inside Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Malistaaaaa....pirame kai mathimata telecomms prwi prwi!!! Episis marese o oros fwstiras...mporeis an thes na me fwnazeis daskale, kathigiti, aistain i opoio allo epitheto se voleuei, ftanei na katanoeis auta pou grafw kai na min apantas se asxeta pragmata. Afou sexoume prixsei me to 2G-3G handover (to opoio den ufistate se kainourgia diktua??!!) giati anafereis oti uparxei to hard handover??!! Stous logous pou anaferthikan pio panw giati einai simantiko tha sumplirwsw oti me ena diktuo poli periorismenis kalupsis 3G kai me limited bandwidth oi pelates tha prepei na xrisimopoioun resources tou GSM....an to tilefono den mporei na allazei apo to ena diktuo sto allo tote auto einai provlima den sumfwneis (interoperability is important)??! Oso afora tin apantisi tou Chyant simeiwnnw oti den anaferthike gia tis spoudes tou CEO tis etairias!! Kai tha sumfwnisw (gia proti fora) oti oi apopseis pou ekfrazontai edw einai akadimaikes vasismenes se texnikes plirofories pou diarreoun apo tous mixanikous tis areeba. H empeiria metra perissotero alla kai oi gnwmes twn dikwn sas mixanikwn episis...otan autoi afinnoun na noithei oti to diktuo den douleuei gia tous logous pou anaferthikan ti thes na sou poume diladi??!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
5B8BE Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Aς μου εξηγήσει κάποιος εκ των φωστήρων σε τι θα αποσκοπούσε το handover από 2G--->3G (προς αποφυγή παρεξήγησης πχ. μιλώ στο 3G τηλεφωνό μου ενώ είμαι σε περιοχή χωρίς 3G κάλυψη και μπαίνω σε περιοχή που έχει 3G κάλυψη). Φυσικά αν δε μιλούσα η μεταφορά από το ένα δίκτυο στο άλλο με αυτή την κατεύθυνση δουλεύει κανονικότατα στο δίκτυο της areeba. H ερώτησή μου είναι για το handover. Eπίσης να τονίσω ότι το λεγόμενο hard handover δηλαδή όταν μιλάμε κάτω από 3G και μπαίνουμε σε περιοχή που έχει μόνο κάλυψη GSM δηλαδή handover με δέύθυνση 3G--->2G υπάρχει και λειτουργεί υπέροχα στο δίκτυο της areeba. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmmour Δημ. August 25, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Aς μου εξηγήσει κάποιος εκ των φωστήρων σε τι θα αποσκοπούσε το handover από 2G--->3G (προς αποφυγή παρεξήγησης πχ. μιλώ στο 3G τηλεφωνό μου ενώ είμαι σε περιοχή χωρίς 3G κάλυψη και μπαίνω σε περιοχή που έχει 3G κάλυψη). Φυσικά αν δε μιλούσα η μεταφορά από το ένα δίκτυο στο άλλο με αυτή την κατεύθυνση δουλεύει κανονικότατα στο δίκτυο της areeba. H ερώτησή μου είναι για το handover. Eπίσης να τονίσω ότι το λεγόμενο hard handover δηλαδή όταν μιλάμε κάτω από 3G και μπαίνουμε σε περιοχή που έχει μόνο κάλυψη GSM δηλαδή handover με δέύθυνση 3G--->2G υπάρχει και λειτουργεί υπέροχα στο δίκτυο της areeba. Πράγματι φίλε 5Β8ΒΕ η μετάβαση 2G-->3G στη διάρκεια κλήσης δεν έχει νόημα με τις παρούσες συνθήκες όπου τα δίκτυα δεύτερης γενιάς είναι πολύ εκτενέστερα από αυτά της τρίτης γενιάς και δεν νομίζω ότι γίνεται (στην Ελλάδα με Vodafone που έχω πάντα γίνεται 3G-->2G αλλά ποτέ δεν έχω δει το αντίστροφο) και μάλλον δεν υποστηρίζεται από τις συσκευές. Στο μέλλον πάντως κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει γιατί θεωρητικά μπορεί παράλληλα με την κλήση να θέλεις να χρησιμοποιήσεις και δεδομένα (δυνατότητα που σου δίνει το 3G) οπότε θα είχε νόημα ένα τέτοιο handover. Πάντως την σήμερον ημέρα δεν γίνεται! Να ρωτήσω κάτι άλλο, γίνεται handover από areeba 3G σε CYTAmobile 2G όταν ο χρήστης areeba περνά από περιοχή με κάλυψη 3G areeba σε περιοχή όπου δεν υπάρχει καθόλου κάλυψη areeba παρά μόνο CYTAmobile ή όλες οι περιοχές με σήμα 3G περικλείονται από περιοχές με σήμα 2G areeba οπότε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Από όσο γνωρίζω πάντως γίνεται handover στη διάρκεια κλήσης από areeba 2G σε CYTAmobile 2G. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
