Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Ψηνομαι για το Lumia 950...μ'αρεσει πολυ.

Καλά εσύ και να μη ψηνόσουμα πάλι θα το δοκίμαζες :D

- There is no place like 127.0.0.1 -

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλά εσύ και να μη ψηνόσουμα πάλι θα το δοκίμαζες :D

Δεν τον ξέρεις τώρα τον παοκ. Νομίζει πως οι κάμερες των κινητών είναι γυναίκες και θέλει να τις δοκιμάσει όλες και μάλιστα πρώτος.......:lol:

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Δεν τον ξέρεις τώρα τον παοκ. Νομίζει πως οι κάμερες των κινητών είναι γυναίκες και θέλει να τις δοκιμάσει όλες και μάλιστα πρώτος.......:lol:

:rolleyes:

- There is no place like 127.0.0.1 -

Πως βλέπετε τους φακούς στα νέα lumia ρε παιδιά; Τουλάχιστον στα χαρτιά.

...θα προτιμουσα να εβλεπα τα nexus στη πραξη παρα τα nokia : p

Δεν περιμενω να κανουν τη διαφορα απο οτιδηποτε κυκλοφορει μεχρι στιγμης. Ο,τι γινει στο software ..αλλα λιγο πολυ ειναι καθορισμενα το που μπορει να κινηθει σε δυνατοτητες.

Προφανως θα χαρω να πεσω χιλιομετρα εξω ..αλλα μεχρι τοτε απλα περιμενω δειγματα απο τα nexus .

...θα προτιμουσα να εβλεπα τα nexus στη πραξη παρα τα nokia : p

Δεν περιμενω να κανουν τη διαφορα απο οτιδηποτε κυκλοφορει μεχρι στιγμης. Ο,τι γινει στο software ..αλλα λιγο πολυ ειναι καθορισμενα το που μπορει να κινηθει σε δυνατοτητες.

Προφανως θα χαρω να πεσω χιλιομετρα εξω ..αλλα μεχρι τοτε απλα περιμενω δειγματα απο τα nexus .

Δεν εχω δει καποια δειγματα αλλα εχω την αισθηση οτι η καμερα του 950/XL δε θα παιζεται με τιποτα.

Δεν εχω δει καποια δειγματα αλλα εχω την αισθηση οτι η καμερα του 950/XL δε θα παιζεται με τιποτα.

To XL το περιμένω κι εγώ... Triple Led φλας λέει :blink:

Sony XPERIA Neo V, Samsung Ativ S,

Nokia Lumia 830 Nokia Lumia 1020

Ουτε εγω εχω δει δειγματα..αλλα μια απο τα ιδια ειναι σε θεμα hw αν δεν πεφτω τραγικα εξω.

Και δεν εννοω απαραιτητα με το 930. Aκομα και τεχνολογικα να ειναι στα ιδια επιπεδα με του g4 (hardwerika παντα μιλαμε) θα πρεπει να εχουν κανει θαυματα ωστε να αποδιδει καλυτερα εντελει (στο θεμα sw).

Και περα απο το δευτερο ερωτημα ..κρυβεται το πρωτο ..Ποσο θα διαφερει στο HW? (δεδομενου οτι ξερουμε πως αποδιδει μεσες ακρες ενα συγχρονος αισθητηρας με 1.12μm (ειτε 20mpx 4-3 ειτε 16mpx 16-9 -που ειναι το ιδιο πραμα- σε διαφορες εκδοσεις (imx220/230/234/240 συν οτι αλλο εχει κυκλοφορησει απο samsung κλπ).

Κατι που ξερω ηδη για το nexus. Οποτε μενει απλα να δω τι καναν στο sw.

Δε λεω οτι θα ειναι χαλια. ..απλα σαν ανυπομονησια-περιεργεια θα "προτιμησω" τα nexus.

εδιτ

To δε triple flash χρωματιστο κιολας ειναι απλα για γελια.

Moνο δυναμη εχει να προσφερει..Το χρωματιστο απλα δεν εχει σημασια. Simple marketing..

Edited by xteacher

Δε θα πας σε Z5 πρώτα?

http://www.nokiapoweruser.com/lumia-950-xl-camera-two-exposure-times-in-same-image-iso-limit-12800-1080p-60-fps-more/

λίγες πληροφορίες για την κάμερα των 950 και 950XL.

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Πολλά άσπρα σημαδάκια το 830.. πάντως τα πάει πολύ καλά. Το 1020 νομίζω έχει λάθος wb, έχει πάλι την κιτρινίλα.

http://www.nokiapoweruser.com/lumia-950-xl-camera-two-exposure-times-in-same-image-iso-limit-12800-1080p-60-fps-more/

λίγες πληροφορίες για την κάμερα των 950 και 950XL.

Μετα απ'αυτο που διαβασα αγορα Day One!

Μετα απ'αυτο που διαβασα αγορα Day One!

το 950 XL? ή το 950?

Samsung I9100 Galaxy S II, Samsung I9505 Galaxy S4, Samsung Galaxy Tab 2 10.1 P5100, Huawei Honor 6 [H60-L02]

Xiaomi Redmi Note 7

το 950 XL? ή το 950?

το 950...λοιπον εχουμε και λεμε

ISO 12800

f /1.9

5th gen OIS

, natural pixel processing

, colors, RGB flash

, content aware exp. times,

next gen dynamic exposure

και κατι ακομα που δεν υπαρχει πουθενα σε κινητο

Lumia 950 / XL Camera: Two Exposure times in the same image. Short for moving and long for static part in Rich capture.

Edited by paok4270

το 950 XL? ή το 950?

Δεν θα σου πει για να μην τον προλάβεις.....:lol:

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

...........................

και κατι ακομα που δεν υπαρχει πουθενα σε κινητο

Lumia 950 / XL Camera: Two Exposure times in the same image. Short for moving and long for static part in Rich capture.

Bασικα υπαρχει.

Το ειχες και στο s6 και οπου αλλου υπαρχει ..

Απλα εκει δεν το διαφημιζαν ετσι. Eιναι η διαφορετικη ρυθμιση στην εκθεση στο ιδιο frame. (λεγε_με hdr).

Aν δεν απατωμαι -απο θεμα μνημης- και αν δεν κανω λαθος γενικοτερα ..στο πιο τεχνικο μαλλον για digital overlaping αναφερεται.

Εδω απλα το συνδιαζουν με αλλους αλγοριθμους ..(πιθανων και διαφορετικη ενισχυση?) και το χρησιμοποιουν σε συνδιασμο με τα παραπανω που ανεφερες...(content aware exp times ,dyn exposure κλπ).

Θα ηθελα να το δω στη πραξη -το αποτελεσμα δλδ- αυτου του τυπου διαφημισης ("short for moving and long for static part )..εκτος αν κατι καταλαβα λαθος στο τροπο υλοποιησης.

Edited by xteacher

Στα πλαίσια promotion των συσκευών θα φτιάξουν blog με φωτογραφίες, και στανταρ θα μάθουμε και άλλες πληροφορίες. Αλλά έχει ενδιεφέρον ότι αν φοράνε τον αισθητήρα της toshiba, όπως το 930 και m9, πως θα τα πάνε απέναντι στον ανταγωνισμό. Δεδομένου ότι και το πρόγραμμα επεξεργασίας έχει βελτιωθεί αρκετά, τουλάχιστον όπως το έβλεπα πριν ένα μήνα με το 930.
SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Στα πλαίσια promotion των συσκευών θα φτιάξουν blog με φωτογραφίες, και στανταρ θα μάθουμε και άλλες πληροφορίες. Αλλά έχει ενδιεφέρον ότι αν φοράνε τον αισθητήρα της toshiba, όπως το 930 και m9, πως θα τα πάνε απέναντι στον ανταγωνισμό. Δεδομένου ότι και το πρόγραμμα επεξεργασίας έχει βελτιωθεί αρκετά, τουλάχιστον όπως το έβλεπα πριν ένα μήνα με το 930.

Mε ολα αυτα που διαφημιζουν για τα 950 ..αμφιβαλλω αν θα εχουν toshiba sensor : p

Σε δευτερη φαση ψαχνοντας μπας και βρω τιποτα παραπανω για τα 950 επεσα στο παρακατω λινκ..το οποιο αν δεν απατωμαι δεν εχει μπει εδω. Τουλαχιστον δε το προσεξα αν εχει μπει. Αnyway..

(super mega συγκριτικο με οτι θα θελατε να δειτε μεχρι πριν μερικες μερες).

http://smartcam.club/node/3307

Απλα με μια πρωτη γρηγορη αναγνωση το μονο θετικο ειναι οτι εχει στο flickr τις κανονικες εικονες .Αλλιως..

Νεο αιμα απο σημερα στην κατοχη μου...G4.

Αναμενεται νεο βαρβατο συγκριτικο. Θα φαει η μυγα σιδερο και το κουνουπι ατσαλι. :rolleyes:

Πολλά άσπρα σημαδάκια το 830.. πάντως τα πάει πολύ καλά. Το 1020 νομίζω έχει λάθος wb, έχει πάλι την κιτρινίλα.

Καλησπέρα!!Τα άσρα σημαδάκια που οφείλονται??

Μια και μιλήσαμε για HDR να πω την αληθεία κι εγώ το προτιμώ μόνο σε ακραίες καταστασεις όπου έχουμε εντονες σκιάσεις σε κάποιες περιοχές του πλάνου και έντονο ηλιακό φωτισμό σε άλλα.

Στην ανάγκη το auto hdr.

Στις παρακάτω προτιμώ την φωτογραφία σε AUTO χωρίς καθόλου HDR γιατί είναι πολύ πιο φυσική. Με τον ουρανό κατάμαυρο έτοιμο να βρέξει τα πάντα ηταν σκοτεινά. Το auto HDR και περισσότερο το real HDR δίνουν ένα αφύσικο φωτισμό στα σκοτεινά σημεία.

ποια συσκευη ειναι? δεν εχει καλο HDR...τα εχασε τα χρωματα τελειως.

----- προσθήκη μηνύματος 18 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δειτε την επαναστατικη καμερα του Lumia 950 in action

Μια και μιλήσαμε για HDR να πω την αληθεία κι εγώ το προτιμώ μόνο σε ακραίες καταστασεις όπου έχουμε εντονες σκιάσεις σε κάποιες περιοχές του πλάνου και έντονο ηλιακό φωτισμό σε άλλα.

Στην ανάγκη το auto hdr.

Στις παρακάτω προτιμώ την φωτογραφία σε AUTO χωρίς καθόλου HDR γιατί είναι πολύ πιο φυσική. Με τον ουρανό κατάμαυρο έτοιμο να βρέξει τα πάντα ηταν σκοτεινά. Το auto HDR και περισσότερο το real HDR δίνουν ένα αφύσικο φωτισμό στα σκοτεινά σημεία.

ποια συσκευη ειναι? δεν εχει καλο HDR...τα εχασε τα χρωματα τελειως.

----- προσθήκη μηνύματος 18 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δειτε την επαναστατικη καμερα του Lumia 950 in action

ΠΑΟΚ, στο έχω πει κι άλλες φορές. Όταν δεν είσαι στο μέρος όπου βγαίνει μια φωτογραφία ή δεν έχεις άμεση σύγκριση με κάποια πραγματικη κάμερα δεν μπορείς να έχεις άποψη για τα χρώματα.

Σε πληροφορώ λοιπόν τα χρώματα πχ στο πράσινο αποδίδονται πιο πιστά στις photo με το HDR γιατί απλούστατα δεν υπάρχει πρασιναδα χωρίς κίτρινο. Εννοώ ότι τα δέντρα και το γρασίδι δεν είναι ποτέ τόσο πράσινα ειδικά σε μια χώρα που μέσα Οκτωβρίου έχει 35c.

Όλες οι κάμερες κινητών για να δείξουν οι φώτο πιο όμορφες κάνουν το πράσινο αφυσικα έντονο.

Το πρόβλημα στο HDR δεν είναι στα χρώματα τα οποία έχουν αποδοθεί σωστά μεν αλλα σαν να έχει λιακαδα και όχι μαύρη συννεφιά.

Προσωπικά για να πειστω για κάτι χρειάζομαι φώτο από δύο συσκευές.

Το να βάλεις πχ μια φώτο, από το εκάστοτε κινητό σου δεν μας λέει απαραίτητα ότι η κάμερα σου έχει καλό HDR, αφού δεν ξέρουμε τα πραγματικά χρώματα του τοπίου.

Οπότε δεν μπορούμε να την κρίνουμε ως προς αυτά.

Edited by navi55
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

ΠΑΟΚ, στο έχω πει κι άλλες φορές. Όταν δεν είσαι στο μέρος όπου βγαίνει μια φωτογραφία ή δεν έχεις άμεση σύγκριση με κάποια πραγματικη κάμερα δεν μπορείς να έχεις άποψη για τα χρώματα.

Σε πληροφορώ λοιπόν τα χρώματα πχ στο πράσινο αποδίδονται πιο πιστά στις photo με το HDR γιατί απλούστατα δεν υπάρχει πρασιναδα χωρίς κίτρινο. Εννοώ ότι τα δέντρα και το γρασίδι δεν είναι ποτέ τόσο πράσινα ειδικά σε μια χώρα που μέσα Οκτωβρίου έχει 35c.

Όλες οι κάμερες κινητών για να δείξουν οι φώτο πιο όμορφες κάνουν το πράσινο αφυσικα έντονο.

Το πρόβλημα στο HDR δεν είναι στα χρώματα τα οποία έχουν αποδοθεί σωστά μεν αλλα σαν να έχει λιακαδα και όχι μαύρη συννεφιά.

Προσωπικά για να πειστω για κάτι χρειάζομαι φώτο από δύο συσκευές.

Το να βάλεις πχ μια φώτο, από το εκάστοτε κινητό σου δεν μας λέει απαραίτητα ότι η κάμερα σου έχει καλό HDR, αφού δεν ξέρουμε τα πραγματικά χρώματα του τοπίου.

Οπότε δεν μπορούμε να την κρίνουμε ως προς αυτά.

Ποια συσκευη ειναι ομως ρωτησα....

Αυτο το παραμυθι πρπει να σταματησει καποια στιγμη.Δυο φωτογραφιες με 2 δαιφορετικες συσκευες τραβηγμενες με τον ιδιο ακριβως φωτισμο, και οι δυο με τριποδα, τραβηγμενες και οι δυο στο ιδιο εκατοστο του δευτερολεπτου.Σιγα τωρα.Εχουμε ανεβασει ενα καρο HDR με το S6 κι αλλο ενα καρο με το G4.

Δες τες και βγαλε τα συμπερασματα σου.Εγω προσωπικα κι απο μια ξεκαρφωτη φωτογραφια...μπορω να σχηματισω αποψη για την καμερα.

Edited by navi55

Νεο αιμα απο σημερα στην κατοχη μου...G4.

Αναμενεται νεο βαρβατο συγκριτικο. Θα φαει η μυγα σιδερο και το κουνουπι ατσαλι. :rolleyes:

ΩΩΩΩΧ!!!

καλορίζικο :)

@paok

Το βίντεο που έδωσες δεν δείχνει και τίποτα ιδιαίτερο για την κάμερα.. Είναι Hands on. Είδα το σωστό;

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

ΩΩΩΩΧ!!!

καλορίζικο :)

@paok

Το βίντεο που έδωσες δεν δείχνει και τίποτα ιδιαίτερο για την κάμερα.. Είναι Hands on. Είδα το σωστό;

Ναι το σωστο ειδες...hands on.Κατι σημαντικο που δεν αναφερανε ειναι η δυνατοτητα να βγαζεις βραδυνες φωτο με ατομα σε κινηση χωρις blur...και χωρις τη χρηση φλας φυσικα.

Edited by paok4270

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...