Jump to content

[ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ] Τι λάστιχα φοράτε;

jog
 Κοινοποίηση

Τι λάστιχα έχετε?  

1.245 members have voted

1. 1. Τι λάστιχα έχετε?

• Pirelli
      120
    • Michelin
      418
    • Bridgestone
      243
    • Continental
      161
    • Toyo
      57
    • άλλο
      246

Recommended Posts

99 τοις εκατο 185/60/14

το 185/70/14 σπανιο.

τωρα τι εχεις;

υγ: κι αλλος P1i?

Creek A50i R | Denon TU-530 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

• Απαντήσεις 2,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

175/65/14....

ευχαριστω για την απαντηση.τελικα ειδα το manual του αυτοκινητου και το εσωτερικο στο ντουλαπακι και γραφει την διασταση 185 65 14 86η

.οτι φοραω αυτην την στιγμη.απο την μανα του φοραγα 165 αλλα οπως σας ειπα εβαλα τα 185...

υ.γ αφου ειναι φοβερο το p1 μαλλον το εχουν πολλ:lol:οι!!

• 2 weeks later...

Εχω τεριος ΙΙ 1.5 με τα μαμίσια dunlop 2 χρόνια σε διάσταση 235/60/16.

Λέω να τα αλλάξω διότι νομίζω ότι το abs πιάνει για πλάκα και άρα τα λάστιχα μάλλον γλιστράνε.

Επίσης σε χιόνια με είχαν "πουλήσει".

Με δεδομένο ότι δεν πάω συνήθως σε πέτρες-χώμα και ότι στα 2 χρόνια κάνω γύρω στα 12000 χλμ, λέω να βάλω κάτι μαλακό που να το κρατήσω μιά διετία.

Εχετε κάτι καλό να προτείνετε με βάση τις ανάγκες μου; Συμφέρει να πάω σε 215;

Αυτή η προσφορά που έχει η toyo με την εκο λέει τίποτα; http://www.toyotire.gr/events.php?id=158

Καλησπέρα στην παρέα.

Είμαι στο ψάξιμο για νέα λάστιχα και επειδή έχω ρωτήσει 2-3 λαστιχάδες, έχω λίγο μπερδευτεί και θα ήθελα την γνώμη σας:

- Golf GTI 2006 / 260 hp / DSG σασμαν / 1500 kgs approx.

- Διαστάσεις ελαστικών : 225/ 45 / 17

- Φοράει Vredestein - πολύ ικανοποιημένος μέχρι τώρα

Οι απορίες μου είναι:

1) Δείκτης W ή V - με ποιόν από τους 2 το ελαστικό ζεσταίνεται πιό εύκολα ? Εχουν μεγάλη απόκλιση με συντελεστή την τελική ταχύτητα?

2) Επειδή τα 2 πίσω ελαστικά είναι σχεδόν καινουργια, μου πρότειναν επίσης να αλλάξω μόνο τα 2 μπροστά και μετα από 6 μήνες περίπου να τα βάλω πίσω και να αγοράσω πάλι το ίδιο ζεύγος μπροστά, οπότε με αυτό τον τρόπο θα έχω πάντα καινούργια στο ''τιμόνι''. Ισως έχω περίεργη συμπεριφορά στην οδήγηση με 2 καινούργια μπροστά και 2 παλαιότερα πίσω και γιαυτό το σκέφτομαι.

3) Ακούω πολλές γνώμες, αλλα όλες οι προτάσεις είναι να αποφύγω τα Michelen και τα Contact 3.

Θα εκτιμούσα οποιδήποτε γνώμη σύμφωνα με την εμπειρία σας. Δεν λέω ότι είμαι δυσαρεστημένος από τα Vredestein, αλλά αφού η επιστήμη στα ελαστικά προχωράει αρκετά μεσα σε 1-2 χρόνια θα ήθελα να δώ και αλλη πρόταση γιαυτό το αυτοκίνητο.