a_aris Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Malistaaaaa....pirame kai mathimata telecomms prwi prwi!!! Episis marese o oros fwstiras...mporeis an thes na me fwnazeis daskale, kathigiti, aistain i opoio allo epitheto se voleuei, ftanei na katanoeis auta pou grafw kai na min apantas se asxeta pragmata. Afou sexoume prixsei me to 2G-3G handover (to opoio den ufistate se kainourgia diktua??!!) giati anafereis oti uparxei to hard handover??!! Stous logous pou anaferthikan pio panw giati einai simantiko tha sumplirwsw oti me ena diktuo poli periorismenis kalupsis 3G kai me limited bandwidth oi pelates tha prepei na xrisimopoioun resources tou GSM....an to tilefono den mporei na allazei apo to ena diktuo sto allo tote auto einai provlima den sumfwneis (interoperability is important)??! Το ότι διαβάζεις και απαντάς σε ότι σε συμφέρει κυριε καθηγητά δεν με απασχολεί καθόλου. Εγώ όταν μιλώ είμαι ξεκάθαρος. Είπα οτι το hard handover υπάρχει και εξυπηρετεί την μετάβαση απο 3G σε GSM. Το αντίστροφο δεν έχει λογική και δεν χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο σε καινούργια 3G δίκτυα όπου η κάλυψη τους υπολείπεται αυτής του GSM. Ευτυχώς που διαβάζουν και άλλοι εδώ μέσα και καταλαβαίνουν τι λέμε γιατί διαφορετικά θα άρχιζα να πιστεύω οτι εγώ είμαι αυτός που έχει πρόβλημα κατανόησης... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zchristos Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Από όσο γνωρίζω πάντως γίνεται handover στη διάρκεια κλήσης από areeba 2G σε CYTAmobile 2G. lathos gnorizeis, distixos den ginete... Παράθεση www.partytimeshop.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
5B8BE Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Να ρωτήσω κάτι άλλο, γίνεται handover από areeba 3G σε CYTAmobile 2G όταν ο χρήστης areeba περνά από περιοχή με κάλυψη 3G areeba σε περιοχή όπου δεν υπάρχει καθόλου κάλυψη areeba παρά μόνο CYTAmobile ή όλες οι περιοχές με σήμα 3G περικλείονται από περιοχές με σήμα 2G areeba οπότε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Από όσο γνωρίζω πάντως γίνεται handover στη διάρκεια κλήσης από areeba 2G σε CYTAmobile 2G. Αυτό δεν είναι ακριβώς handover διότι μπλέκει μέσα και περιαγωγή (roaming για τους αγγλολάγνους) μου φένεται ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται γενικώς γιατί προυποθέτει απευθείας επικοινωνία των Base Station Controllers(BSC) των δύο εταιριών. Tο handover είναι λειτουργία που ελέγχει το Base Station Subsystem και δεν εμπλέκει τον πυρήνα του δικτύου στο οποίο και γίνεται η διαδικτυακή(inter-PLMN) επικοινωνία που επιτρέπει την περιαγωγή. Οπότε στη περίπτωση που μιλάς κάτω από areeba και βγεις εκτός κάλυψης το call drop είναι αναπόφευκτο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
inside Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Poios anafere 2G se 3G?? Ektos kai an eprepe na valw 3G se 2G gia na to piaseis?? Kai apo ola osa sxoliasa kollises se ekeino to simeio? To thema kalupsis den to akoumpises katholou opos vlepw oute to thema bandwidth... Kai epauxsanw stin paratirisi tou gmmour...otan areeba se cyta den uparxei handover oi perioxes pou den kaluptontai apo diktuo areeba ti ginete? Krataw omos tin paratirisi tou 5B8BE oti leitourgei ...estw stis perioxes pou exei kalupsi i areeba. Tha ithela omos na mathw an leitourgoun kai oi data upiresies. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
