Jump to content

Digea - Η Ψηφιακή Τηλεόραση στην Ελλάδα

johnthegreek
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

To ΝΕΡΙΤ sports ειναι το προσωρινο 2ο καναλι της ΝΕΡΙΤ που ενεργοποιειται μονο οταν γινεται καποιο αθλητικο γεγονος το οποιο το πρωτο καναλι της ΝΕΡΙΤ δεν μπορει να καλυψει. Π.χ. σημερα ειχε εκλογες και αναγκαστικα η ΝΕΡΙΤ θα επρεπε να τις καλυψει.Ομως ταυτοχρονα ειχε και final four.Για'υτο ενεργοποιησε για την ωρα του αγωνα και την 2η συχνοτητα με τιτλο N SPORTS το οποιο εκπεμπει στην θεση του TV5(συχνοτητα 22,μπουκετο νοβα επιγεια) προκειμενου να εχουν καλυψη ακομα και οι περιοχες που δεν εχουν πληρη ψηφιακη μεταβαση αλλα μονο νοβα επιγεια.Το αθλητικο προγραμμα εκπεμπει επισεις και μεσα απο το καναλι υψηλης ευκρινειας Ν HD.Αμεσως μετα το τελος του αγωνα επεστρεψε η ροη του γαλλικου καναλιου.To ιδιο πιθανον να γινεται και στο μουντιαλ,οταν 2 αγωνες παιζουν ταυτοχρονα και δεν φτανει το 1 καναλι για να τους καλυψει.

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

To ΝΕΡΙΤ sports ειναι το προσωρινο 2ο καναλι της ΝΕΡΙΤ που ενεργοποιειται μονο οταν γινεται καποιο αθλητικο γεγονος το οποιο το πρωτο καναλι της ΝΕΡΙΤ δεν μπορει να καλυψει. Π.χ. σημερα ειχε εκλογες και αναγκαστικα η ΝΕΡΙΤ θα επρεπε να τις καλυψει.Ομως ταυτοχρονα ειχε και final four.Για'υτο ενεργοποιησε για την ωρα του αγωνα και την 2η συχνοτητα με τιτλο N SPORTS το οποιο εκπεμπει στην θεση του TV5(συχνοτητα 22,μπουκετο νοβα επιγεια) προκειμενου να εχουν καλυψη ακομα και οι περιοχες που δεν εχουν πληρη ψηφιακη μεταβαση αλλα μονο νοβα επιγεια.Το αθλητικο προγραμμα εκπεμπει επισεις και μεσα απο το καναλι υψηλης ευκρινειας Ν HD.Αμεσως μετα το τελος του αγωνα επεστρεψε η ροη του γαλλικου καναλιου.To ιδιο πιθανον να γινεται και στο μουντιαλ,οταν 2 αγωνες παιζουν ταυτοχρονα και δεν φτανει το 1 καναλι για να τους καλυψει.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Πράγματι μετά από λίγο επανήλθε το γαλλικό και είδα την ταινία που ήθελα! Και κατάλαβα ότι το γαλλικό το έχει στο κλ@ασιμο η Κρατική, όποτε θεωρεί ότι έχει κάτι πιο σημαντικό να δείξει (Αθλητικά) who cares για τους 2-3 που θέλουν να δουν το γαλλικό.

Για το BBC, DW, ΡΙΚ κλπ που δεν παίζουν, ποιον να ρωτήσω; Από την φόρμα επικοινωνίας έχω ελπίδες για αληθινή απάντηση ή μόνο τυποποιημένες απαντήσεις του τύπου "ελέγξτε την σύνδεσή σας" στέλνουν;

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Πράγματι μετά από λίγο επανήλθε το γαλλικό και είδα την ταινία που ήθελα! Και κατάλαβα ότι το γαλλικό το έχει στο κλ@ασιμο η Κρατική, όποτε θεωρεί ότι έχει κάτι πιο σημαντικό να δείξει (Αθλητικά) who cares για τους 2-3 που θέλουν να δουν το γαλλικό.