Σας Ευχαριστώ.

pirelli p zero βαλε ειναι πολυ καλο.

τα ιδια θα βαλω και εγω σε οκτυ5ρσ 270 αλογα σε ιδια διασταση.

τωρα εχει τα μαμα dunlop sp sport ae1

τα vario v2 toyo ειναι καλά στα λεφτά τους;

Creek A50i R | Denon TU-530 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Καλησπέρα στην παρέα.

Είμαι στο ψάξιμο για νέα λάστιχα και επειδή έχω ρωτήσει 2-3 λαστιχάδες, έχω λίγο μπερδευτεί και θα ήθελα την γνώμη σας:

- Golf GTI 2006 / 260 hp / DSG σασμαν / 1500 kgs approx.

- Διαστάσεις ελαστικών : 225/ 45 / 17

- Φοράει Vredestein - πολύ ικανοποιημένος μέχρι τώρα

Οι απορίες μου είναι:

1) Δείκτης W ή V - με ποιόν από τους 2 το ελαστικό ζεσταίνεται πιό εύκολα ? Εχουν μεγάλη απόκλιση με συντελεστή την τελική ταχύτητα?

2) Επειδή τα 2 πίσω ελαστικά είναι σχεδόν καινουργια, μου πρότειναν επίσης να αλλάξω μόνο τα 2 μπροστά και μετα από 6 μήνες περίπου να τα βάλω πίσω και να αγοράσω πάλι το ίδιο ζεύγος μπροστά, οπότε με αυτό τον τρόπο θα έχω πάντα καινούργια στο ''τιμόνι''. Ισως έχω περίεργη συμπεριφορά στην οδήγηση με 2 καινούργια μπροστά και 2 παλαιότερα πίσω και γιαυτό το σκέφτομαι.

3) Ακούω πολλές γνώμες, αλλα όλες οι προτάσεις είναι να αποφύγω τα Michelen και τα Contact 3.

Θα εκτιμούσα οποιδήποτε γνώμη σύμφωνα με την εμπειρία σας. Δεν λέω ότι είμαι δυσαρεστημένος από τα Vredestein, αλλά αφού η επιστήμη στα ελαστικά προχωράει αρκετά μεσα σε 1-2 χρόνια θα ήθελα να δώ και αλλη πρόταση γιαυτό το αυτοκίνητο.

Σας Ευχαριστώ.

Εγω θα σου προτεινα Bridgestone Potenza RE050 A (ασυμμετρο πελμα) Runflat. Πολυ καλα ελαστικα, ειδικα στο βρεγμενο. Ειναι η δευτερη φορα που τα εχω και πηγα με κλειστα ματια. Στα προηγουμενα μου κλαταρε ενα ελαστικο απο μονο του επειδη ειχαν φθαρθει και παρα την υψηλη ταχυτητα το ενισχυμενο πλαισιο τους δεν επετρεψε ουτε κομματι να κοπει. Παρολο που ειχε σκισιμο-κλαταρισμα 30 ποντους. Το αμαξι μου ειναι A4 (B7) Avant 2.0 TFSI Quattro (250 ps). Θα μεινεις πολυ ευχαριστημενος.

Hello !

gsa1967 και johntfsi, σας ευχαριστώ πολυ για τις προτάσεις σας.

Θα κοιτάξω και τις 2 προτάσεις σας και ελπίζω να καταλήξω σύντομα...γιατί έρχονται και τα πρωτοβρόχια σύντομα.

Johntfsi, ήθελα να σε ρωτήσω όταν αναφέρεις ότι τα Bridgestone Potenza κρατούν καλά στον βρεγμένο, σημαίνει από την εμπερία σου ότι υστερούν στο στεγνό οδόστρωμα ? Δεν θα ήθελα κάτι που να μην είναι καλό στο στεγνό καθώς στην Ελλάδα έχουμε μικρή διαρκεια βροχοπτώσεων. Επίσης θυμάμαι από παλαιότερα που είχα βάλει στο Ralley 1.6 τα Bridgestone αργούσαν υπερβολικά να ζεσταθούν και επίσης μετά από 2 χρόνια δεν έδειχαν καθόλου φθορά....εννοώ ότι ήταν πολύ σκληρό λάστιχο που δεν με μου άρεσε τόσο πολυ. Ελπίζω πως σήμερα θα έχει αλλάξει κάπως αυτή η τεχνοτροποία της Bridgeston.

Εχετε κάποια γνωμη για τα Yokohama ή Dunlop ?

Ευχαριστώ

gsa1967 και johntfsi, σας ευχαριστώ πολυ για τις προτάσεις σας.

Θα κοιτάξω και τις 2 προτάσεις σας και ελπίζω να καταλήξω σύντομα...γιατί έρχονται και τα πρωτοβρόχια σύντομα.

Johntfsi, ήθελα να σε ρωτήσω όταν αναφέρεις ότι τα Bridgestone Potenza κρατούν καλά στον βρεγμένο, σημαίνει από την εμπερία σου ότι υστερούν στο στεγνό οδόστρωμα ? Δεν θα ήθελα κάτι που να μην είναι καλό στο στεγνό καθώς στην Ελλάδα έχουμε μικρή διαρκεια βροχοπτώσεων. Επίσης θυμάμαι από παλαιότερα που είχα βάλει στο Ralley 1.6 τα Bridgestone αργούσαν υπερβολικά να ζεσταθούν και επίσης μετά από 2 χρόνια δεν έδειχαν καθόλου φθορά....εννοώ ότι ήταν πολύ σκληρό λάστιχο που δεν με μου άρεσε τόσο πολυ. Ελπίζω πως σήμερα θα έχει αλλάξει κάπως αυτή η τεχνοτροποία της Bridgeston.

Εχετε κάποια γνωμη για τα Yokohama ή Dunlop ?

Ευχαριστώ

Φιλε μου σε εμενα τα Bridgestone RE050A (ασυμμετρο πελμα) τα εχω δευτερη φορα στο αμαξι. Λοιπον οντως αργουν να ζεσταθουν. Στο στεγνο ειναι πολυ καλα λαστιχα, απλα ειναι μεχρι να ζεσταθουν. Μη συγκρινεις το Rallye με το GTI για τα Bridgestone. Το Rallye μπορει να μην μπορουσε να τα ζεστανει καλα τα λαστιχα γιατι παιζει ρολο και το βαρος. Στο δικο μου αμαξι που ειναι σχεδον 1450 κιλα, δεν αργουν πολυ να ζεσταθουν, ειδκα αμα το γκαζωνεις στο δρομο. Οταν ζεσταθουν ειναι παντου με ποσφυση σε στεγνο, το καταλαβαινεις. Βεβαια καταλαβαινεις οτι ειναι και σκληρα. Οντως ειναι πολυ ανθεκτικα λαστιχα και πολυ καλο πλαισιο. (Δες πιο πανω που γραφω οτι μου ετυχε κλαταρισμα σε μεγαλη ταχυτητα 160+ χλμ). Απλα δεν αναφερω ποτε για το αν ειναι καλα στο στεγνο γιατι λιγο πολυ ολα τα λαστιχα ειναι καλα στο στεγνο, στο βρεγενο ομως υπαρχει η διαφορα...

Το αμαξι μου οταν το αγορασαμε ειχε Dunlop SportMaxx δεν εμεινα και πολυ ευχαριστημενος. Μολις εβαλα τα Bridgestone το αμαξι αλλαξε συμπεριφορα αισθητα. Τα Dunlop δεν ειναι πολυ ανθεκτικα, ζεσταινονται γρηγρα, ειναι λιγο μαλακα, αλλα στο βρεγμενο δε σου εμπνεουν την προσφυση των Bridgestone και στο στεγνο στα φρενα, τα Bridgestone ειναι αισθητα καλυτερα.

Ελπιζω να σε βοηθησα φιλε μου κι οτι αλλο θες πες μου....

Hello !

Φιλε μου σε εμενα τα Bridgestone RE050A (ασυμμετρο πελμα) τα εχω δευτερη φορα στο αμαξι. Λοιπον οντως αργουν να ζεσταθουν. Στο στεγνο ειναι πολυ καλα λαστιχα, απλα ειναι μεχρι να ζεσταθουν. Μη συγκρινεις το Rallye με το GTI για τα Bridgestone. Το Rallye μπορει να μην μπορουσε να τα ζεστανει καλα τα λαστιχα γιατι παιζει ρολο και το βαρος. Στο δικο μου αμαξι που ειναι σχεδον 1450 κιλα, δεν αργουν πολυ να ζεσταθουν, ειδκα αμα το γκαζωνεις στο δρομο. Οταν ζεσταθουν ειναι παντου με ποσφυση σε στεγνο, το καταλαβαινεις. Βεβαια καταλαβαινεις οτι ειναι και σκληρα. Οντως ειναι πολυ ανθεκτικα λαστιχα και πολυ καλο πλαισιο. (Δες πιο πανω που γραφω οτι μου ετυχε κλαταρισμα σε μεγαλη ταχυτητα 160+ χλμ). Απλα δεν αναφερω ποτε για το αν ειναι καλα στο στεγνο γιατι λιγο πολυ ολα τα λαστιχα ειναι καλα στο στεγνο, στο βρεγενο ομως υπαρχει η διαφορα...

Το αμαξι μου οταν το αγορασαμε ειχε Dunlop SportMaxx δεν εμεινα και πολυ ευχαριστημενος. Μολις εβαλα τα Bridgestone το αμαξι αλλαξε συμπεριφορα αισθητα. Τα Dunlop δεν ειναι πολυ ανθεκτικα, ζεσταινονται γρηγρα, ειναι λιγο μαλακα, αλλα στο βρεγμενο δε σου εμπνεουν την προσφυση των Bridgestone και στο στεγνο στα φρενα, τα Bridgestone ειναι αισθητα καλυτερα.

Ελπιζω να σε βοηθησα φιλε μου κι οτι αλλο θες πες μου....

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου.

Συμφωνώ όσο αφορά το Rallye, αλλά ήταν και άλλες εποχές τότε και άλλο βάρος, οπως σωστά αναφέρεις και εσύ.

Τα δικά σου είναι με δείκτη 'V' ή 'W' ?

Θα πρέπει να κοιτάξω επίσης και με γνώμονα το δείκτη, καθώς θέλω να με καλύπτει και για υψηλές ταχύτητες (270 χλμ).

Θα τα δώ με πρώτη ευκαιρία και από κοντά.

Στις διαστασεις μου 235/45 R17 εχει μονο με δεικτη "Υ" (300 km/h). Δε βρηκα με αλλο δεικτη κι ειναι δυσκολο στις διαστασεις αυτες να βρεις ελαστικα με πολλους δεικτες. Λογω αυτου του δεικτη τα ελαστικα θελουν και παραπανω χρονο για να ζεσταθουν, καθως ειναι πιο σκληρα.

Στις δικες σου διαστασεις 225/45 R17 εχει με δεικτη "W" (270 km/h) τα RE050A. Με δεικτη "Y" εχει τα RE050 (συμμετρικο πελμα).

Hello !

Σε 1.8Τ Α3 σπινάρουν χαζά τα michelin pilot primacy 225/45-17 που έχει από τη μάνα του.

18.000 χλμ και κατασκευή 8/2007

Ανάβει το αντισπιν στο ταμπλό πολύ συχνά (σε ευθεία καθώς μπαίνει στη ροπή του).

