Jump to content

Apple: MacOS / Mac software

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγω δεν ειχα αυτο το προβληαμ που αναφερεις εσυ με το Paragon. Σε εμενα τυχαινε πολλες φορες οταν εκανα copy απο τον Mac στον NTFS δισκο να κολλαει το συστημα και να ζηταει επανεκιννηση. Υστερα απο αρκετο ψαξιμο κατεληξα οτι το NTFS της Paragon δεν ειναικαι τοσο αξιοπιστο καθως και αλλοι χρηστες εχουν αναφεριε πολλα προβληματα.

Προς το παρον εχω φορμαρει τον εξωτερικο 1ΤΒ που εχω σε Journal και εχω κανει και δυο partition.

Κατι ασχετο-σχετικο. Χρησιμοποιει κανει το jdownloader? Αν ναι, γινεται να ορισεις ως μεσο αποθηκευσης τοω αρχειων που κατεβασει καποιον εξ. δισκο? Γιατι οταν παω στις σχετικες ρυθμισεις δεν βλεπει κανενα εξωτερικο δισκο.

Νομίζω ότι μπορείς να ορίσεις εξωτερικό...μάλλον θα χρειάζεται να είναι συνέχεια συνδεδεμένος όμως...

Εγώ έχω ορίσει συγκεκριμένο φάκελο...άρα γίνεται φαντάζομαι να είναι συγκεκριμένο...

"Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." Samuel Beckett

• Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλησπερα.Χρειαζομαι μια μικρη βοηθεια με μια εφαρμογη java η οποια χρησιμοποιειται για την καταχωρηση καποιων εξετασεων που κανουν οι ασθενεις με ορισμενους κωδικους κλπ κλπ και η οποια δημιουργει ενα αρχειο .txt .To συγκεκριμενο αρχειο by default(το ανεφερε και στις οδηγιες)δημιουργειται στο φακελο /tmp.Το προβλημα ξεκιναει απο δω....δηλαδη οταν κλεισω τον υπολογιστη η του κανω restart το συγκεκριμενο αρχειο χανεται γιατι προφανως διαγραφεται με αποτελεσμα οταν ξανανοιγω το προγραμμα και προσπαθω να κανω ανακτηση δεδομενων αυτο σαν επιλογη να ειναι ανενεργη.Πρεπει να ξαναβαλω στο φακελο /tmp το αρχειο αυτο(το εχω κρατησει με copy αλλου αφου την πατησα πρωτα)για να γινει ετσι η επιλογη ανακτηση δεδομενων ενεργη.Για να μην σας κουραζω αλλο ρωταω το εξης.

Υπαρχει τροπος να μην διαγραφεται ενα συγκεκριμενο αρχειο στον /tmp φακελο?H τελοσπαντων εχετε να προτεινετε καποια λυση?

Η διαδρομη ειναι ...private/tmp και ο υπολογιστης ειναι ενας iMac αγορασμενος πριν 10 μερες

Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη :)

Καλησπερα.Χρειαζομαι μια μικρη βοηθεια με μια εφαρμογη java η οποια χρησιμοποιειται για την καταχωρηση καποιων εξετασεων που κανουν οι ασθενεις με ορισμενους κωδικους κλπ κλπ και η οποια δημιουργει ενα αρχειο .txt .To συγκεκριμενο αρχειο by default(το ανεφερε και στις οδηγιες)δημιουργειται στο φακελο /tmp.Το προβλημα ξεκιναει απο δω....δηλαδη οταν κλεισω τον υπολογιστη η του κανω restart το συγκεκριμενο αρχειο χανεται γιατι προφανως διαγραφεται με αποτελεσμα οταν ξανανοιγω το προγραμμα και προσπαθω να κανω ανακτηση δεδομενων αυτο σαν επιλογη να ειναι ανενεργη.Πρεπει να ξαναβαλω στο φακελο /tmp το αρχειο αυτο(το εχω κρατησει με copy αλλου αφου την πατησα πρωτα)για να γινει ετσι η επιλογη ανακτηση δεδομενων ενεργη.Για να μην σας κουραζω αλλο ρωταω το εξης.

Υπαρχει τροπος να μην διαγραφεται ενα συγκεκριμενο αρχειο στον /tmp φακελο?H τελοσπαντων εχετε να προτεινετε καποια λυση?

Η διαδρομη ειναι ...private/tmp και ο υπολογιστης ειναι ενας iMac αγορασμενος πριν 10 μερες

Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη :)

Δε μας λες και ποια είναι η εφαρμογή ? Όχι ότι έχει σημασία για τη λύση σου, απλά για όποιον ενδιαφέρεται ...

-----------------

Σ.Ζωγράφος

http://www.ika.gr/gr/infopages/healthservices/dapy/home.cfm

dapy converter.....λεγεται και ειναι για χρηση μονο στο ΙΚΑ.Κοινως δεν εχει καμμια χρησιμοτητα περα απο τη δουλεια που κανει.

http://www.ika.gr/gr/infopages/healthservices/dapy/home.cfm

dapy converter.....λεγεται και ειναι για χρηση μονο στο ΙΚΑ.Κοινως δεν εχει καμμια χρησιμοτητα περα απο τη δουλεια που κανει.

Δουλεύω στον κλάδο της υγείας, οπότε ... τίποτα δεν είναι άχρηστο. Anyway, σ' ευχαριστώ πολύ.

Ελπίζω να βρεις λύση στο πρόβλημα σου άμεσα. Πάντως, η λύσει είναι είτε να μη σβήνεται το tmp κάθε φορά που κάνεις reboot, κάτι που σίγουρα γίνεται, αλλά πως ?

Επίσης, άλλη μια λύση είναι ένα scriptάκι που θα μετακινεί αυτόματα το αρχείο σου ...

Πάντως, λύση πιθανών να βρεις ή αν όχι, σίγουρα μπορείς να κάνεις post και να περιμένεις απάντηση, στο forum του support.apple.com, που είναι μια πολύ active κοινότητα ...

-----------------

Σ.Ζωγράφος

romeo1 μπορείς να φτιάξεις ένα script και να το τρέχεις κάθε φορά που ανοίγεις τον υπολογιστή.

Άνοιξε έναν text editor, γράψε το παρακάτω μέσα και σώσε το στη μορφή filename.py:

import shutil
def copymyfile():
shutil.copy2('/dir/file.txt', '/new/dir/newfile.txt')

t = Timer(1800.0, copymyfile)
t.start()

Όπου /dir/file.txt και /new/dir/newfile.txt, βάλε τα paths που θέλεις.

Μετά μπορείς να το τρέξεις από το terminal γράφοντας: python path/filename.py αντικαθιστώντας πάλι το path/filename.py με το path που έχεις αφήσει το αρχείο.

Το συγκεκριμένο script, αντιγράφει το αρχείο κάθε 30 λεπτά κάνοντας overwrite το παλιό. Η ημερομηνία δημιουργίας του αντιγράφου, είναι ίδια με του αρχικού.

Δεν το έχω δοκιμάσει και γενικά έχω ασχοληθεί ελάχιστα με python, οπότε δεν ξέρω αν θα τρέξει και αν θα κάνει τελικά τη δουλειά του. Δοκίμασε να το τρέξεις δοκιμαστικά για να δεις αν παίρνει backup το αρχείο και μετά βλέπουμε πως το τροποποιούμε για να το ξαναβάζει πίσω.

Υπάρχει τρόπος να μπορούμε να ξαναδούμε το αρχικό βίντεο; (που λέει καλωσορίσατε σε όλες τις γλώσσες:O)

Θέλει σκάψιμο!!:p

Πας /System/Library/CoreServices/Setup Assistant.app/Contents/Resources/TransitionSection.bundle/Contents/Resources/

Το κακο είναι ότι είναι χωριστά ο ήχος με την εικόνα...

Αλλά αν θες μπορείς να το απολάυσεις και εδώ...

Apple Mac OSX - Welcome Video

_______________http://farm7.static.flickr.com/6168/6227903819_67e7c12fb0_o.png___________

N_Name:SpyVe________M_Lion________Mac User

________iPhone_5S_G_64GB_iOS.7.0________

Εαν χρησιμοποιει καποιος τη 10.6.2 και μπορει ας κανει ενα .zipaki τα παρακατω αρχεια απο το System/Library/Extensions :

1)NVDANV40Hal.kext

2)NVDANV50Hal.kext

3)NVDAResman.kext

4)NVkush.kext

5)NVSMU.kext

+τα 4 αρχεια που αρχιζουν ως Geforce κλπ.

Δοκιμαζω κατι και ισως χρειαστουν.Ευχαριστω.

edit : Ολα ΟΚ, συννενοηθηκα με τον kospillot1 σε PM.

Εαν χρησιμοποιει καποιος τη 10.6.2 και μπορει ας κανει ενα .zipaki τα παρακατω αρχεια απο το System/Library/Extensions :

1)NVDANV40Hal.kext

2)NVDANV50Hal.kext

3)NVDAResman.kext

4)NVkush.kext

5)NVSMU.kext

+τα 4 αρχεια που αρχιζουν ως Geforce κλπ.

Δοκιμαζω κατι και ισως χρειαστουν.Ευχαριστω.

ξεκινησα να το κανω αλλα ειδα οτι δεν εχω το NVkush.kext και τα αρχεια που ξεκινουν απο geforce ειναι 5 σε μενα...τι ειναι αυτο το NVkush.kext??γιατι δεν το εχω εγω??:worry:

Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά...Πριν βάλω το snow είχε στο energy savings επιλογή για την μπαταρία...αν θέλουμε καλύτερη απόδοση ή αν θέλουμε οικονομική κατανάλωση μπαταρίας...

Αυτό δεν υπάρχει τώρα... υπάρχει αλλού? Δεν υπάρχει καθόλου?

"Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." Samuel Beckett

καλημέρα σε όλους,

είμαι εντελώς καινούριος στο χώρο των mac. Μόλις πριν μια εβδομάδα απέκτησα το macbook pro 15".

Μια απορία έχω σχετικά με το Office 2008. Στην αρχή της εγκατάστασης, ρωτάει για να κάνει εγκατάσταση το Rosetta. Τι είναι αυτό το εργαλείο; Να προχωρήσω κανονικά με την εγκατάσταση του.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και απολογούμε αν η ερώτηση είναι χαζή :O

......................Μια απορία έχω σχετικά με το Office 2008. Στην αρχή της εγκατάστασης, ρωτάει για να κάνει εγκατάσταση το Rosetta. Τι είναι αυτό το εργαλείο; Να προχωρήσω κανονικά με την εγκατάσταση του.

Είναι εργαλείο του λειτουργικού, που επιτρέπει σε εφαρμογές που έχουν γραφτεί για PowerPC επεξεργαστές, να τρέχουν, χωρίς μετατροπή, σε επεξεργαστές Intel. Συγκεκριμένα:

Rosetta is a lightweight dynamic translator for Mac OS X distributed by Apple. It enables applications compiled for the PowerPC family of processors to run on Apple systems that use Intel processors. Rosetta is based on Transitive Corporation's QuickTransit technology, and it is a key part of Apple's strategy for the transition of their Macintosh line from PowerPC to Intel processors as it enables pre-existing Mac OS X software to run on the new platform without modification.

Μπορείς λοιπόν να εγκαταστήσεις τη Rosetta, άφοβα. :)

Βασίλης

Εχει κανενας ιδεα με τι προγραμμα μπορεις να φτιαξεις ενα τετοιο βιντεο?

http://www.youtube.com/watch?v=JRLl2yVrJzE

Να υπαρχει τπτ για mac?

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Εχει κανενας ιδεα με τι προγραμμα μπορεις να φτιαξεις ενα τετοιο βιντεο?

http://www.youtube.com/watch?v=JRLl2yVrJzE

Να υπαρχει τπτ για mac?

Το iMovie δεν σε βολεύει? Νομίζω είναι μια πάρα πολύ καλή λύση και πολύ απλό στη χρήση

Το iMovie δεν σε βολεύει? Νομίζω είναι μια πάρα πολύ καλή λύση και πολύ απλό στη χρήση

Αυτο δεν ειναι κατι σαν το windows movie maker? Αυτο που θελω ειναι πχ να παρω ενα κομματι απο μια ταινια και να προσθεσω μεσα κατι δικο μου, πχ ενα cartoon που να περπαταει μεσα στην ταινια! :ninja:

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Χρειάζεσαι πιο επαγγελματικά πράγματα δηλαδή. To πιο επαγγελματικό της Apple είναι το Final Cut αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει αυτό που θες. http://www.apple.com/finalcutstudio/

Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα προγράμματα αλλά δεν έχω ασχοληθεί και δεν το γνωρίζω συνεπώς

Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά...Πριν βάλω το snow είχε στο energy savings επιλογή για την μπαταρία...αν θέλουμε καλύτερη απόδοση ή αν θέλουμε οικονομική κατανάλωση μπαταρίας...

Αυτό δεν υπάρχει τώρα... υπάρχει αλλού? Δεν υπάρχει καθόλου?

Δεν ξέρει κάποιος κάτι σχετικό ε?

Μόλις βρήκα χρόνο και είπα να περάσω το Snow Leopard ...

Ανοίγω τη σφραγισμένη συσκευασία, πάω να βγάλω το dvd και τι να δω..; Σπασμένο σε μία πλευρά και αλλοιωμένο όλο το κομμάτι φυσικά από "κάτω" ...

Τι προτείνετε να κάνω; Από τότε που το είχανε παραλάβει οι δικοί μου το είχανε βρει σε ανοιγμένη συσκευασία και τσαλακωμένο το φάκελο ... αλλά τόσο καιρό δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ και το άφηνα κλειστό ..

Τι να κάνω; να πάω στο τοπικό apple και να τους το δείξω; θα μου το αλλάξουν; ή θα το πληρώσω..; Τι προτείνετε;;

Νευρίασα τώρα, γιατί δεν ξέρω ποιανού το φταίξιμο είναι .. σίγουρα πάντως όχι δικό μου ..

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Μόλις βρήκα χρόνο και είπα να περάσω το Snow Leopard ...

Ανοίγω τη σφραγισμένη συσκευασία, πάω να βγάλω το dvd και τι να δω..; Σπασμένο σε μία πλευρά και αλλοιωμένο όλο το κομμάτι φυσικά από "κάτω" ...

Τι προτείνετε να κάνω; Από τότε που το είχανε παραλάβει οι δικοί μου το είχανε βρει σε ανοιγμένη συσκευασία και τσαλακωμένο το φάκελο ... αλλά τόσο καιρό δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ και το άφηνα κλειστό ..

Τι να κάνω; να πάω στο τοπικό apple και να τους το δείξω; θα μου το αλλάξουν; ή θα το πληρώσω..; Τι προτείνετε;;

Νευρίασα τώρα, γιατί δεν ξέρω ποιανού το φταίξιμο είναι .. σίγουρα πάντως όχι δικό μου ..

Δεν κατάλαβα, το είχες αγοράσει από κάποιο κατάστημα ή το πήρες ταχυδρομικά με το πρόγραμμα αναβάθμισης της Apple? Aν είναι το πρώτο το πας στο κατάστημα από όπου το πήρες. Αν είναι το δεύτερο, επειδή το συγκεκριμένο πρόγραμμα έτρεχε από την Apple Eυρώπης (και τα dvd έχουν έρθει κατευθείαν από την Ιρλανδία) και όχι από την ελληνική αντιπροσωπεία, καλό θα είναι να πάρεις τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση της Apple για την Ελλάδα (00800 44145417). Δεν νομίζω κάποιο κατάστημα να σου το δώσει δωρεάν (δεν είναι υποχρεωμένοι).

Επίσης όταν λες τοπικό apple τι εννοείς?

Δεν κατάλαβα, το είχες αγοράσει από κάποιο κατάστημα ή το πήρες ταχυδρομικά με το πρόγραμμα αναβάθμισης της Apple? Aν είναι το πρώτο το πας στο κατάστημα από όπου το πήρες. Αν είναι το δεύτερο, επειδή το συγκεκριμένο πρόγραμμα έτρεχε από την Apple Eυρώπης (και τα dvd έχουν έρθει κατευθείαν από την Ιρλανδία) και όχι από την ελληνική αντιπροσωπεία, καλό θα είναι να πάρεις τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση της Apple για την Ελλάδα (00800 44145417). Δεν νομίζω κάποιο κατάστημα να σου το δώσει δωρεάν (δεν είναι υποχρεωμένοι).

Επίσης όταν λες τοπικό apple τι εννοείς?

Ναι το πήρα με το πρόγραμμα αναβάθμισης.

'Οπως έχω αναφέρει αρκετές φορές, ζω στην Αγγλία, γι' αυτό και αναφέρω το τοπικό κατάστημα.

Το μηχάνημα είναι αγορασμένο από Καναδά, το DVD πήγε από Αγγλία - Ελλάδα, και οι δικοί μου μου το έστειλαν εδώ.. 'Οταν έφτασε Ελλάδα, ήταν ήδη σε κατεστραμμένη κι ανοιγμένη συσκευασία.. αλλά δεν περίμενα να είχε γίνει τέτοια ζημιά ..

Δηλαδή αν πάω, εδώ στο υποκατάστημα της Apple και τους πω τι έχει συμβεί, δεν έχω καμία ελπίδα λες;

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Ναι το πήρα με το πρόγραμμα αναβάθμισης.

'Οπως έχω αναφέρει αρκετές φορές, ζω στην Αγγλία, γι' αυτό και αναφέρω το τοπικό κατάστημα.

Το μηχάνημα είναι αγορασμένο από Καναδά, το DVD πήγε από Αγγλία - Ελλάδα, και οι δικοί μου μου το έστειλαν εδώ.. 'Οταν έφτασε Ελλάδα, ήταν ήδη σε κατεστραμμένη κι ανοιγμένη συσκευασία.. αλλά δεν περίμενα να είχε γίνει τέτοια ζημιά ..

Δηλαδή αν πάω, εδώ στο υποκατάστημα της Apple και τους πω τι έχει συμβεί, δεν έχω καμία ελπίδα λες;

Aαα, αν μιλάμε για Αγγλία και Apple Store τότε προφανώς και έχεις ελπίδα. Το πιθανότερο είναι να σου δώσουν καινούριο. Αν έχεις βέβαια και τη συσκευασία και το φάκελο θα είναι ακόμα καλύτερα.

Guest powerulez
Αυτο δεν ειναι κατι σαν το windows movie maker? Αυτο που θελω ειναι πχ να παρω ενα κομματι απο μια ταινια και να προσθεσω μεσα κατι δικο μου, πχ ενα cartoon που να περπαταει μεσα στην ταινια! :ninja:

Το πρόγραμμα που χρειάζεσαι είναι το Adobe After Effect. Είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι! με λίγα tutorials από το youtube.com θα γίνεις ξεφτέρι αν έχει και λίγη ορεξουλα. :p

Και γιατί να μην το κατεβάσεις; Από πρακτικής πλευράς δε θα έχει καμία διαφορά. Ηθικά τώρα, απ' όσο ξέρω, υποθέτω πως θα είσαι νόμιμη από τη στιγμή που έχεις το αυθεντικό DVD στην κατοχή σου.

Εγώ αυτό θα έκανα, αντί να σπαταλάω το χρόνο μου να βρω τον κάθε υπεύθυνοανευθυνο για ένα DVD...