Jump to content

[iOS 3] Activate / Jailbreak / Unlock για iPhone 2G/3G/3GS

pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχεις JB; Αν ναι, δες το AppBackup στο cydia.

Για μηνυματα/επαφες θα χρησιμοποιησω το iPhone Backup Utility και για εφαρμογες το AppBackup? Αρα θα κανω κανω backup, θα κανω restore μεσω itunes και θα επαναφερω τα backups, σωστα? :confused:

• Απαντήσεις 3,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αν δεν έχεις JB τώρα δεν χρειάζεσαι restore. Αν έχεις JB πες μου πώς έχεις στημένη τη συσκευή (τι συγχρονίζεις με τι) για να σου πω..

Καταρχάς σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες συμβουλές σου. Έχω jailbreak με blackra1n, έκδοση 3.1.2 πάνω. Θέλω να διασώσω επαφές, μηνύματα, φωτογραφίες, εφαρμογές, ημερολόγιο, σημειώσεις. Πώς θα γίνει αυτό; Με το backup utility που έγραψες παραπάνω;

Άρα για να κάνω spirit πρέπει να κάνω restore και μετά set as new. Αναβάθμιση σε 3.1.3 και itunes 9.1.1 κάνουμε άφοβα μετά το set as new;

Για μηνυματα/επαφες θα χρησιμοποιησω το iPhone Backup Utility και για εφαρμογες το AppBackup? Αρα θα κανω κανω backup, θα κανω restore μεσω itunes και θα επαναφερω τα backups, σωστα? :confused:

Ναι, αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ ειδικά για το AppBackup. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ! Διάβασε καλά στο cydia και στην εφαρμογή πώς δουλεύει για να το κάνεις σωστά! Νομίζω ότι θέλει κάποια επαναφορά backup οπότε δεν ξέρω αν θα σου δουλέψει! ΞΑΝΑΛΕΩ: Κάν' το με δική σου ευθύνη! Το AppBackup δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ!

Για το iPhone Backup Utility: Παίρνεις backup όπως λένε οι οδηγίες στο λινκ. Κάνεις το restore σου και μετά set up as new, κάνεις JB πάλι, περνάς από το cydia το OpenSSH και μετά κάνεις Restore. Διάβασε καλά τις οδηγίες!

Καταρχάς σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες συμβουλές σου. Έχω jailbreak με blackra1n, έκδοση 3.1.2 πάνω. Θέλω να διασώσω επαφές, μηνύματα, φωτογραφίες, εφαρμογές, ημερολόγιο, σημειώσεις. Πώς θα γίνει αυτό; Με το backup utility που έγραψες παραπάνω;

Άρα για να κάνω spirit πρέπει να κάνω restore και μετά set as new. Αναβάθμιση σε 3.1.3 και itunes 9.1.1 κάνουμε άφοβα μετά το set as new;

Επαφές, μηνύματα, φωτογραφίες, ημερολόγιο και σημειώσεις μπορείς όλα με το Backup Utility. Εφαρμογές δε σώζει. Θα χάσεις τις ρυθμίσεις τους! Εκτός αν κάνεις και εσύ αυτό που λέω παραπάνω, αλλά και πάλι υπογραμμίζω ότι δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν ξέρω αν θα δουλέψει!

Φωτογραφίες μπορείς να τις πάρεις και μόνος σου. Επαφές, ημερολόγιο και σημειώσεις μπορείς να τις περάσεις στο Outlook,

Η διαδικασία είναι αυτή που λες. Κατέβασε το καινούριο iTunes, βάλε το iPhone πάνω, πάτα restore και μετά το restore πάτα set up as new. Δώσε του μετά ένα sync να περάσει ότι έχει κρατημένο (αν δεν συγχρονίζεις με outlook θα σου περάσει μόνο τις εφαρμογές και αυτές χωρίς τα settings τους όπως τα έχεις διαμορφωμένα τώρα - δηλαδή αν έχεις παιχνίδια θα χάσεις το Saves, στην εφαρμογή του Facebook επίσης για παράδειγμα θα πρέπει να ξανακάνεις login και να ρυθμίσεις ειδοποιήσεις κλπ) και μετά JB.

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Θα προσπαθησω να το κανω και ο θεος βοηθος :)

EDIT: Απο ο,τι καταλαβα το AppBackup δεν θα κρατησει τις εφαρμογες αφου θα κανω restore... Θα διαγραφει και το backup.

Edited by silmarien

Η διαδικασία είναι αυτή που λες. Κατέβασε το καινούριο iTunes, βάλε το iPhone πάνω, πάτα restore και μετά το restore πάτα set up as new. Δώσε του μετά ένα sync να περάσει ότι έχει κρατημένο (αν δεν συγχρονίζεις με outlook θα σου περάσει μόνο τις εφαρμογές και αυτές χωρίς τα settings τους όπως τα έχεις διαμορφωμένα τώρα - δηλαδή αν έχεις παιχνίδια θα χάσεις το Saves, στην εφαρμογή του Facebook επίσης για παράδειγμα θα πρέπει να ξανακάνεις login και να ρυθμίσεις ειδοποιήσεις κλπ) και μετά JB.

Συμφωνώ με τον από πάνω φίλο, ξεκινάω και ο θεός βοηθός. :p

Προς το παρόν τρέχω το BackupUtility που δείχνει ότι πάει καλά (transferring) :happy:

Λοιπόν τώρα που το ξανασκέφτομαι το AppBackup δε θα σου λειτουργήσει γιατί πάει και αποθηκεύει τα backup του μέσα στο backup του iTunes. Οπότε αν εσύ κάνεις set up as new μετά δε θα σου τα επαναφέρει. Θα επανέλθουν οι εφαρμογές μέσω του sync αλλά θα έχουν χαθεί τα settings τους.

Προτείνω κάτι άλλο.

Άνοιξε τις εφαρμογές που θες να διασώσεις τα settings τους, πάρε screenshots τα settings αυτά για να τα έχεις κάπου αυτά ώστε να μην τα ξεχάσεις και μετά την επαναφορά άνοιξε τα screenshots αυτά και δες τι είχες και ξαναπέρνα τα χειροκίνητα.

Τραβήξτε τα screenshots και σώστε τα στον υπολογιστή. Προσωπικά έτσι το κάνω όταν κάνω set up as new. Ξέρω, είναι μπελάς, αλλά αυτά είναι τα αρνητικά του Jailbreak όταν κάνεις αναβάθμιση. Για να μην έχεις μελλοντικά προβλήματα πρέπει να στήσεις τη συσκευή από την αρχή!

Edited by CarpeNoctum

Δοκίμασε να τα πάρεις backup ένα ένα.

Βάζεις iPhone OS 3.0 στο iPhone OS;

Δοκίμασε να τα πάρεις backup ένα ένα.

Βάζεις iPhone OS 3.0 στο iPhone OS;

Ναι. Οι ρυθμίσεις εμαιλ λογαριασμών γίνονται έτσι μπακαπ; Αν δε τα καταφέρω με αυτό, βλέπουμε.

Χμ, δεν ξέρω. Γράφει ότι παίρνει backup τα email αλλά δεν ξέρω τι κάνει με τις ρυθμίσεις.

Νομίζω πάντως ότι αν και πιο χρονοβόρα, η καλύτερη λύση είναι με τα screenshots. Τραβάς screenshot ό,τι θες, το περνάς στον υπολογιστή και μετά το restore τα ανοίγεις ένα ένα και περνάς εσύ τις ρυθμίσεις.

Χμ, κι εμένα μου βγάζει έρρορ 300 μετά από λίγη ώρα το iphonebackuputility. :confused:

Γιατι δεν κανεις backup με το iTunes?

Γιατί μετά το set up as new δεν θα του επαναφέρει ρυθμίσεις email, κλπ. και γιατί μάλλον δεν συγχρονίζει επαφές και ημερολόγιο με το outlook. Οπότε ακόμα και αν πάρει backup με το iTunes, αφού θα κάνει set up as new, αυτά δεν θα επανέλθουν με το σκέτο sync.

EDIT

Λοιπόν, τα παρακάτω αφορούν τα Jailbroken iPhones.

Όταν είμαστε σε μια οποιοδήποτε έκδοση OS του iPhone και αυτή είναι Jailbroken προτείνονται τα εξής:

Όταν θέλουμε να κάνουμε αναβάθμιση σε καινούρια έκδοση κάνουμε restore και μετά set up as new. Το κάνουμε για να μην μεταφερθούν σκουπίδια στην επόμενη έκδοση και να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρή η συσκευή. Αυτό για την τωρινή περίπτωση δεν είναι απλά πρόταση. Είναι αναγκαίο. Όσοι έχουν ειδικά tethered JB στην 3.1.2 ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν restore και set up as new γιατί αλλιώς το Spirit βγάζει error code 1.

Τι σημαίνει αυτό;

Μετά από ένα restore υπάρχουν δύο επιλογές: Επαναφορά backup και set up as new. Η πρώτη επαναφέρει το iPhone όπως ήταν με τις ρυθμίσεις του, τα μηνύματα, τις επαφές, κλπ κλπ. Το Spirit υποχρεώνει να κάνετε το δεύτερο όμως αφού πριν είχατε JB γιατί αλλιώς μετά θα βγάλει error code!

Set up as new = Διαγράφει τα ΠΑΝΤΑ μέσα από την συσκευή και την κάνει σαν καινούρια. Μετά το set up as new αν κάνετε sync με το iTunes θα επανέλθουν στη συσκευή αυτά τα οποία κάνατε sync!

• Αν οι επαφές, τα ημερολόγια, οι σημειώσεις, δεν γίνονταν sync με το outlook, το iCal, το Google, ή το MobileMe ΔΕΝ θα επανέλθουν. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν μόνο στο backup που κρατάει το iTunes το οποίο αφού κάνετε set up as new δεν θα επανέλθει άρα θα χαθούν.
  • Θα χαθούν όλες οι ρυθμίσεις της συσκευής
  • Θα επανέλθουν με το sync οι εφαρμογές αλλά θα έχουν χαθεί οι ρυθμίσεις τους: Αυτό σημαίνει τα saves των παιχνιδιών, τα logins κάποιων εφαρμογών, τα alerts που έχουν κάποιες άλλες, κ.ο.κ.
  • Θα χαθούν ιστορικά κλήσεων και μηνυμάτων.

Τι μπορείτε να κάνετε:

• Συγχρονίστε επαφές, ημερολόγιο, σημειώσεις με το Outlook, το Google, το MobileMe ή το iCal
  • Πάρτε τις φωτογραφίες από το Camera Roll με copy paste
  • Για τις ρυθμίσεις των εφαρμογών δε μπορεί να γίνει κάτι. Τραβήξτε screenshots και κρατήστε τα στον υπολογιστή για να τα περάσετε μετά χειροκίνητα. Υπάρχει τρόπος να κρατηθούν και saves παιχνιδιών αλλά θέλει πρόσβαση με SSH. Αν σας ενδιαφέρει το αναλύουμε και αυτό.
  • Για τις ρυθμίσεις της συσκευής κάντε το ίδιο με παραπάνω. Ούτε αυτές επανέρχονται με το πρώτο sync μετά από set up as new.
  • Πρότεινα και το iPhone Backup Utility αλλά φαίνεται να μη δουλεύει - edit: δουλεύει απλά δεν πρέπει να αφήσετε την οθόνη να σβήσει όσο κάνει transferring γιατί κλείνει το wifi και πέφτει η σύνδεση ssh.
  • Πάρτε backup τις εφαρμογές του cydia. Οδηγός εδώ

Αν ΔΕΝ έχετε τώρα Jailbreak δεν χρειάζονται τίποτα από τα παραπάνω. Απλά αναβαθμίζετε με update στην 3.1.3 και κάνετε το JB.

Επίσης, αν δεν έχετε tethered JB στην 3.1.2 μπορείτε αν θέλετε να ρισκάρετε και να μην κάνετε restore, να κάνετε restore για να σας πάει στην 3.1.3 και αντί για set up as new να πατήσετε επαναφορά backup. Δεν ξέρω αν θα δουλέψει το Spirit όμως έτσι.

Edited by CarpeNoctum

Αχααα... Τωρα που το σκεφτομαι μια χαρα ειμαι με το untethered. Ποτε δεν με ενοχλησε η ολη κατασταση. Good luck minovg :)

Λοιπόν τώρα που το ξανασκέφτομαι το AppBackup δε θα σου λειτουργήσει γιατί πάει και αποθηκεύει τα backup του μέσα στο backup του iTunes. Οπότε αν εσύ κάνεις set up as new μετά δε θα σου τα επαναφέρει. Θα επανέλθουν οι εφαρμογές μέσω του sync αλλά θα έχουν χαθεί τα settings τους.

Προτείνω κάτι άλλο.

Άνοιξε τις εφαρμογές που θες να διασώσεις τα settings τους, πάρε screenshots τα settings αυτά για να τα έχεις κάπου αυτά ώστε να μην τα ξεχάσεις και μετά την επαναφορά άνοιξε τα screenshots αυτά και δες τι είχες και ξαναπέρνα τα χειροκίνητα.

Τραβήξτε τα screenshots και σώστε τα στον υπολογιστή. Προσωπικά έτσι το κάνω όταν κάνω set up as new. Ξέρω, είναι μπελάς, αλλά αυτά είναι τα αρνητικά του Jailbreak όταν κάνεις αναβάθμιση. Για να μην έχεις μελλοντικά προβλήματα πρέπει να στήσεις τη συσκευή από την αρχή!

Το ίδιο ισχύει και για PkgBackup από cydia για να επαναφέρει τις εφαρμογές του..

Το κατεβάζεις και κάνεις buckup από την εφαρμογή..

Μετά το restore - JB κάνεις restore from backup από το itunes και ξανά βάζεις το PkgBackup και κάνεις restore μέσα από την εφαρμογή και σου ξαναφέρνει ότι είχες από cydia..

Τώρα αν πρέπει να κάνεις set up as new τότε όλα από την αρχή χειροκίνητα όπως λες και εσύ φίλε...

_______________http://farm7.static.flickr.com/6168/6227903819_67e7c12fb0_o.png___________

N_Name:SpyVe________M_Lion________Mac User

________iPhone_5S_G_64GB_iOS.7.0________

Παιδιά με το spirit εγκαθίσταται kai to Cydia????? ή πρέπει να το βάλουμε manual Και δεύτερο μετά το jailBreak ακολουθούμε την διαδικασία όπωσ με το blackrain δηλ κατεβάζουμε ένα free app από τι Itune βάζουμε το appsync3.o ..........?????

@minovg και @silmarien

Έκανα edit το post μου. Δείτε το.

@Athan1001

Ναι, προφανώς και εγκαθιστά το cydia

Το ίδιο ισχύει και για PkgBackup από cydia για να επαναφέρει τις εφαρμογές του..

Το κατεβάζεις και κάνεις buckup από την εφαρμογή..

Μετά το restore - JB κάνεις restore from backup από το itunes και ξανά βάζεις το PkgBackup και κάνεις restore μέσα από την εφαρμογή και σου ξαναφέρνει ότι είχες από cydia..

Τώρα αν πρέπει να κάνεις set up as new τότε όλα από την αρχή χειροκίνητα όπως λες και εσύ φίλε...

Σπύρο το PkgBackup αποθηκεύει στοιχεία στις επαφές οι οποίες θα επανέλθουν. Οπότε με το set up as new δεν υπάρχει πρόβλημα. Αρκεί να περαστεί η αντίστοιχη επαφή. Το AppBackup δεν ξέρω πώς αποθηκεύει το backup.

Edited by CarpeNoctum

@CarpeNoctum Thanks για το info. Σκεφτομαι ομως οτι σε λιγο καιρο θα βγει η OS4 οποτε θα πρεπει και τοτε να κανω ολη τη διαδικασια αυτη. Δεν υπαρχει περιπτωση να το κανω συνεχεια. Θα περιμενω λιγο καιρο. Ποτε δεν με ενοχλησε το untethered. Ασε που η 3.1.3 δεν εχει τιποτα ουσιαστικο να μου προσφερει.

Ναι Νίκο έχεις δίκιο μόλις μίλησα και με το Αρτέμη και μου το ξεκαθάρισε...;)

Το θυμόμουν λάθος...

_______________http://farm7.static.flickr.com/6168/6227903819_67e7c12fb0_o.png___________

N_Name:SpyVe________M_Lion________Mac User

________iPhone_5S_G_64GB_iOS.7.0________

Τελικά δούλεψε το IphoneBackupUtility! Απλά δεν έπρεπε να κλειδώνει αυτόματα η οθόνη, γιατί μαζί με το κλείδωμα κλείνει και το wifi, με το οποίο δουλεύει το πρόγραμμα! Τώρα το επόμενο βήμα είναι το restore και set as new να υποθέσω ε; Μετά spirit και μετά απλά επαναφέρω το αρχείο μπακαπ του προγράμματος αυτού και τέλος; Για να δούμε...

Χαχα! Να είδες; Αυτό ξέχασα να το αναφέρω. Κλείνει το wifi όταν κλειδώνει η οθόνη γι αυτό το πάθαινες.

Ναι τώρα συνεχίζεις. Βεβαιώσου τι πήρες backup και τι θα χάσεις! Διάβασε το μήνυμά μου παραπάνω. Για να επαναφέρεις μετά αυτό το backup που πήρες, απλά πέρνα από το cydia το open ssh.

Χμ, πάω να κάνω spirit και μου λέει το στοιχείο dl.exe σταμάτησε να λειτουργεί. Και εκεί διακόπτεται. :confused:

Λοιπόν, έχω Vista. Η λύση στο πρόβλημα για να τρέξει το spirit ήταν δεξί κλικ ιδιότητες, συμβατότητα βάλτε Windows 98. Έτσι έτρεξε. ;)