Jump to content

[Επίσημο] Nokia 5800 XpressMusic - Part 2

gianpithio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημερα.Σημερα προεκυψε προβλημα με τα τραγουδια που εχω στην καρτα μνημης.Μου εστειλαν με bt ενα τραγουδι το αποθηκευσα και μετα ειπα να το περασω και στο pc.Συνδεθηκα λοιπον το ειδε σαν ''εξωτερικο σκληρο" ανοιξα οτι επρεπε να ανοιξω αλλα πολλα τραγουδια γιοκ.Δεν τα εβλεπα στπ pc,στο κινητο ομως φαινονταν κανονικα.Δοκιμασα τα παντα (και card reader) αλλα τσου.Καμμια ιδεα???

Σε ποιον φάκελο το αποθήκευσες; Σίγουρα επέλεξες την κάρτα μνήμης και όχι την εσωτερική μνήμη; Αν ναι, τότε ίσως δημιουργεί πρόβλημα η μαμίσια κάρτα μνήμης (αν χρησιμοποιείς αυτή).

• Απαντήσεις 5,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα κι απο μένα. Εδώ και λίγες μέρες είμαι κάτοχος του 5800. Αυτό πο θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: από την ιστοσελίδα http://www.s60v5.us βρήκα κάποιες ενδιαφέρουσες εφαρμογές. Είναι όμως ασφαλισμένα να κατεβάζουμε από εκεί ή θα βρεθούμε με καμιά έκπληξη (virus ας πούμε?)

Μετά την τελευταία αναβάθμιση, συμβαίνει και στις δικές σας συσκευές να κλειδώνουν και να χρειάζονται κωδικό ξεκλειδώματος όταν τις βάζετε σε προφίλ εκτός σύνδεσης, ή να ψάξω για την εφαρμογή που μου δημιουργεί το πρόβλημα? (το κλείδωμα σε αλαγή sim το έχω απενεργοποιημένο )

Δεν μου έχει συμβεί ποτέ παρόλο που χρησιμοποιώ αρκετά συχνά το προφίλ Εκτός Σύνδεσης. Μάλλον κάποια εφαρμογή θα ευθύνεται.

καλησπέρα.ενημερώθηκα από το e-click όπου θα αγοράσω το κινητό,ότι ενδέχεται να είναι γερμανικής εισαγωγής αλλά θα έχω κανονικά 24μηνη εγγύηση.Έχω ακούσει όμως ότι σε περίπτωση που προσπάθησω να κάνω αναβάθμιση στο firmware θα χάσω τα ελληνικά.Ισχύει αυτό; Γιατί αν ισχύει,δεν αξίζει να πάρω τελικά από εκεί το κινητό,ακόμα κι αν το έχουν 50ευρώ φθηνότερα απο το e-shop.Παρακαλώ για κάποια υπεύθυνη απάντηση.Ευχαριστώ.

Και το e-shop έχει παραεισαγωγές από Γαλλία:O

Όπως σου είπα και πριν, αντικαταβολή και δες το imei της συσκευής για να το πεις σε ένα nokia shop για να μάθεις την προέλευσή του;)

Το θέμα είναι ότι απο τα courier δεν αφήνουν να ανοίξεις τη συσκευασία.Οπότε δε γίνεται αυτό που λες φίλε μου δυστυχώς.Δε με πειράζει να είναι παραεισαγωγή αφού θα έχω εγγύηση,απλά θέλω να ξέρω αν κάνοντας update το firmware θα χάσω τα ελληνικά.

Όχι, δεν θα τα χάσεις αν κάνεις την αναβάθμιση μέσω FOTA. Αν πάλι, η συσκευή είναι σφραγισμένη και δεν έχει καν ελληνικά, μπορείς να τα περάσεις πολύ εύκολα αλλάζοντας το product code. Για περισσότερα δες, εδώ.

Όχι, δεν θα τα χάσεις αν κάνεις την αναβάθμιση μέσω FOTA. Αν πάλι, η συσκευή είναι σφραγισμένη και δεν έχει καν ελληνικά, μπορείς να τα περάσεις πολύ εύκολα αλλάζοντας το product code. Για περισσότερα δες, εδώ.

Σε περίπτωση που αλλαχτεί το product code όμως,δε θα χάσω την εγγύηση;

Το θέμα είναι ότι απο τα courier δεν αφήνουν να ανοίξεις τη συσκευασία.Οπότε δε γίνεται αυτό που λες φίλε μου δυστυχώς.Δε με πειράζει να είναι παραεισαγωγή αφού θα έχω εγγύηση,απλά θέλω να ξέρω αν κάνοντας update το firmware θα χάσω τα ελληνικά.

Αν δεν κάνω λάθος, δεν σε αφήνουν να πειράξεις το περιεχόμενο, που στην συσκεκριμένη περίπτωση είναι η κούτα της συσκευής.

Την κούτα του courrier φυσικά και μπορείς να την ανοίξεις για να δεις τι σου έχουν στείλει, γουρούνι στο σακί παίρνεις;

Πάνω στο κουτί του κινητού λοιπόν γράφει το imei, και τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

Δυστυχώς την έχω πατήσει κι άλλες φορές έτσι.Δε σε αφήνουν να πειράξεις καθόλου αυτό που σου φέρνουν,αν δεν υπογράψεις. Εσύ λες να αφήνουν να ανοίξεις την κούτα και μετά να τους πεις: "αααα,δεν το θέλω,πάρτο πίσω...".Γνωρίζετε την απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα μου με την εγγύηση;

Σε περίπτωση που αλλαχτεί το product code όμως,δε θα χάσω την εγγύηση;

Το πιο απλό είναι να αλλάξεις το product code, να περάσεις τα ελληνικά, αν δεν τα έχει ήδη, και μετά να επαναφέρεις το αρχικό. Τα ελληνικά παραμένουν και δεν χάνονται και η εγγύηση ισχύει κανονικά.

Μόλις μου φέραν δώρο το Nokia 5800 και επειδή ήταν σε μαύρο χρώμα πήρα τηλέφωνο στο μαγαζί να δω μήπως υπάρχει στο κόκκινο χρώμα. Μου είπαν ότι τείνει να καταργηθεί ..και ρωτάω το χρώμα ή το τηλέφωνο ? και μου λένε ότι η nokia θα το καταργήσει ..και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα. Εγώ αναρωτιέμαι τώρα..τι να κάνω να το κρατήσω ή όχι?? δεν είναι περίεργο που πάει να καταργηθεί? Οποιος γνωρίζει κάτι ας μου απαντήσει.. :confused:

Λίγο δύσκολο να καταργήσουν ένα κινητό που κάνει μέχρις στιγμής τρελές πωλήσεις...

Μήπως εννοούσε το χρώμα μιας και το κοκκινο δεν το προτιμούν και πολλοι πελάτες...

Οχι μου είπε συγκεκριμένα για το μοντέλο και μου έκανε εντύπωση ότι αν και δεν έχει παραπονεθεί κάποιος πελάτης θα το καταργήσει η Nokia. Μήπως ξέρεις από πότε κυκλοφορεί το 5800?? Να το κρατήσω δλδ ή να το αλλάξω?? έχω προβληματιστεί..

Aπό ότι γνωριζω από τις αρχές Οκτωμβρίου έχει το 5800 δηλαδή ούτε χρόνο.

Αποψη μου είναι ένα από τα καλύτερα κινητά που κυκλοφορούν και αξιζει.Η επιλογή τώρα δικιά σου

Η εγγύηση είναι στη 2 χρόνια σε όλες τις συσκευές της. Η συσκευή αξίζει και με το παραπάνω. Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης. Έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!! Δεν ξέρω κατά πόσο βέβαια βολεύει να πληκτρολογείς μηνύματα ..αλλά θα το συνηθίσω..

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!! Δεν ξέρω κατά πόσο βέβαια βολεύει να πληκτρολογείς μηνύματα ..αλλά θα το συνηθίσω..

Το ίδιο σκεφτόμουν και είχα αμφιβολίες, προερχόμενος από Ν78, Ε51 και Ε90. Όμως, αποδείχτηκε απίστευτα βολικό και εύκολο στην χρήση. Για την εισαγωγή μακροσκελούς κειμένου, χρησιμοποιώ γραφίδα ή πέννα και, με την συμβολή του Τ9, γράφω απίστευτα γρήγορα. Όλα είναι θέμα συνήθειας. ;)

Εγώ έβαλα την 30αρα αλλα δεν προσεξα κατι διαφορετικο! Τι ειπαμε αλλαζει; :P

Changes/Improvements/New features/Bugs noticed from v21.002 to v30.0.011

Standby screen:

*When Music Player is operating, and seeing the track name on the screen, and then when one song ends and goes to the next track, the speed at which this happens has improved yet again from 21.002, although the noticeable change is not as much as from 20.149 to 21.002.

Call log, Contacts and calling function:

*Calling speed (from standby screen to Contacts or Call Log) and transition to call/disconnected screens even faster than 21.002, is more than the instantaneous that I stated for the 21.002, it has improved yet again.

*New menu option in the in-call menu to Send MMS during phone call.

*Loudspeaker maximum volume has seemed to decreased

Maps:

*Maps startup is now almost instantaneous, speed through all the Maps menus very fast, even faster than Maps 2.0

*Switching to different views is very smooth and fast now, i.e. to Map 3D etc.

*Maps version 2.0 week 39 remains the same, although the Maps is able to be upgraded to Ovi Maps 3.01 flawlessly

Music Player:

*The biggest change is the equaliser improvements. There is a huge improvement in sound quality, even background sounds and other channels are more noticeable. The default equaliser settings are quite good. And bass is less crunchy than before.

*Split-second delays now do not exist when pressing the volume keys to change between volume levels. In the past, there was some degree of delay, even running multiple applications now, that behaviour has been improved remarkably.

*Freezes in the music player have not been evident to me yet in my days of usage with the new firmware . Which is a marked improvement in the functioning and stability of the music player. Screen tearing and slow speed for album art to appear is still present though.

Camera and Photos:

*Biggest change is the reappearance of use of the volume keys to zoom while taking photos/recording video

*Going into Details is faster than 21.002, almost instantaneous now

*Scrolling speed through thumbnails is only minimally jerky now, also scrolling through photos at 100% view has improved in speed so it is now very smooth and almost instantaneous

*When going into menus in Camera, the speed is instantaneous

Video centre:

*Logo has changed for the video centre in the menu

*Appearance of video menu is different and seems to have inherited the newer N-series/E-series style simplified logos

*Speed in the video centre is much improved and is almost instantaneous

*Changing between volume levels in RealPlayer is instantaneous, fast-forward/rewind speed and resume of playback after these functions is improved and almost instantaneous. Sound quality appears to have been improved also.

Search:

*Application has been upgraded from v4.08 to v4.10.0904

*Logo has changed and is now reminiscent of the newer N-series/E-series simplified styling

*Performance is faster and Yandex search service has been removed in favour of Live Search and Google (Note: this is for the APAC variant, will vary between different regions and specific countries)

Web:

*Rendering of webpages has improved in speed since 21.002

*Rotate Screen option speed is now almost instantaneous

*Speed in Web options menu is now instantaneous

*Loading of Minimap on side when scrolling down pages does not have pixelation anymore

Other:

*Overall system speed has been improved so it is somewhat faster than 21.002

*Scrolling in the Multimedia menu from one tab to another whilst multiple applications are running, has improved marginally in speed

*Overall stability seems to also have been improved, have not had one crash or freeze where I have had to remove the phone battery. The slight freezes that have occurred, the phone has recovered from flawlessly.

Γιατί δεν μου βγάζει το ovi suite το νέο firmware update?

Ελεγξε και πες μας το Product Code της συσκευης σου:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2651203#post2651203

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Χρησιμοποιεί κανείς την κάρτα μνήμης για αποθήκευση μηνυμάτων?

Ορισμένες φορές αλλάζει αυτόματα ο χώρος αποθήκευσης από την κάρτα στο τηλέφωνο και είναι λίγο σπαστικό. Δεν έχω συνδέσει το τηλέφωνο σε κατάσταση Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να μην είναι προσβάσιμη η κάρτα μνήμης. Επίσης αυτό γίνεται τόσο όταν έχω το τηλέφωνο σε PC Suite mode όσο και όταν δεν είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή.

Μπορεί να φταίει η "μαμά" κάρτα του τηλεφώνου, μιας και όλοι (σχεδόν) προτείνουν την αλλαγή της?

Και σε μένα δεν το βρήκε στο NSU.Με το OVI ακόμη δεν έψαξα.Αλλα στο site της Nokia γιατί με όποιο απ'τα δικά μας product code δοκιμάσεις σου λέει ότι υπάρχει η έκδοση 21.0.25?

Σε ποιον φάκελο το αποθήκευσες; Σίγουρα επέλεξες την κάρτα μνήμης και όχι την εσωτερική μνήμη; Αν ναι, τότε ίσως δημιουργεί πρόβλημα η μαμίσια κάρτα μνήμης (αν χρησιμοποιείς αυτή).
Αν εννοεις την 4αρα απο το πακετο αυτη εχω αλλα δεν εχω και πολλα τραγουδια μεσα γυρω στο 1,5 Gb. Λες να τα εφτυσε???
Music is the harmonization of opposites; the conciliation of warring elements

Χρησιμοποιεί κανείς την κάρτα μνήμης για αποθήκευση μηνυμάτων?

Ορισμένες φορές αλλάζει αυτόματα ο χώρος αποθήκευσης από την κάρτα στο τηλέφωνο και είναι λίγο σπαστικό. Δεν έχω συνδέσει το τηλέφωνο σε κατάσταση Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να μην είναι προσβάσιμη η κάρτα μνήμης. Επίσης αυτό γίνεται τόσο όταν έχω το τηλέφωνο σε PC Suite mode όσο και όταν δεν είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή.

Μπορεί να φταίει η "μαμά" κάρτα του τηλεφώνου, μιας και όλοι (σχεδόν) προτείνουν την αλλαγή της?

Και σε εμένα το έχει κάνει αυτό. Μπορεί να φταίει η κάρτα μπορεί και το λειτουργικό. Δεν έχω αλλάξει κάρτα για να σου πω αν μου το κάνει.