Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

στα σκοτεινά σημεία βλέπω οριζόντιες γραμμές;;;:confused: δεν ξέρω, φταίει η εφαρμογή; οι πολλαπλές φωτογραφίες; τα μάτια μου;

λογικα η εφαρμογη φταιει

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ακομη και σε iso 100 ...εχει θορυβο το 1020.Ποτε δεν μπορεσαν να το φτιαξουν.

Μπορεις να βγαλεις και εσυ νυχτα με iso 100 κοντινο καποιο λουλουδι με flash, να την κανεις και crop και να τις συγκρινουμε?

Μπορει το 1020 να εχει απο τις καλυτερες καμερες σε ποιοτητα φωτογραφιας αλλα στις macro δεν θεωρω οτι εχει υπεροχη γενικοτερα.

Μπορεις να βγαλεις καλες macro, αλλα με κινητα μικροτερου αισθητηρα θεωρω οτι μπορει να πετυχεις καλυτερο αποτελεσμα και πιο ευκολα.\

π.χ. απο το g2 που ειχα

15779864805_046fcac5ee_h.jpgPORTOKALOPITA LOW LIGHT by George Drizos, on Flickr

15634121290_bdff65074a_h.jpgbzzzz without flash by George Drizos, on Flickr

Edited by demon2411

Μπορει το 1020 να εχει απο τις καλυτερες καμερες σε ποιοτητα φωτογραφιας αλλα στις macro δεν θεωρω οτι εχει υπεροχη γενικοτερα.

Μπορεις να βγαλεις καλες macro, αλλα με κινητα μικροτερου αισθητηρα θεωρω οτι μπορει να πετυχεις καλυτερο αποτελεσμα και πιο ευκολα.\

π.χ. απο το g2 που ειχα

λογικο ειναι λογω πολυ μεγαλου αισθητηρα....808, Ν8, 1020 ολα εχουν προβλημα στο macro

Οντως δεν εστιαζε πολυ κοντα, αλλα επαιρνε πολυ crop στο raw των 36mp, αν κανεις μια πισω ειναι και η original.

15594727680_e60f20e66c_n.jpg

Lg g3, νυχτα + macro + flash δεν πετυχα και την καλυτερη εστιαση:

http://i1372.photobucket.com/albums/ag340/razorh333/20150515_210315_zps2vogmefr.jpg

π.χ. απο το g2 που ειχα

θα διαφωνησω με μια φωτογραφια σου..

https://www.flickr.com/photos/127812438@N04/17050356039/in/photostream/

(αν εχεις δνγ απο αυτην θα το ηθελα).

Απο τις συγκεκριμενες δυο που εβαλες καμμια απο τις δυο δεν θεωρειται μακρο. Ησουν αρκετα μακρια.

Απο τη στιγμη που αρεσκεστε δε να εμφανιζεται τα 5mpx απο τα νοκια (1020 αντε και 930) το μακρο ειναι αρκετα πιο ευκολο οταν βρειτε το τροπο.

Και στο πιο τεχνικο ειναι θεμα φακου και οχι σενσορα. Ολοι oι φακοι εχουν ενα σημειο ελαχιστης εστιακης αποστασης περα απο το οποιο (πιο κοντα) αδυνατουν να εστιασουν. Αν το μαθεις και παιζεις εκ του ασφαλους (εκει κοντα) ειναι το πλεον ευκολο. Αν δε σε αφηνει να πας πχ κατω απο 10cm και κολλας το κινητο στο οποιο αντικειμενο εε μη περιμενετε θαυματα οποιο κινητο και αν εχετε.

Βαλε και το 3(?)χ "ζουμ" που κανει το 1020 και εχεις ετοιμο το crop που χρειαζεσαι απο τον σενσορα ετοιμο κομμενο και ραμμενο στα συνηθες 5μπχ .

Το μονο που μενει ειναι ενα καδρο της προκοπης σαν της πρωτης εικονας. (που ειναι επισης του demon2411 απλα δεν ξερω -χωρις να εχει και ιδιαιτερη σημασια για τη συγκεκριμενη εικονα- αν μπορουσε να εστιασει απο πιο κοντα και αν ειναι τα "τελευταια" 5μπχ που μπορει να προσφερει ο σενσορας)

Μιας και μιλάτε για macro φωτογραφίες σας ανεβάζω μερικές δικές μου για να δείτε πως τα πάει και το Note 4 σε αυτή την κατηγορία. Σχεδόν ολες είναι στο αυτόματο και με hdr ενεργό.

https://www.dropbox.com/sh/1a4dyrrnzkaay5h/AAD1pc2YB5p6b5PBBeQbxPjQa?dl=0

Μερικές κι από μένα με Note Edge.

Το αεράκι με δυσκόλεψε και δεν μπόρεσα να πάρω το αποτέλεσμα που ήθελα. Φαίνεται η διαφορά στην πρώτη φωτογραφία πού έκοψα το λουλούδι και το φωτογράφισα μέσα.

Εκτός από δυο, οι υπόλοιπες είναι με φλας και iso 100.

https://c1.staticflickr.com/9/8696/17701340391_cf35700d4b_o.jpg20150515_215703 by kostas Kazeros, on Flickr

https://c2.staticflickr.com/6/5337/17513326078_1d555f6932_o.jpg20150515_192504 by kostas Kazeros, on Flickr

https://c1.staticflickr.com/9/8792/17513376648_f0729afc74_o.jpg20150515_174819 by kostas Kazeros, on Flickr

https://c2.staticflickr.com/6/5350/17701535651_a3a12367f9_o.jpg20150515_175024 by kostas Kazeros, on Flickr

https://c2.staticflickr.com/6/5455/17078846004_48fb488b2c_o.jpg20150515_174500 by kostas Kazeros, on Flickr

https://c2.staticflickr.com/6/5469/17699044482_f217c307bc_o.jpg20150515_165837 by kostas Kazeros, on Flickr https://c4.staticflickr.com/8/7723/17675121336_9f6ae80b80_o.jpg20150515_165813 by kostas Kazeros, on Flickr

Edited by impreza_sti
Αφαίρεση εικόνων μεγάλου μεγέθους
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Το led την κανει τη ζημια. Υπερφωτιζει, καιει και αλλοιωνει τα χρωματα στις macro. Παραμενει η διαφορα με το xenon, στις macro φαινεται ακομη περισσοτερο.
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

θα διαφωνησω με μια φωτογραφια σου..

https://www.flickr.com/photos/127812438@N04/17050356039/in/photostream/

(αν εχεις δνγ απο αυτην θα το ηθελα).

Απο τις συγκεκριμενες δυο που εβαλες καμμια απο τις δυο δεν θεωρειται μακρο. Ησουν αρκετα μακρια.

Απο τη στιγμη που αρεσκεστε δε να εμφανιζεται τα 5mpx απο τα νοκια (1020 αντε και 930) το μακρο ειναι αρκετα πιο ευκολο οταν βρειτε το τροπο.

Και στο πιο τεχνικο ειναι θεμα φακου και οχι σενσορα. Ολοι oι φακοι εχουν ενα σημειο ελαχιστης εστιακης αποστασης περα απο το οποιο (πιο κοντα) αδυνατουν να εστιασουν. Αν το μαθεις και παιζεις εκ του ασφαλους (εκει κοντα) ειναι το πλεον ευκολο. Αν δε σε αφηνει να πας πχ κατω απο 10cm και κολλας το κινητο στο οποιο αντικειμενο εε μη περιμενετε θαυματα οποιο κινητο και αν εχετε.

Βαλε και το 3(?)χ "ζουμ" που κανει το 1020 και εχεις ετοιμο το crop που χρειαζεσαι απο τον σενσορα ετοιμο κομμενο και ραμμενο στα συνηθες 5μπχ .

Το μονο που μενει ειναι ενα καδρο της προκοπης σαν της πρωτης εικονας. (που ειναι επισης του demon2411 απλα δεν ξερω -χωρις να εχει και ιδιαιτερη σημασια για τη συγκεκριμενη εικονα- αν μπορουσε να εστιασει απο πιο κοντα και αν ειναι τα "τελευταια" 5μπχ που μπορει να προσφερει ο σενσορας)

Δυστυχως dng δεν εχω (οπου βλεπεις αρχεια pro και δεν εχουν διπλα raw σημαινει οτι δεν υπαρχει και dng).

Αν θελεις ομως ευχαριστως να σου βγαλω μερικες και να στις στειλω. Οσο για τα υπολοιπα περι εστιασης τα γνωριζω ηδη, εξαλλου τα εγραφα πιο πριν στον montoya. Οι macro φωτογραφιες ειναι απο τις αγαπημενες μου και εχω ασχοληθει περισσοτερο απο τις υπολοιπες.

Απλα κινητα με μικρους φακους ειναι πολυ πιο ευκολο για μενα, νεταρουν πιο ευκολα και πιο γρηγορα. Κι ομως ςτις φωτο που εβαλα του g2 ημουν αρκετα κοντα.

Η λυση στο 1020 που εχω βρει μεχρι στιγμης ειναι touch+focus μεχρι να νεταρει (ενω απομακρυνεσαι σιγα σιγα -κατω απο 10cm με τιποτα) και μετα zoom για την macro και βαρας. Δεν κροπαρω σχεδον ποτε μιας και το zoom που κανω θεωρω οτι το κανει μονο του το crop το κινητο.

Οσο για το τελευταιο που ανεφερες, ναι μπορουσε να παει λιγο ακομα πιο κοντα

----- προσθήκη μηνύματος 35 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μιας και μιλάτε για macro φωτογραφίες σας ανεβάζω μερικές δικές μου για να δείτε πως τα πάει και το Note 4 σε αυτή την κατηγορία. Σχεδόν ολες είναι στο αυτόματο και με hdr ενεργό.

https://www.dropbox.com/sh/1a4dyrrnzkaay5h/AAD1pc2YB5p6b5PBBeQbxPjQa?dl=0

Εχω εντυπωσιαστει πολυ καλες φωτο φιλε μου μπραβο σου...! Το μονο που παρατηρησα ειναι σε αυτην με την μελισσα ενω ειναι πολυ καλη στο background εχει καθετες γραμμες..

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Στις 2 του Παοκ αλλα και σε αυτες του te_salat, ενω τις θεωρω καλες και καθαρες, θα συμφωνησω με τον keras. Με φλας το 1020 με το xenon τα παει καλυτερα παντου σε σχεση με το led και το θεωρω λογικο. Χωρις φλας ομως οι macro που μπορουν να βγαλουν ειναι αψογες.

Edited by demon2411

Εχω εντυπωσιαστει πολυ καλες φωτο φιλε μου μπραβο σου...! Το μονο που παρατηρησα ειναι σε αυτην με την μελισσα ενω ειναι πολυ καλη στο background εχει καθετες γραμμες..

Σε ευχαριστώ Γιώργο! ☺ Ναι πράγματι έχει κάθετες γραμμές στο background, το είχα παρατηρήσει και εγώ αυτό. Λογικα είναι λάθος του κινητού κατά τν επεξεργασία της φωτογραφίας? Δεν ξέρω.

Είχα βγάλει και άλλες 3 φωτογραφίες εκείνη την στιγμή με την μέλισσα αλλά οι αλλες δεν είχαν κάθετες γραμμές όπως αυτη. Βασικά σκοπό είχα να ανεβάσω μια από τις άλλες αλλά δεν το πρόσεξα καλά κ ανέβασα την χαλασμενη. Χαχα

@paok, πιστευεις στο fine detail και στην ευκρινεια ειναι κοντα στο 1020?

@demon2411, το 1020 εχει περιπου 15cm ελαχιστη εστιακη αποσταση που ειναι αρκετα μακρια για wide φακο, εχεις ομως την δυνατοτητα για crop. Αφου σου αρεσει η macro φωτογραφια, φυσικα δεν ειναι πραγματικα macro φωτογραφια, αλλα μπορεις να δοκιμασεις κατι μεγεθυντικους φακους (close up lens) που παιζουν στο εμποριο, ειναι φθηνοι και μπορεις να πειραματιστεις για πιο κοντινα, διμιουργουν μια περιεργη διαθλαση στις ακρες, αλλα το κεντρο, αν το κροπαρεις θα ειναι λογικα καλο. Δοκιμασε το.

@paok, πιστευεις στο fine detail και στην ευκρινεια ειναι κοντα στο 1020?

@demon2411, το 1020 εχει περιπου 15cm ελαχιστη εστιακη αποσταση που ειναι αρκετα μακρια για wide φακο, εχεις ομως την δυνατοτητα για crop. Αφου σου αρεσει η macro φωτογραφια, φυσικα δεν ειναι πραγματικα macro φωτογραφια, αλλα μπορεις να δοκιμασεις κατι μεγεθυντικους φακους (close up lens) που παιζουν στο εμποριο, ειναι φθηνοι και μπορεις να πειραματιστεις για πιο κοντινα, διμιουργουν μια περιεργη διαθλαση στις ακρες, αλλα το κεντρο, αν το κροπαρεις θα ειναι λογικα καλο. Δοκιμασε το.

Το κυριο θεμα δεν ειναι τοσο το fine detail αλλα το καψιμο που κανει το led οπως ειπε και ο keras. Επισης βλεπω οτι με το led εχει περισσοτερες σκιες στο background..Γενικοτερα το xenon σε αυτη την περιπτωση κανει πιο καλη δουλεια στο συνολο. (και εξακολουθω να μουρμουραω γιατι δεν βαζουν xenon στα νεα κινητα...?)

Οσο για τον φακο το ειχα σκεφτει φιλε μου στο παρελθον, θα πρεπει να ειναι καλος. Υπαρχουν αρκετες ποιοτητες απο 10 ευρω μεχρι και 80-90 αναλογα τι θα επιλεξεις. Εχω ακουσει απο αλλους οτι κανουν δουλεια απο αλλους οχι. Το distortion δεν το γλυτωνεις, λογικο ειναι αλλα οπως λες στο κεντρο παιζει να ειναι καλο.

Θα το δοκιμασω γιατι οχι? Μονο με δοκιμες βγαζεις ακρη... Καλο το γιασεμι απο το g3 btw...μου αρεσε που δεν το εκαψε.

----- προσθήκη μηνύματος 84 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σε ευχαριστώ Γιώργο! ☺ Ναι πράγματι έχει κάθετες γραμμές στο background, το είχα παρατηρήσει και εγώ αυτό. Λογικα είναι λάθος του κινητού κατά τν επεξεργασία της φωτογραφίας? Δεν ξέρω.

Είχα βγάλει και άλλες 3 φωτογραφίες εκείνη την στιγμή με την μέλισσα αλλά οι αλλες δεν είχαν κάθετες γραμμές όπως αυτη. Βασικά σκοπό είχα να ανεβάσω μια από τις άλλες αλλά δεν το πρόσεξα καλά κ ανέβασα την χαλασμενη. Χαχα

Σιγουρα ειναι απο την επεξεργασια, το ιδιο το παρατηρησα και σε μερικες night του s6. Θεωρω οτι με ενα update θα διορθωθει, μιας και ειναι καθαρα software το θεμα. Αλλα οπως και να χει θεμα δεν το λες αν τυχαινει μια στις τοσες. (τσαμπουκαλεμενη την βλεπω την γατα...! ;)

Το κυριο θεμα δεν ειναι τοσο το fine detail αλλα το καψιμο που κανει το led οπως ειπε και ο keras. Επισης βλεπω οτι με το led εχει περισσοτερες σκιες στο background..Γενικοτερα το xenon σε αυτη την περιπτωση κανει πιο καλη δουλεια στο συνολο. (και εξακολουθω να μουρμουραω γιατι δεν βαζουν xenon στα νεα κινητα...?)

Οσο για τον φακο το ειχα σκεφτει φιλε μου στο παρελθον, θα πρεπει να ειναι καλος. Υπαρχουν αρκετες ποιοτητες απο 10 ευρω μεχρι και 80-90 αναλογα τι θα επιλεξεις. Εχω ακουσει απο αλλους οτι κανουν δουλεια απο αλλους οχι. Το distortion δεν το γλυτωνεις, λογικο ειναι αλλα οπως λες στο κεντρο παιζει να ειναι καλο.

Θα το δοκιμασω γιατι οχι? Μονο με δοκιμες βγαζεις ακρη... Καλο το γιασεμι απο το g3 btw...μου αρεσε που δεν το εκαψε.

ΜΗΝ δωσεις 80-90 ευρω για close up lens, παρε εναν με 10€ με το ελασμα για να στερεωνεται σε κινητο ή αν θελεις παρε εναν για φωτογραφικη τον πιο μικρο σε mm και στερεωσε τον καπως, απλα πρεπει να ειναι κεντραρισμενος.

Στις κοντινες φωτο το παν ειναι η λεπτομερεια και το fine detail και φυσικα η εστιαση, αυτα σε μακρινες φωτο χανονται, οσο για το led, αναλογα ποσο δυνατο ειναι υπαρχει καψιμο γιατι δεν κανει την ιδια διαχυση με το xenon, στο g3 δεν ειναι πολυ δυνατο οποτε δεν διμιουργει ιδιαιτερο προβλημα, να σου πω οτι την εβγαλα και με flash την ιδια φωτο και ειναι πολυ πιο καμενα τα λευκα φυλλα και εχουν χασει την λεπτομερεια τους, αλλα η διαφορα ειναι αυτο που λες, δεν εχει κανει τοσες σκιες, εχει πιο καλα χρωματα, επισης παντα εφοσον υπαρχει raw, μπορεις να κατεβασεις λιγο το επιπεδο των highlights/λευκων στο photoshop και να το σωσεις.

Τωρα, ο λογος που δεν βαζουνε xenon flash σε κινητα ειναι το μεγεθος κοστος, πρωτον ειναι πιο μεγαλο απο το led και κοστιζει περισσοτερο, δευτερον χρειαζεται και μηχανικο κλειστρο που ειναι πιο ακριβο και πιανει χωρο.

Και γραφεις πιο πριν οτι δεν εχεις dng αρχεια? Τραβας 2 jpeg και κοβεις το μεγαλο για τις κοντινες? Δοκιμασε να δουλεψεις και το dng, μπορεις να βγαλεις πιο πολυ λεπτομερεια και να μαζεψεις και τον θορυβο που εχει το 1020 στην μεγαλη αναλυση, αλλα δεν θα στο προτεινα στις κοντινες, γιατι παντα χανονται λεπτομερειες οταν αφαιρεις θορυβο ή αυξανεις την ευκρινεια.

Πάντως από αυτό που είδα οι photos του deamon είναι εξαιρετικές, βασικά πολύ καθαρές, του note πάλι δεν με εντυπωσιασαν. Μόλις πήρα το mx4 pro, θα προσπαθήσω να βάλω κάποια, αλλά επειδή τράβηξα κάποιες αποτέλεσμα σαν του deamon δεν πήρα.

Αντε να βγει Nokia τούμπανο αλλά με Android!

ωραιες οι φωτο απ ολα τα παιδια αν και το led φλας εχει τα γνωστα θεματα

2 και απο μενα macro ημερισιες με ενα νεο και αγνωστο τηλεφωνακι που νομιζω οτι εχει πολυ καλο σενσορα

gionee elife e7

17060472064_29b13bc503_z.jpgIMG_20150515_174702 by saleakos, on Flickr

17512806178_907436630e_z.jpgIMG_20150515_201634 by saleakos, on Flickr

Το xenon ειναι ολα τα λεφτα.

Μονο αυτο δινει φυσικο φωτισμο και μπορει να τονισει την λεπτομερεια.

17719307081_e541ab5a00_b.jpg20150516_110509 by kostas Kazeros, on Flickr

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

ωραιες οι φωτο απ ολα τα παιδια αν και το led φλας εχει τα γνωστα θεματα

2 και απο μενα macro ημερισιες με ενα νεο και αγνωστο τηλεφωνακι που νομιζω οτι εχει πολυ καλο σενσορα

Πολυ καλο το κινεζακι και πολυ δυνατη τιμη για τα specs του και ο αισθητηρας φαινεται να αποδιδει πολυ καλα.

Πολυ καλο το κινεζακι και πολυ δυνατη τιμη για τα specs του και ο αισθητηρας φαινεται να αποδιδει πολυ καλα.

Nαι οντως εχει αποδειχθει πολυ αξιολογη καμερα ειδικα για τα χρηματα του.

@saleakos @ te_salat πολυ καλες και οι 3..

Κι ομως ςτις φωτο που εβαλα του g2 ημουν αρκετα κοντα.

Και ομως δεν ησουν.

Δεν εχει σημασια αν δεν μπορεις να πας τοσο κοντα με το νοκια γιατι ειναι αλλου μεγεθους σενσορας και αλλο πραγματικο εστιακος μηκος φακου οποτε δεν εχει ιδιαιτερο νοημα να συγκρινεις ποιο παει πιο κοντα. Απλα το αναφερω.

Συγκεκριμενα για τη μελισσουλα αυτη καταλαμβανει 450pixels σε (κατακορυφο) υψος και σε σχεση με το συνολικο υψος του σενσορα ειναι περιπου 1-7 μεγεθυνση.

Εχεις επιλεξει 16-9 αναλογια και εχει αλλο υψος η συγκεκριμενη φωτογραφια αλλα η αναλογια πρεπει να γινει στο συνολικο υψος του σενσορα για την ακριβης μεγεθυνση. Απο κει και επειτα οσο πιο πυκνο pixel density εχει ο σενσορας τοσο καλυτερα για την "μακρο" που επιθυμεις να παρουσιασεις.

Για αυτο ειπα πιο πριν οτι εφοσον αρεσκεστε να ανεβαζεται τα 5mpx απο το 1020 (αντε να παρει μπαλα και το 930) καλο ειναι να ζουμαρετε το μεγιστο που σας δινει το κινητο. (υποθετω 3χ το 1020 και 2χ το 930). Aυτο που θα κανει το κινητο ειναι να σας δωσει αυτουσια τα κεντρικα 5μπχ του σενσορα για ενα πιο πιστευτο "μακρο".

Απο κει και επειτα δε ξερω κατα ποσο κοντα εστιαζει το 1020 ..αλλα ειναι πολυ ευκολο να το βρειτε. Φωτογραφιζεται ενα χαρακα τελειως κατακορυφα απο την πιο κοντινη αποσταση που σας επιτρεπει το κινητο. Μετα διαιρειτε το μηκος εστω της μεγιστης πλευρας του σενσορα (για το s6 ~5.08mm) δια την αποσταση που "διανυει" η οριζοντια πλευρα αν βγαλετε φωτο τον χαρακα σε οριζοντια κατευθυνση και οχι καθετα -Eστω -τυχαια- 5cm. Προφανως η μεγεθυνση θα ειναι ~1-10. (προφανως θα φωτογραφισετε λιγοτερα cm στην οριζοντια διασταση ουτως η αλλως).

Σαν εικονα εννοω κατι τετοιο αν τα πολλα (γραπτα) λογια μπερδευουν

http://iruler.net/ruler_10_20.jpg (τη βαζω σαν λινκ)

Eπισης δεν υπαρχει πιο λαθος απο το να βγαζετε εικονες "macro" και να τις συγκρινετε μεταξυ τους εφοσον εχουν βγει απο διαφερτικους ανθρωποους σε διαφορετικα σημεια με διαφορετικες συνθηκες.

Θεωρειστε δεδομενο οτι μπορω αρκετα ευκολα να σας ξεγελασω οποιο κινητο και αν εχω μιας και το μονο που εχω να κανω ειναι να ισορροπησω το φλας του κινητου με τον υπαρχοντα φωτισμο (που θα ειναι επισης της αρεσκειας μου εν αγνοια σας) και να επιλεξω ποιο κινητο απο τα δυο θα τα παει καλυτερα με φλας σε μακρο.

(που σαν τεχνικη ειναι λαθος εξορισμου..Tζαμπα εχουν βγει τα ring flash στα οποια μπορεις να ορισεις την εκθεση τους (δυναμη) ?)

@σαλεακος....

floodarise λιγο το thread με φωτος.. : D

Και γραψε αναλυτικα τι υποστηριζει τι επιλογες σου εχει κλπ κλπ..

Edited by xteacher

Και ομως δεν ησουν.

Δεν εχει σημασια αν δεν μπορεις να πας τοσο κοντα με το νοκια γιατι ειναι αλλου μεγεθους σενσορας και αλλο πραγματικο εστιακος μηκος φακου οποτε δεν εχει ιδιαιτερο νοημα να συγκρινεις ποιο παει πιο κοντα. Απλα το αναφερω.

Συγκεκριμενα για τη μελισσουλα αυτη καταλαμβανει 450pixels σε (κατακορυφο) υψος και σε σχεση με το συνολικο υψος του σενσορα ειναι περιπου 1-7 μεγεθυνση.

Εχεις επιλεξει 16-9 αναλογια και εχει αλλο υψος η συγκεκριμενη φωτογραφια αλλα η αναλογια πρεπει να γινει στο συνολικο υψος του σενσορα για την ακριβης μεγεθυνση. Απο κει και επειτα οσο πιο πολλα mpx εχεις και πιο πυκνο pixel density εχει ο σενσορας τοσο καλυτερα για την "μακρο" που επιθυμεις να παρουσιασεις.

Για αυτο ειπα πιο πριν οτι εφοσον αρεσκεστε να ανεβαζεται τα 5mpx απο το 1020 (αντε να παρει μπαλα και το 930) καλο ειναι να ζουμαρετε το μεγιστο που σας δινει το κινητο. (υποθετω 3χ το 1020 και 2χ το 930). Aυτο που θα κανει το κινητο ειναι να σας δωσει αυτουσια τα κεντρικα 5μπχ του σενσορα για ενα πιο πιστευτο "μακρο".

Απο κει και επειτα δε ξερω κατα ποσο κοντα εστιαζει το 1020 ..αλλα ειναι πολυ ευκολο να το βρειτε. Φωτογραφιζεται ενα χαρακα τελειως κατακορυφα απο την πιο κοντινη αποσταση που σας επιτρεπει το κινητο. Μετα διαιρειτε το μηκος εστω της μεγιστης πλευρας του σενσορα (για το s6 ~5.08mm) δια την αποσταση που "διανυει" η οριζοντια πλευρα αν βγαλετε φωτο τον χαρακα σε οριζοντια κατευθυνση και οχι καθετα -Eστω -τυχαια- 5cm. Προφανως η μεγεθυνση θα ειναι ~1-10. (προφανως θα φωτογραφισετε λιγοτερα cm στην οριζοντια διασταση ουτως η αλλως).

Σαν εικονα εννοω κατι τετοιο αν τα πολλα (γραπτα) λογια μπερδευουν

http://iruler.net/ruler_10_20.jpg (τη βαζω σαν λινκ)

Eπισης δεν υπαρχει πιο λαθος απο το να βγαζετε εικονες "macro" και να τις συγκρινετε μεταξυ τους εφοσον εχουν βγει απο διαφερτικους ανθρωποους σε διαφορετικα σημεια με διαφορετικες συνθηκες.

Θεωρειστε δεδομενο οτι μπορω αρκετα ευκολα να σας ξεγελασω οποιο κινητο και αν εχω μιας και το μονο που εχω να κανω ειναι να ισορροπησω το φλας του κινητου με τον υπαρχοντα φωτισμο (που θα ειναι επισης της αρεσκειας μου εν αγνοια σας) και να επιλεξω ποιο κινητο απο τα δυο θα τα παει καλυτερα με φλας σε μακρο.

(που σαν τεχνικη ειναι λαθος εξορισμου..Tζαμπα εχουν βγει τα ring flash στα οποια μπορεις να ορισεις την εκθεση τους (δυναμη) ?)

@σαλεακος....

floodarise λιγο το thread με φωτος.. : D

Και γραψε αναλυτικα τι υποστηριζει τι επιλογες σου εχει κλπ κλπ..

Εχουν βγει ring flashes για κινητα? Eκτος και αν εννοεις του nexus 6 :p

Ειπαμε εφικτες λυσεις, το 1020 φτανει περιπου 15cm που δεν ειναι πολυ κοντα, αλλα αν βαλεις π.χ. close up lens θα κανεις οπτικη μεγενθυνση στο θεμα σου και θα καλυψει περισσοτερα pixel πανω στον αισθητηρα, βεβαια θα χασεις τις ακρες και το θεμα σου θα ειναι μεγενθυμενο και οχι στις πραγματικες του διαστασεις, αλλα ενταξει, ειναι μια παραχωρηση που μπορεις να κανεις, εδω την κανουν ολοι οσοι δεν θελουν να σκασουν ενα κουβα λεφτα σε macro lens.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...