5B8BE Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλλα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chryant Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλλα... lol (mono auto exw na pw ) :p :lol: :up: Παράθεση Maybe you were right But baby I was lonely I don't want to fight I'm tired of being sorry ...:shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Instict Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Aς μου εξηγήσει κάποιος εκ των φωστήρων σε τι θα αποσκοπούσε το handover από 2G--->3G (προς αποφυγή παρεξήγησης πχ. μιλώ στο 3G τηλεφωνό μου ενώ είμαι σε περιοχή χωρίς 3G κάλυψη και μπαίνω σε περιοχή που έχει 3G κάλυψη). Φυσικά αν δε μιλούσα η μεταφορά από το ένα δίκτυο στο άλλο με αυτή την κατεύθυνση δουλεύει κανονικότατα στο δίκτυο της areeba. H ερώτησή μου είναι για το handover. Eπίσης να τονίσω ότι το λεγόμενο hard handover δηλαδή όταν μιλάμε κάτω από 3G και μπαίνουμε σε περιοχή που έχει μόνο κάλυψη GSM δηλαδή handover με δέύθυνση 3G--->2G υπάρχει και λειτουργεί υπέροχα στο δίκτυο της areeba. Λοιπόν, η δυνατότητα αυτή υπάρχει. Αν δουλεύεις στην areeba, μπορείς κάλλιστα να ψάξεις το documentation της alcatel, και θα δείς όλες τις παραμέτρους που χρειάζεται να αλλάξουν τιμή για να "παίξει". Η "αμέλεια" μου ήταν ότι στην αρχή μιλούσα για το location update λέγοντας "handover", κατι για το οποίο αναφέρθηκα πιό πάνω. Τωρα, πίσω στην ερώτηση σου, "πού θα χρησιμοποιόταν το handover απο 2G σε 3G?", η απάντηση είναι: "αν θέλεις να αποσυμφορήσεις το δίκτυο 2G, μπορείς να δοκιμάσεις αυτή τη δυνατότητα ώστε να περάσεις traffic στο 3G, κάτω απο ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ". Να σου επισημάνω επίσης, ότι στο άμεσο μέλλον, αυτό το feature θα εφαρμοστεί στη Ελλάδα, απο ό,τι ακούω. Και φαντάζομαι σε congested δίκτυα του εξωτερικού ίσως μπήκε ήδη σε εφαρμογή. Τώρα, αν τα μηχανήματα της alcatel ΔΕΝ υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα, ΔΕΝ σημαίνει ότι άλλες εταιρείες δεν ακολούθησαν την αρχή του "seamless interoperabiltiy". Επιπλέον, αν κοιτάξεις πιό προσεκτικά τα γενικά specifications του UMTS, θα δείς επακριβώς την περιγραφή αυτού του είδους handover. Συμφωνούμε απόλυτα ότι ΔΕΝ θα καταστρέψει το δίκτυο αν δεν εφαρμοστεί, ειδικά ένα δίκτυο που δεν έχει τόσους πελάτες για να έχει συχνά προβλήματα συμφόρησης, αλλά είναι άλλο να υποστηρίζεις αυτή τη θέση, και άλλο να βγάζεις τον άλλο βλάκα, επειδή απλά δεν έτυχε να βρεθείς μπροστά απο τέτοια κατάσταση. Επιπλέον, (αν δουλεύεις στην areeba) πες στους Γάλλους να είναι πιό "ανοικτοί" στη μεταφορά τεχνογνωσίας, ή να κάτσουν να διαβάσουν λίγο παραπάνω πρίν πουν "ΝΟ". Φιλικά. (Χρύση, εσύ μπορείς να αποχωρήσεις. Βρέθηκαν άλλοι να υπερασπιστούν τη Λιβανία, πιό σχετικοί με το θεμα). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Instict Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Αυτό δεν είναι ακριβώς handover διότι μπλέκει μέσα και περιαγωγή (roaming για τους αγγλολάγνους) μου φένεται ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται γενικώς γιατί προυποθέτει απευθείας επικοινωνία των Base Station Controllers(BSC) των δύο εταιριών. Tο handover είναι λειτουργία που ελέγχει το Base Station Subsystem και δεν εμπλέκει τον πυρήνα του δικτύου στο οποίο και γίνεται η διαδικτυακή(inter-PLMN) επικοινωνία που επιτρέπει την περιαγωγή. Οπότε στη περίπτωση που μιλάς κάτω από areeba και βγεις εκτός κάλυψης το call drop είναι αναπόφευκτο. Eδώ θα διαφωνήσω νομίζω. "Θεωρητικά" μπορεί να υπάρξει handover μέσω των MSCs, και μάλιστα σε διαφορετικά location areas αυτό ακριβώς γίνεται. Επιπλέον, αυτή η δυνατότητα υπάρχει και στο 3G. (Πώς μπορείς να έχεις handover αλλιως μεταξύ σταθμών που ανήκουν σε διαφορετικά BSCs/RNCs?). Επομένως, εκτός απο roaming, μέσω των MSCs δύο εταιριών, θα μπορούσαν να οριστούν και σχέσεις γειτονίας για handovers. Φυσικά αυτό προϋποθέτει συμφωνία μεταξύ cytamobile-areeba, επέκταση των πλατφορμών τους, υπερφόρτωση των MSCs με σχέσεις γειτονίας της άλλης εταιρίας και εκατοντάδες ανθρωποώρες δουλειάς, κάτι που δεν βλέπω να γίνεται ποτέ για ευνόητους λόγους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
