Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Έιπαμε βρε παιδιά, το τελευταίο και πιο σύγχρονο Camera-smarphone είναι το Panasonic Lumix DMC-CM1!!! :lol:

Καλά δεν τα λέω Montoya? :)

Η Micro χλωμό το κόβω να βγάλει διάδοχο του 1020 πάντως... Το απέδειξε με την σειρά 30 και δείχνει να μην βγάλει ούτε στην σειρά 40... Το πολύ πολύ να βγάλει διάδοχο για το 1520 στα phablet δηλαδή... Η Samsung δεν ξέρω αν ενισχύσει καθόλου την σειρά zoom από άποψη αισθητήρα και ποιότητας φωτογραφίας γενικά... Η Nokia αν ξανασχοληθεί με κινητά, θα αργήσει να βγάλει καμεροτηλέφωνο, και αν... Οπότε μένει για την ώρα μόνο η Panasonic, που ήδη σκέπτονταν βελτιώσεις για τον διάδοχο του CM1. OIS και φλας ξένου πάντως είναι στα must, γιατί στα υπόλοιπα είναι ήδη σε πολύ καλά επίπεδα...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλημέρα παιδιά της φωτογραφίας .. Μερικές φωτογραφίες από το nubia z7 mini στο αυτόματο όλες, μετά από την αναβάθμιση σε lollipop ..Μόνο η μια φωτογραφία είναι τραβηγμένη με άλλη εφαρμογή κάμερας (snap camera) αλλά στο αυτόματο και αυτήν ..πάντα μου δείνει τα διπλάσια ΜΒ όμως , από την stock κάμερα ..

IMG_20150526_102354

IMG_20150526_101449

IMG_20150526_100505

snap camera IMG_20150515_102312

Haier W910 value for money :D

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι εισαι τοσο απολυτος σε κατι το οποιο δεν το εχεις πιασει στα χερια σου.

Αν ειχες και τα 3 κινητα και τραβουσες αναλογες ληψεις θα εβλεπες και απο μονος σου διαφορετικα πραγματα. Εχουν αναφερει τοσα ατομα οτι το 1020 δεν βγαζει αυτο το αποτελεσμα οπως στο συγκριτικο του steve. Εχω βγαλει 4 φορες καλυτερη φωτογραφια στο ΑΥΤΟΜΑΤΟ και σε χειροτερες συνθηκες φωτισμου.

Μπορει το s6+g4 να βγαζουν καλυτερες φωτογραφιες μπορει και οχι. Σαφως πιο ευκολα απο το 1020 λογω ταχυτητας δεν το συζητω καν, το 1020 ειναι αργο μπροστα τους.

Αλλα δεν θεωρω οτι μπορουμε να ειμαστε απολυτοι σε κατι το οποιο δεν το εχουμε πιασει στα χερια μας (lg g4) οπως και δεν θεωρω οτι ψαχνει κανεις δικαιολογιες για το 1020 που σε ολα τα review ηταν καλυτερο απο τον ανταγωνισμο, εκτος απο αυτο του steve για τους λογους που προαναφερθηκαν.

Στο bold που εκανα εχει ενα ενδιαφερον.

Οποιοσδηποτε κανει κατι αναλογο μπορει να διαπιστωσει κατι διαφορετικο απο καποιον αλλον που θα εκανε το ιδιο.

To oτι παιρνεις καλυτερες φωτογραφιες απο οτι ο steve με το 1020..εγω να στο "δωσω" και αυτο λεω. Ο οποιοσδηποτε εξοπλισμος ειναι τοσο καλος οσο καλα ξερει να τον χρησιμοποιει ο χρηστης.

Εξου και οι οποιες διαφοροποιησεις στα review.

Και για να παω και ενα βημα παρακατω.

Δωσε μου οποιαδηποτε κινητα θελεις και πες μου με ποια σειρα θες να τα δεις στη τελικη καταταξη και εγω θα τα καταφερω χωρις καν να μπορεις να το διαπιστωσεις. (προφανως δε χρειαζεται να μου δωσεις ..αλλα οντως μπορω να το κανω)

Μη ψαχνετε το review που θα σας ικανοποιησει ...ειτε αφορα το νοκια ειτε το lg ειτε οποιο αλλο. Δε ξερω αν το κανετε αλλα βλεπω μια ταση προς αμφισβητηση του ενος review εναντι καποιου αλλου.

Προσωπικα δεν εχω καν αμφιβολια οτι παιρνει καλυτερες φωτος στο αυτοματο το lg. Οπως δεν εχω αμφιβολια οτι με το 1020 μπορω να παρω αντιστοιχες απο το 1020 μεσω του raw. Και το αντιστοιχες βαλτο στο υπερθετικο βαθμο. Θεωρω οτι εχω την εμπειρια μετα απο κυριολεκτια πανω απο 100Κ raw απο διαφορες μηχανες.

Ειναι δυο διαφορετικα πραματα..(το "βγαζει" με το "παιρνω")

Oλα τα jpg ειναι επεξεργασμενα αρχεια. Εξορισμου δεν υπαρχει ανεπεξεργαστο jpg. Ακομα και αν δεν υπαρχει επιλογη για raw.

Πιο ευκολα χανεις πληροφορια στο jpg απο την συμπιεση παρα απο την επεξεργασια. Περισσοτερη πληροφορια θα βρεις στο raw μιας και δεν περιοριζεσαι στο 8bit rgb.

(το οτι μπορεσες και επεξεργαστηκες -με τον οποιο τροπο- το jpg δεν ηταν επειδη "δεν ειχε επεξεργασια" ηταν επειδη ηταν 9mb..)

Τελος ,αν ξερει καποιος να παιρνει φωτογραφιες θα παιρνει καλες φωτογραφιες με οποιοδηποτε εξοπλισμο. Αν δεν ξερει και d4 να παρει παλι χαλια θα βγαζει και ουτε θα ξερει το λογο.

