sagiadinos Δημοσιεύτηκε February 12, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 12, 2004 Εχω βιντεοκάμερα sony 8mm (πιστεύω ότι αυτές είναι αναλογικές βιντεοκάμερες με κασέτα) και θέλω να μεταφέρω την εικόνα και ήχο στο σκληρό δίσκο ή σε CD ή DVD.Μήπως γνωρίζει κάποιος άν γίνεται και με ποιό τρόπο; Χρειάζεται κάποιο ειδικό καλώδιο (π.χ. από διπλό RCA της κάμερας σε USB για computer) ; Η μήπως θέλει κάποιο πρόγραμμα ή κάποιον άλλο τρόπο; Η βιντεοκάμερα έχει έξοδο διπλό τζακ RCA. Αν κάποιος ξέρει κάτι, πολύ τον παρακαλώ ας με βοηθήσει. Ευχαριστώ. :o Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikTG Δημ. February 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2004 Αν η καμερά σου δεν είναι ψηφιακή τότε σύνδεση USB ή FireWire για μεταφορά στο PC αποκλείεται.Αν είναι αναλογική οπως λες τότε η μεταφορά γίνεται μέσω μιας κάρτας οθόνης ή τηλεόρασης που έχει έισοδο Video in ή έιδικής κάρτας για Video Capture (που έιναι συνήθος αρκετά ακριβη) και χρήσης Software. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lospsi Δημ. February 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2004 xreiazesai ena kalwdio kai mia karta pou kanei auth thn douleia. to kalutero meros gia na ta breis einai se kapoio magazi ths sony Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
emufear Δημ. February 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2004 Ακριβώς αυτή τη στιγμή θα έφτιαχνα αυτό το topic. Και εγώ έχω μια αναλογική κάμερα Sony. Γνωρίζω ότι αυτό για να γίνει χρειάζεται μια κάρτα video-in. Πόσο κοστίζουν και τι χρειάζεται να διαθέτουν; Από συμπίεση τι γίνεται; Έχω υπολογίσει μια ώρα περίπου 130GB. Αφού μεταφερθεί είναι πλήρως επεξεργάσιμο το βίντεο όπως από μια ψηφιακή; Παράθεση Κλάψαμε με στίχους που γραφτήκαν για τις πτώσεις των όμορφων, ανέγγιχτων, απόμακρων ονείρων... Current User of: Samsung Omnia II Previous User of: Siemens C11, Siemens S6, Nokia 3210, Ericsson T28s, Ericsson T29s, Sony Ericsson T68i, Sony Ericsson T610, Sony Ericsson P800, Qtek 8310 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gary Kokkin Δημ. February 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2004 Xρησιμοποιώ VGA με video in .Mεταφέρω την ταινία μέσω του ειδικού ανταπτορα που παρέχεται μαζί με την VGA -βύσματα RCA,S-VHS σε ότι φορματ θέλω (και Divx ) με το Cyberlink powerdirector 3 . Mετα το γράφω όπου θέλω (και μεσα από το ιδιο πρόγραμμα γίνεται) . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. February 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2004 εγω πηρα καρτα τηλεορασης γιαυτη τη δουλεια. Γραφω απο την καμερα, απο αναλογικο βιντεο, η απο tv (δεν εχω καρτα γραφικων με video in), και βλεπω και τηλεοραση, οποτε μαλλον ειναι η καλυτερη λυση. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sagiadinos Δημ. February 12, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2004 Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις άμεσες απαντήσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIDEOMIX Δημ. February 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος emufear (12 Φεβ. 2004 , 23:58) Ακριβώς αυτή τη στιγμή θα έφτιαχνα αυτό το topic. Και εγώ έχω μια αναλογική κάμερα Sony. Γνωρίζω ότι αυτό για να γίνει χρειάζεται μια κάρτα video-in. Πόσο κοστίζουν και τι χρειάζεται να διαθέτουν; Από συμπίεση τι γίνεται; Έχω υπολογίσει μια ώρα περίπου 130GB. Αφού μεταφερθεί είναι πλήρως επεξεργάσιμο το βίντεο όπως από μια ψηφιακή; Εγώ είμαι φωτογράφος και κάνω και βιντεοσκοπήσεις. Το κόστος που αναρωτιέσαι, ξεκινάει απο 20000δρχ μέχρι εκατομύρια.Οσο για το μέγεθος των bites που αναφέρεις, σε καμμιά περίπτωση δεν χρειάζεται 130 γίγα για μια ώρα βίντεο. Εμένα για εναν γάμο π.χ. μου "τρώει" γύρω στα 8-10 gigabyte. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
