Jump to content

All about Alfa Romeo

GTV
 Κοινοποίηση

Σας αρέσει η Μi.To;  

175 members have voted

1. 1. Σας αρέσει η Μi.To;

• Ναι
      125
    • Οχι
      50

Recommended Posts

eide kaneis th diafimish ths 159 pou leei timh 23.500???

Νομίζω ότι λέει 23.900, είναι ουσιαστικά -2000€ για την πιο φθηνή έκδοση 1.8.

• Απαντήσεις 4,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ακομα δεν βγηκε στην αγορα και αρχισαν οι επτωσεις...???

Καπως υποπτο δεν ειναι αυτο??

anti na akolouthisoyn th petyximenh syntagh toy 1,6 twin spark wste na poulhsei to amaksi arxisan apo 2,2-1,9 kai epeita 1,8.kai mh mou peite oti den tha eixe epidoseis giati afth h periodos einai poly krisimi gia thn alfa romeo(kai olo to gruppo fiat genikotera)gia na vazei pio panw to profil ths apo thn oikonomikh eftyxia pou borei na ferei ena modelo.thimitheite to 70% twn 156 pou vlepoume stous dromous einai 1,6...

Φιλέ τρανσερ13 οι δρόμοι είναι γεμάτοι 156 1.6 γιατί΄είναι μια έκδοση με ικανοποιητικές επιδόσεις.Φαντάσου μια 159 με τόσα κιλά που κουβαλά να είχε ενα ατμοσφαιρικό 16αρη.......σε διαβαιβεώ ακόμα και οι πορωμένοι αλφίστη δεν θα την κόντευαν.....τι να κάνω την ομορφιά και το στύλ μέσα σε μία 159 όταν με προσπερνάνε ακόμα και 14αρια????????

Φιλέ τρανσερ13 οι δρόμοι είναι γεμάτοι 156 1.6 γιατί΄είναι μια έκδοση με ικανοποιητικές επιδόσεις.Φαντάσου μια 159 με τόσα κιλά που κουβαλά να είχε ενα ατμοσφαιρικό 16αρη.......σε διαβαιβεώ ακόμα και οι πορωμένοι αλφίστη δεν θα την κόντευαν.....τι να κάνω την ομορφιά και το στύλ μέσα σε μία 159 όταν με προσπερνάνε ακόμα και 14αρια????????

Θες να πεις ότι μόνο ομορφιά και στυλ είναι η 159? Άνεσή, ποιότητα κατασκευής, ποιότητα κύλισης, οι λόγοι που υπαρχουν τα 316?

http://img91.imageshack.us/img91/1930/8c05080604qr2.jpg

http://img226.imageshack.us/img226/4544/8c05080607vl5.jpg

http://img226.imageshack.us/img226/8464/8c05080608ed3.jpg

http://img226.imageshack.us/img226/478/8c05080606lb8.jpg

http://img91.imageshack.us/img91/5186/8c05080601zn8.jpg

Spider

link1

link2

φοβερο,καλα μου αρεσει που στις φωτογραφιες το κοιτανε οι τυποι κι εχουν μεινει.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Μα ποιος είπε ότι τα 316 έχουν λόγο ύπαρξης? :D

h bmw pantws kai to pistevei kai to leei...prepei pantws na bgazei alla kai na sthrizei polla sta psofia-asthenika-anikana 316...

Ε, οχι ακριβως...

Αλλωστε οι 316 με τον 1600αρη κινητηρα εισαγωνται μολις σε 2-3 χωρες (μια εκ των οποιων η Ελλαδα και αλλη μια -αν δεν κανω λαθος- η Ισπανια!) για λογους που εχουν να κανουν με την φορολογια!

Στον υπολοιπο κοσμο οι 316 εχουν αλλο μοτερ 1800cc το οποιο ναι μεν αποδιδει τα ιδια αλογα (115ps!) αλλα ειναι αρκετα πιο ζωντανος και σβελτος εξαιτιας της αυξημενης του ροπης! ;)

Ε, οχι ακριβως...

Αλλωστε οι 316 με τον 1600αρη κινητηρα εισαγωνται μολις σε 2-3 χωρες (μια εκ των οποιων η Ελλαδα και αλλη μια -αν δεν κανω λαθος- η Ισπανια!) για λογους που εχουν να κανουν με την φορολογια!

Στον υπολοιπο κοσμο οι 316 εχουν αλλο μοτερ 1800cc το οποιο ναι μεν αποδιδει τα ιδια αλογα (115ps!) αλλα ειναι αρκετα πιο ζωντανος και σβελτος εξαιτιας της αυξημενης του ροπης! ;)

tote giati prin 3 xronia stamathse to palio moter me ta 105 kai evgale kainourgio valvetronic poy apodidei 118 dynamometrhmena aloga.an den thn enoiaze toso logika tha afhne to yparxon moter kai dn tha polyendiaferotan

Γιατι προφανως τον 1600αρη επρεπε να τον φορεσει και η E46 Compact (η 316Τi φοραει τον 1600αρη με τα 115, ενω η 318Τi τον 1800αρη που ανεφερα πιο πανω!) ενω στο μελλον υπηρχε και η σειρα 1 στην οποια η 116i θα εμελε να γινει η βασικη της εκδοση!

Ακομα και στην καινουρια 3αρα μονο σε αυτες τις 2-3 χωρες υπαρχει 316i με τα 115 αλογα.. Στις υπολοιπες χωρες η βασικη 3αρα ειναι η 318i με τον 2λιτρο κινητηρα που αποδιδει 129 αλογα!

Για του λογου το αληθες περνα μια βολτα απο το επισημο site της BMW στην Αγγλια και ψαξε για 316i.. Δεν θα βρεις!

http://www.bmw.co.uk/bmwuk/pricesandspecifications/0,4637,1156___bs-Mw%253D%253D%2540bb-M0xJ%2540sit-bmwuk,00.html

Γιατι προφανως τον 1600αρη επρεπε να τον φορεσει και η E46 Compact (η 316Τi φοραει τον 1600αρη με τα 115, ενω η 318Τi τον 1800αρη που ανεφερα πιο πανω!) ενω στο μελλον υπηρχε και η σειρα 1 στην οποια η 116i θα εμελε να γινει η βασικη της εκδοση!

Ακομα και στην καινουρια 3αρα μονο σε αυτες τις 2-3 χωρες υπαρχει 316i με τα 115 αλογα.. Στις υπολοιπες χωρες η βασικη 3αρα ειναι η 318i με τον 2λιτρο κινητηρα που αποδιδει 129 αλογα!

Για του λογου το αληθες περνα μια βολτα απο το επισημο site της BMW στην Αγγλια και ψαξε για 316i.. Δεν θα βρεις!

http://www.bmw.co.uk/bmwuk/pricesandspecifications/0,4637,1156___bs-Mw%253D%253D%2540bb-M0xJ%2540sit-bmwuk,00.html

Και γιατή ακόμα προφανέστερα έχει κέρδη απ'τα 316 και κανένα λόγω να μην εξελίση των συγκεκριμένο κινητήρα! Επίσης τα 16άρια έρχονται με μειωμένες βασικές εκδόσεις και έξτρα για να κρατιέτε η τιμή σε ελληνικά δεδομένα, και κάτι τελευταίο, η 116 δεν έχει καλύτερες επιδόσεις απ'τα 316 οπότε ξαναλέω ότι η Bmw δεν έχει λόγω να των καταργήσει, ούτε όμως και να τον προωθήση σε χώρες με άλλα συστήματα φορολογίας!

Η μη κομπιουτεροποιημένη 8C φωτογραφία δεν είναι και τοσο φοβερή τελικά!

Εγω γιατι νομιζω οτι ειναι ακομα πιο φοβερη η ''μη κομπιουτεροποιημενη''????

Και γιατή ακόμα προφανέστερα έχει κέρδη απ'τα 316 και κανένα λόγω να μην εξελίση των συγκεκριμένο κινητήρα! Επίσης τα 16άρια έρχονται με μειωμένες βασικές εκδόσεις και έξτρα για να κρατιέτε η τιμή σε ελληνικά δεδομένα, και κάτι τελευταίο, η 116 δεν έχει καλύτερες επιδόσεις απ'τα 316 οπότε ξαναλέω ότι η Bmw δεν έχει λόγω να των καταργήσει, ούτε όμως και να τον προωθήση σε χώρες με άλλα συστήματα φορολογίας!

akribws!!!entelei h bmw profanestata se pagosmia klimaka exei ta kerdh pou epithimei apo thn 316(asxeta me thn 116)kai gi afto synexizei (kai opws fainete tha synexizei) na trofodotei th sygekrimenh seira me to 1600ari moter.eksallou afto pou endiaferei oles tis etairies einai to kerdos kai to idio prattei kai h bmw adiaforwntas gia tis epidoseis tis opoies dinei aploxera (kai se syndyasmo me poly logikh katanalwsh)se megalytera kybika.twra se xwres pou toso h forologia oso kai to biotiko epipedo einai ypsilo evloga dinei sthn agora modela ypsiloterou kuvismou -eksoplismou ktl...:p

of topic mode off

ps.eida ena gt shmera olomavro zantes-fime, apla panemorfo!!!kaiekane kai ena thoryvo...kata th gnomh mou apo ta pio omorfa mesaia coupe ever pou exoun sxediastei...

Θες να πεις ότι μόνο ομορφιά και στυλ είναι η 159? Άνεσή, ποιότητα κατασκευής, ποιότητα κύλισης, οι λόγοι που υπαρχουν τα 316?

Αυτά δεν είναι αρκετά για ένα αλφίστα φίλε μου.Θέλει και τα γκάζια του.....΄Φίλε κάθε εταιρεία απευθύνετε λίγο ή πολύ σε ένα συγκεκριμένο αγοραστικό γκρούπ.Έγω σαν αλφίστα δεν υπήρχε ούτε μια στο εκατομύριο περίπτωση να έπέρνα 159 με τον 1.6 της 156.Εγώ είμαι κάτοχος 156 1.6 και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος όσον αφορά τις επιδόσεις αλλά η 156 ειναι μερικές εκατοντάδες κιλά ελαφρύτερη.....αν όμως επτέλους (όπως λέγεται ευρέως) βάλουν τούρμπο τότε αλλάζει το πράγμα για ευνόητους λόγους.

κοιτα ρε π0υστ1 μ μιλάνε και οι Alfa και συγκρίνονται με Bmw..................................................................Ειδικά με σειρά 3 και πάνω μήν τα βάζετε γιατί δέν σας πέρνει

κοιτα ρε π0υστ1 μ μιλάνε και οι Alfa και συγκρίνονται με Bmw..................................................................Ειδικά με σειρά 3 και πάνω μήν τα βάζετε γιατί δέν σας πέρνει

Πλάκα έχεις εσύ!:lol:

akribws!!!entelei h bmw profanestata se pagosmia klimaka exei ta kerdh pou epithimei apo thn 316(asxeta me thn 116)kai gi afto synexizei (kai opws fainete tha synexizei) na trofodotei th sygekrimenh seira me to 1600ari moter.eksallou afto pou endiaferei oles tis etairies einai to kerdos kai to idio prattei kai h bmw adiaforwntas gia tis epidoseis tis opoies dinei aploxera (kai se syndyasmo me poly logikh katanalwsh)se megalytera kybika.twra se xwres pou toso h forologia oso kai to biotiko epipedo einai ypsilo evloga dinei sthn agora modela ypsiloterou kuvismou -eksoplismou ktl...:p

of topic mode off

ps.eida ena gt shmera olomavro zantes-fime, apla panemorfo!!!kaiekane kai ena thoryvo...kata th gnomh mou apo ta pio omorfa mesaia coupe ever pou exoun sxediastei...

Νομιζω οτι δεν καταλαβες τι συμβαινει με τις 316!

Οι μοναδικες χωρες που θα δεις τις 316 οπως τις βλεπεις στην Ελλαδα ειναι η Ελλαδα, αν δεν κανω λαθος η Ισπανια, και μια ακομα... Αυτο εγω δεν το αποκαλω "σε παγκοσμια κλιμακα"!

Ο λογος για τον οποιο η BMW εξακολουθει να χρησιμοποιει αυτο το μοτερ εχω την εντυπωση οτι εχει να κανει με την ευκολια με την οποια η 3αρα μπορει να φορεσει ενα τετοιο μοτερ (απο αποψη κοστους φυσικα!) Τα κερδη λογικα ξεπερνουν αυτο το κοστος αλλα σε καμια περιπτωση η BMW δεν περιμενει να "ζησει" απο τις 316! Δεν ειναι παρα ενα ελαχιστο, σχεδον αμελητεο, ποσοστο απο τις 3αρες που παραγονται παγκοσμιως...

Γενικα πριν την Σειρα 1 και μετα την Σειρα 3 (Ε36), αυτο το μοτερ (1600cc) σε... πραγματικα παγκοσμιο επιπεδο πρεπει να φορεθηκε μονο απο την Ε46 Compact!

Τελος offtopic και απο εμενα...

Η 8C παντως πραγματικα δεν παιζεται!! Ισως η μοναδικη συγχρονη (!!) Alfa Romeo που με κερδισε μονο με την εικονα της... ;)

Φιλαράκο ''Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ'' όταν βγείς από το σχολείο και οδηγήσεις 4-5 αυτοκίνητα τότε τα λέμε.

Η BMW σαν BMW όχι... Η BMW Hellas όμως, ξέρει ότι αν κοπεί ο 1600-άρης, θα έχει κάπου 20-30% λιγότερες πωλήσεις... Αφού το κόστος για τα κεντρικά είναι αμελητέο, και το κέρδος προφανές για το Hellas department (φαντάζομαι αντίστοιχη κατάσταση και σε Ισπανία και την άλλη χώρα).

GIL46... Η σοβαρή απάντηση θα ήταν "Ψαξε στο thread να δεις νούμερα από συγκριτικά. Αν 'δεν μας παίρνει' γιατί τότε σχεδόν καθολικά η 159 βρίσκεται μπροστά της τριάρας? (έστω και λίγο). Η απάντηση που ταιριάζει βέβαια είναι "πάνε από 13/9 στο #&$(σχολείο σου..." Και άσε το l77t talk για καμιά περίπτωση που και οι συνομιλητές σου είναι στο ίδιο μήκος κύματος...

Και πραγματικά, εκτός από τον Amelidi, δεν νομίζω ότι ύπαρχει άλλο άτομο που να είναι στο target group και των 2 εταιριών...

Εγω γιατι νομιζω οτι ειναι ακομα πιο φοβερη η ''μη κομπιουτεροποιημενη''????

Δεν ξέρω, κάποιος απ'τους 2 έχει πρόβλημα :lol: :p Φιλικά πάντα :)

Αυτά δεν είναι αρκετά για ένα αλφίστα φίλε μου.Θέλει και τα γκάζια του.....΄Φίλε κάθε εταιρεία απευθύνετε λίγο ή πολύ σε ένα συγκεκριμένο αγοραστικό γκρούπ.Έγω σαν αλφίστα δεν υπήρχε ούτε μια στο εκατομύριο περίπτωση να έπέρνα 159 με τον 1.6 της 156.Εγώ είμαι κάτοχος 156 1.6 και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος όσον αφορά τις επιδόσεις αλλά η 156 ειναι μερικές εκατοντάδες κιλά ελαφρύτερη.....αν όμως επτέλους (όπως λέγεται ευρέως) βάλουν τούρμπο τότε αλλάζει το πράγμα για ευνόητους λόγους.

Πριν κάνα μήνα ρώτησα σ'αυτό το φόρουμ ποιό είναι το target group τις Mercedes και με λιθοβόλισαν, τώρα γιατή δεν μιλάει κανείς? :confused:

Εσύ μπορεί να μην υπάρχει περίπτωση αλλά άλλοι θα την έπερναν, και θα μοσχοπούλαγε μάλιστα, η διαφορά κιλών θα ήταν πέρι τα 150 το πολλύ, και το target group της αλφα πλέον στοχέυει καθαρά αυτό της μπεμβε!

Οι μοναδικες χωρες που θα δεις τις 316 οπως τις βλεπεις στην Ελλαδα ειναι η Ελλαδα, αν δεν κανω λαθος η Ισπανια, και μια ακομα... Αυτο εγω δεν το αποκαλω "σε παγκοσμια κλιμακα"!

Ο λογος για τον οποιο η BMW εξακολουθει να χρησιμοποιει αυτο το μοτερ εχω την εντυπωση οτι εχει να κανει με την ευκολια με την οποια η 3αρα μπορει να φορεσει ενα τετοιο μοτερ (απο αποψη κοστους φυσικα!) Τα κερδη λογικα ξεπερνουν αυτο το κοστος αλλα σε καμια περιπτωση η BMW δεν περιμενει να "ζησει" απο τις 316! Δεν ειναι παρα ενα ελαχιστο, σχεδον αμελητεο, ποσοστο απο τις 3αρες που παραγονται παγκοσμιως...

Γενικα πριν την Σειρα 1 και μετα την Σειρα 3 (Ε36), αυτο το μοτερ (1600cc) σε... πραγματικα παγκοσμιο επιπεδο πρεπει να φορεθηκε μονο απο την Ε46 Compact!

Νομίζω είναι και πορτογαλία, αλλά η τουρκία?

αμελίδι από άποψη κόστους, αν ισχύει ότι ο 1,6 είναι απλά δίλιτρος με άλλες μπιέλες και λοιπά εξαρτήματα, δεν νομίζω ότι επηρεάζετε, μάλλον η μπεμβέ έχει επιλέξη για λόγους φορολογίας στην Ελλάδα αυτό το μοτέρ, επίσης μην ξεχνάμε ότι 316-315 υπάρχουν απ' όταν προτοβγήκαν οι τριάρες και το αμελητέο κέρδος που αναφέρεις λαμβάνετε σοβαρά υπόψην απ'τους λογιστές τις εταιρίας, πίστεψέ το!

GIL46 κόψε, δεν συγκρίνουμε τις εταιρίες, απλά παρατηρούμε!

Ξέρω ότι ήμαστε κάπως off topic άλλα οι 16άρες μπεμβέ κι ο λόγος ύπαρξης τους είναι ένας ωραίος τρόπος να δούμε το σκεπτικό τις άλφα στο θέμα 159, λέω'γω τώρα :rolleyes:

Η 8C παντως πραγματικα δεν παιζεται!! Ισως η μοναδικη συγχρονη (!!) Alfa Romeo που με κερδισε μονο με την εικονα της... ;)

se xwres ths latinikhs amerikis asias ktl 316 dn yparxoun???rwtaw egw..???fysika kai de perimenei apo to 316 gia na zhsei alla otidhpote fernei xrhma to ypologizoyn sth bmw(kai se opoiadhpote epixeirhsh)xwris na perimenei apo to sygekrimeno kinhthra na pathsei ton antagwnismo(kati pou fysika de symvainei)

o jackdaniel exei dikio gia to target group ths 159.to thema einai na peiseis ton allon se afta ta kyvika kai me liga xrhmata ligotero na parei alfa anti gia bmw-audi.idwmen...

Τα νέα χρηματοδοτικά και οι εκπτώσεις της Alfa Romeo

http://www.autotriti.gr/news/preview_news.asp?CATEGORY_id=73&NEWS_DATA_ID=52577