Αν εισαι υπερ της point+shoot τοτε το 1020 ειναι χειροτερο απο το g4+s6 και δεν χρειαζεται να ψαχνει οποιοσδηποτε δικαιολογια γιατι πηγε τοσο χαλια στο οποιο review.

y,g

ΠΕρι hdr εχεις γραψει πιο σωστα πραματα απο το "ανεβαζουν vibrance και saturation"..

Η nokia το μεγαλο αρχειο ακομα και το jpeg το ονοματιζει ως raw το πιο πιθανον ειναι να παιρνει το raw του αισθητηρα να κανει μετατροπη σε 8bit και συμπιεση, με την μια χανεις dynamic range και clarity. Ομως δεν σημαινει, οτι εχει πειραξει σκιες, contrast, vibrance, saturation, εχει διορθωσει τα προβληματα του φακου κτλ, τουλαχιστον οχι στον βαθμο που εχει πειραξει ο αλγοριθμος του G4, γιατι τυχαινει να εχω δει raw και jpeg απο το 1020, μονο στην pureview κανει καποια επεξεργασια και ειναι κλαιν μπροστα σε αυτη που κανουν τα note 4/s6/G4, τουλαχιστον στο g4 ειδα και το raw του και ειναι μερα με την νυχτα, μιλαμε για πολυ επεξεργασια.

Το 1020 ειναι χειροτερο ως point n shoot απο πολλα κινητα, οχι μονο απο αυτα που αναφερεις, μονο η 5αρα μπορει να σταθει και παλι δεν κανει hdr on phone κανει minimun επεξεργασια και εχει διαφορα αλλα προβληματα που εχουμε υπεραναλυσει, αν ειχε εστω μια λειτουργια αφου τραβηξεις για onphone επεξεργασια του raw, οπως το d-lighting της nikon και καποια καλυτερη ταχυτητα shot2shot θα ηταν οκ για μενα και για point n shoot.

Εκει που μετραει και σημερα ειναι να το βαλεις πανω σε ενα τριποδο να παρεις 5 exposure brackets σε raw και να τα επεξεργαστεις πανω στο photomatix, μπορεις να παρεις hdr φωτογραφια που δεν προκειται να παρεις απο κανεναν ετοιματζιδικο αλγοριθμο, ακομα και σκετο ενα raw να παρεις μπορεις να κανεις την δικια σου επεξεργασια, κοινως το 1020 συμπεριφερεται ως παλια high end compact, παρα σαν καινουρια φθηνη compact που εχει ενα σκασμο auto λειτουργιες, οποτε απαιτει απο εσενα την επεξεργασια και συμπεριφερεται καλυτερα στο manual.

Οποτε οτι προτιμαει ο καθενας και οσο για το hdr που κανουν τα περισσοτερα κινητα μεσα στην ρουτινα ειναι να πειραζουν και vibrance saturation και πολυ μαλιστα, κατι που γενικα πολλοι κανουν στις hdr φωτογραφιες (απο καπου πηραν την ιδεα οι κορεατες), πολλοι μαλιστα εχουν συνδεσει λανθασμενα την hdr φωτογραφια με τα υπερβολικα sureal χρωματα, ενω δεν εχει καμια σχεση με τα χρωματα.

To raw ειναι αποτελεσμα γραμμικης(αναλογικης) εκθεσης του σενσορα στο φως.

Οτιδηποτε και αν βλεπεις στην οθονη σαν "raw" εχει ηδη επεξεργαστει με τις "default" ρυθμισεις. Ουτε εσυ βλεπεις γραμμικα ουτε η οθονη απεικονιζει γραμμικα.

Περαν αυτου, το raw ειναι απλα ποσο φως περασε και εκατσε στο καθε Pixel(ναι το ιδιο με πιο πανω). Απο κει και επειτα πρεπει να γινει demosaicing αναγκαστικα πριν δεις οτιδηποτε σαν raw.

Edited by xteacher

Αφήστε τις συγκρίσεις μεταξύ του 1020 και των υπολοίπων. Μόλις ξεπεράσουν το 930, τότε ας πιάσουν το 1020... :p

Που είσαι ρε keras ???

Sony XPERIA Neo V, Samsung Ativ S,

Nokia Lumia 830 Nokia Lumia 1020

To raw ειναι αποτελεσμα γραμμικης(αναλογικης) εκθεσης του σενσορα στο φως.

Οτιδηποτε και αν βλεπεις στην οθονη σαν "raw" εχει ηδη επεξεργαστει με τις "default" ρυθμισεις. Ουτε εσυ βλεπεις γραμμικα ουτε η οθονη απεικονιζει γραμμικα.

Περαν αυτου, το raw ειναι απλα ποσο φως περασε και εκατσε στο καθε Pixel(ναι το ιδιο με πιο πανω). Απο κει και επειτα πρεπει να γινει demosaicing αναγκαστικα πριν δεις οτιδηποτε σαν raw.

Το raw αρχειο που σου δινει η συσκευη σου ειπα, οχι οτι βγαινει απο τον αισθητηρα ατοφιο περασε στο jpeg. Πραγματικα κανεις οτι δεν καταλαβαινεις. Τραβα ενα raw+jpeg στην φωτογραφικη σου, ανοιξε το raw και καντο save σε jpeg χωρις να αλλαξεις τιποτα, δεν ειναι το ιδιο οπτικα με το raw αρχειο? Ειναι. Ειναι το ιδιο με το jpeg που εβγαλε αυτοματα η φωτογραφικη σου? Δεν νομιζω. Ειναι δυνατον να πας να κανεις συγκριτικο με αυτες τις 2 φωτογραφιες? Την ιδια καμερα μπορεις να βγαλεις ετσι απλα χειροτερη ποσο μαλλον 2 διαφορετικες.

Οποιοσδηποτε κανει κατι αναλογο μπορει να διαπιστωσει κατι διαφορετικο απο καποιον αλλον που θα εκανε το ιδιο.

To oτι παιρνεις καλυτερες φωτογραφιες απο οτι ο steve με το 1020..εγω να στο "δωσω" και αυτο λεω. Ο οποιοσδηποτε εξοπλισμος ειναι τοσο καλος οσο καλα ξερει να τον χρησιμοποιει ο χρηστης.

Δωσε μου οποιαδηποτε κινητα θελεις και πες μου με ποια σειρα θες να τα δεις στη τελικη καταταξη και εγω θα τα καταφερω χωρις καν να μπορεις να το διαπιστωσεις. (προφανως δε χρειαζεται να μου δωσεις ..αλλα οντως μπορω να το κανω)

Μη ψαχνετε το review που θα σας ικανοποιησει ...ειτε αφορα το νοκια ειτε το lg ειτε οποιο αλλο. Δε ξερω αν το κανετε αλλα βλεπω μια ταση προς αμφισβητηση του ενος review εναντι καποιου αλλου.

Προσωπικα δεν εχω καν αμφιβολια οτι παιρνει καλυτερες φωτος στο αυτοματο το lg. Οπως δεν εχω αμφιβολια οτι με το 1020 μπορω να παρω αντιστοιχες απο το 1020 μεσω του raw. Και το αντιστοιχες βαλτο στο υπερθετικο βαθμο. Θεωρω οτι εχω την εμπειρια μετα απο κυριολεκτια πανω απο 100Κ raw απο διαφορες μηχανες.

Για καποιο λογο προσπαθεις να με πεισεις η να μου δειξεις οτι εχεις γνωσεις? δεν μπορω να καταλαβω ποιος ο λογος...Δεν κανουμε διαγωνισμο γνωσεων τις αποψεις μας λεμε. Και ειδικα εγω δεν ημουν ποτε υπερ των review. Oπως και επισης δεν ειπα οτι παιρνω καλυτερες φωτογραφιες απο τον steve ουτε απο τον Χ steve. Ειπα οτι εχω παρει 4 φορες καλυτερη φωτογραφια απο αυτες που εχει ανεβασει συγκεκριμενα στο συγκριτικο με το g4 για τον μοναδικο λογο οτι ειναι κακες αυτες του 1020. Εχει διαφορα το ενα με το αλλο σαν εννοια. Αν δεις τα παλια του review θα καταλαβεις τι εννοω.

Εχω τα ματια και την εμπειρια να κρινω και απο μονος μου ποια καμερα ειναι καλη και ποια οχι. Και ας μην εχω εμπειρια σε πανω απο 100k raw οπως ισχυριζεσαι εσυ.

Καλη συνεχεια σου ευχομαι

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

καλομελετα και έρχεται :p

Για καποιο λογο ημουν σιγουρος...! :p Αντε με το καλο!! ;)

----- προσθήκη μηνύματος 68 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλημέρα παιδιά της φωτογραφίας .. Μερικές φωτογραφίες από το nubia z7 mini στο αυτόματο όλες, μετά από την αναβάθμιση σε lollipop ..Μόνο η μια φωτογραφία είναι τραβηγμένη με άλλη εφαρμογή κάμερας (snap camera) αλλά στο αυτόματο και αυτήν ..πάντα μου δείνει τα διπλάσια ΜΒ όμως , από την stock κάμερα ..

IMG_20150526_102354

IMG_20150526_101449

IMG_20150526_100505

snap camera IMG_20150515_102312

Kαλες μου φαινονται αλλα θελω να παω σπιτι να τις δω για να σου πω, γιατι η οθονη στη δουλεια ειναι για πεταμα :p

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Έιπαμε βρε παιδιά, το τελευταίο και πιο σύγχρονο Camera-smarphone είναι το Panasonic Lumix DMC-CM1!!! :lol:

Η Micro χλωμό το κόβω να βγάλει διάδοχο του 1020 πάντως... Το απέδειξε με την σειρά 30 και δείχνει να μην βγάλει ούτε στην σειρά 40... Το πολύ πολύ να βγάλει διάδοχο για το 1520 στα phablet δηλαδή... Η Samsung δεν ξέρω αν ενισχύσει καθόλου την σειρά zoom από άποψη αισθητήρα και ποιότητας φωτογραφίας γενικά... Η Nokia αν ξανασχοληθεί με κινητά, θα αργήσει να βγάλει καμεροτηλέφωνο, και αν... Οπότε μένει για την ώρα μόνο η Panasonic, που ήδη σκέπτονταν βελτιώσεις για τον διάδοχο του CM1. OIS και φλας ξένου πάντως είναι στα must, γιατί στα υπόλοιπα είναι ήδη σε πολύ καλά επίπεδα...

Oυτε εγω το πιστευω, αν θα βγει θα βγει το 1030 με 50αρα καμερα και led flash. Αλλα και παλι ειναι στην συζητηση και φημες.

Τωρα που πλεον τα κινητα θα αναγραφουν microsoft και οχι Nokia, οπως προειπωθηκε, θα εχουν απλες καμερες snapshot. Δεν πιστευω οτι θα ειναι κατι το ιδιαιτερο. Δυστυχως διαδοχος 1020 δεν νομιζω να βγει ποτε. Οπως και xenon flash.

Edited by demon2411

Oυτε εγω το πιστευω, αν θα βγει θα βγει το 1030 με 50αρα καμερα και led flash. Αλλα και παλι ειναι στην συζητηση και φημες.

Τωρα που πλεον τα κινητα θα αναγραφουν microsoft και οχι Nokia, οπως προειπωθηκε, θα εχουν απλες καμερες snapshot. Δεν πιστευω οτι θα ειναι κατι το ιδιαιτερο. Δυστυχως διαδοχος 1020 δεν νομιζω να βγει ποτε. Οπως και xenon flash.

Συμφωνώ πως για κάποια χρόνια θα έχουν τις υπάρχουσες κάμερες και απλά θα βελτιώνουν τον αλγόριθμο. Νόμιζω όμως πως μόλις θα στεθεροποιηθούν τα win10 σαν λειτουργικό θα φτιάξει και την κάμερα. Κάπου είχα διαβάσει ότι είχε συζητήσει με την canon για να αναλάβει την φωτογραφική και να αφήσει τον Carl Zeiss. Δεν ξέρω τι έγινε με αυτό το σενάριο..

