Jump to content

Apple: Mac hardware

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 834
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

στο macbook pro πρεπει να το δουλευεις συνεχεια με ρευμα και μια φο μηνα να χρησιμοποιεις την μπαταρια ή συνεχεια την μπαταρια και φορτιση εκφορτιση?επισης υπαρχει καποιοσ online οδηγος χρησης για απειρους χρηστες?

"κρειττον τοις ποσιν ολισθειν ή τη γλώσση"

Ειναι προτιμότερο το στραβοπάτημα με τα ποδια παρά με τη γλώσσα.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ

66 π.Χ

• 2 months later...

Γεια σας παιδιά! Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό topic! Χρησιμοποιώ ένα acer 5672 (του 2004,με φορτωμένα win7) χωρίς κάποιο πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια!(μόνο μια φορά που χάλασε ένα μαραφέτι που στέλνει φως στην οθόνη!) Επειδή θα το "πλασάρω" στον πατέρα για χρήση κυρίως internet,email κανένα κείμενο κτλ και λογικά θα πάρω εγώ κάποιο καινούριο σκεφτόμουν τη λύση ενός macbook air 13,3! Επειδή είμαι άσχετος όμως στο τομέα αυτό (ασχολήθηκα κυριως με windows και ελάχιστα με ubuntu) θα ήθελα τα φώτα σας! Λοιπόν η κύρια χρήση θα είναι internet, ταινίες (κυρίως ξένες σειρές) και σπανίως (γιατί τα έχω κόψει(!)) κάποιο παιχνιδάκι (football manager/pes) τα οποία μέχρι πέρυσι τα σήκωνε και το acer! Θα μπορώ να έχω τα παραπάνω; Εξτρα ερωτήσεις:

1) Απο θέμα θορύβου τι ισχύει;

2) Θα πρέπει να πάρω εξτρα ποντίκι (ή κάνει αυτό που έχω;)

3) dvdr/w εξωτερικό;

4 Απο θέμα ταχύτητας ο επεξεργαστής core 2 duo 1,86 τι λέει;

5) Αξίζει να βάλεις άλλα 2 gb μνήμης;

6) Υπάρχει συμβατότητα μεταξύ windoslive (mail,msn) ή υπάρχουν άλλα προγράμματα;

7)Χρειάζεται αγορά νέου microsoft office για τα mac ή μπορώ να χρησιμοποιήσω το υπάρχων;

8) Τώρα έχω 120 gb εκ των οποίων τα μισά είναι ελεύθερα! Φαντάζομαι ότι τα 128 gb (flash) αρκούν και για dual boot; Να μπαίνω καμιά φορά στα windows να τα λησμονώ(!) και να βοηθάω κάποιους συγγενείς με teamviewer κτλ

9)Έχει κάνει κανείς laser sign που λένε στα public; Δεν είναι ριψοκίνδυνο;

10) Αυτά νομίζω φτάνουν! Sorry αν κούρασα!

• 4 weeks later...

ερωτηση:

macbook core2 duo sta 2Ghz, 13.3 οθονη, 2g ram,ssd 40 gb intel, snowleopard και με μπαταρια να αντεχει περιπου 3 ωρες.

εχει μια ελαχιστη φθορα-μικρη γρατζουνια στην γωνια του case.

ποσο πιστευετε πως θα μπορουσε να πωληθει??

tnx

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Γεια σας παιδιά! Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό topic! Χρησιμοποιώ ένα acer 5672 (του 2004,με φορτωμένα win7) χωρίς κάποιο πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια!(μόνο μια φορά που χάλασε ένα μαραφέτι που στέλνει φως στην οθόνη!) Επειδή θα το "πλασάρω" στον πατέρα για χρήση κυρίως internet,email κανένα κείμενο κτλ και λογικά θα πάρω εγώ κάποιο καινούριο σκεφτόμουν τη λύση ενός macbook air 13,3! Επειδή είμαι άσχετος όμως στο τομέα αυτό (ασχολήθηκα κυριως με windows και ελάχιστα με ubuntu) θα ήθελα τα φώτα σας! Λοιπόν η κύρια χρήση θα είναι internet, ταινίες (κυρίως ξένες σειρές) και σπανίως (γιατί τα έχω κόψει(!)) κάποιο παιχνιδάκι (football manager/pes) τα οποία μέχρι πέρυσι τα σήκωνε και το acer! Θα μπορώ να έχω τα παραπάνω; Εξτρα ερωτήσεις:

