Jump to content

Qtek 8080

PanagiotaroS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος fotisbasm (29 Σεπ. 2004 , 13:22)

anyone? murdof help.

Έχεις το τηλέφωνο σβηστό.

Κρατάς πατημένο το On/Off και το πλήκτρο της κάμερας.

Θα σε φέρει στη οθόνη με 3 χρώματα.

Εκεί λέει την έκδοση του bootloader...

Χρήστης:

Qtek 2020, Qtek 9090, Qtek 8010, Qtek 8020

hp iPAQ h6340, iPAQ rz1710, iPAQ rx3715, iPAQ hx4700

Παλαιότερα:

Qtek 8080, Mio 8390, MPx200, MPx, P800, 6600, N-Gage, T68i, T68, 6210, 6110 και ούτε καν θυμάμαι πιο παλιά...

Το Windows Mobile στην Ελλάδα

• Απαντήσεις 1,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Από ότι μπορώ να καταλάβω, η έκδοση της ACE-Hellas δεν θα παίξει σε κινητά που δεν είναι αγορασμένα από συνεργάτες τους... Γνωρίζει κάποιος που / πώς μπορούμε να κάνουμε install την αρχική έκδοση (στα αγγλικά);; Πληροφοριακά, το τηλέφωνο που έχω στην κατοχή μου είναι δώρο της Microsoft Hellas και βάσει του IMEI database της ACE Hellas δεν έχει προέλθει από "δικό" τους προμηθευτή... Γιατί όμως να μην μπορούμε και εμείς;;; Και αν θελήσουμε να πάρουμε την έκδοση, πόσο θα κόστιζε κάτι τέτοιο;

Υπάρχει κάποιος που να έχει εγκαταστήσει και δοκιμάσει την νέα έκδοση 121; Έχει κάποια bugs; Βελτιώνει κάποια πράγματα (εκτός από τα SMS φυσικά); Ας αναφέρουμε όλοι τις εμπειρίες μας μπας και βοηθήσουμε να βελτιωθούν κάποια πράγματα.

Και μια ερώτηση για τον murdof: η HTC έχει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που κυκλοφορεί τις νέες roms ή όποτε σας στείλει μία νέα την διανέμετε κι εσείς με τη σειρά σας προσθέτοντας τα χαρακτηριστικά που αφορούν στην Ελλάδα. Δηλαδή, γνωρίζετε πότε αναμένεται μια νέα έκδοση εκ των πρωτέρων ή όχι;

Τα ρωτάω αυτά για να μάθω πως λειτουργούν οι αναβαθμίσεις των λειτουργικών συστημάτων για κινητά. Ας πούμε, η Microsoft έχει επαφές μόνο με τους κατασκευαστές συσκευών (στην προκειμένη περίπτωση η HTC) ή και με εσάς που κάνετε τον εξελληνισμό;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ogc (29 Σεπ. 2004 , 14:54)

Και μια ερώτηση για τον murdof: η HTC έχει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που κυκλοφορεί τις νέες roms ή όποτε σας στείλει μία νέα την διανέμετε κι εσείς με τη σειρά σας προσθέτοντας τα χαρακτηριστικά που αφορούν στην Ελλάδα. Δηλαδή, γνωρίζετε πότε αναμένεται μια νέα έκδοση εκ των πρωτέρων ή όχι;

Τα ρωτάω αυτά για να μάθω πως λειτουργούν οι αναβαθμίσεις των λειτουργικών συστημάτων για κινητά. Ας πούμε, η Microsoft έχει επαφές μόνο με τους κατασκευαστές συσκευών (στην προκειμένη περίπτωση η HTC) ή και με εσάς που κάνετε τον εξελληνισμό;

Η Microsoft έχει επαφές μόνο με την HTC που τους δίνει τις νέες εκδόσεις.

Η HTC βγάζει το καινούριο firmware (όποτε το βγάλει και δεν ενημερώνει κανέναν - παρά μόνο όταν υπάρχει test version και ξέρουμε ότι χρειάζονται περίπου 2 εβδομάδες για τη final, εκτός εαν βρεθεί κάποιο πρόβλημα). Άρα εμείς ΔΕΝ έχουμε χρονοδιάγραμμα πότε θα βγάλει η HTC update και οι ROM που δίνει μπορεί να έχουν διορθώσεις για συγκεκριμένα δίκτυα/χώρες και να μην δωθούν σε άλλους.

Αφού πάρουμε εμείς τη ROM φιάχνουμε τα Ελληνικά για τη συγκεκριμένη ROM (πάντα υπάρχουν αλλαγές), τα τοποθετούμε στη ROM και τα δίνουμε στους πελάτες μας. Άρα η HTC δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική έκδοση και είναι κάτι που αναπτύσσουμε εμείς εδώ (σαν 3rd party εφαρμογή).

Εννοείται ότι δε μπορούμε να διορθώσουμε κάποιο bug στη ROM της HTC! Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διορθώσουμε λάθη στη μετάφραση και γενικά στη δική μας εφαρμογή. Ότι bugs υπάρχουν της HTC τα στέλνουμε στα European HQ και αυτοί με τη σειρά τους το εξακριβώνουν και το προωθούν στην HTC.

Χρήστης:

Παλαιότερα:

Qtek 8080, Mio 8390, MPx200, MPx, P800, 6600, N-Gage, T68i, T68, 6210, 6110 και ούτε καν θυμάμαι πιο παλιά...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος fotisbasm (29 Σεπ. 2004 , 14:16)

αυτο ειναι μια καλη ιδεα. οποιο τηλ δεν ειναι αγορασμενο απο την ace-hellas ,να πουλιεται η εκδοση . και λεφτα θα κερδισει η ace-hellas και δεν θα υπαρχουν χρηστες δυσαρεστιμενοι

Αν και συμφωνώ με την ιδέα, πιστεύω πως λόγω του ότι οι περισσότερες ελληνικές εταιρείες χρησιμοποιούν marketing tools του 1940, δεν έχουν καταλάβει πως είμαστε πλέον στο 2004, η τιμή αγοράς θα είναι κοντά στη διαφορά χρημάτων που γλυτώνεις όταν δεν το αγοράζεις από την Ελλάδα. Άλλωστε βλέπεις πως ακόμα και ο φίλος που έχει το τηλέφωνο από την microsoft απευθείας, δεν υποστηρίζεται... Καταλαβαίνουμε λοιπόν τί γίνεται...

Μόλις έμαθα ότι η Microsoft προμηθεύεται τα δικά της τηλέφωνα απ' ευθείας από τον κατασκευαστή (HTK). Άρα δεν μπορούμε να έχουμε το ελληνικό firmware.

Και οι ερωτήσεις είναι 2.

1) Υπάρχει περίπτωση να προμηθευτούμε το ROM της ACE Hellas; (Προσοχή, χρησιμοποιώ το ρήμα προμηθευτούμε - άρα επί πληρωμή)

2) Ξέρει κανείς που υπάρχει κάποιο version του αγγλικού firmware να το δούμε και αυτό;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mrk (29 Σεπ. 2004 , 16:35)

Μόλις έμαθα ότι η Microsoft προμηθεύεται τα δικά της τηλέφωνα απ' ευθείας από τον κατασκευαστή (HTK). Άρα δεν μπορούμε να έχουμε το ελληνικό firmware.

Και οι ερωτήσεις είναι 2.

1) Υπάρχει περίπτωση να προμηθευτούμε το ROM της ACE Hellas; (Προσοχή, χρησιμοποιώ το ρήμα προμηθευτούμε - άρα επί πληρωμή)

2) Ξέρει κανείς που υπάρχει κάποιο version του αγγλικού firmware να το δούμε και αυτό;

Η Microsoft Hellas έχει δική της version.

Πρέπει να τους ζητήσεις να στη περάσουν στο τηλέφωνο σου.

Χρήστης:

Παλαιότερα:

katevasa tin 1.2.1 kai mou vgazei sfalma 102: sfalma checksum.

Katevasa to arxeio alles 2-3 fores mipos einai katestrammeno, alla panta to idio error... :mad:

PS: Exo egatestimeni tin rom tis O2Xphone_ENG_1.10.18.6

... είναι τα βλέφαρά μου διάφανες αυλαίες.

Όταν τα ανοίγω, βλέπω εμπρός μου ότι κι αν τύχει

όταν τα κλείνω, βλέπω εμπρός μου ότι ποθώ - (Ανδρέας Εμπειρίκος)

Wraia re paidia diladi EN OLIGHS : H QTek(Ace-Hellas) den ypostirizei se software kai hardware oti QTek einai agorasmeno sto ekswteriko...Kai theloun na prokopsoun me tetoies politikes marketing?Pou zoune?Ti na pw mia ksekatharh apantish den yparxei???POY anhkei h ypostiriksh twn Qtek tou Expansys kai kathe Qtek tou exwterikou???Se allo kosmo mhpws???Einai les kai pernw ena siemens apo Agglia kai mou lene edw sto ELLADA sygnwmi kyrie den to pirate apo to periptero mas den to ypostirizoume edw to kinito na pate Agglia...WRAIES POLITIKES KAI PALI!!!Kai stin telikh den tin kserei pou den tin kserei tin marka QTek edw sto ELLADA kanenas ektos apo tous "psagmenous" ti theloun na apotrepsoun osous perissoterous mporoune na min agorasoun to kinito?Kai akoma xeirotera aytoi pou to exoun agorasei hdh na MHN to proteinoun se allous???ELEOS PIA ME AYTH THN ELLADA!!!!ELEOS!!!
Never Underestimate The Dark Side...

Εδώ μέσα σε τρείς μέρες βγάλαν 3 εκδόσεις!!! Αναγκάσανε τον κόσμο να κατεβάσει ούτε λίγο ούτε πολύ 42ΜΒ και μάλιστα τα 14ΜΒ της δεύτερης έκδοσης ήταν μόνο και μόνο για να κλειδώσουν με βάση το IMEI την ROM τους. Θα το ξαναγυρίσω στην SONY ERICSSON μου φαίνετε. Όταν πήρα το Ρ800 μου από Ιταλία και το έφερα στην Ελλάδα μέσα σε μισή ώρα μου πέρασαν το Ελληνικό Firmware χωρίς καμμία χρέωση.

Μια ΝΟΚΙΑ τόλμησε να κάνει βλακείες του στυλ να χρεώνει για αναβαθμίσεις και να αργεί τραγικά την επισκευή αλλά η ΝΟΚΙΑ δεν ήταν QTEK ήταν μια εταιρεία με την μερίδα του λέοντος στην παγκόσμια αγορά και παρόλα αυτά η απαράδεκτη υποστήριξη της ήδη την έχει γκρεμίσει στην αγορά. Αν η ACE-Hellas θέλει να κλείσει πριν καν ανοίξει περαστικά της. Ξέρω πολύ καλά ότι φίλησαν κατουρημένες ποδιές στις εταιρείες κινητής για να τους βάλουν στις λίστες συσκευών τους και μόνο μια TIM το έκανε και τώρα το παίζουν και ντίβες.

Προσωπικά όσοι είδαν το 8080 μου με ρωτάγαν τι μάρκα είναι αυτοί πλέον δεν μπαίνω καν στον κόπο να τους εξηγώ ή να τους το δείχνω.

Ξέρω ότι όλο και κάποιος απο την ACE θα διαβάσει αυτό το post μου και θα πει σιγά μην σκάσουμε για έναν πελάτη. Όμως όπως όλα τα παιδιά γράψανε παραπάνω κανείς δεν τους ξέρει και η μόνη τους διαφήμηση είμαστε εμείς ανεξάρτητα αν έχουμε ελληνικό ή εξωτερικού QTek.

Το δικό μου είναι της ACE αλλά μετά από το κλείδωμα της ROM τουλάχιστον άλλα 3 άτομα με 8080 από εξωτερικό που ξέρω εγώ, τα έχουν πάρει και δεν πρόκειται να αγοράσουν ποτέ από την ACE ενω πριν μου λέγανε ότι περιμένουν να πάρουν το 8020 από την ACE.

Ο ένας μάλιστα επιμένει ότι έχει την 1.2.1 έκδοση και ότι κατάφερε να σπάσει το κλείδωμα και την έχει περάσει στο SPV200 του. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά ξέρω ότι ήταν διατεθιμένος να πληρώσει μέχρι και 30ευρώ για την ROM.

Αυτά! Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το πουλήσω και να πάρω κάποιο MDA Compact αργότερα με το software εξελληνισμού από τις διάφορες γνωστές εταιρίες software του εξωτερικού. Πάντως λεφτά στην ACE δεν ξαναδίνω.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος HuskerDu (29 Σεπ. 2004 , 22:59)

katevasa tin 1.2.1 kai mou vgazei sfalma 102: sfalma checksum.

Katevasa to arxeio alles 2-3 fores mipos einai katestrammeno, alla panta to idio error... :mad:

PS: Exo egatestimeni tin rom tis O2Xphone_ENG_1.10.18.6

Μήπως έχεις bootloader 1.07.02 με την έκδοσης της O2 που πέρασες;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ralfs (30 Σεπ. 2004 , 08:55)

Μήπως έχεις bootloader 1.07.02 με την έκδοσης της O2 που πέρασες;

Nomizo oti einai o 1.07.01

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος vgenop (30 Σεπ. 2004 , 09:33)

Αγόρασα το Qtek από την expansys και πέρασα το update της μαμάς εταιρίας που μου δούλεψε κανονικότατα.

http://www.qtek.nu/files/1.9.14.1.zip

Αρα αυτο που αναφερεις κανει και για αγγλικα, γιατι ειδα μια τρελη γλωσσα σε αυτο το site και νομιζα οτι ειναι μονο π.χ. νορβηγικα ή σουηδικα! Αφου εχει και αγγλικα τέλεια.....

Ευχαριστώ!

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 1940, ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΫΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ. ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ... ΕΓΩ ΑΓΟΡΑΣΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ Η CANON ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ?? ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΝΟΚΙΑ ΚΑΙ ERICSSON ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥΣ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ FORUM ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ. Η HTC ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ?? ΤΗΝ "ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ" (ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ) ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΑΝΑΠΤΙΚΤΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, MARKETING, ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ??

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος HuskerDu (30 Σεπ. 2004 , 09:47)

Nomizo oti einai o 1.07.01

Εαν είναι ο 1.07.01 δες 1-2 σελίδες πιο πριν που υπάρχει άλλος flasher για αυτή την έκδοση.

Χρήστης:

Παλαιότερα:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος murdof (30 Σεπ. 2004 , 10:19)

Εαν είναι ο 1.07.01 δες 1-2 σελίδες πιο πριν που υπάρχει άλλος flasher για αυτή την έκδοση.

Kai me afto (ZZZVoUpgradeUT.exe) to idio error vgazei...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος HuskerDu (30 Σεπ. 2004 , 10:29)

Kai me afto (ZZZVoUpgradeUT.exe) to idio error vgazei...

Δες τον bootloader τότε!

Ενώ είναι σβηστό το τηλέφωνο πατάς On/Off και το πλήκτρο της κάμερας και στην οθόνη με τα 3 χρώματα θα δείς την έκδοση.

Χρήστης:

Παλαιότερα:

Από ότι βλέπω κάτι βρέθηκε στα Αγγλικά και μάλλον εξυπηρετεί. Μια ερώτηση έχω να κάνω. Αυτή την στιγμή το τηλέφωνο που έχω τρέχει την "πριν το κλείδωμα του IMEI" ελληνική version. Αν περάσω αυτό που κατέβασα από το qtek.nu θα δουλέψει ή θα πρέπει να έχω κάποια αρχική αγγλίκή version; Όποιος γνωρίζει παρακαλώ ας ενημερώσει. Προς τον φίλο ThomasK: Έχεις απόλυτο δίκιο. Κανονικά τα προϊόντα οφείλουν να τα υποστηρίζουν από την στιγμή που οι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης το επιβάλουν. Αυτό που δεν ξέρω είναι κατά πόσο η Ace μπορεί να γυρίσει να πει ότι "η ανάπτυξη του εν λόγω λογισμικού είναι δική μου και δεν γουστάρω να την πουλήσω σε κανέναν άλλο, πέραν αυτών που είναι πελάτες μου". Το οποίο βέβαια δεν έχει καμιά λογική (λεφτά θα πάρει, έτσι δεν είναι;; Άσε που θα ενισχύσει και την εικόνα της) Αλλά.... Όπως και να έχει, κάποιος είπε ότι οι καινούργιες εκδόσεις αγγλικών υποστηρίζουν ελληνικά. Ισχύει;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος fotisbasm (30 Σεπ. 2004 , 11:12)

ΦΙΛΕ mrk ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ

Καλύτερα πάρε την έκδοση από τη Microsoft!

Εμείς δεν έχουμε πρόσβαση στα IMEI τους όποτε και βγάλαμε για αυτούς "special version" αλλά πρέπει να τη πάρεις από αυτούς!

Επίσης εσένα η εγγύηση των 2 ετών της Teleservice σε καλύπτει!

Χρήστης:

Παλαιότερα:

Φίλε fotisbasm μπερδεμένα μας τα λες.... Ο αντιπρόσωπος (ο όποιος αντιπρόσωπος, του όποιου προϊόντος) βάσει Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να υποστηρίζει τα προϊόντα.

Επίσης, αυτό που λες δεν ισχύει και παραθέτω παράδειγμα: Αν πάρεις ένα αυτοκίνητο από κάποιον dealer και όχι την επίσημη αντιπροσωπεία, η επίσημη αντιπροσωπεία ΔΕΝ μπορεί να αρνηθεί να σου κάνει service από την στιγμή που ως πελάτης πληρώνεις κανονικά. Το λογισμικό είναι ένα προϊόν. Η πώληση του αποφέρει χρήματα. Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί η ACE δεν διαθετει το προϊόν προς πώληση σε αυτούς που δεν αγόρασαν το κινητό από δικούς τους συνεργάτες;

Δεύτερον: Από που συνάγεται ότι η HTC δεν μπορεί να έχει Ευρωπαϊκή Εγγυήση;

Η Ace-Hellas σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούται να διαθέτει ελεύθερα την Ελληνική ROM.

Το θέμα δεν είναι σε καμία περίπτωση νομικό. Τα όσα έχω γράψει εγώ και άλλοι αφορούν την λανθασμένη (προσωπική άποψη) στρατηγική που ακολουθεί η Ace-Hellas στον τομέα αυτό. Για αυτό ίσως στο site τους έχουν βάλει αγγελία και ζητούν (μεταξύ άλλων) marketing assistant (χε, χε, χε).

Εγώ προσωπικά ποτέ δεν είχα, ούτε σκόπευα να εγκαταστήσω μόνιμα την Ελληνική ROM στη συσκευή μου (SPV E200). Απλά θα την περνούσα προσωρινά για να την αξιολογήσω μιας και μου αρέσει, όπως φαντάζομαι και στους περισσότερους εδώ μέσα, να δοκιμάζω νέο λογισμικό.

Έτσι και αλλιώς οι ξένες ROM, με τις καινούργιες βελτιώσεις, έχουν βγει στην αγορά από τον Αύγουστο και έχουν υποστήριξη Ελληνικών. Δηλαδή διαβάζουν Ελληνικά και υπάρχει δυνατότητα να ψάχνεις στον τηλεφωνικό κατάλογο στα Ελληνικά. Όσο για Ελληνική γραμματοσειρά (για SMS και εισαγωγή κειμένου) υπάρχουν διάφορες λύσεις.

Η μόνη λοιπόν πραγματική διαφορά την Ελληνικής ROM είναι το Ελληνικό μενού. Έτσι και αλλιώς εγώ και στον υπολογιστή μου δεν έχω XP Ελληνικά αλλά Αγγλικά και οι περισσότεροι γνωστοί μου το ίδιο.

Επομένως δεν νομίζω ότι η Ace-Hellas μας περιορίζει σε τίποτα (όσους δεν έχουν αγοράσει από αυτή κινητό) με τη νέα πρακτική της παρά κακό στον εαυτό της κάνει.