Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Και 2 χθεσινες απο εμενα μετα την μπορα..

Εκμεταλευτηκες την καθαροτητα του καιρου μετα την βροχη, πολυ σωστος! ;)

Μπραβο σου, εξαιρετικες και οι 2. Θα με συγχωρεσετε, αλλα στην δευτερη φωτο του apollodelphi σε σχεση με ΟΛΑ τα νεα κινητα, τετοια αποδοση μονο το 1020 μπορει να εχει....!

Το αποτελεσμα του xenon σε σκοταδι, 1 σε νορμαλ αποσταση και μια macro (ειδικα η 2η με δυσκολεψε πολυ ηταν αρκετα κοντα.)

21604736876_19d3fae7f4_k.jpgWP_20150922_19_57_57_Pro by George Drizos, on Flickr

21443962799_40cb9b9eb5_k.jpgWP_20150922_20_00_13_Pro by George Drizos, on Flickr

Πράγματι, του apollodelphi μου άρεσαν κι εμένα και συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιό σου περί απόδοσης (βάθος, κλπ), αμέσως το παρατήρησα κι εγώ με το που τις είδα.

Όσο για τις δικές σου, μπράβο πως τα κατάφερες με το περιστέρι τόσο κοντά... δεν πλησιάζονται.. άλλο κινητό δεν πιάνει επίσης τέτοιες φωτο...

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Μακάρι να ήταν εφικτό :)

Εγώ θα έλεγα να συναντηθούμε, να γνωριστούμε, να πιούμε καφέ και να κάνουμε χαβαλέ και απο φωτογραφίες, ας βγάζουμε και ο ένας τον άλλον :p

Η ιδέα της συνάντησης ήταν του Κώστα (Te salat)!

Συμφωνώ Κωνσταντίνε, και γω πιστευώ ότι μπορούμε να κάνουμε μια συναντηση για καφεδάκι και κουβέντα και ότι προκύψει. Είμαι μέσα και γω εννοείται και λέω να το τοποθετήσουμε μια Κυριακή μέσα στον Οκτώβριο...

@demon Τα είδε όλα το περιστέρι... και τώρα δεν βλέπει τίποτα:lol:

Το αποτέλεσμα όμως άριστο!

Illusionary profit !

Μπραβο σου, εξαιρετικες και οι 2. Θα με συγχωρεσετε, αλλα στην δευτερη φωτο του apollodelphi σε σχεση με ΟΛΑ τα νεα κινητα, τετοια αποδοση μονο το 1020 μπορει να εχει....!

Το αποτελεσμα του xenon σε σκοταδι, 1 σε νορμαλ αποσταση και μια macro (ειδικα η 2η με δυσκολεψε πολυ ηταν αρκετα κοντα.)

αλλα στην δευτερη φωτο του apollodelphi σε σχεση με ΟΛΑ τα νεα κινητα, τετοια αποδοση μονο το 1020 μπορει να εχει....!

δε νομιζω...καταρχην δεξια και αριστερα υπαρχει εντονο blur στη φωτο.

Και κατα δευτερον το G4 Μπορει ανετα να βγαλει τετοια φωτο.

hdr scape filter

21011465154_d00d5692e3_o.jpgekk by foxy4270, on Flickr

Edited by paok4270

Ευχαριστώ παίδες!:D

@keras kai @montoya_42 πραγματι το 1020 πετυχαινει και βγαζει τοσο πολυ 'γεματες' φωτο να το πω ετσι με τετοιο βαθος!

@demon2411 μετα την βροχη η ευκρίνεια του τοπίου ηταν πραγματικά λες και ειχα οθόνη 4k και βαλε μπροστά μου! Πιστευω κι εγω οτι το 1020 αποδιδει και πιανει σχεδον τελεια ειδικα τετοιες φωτο.. Μοντελο το περιστερι και το xenon τα εβγαλε ολα στο φως ;) Φοβερη λεπτομερεια ειδικα στη δευτερη φωτο σου

@paok η θολούρα δεξιά κι αριστερά οφείλεται,απ οτι εχω καταλάβει τοσο καιρο, στο tap to focus που έκανα για να βγει η φωτο..Στην δευτερη εχω πατησει να εστιάσει πάνω στα σύννεφα. Πιστευω κι εγω οτι το g4, απ οσες φωτο βλεπω και απο εδω και γενικα στο ιντερνετ, ναι θα μπορουσε να 'πιασει' μια τετοια φωτο..

Ευχαριστώ παίδες!:D

@keras kai @montoya_42 πραγματι το 1020 πετυχαινει και βγαζει τοσο πολυ 'γεματες' φωτο να το πω ετσι με τετοιο βαθος!

@demon2411 μετα την βροχη η ευκρίνεια του τοπίου ηταν πραγματικά λες και ειχα οθόνη 4k και βαλε μπροστά μου! Πιστευω κι εγω οτι το 1020 αποδιδει και πιανει σχεδον τελεια ειδικα τετοιες φωτο.. Μοντελο το περιστερι και το xenon τα εβγαλε ολα στο φως ;) Φοβερη λεπτομερεια ειδικα στη δευτερη φωτο σου

@paok η θολούρα δεξιά κι αριστερά οφείλεται,απ οτι εχω καταλάβει τοσο καιρο, στο tap to focus που έκανα για να βγει η φωτο..Στην δευτερη εχω πατησει να εστιάσει πάνω στα σύννεφα. Πιστευω κι εγω οτι το g4, απ οσες φωτο βλεπω και απο εδω και γενικα στο ιντερνετ, ναι θα μπορουσε να 'πιασει' μια τετοια φωτο..

μια παραπλησια που εχω βγαλει με το G4 ειναι αυτη

20040941874_ac2b0112f6_c.jpg20150817_195509_HDR by foxy4270, on Flickr

αλλα στην δευτερη φωτο του apollodelphi σε σχεση με ΟΛΑ τα νεα κινητα, τετοια αποδοση μονο το 1020 μπορει να εχει....!

δε νομιζω...καταρχην δεξια και αριστερα υπαρχει εντονο blur στη φωτο.

Και κατα δευτερον το G4 Μπορει ανετα να βγαλει τετοια φωτο.

hdr scape filter

...........................................

μια παραπλησια που εχω βγαλει με το G4 ειναι αυτη

.......................................

Που είναι το blur; Δεν νομίζω οτι έχει.

Η παραπλήσια που έχεις βάλει, είναι ωραία, αλλά... Είναι με HDR. Όταν βάζεις HDR, θεωρώ οτι:

1) Η φωτογραφία ουσιαστικά είναι επεξεργασμένη ακόμα περισσότερο, δηλαδή φεύγουμε απο το "πραγματικό" και τα σωστά χρώματα συν οτι

2) Ουσιαστικά χάνεται το βάθος πεδίου μιας και αλλάζουν οι σκιάσεις κλπ συν οτι

3) το blur όπου αυτό υπάρχει, βοηθά στη σύλληψη του "βάθους" και της απεικόνισης του "πραγματικού" της φωτογραφίας μιας και δεν μπορεί να είναι όλα τα σημεία σε μια φωτογραφία το ίδιο ευκρινή αφού οι αποστάσεις είναι διαφορετικές.

@paok παρα πολυ καλη η φωτο πραγματι..

@keras συμφωνω απολυτα για την θολουρα,λογω του βαθους που δινει ο αισθητηρας δεν γινεται να ειναι παντου η ιδια ευκρινεια..

Που είναι το blur; Δεν νομίζω οτι έχει.

Η παραπλήσια που έχεις βάλει, είναι ωραία, αλλά... Είναι με HDR. Όταν βάζεις HDR, θεωρώ οτι:

1) Η φωτογραφία ουσιαστικά είναι επεξεργασμένη ακόμα περισσότερο, δηλαδή φεύγουμε απο το "πραγματικό" και τα σωστά χρώματα συν οτι

2) Ουσιαστικά χάνεται το βάθος πεδίου μιας και αλλάζουν οι σκιάσεις κλπ συν οτι

3) το blur όπου αυτό υπάρχει, βοηθά στη σύλληψη του "βάθους" και της απεικόνισης του "πραγματικού" της φωτογραφίας μιας και δεν μπορεί να είναι όλα τα σημεία σε μια φωτογραφία το ίδιο ευκρινή αφού οι αποστάσεις είναι διαφορετικές.

Mολις πηγα να ποσταρω διαβασα το μηνυμα σου. Με καλυψες απολυτα. (ευχαριστω τα παιδια για τα σχολια τους στις φωτο με το περιστερι)

@paok το g4 (κατα την γνωμη μου) θεωρειται απο τις κορυφαιες καμερες αυτη την στιγμη στην αγορα, 1020 ομως σε μερικα πραγματα δεν μπορει να γινει.

Αλλες φωτο βγαινουν καλυτερες στο g4, αλλες στο 1020. Εχουν διαφορετικη φιλοσοφια-αλγοριθμους-φακους, στο πως αποτυπωνουν μια φωτο. Οσο για το Hdr ποτε δεν ημουν fan, θεωρω οτι μια σωστη και καλη φωτο πρεπει να ειναι και φυσικη.

Το g4 εχει ενα sharpening φιλτρο σε ολη την φωτογραφια εξου και η λεπτομερεια την οποια την βρισκω εξαιρετικη. Το blur που ακουγεται κατα καιρους δεν ειναι απαραιτητα προβλημα αλλα οφειλεται στο νεταρισμα ΕΚΤΟΣ αν το κινητο εχει θεμα με τον φακο οπως ειπε και ο xteacher πιο πριν. Επισης και το lens flare αν ειναι σε ανεκτο οριο, εκτος απο το οτι δεν με χαλαει, ισα ισα μου αρεσει κιολας. Προσδιδει μια φυσικοτητα στην φωτο. (και μιας που το ανεφερα στην παρακατω φωτο σκαει μυτη γωνια πανω δεξια).

Καλο χρυσο το g4, (ναι αν ειχα τα χρηματα θα το επαιρνα να το δοκιμασω στη θεση του 1020) αλλα σε καποια πραγματα το 1020 ειναι ακομα κορυφη και ενα απο αυτα ειναι ο τροπος αποτυπωσης εικονας και βαθος πεδιου.

Π.χ. η παρακατω ειναι εν κινησει πανω στο μηχανακι με αυτοματα ολα και το νεταρισμα αυτοματα πηγε στα συννεφα με κοντρα ηλιο.

Αν αυτη η φωτο ειχε hdr στο κατω μερος το οποιο ειναι σκουρο, δεν θα μου αρεσε.

(η φωτο δεν ανεβηκε φυσικα γιατι ειναι καλη ουτε απεικονιζει κατι φοβερο-απλα για παραδειγμα).

21640200702_e40d0a103a_k.jpgWP_20150923_11_36_09_Pro by George Drizos, on Flickr

Edited by demon2411

To ρηχο βαθος πεδιου προσφερει το 1020 (και γενικα οποιοσδηποτε μεγαλυτερος αισθητηρας εναντι μικροτερου)..αλλα δεν συνανταται στις φωτογραφιες που αναφερεστε.

Ουτε καν σε αυτη του agamithite 5-6 σελιδες πισω που εγινε επισης αναφορα στο βαθος πεδιου...και προφανως φαινεται οτι δεν εχει ακομα ουτε και στις φωτο του dimitris_41mpx στον αγιο αχιλειο καμποσες σελιδες πιο πισω.

To ρηχο βαθος πεδιου προσφερει το 1020 (και γενικα οποιοσδηποτε μεγαλυτερος αισθητηρας εναντι μικροτερου)..αλλα δεν συνανταται στις φωτογραφιες που αναφερεστε.

Ουτε καν σε αυτη του agamithite 5-6 σελιδες πισω που εγινε επισης αναφορα στο βαθος πεδιου...και προφανως φαινεται οτι δεν εχει ακομα ουτε και στις φωτο του dimitris_41mpx στον αγιο αχιλειο καμποσες σελιδες πιο πισω.

Ούτε εγώ κατάλαβα... Εννοείς ότι ο μεγαλύτερος αισθητήρας αποτυπώνει καλλίτερα το βάθος πεδίου;

Illusionary profit !

