Jump to content

iPad (1st gen - 2010)

pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πάντως, αν σκοπεύει κάποιος να πάρει πχ ένα iPad 32Gb από ebay, με βάση του μέσου όρου τιμών που υπάρχουν τώρα, το επιπρόσθετο κόστος εισαγωγής είναι το πιο κάτω:

The input data you provided

Calculation Results
Summary 		Total Charges
Importing from: 	United States 	
Importing to: 	Cyprus 	
Number of items: 	1 	

Duty: 	€0.00 	 
VAT: 	€86.37 	 
Total charges: 	€86.37 	 
Duty result is nil because the total amount of duty payable is less than €10

Product No. 1 		Product No. 1
Product category: 	Consumer Electronics 	
Product subcategory: 	Computers & Peripherals 	
Product: 	Apple iPad 	
Product description: 	Apple iPad 	
Product value: 	US$727.00 	

Duty: 	€0.00 	
VAT: 	€86.37 	
Duty rate: 	0% 	
VAT rate: 	15% 	
Duty equals to nil because this product is duty free.

Total shipping costs: 	US$41.00 	
Total insurance costs: 	US$0.00 	
Please note that insurance costs are included in the calculation of duty and VAT
	Please note that your shipping provider may add an additional handling fee to the duty and VAT charge 

• Απαντήσεις 3,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Να αναφέρουμε πως το ΦΠΑ στην Κύπρο είναι 15%.

Ένα iPad 16GB ($499) θα κοστίσει, με τα μεταφορικά, τους δασμούς και το ΦΠΑ:

Για Κύπρο: $ 618.12 EUR 463.62

Για Ελλάδα: $ 639.62 EUR 479.75

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Να αναφέρουμε πως το ΦΠΑ στην Κύπρο είναι 15%.

Ένα iPad 16GB ($499) θα κοστίσει, με τα μεταφορικά, τους δασμούς και το ΦΠΑ:

Για Κύπρο: $ 618.12 EUR 463.62

Για Ελλάδα: $ 639.62 EUR 479.75

Για την Ελλαδα ομως, θα περασει τελωνειο και θα του βαλουν φορο στα 479 ευρω... κλαφτα Χαραλαμπε!

Για την Ελλαδα ομως, θα περασει τελωνειο και θα του βαλουν φορο στα 479 ευρω... κλαφτα Χαραλαμπε!

και ας μην ξεχνάμε και την αμοιβή του τελωνειακού που "ανέρχεται" γύρω στο 60άρι....

Παιδια η τιμη που πωλείται στην Αμερική αντιπροσωπεύει την πραγματική του αξια.

Απο εκει και περα αν θελουν στην ευρωπη και ακομα χειρότερα στην Ελλάδα να το πωλούν οσο ενα καλό PC η λαπτοπ, θα το χαντακωσουν εμπορικα.

Μην ξεχνάτε οτι θα χρειασθεί ενα αξιοσέβαστο ποσο για αγορα εφαρμογων.

Προκειται για μια βοηθητική συσκευή. Δεν ειναι δυνατον να σκέφτονται τιμες που αγγίζουν τα 700 ευρώ.

Κατα καιρούς εχω εισάγει πραγματα απο Αμερικη. Το συνολικο κοστος μαζι με το ΦΠΑ αγγίζει το 30% της αρχικης αξιας συν τα μεταφορικα.

Αν αναλογισθεί κανεις και το θεμα εγγύησης κανει την αγορα εντελώς ασύμφορη.

Εγω το σκέφτομαι μονο αν μου το φέρουν το καλοκαιρι οπως μου εχουν υποσχεθεί.

Και φυσικα οχι 3G αφου μπορώ να του δίνω ιντερνετ απο το HD2 με WiFi.

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

παιδια εγω το αγορασα απο το emarket 32GB στα 579 ευρω... ο πωλητης φαινεται να ειναι αρκετα αξιοπηστος... και πληρωμη γινεται μεσο paypal

συγκεκριμενα αγορασα το ipad αυτο

http://www.emarket.gr/item.php?id=20452834

το προβλημα τωρα... με το που εκανα την αγορα απο το emarket μου βγηκε η φορμα απο κατω πληρωστε με paypal και εκεινη την στιγμη δεν πληρωσα και εκλισα την σελιδα... αλλα τωρα που ξανα μπαινω στην σελιδα του προιοντος που αγορασα δεν μου βγαζει την επιλογη για πληρωμη με paypal.

Τωρα τι κανω? Αν μου δωσει προσωπικα τον λογαριασμο του στο paypal για να του βαλω τα χρηματα και στο τελος αποδειχτει οτι ηταν απατεωνας και δεν το στειλει, θα με καλυψει το paypal? η θα πρεπει η αγορα να γινει μεσο paypal αλλα μεσα απο την φορμα που εβγαζε στο emarket? αν καταλαβενετε τι ενοω...

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Καλησπέρα !

έκανα και εγώ το βήμα και αγόρασα εχθες απο eBay το 16άρι με κάποια extras το οποίο

έφυγε την ίδια μέρα με Fedex International Priority Service.

Ο πωλητής είναι αξιόπιστος με 6000 περίπου θετικές. Σε επικοινωνία μου μαζί του μου είπε

πως για να δει κανεις ότι ειναι το κουτι του iPad πρεπει να ανοιξει 2 κουτια (iPad box inside

a box inside a box). Επίσης το δήλωσε σαν δώρο με αξία 100 USD. Παίζει να έχουμε πρόβλημα

με εκτελωνισμό; Καμιά γνώμη;

(επίσης ημέρα παράδοσης είναι η 20η Απριλίου, δηλαδή ερχόμενη Τρίτη... δεν ακούγεται άσχημο)

καλος φαινεται... και τις συννενοησεις τις κανατε απο πριν? δηλαδη εσυ του ζητησες να το στειλει με τετοιον τροπο σαν δωρο και να βαλει αξια 100 δολαρια? η το εκανε απο μονος του? σου εδωσε και tracking number να παρακολουθεις την πορεια του δεματος? συνολικα σου πηγε 560 ευρω περιπου? Edited by ababapanos
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Το έκανε από μόνος του (από ότι μου εξήγησε εκ των υστέρων με email έχει στειλει ουκ ολίγα καλούδια Ελλάδα) και με ενημέρωσε για το τι έκανε επίσης μόνος του. Ναι μου ήρθε αυτόματα tracking number :D

Και ρωτάω πάλι. Να φοβάμαι την Fedex έστω και με τον τρόπο αυτόν; Τι να περιμένω;

Edited by andrikosBO

Η fedex είναι μεγάλη πο*τάνα σε αυτά. Ελπίζω να μην σου βγει τελωνείο αλλά αυτοί της fedex το κυνηγάνε το τελωνείο γιατί βγάζουν λεφτά από τον εκτελωνισμό. Το μόνο θετικό είναι ότι δεν σου δήλωσε όλο το ποσόν και στο έβαλε και μέσα σε άλλο κουτί. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά.

αν εστελνε και χωρις feedex θα ελεγα οχι, αλλα αυτοι τα περνανε επιτηδες απο τελωνειο γιατι περνουν προμηθια απο αυτους... ελπιζω να πανε ολα καλα
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Το Ισραήλ απαγόρευσε τις εισαγωγές του δημοφιλούς, νέου προϊόντος της Apple, iPad, γιατί οι ειδικοί του εκφράζουν φόβους ότι θα καταναλώνει πολλούς πόρους των ασύρματων δικτύων του και θα προκαλέσει δυσλειτουργία σε άλλες συσκευές.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των τελωνειακών αρχών της χώρας, έχουν κατασχεθεί περίπου 10 iPads, τις τελευταίες μέρες και αφού έγινε γνωστός ο νέος κανονισμός. Σύμφωνα με τον κανονισμό, απαγορεύεται σε όλους-ακόμη και στους τουρίστες- να μεταφέρουν iPad στο Ισραήλ. Η απαγόρευση θα ισχύσει μέχρι οι αξιωματούχοι να επιβεβαιώσουν ότι δεν θα δημιουργηθεί τεχνικό πρόβλημα από τη χρήση των νέων συσκευών.