Για το BBC, DW, ΡΙΚ κλπ που δεν παίζουν, ποιον να ρωτήσω; Από την φόρμα επικοινωνίας έχω ελπίδες για αληθινή απάντηση ή μόνο τυποποιημένες απαντήσεις του τύπου "ελέγξτε την σύνδεσή σας" στέλνουν;

χωρίς παρεξήγηση, περιμένεις απαντήσεις από τη νέριτ για τεχνικά ζητήματα; εδώ ούτε πληροφορίες δεν μπορούν να βάλουν και σε άλλα γράφει dt hd, dt1,dt2 και σε άλλα τα παραδοσιακά ετ1,νετ,ετ3, erthd.

χωρίς να είμαι σίγουρος το πρωί έπιασα το γερμανικό dw κανονικά.

[sIGPIC][/sIGPIC]

χωρίς παρεξήγηση, περιμένεις απαντήσεις από τη νέριτ για τεχνικά ζητήματα; εδώ ούτε πληροφορίες δεν μπορούν να βάλουν και σε άλλα γράφει dt hd, dt1,dt2 και σε άλλα τα παραδοσιακά ετ1,νετ,ετ3, erthd.

χωρίς να είμαι σίγουρος το πρωί έπιασα το γερμανικό dw κανονικά.

μπα, δεν περιμένω απάντηση από τη Νέριτ, δεν το έγραψα σωστά, εννοούσα την Digea αλλά ξέχασα να γράψω την λέξη digea...

Έγραψα, λοιπόν, ερώτημα στην φόρμα επικοινωνίας της Digea και θα περιμένω να δω αν θα απαντήσουν αυτοί. Νομίζω Digea = ιδιωτική οπότε ίσως κάποιο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ίσως να έχουν. Όσο για την Νέριτ, έχω έναν γνωστό που εργάζεται εκεί, σε άλλο τμήμα, και σε πρώτη ευκαιρία θα του ζητήσω να ρωτήσει κανέναν συνάδελφο μήπως ξέρει κανένας τίποτα τι γίνεται...

Ευχαριστώ για την συμπαράσταση!

Edited by tseapis

Έγραψα, λοιπόν, ερώτημα στην φόρμα επικοινωνίας της Digea και θα περιμένω να δω αν θα απαντήσουν αυτοί.

Η digea θα σου απαντούσε αν έχεις πρόβλημα λήψης στα δικά της κανάλια. Τα υπόλοιπα δεν ανήκουν στην ευθύνη της.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Παιδιά υπάρχει καμία πληροφόρηση για DIGEA στη Χαλκιδική; Πότε προβλέπεται να έρθει το σήμα;

Συμφωνα με το τελικο χρονοδιαγραμμα η ψηφιακη μεταβαση αναμενεται να γινει στις 12/09/2014

Η digea θα σου απαντούσε αν έχεις πρόβλημα λήψης στα δικά της κανάλια. Τα υπόλοιπα δεν ανήκουν στην ευθύνη της.

Πράγματι, μου απάντησε η Digea ότι αυτά δεν είναι δικά της κανάλια! :lol:

Εγώ νόμιζα ότι όλα τα ψηφιακά κανάλια τα διαχειρίζεται η Digea -και προφανώς έκανα λάθος.

Μάλλον μερικά τα εκπέμπει κάτι κρατικό (ίσως να υπάρχει και κάποιος άλλος που να εκπέμπει, δεν ξέρω), αλλά δεν έχω καταλάβει ιδιαίτερα τι συμβαίνει με τα ψηφιακά.

Πριν 2-3 μέρες πάντως, επανήλθαν τα BBC και DW και σήμερα ξαναχάθηκαν μαζί με την NHD, και πιάνω Ν1 σε άλλη θέση - κανάλι. Δεν έχω ιδέα τι γίνεται ούτε ποιον να ρωτήσω ξέρω... Εσείς οι άλλοι Αθηναίοι που πιάνετε σήμα από Υμηττό, τα βλέπετε αυτά τα κανάλια; Υπάρχει άλλο νήμα για να ρωτήσω εκεί (αφού δεν είναι Digea κι εδώ είναι το νήμα για την Digea);

• 3 weeks later...
Έχει κανείς ιδέα τί θα γίνει με το Νεριτsport στην Κρητη και ειδικότερα στο Ηράκλειο?Σε ενα επανασυντονισμό που έκανα μπας και μου εμφάνισε ένα κανάλι με όνομα Ν2 αλλά δείχνει τις χρωματιστες κάθετες γραμμές.Πού θα δούμε το μουντιάλ?:mad:

Έχει κανείς ιδέα τί θα γίνει με το Νεριτsport στην Κρητη και ειδικότερα στο Ηράκλειο?Σε ενα επανασυντονισμό που έκανα μπας και μου εμφάνισε ένα κανάλι με όνομα Ν2 αλλά δείχνει τις χρωματιστες κάθετες γραμμές.Πού θα δούμε το μουντιάλ?:mad:

Το Νεριτsports βγήκε στην συχνότητα της Βουλής. Τουλάχιστον Θεσσαλονίκη.

Φιλικά Γιώργος

Το Νεριτsports βγήκε στην συχνότητα της Βουλής. Τουλάχιστον Θεσσαλονίκη.

Εμεις εδω κατω δε πιανουμε ψηφιακά την βουλη παρα μόνο αναλογικά.Και παραμένει εκεί:mad:

Εμεις εδω κατω δε πιανουμε ψηφιακά την βουλη παρα μόνο αναλογικά.Και παραμένει εκεί:mad:

Δυστυχώς το Νεριτsports είναι ψηφιακό κανάλι.

Φιλικά Γιώργος

Στα κεντρα Ρογδια και Μαλαξα που εκπεμπουν ψηφιακα απο το περσινο καλοκαιρι δεν εχει εμφανιστει το Nerit sport?Βρισκεται στο 2ο μπουκετο της ΝΕΡΙΤ μαζι με Ν1 και Ν HD

Δυστυχώς το Νεριτsports είναι ψηφιακό κανάλι.

Άλλο αυτό και άλλο η αναμετάδοσή του αναλογικά.

Η NΕΡΙΤsports σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά

Πηγή: digitaltvinfo.gr

Edited by seranata

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Βρισκόμαστε στον Ασπρόπυργο Αττικής στην περιοχή Παραλία Ασπροπύργου. Το ψηφιακό μου σήμα αλλά και σε γειτονικά σπίτια είναι ασθενές (κάνει διακοπές). Οι κεραίες μας είναι στραμμένες προς τον Υμηττό. H tv είναι μια καινούρια sony του 2014, το σπίτι και οι καλωδιώσεις καινούργια, και έχω πάρει μια κεραία TELCO από το Praktiker http://www.praktiker...louminiou-19524 Στον χάρτη κάλυψης της digea φαίνεται ότι δεν έχει καλή κάλυψη η περιοχή μου ούτε από Υμηττό ούτε από Αίγινα. Ειδικά με το nerit hd και nerit sport δεν πιάνω καθόλου. Τι λέτε να φταίει και τι μπορώ να κάνω; Υπάρχει κάποια λύση σχετικά;

Ρώτησα εκείνον τον φίλο μου που δουλεύει στη Νέριτ στην Αγία Παρασκευή και μου είπε ότι συνεχώς αλλάζουν πράγματα στα (ψηφιακά) κανάλια που έχουν ώστε να μπορέσουν να εκπέμψουν ό,τι θέλουν και ότι το ψάχνουν το θέμα.

Σήμερα, στην Αθήνα - Υμηττό, ξαφνικά πιάνω σε 3 ψηφιακά κανάλια το Nsports (NHD, Nsports στη θέση της Βουλής και το DW έγινε Nsports), εμφανίστηκε από το πουθενά η Βουλή (δεν την έπιανα πουθενά εδώ και 10 μέρες), επανήλθε το BBC... Έχει σασπένς το πράγμα!

Τους είχα στείλει πριν 3-4 μέρες μήνυμα μέσω της φόρμας επικοινωνίας του σάιτ της ΝΕΡΙΤ σχετικά με Βουλή και BBC, DW, δεν μου έχουν απαντήσει (ο φίλος μου στην Νέριτ μου είπε "σιγά μην ξέρουν και σιγά μην σου απαντήσουν' :p), αλλά μου αρκεί που το φτιάξανε! :D

To DW γιατι το εξαφανισαν εντελως?Εφοσον το Ν sports εκπεμπει απο την συχνοτητα 52 ποιος ο λογος να εκπεμπει και απο την 48 στην θεση του DW?Η αλλαγη ειναι μονιμη ή το DW θα επανερθει μετα το μουντιαλ?

