Jump to content

Τα πάντα για τους φορτιστές

Herakles
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν ημουν ευχαριστημενος με τον κινεζικο φορτιστη, καθως απο οτι φαινονταν το κινητο γεμιζε στο 100% απο 50 μεσα σε ενα διωρο. Δεν κανω λογω για τον φορτιστη που μεσα τα στοιχεια ηταν πεταμενα χυμα. Οποτε λοιπον σκεφτηκα να κανω τον δικο μου φορτιστη.

Εκατσα και εφτιαξα ενα κυκλωμα με LM317 με τροφοδοσια εξοδου 4,2 Βολτ , και η φορτιση του μειωθηκε κατα 40 λεπτα. Στη ουσια κερδισα ενα μισαωρο χονδρικα.

Το ολο εγχειρημημα με εφαγε 20 ευρω, και περισεψαν υλικα για ενα μισο φορτιστη. Το εκανα περισσοτερο για να περασει η ωρα και για να εχω ενα φορτιστη ακριβως οπως προτεινουν τα χαρακτηριστικα καθε μπαταριας.

Οποιος θελει να περασει την ωρα του και εχει γνωσεις ηλεκτρονικου, ευχαριστως να δωσω το κυκλωμα καθως και τα υλικα που χρησιμοποιησα.

Ιντα το λες και δεν το κάμεις?

OnePlus 12 (16/512): - in the past: [iPhone 13 Pro], OP10Pro, OP9Pro, OP7TPro, OP7, OP6, OP3, OP2, OP1

Λοιπον. Βαση του παρακατω

[ATTACH]43762[/ATTACH]

υλικα

μετασχηματιστης για πλακετα 220 σε 9 1,5-2 Α. Μικρος ειναι περιπου 2 εκ Χ 2εκ.

Γεφυρα

και τα υπολοιπα τα βλεπετε

Με την Ρ2 ρυθμιζουμε ετσι ωστε η εξοδος μας να γινει 4.2 ( περιπου 2350 ωμ)

Στο LM 317 βαζουμε μια τυπικη ψυχτρα.

και τελος εδω βλεπετε την διαταξη του ετσι ωστε να δειτε ποιο ποδαρακι παει που.

http://www.datasheetdir.com/ONSEMI-LM317+Linear-Voltage-Regulators

• 2 weeks later...

Προτείνετε κανένα φορτιστή για το Motorola Moto G;

Από οπουδήποτε, Ελλάδα, Κίνα, Αγγλία.

Σε λογική τιμή και αξιόπιστο... :)

Προτείνετε κανένα φορτιστή για το Motorola Moto G;

Από οπουδήποτε, Ελλάδα, Κίνα, Αγγλία.

Σε λογική τιμή και αξιόπιστο... :)

http://www.public.gr/product/aksesoyar/kiniton/fortistes/fortistis-prizas-nokia-and-universal-micro-usb-nokia-ac-20e-02733c5/prod5113598pp/

http://www.public.gr/product/aksesoyar/kiniton/fortistes/fortistis-prizas-nokia-and-universal-micro-usb-nokia-high-efficiency-ac-10-02715v3/prod250842pp/

Κάτι πιο φθηνό;

http://www.public.gr/product/aksesoyar/kiniton/fortistes/fortistis-prizas-samsung-eta0u10e/prod1360051pp/

ΑΚόμα πιο φτηνό? Πόσο θες να δώσεις? Δεν παίρνεις κάθε μέρα φορτιστή. Δεν αξίζει να δώσεις μέχρι 20 ευρώ για έναν που δεν θα σκάσει ή δεν θα καταστρέψει την συσκευή σου?

• 4 weeks later...

'Εχεις κάποιον να προτείνει στα πολύ πρόχειρα έναν φορτιστή της προκοπής για smartphone?

ο εργοστασιακός έχει πάει περίπατο και 2 απόπειρες αγοράς από το ebay δεν τραβάνε καθόλου.

Θα τα δώσω που θα τα δώσω τα λεφτά μην ξαναπάνε στράφι.

Αν θα έχει ενσωματομένο καλώδιο ή όχι δεν με απασχολεί,η δουλειά μας να γίνει.

Παιδιά αυτόν τον φορτιστή αξίζει να τον πάρω ;

Έχει 10Watt λέει και 2.1Amp και επειδή είδα ότι αρκετοί είναι 1Α μήπως θα έχω πρόβλημα και κάψω το κινητό ή απλά θα μου είναι πιο γρήγορη η φόρτιση;

http://www.aliexpress.com/item/Belkin-F8M668-Car-Charger-10Watt-2-1Amp-Micro-USB-Charger-Adapter-Cable-For-HTC-Sony-Samsung/1726667256.html

'Εχεις κάποιον να προτείνει στα πολύ πρόχειρα έναν φορτιστή της προκοπής για smartphone?

ο εργοστασιακός έχει πάει περίπατο και 2 απόπειρες αγοράς από το ebay δεν τραβάνε καθόλου.

Θα τα δώσω που θα τα δώσω τα λεφτά μην ξαναπάνε στράφι.

Αν θα έχει ενσωματομένο καλώδιο ή όχι δεν με απασχολεί,η δουλειά μας να γίνει.

το επαναφέρω,ελπίζοντας σε κάποια απάντηση:)

Έχει 10Watt λέει και 2.1Amp και επειδή είδα ότι αρκετοί είναι 1Α μήπως θα έχω πρόβλημα και κάψω το κινητό ή απλά θα μου είναι πιο γρήγορη η φόρτιση;

http://www.aliexpress.com/item/Belkin-F8M668-Car-Charger-10Watt-2-1Amp-Micro-USB-Charger-Adapter-Cable-For-HTC-Sony-Samsung/1726667256.html

Μη δωσεις πάνω από 1.5A σε κινητό καλύτερα

Ευχαριστω.Υπαρχει καποιος φορτιστης αυτοκινητου που προτινεις εκτος απο τον belkin 2.1Amp που εγραψα παραπανω ;

Νομιζω και αυτος ειναι μια καλη επιλογη

http://www.ebay.com/itm/Compact-Car-Charger-Original-Sony-Ericsson-AN401-for-Sony-Xperia-Z-L36h-LT26i-/121342799535?pt=US_Cell_Phone_PDA_Chargers&hash=item1c40982eaf

• 2 weeks later...
Θέλω να βάλω έναν φορτιστή στη μηχανή και κοιτουσα κατι τέτοιο αλλα 2 ποστ πιο πανω πηρα την απάντηση μου, καλό είναι να μην του δίνω 2Α. Το άλλο θέμα που άκουσα και θέλω να μου επιβεβαιώσετε αν ισχύει, είναι ότι αυτοί οι παροχείς ρεύματος σε usb τραβάνε ρευμα κι ας μην εχω συνδέσει κατι, που σημαινει οτι αν το συνδεσω απευθειας στη μπαταρία θα την ρίξει γρηγορα, ενώ με κάτι τέτοιο αυτό δεν συμβαίνει. Τι λέτε, ισχύει;

• 4 weeks later...

Γεια σας....Ο φορτιστής του κινεζο-τάμπλετ μου hyundai x hold 7 τα φτυσε αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βρω ΠΟΥΘΕΝΑ καινούριο φορτιστή...Παραθέτω και κάποια στοιχεία του φορτιστή μήπως σας φανούν χρήσιμα στο να βρείτε κάτι γιατί εγώ δεν....Να προσθέσω πως ο φορτιστής έκανε και κάποια νερά...Δηλαδή τον σύνδεα και δεν φόρτιζε,άμα τον κουνούσα λίγο την ώρα που φόρτιζε ήθελε reset το tablet και στο τέλος κατέληξε να μην φορτίζει....Και έχω την εντύπωση πως είναι προβληματικός και από τις 2 πλευρές..

Model:FJ-SW0502000N

INPUT:100-240V~50/60Hz

0.32A Max

OUTPUT:5V---2000mA

Ευχαριστώ :)

Edited by Nero55

Αν το tablet σου έχει κάποιο από τα γνωστά βύσματα που χρησιμοποιούν οι αντίστοιχες συσκευές (microUSB, miniUSB), τότε με βάση τα specs του φορτιστή που δίνεις (κυρίως τα 5V τάσης εισόδου), οποιοσδήποτε φορτιστής σου κάνει. Ακόμα και από θύρα USB υπολογιστή μπορείς να φορτίσεις άνετα.
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Γεια σας....Ο φορτιστής του κινεζο-τάμπλετ μου hyundai x hold 7 τα φτυσε αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βρω ΠΟΥΘΕΝΑ καινούριο φορτιστή...Παραθέτω και κάποια στοιχεία του φορτιστή μήπως σας φανούν χρήσιμα στο να βρείτε κάτι γιατί εγώ δεν....Να προσθέσω πως ο φορτιστής έκανε και κάποια νερά...Δηλαδή τον σύνδεα και δεν φόρτιζε,άμα τον κουνούσα λίγο την ώρα που φόρτιζε ήθελε reset το tablet και στο τέλος κατέληξε να μην φορτίζει....Και έχω την εντύπωση πως είναι προβληματικός και από τις 2 πλευρές..

Model:FJ-SW0502000N

INPUT:100-240V~50/60Hz

0.32A Max

OUTPUT:5V---2000mA

Ευχαριστώ :)

Αν το tablet σου έχει κάποιο από τα γνωστά βύσματα που χρησιμοποιούν οι αντίστοιχες συσκευές (microUSB, miniUSB), τότε με βάση τα specs του φορτιστή που δίνεις (κυρίως τα 5V τάσης εισόδου), οποιοσδήποτε φορτιστής σου κάνει. Ακόμα και από θύρα USB υπολογιστή μπορείς να φορτίσεις άνετα.

Το θέμα είναι ότι δεν φορτίζει από usb αλλά από ένα μικρό κύλινδρο θα 'λεγα...

Δεν έχει θύρα microUSB για να το συνδέσεις σε υπολογιστή; Ε λοιπόν, όταν το συνδέεις για να μεταφέρεις δεδομένα, δεν φορτίζει όπως όλες οι συσκευές; Αν ναι, τότε οποιοσδήποτε φορτιστής που βγάζει microUSB σου κάνει.

Αν όμως δεν υποστηρίζει φόρτιση μέσω της microUSB, που το θεωρώ σπάνιο, τότε δυστυχώς θα πρέπει να βρεις τον ίδιο φορτιστή, ή κάποιον με παραπλήσια specs, δηλαδή τάση + ένταση εξόδου, αλλά το κυριότερο, ως προς την πολικότητα του κυλινδρικού βύσματος (πού θα είναι το + και πού το -).

Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

2.5mm βύσμα χρησιμοποιεί αν θυμάμαι καλά, σε πάρα πολλά καταστήματα θα βρεις τέτοιο φορτιστή, 5V

Δεν έχει θύρα microUSB για να το συνδέσεις σε υπολογιστή; Ε λοιπόν, όταν το συνδέεις για να μεταφέρεις δεδομένα, δεν φορτίζει όπως όλες οι συσκευές; Αν ναι, τότε οποιοσδήποτε φορτιστής που βγάζει microUSB σου κάνει.

Αν όμως δεν υποστηρίζει φόρτιση μέσω της microUSB, που το θεωρώ σπάνιο, τότε δυστυχώς θα πρέπει να βρεις τον ίδιο φορτιστή, ή κάποιον με παραπλήσια specs, δηλαδή τάση + ένταση εξόδου, αλλά το κυριότερο, ως προς την πολικότητα του κυλινδρικού βύσματος (πού θα είναι το + και πού το -).

Δυστυχώς δεν φορτίζει από το usb αλλά μόνο με τον φορτιστή του...

2.5mm βύσμα χρησιμοποιεί αν θυμάμαι καλά, σε πάρα πολλά καταστήματα θα βρεις τέτοιο φορτιστή, 5V

Ναι νομίζω 2,5mm....Το πολλά καταστήματα είναι σχετικό αν σκεφτείς πως μένω Κέρκυρα...Δεν νομίζω πως υπάρχει μαγαζί που να πουλάει τέτοιο φορτιστή εδώ...

Δυστυχώς δεν φορτίζει από το usb αλλά μόνο με τον φορτιστή του...

Ναι νομίζω 2,5mm....Το πολλά καταστήματα είναι σχετικό αν σκεφτείς πως μένω Κέρκυρα...Δεν νομίζω πως υπάρχει μαγαζί που να πουλάει τέτοιο φορτιστή εδώ...

Ημαρτον ρε παιδια σε μια κουταλια νερο πνιγομαστε. Παρε ρε αδερφε ενα οποιοδηποτε φορτιστη με τα ιδια χαρακτηριστικα κοψε το καλωδιο του παλιου βαλτο στον καινουργιο και τελος. ;)

SONY EXPERIA NEOV. THL T200. LeTv X900+. Xiaomi Mi Max 3