«Αν ο εξοπλισμός σας λειτουργεί σε μια συχνότητα και οι άλλοι λειτουργούν διαφορετικά στην ίδια συχνότητα τότε θα υπάρχει παρέμβαση» επισήμανε ο Νατί Σούμπερτ, υποδιευθυντής στο υπουργείο Επικοινωνιών.

«Δεν μας ενδιαφέρει από πού αγοράζουν τον εξοπλισμό...Αν δεν υπάρξει ρύθμιση, θα προκληθεί χάος». Σύμφωνα με τον ίδιο, το ισχυρό σήμα του iPad μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στις ασύρματες συνδέσεις.

πηγη http://www.iphonehellas.gr/forum/index.php/topic/20903-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-ipad-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB/

"κρειττον τοις ποσιν ολισθειν ή τη γλώσση"

Ειναι προτιμότερο το στραβοπάτημα με τα ποδια παρά με τη γλώσσα.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ

66 π.Χ

Καλησπέρα !

έκανα και εγώ το βήμα και αγόρασα εχθες απο eBay το 16άρι με κάποια extras το οποίο

έφυγε την ίδια μέρα με Fedex International Priority Service.

Ο πωλητής είναι αξιόπιστος με 6000 περίπου θετικές. Σε επικοινωνία μου μαζί του μου είπε

πως για να δει κανεις ότι ειναι το κουτι του iPad πρεπει να ανοιξει 2 κουτια (iPad box inside

a box inside a box). Επίσης το δήλωσε σαν δώρο με αξία 100 USD. Παίζει να έχουμε πρόβλημα

με εκτελωνισμό; Καμιά γνώμη;

(επίσης ημέρα παράδοσης είναι η 20η Απριλίου, δηλαδή ερχόμενη Τρίτη... δεν ακούγεται άσχημο)

χωρις να θελω να σε απογοητεύω... να περιμενεις τα "χειρότερα"...

ΟΛΑ τα πακέτα με courier ανοίγονται στο τελωνείο! Μακαρι να εισαι απο τους τυχερους...:X

Το έκανε από μόνος του (από ότι μου εξήγησε εκ των υστέρων με email έχει στειλει ουκ ολίγα καλούδια Ελλάδα) και με ενημέρωσε για το τι έκανε επίσης μόνος του. Ναι μου ήρθε αυτόματα tracking number :D

Και ρωτάω πάλι. Να φοβάμαι την Fedex έστω και με τον τρόπο αυτόν; Τι να περιμένω;

Φίλε μου λυπάμαι που θα είμαι αυτός που θα σου πει τα κακά νέα.

Η FedEx περνά τα πάντα από τελωνείο. Όμως τα πάντα. Την έχω πατήσει 2 φορές με αυτή την εταιρία.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι είτε να ζητήσεις από τον πωλητή να σου το στείλει με USPS (το αμερικάνικο ταχυδρομείο), είτε αν δε μπορεί, να πας να το εκτελωνίσεις μόνος σου και να μην αφήσεις αυτούς τους μ@@@@ες να το εκτελωνίσουν για σένα.

Ενημερωτικά, επειδή έχω πάει 2 φορές στο Ελ. Βενιζέλος για να εκτελωνίσω μόνος μου αντικείμενα που είχα πάρει από ebay, πέτυχα και τις 2 φορές φορτηγάκι που παραλάμβανε τα δέματα που είχαν αποσταλεί με USPS, φυσικά χωρίς να τα ελέγχει το τελωνείο.

Φιλικά, Θάκης

ωραία πράματα... κοινώς θέλει τύχη βουνό και πάλι δύσκολο. Ελπίζω να αρκεστουν στο ότι αξίζει 100 δολάρια (λέμε τωρα) και να το εκτελωνίσουν με αυτην την αξία.

Όσο για το να παω εκει δυσκολο.. Δεν μενω Αθήνα.. οπότε...

Τελικα πρεπει να σαι γατος για αν χειριστεις το Ipad... :rolleyes:

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

Άλλο οι δασμοί, φόροι κλπ. και άλλο τα έξοδα εκτελωνισμού που πάνε στους εκτελωνιστές (ΔΕΝ είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά ιδιώτες) όπως τα έξοδα μεταφοράς πάνε στη μεταφορική εταιρεία.

Η Fedex αν κρατηθεί το δέμα στο τελωνείο θα σας ειδοποιήσει και θα σας προτείνει να το εκτελωνίσει η ίδια επί αδράς αμοιβής. Μπορείτε όμως να το εκτελωνίσετε και οι ίδιοι ξοδεύοντας 2-3 ώρες στο αεροδρόμιο πληρώνοντας ένα πολύ μικρότερο ποσό.

Η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη!

Οχι δεν γινεται με ΒΤ γιατι και στο iPad θα ειναι κλειδωμενο.

Γινεται μονο μεσω wifi.

Δηλαδη απο καποιο κινητο που διαθετει την δυνατοτητα να μετατρεπεται σε access point.

To iphone οπως διαβασα χρειαζεται καποια εφαρμογη απο cydia.

To Leo μου διαθετει ΟΕΜ εφαρμογη η οποια μοιραζει ιντερνετ δοκιμασμενα σαν να ειναι κανονικο access point.

Για παραδειγμα μπορω και δινω ιντερνετ στο macbook κανονικοτατα μεσω wifi.

H λογικη αυτο λεει.

Και γινεται ανετα απο το Leo μου στο macbook pro που εχω μεσω την ΟΕΜ εφαρμογης του HD2.

Οποτε λυσαμε κι αυτο το προβλημα.

Εχω μια σκεψη που θα την πραγματοποιησω μονο αν μου το φερουν απο αμερικη το απλο 16αρι wifi εννοειται.

Σκεφτομαι να κρατησω το HD2 και να αγορασω ενα iPad με 365ευρω απο Αμερικη αντι το νεο iphone με 700 ευρω.

Κωστα ενοεις απο το HD2 που εχει data plan και παιρνεις internet μεσω 3g δικτυου, να δινεις internet στο ipad οπου και αν βρισκεσαι;

Ξεκίνησε να πληρώνει η Apple για την ονομασία του iPad.

http://www.byteme.gr/news/industry/sthn_apple_to_ipad

What u take is what u give...

Κωστα ενοεις απο το HD2 που εχει data plan και παιρνεις internet μεσω 3g δικτυου, να δινεις internet στο ipad οπου και αν βρισκεσαι;

Ναι Χριστοφορε.

Διαθετει ΟΕΜ εφαρμογη που το μετατρεπει σε access point.

Το κανω συχνα δινοντας 3G internet στο macbookpro.

Γινεται πολυ απλα και γρηγορα.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Ναι Χριστοφορε.

Διαθετει ΟΕΜ εφαρμογη που το μετατρεπει σε access point.

Το κανω συχνα δινοντας 3G internet στο macbookpro.

Γινεται πολυ απλα και γρηγορα.

πραγμα που δεν διαθεται φανταζωμαι το μη-jailbreak μηλοφωνο....?

τα ανδροειδη υποστηριζουν κατι τετοιο αν γνωριζεις; οι ταχυτητες που δινει το hd2 ειναι ικανοποιητικες;

πραγμα που δεν διαθεται φανταζωμαι το μη-jailbreak μηλοφωνο....?

τα ανδροειδη υποστηριζουν κατι τετοιο αν γνωριζεις; οι ταχυτητες που δινει το hd2 ειναι ικανοποιητικες;

Δεν ξέρω αν τα android διαθέτουν την εφαρμογή πιθανώς να υπαρχει κατι αναλογούν στο μαρκετ.

Η ταχυτητα αν και δεν την εχω μετρήσει δεν δειχνει να διαφέρει σε τιποτα απ οτι οταν σερφαρω, βλεπε καποιο YouTube, η κατεβαζω κατι κατευθείαν απο το Leo.

• The title was changed to iPad (1st gen - 2010)
  • The topic was unpinned