Jump to content

[Επίσημο] Nokia 5230

nervous
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα, Κάθε φορά που θέλω να αφιαρέσω την κάρτα μνήμης από το κινητό (πατώντας το πλήκτρο απενεργοποιησης και υστερα αφαιρεση καρτα μνήμης) μου λεει πως κάποιες εφαρμογές θα κλείσουν. Το θέμα είναι πως δεν τρέχουν κάποιες εμφανές εφαρμογές και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να δω αυτές που τρέχουν στο "παρασκήνιο" και λογικά καταναλώνουν και ram.

Ευχαριστώ!!!

• Απαντήσεις 727
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ.:)

Σαν καινούργιος χρήστης καλό είναι να διαβάσεις το faq της πρώτης σελίδας,θα σε βοηθήσει πολύ στα πρώτα σου βήματα Διαβάστε πριν ρωτήσετε: S60 5th Edition Platform FAQ

Εκεί θα βρεις και την απάντηση στην ερώτησή σου Περί μπαταρίας και πρώτης φόρτισης...

Καλή παραμονή και καλή συνέχεια.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

και αυτα που λενε να το αφησεις παραπανω ωρες ωστε να ανοιξει η μπαταρια ισχυουν?

ευχαριστω για τις απαντησεις θα διαβασω τα link

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνυμάτων.

Edited by impreza_sti

Να ανοίξει;:lol: Αν εχεις NiCd ίσως αλλά από όσο ξέρω βρισκόμαστε στο 2010.:lol:

Οχι φίλε μου, σου είπα μέχρι να φορτίσει και το βγάζεις.

Ι need a six month vacation, twice a year.

Μερικες ερωτησεις και εγω.ΚΑταρχας οταν πλεο ν κανω τηλεφωνηματα ο αριθμος αποκρυπτεται.Στο SE K800 υπηρχε επιλογη αν θες να αποστελεται ο αριθμος σου η οχι,.Στο ΝΟΚΙΑ δε μπορω να βρω κατι αντιστοιχο.

Ακομη στην κυρια οθονηεχει μεινει μια εικονα(οταν κανωει κληση στις επαδες βγαζει διπλα απο το νουμερο την εικονα ενος ανθρωπου-συγχωρεστε την ασχετοστυνη μου-) απο ενα τηλεφωνο που εκανα.Πως σβηνεται?

Τελος στην κυρια οθονη παλι αναφερει" εγκατασταση e-mail.Επειδη δε σκοπευω στο εγγυς μελλον να εγκαταστησω e-mail πως σβηνω την ειδοποιηση?

Μερικες ερωτησεις και εγω.ΚΑταρχας οταν πλεο ν κανω τηλεφωνηματα ο αριθμος αποκρυπτεται.Στο SE K800 υπηρχε επιλογη αν θες να αποστελεται ο αριθμος σου η οχι,.Στο ΝΟΚΙΑ δε μπορω να βρω κατι αντιστοιχο.

Ακομη στην κυρια οθονηεχει μεινει μια εικονα(οταν κανωει κληση στις επαδες βγαζει διπλα απο το νουμερο την εικονα ενος ανθρωπου-συγχωρεστε την ασχετοστυνη μου-) απο ενα τηλεφωνο που εκανα.Πως σβηνεται?

Τελος στην κυρια οθονη παλι αναφερει" εγκατασταση e-mail.Επειδη δε σκοπευω στο εγγυς μελλον να εγκαταστησω e-mail πως σβηνω την ειδοποιηση?

1. Ρυθμίσεις κλήσεων

Επιλέξτε Μενού > Ρυθμίσεις. Επιλέξτε Κλήσεις > Κλήση και από τα ακόλουθα:

● Αποστολή στοιχείων μου — Επιλέξτε Ναι για να εμφανίζεται ο αριθμός του

τηλεφώνου σας στο πρόσωπο που καλείτε. Για να χρησιμοποιήσετε τη ρύθμιση

που έχετε συμφωνήσει με το φορέα παροχής υπηρεσιών σας, επιλέξτε Ρύθμιση

2.Επιλέξτε Μενού > Ρυθμίσεις και Προσωπικό > Θέματα.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε θέματα για να αλλάζετε την όψη της οθόνης, όπως

ταπετσαρίες και διατάξεις του κύριου μενού. (ψάξε το "αρχική οθόνη" και απενεργοποίησε την ειδοποίηση email).

3. Για την φωτογραφία που λες δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς..

Πάντως μπορείς να αφιερώσεις 5 λεπτά να διαβάσεις τις οδηγίες που ήρθαν με το τηλέφωνό σου!!!

Ρε παιδιά να σας ρωτήσω και γω κάτι...Στα Sony Ericsson όταν έγραφες μια σημείωση σου έδινε την δυνατότητα να εμφνίζεται στην οθόνη αναμονής (στην περιπτωση των Nokia στην Αρχική Οθόνη). Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνεται και τώρα?

Ρε παιδιά να σας ρωτήσω και γω κάτι...Στα Sony Ericsson όταν έγραφες μια σημείωση σου έδινε την δυνατότητα να εμφνίζεται στην οθόνη αναμονής (στην περιπτωση των Nokia στην Αρχική Οθόνη). Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνεται και τώρα?

δυστηχώς δεν γίνετε όσο αφορά τις σημειώσεις... μπορείς όμως να βάλεις μια σημείωση ημερολογλιου ή μια σύσκεψη...!!!

Θα πρέπει να αλλάξεις και το αρχικό θέμα ώστε να σου εμφανίζει τις υποχρεώσεις ημερολογίου...

Edited by mantsag1

δυστηχώς δεν γίνετε όσο αφορά τις σημειώσεις... μπορείς όμως να βάλεις μια σημείωση ημερολογλιου ή μια σύσκεψη...!!!

Θα πρέπει να αλλάξεις και το αρχικό θέμα ώστε να σου εμφανίζει τις υποχρεώσεις ημερολογίου...

αχα...και αυτό μου κάνει...πώς γίνεται όμως αυτό?

ααα...και κάτι άλλο...είχα σε μία φωτογραφία (έδειχνε ένα θέμα) ότι στην αρχική οθόνη εμφανίζονταν γιορτές..κάτι σαν εορτολόγιο...δεν ξέρω βέβαια αν αυτό είναι ρύθμιση από τη γνωστή εφαρμογή ή οχι...

αχα...και αυτό μου κάνει...πώς γίνεται όμως αυτό?

ααα...και κάτι άλλο...είχα σε μία φωτογραφία (έδειχνε ένα θέμα) ότι στην αρχική οθόνη εμφανίζονταν γιορτές..κάτι σαν εορτολόγιο...δεν ξέρω βέβαια αν αυτό είναι ρύθμιση από τη γνωστή εφαρμογή ή οχι...

χωρίς παρεξήγηση αλλά πλάκα κάνεις? δεν ξέρεις να μπεις στο ημερολόγιο του κινητού να βάλεις μια υποχρέωση? Δεν την έχεις τη συσκευή μπροστά σου? αν την έχεις ψάξε τη και λίγο!!!!

Μήπως στη φωτογραφία ήτανε το Ν97? Στο Νοκια 5800, 5530 και 5230 που δεν υποστηρίζουν widget στην αρχική οθόνη δεν γίνετε αυτό... θα πρέπει να μπεις στις εφαρμογές και να την ανοίξεις την εφαρμογή, είτε είναι java ή αρχείο .sis...

χωρίς παρεξήγηση αλλά πλάκα κάνεις? δεν ξέρεις να μπεις στο ημερολόγιο του κινητού να βάλεις μια υποχρέωση? Δεν την έχεις τη συσκευή μπροστά σου? αν την έχεις ψάξε τη και λίγο!!!!

Μήπως στη φωτογραφία ήτανε το Ν97? Στο Νοκια 5800, 5530 και 5230 που δεν υποστηρίζουν widget στην αρχική οθόνη δεν γίνετε αυτό... θα πρέπει να μπεις στις εφαρμογές και να την ανοίξεις την εφαρμογή, είτε είναι java ή αρχείο .sis...

Αν το είχα βρει δεν θα ρώταγα...και αν σου κάνει τόσο κόπο να μου απαντήσεις άστο...όλο και κάποιος θα υπάρχει στο forum που θα είναι πρόθυμος να με βοηθήσει..:mad:

Και κάτι άλλο...στο ημερολόγιο και ξέρω να μπαίνω και ξέρω να βάζω υπενθύμιση...στην αρχική οθόνη δεν ξέρω πως να το βάλω..

Edited by modaristis

Αν το είχα βρει δεν θα ρώταγα...και αν σου κάνει τόσο κόπο να μου απαντήσεις άστο...όλο και κάποιος θα υπάρχει στο forum που θα είναι πρόθυμος να με βοηθήσει..:mad:

Και κάτι άλλο...στο ημερολόγιο και ξέρω να μπαίνω και ξέρω να βάζω υπενθύμιση...στην αρχική οθόνη δεν ξέρω πως να το βάλω..

κάτσε ρε συ ένα λεπτό και όπως σου είπα χωρίς παρεξήγηση πριν, δεν βλέπεις το εικονίδιο του ημερολογίου στο κινητό σου? δηλαδή θα πρέπει να σου πει κάποιος λεπτομερείς οδηγίες πως να πατήσεις το εικονίδιο του ημερολογίου, τι να επιλέξεις κτλ κτλ...?

Απο τη στιγμή που σου γράφω πριν ότι θα πρέπεις να πας στο ημερολόγιο και να δημιουργήσεις μια "υποχρέωση", τι παραπάνω να σου πει κάποιος?:confused:

ας σου απαντήσει λοιπόν κάποιος για την ρύθμιση της αρχικής οθόνης αφού προφανώς δεν έχεις και πολύ όρεξη να το ψάξεις λίγο το κινητό σου...:ninja:

κάτσε ρε συ ένα λεπτό και όπως σου είπα χωρίς παρεξήγηση πριν, δεν βλέπεις το εικονίδιο του ημερολογίου στο κινητό σου? δηλαδή θα πρέπει να σου πει κάποιος λεπτομερείς οδηγίες πως να πατήσεις το εικονίδιο του ημερολογίου, τι να επιλέξεις κτλ κτλ...?

Απο τη στιγμή που σου γράφω πριν ότι θα πρέπεις να πας στο ημερολόγιο και να δημιουργήσεις μια "υποχρέωση", τι παραπάνω να σου πει κάποιος?:confused:

ας σου απαντήσει λοιπόν κάποιος για την ρύθμιση της αρχικής οθόνης αφού προφανώς δεν έχεις και πολύ όρεξη να το ψάξεις λίγο το κινητό σου...:ninja:

φίλε μου το έψαξα...και όπως σου είπα δν βρήκα κάτι!

Αν πας στις ρυθμίσεις και ψάξεις λίγο θα το βρεις, είναι σχετικό με το θέμα αναμονής αν θυμάμαι καλά..

Σημείωση: αυτό που θα βρεις είναι το θέμα που επιτρέπει να βλέπεις τις καταχωρήσεις του ημερολογίου στην οθόνη αναμονής.

Edited by kokorets

Ρυθμίσεις > Προσωπικό > Αρχική οθόνη > Αρχική οθόνη [υπομενού] > επιλογή στο αντίστοιχο τετραγωνάκι του ημερολογίου. :)

Στο πακέτο που αγόρασα το 5230 δεν είχε επιπλέον καπάκια (τα χρωματιστά) για την μπαταρία. Εχετε καποιο λινκ για να πάρω;
Ι need a six month vacation, twice a year.

Πάντως μπορείς να αφιερώσεις 5 λεπτά να διαβάσεις τις οδηγίες που ήρθαν με το τηλέφωνό σου!!!

Σε διαβεβαιω φιλε οτι εχω αφιερωσει πολυ χρονο απλα το manual ετσι οπως το αντιλαμβανομαι κανει μια απλη παρουσιαση και ειναι αρκετα ασαφες.

Για παραδειγμα οσο και να φαινεται περιεργο δεν εχω καταφερει να μεταφερω ακομη εναν φακελο μα ΜΡ3 απο τον υπολογιστη μου στο τηλεφωνο.Το συνδεω με usb επιλεγω μαζικη μεταφορα κανω αντιγραφη στο φακελο music ητς καρτας μνημης αλλα τιποτα.

Επιπλεον δεν εχω βρει απο που μπορω ανα πασα στιγμη να ελεγξω την χωρητικοτητα της καρτας μνημης και της μνημης του κινητου.

Και κατι τελευταιο.Πηρα τη ζελατινα που προαναφερθηκε για το κινητο.ΘΑ ακολουθησω τη διαδικασια που περιγραφει μεσα και τα διαφορα video στο υοθτθβε.Απλα 2 ερωτησεις.Η ζελατινα αυτη μειωνει την αποδοση της οθονης κτλ του κινητου και επιπλεον αν στο μελλον θελω μπορω να την αφαιρεσω ή οχι?

Φίλε cult εγώ πήρα αυτή τη ζελατίνα απο e-shop. Είναι για 5800 αλλά εφαρμόζει τέλεια στο 5230. Με τη συγκεκριμένη ζελατίνα δεν είδα κάποια μεταβολή στην απόδοση της οθόνης. Μόνο ελάχιστη πίεση παραπάνω (νομίζω). Οτί μπορείς να την αφαιρέσεις είναι σίγουρο (με πολλή προσοχή) αλλά δεν ξέρω αν κάνει κακό στην οθόνη σου :/

Ρυθμίσεις > Προσωπικό > Αρχική οθόνη > Αρχική οθόνη [υπομενού] > επιλογή στο αντίστοιχο τετραγωνάκι του ημερολογίου. :)

εκεί πήγα από την αρχή αλλά έχει μόνο συντομεύσεις και επαφές :/

Σε διαβεβαιω φιλε οτι εχω αφιερωσει πολυ χρονο απλα το manual ετσι οπως το αντιλαμβανομαι κανει μια απλη παρουσιαση και ειναι αρκετα ασαφες.

Για παραδειγμα οσο και να φαινεται περιεργο δεν εχω καταφερει να μεταφερω ακομη εναν φακελο μα ΜΡ3 απο τον υπολογιστη μου στο τηλεφωνο.Το συνδεω με usb επιλεγω μαζικη μεταφορα κανω αντιγραφη στο φακελο music ητς καρτας μνημης αλλα τιποτα.

Επιπλεον δεν εχω βρει απο που μπορω ανα πασα στιγμη να ελεγξω την χωρητικοτητα της καρτας μνημης και της μνημης του κινητου.

Και κατι τελευταιο.Πηρα τη ζελατινα που προαναφερθηκε για το κινητο.ΘΑ ακολουθησω τη διαδικασια που περιγραφει μεσα και τα διαφορα video στο υοθτθβε.Απλα 2 ερωτησεις.Η ζελατινα αυτη μειωνει την αποδοση της οθονης κτλ του κινητου και επιπλεον αν στο μελλον θελω μπορω να την αφαιρεσω ή οχι?

λοιπόν, αυτό που σου έγραψα δεν το έγραψα για "να σου τη πω", απλώς οι απαντήσεις πολλές φορές είναι μπροστά μας (στις οδηγίες) χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις να σου απαντήσει κάποιος στο φόρουμ....

γιατί δεν βγάζεις τη κάρτα μνήμης να τη βάλεις σε ένα card reader να περάσεις ότι γουστάρεις στην κάρτα μνήμης (για μουσική θα σου έλεγα να φτιάξεις ένα φάκελο με το όνομα "mp3") και μετά να την βάλεις στο κινητό? αυτό κάνω συνήθως εγώ...

όταν ανοίξεις μετά την εφαρμογή της μουσικής και κάνεις ανανέωση της βιβλιοθήκης θα δεις ότι θα στα εμφανίσει...

Γενικά βεβαιώσου ότι έχεις εγκαταστήσει στο PC σου το OVI SUITE...

Τη ζελατίνα στο 5530 που είχα (αδερφάκι του 5230) δεν έβαλα ποτέ μου ζαλατίνα στην οθόνη και για όσο καιρό το είχα δεν είχε καμιά γρατζουνιά..

Εννοείται ότι βγαίνει αμα δεν τη θέλεις... Διαφορά στην απόδοση θα δεις μόνο αμα βάλεις καμιά εφαρμογή για ζωγραφική και χρησιμοποιείς τη γραφίδα για να ζωγραφίζεις...

αυτά, καλή συνέχεια...:)

εχει γινει σε κανενα το εξης ενω οταν κλεισεις το κινητο βραδυ να εχει η μπαταρια φουλ γραμμες και την αλλη μερα να το ανοιξει και να χει πεσει η μπαταρια κατα 2 γραμμες

εχει γινει σε κανενα το εξης ενω οταν κλεισεις το κινητο βραδυ να εχει η μπαταρια φουλ γραμμες και την αλλη μερα να το ανοιξει και να χει πεσει η μπαταρια κατα 2 γραμμες

Είναι ένα πολύ γνωστό bug των Symbian (τουλάχιστον στην 5th edition).

Ο δείκτης της μπαταρίας δεν είναι έγκυρος και, συνήθως, δείχνει full για πολύ μεγάλο διάστημα και έπειτα κατεβαίνει απότομα!

[sIGPIC][/sIGPIC]

It only ends once. Anything that happens before that is just progress.

και αυτο δεν αντιμετωπιζετε με καποιο τροπο ?

Όχι! Τα μόνα που μπορείς να κάνεις είναι:

1. Να παρατηρήσεις πόσο σου κρατάει η μπαταρία σου (από full μέχρι να βγάλει ειδοποίηση για χαμηλή μπαταρία) και έτσι να υπολογίζεις περίπου πότε πρέπει να το φορτίσεις για να καλύψει τις ανάγκες σου. Έτσι, παραδείγματος χάρη, αν ξέρεις ότι σου κρατάει 1,5 μέρα, μετά από 24 ώρες, ακόμα κι αν δείχνει 5 γραμμές, θα ξέρεις ότι πρέπει να το φορτίσεις γιατί δε θα σου κρατήσει πολύ ακόμα.

2. Να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα παρακολούθησης της μπαταρίας, που θα σου δίνει την ισχύ σε ποσοστά με μεγαλύτερη ακρίβεια, πχ. iON Battery Timer.

[sIGPIC][/sIGPIC]

It only ends once. Anything that happens before that is just progress.

και ενα τελευτεο να μην σας κουραζω. υπαρχει καποια αλλη μπαταρια της nokia συμβατη με το 5230 να εχει μεγαλυτερη χωριτικοτητα