5B8BE Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Λοιπόν, η δυνατότητα αυτή υπάρχει. Τωρα, πίσω στην ερώτηση σου, "πού θα χρησιμοποιόταν το handover απο 2G σε 3G?", η απάντηση είναι: "αν θέλεις να αποσυμφορήσεις το δίκτυο 2G, μπορείς να δοκιμάσεις αυτή τη δυνατότητα ώστε να περάσεις traffic στο 3G, κάτω απο ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ". Να σου επισημάνω επίσης, ότι στο άμεσο μέλλον, αυτό το feature θα εφαρμοστεί στη Ελλάδα, απο ό,τι ακούω. Και φαντάζομαι σε congested δίκτυα του εξωτερικού ίσως μπήκε ήδη σε εφαρμογή. Δεν διαφωνώ μαζί σου καθόλου όσον αφορά την ύπαρξη αυτόυ του τύπου handover για UMTS αφού εξάλλου είναι πλήρως καθορισμένο από το 3GPP-25.331 όπως και όλα τα υπόλοιπα. Aπλά όπως επιβεβαιώνεις και εσύ πολύ ωραία κατι τέτοιο δεν κάνει το δίκτυο 3G της areeba μειονεκτικό. Είναι ένα feature το οποίο υπάρχει και βοηθάει δίκτυα που είναι "πηγμένα" πράγμα που δεν υφίσταται στη κύπρο... αν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα θα το συζητούσαμε. Αν είσαι μηχανικός ο οποίος εξασκεί το επάγγελμα θα ήξερες πολύ καλά ότι κυρίως η δουλειά σου είναι να προσρμόζεις και να μετράς και όχι να τα βάζεις όλα στο φούλ...αλλιώς δεν θα χρειαζόντουσαν μηχανικοί για τέτοια project θα φτιάχναμε απλώς τα μηχανήματα και οι άλλοι θα τα έβαζαν στη μπρίζα... Όσο για τα υπονοούμενα περί αν δουλεύω στην areeba ή όχι ή για τα λιβάνια και τους γαλλους δεν πιστεύω ότι αρμόζουν στη συζήτησή μας... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
5B8BE Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Eδώ θα διαφωνήσω νομίζω. "Θεωρητικά" μπορεί να υπάρξει handover μέσω των MSCs, και μάλιστα σε διαφορετικά location areas αυτό ακριβώς γίνεται. Επιπλέον, αυτή η δυνατότητα υπάρχει και στο 3G. (Πώς μπορείς να έχεις handover αλλιως μεταξύ σταθμών που ανήκουν σε διαφορετικά BSCs/RNCs?). Επομένως, εκτός απο roaming, μέσω των MSCs δύο εταιριών, θα μπορούσαν να οριστούν και σχέσεις γειτονίας για handovers. Φυσικά αυτό προϋποθέτει συμφωνία μεταξύ cytamobile-areeba, επέκταση των πλατφορμών τους, υπερφόρτωση των MSCs με σχέσεις γειτονίας της άλλης εταιρίας και εκατοντάδες ανθρωποώρες δουλειάς, κάτι που δεν βλέπω να γίνεται ποτέ για ευνόητους λόγους. Δεν είπα ποτέ το αντίθετο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmmour Δημ. August 25, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Πάντως στην Ελλάδα γίνεται κατά τη διάρκεια της κλήσης handover από Q σε Vodafone όταν ο χρήστης κατά τη διάρκεια της κλήσης μεταβαίνει από περιοχή με απευθείας κάλυψη της Q σε περιοχή με κάλυψη μέσω roaming της Voda και χωρίς να πέσει η κλήση (δεν παίρνω και όρκο)! Θυμάμαι παλαιότερα ότι εδώ μέσα είχε αναφερθεί ότι αυτό γίνεται και μεταξύ Areeba και CYTAmobile! Ας το δοκιμάσει κάποιος να μας πει, δηλαδή να ξεκινήσει μία κλήση (κατά προτίμηση χωρίς χρέωση) μέσα σε μία περιοχή με δίκτυο areeba και μετά να μετακινηθεί έξω από αυτή την περιοχή όπου όμως υπάρχει δίκτυο CYTAmobile και να μας πει αν η κλήση θα πέσει ή θα περάσει αυτόματα στο δίκτυο της CYTA με roaming. By the way, τώρα που γύρισα από τις διακοπές, τι γίνεται βρε παιδιά με την areeba κάπου διάβασα (στο τόπικ σχετικά με τα διατάγματα κατά της ΑΤΗΚ) ότι ο εκπρόσωπος της Areeba παραδέχτηκε ότι η εταιρεία έχασε πόσες χιλιάδες καρτοκινητά τον τελευταίο μήνα! Θα πάρει ποτέ τα πάνω της αυτή η εταιρεία;;; Η αλήθεια είναι ότι η Κύπρος δεν χωράει εύκολα δύο εταιρείες για τόσους κατοίκους τη στιγμή μάλιστα που η ΑΤΗΚ καλύπτει πολύ καλά και με αρκετά χαμηλές τιμές... Αλλά και αυτή η Areeba βρε παιδί μου τι κάνει;;;;;;; :wacko: :blink: :X :X :X Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Instict Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Δεν διαφωνώ μαζί σου καθόλου όσον αφορά την ύπαρξη αυτόυ του τύπου handover για UMTS αφού εξάλλου είναι πλήρως καθορισμένο από το 3GPP-25.331 όπως και όλα τα υπόλοιπα. Aπλά όπως επιβεβαιώνεις και εσύ πολύ ωραία κατι τέτοιο δεν κάνει το δίκτυο 3G της areeba μειονεκτικό. Είναι ένα feature το οποίο υπάρχει και βοηθάει δίκτυα που είναι "πηγμένα" πράγμα που δεν υφίσταται στη κύπρο... αν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα θα το συζητούσαμε. Αν είσαι μηχανικός ο οποίος εξασκεί το επάγγελμα θα ήξερες πολύ καλά ότι κυρίως η δουλειά σου είναι να προσρμόζεις και να μετράς και όχι να τα βάζεις όλα στο φούλ...αλλιώς δεν θα χρειαζόντουσαν μηχανικοί για τέτοια project θα φτιάχναμε απλώς τα μηχανήματα και οι άλλοι θα τα έβαζαν στη μπρίζα... Όσο για τα υπονοούμενα περί αν δουλεύω στην areeba ή όχι ή για τα λιβάνια και τους γαλλους δεν πιστεύω ότι αρμόζουν στη συζήτησή μας... Δεν ήταν καθόλου "μειωτικά" υπονοούμενα. Απλά ξέρω ότι κάποιες εταιρείες δεν προσφέρουν μηχανές με όλα τα features enabled, γι'αυτό υπέθεσα ότι αν δουλεύεις στην areeba και η alcatel είναι μια απο αυτές τις εταιρίες (που δεν ξέρω καθόλου τί προσφέρουν) πολύ πιθανόν να μην "δοκίμασες" αυτή την υπηρεσία. Πάντως, βλέπω ότι θα γίνει και αυτό το handover πραγματικότητα για δίκτυα που θέλουν γρήγορη λύση για αποσυμφόρηση. Και αν δεν κάνω λάθος η areeba μπορεί να μην το χρειάζεται, η cytamobile όμως είναι άλλη ιστορία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zchristos Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Ας το δοκιμάσει κάποιος να μας πει, δηλαδή να ξεκινήσει μία κλήση (κατά προτίμηση χωρίς χρέωση) μέσα σε μία περιοχή με δίκτυο areeba και μετά να μετακινηθεί έξω από αυτή την περιοχή όπου όμως υπάρχει δίκτυο CYTAmobile και να μας πει αν η κλήση θα πέσει ή θα περάσει αυτόματα στο δίκτυο της CYTA με roaming. to dokimazoume arketes fores tin imera, epidi tixani na taksideuo logo tis douleias mou apo mia poli stin alli, kai se arketa simeia ston autokinitodromo den exei kalipsi i areeba kai pefti i klisi kai prepei na perimeno na girisi se cytamobile, ektos kai an thimitho prin ksekiniso to taxidi na to giriso se cytamobile. Παράθεση www.partytimeshop.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 to dokimazoume arketes fores tin imera, epidi tixani na taksideuo logo tis douleias mou apo mia poli stin alli, kai se arketa simeia ston autokinitodromo den exei kalipsi i areeba kai pefti i klisi kai prepei na perimeno na girisi se cytamobile, ektos kai an thimitho prin ksekiniso to taxidi na to giriso se cytamobile. Egw aporw.. GIATI den to afinete panta sto diktio tis CytaVoda? Sas xalaei kati? Den einai to idio? Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chryant Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 Egw aporw.. GIATI den to afinete panta sto diktio tis CytaVoda? Sas xalaei kati? Den einai to idio? Koitaxe pios o logos na ginei kati tetoio ? An taxideueis sixna tote ok alla giati kapoios p menei stin lefkwsia (stroovolo opou i areeba exei poli kali kalipsi) na valei san diktio tis cyta? Παράθεση Maybe you were right But baby I was lonely I don't want to fight I'm tired of being sorry ...:shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chryant Δημ. August 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2005 ..... (Χρύση, εσύ μπορείς να αποχωρήσεις. Βρέθηκαν άλλοι να υπερασπιστούν τη Λιβανία, πιό σχετικοί με το θεμα). Lipon prosapathisa na iperaspistw ena diktio kinitis tilefwnias epidi kapoi prospathisan na to sikofantisoun me pollous k diaforous tropous. Opws auto me to handover gia 3g se 2g. Mporei na min eime idikos k na min xerw tous texnikous orous alla toulaxiston dn lew o,ti m katevei sto kefali k meta lew o,ti to akousa apo kapou (oti exei vouixei o topo ktl).Eutixws vrethike kapoios anthropos p na gnwrizei kati parapanw apo mena k na mporesei na pei tin alitheia. Egw dn prokeite na apoxorisw apo to thema an thes mporeis na to kaneis esi afto. Oso gia tin livania dn mporw na katalavw giati to aneferes afto. Dn xerw an exeis provlima me tin livania k tous livanous alla an exeis ti s eftexe to diktio tis areeba? epidi einai livanoi oi idioktites tou ? Kai lipon ? Poses eteries edw stin kipro dn einai kipriakes (oute kan ellinikes ) ? Prepei na prospathoume na vroume tropous na tis ipovivasoume ? Elpizw na eimoun xekatharos Παράθεση Maybe you were right But baby I was lonely I don't want to fight I'm tired of being sorry ...:shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
inside Δημ. August 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2005 To an einai livanezoi i oxi den exei toso simasia ...o tropos pou douleuoun einai pio simantikos kai tha toxeis katalavei mexri twra. Kai na xsereis oti oi fimes pou kukloforoun proerxontai apo upallilous tis areeba opote esi prepei nase o prwtos euxaristimenos upallilos pou uparxei. Kai to point pou oloi prospathisame na sou empedwsoume einai oti an den xsereis ena thema min prospatheis na "tin peis" i na uperaspisteis kati...eixe sunithws antitheta apotelesmata!! Apo kei kai pera den katalamvainw giati se fwnazoun Xrusi sunexeia....ena Xrusi eixe stin etairia kai pige stin Cyta apo oti ematha!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. August 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2005 Koitaxe pios o logos na ginei kati tetoio ? An taxideueis sixna tote ok alla giati kapoios p menei stin lefkwsia (stroovolo opou i areeba exei poli kali kalipsi) na valei san diktio tis cyta? Και επίσης, για όσους έχουν ενεργοποιημένο το GPRS, δεν υπάρχει (ή δεν υπήρχε τουλάχιστον προ 2-3 μηνών που το δοκίμασα με κάποιον που έιναι με την Areeba) εθνική περιαγωγή GPRS.... Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
5B8BE Δημ. August 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2005 Υπάρχει εθνική περιαγωγή GPRS πλέον εδώ και κανά μήνα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stitch19_cool Δημ. August 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2005 Υπάρχει εθνική περιαγωγή GPRS πλέον εδώ και κανά μήνα.eho dokimasi prin kamia evdomada me 6630 alla ke me p900 ke den katafera na enotho me gprs me tin areeba meso diktiou tis cyta, i rithmisis itan mia hara afou otan to evaza stin areeba ginotan connect... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. August 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2005 Kati paizei edw... Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jortheo Δημ. August 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2005 Δουλευε στην Λαρνακα χθες. Παράθεση scripta manent Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts