Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ναι αλλά θα διαφωνήσουμε πολιτικά και είναι κρίμα να χαλάσουμε αυτό που φτιάξαμε εδώ μέσα με τόσο κόπο, μετά από άπειρους τσακωμούς. Γι αυτό το λέω.

Καταλαβαίνω ότι το λες καλοπροαίρετα αλλά θα διαφωνήσω, όχι στο ότι πρέπει να κάνουμε συζήτηση, άλλωστε είναι off topic, αλλά στο σκεπτικό, δηλαδή ότι δεν πρέπει να μιλάμε για να μην διαφωνήσουμε... Το θεωρώ λάθος, και την ουσιαστική αιτια του οποιουδήποτε τσακωμού. Το να βάζουμε φωτογραφίες με την ελληνική πραγματικότητα είναι ο,τι πιο επίκαιρο, χωρίς πολλά λόγια...

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Ναι αλλά θα διαφωνήσουμε πολιτικά και είναι κρίμα να χαλάσουμε αυτό που φτιάξαμε εδώ μέσα με τόσο κόπο, μετά από άπειρους τσακωμούς. Γι αυτό το λέω.

Μα δεν επιχειρω να παρω πολιτικη θεση με την φωτο. Θεωρω οποια και αν ειναι τα πιστευω και οι αποψεις ολων μας εδω (μια παρεα ειμαστε) με αυτη τη φωτογραφια θα γελασουμε λιγο.. Ηταν τοσο ποιητικα ειρωνικο... Ερχομουν για να ψηφισω και οπως κοιταξα ειδα δραχμη... :lol:

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Φιλοι συμφορουμιτες

Λογω της καταστασης που επικρατει και του πολυ σοβαρου προσωπικου προβληματος που αντιμετωπιζω λογω αυτης, θα αποχωρησω προσωρινα απο το νημα. Θα ειμαι ειλικρινης, δεν ειναι θεμα χρονου αλλα μηδενικης διαθεσης.

Οπως ολοι ειμαι φοβερα προβληματισμενος για το τι θα ακολουθησει στην χωρα μας, αν και ειμαι πεπεισμενος πλεον οτι τιποτα δεν θα ειναι οπως παλια...

Θα παρακολουθω σιγουρα σε διαφορες στιγμες το νημα, εξαλλου η αγαπη και η τρελλα που εχουμε για την φωτογραφια δεν αλλαζει.

Σας ευχομαι καλη συνεχεια και δεν μπορω παρα να ελπιζω να βγουμε απο αυτη την κατασταση το συντομοτερο δυνατον....

Φιλικα

Γιωργος

Λίγα ποστ με έχουν αγγίξει όσο το δικό σου. Φίλε Γιώργο, ειμαι σίγουρος πως ότι κι αν αποφασιστεί την Κυριακή, η συνέχεια θα είναι περίπου η ίδια. Μέτρα, μέτρα και ξανά μέτρα με στόχο πάντα εμάς. Όμως δεν είμαι διατιθέμενος να ηττηθώ ψυχολογικά. Έχω τα αγγελούδια μου (δυο κόρες, η μια 2 μηνών), την γυναίκα μου τους φίλους μου κλπ. Δεν θα λιώσω σαν το κερι για κανέναν π...στη. Άλλωστε μόνο εγώ και η οικογένειά μου θα χάσει απο μια ψυχολογική κατάρρευση. Οι γονείς μας έζησαν πολεμους και επιβίωσαν. Το ίδιο κι εμείς. Μάθαμε στα πολλά θα μάθουμε και στα λίγα. Η ψυχή θα είναι πάντα πλούσια. Και δεν είναι λόγια παρηγοριάς ούτε χιλιοειπωμένες ανάλαφρες μπουρδιτσες. Είναι ο ορθός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Ψηλά το κεφάλι, απόλαυσε τις πραγματικές χαρές (οικογένεια) και υποβάθμισε την μαυρίλα που μας φόρτωσαν.

Οπλίσου με το 1020 και ξεκίνησε νέες εφόδους......

Και άσε τον παοκ να παλεύει με τα κινεζάκια......:lol: :lol:

Υ.Γ. Πως στο καλό πρέπει να βγάλω αυτό το καταπληκτικό φεγγάρι???? (δεν το προσπάθησα ακόμα)

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μα δεν επιχειρω να παρω πολιτικη θεση με την φωτο. Θεωρω οποια και αν ειναι τα πιστευω και οι αποψεις ολων μας εδω (μια παρεα ειμαστε) με αυτη τη φωτογραφια θα γελασουμε λιγο.. Ηταν τοσο ποιητικα ειρωνικο... Ερχομουν για να ψηφισω και οπως κοιταξα ειδα δραχμη... :lol:

Μη το παίζεις αθώος. Σαν τα κανάλια κι εσυ προσπαθείς να μας τρομάξεις....:lol: :lol:

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Λίγα ποστ με έχουν αγγίξει όσο το δικό σου. Φίλε Γιώργο, ειμαι σίγουρος πως ότι κι αν αποφασιστεί την Κυριακή, η συνέχεια θα είναι περίπου η ίδια. Μέτρα, μέτρα και ξανά μέτρα με στόχο πάντα εμάς. Όμως δεν είμαι διατιθέμενος να ηττηθώ ψυχολογικά. Έχω τα αγγελούδια μου (δυο κόρες, η μια 2 μηνών), την γυναίκα μου τους φίλους μου κλπ. Δεν θα λιώσω σαν το κερι για κανέναν π...στη. Άλλωστε μόνο εγώ και η οικογένειά μου θα χάσει απο μια ψυχολογική κατάρρευση. Οι γονείς μας έζησαν πολεμους και επιβίωσαν. Το ίδιο κι εμείς. Μάθαμε στα πολλά θα μάθουμε και στα λίγα. Η ψυχή θα είναι πάντα πλούσια. Και δεν είναι λόγια παρηγοριάς ούτε χιλιοειπωμένες ανάλαφρες μπουρδιτσες. Είναι ο ορθός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Ψηλά το κεφάλι, απόλαυσε τις πραγματικές χαρές (οικογένεια) και υποβάθμισε την μαυρίλα που μας φόρτωσαν.

Οπλίσου με το 1020 και ξεκίνησε νέες εφόδους......

Και άσε τον παοκ να παλεύει με τα κινεζάκια......:lol: :lol:

Υ.Γ. Πως στο καλό πρέπει να βγάλω αυτό το καταπληκτικό φεγγάρι???? (δεν το προσπάθησα ακόμα)

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μη το παίζεις αθώος. Σαν τα κανάλια κι εσυ προσπαθείς να μας τρομάξεις....:lol: :lol:

Ήλθε η ώρα να συμφωνήσω μαζί σου.

Άλλωστε η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο για πολύ κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Φιλε montoya το φεγγαρι που δεν τραβηξες εσυ το τραβηξα εγω (λεμε τωρα) με το φτωχο μου nokia 700 και με το ακομα πιο φτωχο κινεζακι (huawei y540, μιλαμε για τερας) και το αφιερωνω στον φιλο Γιωργο (demon) που λεει οτι τραβαω σε δυσκολες συνθηκες γιαυτο δεν μου βγαινουν οι φωτο (ευγενεστατος) με τις ευχες μου να ΞΕΠΕΡΑΣΗ οτι δυσκολο του συμβαινει αυτη την στιγμη οχι μονο αυτου αλλα και οποιοδηποτε αλλου συνανθρωπου μας αλλα και ολης της χωρας μας. Μην ξεχναμε οτι εμεις οι ανθρωποι ειμαστε η χωρα και αν παλεψουμε εμεις και ειμαστε καλα εμεις θα ειναι και η χωρα μας. (Παιδια οι φωτο ειναι μαπα, μην περιμενετε θαυματα).

Θερμή παράκληση: Δώστε ένα τέλος εδώ στις αναφορές που έχουν να κάνουν με την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην χώρα. Είτε πρόκειται για γραπτό λόγο είτε για οπτικό υλικό.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Έγω πάντως βγήκα μια βολτίτσα και έκανα μια προσπάθεια, αλλά δεν το πολύ έψαξα. Περισσότερο κοιτούσα να είναι το χέρι σταθερό μετά τις μπύρες.. :P :P :P

19376973181_5a38c961d1_b.jpgWP_20150702_00_49_02_Raw

19186730989_5cf4e476e2_b.jpgWP_20150703_01_17_02_Raw

Επειδή τώρα το πρόσεξα: χτες πήρε μια αναβάθμιση η lumia camera. Έχει γίνει πιο λεπτομερές το βάθος πεδίου ή είναι ιδέα μου? Στη δεύτερη φώτο φαίνεται μέχρι τέρμα βάθος μια γυναίκα με πράσινα (γαλάζια ή κάτι τέτοιο τέλως πάντως :p)

Edited by AgelosMo
SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

ισο 100 και ελαχιστο χρονο. Ελαχιστο meaning μπορει να χρειαστει και 1/50..Σιγουρα οχι κοντα στο δευτερολεπτο.

Δεν το εχω προσπαθησει με τετοια εστιακα μηκη αλλα με τηλεφακο παιζω στο 1/200 με 1/320

Δοκιμαζεις με 1/50 και αν σου βγει καμμενο βαλε 1/100 ή κατευθειαν 1/200. (μη περιμενεις να πιασεις το περιβαλλον γυρω σου με τετοιους χρονους). Το φεγγαρι "ειναι" αρκετα φωτεινο. Αν δεν ειναι καλοφωτισμενο το περιβαλλον θα ειναι σκοτεινα. Αν "πιανεις" μονο ουρανο δεν σε ενδιαφερει βεβαια.

Αν κρινω απο τις ανωθεν φωτος μαλλον το θες το 1/200..Μια φωτο υποθεση ειναι για να κανεις τη διορθωση.

.....................

Επειδή τώρα το πρόσεξα: χτες πήρε μια αναβάθμιση η lumia camera. Έχει γίνει πιο λεπτομερές το βάθος πεδίου ή είναι ιδέα μου? Στη δεύτερη φώτο φαίνεται μέχρι τέρμα βάθος μια γυναίκα με πράσινα (γαλάζια ή κάτι τέτοιο τέλως πάντως :p)

Εννοείς τα μάτια της; :lol:

Ήλθε η ώρα να συμφωνήσω μαζί σου.

Κι εγώ έχω συμφωνήσει πολλές φορές μαζί σου αλλά δεν σου το είπα. Το όλο κακό σκηνικό για μας ήταν ότι φάνηκε (ίσως και να ίσχυε) ότι ήμασταν απόλυτοι στην ανωτερότητα του 1020 και ΔΕΝ ΑΦΗΝΑΜΕ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ. Η συνέχεια βέβαια έδειξε ότι υπήρχε χώρος για όλους και ότι δεν εμποδίζαμε κανέναν. Τέλος πάντων. Δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε με τέτοια αστεία θέματα.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Εννοείς τα μάτια της; :lol:

:lol: :lol: :lol: έτσι ακριβώς... χαχαχαχα

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Ρυθμίσεις για φεγγάρι/πανσέληνο:

Ελάχιστο ISO (50 ή 100), έκθεση στο ελάχιστο, χρόνος έκθεσης πολύ χαμηλός, εστίαση στο άπειρο, ζουμ στο μέγιστο και επιπλέον εφόσον υπάρχουν, μηχανικό φίλτρο ND και σε περίπτωση αδυναμίας ρύθμισης χρόνου έκθεσης, ενεργοποίηση φλας ξένου (η LED) για να πέσει ο χρόνος με τρικ.

Συμβουλές για φεγγάρι/πανσέληνο:

Να μην υπάρχουν στο πλάνο αν γίνεται άλλες πηγές φωτός. Η θέση του φεγγαριου να είναι σχετικά χαμηλά (αρχή ή τέλος της εμφάνισής του) καθώς είναι πιο μεγάλο και με λιγότερη φωτεινότητα/αντανάκλαση στα σύννεφα λόγω θέσης (πιο εύκολο να βγει από ό,τι αν είναι στην κορυφή) και φυσικά πάνω από όλα η συσκευή να είναι σταθερή (το OIS μέχρι ένα βαθμό βοηθάει αν υπάρχει).

Τέλος, υπάρχουν οικονομικοί τηλεφακοί πάντως UNIVERSAL από ebay κλπ, με λιγότερο από 20 ευρώ για οπτικό ζουμ 12X που βοηθάει ακόμη περισσότερο.

Αυτά! :)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Ωραίος, ευχαριστούμε!

Μια άλλη συμβουλή απο εμένα για το φεγγάρι είναι: Samsung S4 zoom (που τα κάνει σχεδόν όλα τα ανωτέρω αυτόματα) :)

Εξαρτάται και απο το χέρι βέβαια... :p

18758621804_c5def95957_b.jpg2014-08-10 20.23.22 by keras, on Flickr

19193518860_c2db3debbe_b.jpg2014-08-10 20.32.24 by keras, on Flickr

19385206861_7197f69dc1_b.jpg2014-08-10 20.37.44 by keras, on Flickr

Edited by keras

Ρυθμίσεις για φεγγάρι/πανσέληνο:

Ελάχιστο ISO (50 ή 100), έκθεση στο ελάχιστο, χρόνος έκθεσης πολύ χαμηλός, εστίαση στο άπειρο, ζουμ στο μέγιστο και επιπλέον εφόσον υπάρχουν, μηχανικό φίλτρο ND και σε περίπτωση αδυναμίας ρύθμισης χρόνου έκθεσης, ενεργοποίηση φλας ξένου (η LED) για να πέσει ο χρόνος με τρικ.

Συμβουλές για φεγγάρι/πανσέληνο:

Να μην υπάρχουν στο πλάνο αν γίνεται άλλες πηγές φωτός. Η θέση του φεγγαριου να είναι σχετικά χαμηλά (αρχή ή τέλος της εμφάνισής του) καθώς είναι πιο μεγάλο και με λιγότερη φωτεινότητα/αντανάκλαση στα σύννεφα λόγω θέσης (πιο εύκολο να βγει από ό,τι αν είναι στην κορυφή) και φυσικά πάνω από όλα η συσκευή να είναι σταθερή (το OIS μέχρι ένα βαθμό βοηθάει αν υπάρχει).

Τέλος, υπάρχουν οικονομικοί τηλεφακοί πάντως UNIVERSAL από ebay κλπ, με λιγότερο από 20 ευρώ για οπτικό ζουμ 12X που βοηθάει ακόμη περισσότερο.

Αυτά! :)

Ολα αυτα προυποθετουν να εχεις σπουδασει αστρονομια στο Κεμπριτζ.

Ti να το κανεις το nd? Και τι να το κανεις το flash?

To νδ θα σε κατεβασει απο ενα καλο χρονο που θα μπορεις να παρεις σταθερη φωτο στα χερια (στα 28μμ βγαινει ανετα) κοντα στο δευτερολεπτο.

Οποιος κανει δοκιμη το βραδυ ας κανει δοκιμη με φλας και χωρις φλας..Πλακα θα εχει..

Επισης αν δεν εχετε μετβλητο εστιακο μηκους φακου (s4 zoom πχ) μην επιχειρησετε να ζουμαρετε. Μεγαλυτερο φεγγαρι θα παρετε ..καλυτερο οχι.

Απλα καντε ενα crop μετα...

(προφανως δεν αναφερομαι στο 1020 που θα παρουν τα 5μπχ με 3χ zoοm -και οποιο αλλο εχει αντιστοιχη δυνατοτητα- αλλα σε ολα τα υπολοιπα που αλλοιωνουν την εικονα στο πολυ "χαλια".)

Ο Mivas για το flash στο 1020 έχει δίκιο που το γράφει.

Σε δύσκολες και ειδικές περιπτώσεις, ανάβοντας flash και επί τούτου, κάνει αυτόματα ρυθμίσεις χρόνου κλπ που βοηθούν στην καλύτερη λήψη.

Δεν μιλαμε για δυσκολες και ειδικες περιπτωσεις ομως. Μιλαμε για το φεγγαρι.

Αν βοηθαει απλα στο να σου ριξει το χρονο..δεν διαφερει σε τιποτα απο το να εχεις το κλειστρο στο 1/200 px.

Προφανως και δεν φωτιζεις το φεγγαρι..-απλα για ξεκαθαρισμα- ..τωρα αν το αναβεις για το κοντινο περιβαλλον πασο..αλλα δεν αφορα το φεγγαρι.

ΠΑρολαυτα..θα ηθελα οι εχοντες το 1020 να κανετε τη δοκιμη σημερα ..η και αυριο ή και οποτε μπορεσετε και να τις ανεβασετε.

Αυτοματα παντως..το φεγγαρι δεν το βγαζεις που να εχεις 5κ εξοπλισμο στα χερια σου. Ειναι ενα πολυ -αλλα πολυ- φωτεινο αντικειμενο μεσα στον ουρανο. Δεν παιζει καμμια μηχανη να σου κανει σωστη εκθεση με 28mm ισοδυναμο φακο. (και οχι ..ουτε το 3χ του 1020 αλλαζει το 28αρι Δινει την αισθηση του ζουμ..αλλα στη πραξη παλι 28 ειναι .Αν εχετε ορεξη να το αναλυσω σε 2-3 παραγραφους πειτε το..αλλα ξερω οτι δεν ειναι αρεστο.).

Ti να το κανεις το nd? Και τι να το κανεις το flash?

Το φλας ρίχνει αυτόματα τον χρόνο έκθεσης (το φως προφανώς δεν κάνει κάτι), επομένως με αυτό το τέχνασμα πετυχαίνεις καλύτερες αυτόματες συνθήκες. Το ND μαζί με το φλας ή χειροκίνητο χρόνο έκθεσης, δίνει το edge στο τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθήκες είναι προφανώς βελτιστοποιημένες για 808 (από τα λίγα με φλας ξένου και ND) και προσαρμόζονται εύκολα στις περισσότερες συσκευές. Π.χ. το 1020 μπορεί να κρατήσει όλες τις συνθήκες εκτός από ND, τα S4/K zoom επίσης, αλλά με bonus το ενσωματωμένο οπτικό ζουμ και πάει λέγοντας...

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Επειδή δεν έβγαλα αυτές τις μέρες, παραθέτω ένα παλαιότερο φεγγάρι και μάλιστα Αυγουστιάτικο με 808 και τις ρυθμίσεις που ανέφερα.

15734341443_a83dea6a0a_o.jpg2013-08-20-0093 cut by Mivas Collections, on Flickr

Προφανώς με μετέπειτα επεξεργασία μπορεί κανείς να το βελτιώσει όπως θέλει. Αρκεί να πιάσει εξαρχής λεπτομέρεια. Έχω δει πολλά όμορφα αποτελέσματα από πολλές συσκευές και προφανώς το οπτικό ζουμ και ακόλουθα το pureview zoom έχουν το προβάδισμα.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Με το συμπαθειο αλλα κανεις λαθος με τον τροπο που τραβας..

Βαζεις nd για να μεγαλωσεις το κλειστρο και βαζεις και φλας για ριξεις το κλειστρο? ..

Βγαλτα ολα..και απλα βαλε το μικροτερο ισο που εχεις..(στο ποστ μου εκ παραδρομης ειπα 100 μιας και τα περισσοτερα εκει σταματανε..καλη ωρα το μ1 νοτε)..και απλα βρες το κλειστρο που θελεις. Κατα γενικη εκτιμηση ..καπου στο 1/200 και κανε καμμια διορθωση απο εκει, οπου πιστευεις οτι χρειαζεται.

Συμπαθα με δευτερη φορα αλλα η φωτο δεν ειναι καλη. Blurry και κουνημενη χωρις να υπαρχει λογος.

Επισης το οπτικο ζουμ που ευαγγελιζεσθε καθ τρεις και λιγο..απλα θα σου δωσει μια πιο σωστη εκθεση ..μιας και πλεον δεν παιζεις στα 28μμ..και δεν δεν εχεις ενα πολυ φωτεινο αντικειμενο που πιανει λιγο χωρο στο καδρο σου ..αλλα πλεον ενα μεγαλυτερο αντικειμενο οντας τραβηγμενο καπου στα αντιστοιχα ισοδυναμα 280mm.

Θα δεις οτι στη φωτο του keras εχει χωρις να εχει τιποτα απο ολα αυτα που αναφερεις πιο σωστες ρυθμισεις . Κλειστρο 1/125 ..και iso 800 μεν ..αλλα ερχεται να βοηθησει το f/6.3 που εχει για το εστιακο μηκος στο κινητο του. Αν ειχε f2.2 (με 280μμ δεν παιζει...αλλα παιζει στα υπολοιπα κινητα) θα ηταν το iso στα 100..και θα επαιρνες ακριβως την ιδια εικονα..απλα οχι στα 16mpx ..αλλα σε κατι αντιστοιχο που ανεβασες (~900χ600)

Edited by xteacher

Το φλας ρίχνει αυτόματα τον χρόνο έκθεσης (το φως προφανώς δεν κάνει κάτι), επομένως με αυτό το τέχνασμα πετυχαίνεις καλύτερες αυτόματες συνθήκες. Το ND μαζί με το φλας ή χειροκίνητο χρόνο έκθεσης, δίνει το edge στο τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθήκες είναι προφανώς βελτιστοποιημένες για 808 (από τα λίγα με φλας ξένου και ND) και προσαρμόζονται εύκολα στις περισσότερες συσκευές. Π.χ. το 1020 μπορεί να κρατήσει όλες τις συνθήκες εκτός από ND, τα S4/K zoom επίσης, αλλά με bonus το ενσωματωμένο οπτικό ζουμ και πάει λέγοντας...

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Επειδή δεν έβγαλα αυτές τις μέρες, παραθέτω ένα παλαιότερο φεγγάρι και μάλιστα Αυγουστιάτικο με 808 και τις ρυθμίσεις που ανέφερα.

15734341443_a83dea6a0a_o.jpg2013-08-20-0093 cut by Mivas Collections, on Flickr

Προφανώς με μετέπειτα επεξεργασία μπορεί κανείς να το βελτιώσει όπως θέλει. Αρκεί να πιάσει εξαρχής λεπτομέρεια. Έχω δει πολλά όμορφα αποτελέσματα από πολλές συσκευές και προφανώς το οπτικό ζουμ και ακόλουθα το pureview zoom έχουν το προβάδισμα.

για Νοκια 808 δεν ειναι καλη η φωτογραφια...το 1020 μπορει να βγαλει σχετικα καλες φωτο με το φεγγαρι

για Νοκια 808 δεν ειναι καλη η φωτογραφια...το 1020 μπορει να βγαλει σχετικα καλες φωτο με το φεγγαρι

Το 808 πρέπει να είναι σταθερό για να βγει εντελώς καθαρή η φωτό... Στο χέρι χωρίς να ακουμπάω πουθενά δυσκολεύομαι όσο να ναι! :)

Περισσοτερο απαντωντας στο ποστ του παοκ και οχι στου mivas ..ειναι θεμα χειρισμου και οχι τοσο κινητου.

Κατα τα αλλα ναι..αν θες περισσοτερη λεπτομερεια οφειλεις να το σταθεροποιησεις αλλα η συγκεκριμενη φωτο απεχει απο αυτο που μπορει να κανει το 808 ακομα και στο χερι.

(θες ατυχη στιγμη, θες λαθος ρυθμισεις, θες υπερβολικα ζεστο βραδυ, θες οτιδηποτε αλλο...).

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...