Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

LG G4...HDR

Σχετικα με το συγκριτικο

Καθολου ρεαλιστικα χρωματα το iPhone στις εξωτερικες φωτο.

Στις εσωτερικες ειναι καλο αλλα πιανει λιγοτερο φως απο το G4.Γενικα μια μετρια καμερα σε σχεση με τον ανταγωνισμο.

Κανε κι ενα βραδυνο συγκριτικο...να ξεχωρισει η φυρα απο το σταρι.

Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω στα χρωματα και στο φως. Θεωρω οτι εχει πιο "ζεστα" και φωτεινα χρωματα απο το lg σε μερικες φωτο οχι σε ολες. Σε αυτη με το φλας του αλλαξε τα φωτα του lg. (1η φωτο).

Δεν θα ελεγα οτι ειναι μετρια καμερα σε σχεση με τον ανταγωνισμο αλλα απο τις καλυτερες. Παρολο του οτι δεν με καλυπτει.

Οσο για το βραδυνο στην πρωτη ευκαιρια που θα τον ξαναδω, υποσχομαι να το φτιαξω. :)

----- προσθήκη μηνύματος 74 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Χαιρετώ την παρέα .. Μπράβο Γιώργο για το συγκριτικό ..Το G4 είναι κατά πολύ καλύτερο σε ανάλυση .. Τώρα για τα χρώματα που λέτε , στο iphone τα βρίσκω λίγο μουντά , ενώ στο G4 πιο επιθετικά ..Δεν είναι όμως άσχημο το iphone στο αυτόματο .. Αξιοπρεπέστατο .. Αν και το G4 είναι ανώτερο σε φωτογραφίες κατά τη γνώμη μου ..

Ας ανεβάσω και εγώ μερικές φωτο που έχω καιρό ..

Σε ευχαριστω φιλε Βαγγελη. Οσο για τις φωτο σου,ολες ειναι ομορφες αλλα προτιμω το νορμαλ hdr. :)

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αντίθετα, εγώ θα έλεγα ότι σε όλες, εκτός από την προτελευταία, ήταν καλύτερες του άιφον.

Θεωρω οτι η 1η και η τελευταια ειναι καλυτερες στο iphone. Σε ολες τις αλλες υπερτερει το lg κατα την γνωμη μου.

Σαφως δεκτη η αποψη σου. :)

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

...oh boy...Προσοχη ακολουθει μεγαλο ποστ.

Ωραιο συγκριτικο...δυνατο! Απο ολες τις αποψεις (κυριως αναφερομαι στο hw βεβαια).

Αφησα αυτο το κειμενο στο ποστ που quotara γιατι εχει αρκετο ενδιαφερον Τουλαχιστον για μενα που ειμαι πιο geek σε τετοια θεματα.

Αυτο που εγραψες ειναι και σωστο και λαθος μαζι. Ναι μεν δεν παρατηρησες κατι λαθος ..αλλα δεν λεει τιποτα και ουτε εχει καποια βαση σε διαφορετικους αισθητηρες (και σε μεγεθος και σε ολα).

Ας το εξηγησω λιγο αναλυτικοτερα με λιγα απλα μαθηματικα (δεν γινεται να τα αποφυγουμε).

Το πραγματικο διαφραγμα του καθε φακου ειναι 4.4/1.8 =~2.44mm για το G4 και 4.2/2.2 =~1.909mm για τον Iphone 6+

Ετσι στην ιδια μοναδα χρονου το φως που θα περασει απο τον φακο του lg ειναι περι τα 64% περισσοτερο απο οτι στο iphone.

Προφανως αυτη η διαφορα στη φωτεινοτητα που προκαλει ο καθε φακος θα φαινεται παντα στο κλειστρο και στο iso (μαζι η χωρια προς το παρων δεν μας ενδιαφερει) .

Και ισως εν μερη να φαινεται απο το 1.8 vs 2.2 που ειναι κατιτις παραπανω (και που ειναι ενα μονο χαρακτηριστικο του φακου), αλλα στη πραξη παιζει ρολο και το εστιακο μηκος του φακου, το οποιο στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν διαφερει και παρα πολυ για τους τοσο διαφορετικους μεγεθους αισθητηρες με διαφορετικη αναλογια κιολας.

Κοινως τιποτα δεν ειναι αμεσα συγκρισιμο στους δυο αισθητηρες.

Δεν ειναι τοσο θεμα ας παρουμε "εικονα" με λιγοτερο κλειστρο ας ανεβασουμε iso και θα παιξουμε με noise reduction.

Να θυμισω οτι το συνηθες εστιακο μηκος για 1/3" σενσορα ειναι καπου στα 3.8mm και οχι 4.2mm. (δεν το αναφερω ως σωστο ή λαθος..απλα το 4.2 ειναι μεγαλυτερο απο το συνηθες)

Και παμε στο pixel size .

Η apple προτιμησε pixel size αντι για mpx ...και με μολις 1/3" μεγεθος σενσορα να μπορει να δει στα ισια σενσορα μεγαλυτερης κατηγοριας. (1/2.3 αν ηταν 4-3 ..αλλα τωρα στο g4 1/2.6 μιας και ειναι 16-9 ).

1.5μm αντι για το πιο συνηθισμενο 1.12μm που συνανταται πλεον.(πλεον??Mπορει και να αλλαξει αυτο απο οτι βλεπω)

Αυτο του δινει πλεονεκτημα ενα 79% μεγαλυτερης ικανοτητας συλλογης φωτος στο καθε pixel εχοντας ενα πλεονεκτημα ετσι στο snr και στο saturation point. (s.p= ποση ταση χρειαζεται το καθε pixel για να φτασει σε σημειο κορεσμου. -η ενταση του φωτος μετατρεπεται σε ταση).

Κοινως και θα ανεβαζει πιο αργα iso απο οτι το lg αλλα και για ιδιο iso θα συμπεριφερεται καλυτερα απο οτι το lg.

Συνδιαστε το με το ποσο γρηγορα μαζευει φως στην ιδια μοναδα χρονου το lg θα δειτε οτι δεν εχει ιδιαιτερο νοημα η αμεση-"σκληρη" συγκριση σε αυτα τα νουμερα που εκανες τη παρατηρηση σου για το τι κανει το καθε κινητο.

εδιτ

Θερμη παρακληση απο τα μελη ..και πλεον στους mods..

Μην κανετε quote τοσες εικονες μαζεμενες..!!

Toυ αλλαξες τα φωτα στην αναλυση...μπραβο. Εμαθα πραγματα που δεν ηξερα. :)

Γιαυτο συμπεριφερεται ετσι η καμερα του i6. Ετσι εξηγουνται πολλα. Τους βγαζω το καπελο στην apple, το χειριστηκαν πολυ σωστα.

Οσο για το lg ειναι η καλυτερη καμερα που εχω πιασει ποτε σε κινητο. Θα αναφερθω σε αυτο ομως, στο ποστ 1020 vs g4 μιας και τα ειχα και τα 2 για μια μερα.

Δεν μας ειπες ομως στο συγκριτικο, ποιες προτιμας και ποια καμερα θεωρεις καλυτερη.

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

...oh boy...Προσοχη ακολουθει μεγαλο ποστ.

Ωραιο συγκριτικο...δυνατο! Απο ολες τις αποψεις (κυριως αναφερομαι στο hw βεβαια).

Αφησα αυτο το κειμενο στο ποστ που quotara γιατι εχει αρκετο ενδιαφερον Τουλαχιστον για μενα που ειμαι πιο geek σε τετοια θεματα.

Αυτο που εγραψες ειναι και σωστο και λαθος μαζι. Ναι μεν δεν παρατηρησες κατι λαθος ..αλλα δεν λεει τιποτα και ουτε εχει καποια βαση σε διαφορετικους αισθητηρες (και σε μεγεθος και σε ολα).

Ας το εξηγησω λιγο αναλυτικοτερα με λιγα απλα μαθηματικα (δεν γινεται να τα αποφυγουμε).

Το πραγματικο διαφραγμα του καθε φακου ειναι 4.4/1.8 =~2.44mm για το G4 και 4.2/2.2 =~1.909mm για τον Iphone 6+

Ετσι στην ιδια μοναδα χρονου το φως που θα περασει απο τον φακο του lg ειναι περι τα 64% περισσοτερο απο οτι στο iphone.

Προφανως αυτη η διαφορα στη φωτεινοτητα που προκαλει ο καθε φακος θα φαινεται παντα στο κλειστρο και στο iso (μαζι η χωρια προς το παρων δεν μας ενδιαφερει) .

Και ισως εν μερη να φαινεται απο το 1.8 vs 2.2 που ειναι κατιτις παραπανω (και που ειναι ενα μονο χαρακτηριστικο του φακου), αλλα στη πραξη παιζει ρολο και το εστιακο μηκος του φακου, το οποιο στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν διαφερει και παρα πολυ για τους τοσο διαφορετικους μεγεθους αισθητηρες με διαφορετικη αναλογια κιολας.

Κοινως τιποτα δεν ειναι αμεσα συγκρισιμο στους δυο αισθητηρες.

Δεν ειναι τοσο θεμα ας παρουμε "εικονα" με λιγοτερο κλειστρο ας ανεβασουμε iso και θα παιξουμε με noise reduction.

Να θυμισω οτι το συνηθες εστιακο μηκος για 1/3" σενσορα ειναι καπου στα 3.8mm και οχι 4.2mm. (δεν το αναφερω ως σωστο ή λαθος..απλα το 4.2 ειναι μεγαλυτερο απο το συνηθες)

Και παμε στο pixel size .

Η apple προτιμησε pixel size αντι για mpx ...και με μολις 1/3" μεγεθος σενσορα να μπορει να δει στα ισια σενσορα μεγαλυτερης κατηγοριας. (1/2.3 αν ηταν 4-3 ..αλλα τωρα στο g4 1/2.6 μιας και ειναι 16-9 ).

1.5μm αντι για το πιο συνηθισμενο 1.12μm που συνανταται πλεον.(πλεον??Mπορει και να αλλαξει αυτο απο οτι βλεπω)

Αυτο του δινει πλεονεκτημα ενα 79% μεγαλυτερης ικανοτητας συλλογης φωτος στο καθε pixel εχοντας ενα πλεονεκτημα ετσι στο snr και στο saturation point. (s.p= ποση ταση χρειαζεται το καθε pixel για να φτασει σε σημειο κορεσμου. -η ενταση του φωτος μετατρεπεται σε ταση).

Κοινως και θα ανεβαζει πιο αργα iso απο οτι το lg αλλα και για ιδιο iso θα συμπεριφερεται καλυτερα απο οτι το lg.

Συνδιαστε το με το ποσο γρηγορα μαζευει φως στην ιδια μοναδα χρονου το lg θα δειτε οτι δεν εχει ιδιαιτερο νοημα η αμεση-"σκληρη" συγκριση σε αυτα τα νουμερα που εκανες τη παρατηρηση σου για το τι κανει το καθε κινητο.

εδιτ

Θερμη παρακληση απο τα μελη ..και πλεον στους mods..

Μην κανετε quote τοσες εικονες μαζεμενες..!!

Ενταξει...το Iphone 6 εχει μεγαλυτερο Pixel size 1.5mn εναντι 1.12 του LG G4.

Ειναι ομως αυτο ικανο να αντισταθμισει τα

1.f/1.8 vs f/2.2

2.1/3" vs 1/2.6

3.8mp vs 16mp?

Δεν μας ειπες ομως στο συγκριτικο, ποιες προτιμας και ποια καμερα θεωρεις καλυτερη.

Δεν καιγομαι να διαλεξω καμερα-κινητο βαση μερικων φωτογραφιων. Εχω ξεφυγει πριν πολλα χρονια απο τετοια θεματα.

Και οχι δεν αναφερομαι στη ποσοτητα, μια χαρα ηταν αν και λειπουν οι βραδινες να δω απλα πως θα συμπεριφερθει.

Μεχρι νεοτερας θα επιλεγω παντα το g4 ακομα και αν στα ματια σας αποδιδει χειροτερα. (καποια στιγμη οντως θα αποδιδει χειροτερα απο αλλο κινητο).

Κυριως για το dng αλλα και κατι που ειναι αυτονοητο για αυτο το κινητο αλλα οχι για ολα τα αλλα, ειναι να μπορεις να επιλεγεις iso και κλειστρο με τον τροπο που επιθυμεις (εγω δλδ..μιας και σε μενα παει η ερωτηση).

Θελω πχ να το αφησω με δικο μου iso (ειτε 40 ειτε 1600 αναλογα την περισταση) να μαζεψει φως με 10-20-30sec ..και οχι να μου βγαλει μια ομορφη αυτοματη νυχτερινη με 1/17 (δε το βλεπω να παει παρακατω) με 1600/3200/6400 οπου τερματιζει.

Oποτε σε καλο δρομο η apple με τον σενσορα που διαλεξε να βαλει στο κινητο ..ακομα καλυτερη επιλογη για το 6s ..και ευχομαι να ειναι εξισου ισαξιο σε αποδοση και τα nexus που τα περιμενω πως και πως. Απο κει και περα αν μου κοβει βασικα features δε μου κανει που να βγαζει την καλυτερη αυτοματη. Οχι τοσο για το dng οσο επιλογες στο manual και μεγαλο κλειστρο (pun intended for samsung) . Το dng ειναι βεβαια κατι παραπανω απο κερασακι στη τουρτα για μενα αλλα οκ.

Kαι προς αποφυγην παρεξηγησεων ..δεν εχω καν το g4 .

@demon

Συγχαρητήρια για το συγκριτικό φίλε μου, πολύ δυνατό και με πολλά δείγματα. Εκτός από το πρώτο και το έβδομο σετ που προτιμω το i6 περισσότερο στην χρωματική απόδοση στα υπόλοιπα είναι μπροστά ξεκάθαρα το g4. Τόσο τα χρώματα, η έκθεση, η καθαρότητα όσο και η έλλειψη θορύβου είναι κορυφαία.

@xteacher

Ωραία απλή και κατανοητή η ανάλυσή σου. Βοηθάει και το θεωρητικό υπόβαθρο εξίσου, την κουβέντα μας!

@Saleakos

Ωραίες οι φωτό σου φίλε μου μπράβο!

@dgeorge

To 6s δείχνει πολλά υποσχόμενο cameraphone. Ανέβασε και άλλες να σχηματίζουμε αποψη και γι αυτό σιγά-σιγά. (Η αλήθεια είναι ότι έλειπε ένα iphone στο thread...)

Και επειδή έχω καιρό να ανεβάσω...

21927462759_f1941b0cc9_c.jpgChalkis Railway station by Dimitris Karachalios, on Flickr

Edited by agamithite
Illusionary profit !

LG G4...HDR

22097584562_c6c92ea82f_c.jpg20151012_151132_HDR by foxy4270, on Flickr

Σχετικα με το συγκριτικο

Καθολου ρεαλιστικα χρωματα το iPhone στις εξωτερικες φωτο.

Στις εσωτερικες ειναι καλο αλλα πιανει λιγοτερο φως απο το G4.Γενικα μια μετρια καμερα σε σχεση με τον ανταγωνισμο.

Κανε κι ενα βραδυνο συγκριτικο...να ξεχωρισει η φυρα απο το σταρι.

Ωραία φωτογραφία,ωραίο hdr..Το δικό μου hdr στο Lumia 930 με windows 10 preview απλά δεν..Ωραίο και το συγκριτικό και εγώ ψηφίζω lg!!!

21492363674_11fd24e9f9_m.jpgPC_20150625_135418_hdr[1] by Alex Politis, on Flickr

21492363614_1153211017_m.jpg20150625_135135_Richtone(HDR)[1] by Alex Politis, on Flickr

21492363564_8550f199e0_m.jpg20150625_134411_Richtone(HDR)_20150625205931340[1] by Alex Politis, on Flickr

3 φωτογραφιες επεξεργασμενες με pixlr. Η 1η αν δεν κανω λαθος ειναι τραβηγμενη με pefectly clear. :)

Ενταξει...το Iphone 6 εχει μεγαλυτερο Pixel size 1.5mn εναντι 1.12 του LG G4.

Ειναι ομως αυτο ικανο να αντισταθμισει τα

1.f/1.8 vs f/2.2

2.1/3" vs 1/2.6

3.8mp vs 16mp?

Ως προς τι να αντισταθμισει τη καθε φορα??

Τα παντα ολα ειναι ενας συμβιβασμος που πρεπει να κανει ο κατασκευαστης. H θα εχεις καλη αναλυτικοτητα-ευκρινεια ή στον αντιποδα θα εχεις θορυβο. Δες το σαν συγκοινωνουντα δοχεια. Δεν γινονται ολα μαζι ταυτογχρονα και εφοσον βεβαια δεν αλλαζει δραματικα η τεχνολογια υπερ καποιου σενσορα κατι που ισχυει για τους συγκεκριμενους.

Θεωρητικα θες πολλα mpx με μεγαλο pixel size και σε πολυ μεγαλο σενσορα αναγκαστικα. Αλλιως δεν γινεται .Και ολα αυτα μαζι και τα τρια απλα για να υπερτερεις παντου και παντα.

Δεν ειναι τυχαιο που βγαινουν 12-16mpx full frame μηχανες αλλα δεν ειναι πολλα mpx . Σε ευκρινεια/αναλυτικοτητα χανει απο πολλες φθηνοτερες μηχανες..οχι ομως οταν τα iso πιασουν 5ψηφια νουμερα.

Οποτε εκεινο που καταφερε για μενα η apple δεν ειναι να παιρνει καλες εικονες στο αυτοματο. Θα πρεπει να ειναι αυτονοητο για ολες τις μηχανες βεβαια , αλλα εκεινο που μετραει για μενα ειναι οτι μπορεσε με αυτο το μεγεθος σενσορα να δει στα ισια το g4 (και το οποιο g4 εχει 16mpx με 1/2.6"). Δεν γινοταν διαφορετικα . Ολοι ξερουμε οτι δεν εχουν τυχη τα 13mpx με 1/3" σενσορα μπροστα στα αλλα ποσο μαλλον αν ειχε περισσοτερα mpx (16mpx πχ προκειμενουν να ματσαρει την αναλυση). . Ο μονος τροπος για να εχει αξια καποιος μικροτερος σενσορας δεν ειναι τα mpx ..αλλα το pixel size. Εμμεσα ελπιζω να φανει στο πολυ κοσμο οτι δε μετραμε την ικανοτητα της καμερας με τα mpx αλλα με αλλα πραματα. Εμμεσα ερχονται αυτα.

Και παμε αλλη μια πιο αναλυτικα πανω στο ερωτημα σου.

Nαι ..προφανως δεν εχει την ιδια ευκρινεια-αναλυτικοτητα .Θα επρεπε να εχει ιδιο μεγεθος και ισo αριθμο mpx για να το καταφερει αυτο. Ακομα και 16mpx να εχει καποιος 1/3" σενσορας ειναι αδυνατον να ματσαρει 16μπχ σε 1/2,6 Μαθηματικα ναι..αλλα στη πραξη παλι υπολειπεται μιας και το μεγαλυτερο pixel θα ευνοησει τωρα τον 1/2,6"

(υποθετω καταλαβαινουμε οτι δεν γινεται διαφορετικου μεγεθους σενσορες να εχουν ιδιο αριθμο mpx με ιδιο pixel size. ΚΑτι θα πρεπει να αλλαζει καθε φορα -ή τα mpx ή το pixel size) .

Οποτε το ερωτημα σχεδον μετατρεπεται με ποσα mpx καλυπτεσαι, με τι μεγεθος και εμμεσα σε τι μεγεθος σενσορα και προφανως σε τι τιμη ειστε διατεθιμενοι να το αποκτησετε.

Προς το παρων προσωπικα μιλωντας, καλυπτομαι με προδιαγραφες τυπου nexus/iphone 6S. Το εχω αναφερει και παλιοτερα σε αλλα τεραστια ποστ πριν καν εμφανισθουν αυτες οι συσκευες.

Για την ιστορια ναι ..η ικανοτητα στο pixel size καλυπτει ακριβως τη διαφορα στο διαφραγμα.

(64% απο το διαφραγμα 79% αντιστροφα για το pixel size)

Την διαφορα στην ευκρινεια αναλυτικοτητα οσο μενει (το lg ) σε χαμηλα iso δεν μπορει να τη φτασει το iphone. Οταν ανεβει σε iso (1600-3200) το πιο πιθανο ειναι το iphone να υπερτερει γιατι το χαμηλο snr θα ειναι καταστρεπτικο για το lg. (καταστρεπτικο σε σχεση με το iphone..γιατι για μεχρι πρωτινος μια χαρα ηταν).

Στον αντιποδα βεβαια..την ικανοτητα του θορυβου που εχει το iphone το lg μπορει να την πιασει. To μονο που πρεπει να κανει καποιος ειναι ενα εξυπνο resize στα 8.7mpx (16-9 αναλογια ακομα και οχι 4-3). Tην εχει καλυψει πληρως εχοντας θυσιασει την ευκρινεια που εξερχης μπορει να προσφερει το lg (εικαζω σε χαμηλα iso...μεχρι 800 px).

Tωρα που σου φαινονται ολα τα νουμερα μαζεμενα? : p

Και για να το δυσκολεψω λιγακι το τελευταιο ..επειδη εχουν αλλο εστιακο μηκος φακου και αλλη αναλογια στις διαστασεις (ο σενσορας)..παιζει να πεσεις και πιο χαμηλα σε ευκρινεια απο το iphone προκειμενου να το ματσαρεις και να μη καλυψεις ουτε τη διαφορα στο θορυβο αλλα οκ περιπλεκεται αρκετα.

Σε αναμονη των nexus και του 6s πλεον.. :p

Ως προς τι να αντισταθμισει τη καθε φορα??

Τα παντα ολα ειναι ενας συμβιβασμος που πρεπει να κανει ο κατασκευαστης. H θα εχεις καλη αναλυτικοτητα-ευκρινεια ή στον αντιποδα θα εχεις θορυβο. Δες το σαν συγκοινωνουντα δοχεια. Δεν γινονται ολα μαζι ταυτογχρονα και εφοσον βεβαια δεν αλλαζει δραματικα η τεχνολογια υπερ καποιου σενσορα κατι που ισχυει για τους συγκεκριμενους.

Θεωρητικα θες πολλα mpx με μεγαλο pixel size και σε πολυ μεγαλο σενσορα αναγκαστικα. Αλλιως δεν γινεται .Και ολα αυτα μαζι και τα τρια απλα για να υπερτερεις παντου και παντα.

Δεν ειναι τυχαιο που βγαινουν 12-16mpx full frame μηχανες αλλα δεν ειναι πολλα mpx . Σε ευκρινεια/αναλυτικοτητα χανει απο πολλες φθηνοτερες μηχανες..οχι ομως οταν τα iso πιασουν 5ψηφια νουμερα.

Οποτε εκεινο που καταφερε για μενα η apple δεν ειναι να παιρνει καλες εικονες στο αυτοματο. Θα πρεπει να ειναι αυτονοητο για ολες τις μηχανες βεβαια , αλλα εκεινο που μετραει για μενα ειναι οτι μπορεσε με αυτο το μεγεθος σενσορα να δει στα ισια το g4 (και το οποιο g4 εχει 16mpx με 1/2.6"). Δεν γινοταν διαφορετικα . Ολοι ξερουμε οτι δεν εχουν τυχη τα 13mpx με 1/3" σενσορα μπροστα στα αλλα ποσο μαλλον αν ειχε περισσοτερα mpx (16mpx πχ προκειμενουν να ματσαρει την αναλυση). . Ο μονος τροπος για να εχει αξια καποιος μικροτερος σενσορας δεν ειναι τα mpx ..αλλα το pixel size. Εμμεσα ελπιζω να φανει στο πολυ κοσμο οτι δε μετραμε την ικανοτητα της καμερας με τα mpx αλλα με αλλα πραματα. Εμμεσα ερχονται αυτα.

Και παμε αλλη μια πιο αναλυτικα πανω στο ερωτημα σου.

Nαι ..προφανως δεν εχει την ιδια ευκρινεια-αναλυτικοτητα .Θα επρεπε να εχει ιδιο μεγεθος και ισo αριθμο mpx για να το καταφερει αυτο. Ακομα και 16mpx να εχει καποιος 1/3" σενσορας ειναι αδυνατον να ματσαρει 16μπχ σε 1/2,6 Μαθηματικα ναι..αλλα στη πραξη παλι υπολειπεται μιας και το μεγαλυτερο pixel θα ευνοησει τωρα τον 1/2,6"

(υποθετω καταλαβαινουμε οτι δεν γινεται διαφορετικου μεγεθους σενσορες να εχουν ιδιο αριθμο mpx με ιδιο pixel size. ΚΑτι θα πρεπει να αλλαζει καθε φορα -ή τα mpx ή το pixel size) .

Οποτε το ερωτημα σχεδον μετατρεπεται με ποσα mpx καλυπτεσαι, με τι μεγεθος και εμμεσα σε τι μεγεθος σενσορα και προφανως σε τι τιμη ειστε διατεθιμενοι να το αποκτησετε.

Προς το παρων προσωπικα μιλωντας, καλυπτομαι με προδιαγραφες τυπου nexus/iphone 6S. Το εχω αναφερει και παλιοτερα σε αλλα τεραστια ποστ πριν καν εμφανισθουν αυτες οι συσκευες.

Για την ιστορια ναι ..η ικανοτητα στο pixel size καλυπτει ακριβως τη διαφορα στο διαφραγμα.

(64% απο το διαφραγμα 79% αντιστροφα για το pixel size)

Την διαφορα στην ευκρινεια αναλυτικοτητα οσο μενει (το lg ) σε χαμηλα iso δεν μπορει να τη φτασει το iphone. Οταν ανεβει σε iso (1600-3200) το πιο πιθανο ειναι το iphone να υπερτερει γιατι το χαμηλο snr θα ειναι καταστρεπτικο για το lg. (καταστρεπτικο σε σχεση με το iphone..γιατι για μεχρι πρωτινος μια χαρα ηταν).

Στον αντιποδα βεβαια..την ικανοτητα του θορυβου που εχει το iphone το lg μπορει να την πιασει. To μονο που πρεπει να κανει καποιος ειναι ενα εξυπνο resize στα 8.7mpx (16-9 αναλογια ακομα και οχι 4-3). Tην εχει καλυψει πληρως εχοντας θυσιασει την ευκρινεια που εξερχης μπορει να προσφερει το lg (εικαζω σε χαμηλα iso...μεχρι 800 px).

Tωρα που σου φαινονται ολα τα νουμερα μαζεμενα? : p

Και για να το δυσκολεψω λιγακι το τελευταιο ..επειδη εχουν αλλο εστιακο μηκος φακου και αλλη αναλογια στις διαστασεις (ο σενσορας)..παιζει να πεσεις και πιο χαμηλα σε ευκρινεια απο το iphone προκειμενου να το ματσαρεις και να μη καλυψεις ουτε τη διαφορα στο θορυβο αλλα οκ περιπλεκεται αρκετα.

Σε αναμονη των nexus και του 6s πλεον.. :p

Βαση εμπειριας εγω λεω το εξης

Σε μια δυσκολη νυχτερινη φωτογραφια με λιγοστα φωτα...το IPhone 6 θα χασει και σε ευκρινεια και σε διαχειριση θορυβου και σε αποτυπωση χρωματων απο το G4...και μαλιστα με κατεβασμενα τα χερια.

----- προσθήκη μηνύματος 18 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ωραία φωτογραφία,ωραίο hdr..Το δικό μου hdr στο Lumia 930 με windows 10 preview απλά δεν..Ωραίο και το συγκριτικό και εγώ ψηφίζω lg!!!

Κοιτα τωρα το 930 ειναι σε φαση δοκιμων...πιστευω στην τελικη εκδοση να εχουν ενα σωστο HDR επιτελους.

Προσωπικα δεν το βλεπω.Ξερω ομως οτι θα εχει σωστο HDR το 950.

Βαση εμπειριας εγω λεω το εξης

Σε μια δυσκολη νυχτερινη φωτογραφια με λιγοστα φωτα...το IPhone 6 θα χασει και σε ευκρινεια και σε διαχειριση θορυβου και σε αποτυπωση χρωματων απο το G4...και μαλιστα με κατεβασμενα τα χερια.

Συμπαθα με αλλα το "βαση εμπειριας" αν δεν ανεβασεις την εικονα που αναφερεσαι απο τα δυο κινητα δεν παιζει να το δεχθω.

Με την ιδια εμπειρια εξηγησε το ποσο διαφορετικα επελεξαν τις ρυθμισεις στη κουζινα το καθε κινητο, και πως θα μπορουσε να ειναι μια αντιστοιχη του iphone, βραδινη οπου το lg ανεβασε 1600/3200 iso με 1/10 κλειστρο.

Edited by xteacher

Συμπαθα με αλλα το "βαση εμπειριας" αν δεν ανεβασεις την εικονα που αναφερεσαι απο τα δυο κινητα δεν παιζει να το δεχθω.

Με την ιδια εμπειρια εξηγησε το ποσο διαφορετικα επελεξαν τις ρυθμισεις στη κουζινα το καθε κινητο, και πως θα μπορουσε να ειναι μια αντιστοιχη του iphone, βραδινη οπου το lg ανεβασε 1600/3200 iso με 1/10 κλειστρο.

το iphone βγαζει χαλια το βραδυ...το εχω δει και με τα ματια μου...εδω ειναι μια τυχαια που βρηκα στον νετ...αμα ψαξεις θα βρεις και αλλες

22104701412_8a405416e1_b.jpgIP6LL by saleakos, on Flickr

@demon

Συγχαρητήρια για το συγκριτικό φίλε μου, πολύ δυνατό και με πολλά δείγματα. Εκτός από το πρώτο και το έβδομο σετ που προτιμω το i6 περισσότερο στην χρωματική απόδοση στα υπόλοιπα είναι μπροστά ξεκάθαρα το g4. Τόσο τα χρώματα, η έκθεση, η καθαρότητα όσο και η έλλειψη θορύβου είναι κορυφαία.

@xteacher

Ωραία απλή και κατανοητή η ανάλυσή σου. Βοηθάει και το θεωρητικό υπόβαθρο εξίσου, την κουβέντα μας!

@Saleakos

Ωραίες οι φωτό σου φίλε μου μπράβο!

@dgeorge

To 6s δείχνει πολλά υποσχόμενο cameraphone. Ανέβασε και άλλες να σχηματίζουμε αποψη και γι αυτό σιγά-σιγά. (Η αλήθεια είναι ότι έλειπε ένα iphone στο thread...)

Και επειδή έχω καιρό να ανεβάσω...

Nα σαι καλα φιλε μου. Ναι θα προτιμησω το lg αλλα σε γενικες γραμμες το iphone απεδωσε υποδειγματικα κατα την γνωμη μου. Δειχνει οτι η apple ανεβαινει σιγα σιγα. Παντα εβγαζε καλες overall φωτο αρκει να μην εχεις απαιτησεις.

Οπως και να χει ειναι το τι ζηταει ο καθενας. Αν καποιος ηθελε μια καμερα snapshot χωρις να τον ενδιαφερουν οι ρυθμισεις και η αναλυση της φωτογραφιας, θα του προτεινα μακραν το iphone6. Αν καποιος ασχολειται με την φωτογραφια και θελει να παρει τα μεγιστα απο την καμερα του με ενα εξισου καλο αυτοματο (οσο μπορει να δωσει ενα κινητο φυσικα) θα του προτεινω μακραν το lg. Για μενα που ειχα το 1020, σε καμερα χωρις ois και χωρις κλειστρο δυσκολα θα ξαναπαω.

Οσο για την φωτο σου τι να πω.....1020 ΑΠΛΑ. Ευκρινεια-χρωμα σε αλλο επιπεδο. Θα μου λειψει αυτη η καμερα.....

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν καιγομαι να διαλεξω καμερα-κινητο βαση μερικων φωτογραφιων. Εχω ξεφυγει πριν πολλα χρονια απο τετοια θεματα.

Και οχι δεν αναφερομαι στη ποσοτητα, μια χαρα ηταν αν και λειπουν οι βραδινες να δω απλα πως θα συμπεριφερθει.

Μεχρι νεοτερας θα επιλεγω παντα το g4 ακομα και αν στα ματια σας αποδιδει χειροτερα. (καποια στιγμη οντως θα αποδιδει χειροτερα απο αλλο κινητο).

Κυριως για το dng αλλα και κατι που ειναι αυτονοητο για αυτο το κινητο αλλα οχι για ολα τα αλλα, ειναι να μπορεις να επιλεγεις iso και κλειστρο με τον τροπο που επιθυμεις (εγω δλδ..μιας και σε μενα παει η ερωτηση).

Θελω πχ να το αφησω με δικο μου iso (ειτε 40 ειτε 1600 αναλογα την περισταση) να μαζεψει φως με 10-20-30sec ..και οχι να μου βγαλει μια ομορφη αυτοματη νυχτερινη με 1/17 (δε το βλεπω να παει παρακατω) με 1600/3200/6400 οπου τερματιζει.

Oποτε σε καλο δρομο η apple με τον σενσορα που διαλεξε να βαλει στο κινητο ..ακομα καλυτερη επιλογη για το 6s ..και ευχομαι να ειναι εξισου ισαξιο σε αποδοση και τα nexus που τα περιμενω πως και πως. Απο κει και περα αν μου κοβει βασικα features δε μου κανει που να βγαζει την καλυτερη αυτοματη. Οχι τοσο για το dng οσο επιλογες στο manual και μεγαλο κλειστρο (pun intended for samsung) . Το dng ειναι βεβαια κατι παραπανω απο κερασακι στη τουρτα για μενα αλλα οκ.

Kαι προς αποφυγην παρεξηγησεων ..δεν εχω καν το g4 .

Δεν ειναι θεμα αν καιγεσαι η οχι, την γνωμη μας λεμε και τι προτιμουμε φυσικα. Αν καποιος πει προτιμω το Χ η Ψ κινητο και αναφερει και τους λογους που το προτιμα, ακομα καλυτερα.

Αυτος ειναι ο σκοπος του συγκριτικου, να δουμε τι αποδιδει καλυτερα και πως. Και για καθομαι να το φτιαχνω και να το ανεβαζω παει να πει οτι θελω τις αποψεις σας, σε καμια περιπτωση δεν ειμαι fanboy.

Δεν τιθεται θεμα παρεξηγησης προς θεου. Αν ειναι να παρεξηγηθουμε για αυτα, παει να πει οτι δεν εχουμε να ασχοληθουμε με κατι πιο σοβαρο. :)

Σεβαστη η επιλογη σου αν και δεν εχω ασχοληθει με dng. Το εχω σκοπο αμεσα παντως. ;)

----- προσθήκη μηνύματος 104 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

το iphone βγαζει χαλια το βραδυ...το εχω δει και με τα ματια μου...εδω ειναι μια τυχαια που βρηκα στον νετ...αμα ψαξεις θα βρεις και αλλες

Η συγκεκριμενη ειναι οντως το μαυρο της το χαλι αν και ειναι απο το απλο 6αρι οχι το plus (αν και νομιζω τα ιδια θα ειναι πλην του ois).

Αυτο που με εκνευριζει λιγο με την apple ειναι οτι ακομα και στα καινουργια 6s και 6s plus παλι ισχυει το ιδιο σκηνικο...το 6s ΔΕΝ εχει ois ενω το plus εχει. Σε αναγκαζει δηλαδη να παρεις την παντοφλα (μεγαλυτερο αισθητα απο το g4) για να εχεις ois....:confused:

----- προσθήκη μηνύματος 52 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

3 φωτογραφιες επεξεργασμενες με pixlr. Η 1η αν δεν κανω λαθος ειναι τραβηγμενη με pefectly clear. :)

Φιλε μου εξαιρετικες artistic φωτο. Πολυ εντυπωσιακες. Μπραβο σου :up:

Πολλα πολλα ΠΟΛΛΑ like!!! :w00t:

@paok,

Moνη της δε μου λεει τιποτα αν δε δω σε συγκριση πως θα παει στις ιδιες συνθηκες καποιο αλλο κινητο. Και οχι δεν πρεπει να συγκρινουμε ρυθμισεις.(μη ψαξεις να δεις πως αποδιδει στα 2000iso το δικο σου πχ. Πολυ πιθανων να την επαιρνε με 1/10 και 3200 το lg.).

Eκεινο που με ενοχλει σε αυτη τη φωτογραφια ειναι οτι δεν πεφτει το κλειστρο κατω απο 1/15 κατι που με ενοχλει σε οποιοδηποτε κινητο ειτε κανει 50€ ειτε κανει 1000€.

@demon.

Μη το παρεις προσωπικα..κυριολεκτικα δε καιγομαι να διαλεξω και αυτο θα επρεπε να ειναι αρκετο ως απαντηση και δεν ειναι θεμα fanboy-σμου ή μη.

Το "μικρο" τα παει παρα πολυ καλα το εχω γραψει, τοσο καλα που κοιταει στα ισια το g4 στις φωτογραφιες που ανεβασες. Απο κει και περα αν δεν εχω επιλογες που θελω τοτε και πασιφανως καλυτερο να ηταν δεν νομιζω να το προτιμουσα.

Και ξαναγραφω...δεν υπαρχει περιπτωση ενας αισθητηρας με 1/3" μεγεθος να "μπει" στην ιδια συγκριση με 1/2.6 αν δεν ειναι οπως ο συγκεκριμενος. Ακομα και το 4.2mm στο φακο βοηθαει περισσοτερο απο το αν ειχε μεινει με το συνηθες 3.8mm. (τυπικα το καθαρο πλεονεκτημα στο θεμα φακου για τον μεγαλυτερο σενσορα ..δεν ειναι πλεον τοσο καθαρο. Μενει το διαφραγμα βεβαια..αλλα τα εγραψα παραπανω)

Μη μενεις στο υποτιθεμενο απαξιωτικο "δε καιγομαι να διαλεξω"..Η θα ηταν κατι ευδιακριτο απο ολους ή δεν θα ειναι και δεν εχει νοημα να κολλας στο αν καποιος βλεπει καλυτερη τη πρωτη ή την δευτερη.(τυχαια τα "πρωτη", "δευτερη"..).

Για δείτε το συγκεκριμένο συγκριτικό και μαντέψτε καθε μια φωτό σε ποια συσκευή αντίστοιχη βάση της εμπειρίας σας:p

http://www.androidauthority.com/xperia-z5-vs-lg-g4-vs-galaxy-note-5-vs-iphone-6s-camera-comparison-648251/

Blind camera shootout – Xperia Z5 vs LG G4 vs Galaxy Note 5 vs iPhone 6S

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Για δείτε το συγκεκριμένο συγκριτικό και μαντέψτε καθε μια φωτό σε ποια συσκευή αντίστοιχη βάση της εμπειρίας σας:p

http://www.androidauthority.com/xperia-z5-vs-lg-g4-vs-galaxy-note-5-vs-iphone-6s-camera-comparison-648251/

Blind camera shootout – Xperia Z5 vs LG G4 vs Galaxy Note 5 vs iPhone 6S

Πως γινεται να αποτυγχανουν παντα με τοση διαφορα τα sony.

Και δεν εχει ακουστει ουτε ενα χαρακιρι απο εκει μερια..

Οχι ρε γμτ...1/3" το 6s? Το ηθελα με 1/2.3" και 12mpx οπως τα nexus..

Πως γινεται να αποτυγχανουν παντα με τοση διαφορα τα sony.

Και δεν εχει ακουστει ουτε ενα χαρακιρι απο εκει μερια..

Οχι ρε γμτ...1/3" το 6s? Το ηθελα με 1/2.3" και 12mpx οπως τα nexus..

μην τρελενεσαι αυτα τα συγκριτικα δεν ειναι να τα λαμβανεις υποψιν..και γενικως τα συγκριτικα απο τετοιου τυπου site...εχω δει σε συγκριτικο φωτο απο g4 που δεν βλεποντουσαν και απορω πως το καταφερε

Πολύ ωραία φωτο!

Ευχαριστώ, το ωραίο με το iPhone είναι ότι περνούσα από κει, σηκώνω τραβάω φεύγω, ούτε καν δεύτερη λήψη για δοκιμή...με το Z3για να βγει ετσι(αν μπορούσε..) έπρεπε να βγάλω μοιρογνωμόνιο και διαβήτη

Edited by dgeorge4

Ευχαριστώ, το ωραίο με το iPhone είναι ότι περνούσα από κει, σηκώνω τραβάω φεύγω, ούτε καν δεύτερη λήψη για δοκιμή...με το Z3για να βγει ετσι(αν μπορούσε..) έπρεπε να βγάλω μοιρογνωμόνιο και διαβήτη

Πολλή καλή. Φοβερός ο ουρανός!

μην τρελενεσαι αυτα τα συγκριτικα δεν ειναι να τα λαμβανεις υποψιν..και γενικως τα συγκριτικα απο τετοιου τυπου site...εχω δει σε συγκριτικο φωτο απο g4 που δεν βλεποντουσαν και απορω πως το καταφερε

Mωρε δεν τρελαινομαι αλλα γενικα τα sony ενω δεν υστερουν -υποτιθεται- απο hw το κανουν λες και ειναι αγγαρεια για αυτους να βγαλουν μια φωτο της προκοπης. Σε λιγο δεν θα βαζουν ουτε camera app. στα κινητα τους : p

Σοβαρα τωρα, δεν εχω ακουσει καλα λογια για οποιοδηποτε σονυ στο θεμα φωτογραφια, με τις εικονες που ειδα να ειναι περιπου στα ιδια επιπεδα.

Και ενω θα επρεπε να παιζει στα ιδια με τις υπολοιπες ναυαρχιδες απλα κυνηγαει με επιτυχια την τελευταια θεση. Πισω και απο το iphone στις συγκεκριμενες ληψεις..οπως και αν εγιναν.

Δεν μου δινει την αισθηση για κινητο που θα το παρεις και θα ξεχωρισει ..οπως το g4 το σ6 και αλλα..

Mωρε δεν τρελαινομαι αλλα γενικα τα sony ενω δεν υστερουν -υποτιθεται- απο hw το κανουν λες και ειναι αγγαρεια για αυτους να βγαλουν μια φωτο της προκοπης. Σε λιγο δεν θα βαζουν ουτε camera app. στα κινητα τους : p

Σοβαρα τωρα, δεν εχω ακουσει καλα λογια για οποιοδηποτε σονυ στο θεμα φωτογραφια, με τις εικονες που ειδα να ειναι περιπου στα ιδια επιπεδα.

Και ενω θα επρεπε να παιζει στα ιδια με τις υπολοιπες ναυαρχιδες απλα κυνηγαει με επιτυχια την τελευταια θεση. Πισω και απο το iphone στις συγκεκριμενες ληψεις..οπως και αν εγιναν.

Δεν μου δινει την αισθηση για κινητο που θα το παρεις και θα ξεχωρισει ..οπως το g4 το σ6 και αλλα..

σε hw σιγουρα δεν υστερει...πιστευω οτι η sony ηθελημένα βαζει χαλια software στα κινητα της η αν θες δεν το προσεχει οσο αλλοι κατασκευαστες πολυ απλα για να μην τους ανταγωνιστει στο θεμα φωτογραφια(που εδω που τα λεμε αν ηθελε θα ειχε σβησει τους παντες) εφοσον εχει εισοδημα απο τους σενσορες που πουλαει στους παντες..και αυτο το εισοδημα λογικα ειναι πολυ μεγαλυτερο απο αυτο απο το τμημα των κινητων...τωρα το γιατι βγαζουν κινητα μαλλον ουτε οι ιδιοι ξερουν

Mωρε λεφτα απο σενσορες βγαζουν ενα σκασμο να φανε και οι κοτες απο καθε εταιρια.

Αφου ανεξαρτοποιειται πλεον το κομματι αυτο.

Aλλα το παρακανουν στο να υστερουν σε αποδοση..

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...