1) Απο θέμα θορύβου τι ισχύει;

2) Θα πρέπει να πάρω εξτρα ποντίκι (ή κάνει αυτό που έχω;)

3) dvdr/w εξωτερικό;

4 Απο θέμα ταχύτητας ο επεξεργαστής core 2 duo 1,86 τι λέει;

5) Αξίζει να βάλεις άλλα 2 gb μνήμης;

6) Υπάρχει συμβατότητα μεταξύ windoslive (mail,msn) ή υπάρχουν άλλα προγράμματα;

7)Χρειάζεται αγορά νέου microsoft office για τα mac ή μπορώ να χρησιμοποιήσω το υπάρχων;

8) Τώρα έχω 120 gb εκ των οποίων τα μισά είναι ελεύθερα! Φαντάζομαι ότι τα 128 gb (flash) αρκούν και για dual boot; Να μπαίνω καμιά φορά στα windows να τα λησμονώ(!) και να βοηθάω κάποιους συγγενείς με teamviewer κτλ

9)Έχει κάνει κανείς laser sign που λένε στα public; Δεν είναι ριψοκίνδυνο;

10) Αυτά νομίζω φτάνουν! Sorry αν κούρασα!

Δεν ειναι κατι δυσκολο η αλλαγη απο windows σε apple. Μεσα απο τη χρηση μεσα σε λιγες μερες θα τα εχεις μαθει καθως βοηθανε και τα βιντεακια που εχει η apple στο επισημο site της ακριβως για αυτο το λογο.

Το air ειναι εκπληκτικο μηχανημα αμα ξερεις για ποιον ακριβως λογο το παιρνεις. Για τις χρησεις που λες οτι το θες ειναι μια χαρα πιστευω. Δεν ειναι ομως μηχανημα που θα το φορτωσεις με εφαρμογες και θα τρεχει σαν να μην εχει γινει τιποτα.

1.Απο οτι εχω παρατηρησει που το χρησιμοποιουσα για μια εβδομαδα δεν κανει αρκετο θορυβο παρα μονο οταν το ζορισα με iphoto, ilife, internet kai dvd burn καθως σε ολες τις εφαρμογες κατι ετρεχε εξόυ και αυτο που ανεφερα παραπανω. Καταλαβαινεις οτι "κουραζεται".

2.Αμα θελεις απαραιτητως ποντικι τοτε θα σου προτεινα να παρεις. Αν και το trackpad που εχει ειναι αψογο, αρκετα μεγαλο και με τις δυνατοτηες που σου προσφερει αρκει.

3. Λογικα θα το χρειαστεις αν και δυστυχως ειναι λιγο τσιμπημενο στα 70 αν θυμαμαι καλα ευρω. Θα σου ελεγα οχι αλλα αφου θες που και που να παιζεις παιχνιδια οπως αναφερεις τοτε καπως θα πρεπει να τα εγκαταστησεις. Εκτος αμα ξερεις καποιον με mac ωστε να κανεις την εγκατασταση wireless αφου το air εχει αυτη τη δυνατοτητα.

4.Επαναλαμβανω οτι για αυτα που θες ειναι μια χαρα ακομα και ταυτοχρονα να τα τρεχεις. Οτι εχει flash μνημη βοηθαει παρα πολυ αφου ξεκουραζει ολοκληρο το συστημα του υπολογιστη με αποτελεσμα να τρεχει πολυ πιο smooth.

5. Αποψη μου οχι. Νομιζω οτι αρκουν. Αμα το ειχα εγω(το ειχα για μια εβδομαδα για τεστ) θα του ειχα σκληρο για να μη το φορτωνω περα απο αυτα που θα ηθελα παντα μεσα. Αν θες να αποθηκευεις στη μνημη ολες τις σειρες και αμα ειναι πολλες τοτε λογικα να χρειαστεις. Εσυ ξερεις ομως καλυτερα απο τον καθενα μας.