Φυσιολογικό; Να τα αλλάξω με κάτι άλλο; Σκέφτομαι τα toyo λόγω προσφοράς...

Αν ζεσταθουν καλα στην αρχη ειναι εκπληκτικα! Διαφορετικα γλιστρανε αρκετουτσικα και θελουν προσοχη στην αρχη...

Αυτα σε Αλφα 147, στην ιδια διασταση!

πως πάνε; Ευχαριστημένος;

Ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Απλως επειδη εχουν δεικτη ταχυτητας W, αργουν λιγο να ζεσταθουν, αλλα μετα βεντουζα:)

Σε golf είχα πάντως michelin pilot exalto και όταν τα άλλαξα με continental premium contact 2 είδα ΜΕΓΑΛΗ διαφορά υπερ των δεύτερων.

Βασικά τότε exalto2 έψαχνα αλλά δεν υπήρχαν στο προφιλ που ήθελα.

Με μια επιφύλαξη αυτό που λέω για τα continental διότι τα michelin τα είχα 5 χρόνια και προφανώς τα είχαν παίξει με αποτέλεσμα η σύγκριση με τα continental να είναι με βάση το πως θυμόμουν ότι κράταγε το golf καινούριο...

Εγώ έχω Continental ContactSport 3 225/45/R17 σε καινούργιο Bravo. Έχω κάνει λίγο πάνω από τα 3000 km και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
مفاجأة

Μια απορία: τι διαφέρουν γενικά τα ZR από τα R;

πχ 225/45 ZR17 W σε σχέση με R17W

Το ZR ειναι > του W. Δλδ ενα ZR W ειναι μεγαλυτερο (περισσοτερα χιλ τελικης) απο το απλο WR.

Σε golf είχα πάντως michelin pilot exalto και όταν τα άλλαξα με continental premium contact 2 είδα ΜΕΓΑΛΗ διαφορά υπερ των δεύτερων.

Βασικά τότε exalto2 έψαχνα αλλά δεν υπήρχαν στο προφιλ που ήθελα.

Με μια επιφύλαξη αυτό που λέω για τα continental διότι τα michelin τα είχα 5 χρόνια και προφανώς τα είχαν παίξει με αποτέλεσμα η σύγκριση με τα continental να είναι με βάση το πως θυμόμουν ότι κράταγε το golf καινούριο...

Εγω πριν φορουσα τα PremiumContact2 και τωρα τα PilotExalto2!

Μικρες διαφορες στα δυο λαστιχα... Εξαιρετικα υπο προυποθεσεις!

Το ZR ειναι > του W. Δλδ ενα ZR W ειναι μεγαλυτερο (περισσοτερα χιλ τελικης) απο το απλο WR.

βρήκα και εδώ κάτι:

W 168 mph 270 km/h Exotic Sports Cars

Y 186 mph 300 km/h Exotic Sports Cars

While a Z-speed rating still often appears in the tire size designation of these tires, such as 225/50ZR16 91W, the Z in the size signifies a maximum speed capability in excess of 149 mph, 240 km/h; the W in the service description indicates the tire's 168 mph, 270 km/h maximum speed.

225/50ZR16 in excess of 149 mph, 240 km/h

205/45ZR17 88W 168 mph, 270 km/h

285/35ZR19 99Y 186 mph, 300 km/h

και εδω:

Z is the speed rating. R stands for radial. Y and W rated tires will also have ZR in the numbers because Z was believed to be the highest possible speed rating. Then the W and Y's came out. So for whatever reason they leave the ZR in there.

Αρα τελικά βάζοντας 225/45 ZR 17 W δεν χάνω κάτι σε σχέση με 225/45 R 17 W που φοράω τώρα...

Η απορία μου προέκυψε διότι είδα ότι κάποιες εταιρείες έχουν 225 ΖR 17W και άλλες 225 R 17W στην γκάμα τους και δεν μπορούσα να καταλάβω.