emufear Δημ. February 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2004 Αγόρασα με 55 ευρώ το Κ-World DVD Maker που έχει composite και s-video in από το Πλαίσιο. Θα το δοκιμάσω όταν βρω χρόνο και θα σας πω εντυπώσεις. Τα 130 γίγα ήταν υπολογισμοί για εντελώς ασυμπίεστο αναλογικό βίντεο. Παράθεση Κλάψαμε με στίχους που γραφτήκαν για τις πτώσεις των όμορφων, ανέγγιχτων, απόμακρων ονείρων... Current User of: Samsung Omnia II Previous User of: Siemens C11, Siemens S6, Nokia 3210, Ericsson T28s, Ericsson T29s, Sony Ericsson T68i, Sony Ericsson T610, Sony Ericsson P800, Qtek 8310 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. February 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2004 !!! ti poliploka einau auta pou lete re paidia!an einai etsi, to video in se ti xrisimeuei???sigxwreste me exei poli kairo pou to psaksa kai ta exw ksexasei! meta vias 8imamai tis diafores S-video kai Composite! @Gary Kokkin poia karta grafikwn exeis? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
florinaperis Δημ. February 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος emufear (17 Φεβ. 2004 , 00:00) Αγόρασα με 55 ευρώ το Κ-World DVD Maker που έχει composite και s-video in από το Πλαίσιο. Θα το δοκιμάσω όταν βρω χρόνο και θα σας πω εντυπώσεις. Τα 130 γίγα ήταν υπολογισμοί για εντελώς ασυμπίεστο αναλογικό βίντεο. Ενδιαφέρομαι για κάτι τέτοιο και εγώ, για το laptop (από βιντεοκάμερα θέλω να γράψω στο laptop). Περιμένω να δω πως σου φάνηκε το Κ-World DVD Maker, αν το δοκιμάσεις με s-video περισσότερο. Παράθεση 30+ Years Radio Producer at ERT A.E. https://www.tiktok.com/@pericles_moulis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. February 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2004 To eho ego edo kai 2 mines peripou.Einai poli kalo kai aksizei ta lefta tou.Den mporeis na vreis kai tipota allo me paraplisio kostos alloste... Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gary Kokkin Δημ. February 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος l3ft3r1s (17 Φεβ. 2004 , 00:38) @Gary Kokkin poia karta grafikwn exeis? Ποιος ο λόγος ? Πολλες κάρτες πλέον έχουν video in ,δεν είναι κάτι το αξιοπεριέργο,ούτε η "καλή" κάρτα αποδίδει "καλύτερα" στο video in,από κάποια άλλη θεωρητικά ισχυρότερη σε frames κλπ .... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gary Kokkin Δημ. February 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 Καλώδιο σύνδεσης USB 2.0 από RCA audio-video ,για κάμερες κλπ που δεν διαθέτουν .... K-WORLD XPERT DVD MAKER USB 2.0/MPEG II/IV http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=1&Catalog_Id=1&Merchant_Id=1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sagiadinos Δημ. February 22, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2004 Το πρόβλημα λύθηκε πλήρως με το K-WORLD........Ευχαριστώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kukukali Δημ. July 1, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2004 Εχω μια καμερα sony pc 110e........και υπαρχει προβλημα συνδεσης με το pc. Υπαρχουν 2 συνδεσεις......μια usb για τη memory stick,(την οποια βλεπω στο pc ειναι οκ.) και μια dv in/out για το βιντεο.........εδω αρχιζουν τα προβληματα......οταν συνδεω με FireWire μου βγαζει λαθος! Σημειωτεον οτι πριν δεν ειχα κανενα προβλημα.......(χρησιμοποιω το pinnacle) Στο device manager to ΙΕΕΕ 1394 δουλευει κανονικα........μου βγαζει μονο προβλημα ενα 61883 device class(?) και αυτο οταν βαζω την καμερα στο VCR(βιντεο). Καμμια ιδεα;ευχαριστω! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JAs0nX Δημ. December 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2005 Παιδια ενα μικρο προβληματακι με video capturing εχω. Συνδεω την καμερα που εχω με το PC... Συγκεκριμενα η καρτα γραφικων παιρνει εναν ανταπτορα απο πισω που εχει 4 υποδοχες. Composite In/Out , Svideo in/out. Συνδεω το κιτρινο της καμερας στο Composite IN και τα ασπρα κοκκινα στην καρτα ηχου. Ανοιγω το movie maker... κανω capture και γιοκ! εχω μονο ηχο..η εικονα χανεται. και ρωτω...τι ρυθμισεις χρειαζονται? στα cammera settings βαζω (το default) ΝΤSC_M. Δοκιμασα και PAL_B αλλα τιποτα. τι πρεπει να βαλω...? δεν ξερω αν βοηθαει αλλα η καμερα μου ΔΕΝ ειναι καμμια miniDV η κατι τετοιο...ειναι HI8 (παλιουτσικη δλδ) ! Εννοειται video source εχω βαλει αυτο που πρεπει (nvidia WDM κλπ)... μου εχει σπασει τα νευρα τι φταιει? το σπαστικο ειναι οτι πριν απο κανα χρονο εκανα την ιδια δουλεια και δουλεψε.αλλα δεν θυμαμαι ρυθμισεις! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JAs0nX Δημ. December 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2005 κανεις? plz αμα ξερετε πειτε κατι να ψαξω τουλαχιστον... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aisopos Δημ. December 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2005 κανεις? plz αμα ξερετε πειτε κατι να ψαξω τουλαχιστον... Το Movie Maker είναι της πλάκας. Μην ασχολήσαι μ' αυτό. Ψάξε να βρεις κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο το οποίο κάνει και εγγραφή βίντεο. Εγώ χρησιμοποιώ το Ulead Video Studio, αλλά υπάρχει πληθώρα τέτοιων προγραμμάτων. Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fonzi Δημ. January 22, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2006 Παιδιά μου έχει χαλάσει η κάμερα. Πως μπορώ να περάσω τις 8μμ στερεο κασέτες τωρα; Νοικιάζει κάποιος 8μμ στερεο σονυ κάμερα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stratus Δημ. January 22, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2006 Παιδιά μου έχει χαλάσει η κάμερα. Πως μπορώ να περάσω τις 8μμ στερεο κασέτες τωρα; Νοικιάζει κάποιος 8μμ στερεο σονυ κάμερα; εγω εχω τετοια βιντεοκαμερα.Αμα θελεις στειλε πμ Παράθεση Η συζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο επίλυσης διαφορών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telePS Δημ. March 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2006 Εχω έχω μια αναλογική κάμερα JVC και θέλω να περάσω τις κασσέτες στο pc. Κάρτα capturing έχω την Xpert TV-PVR 883 (απο πλαίσιο). Και ερωτώ: Πώς μπορώ να τα περάσω στην καλύτερη ποιότητα με την μικρότερη θυσία GB; Απο τα Mpeg 1,2,4 και AVI. Ποίο είναι το ποιό ποιοτικό;; Κατατοπίστε με λιγάκι...plz Παράθεση Πάτρα - Αεροδρόμιο Αράξου Πάτρας - Ειδήσεις από την Πάτρα - Car upholstery cleaner Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. March 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2006 Εχω έχω μια αναλογική κάμερα JVC και θέλω να περάσω τις κασσέτες στο pc. Κάρτα capturing έχω την Xpert TV-PVR 883 (απο πλαίσιο). Και ερωτώ: Πώς μπορώ να τα περάσω στην καλύτερη ποιότητα με την μικρότερη θυσία GB; Απο τα Mpeg 1,2,4 και AVI. Ποίο είναι το ποιό ποιοτικό;; Κατατοπίστε με λιγάκι...plz Kαλύτερο είναι το avi αλλά υπολόγιζε περίπου 13gb ανα 1 ώρα βίντεο.Έπειτα μπορείς να κάνεις και ευκολότερα μοντάζ(πχ να βάλεις τίτλους και εφε) χρησιμοποιώντας ακόμη και το windows movie maker των xp.Για να το περάσεις σε dvd θα χρειαστείς και ένα πρόγραμμα για να μετατρέψεις το avi αρχείο σε mpeg2.Έπειτα από άποψη ποιότητας ακολουθεί το mpeg2.Aν βάλεις bitrate 6500 και άνω και την ποιότητα στο 1000 θα πετύχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.Υπολόγιζε από άποψη χώρου γύρω στα 3,5 -4 gb ανά ώρα.Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι το αρχείο δεν είναι τόσο εύκολα επεξεργάσιμο όσο το avi. Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts