Jump to content

Πούλησαν το σπίτι που νοικιάζω!

Dimis13
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πρέπει να κάνει αίτηση έξωσης που δικάζεται από το τοπικό ειρηνοδικείο ή πρωτοδικείο ανάλογα με το ύψος του ενοικίου (στα ειρηνοδικεία ορίζεται πιο γρήγορα η εκδίκαση). Μετά θα πρέπει να περιμένει την έκδοση της απόφασης. Μέχρι τότε δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα και είναι υποχρεωμένος να παίρνει το ενοίκιο.

Μεχρι να κανει την αιτηση να βγει η αποφαση να τιποτα απεργια οι δικαστες να απεργια οι δικιγοροι αντε και καμια αργια. Αντε βρε το βγαλες το καλοκαιρι...:O

Σοβαρα τωρα δεν γινεται εσυ να φυγεις οποτε αυτος γουσταρει..Πρεπει και συ να βρεις που θα πας να μεινεις που θα βολευτεις.

Να ρωτησω τωρα κατι αλλο. Αυτος πριν το αγορασει δεν το ειδε το σπιτι.?

Γουρουνι στο σακι πηρε? Γιατι αν το ειδε θα εβλεπε οτι ειναι νοικιασμενο οποτε θα ηξερε οτι επρεπε και συ να κανονισεις με οτι αυτο συνεπαγετε με καθυστερηση στο να μπει μεσα.

Οταν ειναι βλάκας ο άνθρωπος είναι βλάκας. Απο ότι έμαθα το ήξερε και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης πήρε μπροστά μου τηλεφωνο και τον εκραξε επειδή του ειχε πει πως δεν το θελει συντομα το σπίτι και ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με οποιον ειναι μεσα.

Εγω ξαναμίλησα με τον δικηγορο μου σημερα και μου ειπε οτι μπορώ να μπαστακωθω μεχρι και την λήξη του συμβολαίου :D

Aσε ειναι να μην μπλεξεις φιλε.

Εμεις ακομη τραβιομαστε στα δικαστηρια με την τρελη την νοικοκυρα του προηγουμενου σπιτιου της αδερφης μου.

Παντως αφου μπορεις να μεινεις μεχρι να ληξει το συμβολαιο καλεσε για καφε τον νεο ιδιοκτητη να του πεις τα χαρμοσυνα....:D

Οταν ειναι βλάκας ο άνθρωπος είναι βλάκας. Απο ότι έμαθα το ήξερε και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης πήρε μπροστά μου τηλεφωνο και τον εκραξε επειδή του ειχε πει πως δεν το θελει συντομα το σπίτι και ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με οποιον ειναι μεσα.

Εγω ξαναμίλησα με τον δικηγορο μου σημερα και μου ειπε οτι μπορώ να μπαστακωθω μεχρι και την λήξη του συμβολαίου :D

Dimis13 στη Σπάρτη νοικιάζεις???? Μια απο τα ίδια! Εδώ οι ιδιοκτήτες είναι τρελοί ρε! Την έχουν δει και πολύ νταήδες.

Ενημερωτικά απο δική μου εμπειρία, δε μπορεί να σε κουνήσει κανένας μέσα απο το σπίτι, σκέψου ότι το σπίτι είναι τώρα δικό σου, όχι δικό του, και έτσι και κάνει κίνηση να μπει μέσα στο σπίτι έχεις κάθε δικαίωμα να του κάνεις μήνυση κοκ, προτείνω πάντως για να είσαι σίγουρος το ενοίκιο και τα κοινόχρηστα στην ώρα τους καθώς σε μερικές περιπτώσεις νομίζω ο ιδιοκτήτης μπορεί να σπάσει μονομερώς το συμβόλαιο αν εσύ δεν έχεις ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις σου.

Επίσης μπορεί να λέω λαλακίες, αλλά αν ξέρω γω έσπαγες εσύ το συμβόλαιο θα πλήρωνες κανονικά τους 12 μήνες ενοίκιο αρα το ίδιο μπορεί να γίνει και αντίστροφα. Ρώτα για αυτή την περίπτωση τον δικηγόρο σου. Δηλαδή να σου πληρώσει τα υπόλοιπα ενοίκια που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του συμβολαίου. Και μπορεί συνήθως τα συμβόλαια να "σπάνε σιώπηλα", δλδ εσύ να φεύγεις και να μην πληρώσεις τα υπόλοιπα ενοίκια αλλά κανονικά αυτό δεν επιτρέπεται καθώς στα μάτια της εφορίας το σπίτι είναι νοικιασμένο και ο ιδιοκτήτης φορολογείται κανονικά και είναι άδικο προς τον ιδιοκτήτη.

Επίσης κάτι που μπορούσες να ζητήσεις ουτώς ώστε να υπάρξει συμβιβασμός είναι να ζητήσεις απο τον ιδιοκτήτη να σου πληρώσει τη διαφορά του ενοικιου απο το τωρίνο με το νέο διαμέρισμα επι τους μήνες που απομένουν για την λήξη του συμβολαίου. Και εννοείται και τα έξοδα μετακόμισης. Αυτό αν συνεχίζει να σε πιέζει για να φύγεις τώρα. Αν δεν δεχτεί μπαστακώσου εκεί και ασε τον να τρώγεται με τα ρούχα του.

Και ουτε μία στιγμή μη φοβηθείς εναν νεόπλουτο νταή της Σπάρτης.

επισης εντυπωση μου κανει(δε το αναφερω για εσενα) το γεγονος πως οταν σας "βγαζει" ο ιδιοκτητης κυνηγατε τα δικαιωματα σας,οταν ομως σπατε εσεις το συμβολαιο και φευγετε δεν τρεχει καστανο...:mad:

+ Οταν σπανε ολο το σπιτι και εξαφανίζονται

+ Οταν εχουν αφησει απληρωτα για μηνες ή και χρονια τα ενοικια

+ Οταν εχουν αφησει ενα σωρο λογαριασμους/κοινοχρηστα κλπ απληρωτα

+Οταν μενουν λιγους μήνες κι οσα πηρες στα τρωνε παλι οι επισκευες

+ + +

Τοτε ολοι ΤΟΥΜΠΕΚΙ γιατι δεν μας βολευει!

Αυτοι ειναι οι νόμοι στο Ελλαδιστάν, προστατευουν παντα τα λαμόγια.

Δυστυχως παντου υπαρχουν τραγικοί ενοικιαστες οπως και τραγικοί ιδιοκτήτες... και οι νόμοι ειναι κουκουρουκου στην Ελλαδαρα μας, ποτε κανενας δεν εβγαλε άκρη.

Ειναι να μην σου κάτσει η μπαλα...!

+ Οταν σπανε ολο το σπιτι και εξαφανίζονται

+ Οταν εχουν αφησει απληρωτα για μηνες ή και χρονια τα ενοικια

+ Οταν εχουν αφησει ενα σωρο λογαριασμους/κοινοχρηστα κλπ απληρωτα

+Οταν μενουν λιγους μήνες κι οσα πηρες στα τρωνε παλι οι επισκευες

+ + +

Τοτε ολοι ΤΟΥΜΠΕΚΙ γιατι δεν μας βολευει!

Αυτοι ειναι οι νόμοι στο Ελλαδιστάν, προστατευουν παντα τα λαμόγια.

Δυστυχως παντου υπαρχουν τραγικοί ενοικιαστες οπως και τραγικοί ιδιοκτήτες... και οι νόμοι ειναι κουκουρουκου στην Ελλαδαρα μας, ποτε κανενας δεν εβγαλε άκρη.

Ειναι να μην σου κάτσει η μπαλα...!

Έχεις απόλυτο δίκιο... αλλά εγώ προσωπικά ως τώρα έχω συναντήσει περισσότερους τραγικούς ιδιοκτήτες παρα τραγικούς ενοικιαστές.

Οι νόμοι υπάρχουν και καλύπτουν όλες τις πλευρές, η διαφορά είναι πως λίγοι διαβάζουν τα συμβολαια τους για να ξέρουν τα δικαιώματα τους και τις υποχρεώσεις τους.

Όχι όχι δεν νοικιάζω Σπάρτη. Το nick και ο "τοπος" εχουν μεινει εδώ και 5 χρονια :P

Σπάρτη έχω ακούσει τα χειρότερα από φίλους...

Όχι όχι δεν νοικιάζω Σπάρτη. Το nick και ο "τοπος" εχουν μεινει εδώ και 5 χρονια :P

και ισχύουν όλα.

Λοιπόν Δικηγόρος είμαι.Δεν κουνιέσαι με τίποτα.Ούτε με σεισμό.Και πάρε τηλέφωνο τον συνάδελφο να του μιλήσει ο ίδιος.Αλλιώς μιλάμε εμείς.

Ace of Hearts..

Λοιπόν Δικηγόρος είμαι.Δεν κουνιέσαι με τίποτα.Ούτε με σεισμό.Και πάρε τηλέφωνο τον συνάδελφο να του μιλήσει ο ίδιος.Αλλιώς μιλάμε εμείς.

Φιλε μου νομιζω οτι κανεις ενα λαθος. Εφοσον στο μισθωτηριο ΔΕΝ αναφερεται οτι "Στην περίπτωση εκποίησης του μισθίου ο εκμισθωτής με το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας θα υποχρεώνει τον αγοραστή να σεβαστεί την παρούσα μίσθωση" τοτε εχει καθε δικαιωμα ο καινουργιος ιδιοκτητης να επικαλεστει ιδιοκατοίκηση και να βγει ο μισθωτης;)

Έχεις απόλυτο δίκιο... αλλά εγώ προσωπικά ως τώρα έχω συναντήσει περισσότερους τραγικούς ιδιοκτήτες παρα τραγικούς ενοικιαστές.

Οι νόμοι υπάρχουν και καλύπτουν όλες τις πλευρές, η διαφορά είναι πως λίγοι διαβάζουν τα συμβολαια τους για να ξέρουν τα δικαιώματα τους και τις υποχρεώσεις τους.

Αν και ειμαστε off topic...

Το προβλημα δεν ειναι τα χαρτιά τι γραφουν, αλλα να εφαρμοστουν οι νομοι.

Τα τραγικα δικαστηρια θελουν χρονια να παρουν αποφασεις... κι οταν νοικαζεις σπιτι και στο ενδιαμεσο τρεχουν ενοικια, κοινοχρηστα, λογαριασμοι κλπ καθε μηνας κοστιζει ακριβά, ποσο μαλλον 12 με 24 μήνες (στην καλυτερη) που θελουν τα πολυασχολα Ελληνικα δικαστηρια για να βγαλουν μια στανταρ αποφαση εξωσης. :mad:

Υπολογισε λοιπον χασουρα οικονομική και ψυχική για εναν ιδιοτη και μετα πες μου οτι δεν ειμαστε ενα μεγαλο μπαχαλο... για αυτο σου λεω μη μπλεξεις!!!:)

Πάντως ειναι ειλικρινα κουραστικό...

Θέλει να με πάει δικαστικώς? Ας το κανει. Εχω συννενοηθει ήδη με τον δικηγορο μου που το εψαξε λιγο και ειχε αναλαβει παρομοιες υποθεσεις και λεει να μην το κουνησω μεχρι να το αποφασισω εγώ.

• 2 weeks later...
Πάντως ειναι ειλικρινα κουραστικό...

Θέλει να με πάει δικαστικώς? Ας το κανει. Εχω συννενοηθει ήδη με τον δικηγορο μου που το εψαξε λιγο και ειχε αναλαβει παρομοιες υποθεσεις και λεει να μην το κουνησω μεχρι να το αποφασισω εγώ.

Πως παει η υποθεση σου?:)

θα μετακομίζει :p

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Ακουσα τελευταια οτι υπαρχει στην Ομονοια νομιζω ενας συλλογος ενοικιαστων που βοηθαει στην επιλυση τετοιου ειδους προβληματων..Δυστυχως δεν ξερω περισσοτερα γιατι δεν ειμαι και απο Αθηνα απλα ετυχε και το ακουσα πανω σε μια σχετικη κουβεντα.Κανε μια προσπαθεια να τους βρεις..

Όταν σπάει κάποιος το συμβόλαιο ο ιδιοκτήτης δεν διεκδικεί τα δικαιώματά του;

Τρίχες φίλε μου, άμα την κοπανήσει ο ενοικιαστής τρέχα γύρευε ...

Από εκεί και πέρα όσον αφορά την πώληση της οικείας ή την χρήση της για ιδιοκατοίκηση, απλά οφείλεις να ενημερώσεις τον ενοικιαστή για τους σκοπούς σου σε εύλογο χρονικό διάστημα, 3 η 6 μήνες ώστε ο άνθρωπος να μην βρεθεί προ εκπλήξεως - άλλωστε και εσύ μπορεί να πουλάς ή να χρειάζεσαι το οίκημα λόγο αναπάντεχης ανάγκης κτλ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει δόλος.

Τέλος, αν «μπαστακωθεί» στο σπίτι σου – φεύγει καροτσάκι αρκεί να έχεις έναν καλό (ικανό) δικηγόρο, αρκετή υπομονή και να είσαι νόμιμος απέναντι στην Εφορία, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες την πατάνε στο τρίτο (αδήλωτα συμβόλαια, εικονικές χρεώσεις κτλ) και ύστερα φυσικά τους χορεύει ο ενοικιαστής :)

Υ.Γ.

Γενικά η νομοθεσία είναι μάλλον υπέρ των ενοικιαστών για αυτό και στην περιοχή μου υπάρχουν αρκετά σπίτια κλειστά - κάποτε οι ιδιοκτήτες ταλαιπωρήθηκαν με κάποιον ενοικιαστή και έκτοτε δεν μπαίνουν στην διαδικασία να νοικιάσουν το ακίνητο τους. Ύστερα και φορολογικά να το δεις ... τις περισσότερες φορές δεν συμφέρει καθώς έχεις συνέταιρο την Εφορία και αν υπάρχουν έσοδα από ενοίκια και μισθό τότε άστα να πάνε..

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Οι μισθώσεις κατοικιών ισχύουν για 3 έτη ακόμη και εάν έχει συμφωνηθεί συμβατικώς λιγότερο..οι διατάξεις για ιδιοκατοίκηση έχουν ήδη καταργηθεί...

άρθρο 1 παρ. 5 Ν. 2235/94

''1. Η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστο για (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικόδιάστημα ή για αόριστο χρόνο.''