Lillifee Δημ. June 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2010 Μια απορια... εψαξα στο μαρκετ και μου εβγαλε πολλα αποτελεσματα, δεν ξερω ποιο να επιλεξω. Ξερεις ποιος ειναι ο developer? Sent from my X10i Δε θα τη βρεις στο Market... ;) Δες εδώ ποια ακριβώς είναι. Παράθεση iRiD@k! FB | Twitter | Email [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
double_k Δημ. June 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2010 Λοιπόν, κοίτα πώς θα εντοπίσεις το πρόβλημα. Με εγκατεστημένο το Spare Parts... 1. Φόρτισε το κινητό σου πλήρως (μέχρι να σταματήσει να φορτίζει). 2. Κάνε ένα reboot. Πέρα από αυτό, ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Χρησιμοποιήσε το τηλέφωνό σου φυσιολογικά. Μην ανοίξεις κάποιον task manager, μην τσεκάρεις κάθε 10 λεπτά το ποσοστό της μπαταρίας, μην ασχοληθείς καθόλου με μπαταρία και RAM. 3. Όταν η μπαταρία σου φτάσει περίπου στα μισά της, άνοιξε την εφαρμογή Spare Parts. Πήγαινε στο Battery History και σημείωσε: το ποσοστό δίπλα από το Εκτελείται. Μετά πάτα το βελάκι που είναι δίπλα στο πρώτο κουτάκι και επέλεξε Χρήση μερικής αφύπνισης. Οι μπάρες που θα εμφανιστούν πρέπει να δείχνουν όλες πολύ χαμηλά ποσοστά. Το Εκτελείται είναι πόση ώρα το τηλέφωνό σου είναι "ξύπνιο", δηλαδή δεν έχει πέσει σε αδράνεια. Το Χρήση μερικής αφύπνισης είναι ποιες εφαρμογές το βγάζουν από την κατάσταση αδράνειας καταναλώνοντας CPU. Έτσι θα βρεις αν υπάρχει κάποια εφαρμογή που σου δημιουργεί πρόβλημα. Ενημέρωσέ μας για τα αποτέλεσματα. Πως φαίνεται ο άνθρωπος που το έχει ψάξει το android σε βάθος!!! ;) Καλά δεν το συζητώ, τέλεια εφαρμογή με κρυφά στοιχεία! Σίγουρα θα το δω και μετά την πλήρη φόρτιση αλλά αυτή τη στιγμή εκτός από το "ίσως" περίεργο γεγονός που δείχνει 100% το εκτελείται μέσα, στο χρήση μερικής αφύπνισης 1 εφαρμογή τραβάει με την 1η ματιά το ενδιαφέρον! Και αυτή ονομάζεται... (τατάμ τατάμ :lol:)... Network Monitor, με συνολικό χρόνο χρήσης τις 16ώρες 52λεπτά και ++, δηλαδή από τότε που είχα κάνει τελευταία φορά επανεκκίνηση! Σε αντίθεση κύρια εφαρμογή όπως το σύστημα του Android έχει μόνο 4 περίπου συνολικά για όλο το χρονικό διάστημα! You are a Battery Saver!!! :D Να σαι καλά! Χρωστάω κέρασμα! Εννοείται ότι η εφαρμογή έφαγε πόδι μετά από αυτό! Παράθεση Life is good with what you love !!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lillifee Δημ. June 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2010 Πως φαίνεται ο άνθρωπος που το έχει ψάξει το android σε βάθος!!! ;) Καλά δεν το συζητώ, τέλεια εφαρμογή με κρυφά στοιχεία! Σίγουρα θα το δω και μετά την πλήρη φόρτιση αλλά αυτή τη στιγμή εκτός από το "ίσως" περίεργο γεγονός που δείχνει 100% το εκτελείται μέσα, στο χρήση μερικής αφύπνισης 1 εφαρμογή τραβάει με την 1η ματιά το ενδιαφέρον! Και αυτή ονομάζεται... (τατάμ τατάμ :lol:)... Network Monitor, με συνολικό χρόνο χρήσης τις 16ώρες 52λεπτά και ++, δηλαδή από τότε που είχα κάνει τελευταία φορά επανεκκίνηση! Σε αντίθεση κύρια εφαρμογή όπως το σύστημα του Android έχει μόνο 4 περίπου συνολικά για όλο το χρονικό διάστημα! You are a Battery Saver!!! :D Να σαι καλά! Χρωστάω κέρασμα! Εννοείται ότι η εφαρμογή έφαγε πόδι μετά από αυτό! Άρα λοιπόν, η εφαρμογή Network Monitor ήταν αυτή που γονάτιζε τη μπαταρία σου! Προφανώς είναι κακογραμμένη και εμποδίζει το τηλέφωνο από το να αδρανοποιηθεί. Τώρα θα το ξέρουμε και οι υπόλοιποι λοιπόν! ;) Ενημέρωσέ μας για ό,τι νεότερο! Παράθεση iRiD@k! FB | Twitter | Email [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gepall Δημ. June 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2010 Κάπου πήρε το μάτι μου οτι η οθόνη του κινητού είναι απο τζάμι? Αν όντως είναι έχει πέσει ποτέ σε κανέναν σας κάτω έχει πάθει τίποτα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lillifee Δημ. June 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2010 Κάπου πήρε το μάτι μου οτι η οθόνη του κινητού είναι απο τζάμι? Αν όντως είναι έχει πέσει ποτέ σε κανέναν σας κάτω έχει πάθει τίποτα? Έχει μια γυάλινη επίστρωση για να μη χαράσσεται, δεν είναι εξ' ολοκλήρου γυάλινη. Εύχομαι κανείς μας να μην διαπιστώσει σύντομα τι θα γίνει αν πέσει..!!! :lol: Παράθεση iRiD@k! FB | Twitter | Email [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sotarts Δημ. June 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2010 Έχει μια γυάλινη επίστρωση για να μη χαράσσεται, δεν είναι εξ' ολοκλήρου γυάλινη. Εύχομαι κανείς μας να μην διαπιστώσει σύντομα τι θα γίνει αν πέσει..!!! :lol: Εμενα μου έπεσε την πρώτη μερα που το πήρα , μου γλύστρισε απο το χέρι και για να το σώσω άπλωσα το πόδι μου αλλα τα έκανα χειρότερα , έφαγε ένα σουτ και προσγειώθηκε δύο μετρα ποιο πέρα , τίποτα το σημαντικό περα απο κατι γρατζουνιές στη ζελατινα και λίγο στη γωνια , το περίεργο ειναι οτι η πισω πλευρα που ειναι ματ δεν έχει κανενα σημαδι . Στο θεμα της μπαταρίας τωρα , στην αρχή ειχα περίπου τα ίδια προβλήματα με την κατανάλωση , απο την ημέρα που εγκατέστησα το Advanced Task Manager έκανα όλα τα Apps και services ενα "End All" και ειδα μεγάλη βελτίωση. Δεν ξέρω αν έτυχε η έχει συμβεί κάτι άλλο ,αυτό που ξέρω όμως ειναι οτι έχω να το φορτίσω 2 μέρες :):):) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gepall Δημ. June 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2010 Έχει μια γυάλινη επίστρωση για να μη χαράσσεται, δεν είναι εξ' ολοκλήρου γυάλινη. Αρα δε χρειάζεται προστατευτική ζελατίνα αν δε χαράζεται? Οσοι έχουν βάλει προστατευτική ζελατίνα έχουν δεί διαφορά στην απόκριση της λειτουργίας του? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lillifee Δημ. June 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2010 (edited) Στο θεμα της μπαταρίας τωρα , στην αρχή ειχα περίπου τα ίδια προβλήματα με την κατανάλωση , απο την ημέρα που εγκατέστησα το Advanced Task Manager έκανα όλα τα Apps και services ενα "End All" και ειδα μεγάλη βελτίωση. Δεν ξέρω αν έτυχε η έχει συμβεί κάτι άλλο ,αυτό που ξέρω όμως ειναι οτι έχω να το φορτίσω 2 μέρες :):):) Είδες αυτή τη βελτίωση γιατί κατ' αρχάς η μπαταρία πάντα στην αρχή δεν αποδίδει τα μέγιστα και γιατί μέσα στο End All υπάρχει κάποια εφαρμογή που σου δημιουργεί πρόβλημα. Έχω αναλύσει εκτενώς το θέμα των task manager, δεν χρειάζονται και δεν ωφελούν σε κάτι. Το λειτουργικό android από μόνο του γεμίζει όσο δυνατόν περισσότερη RAM επίτηδες, για να είναι πιο γρήγορο. Και έξυπνα βάζει προτεραιότητες στις διεργασίες που πρέπει να κλείσει όταν παρουσιαστεί ανάγκη για πιο πολλή RAM. Αν αντί να κάνεις το End All έκανες αυτό που έκανε ο φίλος double_k, θα έβρισκες το πρόβλημα χωρίς να κλείνεις βασικές διεργασίες του συστήματος και να αναγκάζεις το τηλέφωνό σου να τις επανεκκινεί. Δε θα πω σε κανέναν πώς να χρησιμοποιεί τη συσκεύη του, απλώς παραθέτω κάποια δεδομένα για το λειτουργικό σύστημα. Όποιος έχει ασχοληθεί με Linux μπορεί να καταλάβει ακριβώς τι εννοώ! ;) Εμενα μου έπεσε την πρώτη μερα που το πήρα , μου γλύστρισε απο το χέρι και για να το σώσω άπλωσα το πόδι μου αλλα τα έκανα χειρότερα , έφαγε ένα σουτ και προσγειώθηκε δύο μετρα ποιο πέρα , τίποτα το σημαντικό περα απο κατι γρατζουνιές στη ζελατινα και λίγο στη γωνια , το περίεργο ειναι οτι η πισω πλευρα που ειναι ματ δεν έχει κανενα σημαδι . Αουτς......... :dizzy: :dizzy: :dizzy: :lol: Αρα δε χρειάζεται προστατευτική ζελατίνα αν δε χαράζεται? Οσοι έχουν βάλει προστατευτική ζελατίνα έχουν δεί διαφορά στην απόκριση της λειτουργίας του? Εγώ έχω αυτή που είχε πάνω φορεμένη όταν το αγόρασα. Νιώθω ότι δίνει την αίσθηση της "πλαστικούρας" στην οθόνη και σύμφωνα με κάποιους χρήστες που την αφαίρεσαν, είναι πολύ παχύ στρώμα. Αλλά δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα στην απόκριση και επειδή είμαι neat freak και η παραμικρή γρατζουνιά θα με τρέλαινε, δε θα την αφαιρέσω. Edited June 1, 2010 by Lillifee Παράθεση iRiD@k! FB | Twitter | Email [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freco Δημ. June 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2010 ...Σίγουρα θα το δω και μετά την πλήρη φόρτιση αλλά αυτή τη στιγμή εκτός από το "ίσως" περίεργο γεγονός που δείχνει 100% το εκτελείται μέσα, στο χρήση μερικής αφύπνισης 1 εφαρμογή τραβάει με την 1η ματιά το ενδιαφέρον! Και αυτή ονομάζεται... (τατάμ τατάμ :lol:)... Network Monitor, με συνολικό χρόνο χρήσης τις 16ώρες 52λεπτά και ++, δηλαδή από τότε που είχα κάνει τελευταία φορά επανεκκίνηση! Χα χα χα χα... Κι εγώ αυτήν ξήλωσα αν θυμάμαι καλά. Αυτή δεν είναι που στο notification σου βγάζει ποσοστά και mb που διακινήθηκαν αναλυτικά? Αυτήν (εντελώς τυχαία) πρέπει να ξήλωσα και κράτησα το 3g watchdog. Κρίμα που απεγκατέστησα και 2 -3 rss readers και δεν θυμάμαι ποιος ήταν αυτός που μου άρεσε. Παράθεση Κωνσταντίνος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dim2 Δημ. June 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2010 Το συγκεκριμένο κινητό έχει multitouch? ρωτάω επειδή κάπου είχα διάβαση ότι με αναβάθμιση παίρνει οπως και το nexus one. Παράθεση My phone: iPhone 3gs 32 giga black.. Samsung s3-s4 -note 3.. Nokia 1020...Samsung S8...New iPad ( ΔΗΜΗΤΡΗΣ ) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Privateer10 Δημ. June 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2010 (edited) Και εξηγούμαι, χθες το απόγευμα γυρνάω από την δουλειά και βρίσκω το κινητό, το οποίο ήταν σε flight mode κατάσταση και με 70-80% μπαταρία από την προηγούμενη μέρα, κλειστό! Το φορτίζω, ασχολούμαι μαζί του όσο ασχολούμαι μέχρι το βραδύ, το ξαναφορτίζω το γυρίζω και πάλι σε flight mode κατά της 1:30 το βράδυ και το αφήνω με 100% μπαταρία. Όταν ξύπνησα το πρωί στης 7:05 η μπαταρία ήταν στο 71%!!! Έλεος δηλαδή! Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε εμένα! 100% φορτισμένο το βράδυ, κατάσταση flight mode και το πρωί η μπαταρία στο 71% . Και μάλιστα απο το βράδυ, έχω κλείσει όλα τα προγράμματα με τον task manager. Απο ότι βλέπω κάθε φορά τεράστιο ποσοστό συμμετοχής κατανάλωσης ενέργειας έχει το android system. Κάποιες φορές πάντως (ελάχιστες) μετα τη φόρτιση η μπαταρία συμπεριφέρεται πολύ καλά και αρνείται να αποφορτιστεί. Δυστυχώς όμως είναι μια στις δέκα! Μήπως τελικά φταίει το πρόγραμμα παρακολούθησης της μπαταρίας που του έβαλα; (BatteryTime Lite v2.9) Θα δοκιμάσω να το αλλάξω και αυτό.... Edited June 5, 2010 by zxr Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
double_k Δημ. June 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2010 (edited) Δε θα τη βρεις στο Market... ;) Δες εδώ ποια ακριβώς είναι. Αλήθεια ξέρεις πως μπορούμε να αγοράσουμε κάποια εφαρμογή? Οκ την σκανάρω και την εγκαθιστώ μια και από το μάρκετ μόνο free βλέπουμε, αλλά μετά η αγορά? Δεν θα ήθελα να κάνω αγορά μέσω κινητού, προτιμώ μέσω υπολογιστή. Edit: Ομολογώ πως δεν μπόρεσα να το εγκαταστήσω. Ενεργοποίησα και την επιλογή για "Άγνωστες πηγές" ώστε να επιτρέπεται η εγκατάσταση εφαρμογών εκτός μάρκετ αλλά δεν κατάφερα κάτι... Άρα λοιπόν, η εφαρμογή Network Monitor ήταν αυτή που γονάτιζε τη μπαταρία σου! Προφανώς είναι κακογραμμένη και εμποδίζει το τηλέφωνο από το να αδρανοποιηθεί. Τώρα θα το ξέρουμε και οι υπόλοιποι λοιπόν! ;) Ενημέρωσέ μας για ό,τι νεότερο! Κυριολεκτικά όμως! Ρουφούσε με το καλαμάκι! Και το περίεργο είναι πως η εφαρμογή έχει πολύ καλή βαθμολογία στο μάρκετ, δηλαδή από όλους αυτούς κανείς δεν βρήκε ότι του άδειαζε την μπαταρία η εφαρμογή?! Ή μήπως δεν τα πάει καλά με το κινητό μας?! Και κάτι άλλο, η ώρα έχει και σε σας διαφορά 6 λεπτών με τον υπολογιστή όταν το βάζεις στο αυτόματο? Ή είναι θέμα παροχέα? Edited June 1, 2010 by double_k Παράθεση Life is good with what you love !!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lillifee Δημ. June 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2010 Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε εμένα! 100% φορτισμένο το βράδυ, κατάσταση flight mode και το πρωί η μπαταρία στο 71% . Και μάλιστα απο το βράδυ, έχω κλείσει όλα τα προγράμματα με τον task manager. Απο ότι βλέπω κάθε φορά τεράστιο ποσοστό συμμετοχής κατανάλωσης ενέργειας έχει το android system. Κάποιες φορές πάντως (ελάχιστες) μετα τη φόρτιση η μπαταρία συμπεριφέρεται πολύ καλά και αρνείται να αποφορτιστεί. Δυστυχώς όμως είναι μια στις δέκα! Μήπως τελικά φταίει το πρόγραμμα παρακολούθησης της μπαταρίας που του έβαλα; (BatteryTime Lite v2.9) Θα δοκιμάσω να το αλλάξω και αυτό.... Αν το Android System είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που σου δίνει το Spare Parts τότε είναι θέμα software. Όταν κλείνεις τις εφαρμογές με task manager και κυρίως όταν έχεις ρυθμίσει auto-kill, το android system παίρνει φωτιά :lol: γιατί προσπαθεί να γεμίσει ξανά τη RAM. Ξέρω, έχω γίνει γραφική με την εναντίωσή μου στα task managers αλλά, παιδιά, έχω πάθει κι εγώ κι έχω μάθει!!! Κι έχω ασχοληθεί πολύ με linux κι έχω ρίξει διάβασμα (λόγω επαγγέλματος) οπότε προκαταβολικά συγγνώμη αν είμαι σπαστική στο θέμα! :lol: :lol: Κυριολεκτικά όμως! Ρουφούσε με το καλαμάκι! Και το περίεργο είναι πως η εφαρμογή έχει πολύ καλή βαθμολογία στο μάρκετ, δηλαδή από όλους αυτούς κανείς δεν βρήκε ότι του άδειαζε την μπαταρία η εφαρμογή?! Ή μήπως δεν τα πάει καλά με το κινητό μας?! Και κάτι άλλο, η ώρα έχει και σε σας διαφορά 6 λεπτών με τον υπολογιστή όταν το βάζεις στο αυτόματο? Ή είναι θέμα παροχέα? Όχι ακριβώς με το κινητό μας, αλλά με τον linux kernel πάνω στο οποίο βασίζεται η έκδοση του λειτουργικού. ;) Αυτό με την ώρα κι εγώ το παρατήρησα -σε μένα πάει 10 λεπτά πίσω- όταν το έχω στο αυτόματο. Κάτι παίζει με το πώς διαβάζει το σύστημα τις πληροφορίες του παρόχου μάλλον, αλλά δεν το έχω ψάξει και πολύ, απλά το ρύθμισα χειροκίνητα! :lol: Παράθεση iRiD@k! FB | Twitter | Email [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Privateer10 Δημ. June 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2010 Αν το Android System είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που σου δίνει το Spare Parts τότε είναι θέμα software. Όταν κλείνεις τις εφαρμογές με task manager και κυρίως όταν έχεις ρυθμίσει auto-kill, το android system παίρνει φωτιά :lol: γιατί προσπαθεί να γεμίσει ξανά τη RAM. Ξέρω, έχω γίνει γραφική με την εναντίωσή μου στα task managers αλλά, παιδιά, έχω πάθει κι εγώ κι έχω μάθει!!! Κι έχω ασχοληθεί πολύ με linux κι έχω ρίξει διάβασμα (λόγω επαγγέλματος) οπότε προκαταβολικά συγγνώμη αν είμαι σπαστική στο θέμα! :lol: :lol: Χμμμ δεν χρησιμοποιώ auto kill αλλά και σχεδόν ποτε τον task manager. Και εγώ ασχολούμαι με linux, μάλιστα οι υπολογιστές μου αποκλειστικά έχουν linux διανομές. :-) Σε εσάς δεν έχει μεγάλο ποσοστό ( και με διαφορά) το συστημα android?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lillifee Δημ. June 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2010 Χμμμ δεν χρησιμοποιώ auto kill αλλά και σχεδόν ποτε τον task manager. Και εγώ ασχολούμαι με linux, μάλιστα οι υπολογιστές μου αποκλειστικά έχουν linux διανομές. :-) Σε εσάς δεν έχει μεγάλο ποσοστό ( και με διαφορά) το συστημα android?? Σε εμένα έχει μικρό ποσοστό... Κάτι έχει φάει κόλλημα. Το είχα πάθει με το HTC που είχα πριν, αλλά πάντα με ένα reboot επανερχόταν. :worry: Παράθεση iRiD@k! FB | Twitter | Email [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gepall Δημ. June 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2010 Πάντως πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν το HelixLauncher και έχουν μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένοι απο τη βελτίωση της μπαταρίας τους. Το site που το έχει είναι : http://helixproject.ruqqq.sg/ και για το Xperia x10 είναι αυτή η έκδοση : http://helixproject.ruqqq.sg/download.php?id=19. Οσο για μένα αν το έχω χρησιμοποιήσει? μόλις μου έρθει στα χέρια μου η συσκευή θα σας απαντήσω :-) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Privateer10 Δημ. June 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2010 (edited) Σε εμένα έχει μικρό ποσοστό... Κάτι έχει φάει κόλλημα. Το είχα πάθει με το HTC που είχα πριν, αλλά πάντα με ένα reboot επανερχόταν. :worry: Ενδεχομένως κάτι έχει φάει αλλά τι?.... γμτ... Σκέφτομαι να του κάνω φορμάτ ή hard reset ( αν έχει, πρέπει να το ψάξω) Πάντως πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν το HelixLauncher και έχουν μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένοι απο τη βελτίωση της μπαταρίας τους. Το site που το έχει είναι : http://helixproject.ruqqq.sg/ και για το Xperia x10 είναι αυτή η έκδοση : http://helixproject.ruqqq.sg/download.php?id=19. Οσο για μένα αν το έχω χρησιμοποιήσει? μόλις μου έρθει στα χέρια μου η συσκευή θα σας απαντήσω :-) Το έχω δοκιμάσει, δεν είδα καμμία διαφορά (ως προς την κατανάλωση, αντιθέτως νομίζω πως ήταν και χειρότερα...) Κατά τα άλλα ειναι πολύ καλή εφαρμογή το HelixLauncher Edited June 5, 2010 by zxr Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakis543 Δημ. June 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2010 (edited) Ρε σεις μάγκες δε μπορώ να καταλάβω κάποια πράγματα. Το πήρα την προηγούμενη Τετάρτη το κινητό στη 1 το μεσημέρι και σκόπιμα εξάντλησα τη μπαταρία που είχε από το εργοστάσιο στις 7 το απόγευμα. Ενώ φόρτιζε το κινητό από τον υπολογιστή, παράλληλα, έχοντας κάνει mount, εγκαθιστούσα εφαρμογές, 22 τον αριθμό, και ρύθμιζα παραμέτρους αυτών. Οι εφαρμογές που έχω εγκαταστήσει είναι οι παρακάτω, σε τυχαία σειρά: TuneWiki, BattetyTimeLite, NDrive, Magic8Ball, HandcentSMS, Launcher, Financisto, Call Blocker, Yxflash, XperiaFlashlight, APNDroid, 3dWatchdog, ColorNote, Compass, AstroFileManager, OnOff Widgets, Unit Converter, BarcodeScanner, Blink, RingDroid, SmartKeyboardPro. Σημείωση: Ουδεμία εφαρμογή task manager ή killer. Στις 11.30 το βράδυ είχε πλήρη φόρτιση η μπαταρία. Και ξεκίνησα, αυτό που θεωρώ εγώ, χρήση μέσου όρου. Σύνδεσα το bluetooth hands free και το κράτησα για 26 ώρες ανοιχτό. Γύρω στο 20λεπτο Wi-Fi. 20λεπτο επίσης internet με 3g, 34 λεπτά ομιλίας, 16 SMS, κανα τέταρτο με το Ndrive (με GPS ανοιχτό), αρκετή εξερεύνηση Timescape και Mediascape ως επίσης και εξερεύνηση των υπόλοιπων εφαρμογών. Περιττό να πώ πως ότι δεν χρειαζόμουν (βλέπε 3g, GPS, WiFi) το έκλεινα. Το κινητό το έβαλα για φόρτιση ξανά την Κυριακή το βράδυ (5%), δηλαδή με πήγε φουλ 4 μέρες. Δε μπορώ να κατανοήσω αυτούς που γκρινιάζουν για τη μπαταρία...Τι ακριβώς κάνετε; Αν είστε με το τηλέφωνο στο χέρι συνέχεια, τι περιμένετε; ;) Και κάτι άλλο. Δεν ξέρω ποιός που πρωτομίλησε για ανοιχτές εφαρμογές και ανάγκη ύπαρξης killer κλπ. Πατώντας παρατεταμένα το κεντρικό πλήκτρο σου δείχνει ποιές εφαρμογές χρησιμοποιήθηκαν τελευταία, ΟΧΙ πως αυτές είναι ανοιχτές. Το manual το αναγράφει σαφέστατα. Και για του λόγου το αληθές, πως δηλαδή όντως δεν είναι ανοιχτές, απενεργοποιήστε όποια εφαρμογή Battery έχετε και χρησιμοποιήστε αυτήν της συσκευής. Από Παρασκευή βράδυ μέχρι και Κυριακή βράδυ που το έβαλα για φόρτιση, αυτό που έτρωγε τη περισσότερη μπαταρία ήταν το σύστημα αδράνειας (38%), όλα τα άλλα (11 το σύνολο) ήταν στο 1%, στο 2% και το bluetooth (με 26 ώρες) ήταν στο 8%. Άρα λοιπόν είναι περιττή η ύπαρξη οποιουδήποτε task manager ή killer. Αυτά προς το παρόν... Υ.Γ. Το γεγονός πως το w715 που είχα, με τα 3.2 megapixel, θα τραβούσε καλύτερες φωτογραφίες από το x10, ειλικρινά δεν το περίμενα... Edited June 5, 2010 by zxr Aφαίρεση απρεπών φράσεων Παράθεση Η εμπειρία μου στο συγκεκριμένο χώρο μου λέει το εξής: Χρησιμοποιώντας εφαρμογές του τύπου Greenify, Clean Master ως επίσης και αντί-ιικές στη φορητή συσκευή σου, είναι σα να προσλαμβάνεις έναν παιδόφιλο babysitter να προσέχει τα παιδιά σου... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lillifee Δημ. June 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2010 (edited) Ρε σεις μάγκες δε μπορώ να καταλάβω κάποια πράγματα. Το πήρα την προηγούμενη Τετάρτη το κινητό στη 1 το μεσημέρι και σκόπιμα εξάντλησα τη μπαταρία που είχε από το εργοστάσιο στις 7 το απόγευμα. Ενώ φόρτιζε το κινητό από τον υπολογιστή, παράλληλα, έχοντας κάνει mount, εγκαθιστούσα εφαρμογές, 22 τον αριθμό, και ρύθμιζα παραμέτρους αυτών. Οι εφαρμογές που έχω εγκαταστήσει είναι οι παρακάτω, σε τυχαία σειρά: TuneWiki, BattetyTimeLite, NDrive, Magic8Ball, HandcentSMS, Launcher, Financisto, Call Blocker, Yxflash, XperiaFlashlight, APNDroid, 3dWatchdog, ColorNote, Compass, AstroFileManager, OnOff Widgets, Unit Converter, BarcodeScanner, Blink, RingDroid, SmartKeyboardPro. Σημείωση: Ουδεμία εφαρμογή task manager ή killer. Στις 11.30 το βράδυ είχε πλήρη φόρτιση η μπαταρία. Και ξεκίνησα, αυτό που θεωρώ εγώ, χρήση μέσου όρου. Σύνδεσα το bluetooth hands free και το κράτησα για 26 ώρες ανοιχτό. Γύρω στο 20λεπτο Wi-Fi. 20λεπτο επίσης internet με 3g, 34 λεπτά ομιλίας, 16 SMS, κανα τέταρτο με το Ndrive (με GPS ανοιχτό), αρκετή εξερεύνηση Timescape και Mediascape ως επίσης και εξερεύνηση των υπόλοιπων εφαρμογών. Περιττό να πώ πως ότι δεν χρειαζόμουν (βλέπε 3g, GPS, WiFi) το έκλεινα. Το κινητό το έβαλα για φόρτιση ξανά την Κυριακή το βράδυ (5%), δηλαδή με πήγε φουλ 4 μέρες. Δε μπορώ να κατανοήσω αυτούς που γκρινιάζουν για τη μπαταρία...Τι ακριβώς κάνετε; Πάτε για κατούρημα, με το ένα χέρι κατουράτε και με το άλλο παίζετε με το κινητό; :p Αν είστε με το τηλέφωνο στο χέρι συνέχεια, τι περιμένετε; ;) Και κάτι άλλο. Δεν ξέρω ποιός είναι αυτός ο Πόντιος (χωρίς παρεξήγηση, έτσι;) που πρωτομίλησε για ανοιχτές εφαρμογές και ανάγκη ύπαρξης killer κλπ. Πατώντας παρατεταμένα το κεντρικό πλήκτρο σου δείχνει ποιές εφαρμογές χρησιμοποιήθηκαν τελευταία, ΟΧΙ πως αυτές είναι ανοιχτές. Το manual το αναγράφει σαφέστατα. Και για του λόγου το αληθές, πως δηλαδή όντως δεν είναι ανοιχτές, απενεργοποιήστε όποια εφαρμογή Battery έχετε και χρησιμοποιήστε αυτήν της συσκευής. Από Παρασκευή βράδυ μέχρι και Κυριακή βράδυ που το έβαλα για φόρτιση, αυτό που έτρωγε τη περισσότερη μπαταρία ήταν το σύστημα αδράνειας (38%), όλα τα άλλα (11 το σύνολο) ήταν στο 1%, στο 2% και το bluetooth (με 26 ώρες) ήταν στο 8%. Άρα λοιπόν είναι περιττή η ύπαρξη οποιουδήποτε task manager ή killer. Αυτά προς το παρόν... Υ.Γ. Το γεγονός πως το w715 που είχα, με τα 3.2 megapixel, θα τραβούσε καλύτερες φωτογραφίες από το x10, ειλικρινά δεν το περίμενα... Καλημέρα και καλορίζικο το κινητό σου! :) Για τις εφαρμογές, να πω ότι έκανες πολύ καλή επιλογή, τις: Yxflash, AstroFileManager, OnOff Widgets, BarcodeScanner, Blink και SmartKeyboardPro τις έβαλα κι εγώ από την πρώτη μέρα και είναι άψογες. Χαίρομαι που η αυτονομία σου είναι τόσο καλή, αλλά πρέπει να σημειώσω 1-2 πραγματάκια, για του λόγου το αληθές. Κατ' αρχάς, σε 4 μέρες μίλησες 34 λεπτά. Ο χρόνος ομιλίας μειώνει αρκετά τον χρόνο αναμονής, αυτό συμβαίνει σε όλα τα κινητά, ανεξαρτήτως λειτουργικού. Αν λοιπόν μιλάς λίγο στο τηλέφωνο, η μπαταρία θα έχει σαφώς μεγαλύτερη αυτονομία. Άρα, όσοι έχουν δει μικρότερη αυτονομία από τη δική σου δεν... κατουράνε με το κινητό τους στο χέρι (by the way, βρίσκω το σχόλιό σου αυτό λίγο προσβλητικό) αλλά ίσως μιλάνε αρκετά στο τηλέφωνο. Επίσης, το ότι το σύστημα αδράνειας ήταν αυτό που ο μετρητής έδειξε υπεύθυνο για το 38% κατανάλωσης μπαταρίας σημαίνει 2 πράγματα: ότι το άφηνες αρκετές ώρες χωρίς να το πειράζεις και οι ώρες αυτές υπερβαίνουν κατά πολύ οποιαδήποτε άλλη χρήση (άρα το είχες και καθόταν!) και δεύτερον, και πιο σημαντικό, ότι το σήμα στην περιοχή που βρίσκεσαι είναι πάρα πολύ καλό, διότι φυσιολογικά αυτό που "ρουφάει" περισσότερο την μπαταρία είναι η αναμονή κυψέλης δικτύου. Επίσης λοιπόν, αν κάποιος στο σπίτι του δεν έχει καλό σήμα (όπως κι εγώ για παράδειγμα) είναι λογικό να παρατηρεί μειωμένους χρόνους αναμονής και ομιλίας. Είμαι κι εγώ από τους χρήστες που είναι απόλυτα ικανοποιημένη από τη μπαταρία, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 8 χρόνια που κατέχω συσκεύες κινητής, ποτέ δε μου κράτησε η μπαταρία 4 μέρες (από το Ericsson T10s μέχρι το Xperia!! :lol:) Για τον task manager τα έχω πει και παραπάνω πολλές φορές και έχεις δίκιο ότι είναι περιττός και μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει, αν χρησιμοποιείται λάθος. Όχι όμως ότι είναι πόντιοι όσοι επιλέγουν να τον χρησιμοποιήσουν... Σε κάθε περίπτωση, προσβάλλεις ένα ολόκληρο λαό (!) ΚΑΙ μια ομάδα χρηστών. :worry: Όσο για την κάμερα, ναι όλοι έχουμε δει και καλύτερες, αλλά σε καλό φωτισμό τα πηγαίνει καλά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι το "δυνατό σημείο" της συσκεύης. Αυτά τα ολίγα και καλωσόρισες στην παρέα! Edited June 2, 2010 by Lillifee Παράθεση iRiD@k! FB | Twitter | Email [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
periskalimera Δημ. June 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2010 (edited) Να κάμνω κι εγώ ένα προσωπικό σχόλιο για την μπαταρία...; ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ λοιπόν, θέλω η μπαταρία του κινητού μου να κρατάει έναν ακέραιο αριθμό κύκλων ημέρας. Εξηγούμαι... Δε με νοιάζει να κρατάει μιάμιση μέρα, και στο "μισό" αυτό να μένω από μπαταρία! Θέλω να ξυπνάω το πρωί, να βγάζω το κινητό από τον φορτιστή και να μου κρατάει τουλάχιστον μέχρι το ίδιο βράδυ... Τα ενδιάμεσα μόνο προβλήματα θα μου επιφέρουν. Πάντα με τη λογική του να μη φορτίζω το κινητό χωρίς να έχει εξαντληθεί τελείως η μπαταρία του (κάτι το οποίο δεν πιστεύω ότι ισχύει πια -come on, αυτό δεν είναιο το πλεονέκτημα της τεχνολογία "ιόντων λιθίου"...; η ενδιάμεση φόρτιση...- αλλά είπα να το κάνω μετά από καβγά με φίλο γιατί τα δύο τελευταία μου κινητά -με Symbian- δεν πιάναν ούτε μέρα). So, το μόνο που θέλω είναι να μου κρατάει τουλάχιστον 18 ώρες... Όσον αφορά τον κύριο με τα ατυχή -μπορώ να πω- σχόλια, δεν ξέρω κανένα κινητό που, με φυσιολογική χρήση -ακόμα κι αυτήν που περιγράφεις-, να κρατάει τέσσερις μέρες, κάτι που δε σημαίνει φυσικά ότι δεν υπάρχει κιόλας.:) Απλά επειδή ο καθένας ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ τη χρήση που κάνει, οι υπόλοιποι είμαστε σε -κάποια τουλάχιστον- θέση να κρίνουμε αν είναι φυσιολογικό ή όχι να αποφορτίζεται γρήγορα η συσκευή. Επίσης, λάβε υπόψιν σου ότι ΔΕΝ είναι όλες οι μπαταρίες ίδιες... Πρώτον μπορεί να είναι από διαφορετικά εργοστάσια, και δεύτερον αρκετές απ'αυτές μπορεί να είναιο προβληματικές. Ή -αυτό που όλοι ευχόμαστε- μπορεί να είναι πρόβλημα software και προσπαθούμε να το λύσουμε. Όσον αφορά τα λεγόμενα του θηλυκού της παρέας, θα συμφωνήσω απόλυτα.:) Επειδή κι εγώ ζούσα σε περιοχή με σήμα-ντροπή για όλες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, όπου έπιανες καλύτερα δίκτυα εκ Τουρκίας, παρά ελληνικά και χρεωνόμασταν ευρώωωω και ευρώ σε "roaming", γιατί τα κινητάκια ήταν στο αυτόματο και ξαναγυρνούσαν σε αυτό μετά την αφαίρεση της μπαταρίας -και άντε να εξηγήσεις στους γονείς τώρα...-, κάτι ξέρω...:) Ωχ, πολλά έγραψα... :P Sorry για το μακροσκελές post, μάλλιον ξέφυγα λίγο...:) Edited June 2, 2010 by periskalimera Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lillifee Δημ. June 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2010 Να κάμνω κι εγώ ένα προσωπικό σχόλιο για την μπαταρία...; ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ λοιπόν, θέλω η μπαταρία του κινητού μου να κρατάει έναν ακέραιο αριθμό κύκλων ημέρας. Εξηγούμαι... Δε με νοιάζει να κρατάει μιάμιση μέρα, και στο "μισό" αυτό να μένω από μπαταρία! Θέλω να ξυπνάω το πρωί, να βγάζω το κινητό από τον φορτιστή και να μου κρατάει τουλάχιστον μέχρι το ίδιο βράδυ... Τα ενδιάμεσα μόνο προβλήματα θα μου επιφέρουν. Πάντα με τη λογική του να μη φορτίζω το κινητό χωρίς να έχει εξαντληθεί τελείως η μπαταρία του (κάτι το οποίο δεν πιστεύω ότι ισχύει πια :bow: :bow: :bow: Δε μπορώ να πω τίποτα άλλο. Ξέρουμε ότι με τα σημερινά smartphones η φόρτιση το βράδυ, ή όταν είμαστε στη δουλειά είναι καθημερινή ανάγκη. Σημασία έχει να μας βγάζει για τις ώρες που δεν έχουμε πρόσβαση σε ρεύμα! Και αυτές οι ώρες όλο και λιγοστεύουν! Το προηγούμενό μου τηλέφωνο το φόρτιζα ακόμα και από τη USB πάνω στο dvd player που έχουμε στη δουλειά!! :lol: Παράθεση iRiD@k! FB | Twitter | Email [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
arismastrokostas Δημ. June 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2010 Για να αλλάξω ελαφρώς το θέμα, αλλά πάλι έχει να κάνει και με τη μπαταρία: Το τσεκάρισμα της επιλογής "Google Background Data" προφανώς επιφέρει μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας όταν συνδυάζεται και με το τσεκάρισμα των από κάτω "αυτόματος συγχρονισμός, calendar, contacts, κτλ, γιατί το σύστημα συνδέεται ανά τακτά διαστήματα και συγχρονίζει. Και μάλιστα έχω διαβάσει και αλλού (androidforums) οτι μπορεί να έχει και σημαντικό αντίκτυπο στη διάρκεια της μπαταρίας. Αν όμως το "Google Background Data"είναι επιλεγμένο μόνοτου, χωρίς τον αυτόματο συγχρονισμό, τότε έχει καμία διαφορά για τη μπαταρία; Και τι νόημα έχει να είναι σκέτα αυτό επιλεγμένο; Το μόνο που έχω δει είναι οτι χρειάζεται για να χρησιμοποιήσεις το Android Market. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gepall Δημ. June 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2010 Μπορεί κάποιος να μου πεί αν με κλειστή τη συσκευή λειτουργεί το ξυπνητήρι? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lillifee Δημ. June 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2010 Για να αλλάξω ελαφρώς το θέμα, αλλά πάλι έχει να κάνει και με τη μπαταρία: Το τσεκάρισμα της επιλογής "Google Background Data" προφανώς επιφέρει μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας όταν συνδυάζεται και με το τσεκάρισμα των από κάτω "αυτόματος συγχρονισμός, calendar, contacts, κτλ, γιατί το σύστημα συνδέεται ανά τακτά διαστήματα και συγχρονίζει. Και μάλιστα έχω διαβάσει και αλλού (androidforums) οτι μπορεί να έχει και σημαντικό αντίκτυπο στη διάρκεια της μπαταρίας. Αν όμως το "Google Background Data"είναι επιλεγμένο μόνοτου, χωρίς τον αυτόματο συγχρονισμό, τότε έχει καμία διαφορά για τη μπαταρία; Και τι νόημα έχει να είναι σκέτα αυτό επιλεγμένο; Το μόνο που έχω δει είναι οτι χρειάζεται για να χρησιμοποιήσεις το Android Market. Αν δεν έχεις επιλέξει να κάνει συγχρονισμό με Google Contacts, Calendar, Gmail τότε απλώς το Market αραιά και πού (νομίζω 1 φορά τη μέρα) απλά τσεκάρει αν υπάρχουν νέες εκδόσεις στις εφαρμογές που έχεις εγκαταστήσει μέσω αυτού. Εγώ έχω ενεργοποιημένα τα background data αλλά τικαρισμένο μόνο το Gmail (γιατί θέλω να παίρνω τα mail μου άμεσα) και δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα στην μπαταρία. Μπορεί κάποιος να μου πεί αν με κλειστή τη συσκευή λειτουργεί το ξυπνητήρι? Όχι, δε γίνεται αυτό. Παράθεση iRiD@k! FB | Twitter | Email [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Privateer10 Δημ. June 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2010 Μπορεί κάποιος να μου πεί αν με κλειστή τη συσκευή λειτουργεί το ξυπνητήρι? Δυστιχώς Οχι! :( Ουπςςς μαζί το απαντήσαμε :-p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts