Jump to content

[Επίσημο] HTC Desire Μέρος Ι

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ή μηπως ο μονος τροπος που μπορω να ελευθερωσω χωρο ειναι να κανω root την συσκευη;

Ευχαριστω!

Επειδή είμαι λίγο άσχετος ακόμα σε ορολογίες...όταν λες να κάνεις τη συσκευή root, τι εννοείς??

My Device:

Smartphone: iPhone 14 Pro

Πώληση: Τίποτα Ζήτηση: Τίποτα

• Απαντήσεις 12,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Γεια σε ολους και χρονια πολλα!

Εχω το Desire, το οποιο υπεραγαπω :p αλλα εχω ενα θεματακι με την μικρη μνημη του κινητου (οχι με την sd!)

Για τις επαφες μου χρησιμοποιω το google contacts οποτε στα "προσωπα" του κινητου μου οι πληροφοριες που παιρνει ειναι απο την google και οχι απο την μνημη του κινητου. Επισης εχω συνδεσει τις επαφες μου με το Facebook for HTC sense. Το προβλημα που εχω ειναι οτι με αυτον τον τροπο καταναλωνεται απιστευτα μεγαλη ποσοτητα μνημης του κινητου, γυρω στα 40 MB, αφηνοντας μου ελαχιστη μνημη για να βαλω αλλες εφαρμογες. Εχω το 2.2 φυσικα κ εχω μεταφερει οσες μπορω στην sd αλλα και παλι ειμαι λιγο στριμοκωλα! Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι, αν μεταφερω τις επαφες μου στην μνημη του τηλεφωνου και απενεργοποιησω την επιλογη να τις παιρνει απο το google contacts θα ελευθερωθει χωρος;

Ή μηπως ο μονος τροπος που μπορω να ελευθερωσω χωρο ειναι να κανω root την συσκευη;

Ευχαριστω!

Αν δεν κάνεις root δεν κάνεις τιποτα. Δουλευεις το μισό desire. Το άλλο μισό περιμένει να το εξερευνήσεις.

HTC Desire Root User

Και αν υποθεσουμε οτι τελικα θα το αποφασισω (μαλλον το αποφασιζω) τοτε θα πρεπει να κανω πρωτα root και μετα να βαλω ROM οπως βλεπω στους οδηγους της πρωτης σελιδας; Η ROM της Cyanogen ειναι η καλυτερη ή καποια αλλη; Επισης ποια ακριβως ειναι η σωστη διαδικασια; Πρωτα root, μετα rom και μετα radio? Το τελευταιο ειναι υποχρεωτικο;

Σε αυτη την περιπτωση τι αλλαζει με το θεμα που εγραψα προηγουμενος σχετικα με τις επαφες και την μνημη που τρωνε;;

Edited by DarkLord888

Παιδιά, εγώ προτείνω σε όλους μόλις περάσει λίγος καιρός με το desire τους, και το μάθουν λίγο, να αρχίσουν σιγά σιγά να διαβάζουν κάποιες σελίδες εδώ, το πρώτο post, και μετά να περάσουν και μια βόλτα απο το xda στο thread του desire όπου έχει sticky με όλους τους οδηγούς αν κάποιον δεν τον βρίσκετε εδώ, και να κάνει root. Και μετά να δοκιμάσει καμία άλλη rom με sense ή καμία aosp.

Θα πω κάτι που είδα στο thread της oxygen μετά και το τελευταίο hboot που έδωσε ο adam, με το οποίο έχουμε 330mb internal memory, άρα στους περισσότερους γίνεται άχρηστο το apps2sd:

Oxygen v2.0 RC4 + Oxygen HBOOT + ADWLauncher EX = best experience you can get on your HTC Desire.

Όντως τώρα το κινητό μου το νιώθω ακόμα πιο smooth. Πιο πολύ δε γίνεται.

Και αν υποθεσουμε οτι τελικα θα το αποφασισω (μαλλον το αποφασιζω) τοτε θα πρεπει να κανω πρωτα root και μετα να βαλω ROM οπως βλεπω στους οδηγους της πρωτης σελιδας; Η ROM της Cyanogen ειναι η καλυτερη ή καποια αλλη; Επισης ποια ακριβως ειναι η σωστη διαδικασια; Πρωτα root, μετα rom και μετα radio? Το τελευταιο ειναι υποχρεωτικο;

Σε αυτη την περιπτωση τι αλλαζει με το θεμα που εγραψα προηγουμενος σχετικα με τις επαφες και την μνημη που τρωνε;;

Root κάνεις με τον οδηγό στα ελληνικά που έχει στη πρώτη σελίδα. Εκείνον που σε πηγαίνει σε αρχείο κειμένου αν θυμάμαι καλά.

Μετά όλα γίνονται απλά. Το radio δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό. Απλά κάθε rom ή κάθε developer λέει προτείνω αυτό για την τάδε rom. Πολύ εύκολα αλλάζει και αυτό. Με ένα flash απο την recovery.

Δεν είμαι σίγουρος, αλλά και καπάκι μετά το wipe μπορείς να βάλεις το radio. Πάντως όπως και να το βάλεις, θα σου κάνει 1-2 restarts για να μπει μόνο του, και θα μπει.

Πριν προχωρήσεις, μπαίνεις σε recovery και κάνεις backup. Θα μπει στην sd. Μετά κάνεις wipe data-wipe cache, flash rom, και μετά flash radio ή kernel κτλ. Για το radio όπως προείπα δεν είμαι σίγουρος αν παίζει ρόλο η σειρά με την οποία το κάνεις. Αν το κάνεις πρώτη φορά και θες να έχεις apps2sd, τότε με το rom manager (αφού έχει εγκατεστημένη την clockworkmod recovery), απλά πατάς partition sd, και επιλέγεις 512mb. Aν έχει γίνει σωστά, θα το καταλάβεις απο την χωρητικότητα που βλέπουν τα windows, Θα είναι μισό γίγα λιγότερη. Αλλά θα σβηστούν τα αρχεία στο fat32, άρα προσοχή, θέλει backup στο pc χύμα όλα τα αρχεία. Μετά έχοντας το partition, φλασάρεις όποια ρομ έχει apps2sd και τσουπ, όλα όσα εγκαθιστάς ή επαναφέρεις με το titanium backup πηγαίνουν στην sd.

Για τις επαφές δεν ξέρω. Γιατί καταναλώνουν τόσο χώρο; (ας λέμε χώρο και όχι μνήμη μη μπερδευόμαστε). Επειδή έχει φορτωμένες φωτογραφίες; Δεν χρησιμοποιώ facebook για να συνδέσω να δω.

Edited by flik

Παιδιά, εγώ προτείνω σε όλους μόλις περάσει λίγος καιρός με το desire τους, και το μάθουν λίγο, να αρχίσουν σιγά σιγά να διαβάζουν κάποιες σελίδες εδώ, το πρώτο post, και μετά να περάσουν και μια βόλτα απο το xda στο thread του desire όπου έχει sticky με όλους τους οδηγούς αν κάποιον δεν τον βρίσκετε εδώ, και να κάνει root. Και μετά να δοκιμάσει καμία άλλη rom με sense ή καμία aosp.

Θα πω κάτι που είδα στο thread της oxygen μετά και το τελευταίο hboot που έδωσε ο adam, με το οποίο έχουμε 330mb internal memory, άρα στους περισσότερους γίνεται άχρηστο το apps2sd:

Oxygen v2.0 RC4 + Oxygen HBOOT + ADWLauncher EX = best experience you can get on your HTC Desire.

σε λιγο καιρο θα βγει ο νεος launcher pro, ο οποιος οπως εγραψε ο δημιουργος του ειναι απιστευτα smooth και οτι ανυπομονει να κυκλοφορησει. για να δουμε..γιατι για καποιο λογο δε μ'αρεσει ο adw :p

Η oxygen όντως είχε ένα bug που σε κάποιους έσβηνε αρχεία από sd αλλά διορθώθηκε! Όποιος θέλει μια ωραία gingerbread χωρίς βιντεοσκόπηση.. μπορεί να την τσεκάρει.

Δηλαδή τώρα το περνάμε κανονικά;έχω την RC3 οπότε θα την περάσω όπως και τις υπόλοιπες. Είδα και τον νέο τρόπο που περιγράφει αλλά μου φάνηκε λίγο δύσκολος και λέω να το κάνω με τον κλασικό.

:D

Εγώ είμαι με την leedroid v2.3b και με launcherPro plus και το τηλ. πετάει. ειμαι πολύ ευχαριστιμένος...

flik.. σου έρχεται προσωπικό μήνυμα! Θέλω ΑΚΡΙΒΩΣ οδηγίες αν και νομίζω τις ξέρω.. για να κάνω s-off και να περάσω τον hboot του oxygen..!

Δηλαδή τώρα το περνάμε κανονικά;έχω την RC3 οπότε θα την περάσω όπως και τις υπόλοιπες. Είδα και τον νέο τρόπο που περιγράφει αλλά μου φάνηκε λίγο δύσκολος και λέω να το κάνω με τον κλασικό.

Ναι την περνάς κανονικά.. ο "δύσκολος" τρόπος είναι για s-off και hboot.. αυτό που είπε ο φλικ

....Θα πω κάτι που είδα στο thread της oxygen μετά και το τελευταίο hboot που έδωσε ο adam, με το οποίο έχουμε 330mb internal memory, άρα στους περισσότερους γίνεται άχρηστο το apps2sd:

Προσωπικά, είμαι με Oxygen RC4 και ADWLauncher. Το... "πρόβλημά" μου είναι το πως θα αυξήσω την internal mem. Είδα το post σου και μου μπήκε ο διάολος με το Oxygen HBOOT, το οποίο πρέπει να ομολογήσω - όντας κατά βάση χρήστης του ορκισμένου "οχτρού" iPhone - δεν ξέρω τι είναι και πώς εγκαθιστάται για να πάω και εγώ σαν άνθρωπος στα ~330ΜΒ και να παίζω άνετα... Στο xda παίζουν οδηγίες, ή μπορώ να τις βρω κάπου πιο "εύπεπτες"?

Ευχαριστώ

CostasP | Proud AlfaHolic | Alfas: Giulietta, Alfetta, 75, 146, 156, 147, (Abarth 500 time-out) πάλι 156, πάλι 147 και πλέον... Jeep Renegade :yawn: !

Current Toys: Apple MacBook Air 11 ('15), Asus Transformer Book T100, Samsung Galaxy Tab3 7.0", Apple TV2, iPad2 32GB WiFi, iPad Mini Retina 16GB WiFi, iPhone 6S 64GB, iPhone 7 Plus 128GB, iPhone XS 256 GB

Προσωπικά, είμαι με Oxygen RC4 και ADWLauncher. Το... "πρόβλημά" μου είναι το πως θα αυξήσω την internal mem. Είδα το post σου και μου μπήκε ο διάολος με το Oxygen HBOOT, το οποίο πρέπει να ομολογήσω - όντας κατά βάση χρήστης του ορκισμένου "οχτρού" iPhone - δεν ξέρω τι είναι και πώς εγκαθιστάται για να πάω και εγώ σαν άνθρωπος στα ~330ΜΒ και να παίζω άνετα... Στο xda παίζουν οδηγίες, ή μπορώ να τις βρω κάπου πιο "εύπεπτες"?

Ευχαριστώ

Το ίδιο έπαθα και εγώ...

Ρε παιδιά.. υπάρχει κάποιο σάιτ/μέρος να πάμε να κάνουμε τσατ να μας δώσει τα φώτα του κάποιος που έχει κάνει s-off...

;

Όπως είναι λογικό... και τα δύο παίζουν το ρόλο τους.

δεν εχεισ αδικο αλλα εμενα πχ σημερα το φορτιζα ολο το βραδυ κλειστο κιολασ κ το εβγαλα σημερα απο τισ 4 το απογευμα μεχρι τωρα με κλειστο wifi κ δεδομενα κ εχει πεσει αρκετα κ δεν εχω κανει τιποτα παρα 2-3 τηλεφωνα κ λιγο ιντερνετ.οποτε σε αυτην την περιπτωση η ρομ πιστευω καταναλωνει αρκετη μπαταρια...ποια ρομ ειναι πιο φιλικη προσ την μπαταρια αυτο ηθελα να ρωτησω...

ευχαριστω

EDIT:αν αλλαξω το radio κ βαλω το τελευταιο?ειναι να δοκιμασω να αλλαξω ρομ?

Edited by mgeo81
Everything Is Possible....

Παιδιά.. φόρτωσα το alpharev σε virtualbox και έχει κολλήσει στο waiting for your device...

Εδώ και 10 λεπτά δεν κάνει τίποτα. Να κλείσω το virtual machine..?

Το ίδιο έπαθα και εγώ...

Ρε παιδιά.. υπάρχει κάποιο σάιτ/μέρος να πάμε να κάνουμε τσατ να μας δώσει τα φώτα του κάποιος που έχει κάνει s-off...

;

Μπειτε στο site της alpharev. Αυτοι εβγαλαν το soff και τα παντα. Επισης στο xda σιγουρα θα εχει καποιο οδηγο. Προσωπικα μη με ρωτατε πως γινεται γιατι με τα τοσα warnings για brick απο τους δημιουργους το τραιναρω ακομα.. με app2sd+ της oxygen ειμαι τελεια μεχρι στιγμης!

Επισης και εμενα 10mb cache λιγα μου φαινονται..

Για πειτε οταν πειραζετε τα αρχεια της rom πριν τη περασετε το ξαναζιπαρετε και περνιεται ακομα και με s-on? Θελει μονο καποιο toggle verification?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Device: HTC Desire

Radio: 32.44.00.32U_5.09.05.30_2

ROM: StarBurst Froyo HTC 2.29.405 Stable Data2SD

Παιδιά.. φόρτωσα το alpharev σε virtualbox και έχει κολλήσει στο waiting for your device...

Εδώ και 10 λεπτά δεν κάνει τίποτα. Να κλείσω το virtual machine..?

Έχει ένα εικονίδιο για τη usb, πάτα το με δεξί κλικ για να γίνει mount η usb συσκευή σου (το κινητό δηλαδή) στο virtual machine γιατί τώρα μάλλον φορτώθηκε απο το ubuntu σου.

Έχει ένα εικονίδιο για τη usb, πάτα το με δεξί κλικ για να γίνει mount η usb συσκευή σου (το κινητό δηλαδή) στο virtual machine γιατί τώρα μάλλον φορτώθηκε απο το ubuntu σου.

Είναι όλα γκρι... :(

Άλλαξα και πορτ.. τα ίδια!

Διάβασα εδώ πως γίνεται και με live usb άρα μάλλον θα κάνω ριμπουτ και θα προσπαθίσω με στικάκι..

Είναι όλα γκρι... :(

Άλλαξα και πορτ.. τα ίδια!

Διάβασα εδώ πως γίνεται και με live usb άρα μάλλον θα κάνω ριμπουτ και θα προσπαθίσω με στικάκι..

Απο τα general settings του προγράμματος θα γινόταν να ενεργοποιήσεις την usb support. Αφού γίνεται με live usb δοκίμασέ το, αν ξεκινήσει το image τότε πέτυχε. Αν το διαβάσει μια φορά το κινητό σημαίνει πως θα το διαβάζει και στα επόμενα βήματα, κάθε φορά μετά το reboot.

Μπειτε στο site της alpharev. Αυτοι εβγαλαν το soff και τα παντα. Επισης στο xda σιγουρα θα εχει καποιο οδηγο. Προσωπικα μη με ρωτατε πως γινεται γιατι με τα τοσα warnings για brick απο τους δημιουργους το τραιναρω ακομα.. με app2sd+ της oxygen ειμαι τελεια μεχρι στιγμης!

Επισης και εμενα 10mb cache λιγα μου φαινονται..

Για πειτε οταν πειραζετε τα αρχεια της rom πριν τη περασετε το ξαναζιπαρετε και περνιεται ακομα και με s-on? Θελει μονο καποιο toggle verification?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Αν το πἀμε έτσι το κινητό μπορεί να "μπρικάρει"ανά πάσα στιγμή φίλε μου.. εμένα προσωπικά το S-off εγινε σε 3-4 λεπτάκια και είμαι και στον παλιό μου υπολογιστή που κάνει ότι θέλει ...

Μην τρὠς τον πρόλογο για το brick αυτοί το γράφουν για να έχουν καθαρό τον "πισινό" τους ..και το S-Off πιστἐυω μπορεί να πάει στραβά μόνο με δικιά σου βλακεία απλά για να μην κλέγεσαι το ξεκαθαρίζουν.

Όταν λἐω προσωπική βλακεία εννοώ ο μη έλεγχος του MD5, αν πέσει το ρέυμα λόγο της ΔΕΗ ( :happy: ) ,"τρελό" PC κ.ο.κ .

Με λίγια λόγια κάνε το S-off σου αρκεί να κάνεις ότι λέει το Guide και να μην είσαι γκαντέμης .

Σε εμένα σε virtual machine είχε κρατήσει αρκετά παραπάνω.... Ίσως το βελτίωσαν τώρα, γιατί το έκανα όταν βγήκε, ή μπορεί να ήταν επειδή ήταν σε virtualbox και αργούσε να το δει, ή να ξεχάστηκα και να άργησα να κάνω mount σε κάποιο στάδιο. δε θυμάμαι.

Αλλά όντως απαξ και το δει και ξεκινήσει, πρέπει να γίνει πάρα πολύ μεγάλη χοντράδα. Με ρεύμα, με αποσύνδεση τηλεφώνου κτλ. Όλα είναι αυτόματα και ομαλά.

10mb cache δεν είναι λίγα. Κάντε όπως είστε ένα backup και δείτε το αρχείο cache.img τι μέγεθος έχει. Αν έχει πάνω απο 10mb (απίθανο) μην βάλτε το νέο table.

Edited by flik

Παίδες.. είμαι επισήμως s-off. Απλά με το live usb..

Έκανα και reboot και όλα οκ.. τώρα πάω να ψάξω οδηγίες για να περάσω hboot oxygen.

Παίδες.. είμαι επισήμως s-off. Απλά με το live usb..

Έκανα και reboot και όλα οκ.. τώρα πάω να ψάξω οδηγίες για να περάσω hboot oxygen.

1) Nandroid backup in recovery.

2) Verify the MD5SUM of the file you downloaded against the one in the table.

3) Flash HBOOT with your phone in fastboot mode (Back+POWER) -> 'fastboot flash hboot bravo_alphaspl.img' (change into the correct filename for the HBOOT you downloaded)

4) 'Fastboot reboot-bootloader'

5) 'Fastboot erase cache'

6) Boot recovery, wipe everything and restore.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πωλείται: Τίποτα. Ζητείται: Τίποτα.

Μόλις έβαλα την RC4 με full wipe από RC3. Ολα καλά μέχρι εδώ.Βάζοντας quick system info και αφού κάνω restore μόνο apps από το titanium βλέπω:

A2SD 458 FREE 363

INTERNAL STORAGE 148 FREE 52

SYSTEM STORAGE 250 FREE 167

SYSTEM CACHE 7.11 FREE 3.72

Δεν έκανα κάτι διαφορετικό από αυτά που λέει η πρώτη σελίδα και κάθε φορά που βάζω μια εφαρμογή κατεβαίνει και το A2SD και το INTERNAL STORAGE.Μήπως δεν έκανα κάτι σωστά;

Ευχαριστώ!

:D

1) Nandroid backup in recovery.

2) Verify the MD5SUM of the file you downloaded against the one in the table.

3) Flash HBOOT with your phone in fastboot mode (Back+POWER) -> 'fastboot flash hboot bravo_alphaspl.img' (change into the correct filename for the HBOOT you downloaded)

4) 'Fastboot reboot-bootloader'

5) 'Fastboot erase cache'

6) Boot recovery, wipe everything and restore.

To θέμα είναι πως θέλω να σβήσω και το ext3... φαντάζομαι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω είναι nandroid, fastboot, flash hboot (3), (4),(5),(6) και όλα θα πάνε καλά...;

Ή μήπως πρέπει να κάνω ξανά flash την oxygen rc4 αφού πλέον δεν θα χρησιμοποιείτε το a2sd+...;

Εκεί κολλάω!

Λογικά για να σβήσεις το ext3 θα πρέπει να κάνεις full wipe και να στήσεις το τηλέφωνο από την αρχή.

Αν και κάπου διάβασα ότι υπάρχει μια εντολή που απενεργοποιεί το a2sd+, αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ οπότε...

Α και υπόψιν θα πρέπει να σβήσεις και το partition από την κάρτα μνήμης αλλιώς μόλις η rom πέσει και βρει ext θα το χρησιμοποιήσει.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πωλείται: Τίποτα. Ζητείται: Τίποτα.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...