6. Η apple εχει απο μονη msn ειναι λιγο διαφορετικο αλλα εχει τις ιδιες πανω κατω δυνατοτητες. Εαν δεν σ αρεσει εμφανισιακα η κατι αλλο πολυ απλα περνα windows και με το πατημα ενος κουμπιου στο αλλαζει κατευθειαν το λειτουργικο.

7.Δυστυχως ναι, το office για το mac ειναι διαφορετικο απο αυτο για τα windows οπως ειναι λογικο αφου ειναι διαφορετικα λειτουργικα.

8. Προσωπικα πιστευω οτι ειναι αρκετα!

9.Απο οσο ξερω δεν διατρεχει κανενα κινδυνο ο υπολογιστης απο αυτο. Αν και προσωπικα μιλωντας γιατι ειναι καθαρα θεμα γουστου δεν θα του εκανα laser sign.

Ελπιζω να βοηθησα. Οτι θες στειλε. Μπορει καποιος αλλος να εχει αλλες αποψεις αυτες ειναι οι δικες μου στασεις.

@ FREAK_OF_NATURΕ: Αν καταλαβα καλα αναφερεσαι στη παλια γενια και συγκεκριμενα στο μαυρο. Εαν ειναι οντως ετσι τοτε πιστευω οτι μπορεις κοντα στα 400-450.

:D

Άρης

Follow me

Θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάρτιο τα νέα Macbook pro?Για να ξέρω να μη βιαστώ να αγοράσω.

Χθες ανακοινώθηκαν, λογικά θα τα έχουμε στην Ελλάδα σε μερικές εβδομάδες.

http://www.apple.com/macbookpro/

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Τον επόμενο μήνα έρχονται τα νέα macbook pro και πραγματικά φαίνονται πολύ δυνατά, με σημαντικές αναβαθμίσεις σε αρκετά σημεία. Μόνο που θα έχουν πλέον AMD κάρτες γραφικών και Intel i7 επεξεργαστές, πιστεύω πως άξιζε η αναμονή τους.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

• 4 weeks later...

ο αδερφος μου παραγγειλε απο τα multirama φλωρινας το καινουργιο μοντελο με την 17αρα οθονη. ηρθε εχθες.

ο τυπος που εχει το καταστημα το εχει παραγγειλει απο το bestdeals.gr και το πληρωσε 2500ευρω ενω στον αδερφο μου του το χρεωσε 2700, οσο γραφει στο site του multirama.

επισης μπορεις να το παραγγειλεις και απο το bestdeals.gr στα 2529ευρω.

τι να κανουμε τωρα σ'αυτη την περιπτωση???

Το έχει ανοίξει;

Γιατί δεν παίρνει αύριο τηλέφωνο στα Mutlrama ο αδερφός σου να πει ότι θέλει να το επιστρέψει και να γίνει επιστροφή χρημάτων; (νομίζω πως το δέχονται υποτίθεται τα Multirama αυτό).

Γενικά πάντως, sorry, αλλά εσείς έχετε το άδικο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το πόσο το αγόρασε και πόσο το πουλάει το Multrama είναι δικό του θέμα. Ο αδερφός σου δεν επέλεξε να το πάρει από εκεί και να πληρώσει τα +200 ευρώ;

Παιδιά, πάντα όταν αγοράζουμε κάτι (ιδιαίτερα όταν είναι ΤΟΣΟ ακριβό) κάνουμε πολύ καλή έρευνα αγοράς. Είναι δική μας καθαρά ευθύνη να βρούμε το φθηνότερο.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Παιδιά βοήθεια...θέλω να τσιμπισω το πρώτο μου μηλαρακι και λέω για το MacBook pro 13. Στο mediamarkt μου είπαν ότι το καινούριο έχει προβλήματα ψυξης κτλ. Πάνω κατω τα ίδια μου είπαν και στο saturn και να πάρω το παλιό! Απο την άλλη στο πλαίσιο μου είπαν ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και όλα αυτα που ακούγονται είναι χαζομαρες! Τι να κάνω; Η διάφορα τους είναι 100+ευρω Μόνο!

Σε κάποιες παρτίδες συσκευών, όντως έχουν παρουσιαστεί προβλήματα με τρομερά επίπεδα αύξησης θερμοκρασίας, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα επιλυθούν.

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Παιδιά βοήθεια...θέλω να τσιμπισω το πρώτο μου μηλαρακι και λέω για το MacBook pro 13. Στο mediamarkt μου είπαν ότι το καινούριο έχει προβλήματα ψυξης κτλ. Πάνω κατω τα ίδια μου είπαν και στο saturn και να πάρω το παλιό! Απο την άλλη στο πλαίσιο μου είπαν ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και όλα αυτα που ακούγονται είναι χαζομαρες! Τι να κάνω; Η διάφορα τους είναι 100+ευρω Μόνο!

Στη MediaMarkt είχανε πει σε (άσχετο με τα θέματα) γνωστό μου ότι το PlayStation 3 δουλεύει μόνο με Sony τηλεοράσεις, οπότε επειδή σκεφτόταν τι τηλεόραση να πάρει, ΕΠΡΕΠΕ να πάρει Sony.

Αυτό που θέλω να σου πω είναι πως πωλητές καταστημάτων Saturn/Media δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι. Δε λέω ότι πάντα φταίνε τα παιδιά, αλλίμονο. Αλλά όταν ο ίδιος πωλητής θα σου πουλήσει μια καφετιέρα και ένα MacBook...ναι...κάτι δεν πάει καλά.

Για αυτό που ρωτάς ψάξε στο internet.

Μπορείς να βρεις στο google εκατοντάδες site με νέα για Apple προϊόντα. Αν όντως ισχύουν τα προβλήματα που αναφέρεις, σίγουρα θα αναφέρονται στα περισσότερα από αυτά. Οπότε ενημερώνεσαι και αποφασίζεις.

Αλλά προς Θεού, μην κάθεσαι και ακούς το κάθε παιδάκι που α) δεν έχει ιδέα από Mac και β) προσπαθεί να πιάσει το bonus του πουλώντας ότι έχει απομείνει από παλιότερη σειρά Macbook, η οποία αν μείνει κι άλλο θα αναγκαστούν να ρίξουν την τιμή για να φύγει όταν θα έρθει η καινούργια :rolleyes:

Εννοείται ότι θα ψάξω σε φόρουμ κτλ απλά ήθελα κ την δική σας γνώμη! Και γω πιστεύω ότι τα φουσκώνουν γιατί θέλουν να διώξουν απο το στοκ τα παλιά macbook! Απλά δεν ξέρω κατα Ποσο σοβαρό είναι το πρόβλημα που παρουσιάστηκε!

Λένε ψέμματα! Περίμενε όμως ένα μήνα να "περπατήσει" το καινούργιο μοντέλο...:)

Linux myphone υπογραφή.jpeg

• 1 month later...

δεν μου ρχεται κατι αλλα στα βασικα που αναφεραμε κ παραπανω νομιζω ειμαι καλυμμένος..

τωρα το επομενο βημα ειναι η πωληση του λαπτοπ+desktop...

το 13αρι ειναι οκ η θα μου βγουν τα ματια??

αυτη η διαφορα στις τιμες με την αμερικη για το ιδιο πραγμα μου φαινεται απλα αστεια..

δεν μου ρχεται κατι αλλα στα βασικα που αναφεραμε κ παραπανω νομιζω ειμαι καλυμμένος..

τωρα το επομενο βημα ειναι η πωληση του λαπτοπ+desktop...

το 13αρι ειναι οκ η θα μου βγουν τα ματια??

αυτη η διαφορα στις τιμες με την αμερικη για το ιδιο πραγμα μου φαινεται απλα αστεια..

Θα σου βγουν τα μάτια :p

Κοίτα, εντάξει δεν είναι υπερβολικά μικρό και είναι και ελαρφύ αλλά εγώ αν και ευχαριστημένος από μπαταρία/φορητότητα κτλ από το MacBook μου - έχω το παλιότερο design, το μαύρο - ΔΕ θα ξαναπερνα ποτέ τόσο μικρή οθόνη σε laptop που να θέλω να τρέχω και επαγγελματικά πράγματα, εύκολα.

Είναι πολύ μικρό κατά την άποψή μου για excel π.χ. (για ταινίες κτλ δεν το συζητάμε καν).

η αληθεια ειναι οτι με απογοητευσες :p φλερταρα το 13αρι με τον i5 850€ με ζελατινες απο αμερικη :P

αλλα μαλλον με βλεπω να πηγαινω για 15αρι μεταχειρισμενο....

(office χρησιμοποιω ψιλοσπανια για καμια εργασια μονο,ταινίες δεν βλέπω σχεδόν ποτε,πιο πολυ surfarisma..)

Edited by kostakiss

η αληθεια ειναι οτι με απογοητευσες :p φλερταρα το 13αρι με τον i5 850€ με ζελατινες απο αμερικη :P

αλλα μαλλον με βλεπω να πηγαινω για 15αρι μεταχειρισμενο....

(office χρησιμοποιω ψιλοσπανια για καμια εργασια μονο,ταινίες δεν βλέπω σχεδόν ποτε,πιο πολυ surfarisma..)

Πάντως να σου πω κάτι; ΜΙΑ ΧΑΡΑ είναι τα μεταχειρισμένα Mac.

Έχουν τόσο καλή ποιότητα κατασκευής σα μηχανήματα - το αλουμινένιο σασί, το εσωτερικό του laptop αλλά και η μπαταρία - που και μεταχειρισμένο να το πάρεις είναι πολύ καλή ευκαιρία.

Το κακό βέβαια είναι ότι ακόμα και μεταχειρισμένα τα Mac παραμένουν ακριβά. Εκτός και αν πέσεις σε κανέναν καμμένο που αλλάζει μηχάνημα σε κάθε update των specs και βιάζεται να το ξεφορτωθεί. :p

ΥΓ: Πάντως αν το προορίζεις μόνο για σερφάρισμα, το 15άρι είναι υπερβολή. Απλά όταν παίρνεις ένα μηχάνημα - και κυρίως όταν παίρνει ένα Mac με τις τιμές που αυτά έχουν - καλό είναι να σκέφτεσαι και το "τι ΘΑ θέλω σε 1-2 χρόνια".

Δεν ξέρω και πόσο χρονών είσαι να σου πω για δουλειά, πανεπιστήμιο κτλ.

Μας έφαγε τις ηλικίες το νέο layout :ρ

Edited by DesertSMisSRaiN

21 ,φαινεται στο προφιλ μελους :)

ειμαι κατα των καινουργιων απο την αποψη οτι χανεις χρηματα ενω μπορεις να το βρεις ελαφρως μεταχειρισμενοη ακομα και καινουργιο στο νετ και φθηνοτερα..

αλλα σιγουρα για ενα τετοιο ποσο θα το ξανασκεφτομουν..

το θεμα ειναι οτι θα στειλω λαπτοπ+ντεσκτοπ κ το μακ θα ηταν αυτο που θα μου εμενε για ολες τις χρησεις γι αυτο το σκεφτομουν για το 15αρι..

Edited by kostakiss

21 ,φαινεται στο προφιλ μελους :)

ειμαι κατα των καινουργιων απο την αποψη οτι χανεις χρηματα ενω μπορεις να το βρεις ελαφρως μεταχειρισμενοη ακομα και καινουργιο στο νετ και φθηνοτερα..

αλλα σιγουρα για ενα τετοιο ποσο θα το ξανασκεφτομουν..

το θεμα ειναι οτι θα στειλω λαπτοπ+ντεσκτοπ κ το μακ θα ηταν αυτο που θα μου εμενε για ολες τις χρησεις γι αυτο το σκεφτομουν για το 15αρι..

Αμα θέλεις desktop replacement, δεν ξέρω γιατί σκέφτεσαι καν το 13άρι. ;)

Να ενημερώσω τους ενδιαφερόμενους αγοραστές macbook air, ότι η Apple θα κυκλοφορήσει νέα σειρά κατά τον Ιούνιο.

http://www.macrumors.com/2011/05/18/apple-to-launch-new-macbook-air-in-june-july/

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg