Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

@saleakos οσο παω και το συμπαθω περισσοτερο το mx4...Θεωρω οτι ειναι απο τις καλυτερες καμερες σε android. Φαινεται οτι το note 4 χρησιμοποιει saturation και oversharpen φιλτρα για να πιασει μια πιο καθαρη και ζωντανη εικονα ενω το meizu παιζει πιο συντηρητικα με πιο πολυ φυσικοτητα.

Αν ειχα την δυνατοτητα θα επαιρνα ενα για να το συγκρινω με το 1020 και να τα λιωσω στις δοκιμες, αν και το 1020 λογικα θα ειχε προβαδισμα, θεωρω οτι θα ηταν πολυ κοντα. (σαν συσκευες δεν το συζητω το mx4 το θεωρω πολυ καλυτερο).

Γιώργο δηλαδή τι μετράει σε μια φωτογραφία το αποτέλεσμα και η ευκολία με την οποία επιτυγχάνεται σε οποιεσδήποτε συνθήκες η αν επιτυγχάνεται με προσπάθεια και manual ρυθμίσεις που σε πολλές περιπτώσεις στα κινητά δεν αποδίδουν σταθερά?

Όταν μπορώ να διακρίνω πρόσωπα σε μακρινές φωτογραφίες θεωρώ την όξυνση πλεονέκτημα.

Εμένα θα μ ενοχλούσε αν το αποτέλεσμα που δίνει η υπερόξυνση δεν ήταν καλό όπως πχ στις χαμηλού φωτισμού που δυσκολεύεται το NOTE.

Κι εκεί αν υπήρχε τρόπος να έχω σωστό αποτέλεσμα μέσω ψηφιακής παρέμβασης θα το προτιμούσα.

Στο S4 Zoom που διαθέτει κάθε είδους manual ρύθμιση τις χρησιμοποιώ αλλά μόνο σε στατικές φώτο που έχω χρόνο να τραβήξω δεύτερη και τρίτη φώτο βελτιώνοντας τις ρυθμισεις γιατί πάντα με τρώει αν θα είχα καλύτερο αποτέλεσμα.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Γιώργο δηλαδή τι μετράει σε μια φωτογραφία το αποτέλεσμα και η ευκολία με την οποία επιτυγχάνεται σε οποιεσδήποτε συνθήκες η αν επιτυγχάνεται με προσπάθεια και manual ρυθμίσεις που σε πολλές περιπτώσεις στα κινητά δεν αποδίδουν σταθερά?

Όταν μπορώ να διακρίνω πρόσωπα σε μακρινές φωτογραφίες θεωρώ την όξυνση πλεονέκτημα.

Εμένα θα μ ενοχλούσε αν το αποτέλεσμα που δίνει η υπερόξυνση δεν ήταν καλό όπως πχ στις χαμηλού φωτισμού που δυσκολεύεται το NOTE.

Κι εκεί αν υπήρχε τρόπος να έχω σωστό αποτέλεσμα μέσω ψηφιακής παρέμβασης θα το προτιμούσα.

Στο S4 Zoom που διαθέτει κάθε είδους manual ρύθμιση τις χρησιμοποιώ αλλά μόνο σε στατικές φώτο που έχω χρόνο να τραβήξω δεύτερη και τρίτη φώτο βελτιώνοντας τις ρυθμισεις γιατί πάντα με τρώει αν θα είχα καλύτερο αποτέλεσμα.

Κώστα ανάλογα τι θέλει ο καθένας. Άλλος παίζει πάντα με ρυθμίσεις άλλος χρησιμοποιεί μόνο αυτόματο και άλλος και με τα 2. Η ευκολία που τραβάς μια φωτο ειναι πλεονέκτημα σαφώς. Θεωρώ ότι το Samsung σε αυτό έχει το πάνω χέρι. Στις βραδυνες υπό ρυθμίσεις το mx4 για μένα πιάνει καλύτερο αποτέλεσμα. Αν και το πιο εύκολο κινητό για να πάρεις μια απλά καλή all around snapshot πιστεύω ότι είναι το iPhone. Η Samsung είχε πάντα θέμα στις βραδυνες πράγμα το οποίο το έχει βελτιώσει πολυ με τα note 4 & s6. Ένα αργό κλείστρο να είχε..... Όσο για το mx4 εκμεταλλεύεται πολυ έξυπνα τον imx220 σαφέστατα πολυ πιο έξυπνα από το z3 κ έχει πιο ουδέτερη φωτογραφία σε σχέση με ένα Samsung. Θυμάμαι το συγκριτικό του Steve 1020 vs s5. Σε όλες έβγαινε το 1020 καλύτερο αλλά ομολογώ ότι οι περισσότερες ημερήσιες μου άρεσαν περισσότερο στο s5 λόγω των παραπάνω.

Κώστα ανάλογα τι θέλει ο καθένας. Άλλος παίζει πάντα με ρυθμίσεις άλλος χρησιμοποιεί μόνο αυτόματο και άλλος και με τα 2. Η ευκολία που τραβάς μια φωτο ειναι πλεονέκτημα σαφώς. Θεωρώ ότι το Samsung σε αυτό έχει το πάνω χέρι. Στις βραδυνες υπό ρυθμίσεις το mx4 για μένα πιάνει καλύτερο αποτέλεσμα. Αν και το πιο εύκολο κινητό για να πάρεις μια απλά καλή all around snapshot πιστεύω ότι είναι το iPhone. Η Samsung είχε πάντα θέμα στις βραδυνες πράγμα το οποίο το έχει βελτιώσει πολυ με τα note 4 & s6. Ένα αργό κλείστρο να είχε..... Όσο για το mx4 εκμεταλλεύεται πολυ έξυπνα τον imx220 σαφέστατα πολυ πιο έξυπνα από το z3 κ έχει πιο ουδέτερη φωτογραφία σε σχέση με ένα Samsung. Θυμάμαι το συγκριτικό του Steve 1020 vs s5. Σε όλες έβγαινε το 1020 καλύτερο αλλά ομολογώ ότι οι περισσότερες ημερήσιες μου άρεσαν περισσότερο στο s5 λόγω των παραπάνω.

Μεσα στον ιουνιο θα παρει την 5.1.1 με full support cam2API....RAW, manual shutter κ.τλ

ακριβως αυτο, δεν το συζηταμε, για οσο ειχα το note πραγματικα μου αρεσε η ευκολια που βγαζει φωτογραφιες, και οι ιδιες οι φωτογραφιες ηταν σχεδον παντα πολυ καλης ποιοτητας, απλα ειναι αυτο και δεν εχει κατι αλλο, εμενα δεν μου εκανε που θελω να πειραματιστω λιγο παραπανω, η υπεροξυνση σε αλλες φωτο μου αρεσε σε αλλες οχι, βεβαια και με το meizu το πρωι παλι το ιδιο ευκολα βγαζεις και εννοειτε οτι μετα το mx4 δεν μπορω να παω σε κινητο που να μην εχει φουλ manual menu οσο και αν μου αρεσουν οι φωτογραφιες που βγαζει στο αυτοματο.

Μεσα στον ιουνιο θα παρει την 5.1.1 με full support cam2API....RAW, manual shutter κ.τλ

και εκει θα αρχισει το πραγματικο πανυγηρι, μακαρι να γινει ετσι, γιατι σκεφτομαι να το χτυπησω αλλα με σταματαγε το γεγονος οτι δεν εχει manual mode, απο την αλλη υπαρχει και το g4 βεβαια..ιδωμεν

ps. Πολυ ωραιες οι δυο τελευταιες φωτο paok

ps. Πολυ ωραιες οι δυο τελευταιες φωτο paok

Oντως .

Σε σχεση με την προηγουμενη 1+1/3 στοπ στο iso κανει τη διαφορα σε τετοια μεγεθη.(ναι παλι για pixel μιλαω).

Δε ξερω κατα ποσο βοηθηθηκες απο οσα γραφτηκαν ,που δεν εχει και σημασια, απλα εντελει παντα καποια ωρα στιγμη της ημερας ειναι καταλληλοτερη απο καποια αλλη.

Αν ειχες ασχοληθει καποτε με φωτογραφια εχει καλως, αν δεν ειχες κριμα να παιρνεις φωτος με το κινητο.

Θα προτεινα να παρεις μια epl7 με τον 20mm f1.7 asph.αν οχι τον ιδιο φακο με την epm2

Λιγο μεγαλυτερο παχος απο το κινητο εχουν :p

115 x 67 x 38 και αλλα 25mm (στα 38) ο φακος

http://www.skroutz.gr/s/4200751/Olympus-Pen-E-PM2-Body.html

http://www.skroutz.gr/s/2445263/Olympus-Pen-E-PM2-Kit.html (οχι οτι με τον κιτ φακο παει πολυ ακριβα απλα καμμια σχεση με τον 20μμ 1.7)

http://www.skroutz.gr/s/6328455/Panasonic-Lumix-G-20mm-f-1-7-II-ASPH.html

ή για σωμα

http://www.skroutz.gr/s/5340146/Olympus-Pen-E-PL7-Body.html

Το καλύτερο είναι η συσκευή να διαθέτει σωστό software και παράλληλα να σου δίνει την δυνατότητα για πλήρεις manual ρυθμίσεις.

Χθες βράδυ πάλευα πειραματιζομενος με διάφορες ρυθμίσεις στο S4 Zoom.

Όταν φωτογραφίζεις αντικείμενα όλα καλά με 1/5 και iso 100 η 200.

Αν όμως υπάρχουν πρόσωπα στο πλάνο με f3.1 το xenon είναι μονόδρομος.

Γενικά δεν υπάρχει περίπτωση για σωστό πορτραίτο με f πάνω από 2.

Οι προτάσεις του xteacher για mirrorless είναι μονόδρομος για όποιον θέλει σοβαρή φωτογραφία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Δεν χρειαζεται να ζουμαρεις.

Αστο στα 24mm ασε λιγο χωρο απο το θεμα σου..και στη χειροτερη να θες ενα iso παραπανω απο οτι αν ειχες φ/2.2

Απο κει και περα αν ανεβεις στα 400(px) δεν ειναι και οτι καλυτερο...αλλα δεν ειναι κατι που μπορεις να αποφυγεις.

Και φλας να βαλεις με λιγο παραπανω χωρο θα δουλεψει ελαφρως καλυτερα. (εξαρταται και απο αλλους παραγοντες -αν δεν εχω το κινητο στα χερια μου να δω ρυθμισεις..συν οτι φως ειχες εκει).

Και θορυβο να εχεις -που θα εχεις- κανε ενα resize στα 5μπχ ...και θα μειωθει αρκετος απο αυτο που εβλεπες.

Προφανως τα παντα εχουν σχεση με το τι εχεις στα χερια σου και τι σκοπευεις να κανεις τη φωτογραφια που θα παρεις.

Αν θες ανεβασε τις φωτος που σε προβληματισαν.

Μία φώτο στο αυτόματο με το καινούριο Huawei P8.

https://www.flickr.com/photos/95952547@N02/shares/zH33Q9

Realme X2 pro/Sam Note 9/Mate 20 pro/ Sam s9 plus/Mate 10 pro/Sam s7 edge/ZTE Axon 7/Huawei P9 Plus/Xiaomi Note 3 Pro/Galaxy Note 5/Mate 8/Meizu Pro 5/Nokia 950 XL/Oppo R7 Plus/Meizu MX5/LeTV LE1 X600/Meizu M1 Note/Lenovo K3 Note/Asus ZenFone 2/Jiayu S3 Advanced/Huawei Honor 6 Plus/Huawei P8/Galaxy S6 Edge/Lenovo Vibe Z2 Pro/LG G3/Mate 7/Xperia Z3/Oppo Find 7/Oneplus One/Galaxy Note 3/Galaxy s3/Xperia S

Μία φώτο στο αυτόματο με το καινούριο Huawei P8.

https://www.flickr.com/photos/95952547@N02/shares/zH33Q9

Πολυ καλη και σαν φωτο και τεχνικα! Μπραβο

Nubia Z7 Max vs Meizu MX4 slow shutter 5sec iso 100

Nubia

17980425331_c66ed41196_c.jpgIMG_20150522_232658 by saleakos, on Flickr

Meizu

17359169363_4f91bde7bf_c.jpgP50522-232510 by saleakos, on Flickr

Το προβλημα ειναι οτι η ιδια φωτογραφια με το χερι...ειναι αδυνατη.

ε καλα δεν παιζει 5sec με το χερι ακομα και 10 ois να εχεις

ε καλα δεν παιζει 5sec με το χερι ακομα και 10 ois να εχεις

Πολύ καθαρή, εγώ και με λιγότερο (πολυ) χρόνο τις βγάζω θολες. Πήρες τρίποδο?

Edited by impreza_sti
Διόρθωση κώδικα παράθεσης

Δεν με καταλαβες...χωρις ois θα πας σε ταχυτητα 1/7 περιπου για να μη βγει κουνημενη.

Για να πιασεις την ιδια ποσοτητα φωτος...τι iso θα χρειαστεις?

----- προσθήκη μηνύματος 72 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Lg g3 auto hdr.

http://i1372.photobucket.com/albums/ag340/razorh333/20150516_192734_HDR_zpsskmiquwg.jpg

να υποθεσω οτι το θολωμα στα νερα ειναι απο τις πολλαπλες ληψεις?

να υποθεσω οτι το θολωμα στα νερα ειναι απο τις πολλαπλες ληψεις?

Οχι, το τραβηξα σχετικα αργα, ειχε πεσει ο ηλιος και το κινητο μονο του διαλεξε μια ταχυτητα 1/30, επισης το νερο ειναι αρκετα γρηγορο, το εχω βγαλει και με φωτογραφικη με ταχυτητα 1/10 και εχει πολυ πιο εντονο motion blur. Το κακο αν πας να την τραβηξεις με το κινητο ακομα και ταχυτητα κλειστρου να μπορεις να επιλεξεις, δεν μπορεις να αλλαξεις το διαφραγμα, οποτε αν διαλεξεις 1/10 θα σου βγει καμενη, μπορεις ομως να περιμενεις να πεσει λιγο ακομα το φως, σχεδον να νυχτωσει, μεχρι π.χ. την ωρα που στο s6 θα επιλεξεις 1/7 με iso 100 εκει τραβας.

Στο hdr συνηθως το καρε με την κινηση τα κινητα το κοβουν, δηλαδη αν το κινητο σου πηρε τρια καρε 1/15 ενα 1/30 και ενα 1/60 και στο 1/15 υπηρχε κινηση, πιθανοτατα αν το software κανει και deghosting να την αφαιρεσει, απλα αφαιροντας το αργο καρε για σημεια που πιστευει οτι μπορει να υπαρχει κινηση, π.χ. τρεχουμενο νερο/κινουμενα φυλλα και για εκεινο το σημειο να κρατησει μονο τα πιο γρηγορα καρε (μεγαλο προβλημα αστο).

Nubia Z7 Max vs Meizu MX4 slow shutter 5sec iso 100

Επειδη ενδεχεται να εχεις την απορια με βαση τα πμ -εγω την ειχα παντως- η παρακατω ειναι απο το nubia..-θεωρωντας οτι εχω πετυχει αναλογο αποτελεσμα.

Το πιο σημαντικο περα απο την εκθεση ηταν το Wb παντως ..οποτε αν μπεις στη διαδικασια για το συγκριτικο βαλε και ενα συγκεκριμενο wb οποιο ταιριαζει στην περισταση να δουμε εκει ποσο διαφερουν σαν σενσορες. Σαν "αλγοριθμοι" -που λετε και εδω- διαφερουν κατα πολυ.

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=61167&stc=1&d=1432367785

(ενα μικρο εδιτ μιας και χωρις καφε κανεις ευκολα λαθη.)

Edited by xteacher

Επειδη ενδεχεται να εχεις την απορια με βαση τα πμ -εγω την ειχα παντως- η παρακατω ειναι απο το nubia..-θεωρωντας οτι εχω πετυχει αναλογο αποτελεσμα.

Το πιο σημαντικο περα απο την εκθεση ηταν το Wb παντως ..οποτε αν μπεις στη διαδικασια για το συγκριτικο βαλε και ενα συγκεκριμενο wb οποιο ταιριαζει στην περισταση να δουμε εκει ποσο διαφερουν σαν σενσορες. Σαν "αλγοριθμοι" -που λετε και εδω- διαφερουν κατα πολυ.

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=61167&stc=1&d=1432367785

(ενα μικρο εδιτ μιας και χωρις καφε κανεις ευκολα λαθη.)

βλεπω την εφερες στα μετρα του meizu :p για εξηγησε λιγο για τους αλγοριθμους, που βλεπεις διαφορες;

Δεν με καταλαβες...χωρις ois θα πας σε ταχυτητα 1/7 περιπου για να μη βγει κουνημενη.

Για να πιασεις την ιδια ποσοτητα φωτος...τι iso θα χρειαστεις?

ας πουμε οτι μενεις σε 1/5 κλειστρο, οτι iso και να βαλεις δεν βγαινει αυτη η φωτογραφια

Edited by Saleakos

Πολυ αξιολογη καμερα θυμαμαι ηταν και του nubia z7 mini του φιλου vag...Σε αυτο το συγκριτικο θα προτιμησω σαφως το meizu.

Μια ερωτηση...

Το παρακατω φαινομενο το γνωριζετε ολοι λιγο πολυ με το xenon. Ηθελα να ρωτησω αν μπορει να συμβει και το ιδιο "παγωμα" σε ημερησιες αλλαζοντας την ταχυτητα του κλειστρου. Π.χ. ενα συντριβανι σε ημερησιες συνθηκες φωτισμου.

Ειναι ιδιες φωτο απλα η μια ειναι η 5αρα zoomed.

17972545036_b9fd73a78a_h.jpgWP_20150516_12_36_04_Pro__highres by George Drizos, on Flickr

17999763551_e1f4222de2_h.jpgWP_20150516_12_36_04_Pro by George Drizos, on Flickr

βλεπω την εφερες στα μετρα του meizu :p για εξηγησε λιγο για τους αλγοριθμους, που βλεπεις διαφορες;

Παντου .Ειναι θεμα πως διαχειριζεται την πληροφορια που παιρνει απο το σενσορα αλλα δεν εχει νοημα παραπανω αναλυση.

Σε αλλη φωτο θεωρω οτι θα υπαρξει επισης διαφορετικη διαχειριση και για το ιδιο το κινητο απο ο,τι εδω.

Μια ερωτηση...

Το παρακατω φαινομενο το γνωριζετε ολοι λιγο πολυ με το xenon. Ηθελα να ρωτησω αν μπορει να συμβει και το ιδιο "παγωμα" σε ημερησιες αλλαζοντας την ταχυτητα του κλειστρου. Π.χ. ενα συντριβανι σε ημερησιες συνθηκες φωτισμου.

Η αφηνεις να εννοηθει οτι ξερεις περισσοτερα για light paint ή αφηνεις να εννοηθει οτι δεν εχει τραβηξει ξανα νερο σε μερα. :p

Για αρχη ενα γρηγορο κλειστρο θες.

Σαν αρκετα πιο εξειδικευμενη απαντηση ειναι οτι ελεγχοντας την εκθεση(διαρκεια) του φλας μπορεις να το κανεις και με 10sec εκθεση αν εχεις πισσα σκοταδι.

H εκθεση απο το φλας διαρκει ελαχιστα. ..και οταν λεω ελαχιστα στα flashguns παιζει απο 1/1000 εως 1/35000

...Η παρακατω φωτογραφια εχει τραβηχθει με 2 sec εκθεση. (προφανως πισσα σκοταδι και 2 flashgun) με εκθεση που ουτως η αλλως η μηχανη δεν μπορει να πιασει (αρκετα λιγοτερο απο 1/8000)

http://www.photosbykev.com/wordpress/wp-content/gallery/various/dynamic/_MG_1642_frame.jpg-nggid041100-ngg0dyn-600x600x100-00f0w010c010r110f110r010t010.jpg

(για την ιστορια ενα μπαλονι που σκαει με υγρο μεσα..triggered μεσω μικροφωνου -σε περιπτωση που καποιος το σκεφτει ..δεν ειναι δικια μου)

Edited by xteacher

Οχι, το τραβηξα σχετικα αργα, ειχε πεσει ο ηλιος και το κινητο μονο του διαλεξε μια ταχυτητα 1/30, επισης το νερο ειναι αρκετα γρηγορο, το εχω βγαλει και με φωτογραφικη με ταχυτητα 1/10 και εχει πολυ πιο εντονο motion blur. Το κακο αν πας να την τραβηξεις με το κινητο ακομα και ταχυτητα κλειστρου να μπορεις να επιλεξεις, δεν μπορεις να αλλαξεις το διαφραγμα, οποτε αν διαλεξεις 1/10 θα σου βγει καμενη, μπορεις ομως να περιμενεις να πεσει λιγο ακομα το φως, σχεδον να νυχτωσει, μεχρι π.χ. την ωρα που στο s6 θα επιλεξεις 1/7 με iso 100 εκει τραβας.

Στο hdr συνηθως το καρε με την κινηση τα κινητα το κοβουν, δηλαδη αν το κινητο σου πηρε τρια καρε 1/15 ενα 1/30 και ενα 1/60 και στο 1/15 υπηρχε κινηση, πιθανοτατα αν το software κανει και deghosting να την αφαιρεσει, απλα αφαιροντας το αργο καρε για σημεια που πιστευει οτι μπορει να υπαρχει κινηση, π.χ. τρεχουμενο νερο/κινουμενα φυλλα και για εκεινο το σημειο να κρατησει μονο τα πιο γρηγορα καρε (μεγαλο προβλημα αστο).

Παντως το real time hdr στο Galaxy S6 κανει μια και μοναδικη ληψη...και δουλειει ως εξης.

Χρησιμοποει διαφορετικα exposures για καθε σημειο του καδρου.

Παντου .Ειναι θεμα πως διαχειριζεται την πληροφορια που παιρνει απο το σενσορα αλλα δεν εχει νοημα παραπανω αναλυση.

Σε αλλη φωτο θεωρω οτι θα υπαρξει επισης διαφορετικη διαχειριση και για το ιδιο το κινητο απο ο,τι εδω.

Η αφηνεις να εννοηθει οτι ξερεις περισσοτερα για light paint ή αφηνεις να εννοηθει οτι δεν εχει τραβηξει ξανα νερο σε μερα. :p

Για αρχη ενα γρηγορο κλειστρο θες.

Σαν αρκετα πιο εξειδικευμενη απαντηση ειναι οτι ελεγχοντας την εκθεση(διαρκεια) του φλας μπορεις να το κανεις και με 10sec εκθεση αν εχεις πισσα σκοταδι.

H εκθεση απο το φλας διαρκει ελαχιστα. ..και οταν λεω ελαχιστα στα flashguns παιζει απο 1/1000 εως 1/35000

...Η παρακατω φωτογραφια εχει τραβηχθει με 2 sec εκθεση. (προφανως πισσα σκοταδι και 2 flashgun) με εκθεση που ουτως η αλλως η μηχανη δεν μπορει να πιασει (αρκετα λιγοτερο απο 1/8000)

http://www.photosbykev.com/wordpress/wp-content/gallery/various/dynamic/_MG_1642_frame.jpg-nggid041100-ngg0dyn-600x600x100-00f0w010c010r110f110r010t010.jpg

(για την ιστορια ενα μπαλονι που σκαει με υγρο μεσα..triggered μεσω μικροφωνου -σε περιπτωση που καποιος το σκεφτει ..δεν ειναι δικια μου)

Οχι εχω ασχοληθει αρκετα με light paint αν και το 1020 δεν δινει πανω απο 4sec οποτε σε περιοριζει. Στο 1+1 που ειχα, ειχα πιασει πολυ καλες με 10sec+.

Σε μερα, δεν μπορω να πω οτι εχω πιασει πολλα παγωματα σε νερο με εξαιρεση το s4 που ειχα σε burst shot. Πρεπει να πειραματιστω με το κλειστρο προφανως...

υ.γ. απιστευτη η φωτο με το μπαλονι....!

17824403760_28b92dda71_b.jpgWP_20150523_20_54_36_Raw__highres

18012196135_c7603e484d_b.jpgWP_20150523_20_26_01_Rich__highres.evplus

Η πρώτη είναι στο auto, αλλά με flash προκειμένου να μειώσω το φως απο το background. Η δεύτερη στο auto ( με rich capture, αλλά χωρίς κάποια άλλη ρύθμιση) και ελαφρώς επεξεργασμένη στο photoshop (λίγο exposure, clarity).

edit: είναι απο τα επεξεργασμένα raw αρχεία.

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Παντως το real time hdr στο Galaxy S6 κανει μια και μοναδικη ληψη...και δουλειει ως εξης.

Χρησιμοποει διαφορετικα exposures για καθε σημειο του καδρου.

Διαφορετικα exposures με μια ληψη δεν γινεται. Αυτο που κανει ειναι realtime tone mapping, ανοιγει τις σκιες κατεβαζει τα highlights κτλ. το ποσο καλο θα ειναι το αποτελεσμα εξαρταται απο το dynamic range του αισθητηρα. Απο εκει και περα οι πολλαπλες ληψεις μπορουν να δωσουν πολυ μεγαλυτερο dynamic range αρα καλυτερο αποτελεσμα, αλλα εκει εχεις αλλα προβληματα, ενα ειναι το ghosting.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...