι έχεις ανοιχτή την ένταση πολυμέσων!

δες μήπως ε'ιναι στην επιλογη διαδρομης για πεζους.Σε μενα οταν ειναι για πεζους,δεν εχει φωνητικες οδηγιες,ενω αν το βαλω στου αυτοκινητου,εχει κανονικα!!

Το ευχαριστω ειναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ για τα 2 σου ποστ αγαπητε petros46. 1 ερωτηση μονο. Τις 2 διαδρομες τις εφτιαξες εμπειρικα μονος σου, σου τις ειπαν πιο εμπειροι οδηγοι ή ειναι οδηγιες καποιου προγραμματος πλοηγησης? Απο περιεργεια ρωτω. Ισως απο τα πιο χρησιμα ποστ ρου νηματος, και σιγουρα αυτο που χρειαστηκε τον περισσοτερο κοπο για να γραφει.

Τις διαδρομές τις βρήκα στο ιντερνετ και τις έχω τεσταρει τουλάχιστον 3 φορές ο ίδιος κάνοντας τη διαδρομή. Η τελευταία φορά ήταν πριν 15 μέρες που πήγα Θεσσαλονικη. Αν ψάξει κανεις στο google θα βρει τη διαδρομη σε κείμενο αλλά υπάρχει και σε βιντεο στο youtube. Παντως να ξέρετε ότι τουλάχιστον για Λαμία η πιο σύντομη διαδρομή είναι από την παλαια εθνική μέσω Μάνδρας. Το όφελος είναι τουλάχιστον 15χλμ

:protest: Λέω ΟΧΙ...!!! στα Greeklish

Όταν λες σύντομη;

Όπως το γράφω παραπάνω. 15χλμ λιγότερα. Για χρόνο παίζουν ρόλο πολλοι παράγοντες. Προσωπικά πάντως όταν θέλω να αποφύγω τα διόδια πάω από την παλαιά εθνική μέσω Μάνδρας.

Αα.. Πόση ώρα σου βγαίνει περίπου μέχρι Λαμία;

Ειπα και παραπανω οτι αυτο ειναι σχετικο και εξαρταται απο τη κινηση. Το συνηθες πιστευω ειναι 3 ωρες αλλα η διαδρομη ειναι πανευμορφη!

Ειπα και παραπανω οτι αυτο ειναι σχετικο και εξαρταται απο τη κινηση. Το συνηθες πιστευω ειναι 3 ωρες αλλα η διαδρομη ειναι πανευμορφη!

Sorry , δηλαδή μιλάμε για μια ώρα παραπάνω , κι' αυτό αν δεν σου τύχει κανένα κονβόϊ από φορτηγά .

Διερωτώμαι αν η αξία της παραπάνω βενζίνης που θα καταναλώσεις είναι μεγαλύτερη από τα διόδια .:worry:

Ορίστε και το αντίστροφο. Κρατώ βέβαια κάποιες επιφυλάξεις γιατί στο τελευταίο μου ταξίδι είδα να κατασκευάζουν πλευρικά διόδια στο κομμάτι Θεσ/κης - Τεμπών.

Θεσσαλονίκη-Αθήνα χωρίς διόδια

...

Διόδια Κλειδίου/Αιγινίου

Βγαίνετε από τη Θεσσαλονίκης – Αθηνών στην Εγνατία προς Βέροια. Ο πρώτος κόμβος που θα συναντήσετε είναι για Νησέλι και Αλεξάνδρεια. Βγαίνετε από την Εγνατία και ακολουθείτε τον παλιό δρόμο για Αιγίνιο. Ο Κόμβος Αιγινίου είναι ανοικτός για να μπείτε στην κάθοδο.