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Βασικα η MS απο τοτε που πηρε την τεχνολογια pureview δεν εκανε μισο βημα μπρος :lol:

Δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτα... Το pureview δεν έχει ανταγωνιστή..

Δεν πολυσυμφωνώ. Για το αυτοματο μαζι σου, αλλα μετα καποιο κινητο μπορει να απαιτει 10 ρυθμισεις και 2-3 δοκιμες, ενω ενα αλλο να απαιτει 1-2 ρυθμισεις και με την πρωτη να εχεις καλυτερο αποτελεσμα, σε manual μεν, αλλα με ελαχιστο κοπο

Αυτό κάνει το 1020, οι άχρηστες φωτο με την πρώτη είναι ελάχιστες...

Περιμένω και γω να μας πεις ποιο το ξεπέρασε (συμφωνώ στο πλησίασαν).

Στο ότι η Nokia ήταν ΠΑΝΤΑ πίσω μόνο ως αστείο το παίρνω.

@moralas απορώ.......

Μάλλον αστείο είναι...

Για καποιο λογο προσπαθεις να με πεισεις η να μου δειξεις οτι εχεις γνωσεις? δεν μπορω να καταλαβω ποιος ο λογος...Δεν κανουμε διαγωνισμο γνωσεων τις αποψεις μας λεμε. Και ειδικα εγω δεν ημουν ποτε υπερ των review. Oπως και επισης δεν ειπα οτι παιρνω καλυτερες φωτογραφιες απο τον steve ουτε απο τον Χ steve. Ειπα οτι εχω παρει 4 φορες καλυτερη φωτογραφια απο αυτες που εχει ανεβασει συγκεκριμενα στο συγκριτικο με το g4 για τον μοναδικο λογο οτι ειναι κακες αυτες του 1020. Εχει διαφορα το ενα με το αλλο σαν εννοια. Αν δεις τα παλια του review θα καταλαβεις τι εννοω.

Εχω τα ματια και την εμπειρια να κρινω και απο μονος μου ποια καμερα ειναι καλη και ποια οχι. Και ας μην εχω εμπειρια σε πανω απο 100k raw οπως ισχυριζεσαι εσυ.

Έχουμε - έχουν πει διάφοροι εδώ, οτι τα συγκριτικά είναι απλά απόψεις που δεν λαμβάνονται σοβαρά αν δεν έχουμε ιδία αντίληψη και λογικό είναι. Δεν μπορούμε τη μια να τα θάβουμε και την άλλη να τα θεωρούμε κριτήριο.

Το βασικότερο όλων είναι η δική μας εμπειρία, σωστά το αναφέρεις Γιώργο νομίζω, κανένας δεν μπορεί να "διδάξει" τι κάνει π.χ. το 1020 περισσότερο απο τον χρήστη του.

Ούτε μπορούμε να συγκρίνουμε τη φωτο π.χ. του G4 που είναι επεξεργασμένη απο τη συσκευή, με του 1020 την ανεπεξέργαστη, παρά μόνο με την 5άρα pureview.

Η γνώμη μου είναι οτι δεν υπάρχει ακόμα συσκευή που βγάζει καλύτερη φωτο απο το 1020, όποιος το πάρει και το χρησιμοποιήσει και ασχοληθεί - του αρέσει ειδικά η φωτογραφία, το καταλαβαίνει αμέσως, δεν υπάρχει επιστροφή. Μακάρι να το ξεπεράσουν κάποτε, απλά, μέχρι τώρα αυτό δεν έχει γίνει. Ούτε οι εταιρείες προσπαθούν να ξεπεράσουν π.χ. το 1020, λογικό, δεν τους ενδιαφέρει, απλά θέλουν να βγάζει η συσκευή τους την καλύτερη φωτο που γίνεται γι' αυτούς. Τον "διαγωνισμό" εμείς τον κάνουμε, δεν τον κάνουν αυτοί.

Αφήστε τις συγκρίσεις μεταξύ του 1020 και των υπολοίπων. Μόλις ξεπεράσουν το 930, τότε ας πιάσουν το 1020... :p

Που είσαι ρε keras ???

Εδώ είμαι! :) :D

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Συμφωνώ απολύτως ότι ο φωτογράφος μπορεί να αναδείξει νικητή και μάλιστα χωρίς να μπορείς να τον κατηγορήσεις.

Η nokia το μεγαλο αρχειο ακομα και το jpeg το ονοματιζει ως raw το πιο πιθανον ειναι να παιρνει το raw του αισθητηρα να κανει μετατροπη σε 8bit και συμπιεση, με την μια χανεις dynamic range και clarity. Ομως δεν σημαινει, οτι εχει πειραξει σκιες, contrast, vibrance, saturation, εχει διορθωσει τα προβληματα του φακου κτλ, τουλαχιστον οχι στον βαθμο που εχει πειραξει ο αλγοριθμος του G4, γιατι τυχαινει να εχω δει raw και jpeg απο το 1020, μονο στην pureview κανει καποια επεξεργασια και ειναι κλαιν μπροστα σε αυτη που κανουν τα note 4/s6/G4, τουλαχιστον στο g4 ειδα και το raw του και ειναι μερα με την νυχτα, μιλαμε για πολυ επεξεργασια.

Το 1020 ειναι χειροτερο ως point n shoot απο πολλα κινητα, οχι μονο απο αυτα που αναφερεις, μονο η 5αρα μπορει να σταθει και παλι δεν κανει hdr on phone κανει minimun επεξεργασια και εχει διαφορα αλλα προβληματα που εχουμε υπεραναλυσει, αν ειχε εστω μια λειτουργια αφου τραβηξεις για onphone επεξεργασια του raw, οπως το d-lighting της nikon και καποια καλυτερη ταχυτητα shot2shot θα ηταν οκ για μενα και για point n shoot.

Εκει που μετραει και σημερα ειναι να το βαλεις πανω σε ενα τριποδο να παρεις 5 exposure brackets σε raw και να τα επεξεργαστεις πανω στο photomatix, μπορεις να παρεις hdr φωτογραφια που δεν προκειται να παρεις απο κανεναν ετοιματζιδικο αλγοριθμο, ακομα και σκετο ενα raw να παρεις μπορεις να κανεις την δικια σου επεξεργασια, κοινως το 1020 συμπεριφερεται ως παλια high end compact, παρα σαν καινουρια φθηνη compact που εχει ενα σκασμο auto λειτουργιες, οποτε απαιτει απο εσενα την επεξεργασια και συμπεριφερεται καλυτερα στο manual.

Οποτε οτι προτιμαει ο καθενας και οσο για το hdr που κανουν τα περισσοτερα κινητα μεσα στην ρουτινα ειναι να πειραζουν και vibrance saturation και πολυ μαλιστα, κατι που γενικα πολλοι κανουν στις hdr φωτογραφιες (απο καπου πηραν την ιδεα οι κορεατες), πολλοι μαλιστα εχουν συνδεσει λανθασμενα την hdr φωτογραφια με τα υπερβολικα sureal χρωματα, ενω δεν εχει καμια σχεση με τα χρωματα.

Για μένα το 1020 και 808 είναι compact προσαρμοσμένες σε smartphone.

Δεν εκμεταλλευονται όμως πουθενά τον παράγοντα smartphone για να κάνουν τα πράγματα πιο απλά για τον χρήστη.

Είναι σαν να κολλήσεις στο πίσω μέρος ενός κινητού μια πολύ καλή compact.

Θα κουβαλάς έτσι μια συσκευή, αλλά η καμερα δεν θα έχει καμία υποστήριξη από το smartphone.

Είπαμε οι manual δυνατότητες είναι δεκτές και πρέπει να υπάρχουν για τις περιπτώσεις που έχεις χρόνο να πειραματιστείς η σε στατικά πλάνα.

Όταν όμως δεν χρησιμοποιεί τον υπολογιστή που έχεις ενσωματωμένο για να βελτιώσεις τις επιδόσεις στο Auto, είναι μεγάλο φάουλ.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Το raw αρχειο που σου δινει η συσκευη σου ειπα, οχι οτι βγαινει απο τον αισθητηρα ατοφιο περασε στο jpeg. Πραγματικα κανεις οτι δεν καταλαβαινεις. Τραβα ενα raw+jpeg στην φωτογραφικη σου, ανοιξε το raw και καντο save σε jpeg χωρις να αλλαξεις τιποτα, δεν ειναι το ιδιο οπτικα με το raw αρχειο? Ειναι. Ειναι το ιδιο με το jpeg που εβγαλε αυτοματα η φωτογραφικη σου? Δεν νομιζω. Ειναι δυνατον να πας να κανεις συγκριτικο με αυτες τις 2 φωτογραφιες? Την ιδια καμερα μπορεις να βγαλεις ετσι απλα χειροτερη ποσο μαλλον 2 διαφορετικες.

Oχι, προσπαθω να καταλαβω αλλα ξερω οτι ειναι διαφορετικα. To raw που βλεπεις ειναι αυτο που σου δειχνει η μηχανη και το οποιο προγραμμα μετα απο μετατροπη. Το αν θα δειξει ιδιο με το jpg ειναι αναλογα με το προγραμμα πως θα περασει τα vignetting/distortion του φακου συν καποιες αλλες παραμετρους που συνηθως "περνανε". Οποτε ναι ..εχω παρει και ιδιο jpg (που δεν με ενδιαφερει γενικα το jpg της μηχανης. Αν με ενδιεφερε δεν θα με ενδιεφερε το raw σε πρωτη φαση που για τα "θελω" μου ειναι πρωτο στη λιστα.)

Ευχαριστω για τις μπηχτες αρχικα

Υποθετω διατηρω το ιδιο δικαιωμα να εχω αποψη.

Που αν ξεφυγεις λιγο απο τις μπηχτες θα δεις οτι δεν απεχουμε στην αποψη.

Για τριτη φορα...οποιοσδηποτε μπορει να βγαλει διαφορετικο αποτελεσμα. Δεν ειναι πανακεια το review του steve και οποιουδηποτε steve.

Ασχετως αποτελεσματος/τελικου "νικητη".

Τα ιδια (αναλογα) θα ελεγα αν χρησιμοποιουσε το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα των 5mpx pureview και εβγαζε σε ολα καλυτερο το 1020.

Δεν θα πρεπει με το εναν η με τον αλλο τροπο να ευνοησεις οποιοδηποτε κινητο ειτε εσκεμμενα ειτε οχι.

Ασχετως αποτελεσματος -ποιο "κερδισε¨στο συγκριτικο- λιγο πολυ ολοι εχετε παραδεχθει οτι το s6+g4 παιρνει καλυτερες φωτογραφιες στο αυτοματο.

Ευχαριστω και παλι για τις μπηχτες..

Oχι, προσπαθω να καταλαβω αλλα ξερω οτι ειναι διαφορετικα. To raw που βλεπεις ειναι αυτο που σου δειχνει η μηχανη και το οποιο προγραμμα μετα απο μετατροπη. Το αν θα δειξει ιδιο με το jpg ειναι αναλογα με το προγραμμα πως θα περασει τα vignetting/distortion του φακου συν καποιες αλλες παραμετρους που συνηθως "περνανε". Οποτε ναι ..εχω παρει και ιδιο jpg (που δεν με ενδιαφερει γενικα το jpg της μηχανης. Αν με ενδιεφερε δεν θα με ενδιεφερε το raw σε πρωτη φαση που για τα "θελω" μου ειναι πρωτο στη λιστα.)

Ευχαριστω για τις μπηχτες αρχικα

Υποθετω διατηρω το ιδιο δικαιωμα να εχω αποψη.

Που αν ξεφυγεις λιγο απο τις μπηχτες θα δεις οτι δεν απεχουμε στην αποψη.

Για τριτη φορα...οποιοσδηποτε μπορει να βγαλει διαφορετικο αποτελεσμα. Δεν ειναι πανακεια το review του steve και οποιουδηποτε steve.

Ασχετως αποτελεσματος/τελικου "νικητη".

Τα ιδια (αναλογα) θα ελεγα αν χρησιμοποιουσε το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα των 5mpx pureview και εβγαζε σε ολα καλυτερο το 1020.

Δεν θα πρεπει με το εναν η με τον αλλο τροπο να ευνοησεις οποιοδηποτε κινητο ειτε εσκεμμενα ειτε οχι.

Ασχετως αποτελεσματος -ποιο "κερδισε¨στο συγκριτικο- λιγο πολυ ολοι εχετε παραδεχθει οτι το s6+g4 παιρνει καλυτερες φωτογραφιες στο αυτοματο.

Ευχαριστω και παλι για τις μπηχτες..

Δεν ειμαι μικρο παιδι να κανω μπηχτες φιλε μου, οτι σου γραφω στο γραφω ξεκαθαρα απο την πρωτη στιγμη που μιλησαμε μεχρι και τωρα. Ουτε προσπαθω να σε μειωσω ουτε τιποτα, οπως και κανεις δεν σου αφαιρεσε το δικαιωμα να πεις την αποψη σου.

Τωρα αν εσυ το πηρες ετσι λυπαμαι πολυ.

Οπως και ουδεποτε παραδεχτηκα πως το s6+g4 βγαζει καλυτερες φωτο απο το 1020. Ειπα οτι μπορει ναι μπορει και οχι. Αν δεν τα πιασω στα χερια μου να κανω συγκριτικο (η εγω η καποιο αλλο μελος εδω) την ιδια ωρα και την ιδια στιγμη δεν μπορω να εχω αποψη.

Σαφως και τα παραπανω 2 κινητα (και αλλα πολλα) υπερτερουν σε modes, ταχυτητα ληψης και 4k video, αυτο ειναι κατι το οποιο δεν αμφισβητειται.

Το τελικο αποτελεσμα μιας φωτογραφιας 5αρας του 1020 για μενα μεχρι στιγμης και μεχρι να πιασω στα χερια μου μια αλλη συσκευη, δεν το εχει ξεπερασει κατι. Μακαρι να βγει το g4 καλυτερο η το s6 η το οποιοδηποτε αλλο. Εννοειται οτι θα το προτιμησω μιας και θελω android.!

Οσοι με ξερουν και σε αυτο το νημα αλλα και στου g2-g3, ξερουν πολυ καλα οτι ποτε δεν ευνοώ κανενα κινητο, και κυριως την συσκευη που τυχον εχω κατα καιρους.

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Συμφωνώ απολύτως ότι ο φωτογράφος μπορεί να αναδείξει νικητή και μάλιστα χωρίς να μπορείς να τον κατηγορήσεις.

Για μένα το 1020 και 808 είναι compact προσαρμοσμένες σε smartphone.

Δεν εκμεταλλευονται όμως πουθενά τον παράγοντα smartphone για να κάνουν τα πράγματα πιο απλά για τον χρήστη.

Είναι σαν να κολλήσεις στο πίσω μέρος ενός κινητού μια πολύ καλή compact.

Θα κουβαλάς έτσι μια συσκευή, αλλά η καμερα δεν θα έχει καμία υποστήριξη από το smartphone.

Είπαμε οι manual δυνατότητες είναι δεκτές και πρέπει να υπάρχουν για τις περιπτώσεις που έχεις χρόνο να πειραματιστείς η σε στατικά πλάνα.

Όταν όμως δεν χρησιμοποιεί τον υπολογιστή που έχεις ενσωματωμένο για να βελτιώσεις τις επιδόσεις στο Auto, είναι μεγάλο φάουλ.

Κωστα στο πρωτο μερος συμφωνω αν και θα ελεγα οτι εκτος απο το καρουμπαλο του 1020, πιο compact κολλημενη πανω σε κινητο ειναι το kzoom - s4zoom.

Στο δευτερο μερος εννοειται καλοδεχουμενες οι manual αλλα εχω παρει σχεδον παντα εξαιρετικες φωτογραφιες στο αυτοματο χωρις κοπο με το 1020. Ναι, αργει να νεταρει, επισης καμια φορα εχει θεμα με το wb, και ναι δεν εχει burst-hdr και ολα τα αλλα καλα, οπως επισης και στο video recording καλο ειναι να εχεις το focus στο απειρο γιατι σε low light μπερδευεται λιγο στο auto focus. Ειναι τα κουσουρια του. Αλλα δεν ειχα ποτε θεμα, ποσο μαλλον απο τις 100 φωτογραφιες μου οι 85 ειναι στο auto, και ακομα και με ψηλα iso σε low light δεν εχω θορυβο. Προς ενημερωση ηδη ψαχνω για mx4 για να κανω ενα συγκριτικο...

Με την αναφορά σου στο Panasonic Lumix DMC-CM1 έβαλες τα πράγματα στη θες τους....:lol: :lol: :lol:

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Για καποιο λογο ημουν σιγουρος...! :p Αντε με το καλο!! ;)

----- προσθήκη μηνύματος 68 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Kαλες μου φαινονται αλλα θελω να παω σπιτι να τις δω για να σου πω, γιατι η οθονη στη δουλεια ειναι για πεταμα :p

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Γιώργο συμφωνώ μαζί σου. Ως άσχετος και βγάζοντας αρκετές στο αυτόματο, παίρνω πάντα πολυ καλά αποτελέσματα. Γι αυτό δεν το αλλάζω με τίποτα για την ώρα.

Υ.Γ. Σε λίγο που θα πάρεις τα 10ρια και με την ενοποίηση που θα φέρουν, θα πάψεις να στενοχωριέσαι για το λειτουργικό.....:)

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

LG G4 camera review και συγκριτικο με G3, να πω οτι δεν συγκινηθηκα (απο το review).

http://www.gsmarena.com/lg_g4-review-1254p8.php

Βρηκα ενα πολυ καλυτερο review που αναλυει πολυ περισσοτερο τις δυνατοτητες του G4, εχει μεχρι και long exposures πανω σε τριποδο και επεξεργασμενα dng, ο συγκεκριμενος απο οτι ειδα στο profile του στο flickr εχει δοκιμασει παρα πολλα smartphones και φαινεται ενθουσιασμενος απο το G4:

http://gavinsgadgets.com/2015/05/17/lg-g4-the-review/

Και το profile με ολα τα συγκριτικα/albums:

https://www.flickr.com/photos/gavinfabl100/albums

Με την αναφορά σου στο Panasonic Lumix DMC-CM1 έβαλες τα πράγματα στη θες τους....:lol: :lol: :lol:

Ε, μα! Το ήξερα ότι θα συμφωνήσεις! :lol:

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

LG G4 camera review και συγκριτικο με G3, να πω οτι δεν συγκινηθηκα (απο το review).

Βρηκα ενα πολυ καλυτερο review που αναλυει πολυ περισσοτερο τις δυνατοτητες του G4, εχει μεχρι και long exposures πανω σε τριποδο και επεξεργασμενα dng, ο συγκεκριμενος απο οτι ειδα στο profile του στο flickr εχει δοκιμασει παρα πολλα smartphones και φαινεται ενθουσιασμενος απο το G4:

Από τα λίγα που βλέπω, έχουν ακόμη δρόμο μέχρι να φτάσουν το 808... Οι αλγόριθμοι έχουν εξελιχθεί σημαντικά, αλλά το επίπεδο λεπτομέρειας του 808 δεν μπορούν να το φτάσουν χωρίς να μπει μεγαλύτερος αισθητήρας...

Η Samsung έχει ακόμη την υπερόξυνση που κουράζει αρκετά στο μάτι, ιδιαίτερα στα crop και οι λεπτομέρειες φαίνονται ψεύτικες, ενώ η LG με την αφαίρεση θορύβου χάνει πολλές λεπτομέρειες, αλλά κρατάει μια ξεκούραστη και ποιοτική φωτογραφία στο σύνολο... Αμφότερες έχουν βελτιωθεί πολύ πάντως και ενδεχομένως να έχουν ξεπεράσει τα Lumia 930/1520 (αν και δεν είναι τεράστιες οι διαφορές) και κινούνται προς τον βασιλιά 808 σταδιακά... Από εκεί και ύστερα η διαφορά από την κορυφή δεν είναι χαοτική όπως πριν από 3 χρόνια, επομένως άνετα κάποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει μια compact μεσαίας και χαμηλής κατηγορίας με μια σύγχρονη ναυαρχίδα smartphone.

Πάντως, με κάποια VS των δύο θα μπορούσαμε να πούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια τα θετικά και τα αρνητικά του ενός ως προς το άλλο.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Ε, μα! Το ήξερα ότι θα συμφωνήσεις! :lol:

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Από τα λίγα που βλέπω, έχουν ακόμη δρόμο μέχρι να φτάσουν το 808... Οι αλγόριθμοι έχουν εξελιχθεί σημαντικά, αλλά το επίπεδο λεπτομέρειας του 808 δεν μπορούν να το φτάσουν χωρίς να μπει μεγαλύτερος αισθητήρας...

Η Samsung έχει ακόμη την υπερόξυνση που κουράζει αρκετά στο μάτι, ιδιαίτερα στα crop και οι λεπτομέρειες φαίνονται ψεύτικες, ενώ η LG με την αφαίρεση θορύβου χάνει πολλές λεπτομέρειες, αλλά κρατάει μια ξεκούραστη και ποιοτική φωτογραφία στο σύνολο... Αμφότερες έχουν βελτιωθεί πολύ πάντως και ενδεχομένως να έχουν ξεπεράσει τα Lumia 930/1520 (αν και δεν είναι τεράστιες οι διαφορές) και κινούνται προς τον βασιλιά 808 σταδιακά... Από εκεί και ύστερα η διαφορά από την κορυφή δεν είναι χαοτική όπως πριν από 3 χρόνια, επομένως άνετα κάποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει μια compact μεσαίας και χαμηλής κατηγορίας με μια σύγχρονη ναυαρχίδα smartphone.

Πάντως, με κάποια VS των δύο θα μπορούσαμε να πούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια τα θετικά και τα αρνητικά του ενός ως προς το άλλο.

Εμενα το g4 μου φαινεται η καλυτερη λυση τουλαχιστον σε καινουρια συσκευη με android, πολυ σημαντικο το manual και το dng, ας πεσει η τιμη σε επιπεδα g3 και βλεπω να το αγοραζω. Περιμενω και κατι καλο απο ms ομως, ο αισθητηρας του 930 φαινεται να θελει μια καλη ανανεωση πλαισιομενος με καλυτερο software και να δουμε αν θα υπαρξει και 1030 επιτελους.

TΟν ξερω τον τυπο...ειχε και το Galaxy S6 Και ανεβαζε φωτογραφιες στο xda.Ειναι αντικειμενικος και γνωστης.

Φοβερη η καμερα του g4 ...αν και εχει πολυ oversharpening...με απιστευτες manual ρυθμισεις και οχι μονο.

TΟν ξερω τον τυπο...ειχε και το Galaxy S6 Και ανεβαζε φωτογραφιες στο xda.Ειναι αντικειμενικος και γνωστης.

Φοβερη η καμερα του g4 ...αν και εχει πολυ oversharpening...με απιστευτες manual ρυθμισεις και οχι μονο.

Οχι ειχε, εχει ακομα το galaxy s6, μαλιστα εγραψε στο conclusion οτι θα κανει και γενικο συγκριτικο των δυο συσκευων, γενικα μου αρεσε το review του, μου αρεσε και το profile του στο flickr και εχει βγαλει πολυ καλες φωτο, πολλες στο auto, αλλα και πολλες που τις εχει επεξεργαστει.

Γενικα αναφερει οτι το G4 εχει την καλυτερη καμερα σε smartphone και βλεπω οτι εχει δοκιμασει τα περισσοτερα που αξιζουν. Το manual mode φαινεται εκτενεστατο, εχει πολλες ρυθμισεις και απο οτι βλεπω ακομα και στο long exposure τα παει πολυ καλα, κατι μου λεει οτι με το G4 οποιος εχει ορεξη και φαντασια θα κανει ωραια πραγματακια. Το μονο που θα ηθελα ειναι και ενα auto exposure bracketing και δεν ειδα να αναφερει αν μπορεις να επεξεργαστεις το .dng απο την συσκευη απευθειας, αλλα και να μην το δινει η lg, θα υπαρξει third party εφαρμογη σιγουρα.

Edited by RaZoR333

Φοβερη η καμερα του g4 ...αν και εχει πολυ oversharpening...

Η όξυνση του G4 μετριάζεται κάπως από την αφαίρεση θορύβου. Αντίθετα είναι πολύ εντονότερη στο S6... Είναι ίσως το μονο ψεγάδι στους αλγορίθμους της Samsung...

Mε την σειρα μου να πω και εγω την αποψη μου, λεγοντας πρωτα οτι το gsmarena το εμπιστευομαι πολυ καιρο τωρα και το εχω τσεκαρει οτι δεν κανει "μαιμουδιες". Ειναι αντικειμενικο και πολυ σωστο τουλαχιστον μεχρι στιγμης.

Βεβαια το review που παρεθεσε ο razor ειναι πολυ καλυτερο και πιο αντικειμενικο-πλουσιο.

Τωρα για το g4 ομολογω οτι το προαισθημα μου βγαινει αληθινο και αυτο με χαροποιει ιδιαιτερα. Πολυ καλο αποτελεσμα και manual ρυθμισεις και αργο κλειστρο ολα μεσα.! Επισης βελτιωση παντου ακομα και στον Ois ο οποιος εχει βελτιωθει αρκετα (ηταν ηδη πολυ καλος του g2-g3).

Μπραβο στην lg, ειναι σιγουρα το Νο1 υποψηφιο κινητο προς αγορα μολις πεσει η τιμη του σε φυσιολογικα επιπεδα...

Αν εξαιρεσω τις νυχτερινες απο τα g2-g3 που ειχα, με ειχαν αφησει απολυτα ικανοποιημενο και μου εχουν λειψει πραγματικα πολυ. Λιγο στο video θελει παλι βελτιωση (κλασσικη lg) αλλα αυτο ευκολα φτιαχνεται με root αλλα και χωρις root με μια αλλαγη στο xml αρχειο.

Με το καλο στην αγορα και το χτυπαω σιγουρα.!

----- προσθήκη μηνύματος 62 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Γιώργο συμφωνώ μαζί σου. Ως άσχετος και βγάζοντας αρκετές στο αυτόματο, παίρνω πάντα πολυ καλά αποτελέσματα. Γι αυτό δεν το αλλάζω με τίποτα για την ώρα.

Υ.Γ. Σε λίγο που θα πάρεις τα 10ρια και με την ενοποίηση που θα φέρουν, θα πάψεις να στενοχωριέσαι για το λειτουργικό.....:)

Ειδωμεν φιλε μου...Θα εχουν βελτιωση σιγουρα. ;)

Οχι ειχε, εχει ακομα το galaxy s6, μαλιστα εγραψε στο conclusion οτι θα κανει και γενικο συγκριτικο των δυο συσκευων, γενικα μου αρεσε το review του, μου αρεσε και το profile του στο flickr και εχει βγαλει πολυ καλες φωτο, πολλες στο auto, αλλα και πολλες που τις εχει επεξεργαστει.

Γενικα αναφερει οτι το G4 εχει την καλυτερη καμερα σε smartphone και βλεπω οτι εχει δοκιμασει τα περισσοτερα που αξιζουν. Το manual mode φαινεται εκτενεστατο, εχει πολλες ρυθμισεις και απο οτι βλεπω ακομα και στο long exposure τα παει πολυ καλα, κατι μου λεει οτι με το G4 οποιος εχει ορεξη και φαντασια θα κανει ωραια πραγματακια. Το μονο που θα ηθελα ειναι και ενα auto exposure bracketing και δεν ειδα να αναφερει αν μπορεις να επεξεργαστεις το .dng απο την συσκευη απευθειας, αλλα και να μην το δινει η lg, θα υπαρξει third party εφαρμογη σιγουρα.

Συμφωνω σε ολα τα αναγραφομενα σου. Οσο για το τελευταιο, camera fv-5 με full api v2 support και λογικα θα παιζει τζαμι... ;)

Edited by demon2411

Οσο για το τελευταιο, camera fv-5 με full api v2 support και λογικα θα παιζει τζαμι... ;)

Την εχω δοκιμασει στο g3 αυτη την εφαρμογη εχω την εντυπωση οτι δεν κανει οτι της λες, ουτε στο iso ουτε στο exposure, αυτο που λες full api v2 support λυνει αυτο το προβλημα?

[/color]

Από τα λίγα που βλέπω, έχουν ακόμη δρόμο μέχρι να φτάσουν το 808...

Κάποτε έλεγες να φτάσουν τα 808/1020.

Κάτι σε επηρέασε και ξέχασες το δεύτερο....

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Μόλις βρω χρόνο θα την κάνω τη *ουστιά. Θα βγαλω φωτο με καμια canon 70D, θα πειράξω το exif να γράψω S6/G4 και θα διαβασω σχολια "καλη δε λεω, το καλυτερο ανδροιδες, αλλα δε φτανει 1020/808 ακομα. Εχει και τον υπερκορεσμο που κουραζει" :lol: :lol: :lol:

ειναι λες και βλέπετε κοκκινο οποτε δε γραφει 1020/808 :p

edit: και κάπου εκει θα πεταχτει ο Mivas να πει πως το καλυτερο ανδροιδες ειναι το CM1 :lol:

Edited by SaintPetrouil

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...