Jump to content

LiTeRaL

Members
  • Δημοσιεύσεις

    104
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About LiTeRaL

  • Ημ. Γέννησης 13/08/1980

LiTeRaL's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Σε περίπτωση που οι χρήστες κινητών τηλεφώνων Νόκια, αλλά και όσοι χρησιμοποιούν διαδικτυακά το χάρτη της εν λόγω εταιρείας, επιχειρήσουν να αναζητήσουν την Κύπρο στο πρόγραμμα πλοήγησης, θα προβούν σε μία, αν μη τι άλλο, πρωτοφανή διαπίστωση: Ότι ο μοναδικός σχετικός προορισμός που εμφανίζεται στον χάρτη της Νόκια είναι η περιοχή Cyprus στην Τζαμάικα! Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι η εταιρεία έκρινε σωστό, μετά από αίτημα των τουρκικών αρχών, να αφαιρέσει την Κύπρο από το σύστημα πλοήγησης στο χάρτη της. Το, αν μη τι άλλο, απαράδεκτο αυτό φαινόμενο έφερε στην αντίληψή μας αναγνώστης, ο οποίος επικοινώνησε, μέσω e-mail, με τη Νόκια, ζητώντας να ενημερωθεί για το λόγο που δεν εμφανίζεται η Κύπρος, ως προορισμός, στο χάρτη της εταιρείας. Τουρκική απαίτηση Η επίσημη θέση της Νόκια, όπως αυτή φαίνεται μέσα από τη σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία την οποία κατέχουμε, είναι ότι, «λόγω νομικών θεμάτων από πλευράς Τουρκίας, όλα τα δεδομένα και σήματα (σ.σ. για την Κύπρο), τα οποία προβάλλονταν μέχρι πρότινος στο χάρτη, έπρεπε να αφαιρεθούν». Προσθέτει επίσης πως, «σε ό,τι αφορά τη Νόκια, η πλοήγηση για την Κύπρο δεν θα είναι πλέον εφικτή». Καταλήγοντας, η Νόκια επισημαίνει ότι οι όποιοι παραπονούμενοι πρέπει να απευθυνθούν στις τουρκικές αρχές για το θέμα! Πολιτικό ζήτημα Όταν ενημερώσαμε σχετικά το υπουργείο Συγκοινωνιών και το τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, το οποίο είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο για το χειρισμό τέτοιων θεμάτων, η κίνηση από πλευράς Τουρκίας και η απόφαση της Νόκια χαρακτηρίστηκαν ως πολιτικά ζητήματα. Όπως μας είπε ο διευθυντής του τμήματος, Στέλιος Χειμώνας, το πρώτο βήμα είναι να γίνουν παραστάσεις προς τη Νόκια. «Έπειτα, ανάλογα με την απάντηση που θα λάβουμε, θα δούμε πώς πρέπει να αντιδράσουμε», σημείωσε και πρόσθεσε ότι, «εάν η Νόκια επιμείνει στη θέση της, τότε το θέμα αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις». Ήδη, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Συγκοινωνιών έδωσε οδηγίες να ετοιμαστεί επιστολή, στην οποία θα απαιτούνται εξηγήσεις από τη Νόκια. Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» ΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΗ 15/11/2010
  2. LiTeRaL

    iPhone 4

    Και κάποια καλά νεά για όσους ενδιαφέρονται για JB: P0sixninja has announced that the Greenpois0n jailbreak will be released on October 10th at 10:10:10AM GMT. Things have progressed to the point where we don't expect anymore roadblocks. ETA for greenpois0n is 10/10/10 at 10:10:10AM The jailbreak is based on the SHAtter exploit found by pod2g. It will likely be released at http://greenpois0n.com/ and will include the ability to hacktivate. We will be posting tutorials on how to jailbreak your specific device as soon as the jailbreak is available. Remember there is no unlock yet for iOS 4.1, so if needed, be sure to follow our instructions to insure you remain unlocked.
  3. LiTeRaL

    iPhone 4

    Το Spreadsheet όμως δεν είναι και πολύ αντιπροσωπευτικό όμως αφού το δείγμα είναι σχετικά πολύ μικρό. Επίσης δεν υπάρχει καθόλου δείγμα με εβδομάδα κατασκεύης την 27η.
  4. LiTeRaL

    iPhone 4

    27 λέει... αλλά τη σχέση έχει η εβδομάδα?
  5. LiTeRaL

    iPhone 4

    Κάτι άσχετο με την όλη συζήτηση... Έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα για να κάνω τη συσκεύη να χάσει το σήμα με Cytamobile-Vodafone ως πάροχο, και δεν τα κατάφερα με το τίποτε. Τι death grip του έκανα, τι στο υπόγειο κατέβηκα... Τίποτα! (αν και στο υπόγειο έχασε 2 γραμμούλες απο τις 5, αλλά η κλήσε δεν τερματίστηκε).
  6. Ο φίλος πιο πάνω αναφέρεται στο FullForce, το οποίο και συνιστώ επίσης... Είναι απλά τέλειο.
  7. Ερώτηση: πως ακριβώς γράφεις ελληνικά στο iPad αφού δεν έχει ελληνικό πληκτρολόγιο???
  8. Στο applestore όχι γιατί η Apple δεν υποστηρίξε ποτέ το λεγόμενο tethering των συσκευών της με άλλες συσκευές γιατί ουσιαστικά μέχρι στιγμής ήθελε τη κάθε συσκεύη της να έχει το δικό της data plan. Σε jailbroken iphone νομίζω πως υπάρχει κάτι στο Cydia, αλλά δεν το δοκίμασα ποτέ γιατί όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, το HD2 είναι super στη λειτουργία του σαν wifi access point για οποιαδήποτε συσκεύη όταν δεν έχεις πρόσβαση σε οποιδήποτε άλλο ασύρματο δύκτιο. Και κάτι άλλο τώρα που θυμάμαι. Έχει κανείς σας εμπειρία με το USPS για αποστολή δεμάτων απο Αμερική σε Κύπρο ή έστω σε Ελλάδα? Πόσο χρόνο παίρνει περίπου κάτι για να φτάσει με Priority International Mail? η υποχρεωτική ακύρωση πτήσεων στην Ευρώπη λόγω του ηφαιστείου ξέρετε αν επηρέασε καθόλου τις ταχυδρομικές αερομεταφορές? Ρωτώ επείδη ένας φίλος έχει παραγγείλει ένα ipad απο ebay και βάση του tracking number, έφυγε απο Chicago στις 12 του Απρίλη... Να το περιμένει μέσα σε αυτή την εβδομάδα ή καλό τέλος του μήνα και βάλε?
  9. Πάντως, αν σκοπεύει κάποιος να πάρει πχ ένα iPad 32Gb από ebay, με βάση του μέσου όρου τιμών που υπάρχουν τώρα, το επιπρόσθετο κόστος εισαγωγής είναι το πιο κάτω: The input data you provided Calculation Results Summary Total Charges Importing from: United States Importing to: Cyprus Number of items: 1 Duty: €0.00 VAT: €86.37 Total charges: €86.37 Duty result is nil because the total amount of duty payable is less than €10 Product No. 1 Product No. 1 Product category: Consumer Electronics Product subcategory: Computers & Peripherals Product: Apple iPad Product description: Apple iPad Product value: US$727.00 Duty: €0.00 VAT: €86.37 Duty rate: 0% VAT rate: 15% Duty equals to nil because this product is duty free. Total shipping costs: US$41.00 Total insurance costs: US$0.00 Please note that insurance costs are included in the calculation of duty and VAT Please note that your shipping provider may add an additional handling fee to the duty and VAT charge
  10. Μετά απο λίγη έρευνα, φαίνεται ότι η Ε.Ε. χρησιμοποιεί το σύστημα TARIC για υπολογισμό των δασμών της. Στη σελίδα: http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/tarhome_en.htm μπορεί κάποιος να βρει το προϊόν είτε με περιγράφη, είτε με κωδικό. Στη σελιδά: http://www.apple.com/legal/export.html φαίνονται οι κωδικοί για κάθε προϊόν της Apple. Του iPad είναι ο 8471300100 που προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει καταχωρημένος στο σύστημα τους, οπότε δεν μπορεί να βρει οτιδήποτε.
  11. Το ποσοστό του τελωνειακού δασμού καθορίζεται πάντα βάση της κατηγορίας στην οποία εμπίπτει το αντικείμενο. Σίγουρα κάπου μπορείς να βρεις το κατάλογο με αυτές τις πληροφορίες. Έχω την εντύπωση όμως ότι εκτός το δασμό εισαγωγής, πληρώνεις και το τοπικό ΦΠΑ αν το αντικείμενο έρχεται απο χώρες εκτός Ε.Ε. και υπόκειται σε ΦΠΑ αν το αγόραζες τοπικά.
  12. Μέχρι στιγμής στο ebay, οι τιμές ήταν περίπου απλά $100 ακριβότερα απο την αρχική τιμή της Apple για κάθε μοντέλο. Φυσικά τώρα με την ανακοίνωση ότι θα καθυστερήσει το Ιnternational release, πιθανός αυτές οι τιμές να αυξηθούν κατα πολύ.
  13. Ε τι περίμενες? Προς το παρόν μέχρι να κυκλοφορήσει διεθνώς, οι τιμές θα τσούζουν. Κάποια καταστήματα που το έχουν φέρει στη Κύπρο, κάπου εκεί έχουν τις τιμές τους. Το 64άρι το έχουν στα 900 ευρώ!!! Εγώ πάντως πήρα το δικό μου (32GB έκδοση) 490 ευρώ μέσω κάποιου φίλου στην Αμερική. Τα 50 ευρώ δυστυχώς ήταν το κόστος αποστολής με ασφάλεια.
  14. Πάντως για όσους ενδιαφέρονται, μόλις με έχουν ενημερώσει τηλεφωνικός απο την Expansys Greece ότι έχουν παραλάβει τα πρώτα iPad τους (wifi έκδοση).
  15. Κι εγώ είχα το πρόβημα με τα sms που έμεναν στο outbox, αλλά μετά το τελευταίο hotfix, έχει λυθεί. Το έβαλα μόλις βγήκε και παρόλο που δεν έχω κάνει restart τη συσκευή εδώ και 4 μέρες, κανένα απο τα sms μου δεν έμεινε κολλημμένο. Έχω στείλει πάνω απο 100 sms αυτές τις μέρες.
×
×
  • Create New...