Βλεπω συχνα πυκνα μια αναφορα για το βαθος πεδιου του 1020..σε φωτογραφιες που δεν φαινεται το βαθος πεδιου.

Συνηθως αναφερομαστε στο μικρο βαθος πεδιου (λιγα πραματα εστιασμενα στον "οριζοντα" μας) γιατι το μεγαλο βαθος πεδιου ειναι κοινο χαρακτηριστικο ολων των μικρων αισθητηρων.

Δεν ειναι κατορθωμα δλδ που το 1020 τα εβγαλε ολα εστιασμενα.

Θα πρεπει να εισαι πολυ κοντα στην εστιαση για να φανει στο background το ρηχο βαθος πεδιου . Αυτο μπορει να προσφερει το 1020 εναντι των μικροτερων. Να ειναι ολα εστιασμενα (μεγαλο βαθος πεδιου) ειναι το πλεον ευκολο για το καθε κινητο.

Ας περιμενουμε καμμια φωτο του paok μπας και το δουμε στη πραξη...(μιας και θα εχει ενα σωρο φανταζομαι με το 1020).

υ.γ

Δεν τιθεται θεμα καλυτερης/χειροτερης αποτυπωσης. Καθαρα σε ποσοτητα αναφερομαστε στο βαθος πεδιου οχι σε ποιοτητα.

υ.γ2

Πολυ πιθανων να σας αρεσει κατι αλλο στις φωτογραφιες αλλα δεν αφορα το βαθος πεδιου. Ναι εχει μεγαλο βαθος πεδιου. Ολα τα κινητα εχουν. Ακομα και το cm1 με f2.8 μεγιστο διαφραγμα δεν δυσκολευεται ιδιαιτερα. (στις συγκεκριμενες φωτος ουτε λογος).

Edited by xteacher

@xteacher: Και ναι και όχι σε αυτά που γράφεις.

Σωστά γράφεις οτι χρησιμοποιούμε κάπως λάθος τον όρο "βάθος πεδίου" σε μερικές φωτο. Το 1020 όμως δεν τα βγάζει όλα το ίδιο εστιασμένα, λόγω προφανώς του διαφράγματος που έχει και ό,τι άλλο hardware έχει στην κάμερά του. Εννοώ οτι, αποτυπώνει στις φωτογραφίες το "μικρό" ουσιαστικά βάθος πεδίου σε σημεία που άλλα κινητά δεν το κάνουν. Εκτός, αν δεν παίζουν ρόλο αυτά, παρά μόνο το διάφραγμα, η εστιακή απόσταση του φακού και η απόσταση της κάμερας απο το θέμα, και μόνο. Σε αυτό, προφανώς έχεις περισσότερες γνώσεις απο εμένα για διευκρίνιση.

Η "πραγματική" διάσταση που δίνει στη φωτογραφία το 1020 που λες οτι οφείλεται;

Βάζω 3 παραδείγματα για να δούμε το βάθος πεδίου σε σχέση με την απόσταση της κάμερας απο τα αντικείμενα.

1) Μικρό βάθος πεδίου (εστίαση στο κάγκελο, θολά τα μακρινά)

21484862839_8863a147c6_c.jpgΜικρό βάθος πεδίου (απόσταση απο το θέμα) by Konstantine K., on Flickr

2) Μικρό βάθος πεδίου (εστίαση μακριά, θολό το κάγκελο)

21671677775_281e938604_c.jpgΜικρό βάθος πεδίου (απόσταση απο το θέμα) by Konstantine K., on Flickr

3) Μεγάλο βάθος πεδίου (εστίαση μακριά και μεγαλύτερη απόσταση απο το κάγκελο)

21671660475_8e2a78597d_c.jpgΜεγάλο βάθος πεδίου (απόσταση απο το θέμα) by Konstantine K., on Flickr

Αν φυσικά έχω λάθος, με διορθώνεις :)

ΥΓ. και (άσχετο με τα ανωτέρω) ουράνιο τόξο :)

21050665953_1e86c29e3f_c.jpgRainbow by Konstantine K., on Flickr

Edited by keras

Βλεπω συχνα πυκνα μια αναφορα για το βαθος πεδιου του 1020..σε φωτογραφιες που δεν φαινεται το βαθος πεδιου.

Συνηθως αναφερομαστε στο μικρο βαθος πεδιου (λιγα πραματα εστιασμενα στον "οριζοντα" μας) γιατι το μεγαλο βαθος πεδιου ειναι κοινο χαρακτηριστικο ολων των μικρων αισθητηρων.

Θα πρεπει να εισαι πολυ κοντα στην εστιαση για να φανει στο background το ρηχο βαθος πεδιου . Αυτο μπορει να προσφερει το 1020 εναντι των μικροτερων. Να ειναι ολα εστιασμενα (μεγαλο βαθος πεδιου) ειναι το πλεον ευκολο για το καθε κινητο.

Ας περιμενουμε καμμια φωτο του paok μπας και το δουμε στη πραξη...(μιας και θα εχει ενα σωρο φανταζομαι με το 1020).

υ.γ

Δεν τιθεται θεμα καλυτερης/χειροτερης αποτυπωσης. Καθαρα σε ποσοτητα αναφερομαστε στο βαθος πεδιου οχι σε ποιοτητα.

υ.γ2

Πολυ πιθανων να σας αρεσει κατι αλλο στις φωτογραφιες αλλα δεν αφορα το βαθος πεδιου. Ναι εχει μεγαλο βαθος πεδιου. Ολα τα κινητα εχουν. Ακομα και το cm1 με f2.8 μεγιστο διαφραγμα δεν δυσκολευεται ιδιαιτερα. (στις συγκεκριμενες φωτος ουτε λογος).

To θεμα δεν ειναι μονο το βαθος πεδιου (που σωστα το ανελυσες) αλλα σε γενικοτερη αποτυπωση της φωτογραφιας, και σαφως κατ'εμε τιθεται θεμα.

Το πως αποτυπωνει μια καμερα τις σκιες, τα χρωματα, και ολα τα χαρακτηριστικα μιας φωτογραφιας. Το συνολο ειναι αυτο που κανει την διαφορα.

Οι φωτο του 1020 (+ 808 + n8) εχουν μια φυσικοτητα και μια αληθοφανεια που δεν την εχω δει μεχρι στιγμης στα συγχρονα κινητα.

Δεν μπορω να το εξηγησω διαφορετικα, εχει μαθει τοσο καλα το ματι μου που αν δω στην οθονη μου μια φωτο απο το 1020 και μια απο αλλο κινητο, καταλαβαινω αμεσως ποια ειναι του 1020 και ποια οχι.

Και πανω απο ολα ας μην ξεχναμε οτι γουστα ειναι αυτα. Αλλος θελει την φωτο του με παραπανω sharpness και χρωμα με εντονο contrast ετσι ωστε να εντυπωσιαζει η φωτο, αλλος θελει φυσικοτητα. Oλα ειναι καλα αρκει να ειναι στο οριο του ανεκτου.

Δεν διαφωνω οτι μπορει να υπερτερει σε χρωματα σκιες και καπου αλλου το 1020 και δεν χρειαζεται κιολας γιατι ειναι καθαρα υποκειμενικο το συγκεκριμενο θεμα.

Δεν υστερει σε αυτο τον τομεα ..καθε αλλο, απλα δεν αφορα το βαθος πεδιου που ειδα οτι αναφερθηκε καμποσες φορες.

Ακρως τεχνικα, το βαθος πεδιου οριζεται απο τα παραπανω και μονο που αναφερε ο keras (" παρά μόνο το διάφραγμα, η εστιακή απόσταση του φακού και η απόσταση της κάμερας απο το θέμα, και μόνο") , τα χρωματα απο το εκαστοτε debayering και λοιπο processing (αυτο που λετε αλγοριθμους) , και η ευκρινεια-ικανοτητα του αισθητηρα να βγαζει λεπτομερεια ιδιως οσο ανεβαινει το iso οφειλεται στον αισθητηρα (το ανεφερα μερικες λεξεις πισω) ..και λιγο στο proccesing.

Σε δευτερη φαση για μενα εκει που υπερτερει ο σενσορας του 1020 ειναι στο pureview. Pixel subsampling 3x3 και ολα τα "ελαττωματα" του bayer filter εχουν φυγει. Aυξανεις εμμεσα και το snr ..(χονδρικα και ελαφρως λανθασμενα αλλα ιδιο σαν αποτελεσμα το καθε pixel εχει 3πλασιο μεγεθος πλεον).

Για να κανεις τετοιο subsampling ομως θες δυο πραματα...πολλα mpx ..και καμποσο χωρο ωστε να μην ειναι στριμωγμενα. Φανταστειτε 38mpx σε 1/2,3" σενσορα (4/3 αναλογια) το καθε pixel θα ειχε μεγεθος 0,79μm (αντι για 1.12) και απλα δεν θα εχει κανενα πλεονεκτημα εναντι αλλων συγχρονων αισθητηρων. (μονο σε λεπτομερεια αν και μονο αν ειχε αρκετο φως και εισαι στο πιο χαμηλο iso που μπορει να εχει).

Και με την τελευταια παρενθεση ειναι ισως το ελαττωμα του 1020. Ως pureview δεν μπορει να εχει την αναλυτικοτητα ενας αισθητηρα με πιο πυκνα pixel...κατι που αλλαζει βεβαια οταν κανετε 3χ zoom σε macro και το "φερνετε" -απο αποψη αναλυτικοτητας παντα- στα "σημερινα" επιπεδα.

(με εξαιρεση καποιον χρηστη που βαζει 38mpx καθε φορα, μονο στο macro εχω δει 3χ zoom και στο φεγγαρι. Εκει εχεις την ιδια περιπου πυκνοτητα pixel με τα σημερινα κινητα. Χονδρικα πεφτει στα 18mpx αν ηταν 1/2.3")

υ.γ

Δεν αναφερομαι στο xenon γιατι αφορα το κινητο και την επιλογη της εκαστοτε εταιριας και οχι τον σενσορα.

Δεν παυει να ειναι στα συν βεβαια...

υ.γ2

Στο πιο εξεζητημενο -οχι και τοσο για τα δικα μου δεδομενα- θα προτιμουσα ανετα το g4 υπερ του 1020. Εχοντας και τα δυο την δυνατοτητα για dng τα χρωματα ειναι καθαρα δικη μου υποθεση..αρα οι οποιοι αλγοριθμοι και αυτοματισμοι πανε στο παρασκηνιο -για μενα παντα εε. Οι ικανοτητες του αισθητηρα γερνουν υπερ του imx234..και οσο αφορα το βαθος πεδιου η διαφορα μικραινει απο το διαφορετικο διαφραγμα του g4, Δεν την καλυπτει εξολοκληρου..αλλα οι φορες που θα χρειαστεις ρηχο βαθος πεδιου με κινητο ελαχιστες ως ανυπαρκτες.

Mπορειτε να το δειτε στη πραξη ποση διαφορα εχουν στο βαθος πεδιου, οταν βρεθειτε απο κοντα δυο κατοχοι, απλα για το "καλο" της συγκρισης κρατηστε και τα 38/34mpx..

Edited by xteacher

Εχει δικιο ο @xteacher.

Σε αυτην τη φωτογραφια δεν υπαρχει κανενα βαθος πεδιου

21625144255_4a6468ea0b_c.jpgWP_20150921_16_45_52_Pro by apollodelphi1, on Flickr.

Οταν μιλαμε για depth of field εννοουμε αυτο

21650695516_90b6680c22_c.jpglo988 by foxy4270, on Flickr

Πιθανολογω οτι αρεσε η 3d αισθηση που αφηνουν αυτες οι φωτογραφιες βαζοντας το foreground να συμετασχει πιο πολυ απο αλλες υλοποιησεις στις τελευταιες σελιδες.

ΔΕν εχει σχεση με τον σενσορα ..δεν αφορα καν το κινητο αλλα τον φωτογραφο που τραβηξε την εικονα.

Γενικα ειναι καλη τεχνικη να παιζεις με την προοπτικη και να εχεις αντικειμενα στο foreground τα οποια θα χρησιμοποιηθουν ακουσια για το background.

Χωρια που η στιγμη που τραβηχτηκε με τα συννεφα απο πανω αλλα και γενικα η συνθεση της ειναι στα υπερ της συγκεκριμενης φωτογραφιας.

Αν εβγαινε η ιδια φωτογραφια πχ με το cm1 θα νομιζατε οτι ηταν το cm1 που θα την εκανε ωραια ακομα και απειχε αρκετα απο το 1020 (ως προς την διαφορετικοτητα). Αν το εβγαζε ο paok με το g4..θα νομιζατε οτι ηταν ο paok με το κινητο του (μιας και μας εχει συνηθισει σε καλες φωτογραφιες τοπιου με οτι κινητο εχει περασει απο τα χερια του.)

Δεν αναφερομαι στο xenon γιατι αφορα το κινητο και την επιλογη της εκαστοτε εταιριας και οχι τον σενσορα.

Δεν παυει να ειναι στα συν βεβαια...

Μπορεί το xenon να αφορά την συσκευή αλλά επηρεάζει άμεσα και καταλυτικά την φωτογραφία. Και μπορεί να είναι επιλογή της κάθε εταιρείας αν θα το προσθέσει (όπως επιλογή της εταιρείας είναι και ποιον σενσορα θα επιλέξει) αλλά μπορεί να αλλάξει άρδην την φωτοικανοτητα της συσκευής (εννοείται για συγκεκριμένες περιπτώσεις που όμως είναι πολύ συχνές) οπότε για πολλούς είναι σημείο αναφοράς. Κατά τα άλλα όλα είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων όπως σωστά είπες.;)

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Διαβαζοντας τις συζητήσεις παραπάνω καταλαβα οτι λαθος χρησιμοποιησα την λεξη βαθος για την συγκεκριμενη φωτο!

Ηθελα να εννοησω οτι φαινεται πολυ 'γεματη' η φωτο να το πω ετσι και δεν ειναι flat οπως βγαινει απο καποια αλλα κινητά.

Εμενα μου δινει μια μεγαλύτερη αισθηση αληθοφάνειας βασικα, κι ας μην εχει πολλες φορες τις σωστες ισορροπιες στα χρωματα κι ειδικα στο white balance που τα μπερδευει καποιες φορες!:lol::D

Διαβαζοντας τις συζητήσεις παραπάνω καταλαβα οτι λαθος χρησιμοποιησα την λεξη βαθος για την συγκεκριμενη φωτο!

Ηθελα να εννοησω οτι φαινεται πολυ 'γεματη' η φωτο να το πω ετσι και δεν ειναι flat οπως βγαινει απο καποια αλλα κινητά.

Εμενα μου δινει μια μεγαλύτερη αισθηση αληθοφάνειας βασικα, κι ας μην εχει πολλες φορες τις σωστες ισορροπιες στα χρωματα κι ειδικα στο white balance που τα μπερδευει καποιες φορες!:lol::D

Για μέγιστη ρεαλιστικότητα, το 808 είναι μονόδρομος! ;)

Υ.Γ. Μέσα στα άλλα είδα κάπου και κάτι αναφορές στο CM1! Παίζει να το έχει κανένας εδώ; Πριν από κάτι μήνες ήμουν έτοιμος να το χτυπήσω στα 300 περίπου και να δώσω το 1020 μετά, αλλά με τα capital control, τα χέρια μου ήταν δεμένα... :(

Τώρα, αναμένω το επόμενο πια, βελτιωμένο ελπίζω και σε καλύτερη τιμή...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

εδω κολλαει το ποστ που εκανα @ #8166

Δεν εχει σχεση με το κινητο ...αλλα με την ληψη (ή τον φωτογραφο αν το εκανες σκοπιμως).

Συμφωνούμε για το βάθος πεδίου και τον ορισμό του, αλλά όχι για το 1020... Όλα 100% εστιασμένα δεν μπορεί με τίποτα να το κάνει σε μία και μοναδική λήψη. Όπως και τα περισσότερα δηλαδή (άσχετα αν με όξυνση κλπ φαίνονται τα περισσότερα σημεία sharp). Με πολλαπλές λήψεις σε διαφορετική εστίαση και συνδυασμό, μπορεί να το κάνει πάραυτα, ως τρικ δηλαδή, π.χ. με το Nokia Refocus (που πρόκειται να καταργηθεί από την αγαπημένη M$).

Η ιστορία με μικρούς αισθητήρες και ενισχυμένο βάθος πεδίου EDoF, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα εστίασης, ήταν ένα πείραμα της Nokia (E7, X7, C7 κλπ) πριν προχωρήσει τελικά με μεγάλους αισθητήρες (π.χ. Ν8) και μετά με την τεχνολογία Pureview (808, 1020). Για easy shooting για αρχάριους χρήστες ήταν οκ πιστεύω, αλλά την πραγματική επανάσταση την έφερε με τα Pureview και την υπερδειγματοληψία. Κάτι που δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι σήμερα...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Mη με κανεις να γραφω μεγαλα ποστ γιατι ξερω οτι πανε στραφι.

Σε κανενα αισθητηρα δεν μπορεις να τα εχεις ολα εστιασμενα αν κανεις το αντιστοιχο που εκανε ο keras πιο πανω στο μπαλκονι.

Παρολαυτα η 3η φωτο του κερας που απομακρυνθηκε λιγο απο το καγκελα του μπαλκονιου του αλλα και αυτες του apollodelphi αλλα και παρα πολλες αλλες μπορουν να τα εχουν ολα εστιασμενα. Και δεν αναφερομαι σε οξυνση. Οση οξυνση και να κανεις δεν μπορεις να βγαλεις λεπτομερεια απο την πολυκατοικια στη πρωτη φωτο του κερας. Oψομεθα για το photoshop βεβαια σε σχετικα συντομα μελλοντικη εκδοση. Αλλα μεχρι τοτε μιλαω για συγκεκριμενο πραμα παντα που δεν εχει καμμια σχεση με αυτο που αναφερεις.

Και το pureview δεν υπαρχει λογος να ξεπεραστει...γιατι ηταν κατι που επιασε μια φορα. Αν δεν γινει σε μεγαλυτερο αισθητηρα με υπερβολικα περισσοτερα mpx δεν εχει νοημα η παραμικρη υλοποιηση του. Για παραδειγμα απο 2/3" σε 1" ...αλλα θα πρεπει να γινει με τετοιο τροπο ωστε η μικρη εικονα να ειναι τουλαχιστον 10mpx. Πραμα που σημαινει οτι θα πρεπει να παμε σε 80mpx ..(επισης τουλαχιστον). δλδ χονδρικα 10500 χ 7875 pixels (4-3 αναλογια)

Τοτε το καθε pixel θα εχει περιπου 1.25μm μεγεθος και αυτο σε συνδιασμο με τα 10mpx θα εχει ξεκαθαρη διαφορα απο το 1020 και οποιοδηποτε αλλο κινητο κυκλοφορει.

Αρκει να εχει καλο καρουμπαλο το κινητο για να φιλοξενησει ενα φακο με διαφραγμα φ/2 της προκοπης..Aλλιως με f2.8 θα χασει αρκετα απο το οποιο πλεονεκτημα θα μπορουσε να εχει.

Και σκεψου οτι παλι σε λεπτομερεια-ευκρινεια παλι θα χανει με αυτα τα νουμερα , αλλα θα εχει κερδισει πολυ εδαφος σε σχεση με το 1020.

Το αναποδο ειναι πιο ευκολα υλοποιησιμο και εχει υπαρξει εδω και πολυ καιρο.

Χρησιμοποιεις pixel shift και βγαζεις απο ενα νορμαλ σενσορα (ας πουμε τα 16μπχ του g4) μια εικονα 128mpx ..χωρις τις κακες παρενεργειες του debayering. Οπου σε λεπτομερεια οτιδηποτε αλλο ωχρια με μειονεκτημα βεβαια οτι θα πρεπει να φωτογραφιζεις σταθερα αντικειμενα σε τριποδα. Αν και δεν χρειαζεται το χ8...Και με το χ4 καλυπτεις αρκετα. (αντι για αρχειο 128mpx να εχεις 64mpx. Η διαφορα ειναι παραπανω απο αρκετη σε σχεση με ενα απλο "bayer" 16ari.)

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...