• 2 weeks later...
To DW γιατι το εξαφανισαν εντελως?Εφοσον το Ν sports εκπεμπει απο την συχνοτητα 52 ποιος ο λογος να εκπεμπει και απο την 48 στην θεση του DW?Η αλλαγη ειναι μονιμη ή το DW θα επανερθει μετα το μουντιαλ?

Σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα (όπως στο Πήλιο) εκπέμπεται μόνο το 2ο ψηφιακό πακέτο της Νέριτ και γύρω στο 1 εκατομμύριο τηλεθεατές σε Θεσσαλία, Χαλκιδική και ανατολικό Αιγαίο που λαμβάνουν από το Πήλιο θα έμεναν χωρίς μουντιάλ.

Αργότερα βέβαια γύρισε και ο αναλογικός πομπός της πρώην ΕΤ3 σε N Sports και το πρόβλημα λύθηκε. Έχει λυθεί όμως σε άλλες περιοχές της Ελλάδας που επίσης λαμβάνουν μόνο το 2ο ψηφιακό μπουκέτο;

Και φυσικά δεν γίνεται να άλλαζε μόνο στα κέντρα εκπομπής που είχαν πρόβλημα και να άφηναν τον πομπό της Αττικής ανεπηρέαστο γιατί η αλλαγή γίνεται από τα κεντρικά στούντιο της Νέριτ κι όχι στο κάθε βουνό ξεχωριστά.

Το DW θα επιστρέψει μετά το μουντιάλ στην θέση του (αν και σιγά το κανάλι που χάθηκε...)

Κι όλο αυτό το μπάχαλο που παρακολουθούμε ένα χρόνο τώρα, επειδή κάποιους τους ενοχλούσε η ΕΡΤ..

το περιεργο με μενα ειναι οτι στην τηλεοραση του σαλονιου πιανω DW tv5europe και BBC

ενω στην τηλεοραση του δωματιου μου δεν τα πιανω αυτα τα καναλια:worry:

ROM:ViperS 5.3.0 JB Sense 5 | Sense 6 Blinkfeed (HTC SENSATION)

KERNEL:Liberty kernel sense JB (HTC SENSATION)

BOOTLOADER:S-OFF/3,33 Universal - version 1.27.1100 (HTC SENSATION)

RECOVERY:4EXT recovery touch v.1.0.0.6 RC3 testing build: 8 (HTC SENSATION)

Νεα συσκευη: SAMSUNG GALAXY S7

• 5 weeks later...
Απο αυριο ενεργοποιειται το ψηφιακο σημα και απο το κεντρο εκπομπης της παρνηθας,καθως και απο καποια αλλα μικροτερα βοηθητικα κεντρα εκπομπης του νομου Αττικης.Να υπενθυμισω οτι οσοι βλεπουμε ηδη ψηφιακα στην Αττικη θα πρεπει αυριο να κανουμε επανασυντονισμο σε τηλεορασεις/αποκωδικοποιητες προκειμενου να συνεχισουμε να βλεπουμε ψηφιακα,αφου οι συχνοτητες εκπομπης των καναλιων θα αλλαξουν.

20 χρονών παιδί και έβριζε τη Digea, το κράτος, Χριστούς, Παναγίες κλπ στο FB γιατί έχασε τα κανάλια. Και εκτός από αυτό, το χειρότερο είναι ότι πίστευε πως χρειάζεται να πάρουμε καινούργιο αποκωδικοποιητή για να λειτουργήσει ξανά η TV του και το έλεγε και σε άτομα που τον ρώταγαν. Και μετά λέμε για τα γερόντια. Αν είναι δυνατόν..

Και δεν εχεις δει τίποτα ακομα,ρωτά εμενα τι βλεπω,που λογω εργασίας εδω επαφή άμεση με νέες ηλικίες.μονο το Facebook ξέρουν να χειριστούν.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου

Και δεν εχεις δει τίποτα ακομα,ρωτά εμενα τι βλεπω,που λογω εργασίας εδω επαφή άμεση με νέες ηλικίες.μονο το Facebook ξέρουν να χειριστούν.

Ρε σου λέω το είδα και πήγα να του πω, ξεκόλλα και ενημερώσου λίγο τη τρέλα μου μέσα. Άλλο να το λέει ένας παππούς 80-85 χρονών και άλλο ένα παιδί 20 χρονών. Έλεος