Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Το G4 το θεωρώ σαφώς καλύτερο (αν και δεν μου αρέσει η πολλή επεξεργασία - ίχνη πασαλείμματος στο 100% της φωτο του G4)

Πολύ σωστή παρατήρηση Κών/νε και νομίζω είσαι ο μοναδικός που το έχει αναφέρει από τους κατόχους του G4 , εδώ μέσα (αν δεν κάνω λάθος) ..

Edited by vagosvts7

Haier W910 value for money :D

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έτσι είναι, γι' αυτό άλλωστε ψαχνόμαστε με την Fv-5, που πλησιάζει περισσότερο σε Nokia style... :)

έχει δυστυχώς πολλούς περιορισμούς, π.χ. στην ανάλυση (στο CM1 τουλάχιστον...)

Πάντως, όσον αφορά τους αλγορίθμους του processing, σε αντίθεση με το 1020, στο CM1 υπάρχει πλήρης έλεγχος σε Noise Reduction και Sharpness. Μεταβάλλοντας αυτά, παίρνω εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα, σαν να πρόκειται για διαφορετικές συσκευές. Στην πλήρη επεξεργασία παίρνω τύπου LG κλπ, ενώ στο τέρμα αρνητικό τύπου 1020 ή και 808... Περιττό να αναφέρω ποιο αποτέλεσμα μου άρεσε προσωπικά περισσότερο. :)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Περιττό...... :) ...ποιο θα μου άρεσε κι εμένα αν το είχα..

Όλο μας λες, αλλά δεν μας ανεβάζεις δείγματα να δούμε...

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Μια φωτογραφία από το G4 με βρωμικό φακό, όπως φαίνεται, και πολύ στο πόδι (στο τρακτέρ το έστησα για να είμαστε ακριβείς) είναι το raw αρχείο επεξεργασμένο λίγο με lightroom στο κινητό. Έχει αρκετό θόρυβο αλλά όχι πολύ περισσότερο από μια entry level dslr με τον φακό του κιτ σε αντιστοιχες συνθήκες ( iso 1500, 30s).

Να πω ακόμη ότι κάποιες φορές ανταγωνίζεται με την nikon 5100 που έχω.

22549827717_d152883c84_k.jpgLrMobile0311-2015-103312475826284354 by Alexandros Koukoulis, on Flickr

έχει δυστυχώς πολλούς περιορισμούς, π.χ. στην ανάλυση (στο CM1 τουλάχιστον...)

Πάντως, όσον αφορά τους αλγορίθμους του processing, σε αντίθεση με το 1020, στο CM1 υπάρχει πλήρης έλεγχος σε Noise Reduction και Sharpness. Μεταβάλλοντας αυτά, παίρνω εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα, σαν να πρόκειται για διαφορετικές συσκευές. Στην πλήρη επεξεργασία παίρνω τύπου LG κλπ, ενώ στο τέρμα αρνητικό τύπου 1020 ή και 808... Περιττό να αναφέρω ποιο αποτέλεσμα μου άρεσε προσωπικά περισσότερο. :)

καλα σου λεει ρε Mivas...ανεβασε κανα δειγμα....συνεχεια στον προλογο εισαι :cool:

----- προσθήκη μηνύματος 105 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μια φωτογραφία από το G4 με βρωμικό φακό, όπως φαίνεται, και πολύ στο πόδι (στο τρακτέρ το έστησα για να είμαστε ακριβείς) είναι το raw αρχείο επεξεργασμένο λίγο με lightroom στο κινητό. Έχει αρκετό θόρυβο αλλά όχι πολύ περισσότερο από μια entry level dslr με τον φακό του κιτ σε αντιστοιχες συνθήκες ( iso 1500, 30s).

22549827717_d152883c84_k.jpgLrMobile0311-2015-103312475826284354 by Alexandros Koukoulis, on Flickr

θα το παλεψω κι εγω σημερα...εναστρος ουρανος

@AlexanderCool, στο ISO 1600 θαρρώ πως βγάζει καθαρότερες το CM1. Τέτοιες βγάζει από 6400 και άνω... Πρέπει να βρω τελικά G4 για άμεση σύγκριση...

Παίδες, από την άλλη εβδομάδα προς το τέλος, ελπίζω να βρω χρόνο να ανεβάσω κάτι. :) Για την ώρα πρόχειρες στο σπίτι βγάζω, δεν έχω κανένα τοπίο π.χ. για να ανεβάσω!

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Πάντως, όσον αφορά τους αλγορίθμους του processing, σε αντίθεση με το 1020, στο CM1 υπάρχει πλήρης έλεγχος σε Noise Reduction και Sharpness. Μεταβάλλοντας αυτά, παίρνω εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα, σαν να πρόκειται για διαφορετικές συσκευές.

Για αυτο υπαρχει το raw οπου μπορεις να επεμβεις οσο θες χωρις να περιμενεις καποιο αλλο προγραμμα.

Για αρχη παιζει να ανεβασεις καπου το raw ? Θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα για αυτη τη ληψη.

Για τα αλλα διαφωνω . Αν μπορεις, θα ηθελα να παρεις 2 φωτογραφιες παντως με δικες μου ρυθμισεις.

(αν ειναι να κανεις ενα απο τα δυο ..προτιμω να δω το dng).

Για αυτο υπαρχει το raw οπου μπορεις να επεμβεις οσο θες χωρις να περιμενεις καποιο αλλο προγραμμα.

Αν έχεις εξαρχής επεξεργασμένη εικόνα, δεν μπορείς να ανακτήσεις την αρχική λεπτομέρεια με ή χωρίς RAW. Οι "ελαιογραφίες" π.χ. που λέγαμε παλιά για κινητά με πολλή επεξεργασία, δεν φτιάχνονται μετά με τίποτα...

Οπότε για μένα προτιμότερο να ρίξω την όξυνση και την αφαίρεση θορύβου και να βγει φυσική η φωτογραφία, ώστε να αποφασίσω αν θέλω να την επεξεργαστώ μετά με το αρχείο RAW. Γι αυτό έλεγα σε πολλά post ότι προτιμώ την φυσικότητα π.χ. του 808, γιατί επιλέγεις εσύ μετά τι επεξεργασία θέλεις ακριβώς. Και το CM1 με αυτή την ρύθμιση ίσως πλησιάσει στο 808 περισσότερο από πολλά άλλα μοντέλα. ;)

Μεράκι έχω για πολλά, χρόνο δεν έχω δυστυχώς...

Για αρχη παιζει να ανεβασεις καπου το raw ? Θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα για αυτη τη ληψη.

Για τα αλλα διαφωνω . Αν μπορεις, θα ηθελα να παρεις 2 φωτογραφιες παντως με δικες μου ρυθμισεις.

(αν ειναι να κανεις ενα απο τα δυο ..προτιμω να δω το dng).

Αυριο θα το ανεβάσω. ;)

Αν έχεις εξαρχής επεξεργασμένη εικόνα, δεν μπορείς να ανακτήσεις την αρχική λεπτομέρεια με ή χωρίς RAW. Οι "ελαιογραφίες" π.χ. που λέγαμε παλιά για κινητά με πολλή επεξεργασία, δεν φτιάχνονται μετά με τίποτα...

Οπότε για μένα προτιμότερο να ρίξω την όξυνση και την αφαίρεση θορύβου και να βγει φυσική η φωτογραφία, ώστε να αποφασίσω αν θέλω να την επεξεργαστώ μετά με το αρχείο RAW. Γι αυτό έλεγα σε πολλά post ότι προτιμώ την φυσικότητα π.χ. του 808, γιατί επιλέγεις εσύ μετά τι επεξεργασία θέλεις ακριβώς. Και το CM1 με αυτή την ρύθμιση ίσως πλησιάσει στο 808 περισσότερο από πολλά άλλα μοντέλα. ;)

Εγω εχω χρονο...λεφτα δεν εχω :worry:

Δεν εχεις καταλαβει ακριβως τι ειναι το raw.

To raw που βλεπεις με τα ματια σου (εχει σημασια που το γραφω ετσι)..οπου και αν το βλεπεις ειναι οι προεπιλεγμενες ρυθμισεις της οποιας συσκευης/οποου προγραμματος πανω στην εικονα χωρις να υπαρχει εικονα με το τροπο που γνωριζουμε.

Ο,τι βλεπεις ειναι απλα για την απεικονιση και μονο. Το noise reduction ,sharpness, wb και οτι αλλο εχει το κανεις σαν το ειχες κανει πριν το κλικ χωρις καποια χασουρα.

Ειτε πριν ειτε μετα δεν εχει νοημα εφοσον τραβας raw.

Πολυ πρακτικα και χωρις κανενα νοημα για τον οποιοδηποτε ειναι απλα γραμμικη απεικονιση του τι φωτεινοτητα κατεγραψε το καθε pixel.

Στην αρχικη μορφη ουτε καν χρωμα δεν υπαρχει ..ασπρομαυρο.

(βασικα απλα για νουμερα μιλαμε ..αλλα οκ..ας δεχθουμε οτι μιλαμε για εικονες μιας και υπαρχουν προγραμματα που μας δειχνουν τι βλεπει ο σενσορας και πριν το debayering βλ εικονα).

http://blogs.mathworks.com/images/steve/2011/imtool-screen-capture.jpg

Αυριο θα το ανεβάσω. ;)

thanks ..θα περιμενω ..ελπιζωντας οτι δεν θα το ξεχασεις.

Εγω εχω χρονο...λεφτα δεν εχω :worry:

Kλαινε οι χηρες κλαινε και οι παντρεμενες.. :p

(χιουμορ ..δε χριζει απαντησης)

Edited by xteacher

@xteacher, για να δω RAW πρέπει να αναβαθμίσω LR στην έκδοση 5.7 ή 6... Αλλιώς στην πράξη δεν μπορώ να συγκρίνω με τα jpg διαφορές σε όξυνση κλπ που ανέφερα... Για το ασπρόμαυρο το ξέρω. Τα υπόλοιπα, αν είναι έτσι, τότε θεωρητικά, ακόμη και συσκευές με υπερεπεξεργασία όπως το G4, Notes κλπ, σε RAW μπορούν να δώσουν "φυσικά" αποτελέσματα όπως το 808 ή ίσως και το 1020. Θα ήθελα πολύ να το δω αυτό από κάποιον με G4. :)

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Μου φαίνεται το παράκανες με το sharpness και έχει θόρυβο (κόκκο εννοώ) παντού...

Δεν πειραξα τιποτα...η εφαρμογη σου επιτρεπει να διαλεξεις noise reduction on/off.

Αυτη ειναι χωρις Noise reduction γι αυτο βλεπεις θορυβο...αλλα βλεπεις και λεπτομερεια.

@johnyman αξιολογο το εργαλειο. Ωραιες οι φωτο!

@Paok πολυ καλες και οι 2. Αν θες γραφε και το προγραμμα που τις τραβας απλα για ενημερωση.

@keras δεν ειναι κοκκος στην φωτο, εσυ μαλλον εχεις καταρρακτη. :p

@johnyman αξιολογο το εργαλειο. Ωραιες οι φωτο!

@Paok πολυ καλες και οι 2. Αν θες γραφε και το προγραμμα που τις τραβας απλα για ενημερωση.

@keras δεν ειναι κοκκος στην φωτο, εσυ μαλλον εχεις καταρρακτη. :p

ευχαριστω φιλε μου!μπορω να κανω κατι αλλο ωστε να τραβαω καλυτερα?καποια κολπα κτλ?

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Μου φαίνεται το παράκανες με το sharpness και έχει θόρυβο (κόκκο εννοώ) παντού...

Όντως σε ISO 50 δεν δικαιολογείται τέτοιος θόρυβος... Το CM1 βγάζει ανάλογο θόρυβο από 6400 και άνω... Άντε και 3200 οριακά... Και το 808 ακόμη με FSI αισθητήρα σε ISO 50 τα πάει καλύτερα. Κάτι παίχτηκε με την συγκεκριμένη εικόνα... Εκτός κι αν έχουμε όλοι καταρράκτη! :p

Πες τα βρε Mivas... αυτος ο demon ολο με συκοφαντει... :)

Σαν τον Κωστα εχει γινει, το κινητο του ειναι το καλυτερο :p:p:p

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Τα χρώματα κάτι έχουν. Μου φαίνονται πολύ ανοιχτά (απο τις ελιές το κρίνω). Και στην δεύτερη, φαντάζομαι έχεις κάνει εστιάση στο κέντρο, όπως προχωράς στις γωνίες γίνονται πιο θολές και δεν διακρίνεται η λεπτομέρεια, όπως στο κέντρο.

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

επεξεργασμενες ειναι...

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Όντως σε ISO 50 δεν δικαιολογείται τέτοιος θόρυβος... Το CM1 βγάζει ανάλογο θόρυβο από 6400 και άνω... Άντε και 3200 οριακά... Και το 808 ακόμη με FSI αισθητήρα σε ISO 50 τα πάει καλύτερα. Κάτι παίχτηκε με την συγκεκριμένη εικόνα... Εκτός κι αν έχουμε όλοι καταρράκτη! :p

Σε ποιο σημειο βλεπεις θορυβο? ελαχιστο βλεπω εγω πισω στον ασπρο τοιχο.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...