Πολύ μεγάλη παράκαμψη. Κατά την γνώμη μου δεν συμφέρει!!!:happy:

Διόδια Λεπτοκαρυάς

Βγαίνετε από την εθνική στον κόμβο Λεπτοκαρυάς. Δεν λειτουργούν τα πλευρικά στην έξοδο προς Ν¬ότο. Περνάτε πάνω από την εθνική και στρίβετε δεξιά, παράλληλα με τις γραμμές του τρένου προς Αθήνα. Θα πρέπει σε κάποιο σημείο να κάνετε αριστερά και δεξιά για να ξαναβρεθείτε δίπλα στο τρένο. Θα συνεχίσετε μέχρι το κάστρο του Παντελεήμονα / Πλαταμώνα και θα βγείτε με ιδιαίτερη προσοχή στην εθνική.

Πριν από ενάμισυ μήνα πήγα να βγώ στα Πλευρικά και λειτουργούσαν, οπότε συνέχισα κανονικά χωρίς να βγω από την Εθνική.

Διόδια Πυργετού

Με το που τελειώνουν οι στροφές του Πλαταμώνα / Νέων πόρων, ακριβώς την ώρα που αρχίζει πάλι νέος δρόμος, κάνετε δεξιά και βγαίνετε από την εθνική. Ακολουθείτε ευθύ παράδρομο, αλλά με λακκούβες και νταλίκες. Μετά από μερικά χιλιόμετρα στο παράδρομο θα συναντήσετε μια ταμπέλα «διόδια 2000μ». Εσείς μετά από την ταμπέλα θα κάνετε δεξιά στη διασταύρωση προς το χωριό Πυργετός. Στην επόμενη διασταύρωση υπάρχει ταμπέλα προς Λάρισα αριστερά. Και σε 1-2 χλμ βγήκατε στην Εθνική.

Εύκολη παράκαμψη!

Διόδια Μακρυχωρίου (μετωπικά) και Λάρισας 1 & 2 πλευρικά

Μόλις τελειώσουν τα Τέμπη, βγαίνετε από την εθνική (προς Γόνους) ακριβώς εκεί που ο δρόμος ξαναγίνεται με 2 λωρίδες+ΛΕΑ. Ακολουθείτε τον παράδρομο για περίπου 20 χλμ ως τη Λάρισα.

Και αυτή μεγάλη παράκαμψη. Σε πηγαίνει μέχρι το χωριό (Γόνοι). Την έκανα και αυτή πρόσφατα και δεν θα την ξανακάνω.

Διόδια Μοσχοχωρίου και Πελασγίας

Συνεχίζουμε εκεί που είχαμε μείνει πρίν. Όταν τελειώνει ο παράδρομος συνεχίζετε ευθεία από την παλιά εθνική προς Λάρισα. Ακολουθείτε τις ταμπέλες προς Φάρσαλα. Συνεχίζετε προς Δομοκό και φτάνετε στη Λαμία. Στη Λαμία μπαίνετε προς Αθήνα.

Συμφωνώ. Μέσω Φαρσάλων Δομοκού είναι η καλύτερη λύση. Λιγότερα χιλιόμετρα και γλυτώνουμε δυο από τα πιο ακριβά διόδια (3,80+4,00=7,80)

Διόδια Αγίας Τριάδας

Βγαίνετε από την εθνική στον κόμβο του Μπράλου / Θερμοπυλών. Τα πλευρικά δεν δουλεύουν. Ακολουθείτε τις ταμπέλες για Θερμοπύλες και δρόμος θα γίνει χωματόδρομος για 2 χλμ. Τον ακολουθείτε, θα περάσετε κάτω από την εθνική (τώρα πια είναι δεξιά σας). Συνεχίζετε και μπαίνετε από τον κόμβο του Μώλου.

Και αυτά τα διόδια νομίζω δεν συμφέρει να ασχοληθείς με παράκαμψη. Είναι από τα πιο φθηνά, και αν δεν κάνω λάθος λειτουργούν πλέον και τα πλευρικά.

Διόδια Τραγάνας (μετωπικά και πλευρικά)

Βγαίνετε από την εθνική είτε από τον κόμβο Αταλάντης. Ακολουθείτε τον παράδρομο μέσα στην Τραγάνα και συνεχίζετε. Στο τέλος του δρόμου δεξιά προς Προσκυνά. Περνάτε μέσα από το χωριό και συνεχίζετε. Στο τέλος του δρόμου δεξιά. Φτάνετε στον κόμβο Μαλεσίνας και μπαίνετε στην εθνική.

Συμφωνώ

Διόδια Θήβας (μετωπικά και πλευρικά)

Βγαίνετε στο καφέ «90» και ακολουθείτε τον παράδρομο. Στον κόμβο της Θήβας (όπου και τα πλευρικά) αλλάζετε πλευρά , τώρα είναι η εθνική είναι στα δεξιά. Συνεχίζετε όλο ευθεία, σε κάλο παράδρομο με μόνο 3-4 απότομες στροφές. Περνάτε το χωριό Ύπατο και φτάνετε στον κόμβο Ριτσώνας, από όπου και ξαναμπαίνετε στην Εθνική

Διόδια Αφιδνών και πλευρικά

Βγαίνετε από τον κόμβο Οινόης και ακολουθείτε τον παράδρομο μέχρι Μαλακάσα, Κόμβο Καπανδριτίου και τέλος Αγ. Στέφανο.

Συμφωνώ

:!: Από Ομάδα Διαχείρισης :!:

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις την αδικαιολόγητη μορφοποίηση κειμένου.

Edited by truckman

Ω ξειν, αγγέλλειν πατράσι ότι τήδε κοιμόμεθα τοις κείνων χρήμασι τρεφόμενοι

Mi Mix 2S, Le Max2, Meizu Pro 6 Plus

Να προσθέσω κι εγώ με τη σειρά μου τα εξής, σε γενικές γραμμές συμφωνώ απόλυτα με τον sso με 1-2 μικρές παρατηρήσεις.

Τα διόδια Κλειδιού/Αιγινίου δεν συμφέρουν με την καμία να τα παρακάμψει κάποιος γιατί κάνει κάπου στα 35km επιπλέον δρόμο

Τα διόδια της Λεπροκαρυάς μπορεί να τα γλυτώσει κάποιος αλλά πρέπει να βγει λίγο νωρίτερα στο Λιτόχωρο όπου δεν υπάρχουν πλευρικά.

Τα διόδια Μακρυχωρίου επίσης δεν αξίζει τον κόπο να τα γλυτώσει κανείς μιας και μιλάμε για κόστος μόλις 1.40€ τη στιγμή που ο παράδρομος σε πάει σχεδόν μέσα στη Λάρισα με 4 φανάρια και αρκετή κίνηση να σε περιμένουν.

Μετά τα διόδια της Πελασγίας υπάρχουν 2 μικρά συνολικού κόστους 3.40€ (1.65+1.75) και εκτός αν κάποιος έρχεται από Λάρισα οπότε αξίζει να πάει μέσω της παλαιάς εθνικής Δομοκού-Λαμίας, δεν αξίζει να τα γλυτώσουμε.

Για τα υπόλοιπα όπως τα λένε τα παιδιά..

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πωλείται: Τίποτα. Ζητείται: Τίποτα.

Sorry , δηλαδή μιλάμε για μια ώρα παραπάνω , κι' αυτό αν δεν σου τύχει κανένα κονβόϊ από φορτηγά .

Διερωτώμαι αν η αξία της παραπάνω βενζίνης που θα καταναλώσεις είναι μεγαλύτερη από τα διόδια .:worry:

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.

Πρώτον τα χιλιόμετρα είναι λιγότερα και δεύτερον οι ταχύτητες στη παλαια οδο είναι μικρότερες. Να είσαι σίγουρος ότι η κατανάλωση σου θα είναι σημαντικά μικρότερη. Κανε τη διαδρομη μια φορα και θα καταλαβεις τι εννοω. Συμπηρωματικά να σου πω ότι πηγα Αθηνα-Θεσσαλονίκη μόνο με 24l πετρελαιο από την παλια εθνική και πληρώνοντας μόνο τα τελευταια διοδια γιατι η παρακαμψη ειναι μεγαλη.

Edited by petros46

:!: Ενημέρωση :!:

Αφήσαμε την ενημέρωση περί αποφυγής διοδίων για σύγκριση των διαδρομών της με τις αντίστοιχες που προτείνουν οι πλοηγοί μας.

Η συζήτηση όμως εξελίσσεται σε chat.

Θα παρακαλέσω λοιπόν να κλείσει εδώ αυτή η συζήτηση (οι χρήστες ενημερώθηκαν) και να συνεχίσουμε αποκλειστικά με τα σχετικά του θέματος μας "Android - προτάσεις: GPS και πλοήγηση"

Αν θέλετε να συνεχίσετε τη κουβέντα για τις διαδρομές αποφυγής διοδίων, μπορείτε να ανοίξετε ένα θέμα στο Chat and Fun και να κουβεντιάσετε με την ησυχία σας.

Edited by truckman

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση και γω σαν καινούργιος κάτοχος andoid.

Ψάχνω να αγοράσω τον καλύτερο πλοηγό. Έχω καταλήξει στον sygic αλλά έβαλα και το HERE της NOKIA (μιας και είναι δωρεάν :) )

Υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάμεσά τους ή να μείνω με το HERE ?

Ψάχνω να αγοράσω τον καλύτερο πλοηγό. Έχω καταλήξει στον sygic αλλά έβαλα και το HERE της NOKIA (μιας και είναι δωρεάν :) )

Οι περισσότεροι πλοηγοί έχουν trial period. Οπότε μπορείς να τους δοκιμάσεις, και να αγοράσεις τον καλύτερο για σένα.

Οι πιο δυνατοί που παίζουν είναι οι Navigon, Sygic, Here, και φυσικά οι (φοβεροί κατ΄εμέ) google maps που αν έχεις data plan, λένε πολλά.

Διάβασε και λίγες σελιδούλες από το forum και έυχομαι καλές βόλτες.

Άλλωστε ο καθένας έχει τα γούστα του...

Π.χ. εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από το Navigon και τα google maps.

Τώρα που οδηγάω ένα αυτοκίνητο που έχει MirrorLink, έχω "παραπέσει" στον Sygic, γιατί μπορεί να προβληθεί στην οθόνη του αυτοκινήτου (κάτι που μου αρέσει).

Edited by yiangoun

Ειχα βαλει πριν 2 χρονια το Sygic και μου ειχε κατεβασει χαρτες κλπ

Τωρα εχουν βγει ανανεωμενοι χαρτες και πως μπορω να τους βαλω

Πρεπει να κανω απεγκατασταση και εγκατασταση απο την αρχη ή να τους κατεβασω απο καπου και να τους ριξω μεσα ?

Ειχα βαλει πριν 2 χρονια το Sygic και μου ειχε κατεβασει χαρτες κλπ

Τωρα εχουν βγει ανανεωμενοι χαρτες και πως μπορω να τους βαλω

Πρεπει να κανω απεγκατασταση και εγκατασταση απο την αρχη ή να τους κατεβασω απο καπου και να τους ριξω μεσα ?

Απλά πας στην διαχείριση χαρτών μέσα από την εφαρμογή και αν υπάρχουν καινούριοι θα δεις μήνυμα για αναβάθμιση.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Δεν υπάρχει καλύτερος, το έψαξα αρκετά... Τόσο το sygic όπως και οι HERE maps είναι από τους καλούς πλοηγούς για offline πλοήγηση πάντα, αλλά μέχρι εκεί. Μην περιμένεις ότι θα δεις τρελές διαφορές μεταξύ τους, ο καθένας έχει τις αδυναμίες του και τα καλά του. Είναι καθαρά ποιο σε βολεύει/σ αρέσει καλύτερα...

Προσωπικά ξεκίνησα με HERE και τους χρησιμοποιώ περισσότερο για να μαι ειλικρινής αλλά μου κάνουν κάτι κουλά ώρες ώρες, όπως και το sygic έκανε στις αρχές που το δοκίμαζα. Τα έχω όμως περασμένα και τα 2 και αναλόγως κάνω τη δουλειά μου.

Συμφωνώ με το φίλο πάντως ότι οι καλύτεροι είναι οι google maps αλλά θες data δυστυχώς.

Κουλό του here χθες :

Το χρησιμοποίησα πρωινές ώρες για να με πάει σε ένα σημεί οστην πατησίων κοντά στο κέντρο με πήγε σχετικά καλά από Ψυχικό. Το βράδυ το έβαλα να με βγάλει στη λαχαναγορά στο Ρέντη, ενώ βρισκόμουν στη Θηβών στο ύψος της Νίκαιας... Η πλοήγηση ξεκίνησε και έβγαζε ότι κινούμαι στην Πατησίων (28η Οκτωβριου)... Λέω θα έφαγε κόλλημα, το ξαναβάζω και συνέχιζε να δείχνει ότι κινούμαι επί της Πατησίων, στα καπάκια βγήκα εθνική στο ρεύμα προς Πειραιά και έδειχνε ότι έπιασα την Αχαρνών :lol: Ταυτόχρονα έψαχνε εναλλακτικές διαδρομές κοινώς δεν μου έβγαζε ποιο δρόμο πρέπει να πιάσω...

Αν βιαζόμουν θα έτρωγε πέταμα από το παράθυρο...

Μετά από λίγο ευτυχώςξεκόλλησε αλλά είχα προχωρήσει αρκετά....

Edited by spyrosk8

Δεν υπάρχει καλύτερος, το έψαξα αρκετά... Τόσο το sygic όπως και οι HERE maps είναι από τους καλούς πλοηγούς για offline πλοήγηση πάντα, αλλά μέχρι εκεί. Μην περιμένεις ότι θα δεις τρελές διαφορές μεταξύ τους, ο καθένας έχει τις αδυναμίες του και τα καλά του. Είναι καθαρά ποιο σε βολεύει/σ αρέσει καλύτερα...

Προσωπικά ξεκίνησα με HERE και τους χρησιμοποιώ περισσότερο για να μαι ειλικρινής αλλά μου κάνουν κάτι κουλά ώρες ώρες, όπως και το sygic έκανε στις αρχές που το δοκίμαζα. Τα έχω όμως περασμένα και τα 2 και αναλόγως κάνω τη δουλειά μου.

Συμφωνώ με το φίλο πάντως ότι οι καλύτεροι είναι οι google maps αλλά θες data δυστυχώς.

Κουλό του here χθες :

Το χρησιμοποίησα πρωινές ώρες για να με πάει σε ένα σημεί οστην πατησίων κοντά στο κέντρο με πήγε σχετικά καλά από Ψυχικό. Το βράδυ το έβαλα να με βγάλει στη λαχαναγορά στο Ρέντη, ενώ βρισκόμουν στη Θηβών στο ύψος της Νίκαιας... Η πλοήγηση ξεκίνησε και έβγαζε ότι κινούμαι στην Πατησίων (28η Οκτωβριου)... Λέω θα έφαγε κόλλημα, το ξαναβάζω και συνέχιζε να δείχνει ότι κινούμαι επί της Πατησίων, στα καπάκια βγήκα εθνική στο ρεύμα προς Πειραιά και έδειχνε ότι έπιασα την Αχαρνών :lol: Ταυτόχρονα έψαχνε εναλλακτικές διαδρομές κοινώς δεν μου έβγαζε ποιο δρόμο πρέπει να πιάσω...

Αν βιαζόμουν θα έτρωγε πέταμα από το παράθυρο...

Μετά από λίγο ευτυχώςξεκόλλησε αλλά είχα προχωρήσει αρκετά....

Αφού το εψαξες τόσο, θεωρείς το Igo χειρότερο δηλαδή;

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Update στους χάρτες του HERE. Ρίξτε μια ματιά
Αν θέλεις DropBox Account με πρόσθετα 250MB κάνε κλικ εδώ http://db.tt/W0JQVsoS

δες μήπως ε'ιναι στην επιλογη διαδρομης για πεζους.Σε μενα οταν ειναι για πεζους,δεν εχει φωνητικες οδηγιες,ενω αν το βαλω στου αυτοκινητου,εχει κανονικα!!

όχι το έχω με το αμάξι δεν έχω βρει λύση ακόμα

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ωραια ψυχρολουσια απο το here!

Ειχα ενα παλιο κινητο, και επειδη πλεον δεν κανει για αλλες χρησεις (αλλα εχει δεκτη gps), ειπα να του πεταξω πανω ενα gps προγραμμα σαν το here, και να το εχω ως εφεδρικη gps συσκευη. Εξαλλου προγραμματα σαν το destinator, τρεχουν σε κατι αρχαια μηχανακια windows ce απο το 2005... Το κινητο το παλιο μου, ειναι το 2011.

Αμ δε!

Το here εχει απαιτησεις βλεπεις. Δεν ειναι συμβατο με τη συσκευη!

zte skate παρεπιπτοντως. Γιατι??? Επειδη εχει arm6?

Το 'κακο' και επι πληρωμη sygic παντως, τρεχει!!!!! Ανεκαθεν ετρεχε δηλαδη.

Το here ομως, ειναι μαλλον προγραμμα με 'απαιτησεις', και για ακριβα κινητα.

Αν καποιος εχει καμια ιδεα, αν και δυσκολο το βρισκω, για καμια μονταρισμενη εκδοση here πιθανως θα μπορουσα εναλλακτικα να δοκιμασω, ας πει.

Αλλιως δεν ξερω αν εχει νοημα να κοιταξω σε αλλη free λυση, οταν ακομη και για το here διαβαζω αρκετα παραπονα, ποσο μαλλον για αλλα λιγοτερο γνωστα...

Κριμα, στενοχωρηθηκα!

:(

Ωραια ψυχρολουσια απο το here!

Ειχα ενα παλιο κινητο, και επειδη πλεον δεν κανει για αλλες χρησεις (αλλα εχει δεκτη gps), ειπα να του πεταξω πανω ενα gps προγραμμα σαν το here, και να το εχω ως εφεδρικη gps συσκευη. Εξαλλου προγραμματα σαν το destinator, τρεχουν σε κατι αρχαια μηχανακια windows ce απο το 2005... Το κινητο το παλιο μου, ειναι το 2011.

Αμ δε!

Το here εχει απαιτησεις βλεπεις. Δεν ειναι συμβατο με τη συσκευη!

zte skate παρεπιπτοντως. Γιατι??? Επειδη εχει arm6?

Το 'κακο' και επι πληρωμη sygic παντως, τρεχει!!!!! Ανεκαθεν ετρεχε δηλαδη.

Το here ομως, ειναι μαλλον προγραμμα με 'απαιτησεις', και για ακριβα κινητα.

Αν καποιος εχει καμια ιδεα, αν και δυσκολο το βρισκω, για καμια μονταρισμενη εκδοση here πιθανως θα μπορουσα εναλλακτικα να δοκιμασω, ας πει.

Αλλιως δεν ξερω αν εχει νοημα να κοιταξω σε αλλη free λυση, οταν ακομη και για το here διαβαζω αρκετα παραπονα, ποσο μαλλον για αλλα λιγοτερο γνωστα...

Κριμα, στενοχωρηθηκα!

:(

Δοκίμασες να βάλεις το apk και να κάνεις εγκατάσταση μονος σου, να δεις πως δουλεύει;

•••

Δοκίμασες να βάλεις το apk και να κάνεις εγκατάσταση μονος σου, να δεις πως δουλεύει;

Για free προγραμμα, που να βρω το apk?

• The title was changed to [Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση