Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

paok γιατί δε βλέπουμε κιτρινίλες στις άλλες φωτογραφίες του 1020...? Η κλασική φωτογραφία που ανεβάζεις με την εκκλησία και βαθμολογείς 9 του 930 και 7 του 1020, είναι απλά για γέλια. Δε γίνεται αυτό. Παραείναι άσπρα τα φώτα στο 930. Και ξαναλέω, μήπως στη γειτονιά σας χρησιμοποιεί ο δήμος xenon? Το αν φαίνεται πιο εντυπωσιακή στο 930 δεν πάει να πει ότι είναι καλύτερη η πιο αληθινή. Και οκ, άντε την είδαμε την κιτρινίλα που λες στο 1020, σε κάποιες φωτογραφίες, γιατί στην κλασική σου δε φαίνεται. Για το άθλιο μαύρο του 930 τι θα πεις? Για το ότι φαίνεται σαν ελαιογραφία η φωτογραφία του τι έχεις να πεις? Μετράει μόνο μια κιτρινίλα που στην τελική δε φαίνεται σε όλες τις φωτογραφίες? Αν μετράει μόνο αυτό, οκ πάμε πάσο ομαδικώς εδώ μέσα, έχεις δίκιο.

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

paok γιατί δε βλέπουμε κιτρινίλες στις άλλες φωτογραφίες του 1020...? Η κλασική φωτογραφία που ανεβάζεις με την εκκλησία και βαθμολογείς 9 του 930 και 7 του 1020, είναι απλά για γέλια. Δε γίνεται αυτό. Παραείναι άσπρα τα φώτα στο 930. Και ξαναλέω, μήπως στη γειτονιά σας χρησιμοποιεί ο δήμος xenon? Το αν φαίνεται πιο εντυπωσιακή στο 930 δεν πάει να πει ότι είναι καλύτερη η πιο αληθινή. Και οκ, άντε την είδαμε την κιτρινίλα που λες στο 1020, σε κάποιες φωτογραφίες, γιατί στην κλασική σου δε φαίνεται. Για το άθλιο μαύρο του 930 τι θα πεις? Για το ότι φαίνεται σαν ελαιογραφία η φωτογραφία του τι έχεις να πεις? Μετράει μόνο μια κιτρινίλα που στην τελική δε φαίνεται σε όλες τις φωτογραφίες? Αν μετράει μόνο αυτό, οκ πάμε πάσο ομαδικώς εδώ μέσα, έχεις δίκιο.

@moralas

οτιδηποτε δε βρισκεται μεσα στην στρατοσφαιρα του 808, το εχεις βαφτισει ελαιογραφια.

Το galaxy S4 τις βραδυνες τις ειπες ελαιογραφια, το note 3 ελαιογραφια, το Lg G3 ελαιογραφια, το 920 ελαιογραφια, τωρα το 930 ελαιογραφια.

Διεψευσε με εαν μπορεις.

Και που μπορεσες να διακρινεις και το αθλιο μαυρο του 930...δηλαδη του 1020 πως ειναι το μαυρο?

Δεν ειναι μονο η κιτρινιλα το θεμα...το κακο software ειναι το προβλημα.

Παρε το συγκριτικο μου με το φλας και δειξτο σε οποιον φωτογραφο θελεις...και ρωτα τον ποιες ειναι καλυτερες.

@moralas

οτιδηποτε δε βρισκεται μεσα στην στρατοσφαιρα του 808, το εχεις βαφτισει ελαιογραφια.

Το galaxy S4 τις βραδυνες τις ειπες ελαιογραφια, το note 3 ελαιογραφια, το Lg G3 ελαιογραφια, το 920 ελαιογραφια, τωρα το 930 ελαιογραφια.

Διεψευσε με εαν μπορεις.

Και που μπορεσες να διακρινεις και το αθλιο μαυρο του 930...δηλαδη του 1020 πως ειναι το μαυρο?

Δεν ειναι μονο η κιτρινιλα το θεμα...το κακο software ειναι το προβλημα.

Παρε το συγκριτικο μου με το φλας και δειξτο σε οποιον φωτογραφο θελεις...και ρωτα τον ποιες ειναι καλυτερες.

Καλώς φίλτατε. Δε βγάζουμε άκρη αλλά και πάλι δε τρέχει τίποτα. Δε μπορείς να πείσεις βασικά ότι το "κόκκινο είναι μπλέ" γιατί στην ουσία αυτό θέλεις να μας πεις. Ευτυχώς όμως συμφωνούμε οι υπόλοιποι μεταξύ μας και έτσι καταλαβαίνω ότι ακόμα βλέπω σωστά, χωρίς αυτό να μειώνει τη δική σου όραση ή αισθητική. Δέχομαι όπως σου ξαναείπα την άποψή σου, εμπιστεύομαι όμως τα δικά μου μάτια. Δεν έχω καμία ανάγκη να σε διαψεύσω για οτιδήποτε, θα διαψεύσεις μόνος σου τον εαυτό σου με το επόμενο κινητό που πιθανόν πέσει στα χέρια σου.

Τα λόγια είναι περιττά! Υπάρχει χαοτική διαφορά..

Θα σταθώ απλά που κάποιοι ανέφεραν ότι με χειροκίνητες ρυθμίσεις θα υπήρχαν καλύτερα αποτελέσματα. Στο 3ο σετ το 930 είναι με iso 160 και το 1020 με iso 400! Ε δε νομίζω ότι το 930 θα είχε μεγάλη διαφορά με λίγο χαμηλότερο iso. Ήδη είναι αρκετά πιο χαμηλό και η ποιότητα είναι τραγική δίπλα στο 1020. Μάλιστα φαίνεται εδώ αυτό που ανέφερα ότι έχει θέμα με τις λάμπες το 930. Όπως επίσης στον καφέ βλέπουμε το 930 με iso 500 να έχει αρκετό θόρυβο με processing, ενώ το 1020 με iso 800 να έχει λιγότερο θόρυβο με πολύ περισσότερη λεπτομέρεια.

Μήπως με αυτόματες ρυθμίσεις έχει καλύτερο white balance το 1020? Μήπως να γινόταν κάποια δοκιμή?

Δεν έχω κανένα λόγο να θάψω κάποιο κινητό. Κρίνω σύμφωνα με τα συγκριτικά που βλέπω και κρίνω συγκεκριμένα τα συγκριτικά αυτά. Σαφώς αν είχα τις συσκευές θα είχα καλύτερη άποψη, αλλά θεωρώ ότι κάποια πράγματα κάνουν μπαμ βλέποντας συγκριτικά από διάφορα άτομα και όχι μόνο από έναν.

Ακριβως. Χαιρομαι που δεν σκεφτομαι μονο εγω ετσι και δεν τα βλεπω καποια πραγματα μονο εγω.

τσι ακριβως ειναι τα πραγματα. Επισης την κοκκινιλα που εχει το 930 φανταζομαι την παρατηρησατε ολοι, τον περισσοτερο θορυβο χωρις λεπτομερεια ομως χωρια τον καφε που το χρωμα του που ειναι οτι ναναι στο 930...

@navi55

δεν εισαι σε θεση να γνωριζεις τα χρωματα γιατι δεν ξερεις τη σκηνη.Εγω ομως την ξερω.Που ξερεις πως ηταν το μπλε και λες οτι ειναι ψευτικο?Εγω που ημουν παρων σε πληροφορω οτι στο 930 το μωβ στις καρεκλες και το λαχανι στον παγκο ειναι 100% οπως τα αληθινα.

Στο 1020 ειναι για σφαλιαρες.Επισης διακρινω μια προσπαθεις απο μερους σου να σωσεις το 1020 υποβαθμιζοντας τις αδυναμιες του.

Δεν εχεις πει τιποτα για το yellow tint του 1020? δεν συμβαινει σε 1 αλλα σε ολες τις φωτο...τυχαιο ειναι?

Πως το 930 τισ βγαζει φυσιολογικες?

Τελος που ξερεις οτι ανεβαζει ψηφιακα το 930 τη φωτεινοτητα...μπορεις να το αποδειξεις? μη δημιουργουμε εντυπωσεις.Κι εγω σου λεω οτι εχει πιο ευαισθητο σενσορα.

Επισης εκατσες και σχολιασες το σετ του daemon το οποιο δεν το θεωρω δικαιο γαι το 930 λογω Lumia Camera 5.

Περιμενω σχολια και στο δικο μου.

Για το μπλε φαίνεται όπως φαίνεται και το κόκκινο εδώ.. ξεχωρίζει το ψεύτικο.

16552377422_21acbc0317_c.jpg

Ακόμα και με το 620 να βγάλω φώτο θα πετύχει καλύτερο κόκκινο και μπλε.

Για την κιτρινίλα έχω αναφέρει ότι υπάρχει στο 1020, οπότε η ερώτησή σου δεν στέκει για να δείξεις ότι δεν την βλέπω. Επίσης έχω δει από πολλούς εδώ να ανεβάζουν φωτογραφίες χωρίς κιτρινίλα και με έκδοση νεότερη (η οποία υποτίθεται έχει περισσότερη κιτρινίλα βάση τα λεγόμενά σου).

Το ξεθώριασμα στο σύνολο της φωτογραφίας μου δίνει αυτή την εντύπωση ότι η φωτεινότητα του 930 από ένα βαθμό και πάνω είναι ψηφιακή.

Όσο για τις αδυναμίες του 1020 δε νομίζω ότι υποβάθμισα κάτι. Μπορείς να μιλήσεις συγκεκριμένα και όχι γενικά και αόριστα. Έχω αναφέρει ότι συμφωνώ με την κιτρινίλα (η οποία δεν συμβαίνει πάντα και ειδικά τα δείγματα από νεότερες εκδόσεις το διαψεύδουν) και έχω επίσης συμφωνήσει με το αδύναμο ξενον το οποίο όμως και πάλι αφήνει πολύ πίσω το λεντ του 930.

Σωστός. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που χάνει το wb στα υπόλοιπα χρώματα. Προσπαθεί λευκάνει κάποια χρώματα για να πετύχει κάτι πιο φυσικό αλλά χάνει σε όλα τα υπόλοιπα.

Πάντως όσον αφορά το συγκριτικό κατά τη γνώμη μου το 930 δείχνει πιο φωτεινή εικόνα αλλά όχι πιο εντυπωσιακή.

Ο ουρανός ναι μεν πιο φωτεινός αλλά η απόχρωση έχει ξεφύγει από το καθαρό μαύρο.

Γενικά νομίζω πολύς ντόρος έχει γίνει για το τίποτα.

Δε μπορω να καταλαβω γιατι εκνευριζεσαι...θελεις μηπως να σου θυμισω οτι ελεγες κιτρινο-πρασινες τις βραδινες του 1020 προτου το αγορασεις? ολα γραμμενα ειναι.

Δευτερον, συνεχιζεις να ψευδεσαι.εγω ειπα για το G2 οτι εχει καλυτερο wb και hdr απο το 1020...το οποιο δεν εχει καν.

Και τελος δεν εχεις καταλαβει κατι...δεν μιλαμε για Xenon vs led.Μιλαμε για το xenon του 1020 .Δε τις βλεπεις τισ φωτο που ανεβασα?

τι ειναι δηλαδη? δεν ειναι κιτρινες? δε κερδιζει το 930 ?

Συνεχιζεις να λες οτι το 1020 δε φτανεται...ποιον προασπαθεις να πεισεις? εμενα η τον εαυτο σου?

----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καταρχας δεν εκνευριζομαι μαζι σου απλα γελαω. Ειλικρινα ομως.

Κατα δευτερον οταν βλεπω τις πρασινοκιτρινες φωτογραφιες που εβγαζες οποτε ηθελες με το 1020, τι επρεπε να πω? οτι ειναι κοκκινες? αφου πρασινες τις εβγαζες! Εμενα εχεις δει καμια απο αυτες που ανεβαζω πρασινες η κιτρινες?? Η κοιτας μονο τις δικες σου?

Οσο για το g2...θα με κανεις να ψαξω ολο το νημα να βρω οτι ειχες πει πως ειναι καλυτερη καμερα....

Να σου θυμισω μηπως για το z3 compact? για το οppo? για το g3? Και τωρα που ειπα g3...οριστε post 3705!!!

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5815048#post5815048

Aσε λοιπον τα "ειναι γραμμενα" γιατι σε μενα δεν πιανουν αυτα....Εγω ξερω πολυ καλα τι γραφω. Εσυ αλλαζεις συμπεριφορα σε καθε νεα συσκευη. Ενας ανθρωπος που με καθε νεα συσκευη θαβει την παλια ειναι αντικειμενικος??? Και να ηταν και καλυτερο το 930 αιντε πες...

Με αυτα που κανεις να σε πληροφορησω οτι εχεις χασει πλεον την αξιοπιστια σου και την αντικειμενικοτητα σου. Προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι εχεις την καλυτερη συσκευη ασχετα με οτι και αν σου λενε οι αλλοι. Ασε λοιπον εμενα και ψαξου εσυ καλυτερα...

Οσο για το xenon που λες οτι δεν κανεις xenon vs led αλλα θαβεις το xenon του 1020 λεγοντας οτι ειναι καλυτερα τα διπλα λεντακια του 930...

Καταλαβε κατι.... ΤΟ XENON EINAI XENON ειτε ειναι αδυναμο οπως λες ειτε οχι.

Οσο για το ποιον προσπαθω να πεισω για το 1020... Ειλικρινα τωρα..θες απαντηση????

Εχεις την εντυπωση οτι θελω να σε πεισω σε κατι? :lol:

Ολοι εδω μεσα ξερουν πολυ καλα τι ειναι το 1020 οπως και το 808 και το 930 και ολα τα υπολοιπα κινητα. Δεν θα τους το πω ουτε εγω ουτε εσυ.

@moralas +10000 σε οτι γραφεις. Η ιστορια επαναλαμβανεται...

@navi σε αυτο που αναφερεις στο θεμα ντορου εχεις δικιο αλλα καποια στιγμη θα γινοταν. Εχει παραγινει το θεμα, απλα δεν μπορουμε να τα ισοπεδωνουμε ολα. Δεν θα τσακωθω ουτε θα παρεξηγηθω με κανεναν για το Χ κινητο. Απλα δεν μπορω τις αναληθειες και ακομα περισσοτερο την παραπληροφορηση ποσο μαλλον οταν επηρρεαζονται καποιοι ανθρωποι διαβαζοντας ολα αυτα. Και το ξερεις πολυ καλα οτι ισχυει αυτο.

Oριστε και 2 σημερινες προχειρες (το white balance στο auto ΜΟΝΟ το iso πειραξα). Την πρωτη επιτηδες την εβγαλα για να δειξω την αντιθεση του ψυχρου με τον κιτρινο φωτισμο αριστερα και δεξια.

Η δευτερη ειναι το ιδιο σημειο με τον ιδιο πολυ χαμηλο φωτισμο (οντως πολυ χαμηλος) που ειχα τραβηξει με το 1+1 (@navi νομιζω την ειχες σχολιασει κιολας)

16387102750_c2688ac8ce_k.jpgWP_20150218_19_35_26_Pro by drizosg, on Flickr

15951983284_b7d769c906_k.jpgWP_20150218_19_38_03_Pro by drizosg, on Flickr

Edited by demon2411

Κατα δευτερον οταν βλεπω τις πρασινοκιτρινες φωτογραφιες που εβγαζες οποτε ηθελες με το 1020, τι επρεπε να πω? οτι ειναι κοκκινες? αφου πρασινες τις εβγαζες! Εμενα εχεις δει καμια απο αυτες που ανεβαζω πρασινες η κιτρινες?? Η κοιτας μονο τις δικες σου?

Οσο για το g2...θα με κανεις να ψαξω ολο το νημα να βρω οτι ειχες πει πως ειναι καλυτερη καμερα....

Να σου θυμισω μηπως για το z3 compact? για το οppo? για το g3? Και τωρα που ειπα g3...οριστε post 3705!!!

Aσε λοιπον τα "ειναι γραμμενα" γιατι σε μενα δεν πιανουν αυτα....Εγω ξερω πολυ καλα τι γραφω. Εσυ αλλαζεις συμπεριφορα σε καθε νεα συσκευη. Ενας ανθρωπος που με καθε νεα συσκευη θαβει την παλια ειναι αντικειμενικος??? Και να ηταν και καλυτερο το 930 αιντε πες...

Με αυτα που κανεις να σε πληροφορησω οτι εχεις χασει πλεον την αξιοπιστια σου και την αντικειμενικοτητα σου. Προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι εχεις την καλυτερη συσκευη ασχετα με οτι και αν σου λενε οι αλλοι. Ασε λοιπον εμενα και ψαξου εσυ καλυτερα...

Οσο για το xenon που λες οτι δεν κανεις xenon vs led αλλα θαβεις το xenon του 1020 λεγοντας οτι ειναι καλυτερα τα διπλα λεντακια του 930...

Οσο για το ποιον προσπαθω να πεισω για το 1020... Ειλικρινα τωρα..θες απαντηση????

Ολοι εδω μεσα ξερουν πολυ καλα τι ειναι το 1020 οπως και το 808 και το 930 και ολα τα υπολοιπα κινητα. Δεν θα τους το πω ουτε εγω ουτε εσυ.

@navi σε αυτο που αναφερεις στο θεμα ντορου εχεις δικιο αλλα καποια στιγμη θα γινοταν. Εχει παραγινει το θεμα, απλα δεν μπορουμε να τα ισοπεδωνουμε ολα. Δεν θα τσακωθω ουτε θα παρεξηγηθω με κανεναν για το Χ κινητο. Απλα καποια πραγματα απλα δεν μπορω τις αναληθειες και ακομα περισσοτερο την παραπληροφορηση.

Περιμενω να σχολιασεις το συγκριτικο που εχω κανει με φλας...δεν το κανεις ομως.

Μιλησε αντικειμενικα και πες μου τι βλεπεις...ποιες θεωρεις καλυτερες φωτο?

----- προσθήκη μηνύματος 17 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Για το μπλε φαίνεται όπως φαίνεται και το κόκκινο εδώ.. ξεχωρίζει το ψεύτικο.

Ακόμα και με το 620 να βγάλω φώτο θα πετύχει καλύτερο κόκκινο και μπλε.

Για την κιτρινίλα έχω αναφέρει ότι υπάρχει στο 1020, οπότε η ερώτησή σου δεν στέκει για να δείξεις ότι δεν την βλέπω. Επίσης έχω δει από πολλούς εδώ να ανεβάζουν φωτογραφίες χωρίς κιτρινίλα και με έκδοση νεότερη (η οποία υποτίθεται έχει περισσότερη κιτρινίλα βάση τα λεγόμενά σου).

Το ξεθώριασμα στο σύνολο της φωτογραφίας μου δίνει αυτή την εντύπωση ότι η φωτεινότητα του 930 από ένα βαθμό και πάνω είναι ψηφιακή.

Όσο για τις αδυναμίες του 1020 δε νομίζω ότι υποβάθμισα κάτι. Μπορείς να μιλήσεις συγκεκριμένα και όχι γενικά και αόριστα. Έχω αναφέρει ότι συμφωνώ με την κιτρινίλα (η οποία δεν συμβαίνει πάντα και ειδικά τα δείγματα από νεότερες εκδόσεις το διαψεύδουν) και έχω επίσης συμφωνήσει με το αδύναμο ξενον το οποίο όμως και πάλι αφήνει πολύ πίσω το λεντ του 930.

Σωστός. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που χάνει το wb στα υπόλοιπα χρώματα. Προσπαθεί λευκάνει κάποια χρώματα για να πετύχει κάτι πιο φυσικό αλλά χάνει σε όλα τα υπόλοιπα.

Πάντως όσον αφορά το συγκριτικό κατά τη γνώμη μου το 930 δείχνει πιο φωτεινή εικόνα αλλά όχι πιο εντυπωσιακή.

Ο ουρανός ναι μεν πιο φωτεινός αλλά η απόχρωση έχει ξεφύγει από το καθαρό μαύρο.

Γενικά νομίζω πολύς ντόρος έχει γίνει για το τίποτα.

Βλεπω οτι παραδεχεσαι οτι υπαρχει κιτρινιλα στο 1020...αυτο το κραταμε.

Μιλαμε για ξεθωριασμενες φωτο στο 930...δε βλεπω εγω κατι τετοιο.Που αναφερεσαι?

Αδυναμιες του 1020...δηλαδη κακη υλοποιηση ειναι

1.κιτρινιλα, yellow tint, λαθος white balance Οπως θελεις πεστο

2.Συμφωνα με το Hardware Που διαθετει...το 1020 θα επρεπε να κανει παπαδες κυριως στις βραδυνες.

41 mp BSI αισθητηρας...διαμετρος φακου 1/1.5"....Carl Zeiss f / 2.2...αυτα ειναι τρελα χαρακτηριστικα για κινητο

Μιλαω για την ποσοτητα του φωτος που μπορει να πιασει ο φακος το βραδυ.

Θυμαμαι ακομα και το 920 σε ιδια settings περισσοτερο φως ειχε.

Περιμενω να σχολιασεις το συγκριτικο που εχω κανει με φλας...δεν το κανεις ομως.

Του 930 ειναι καλυτερες. Καλο βραδυ και καλη ξεκουραση.

----- προσθήκη μηνύματος 85 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

----- προσθήκη μηνύματος 17 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

ΟΟΟΟΟΟΟΟΟκκ..... :X

Του 930 ειναι καλυτερες. Καλο βραδυ και καλη ξεκουραση.

----- προσθήκη μηνύματος 85 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

ΟΟΟΟΟΟΟΟΟκκ..... :X

λογικο σε βρισκω...καλο βραδυ.

το διαβασα το απογευμα...το 830 και 930 φορανε Lumia Denim kai Lumia Camera 5.

το χω γραψει απο την πρωτη μερα.Η καμερα της Microsoft ειναι για σφαλιαρες.Πολυ υψηλο contrast Που κρυβει τις λεπτομερειες στα σκοτεινα σημεια και χρωματα εκτος πραγματικοτητας και επισης πολυ επεξεργασια.

Παρολα αυτα ειναι λιγο πιο πισω σε ποντους απο το 1020...με την παλια Νοκια καμερα ισως και να το ξεπερνουσε.

και για την Ιστορια

Δες την τελευταια φωτο του 1020 με φλας? ειναι καθολου κιτρινη? ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ?

@navi σε αυτο που αναφερεις στο θεμα ντορου εχεις δικιο αλλα καποια στιγμη θα γινοταν. Εχει παραγινει το θεμα, απλα δεν μπορουμε να τα ισοπεδωνουμε ολα. Δεν θα τσακωθω ουτε θα παρεξηγηθω με κανεναν για το Χ κινητο. Απλα δεν μπορω τις αναληθειες και ακομα περισσοτερο την παραπληροφορηση ποσο μαλλον οταν επηρρεαζονται καποιοι ανθρωποι διαβαζοντας ολα αυτα. Και το ξερεις πολυ καλα οτι ισχυει αυτο.

Oριστε και 2 σημερινες προχειρες (το white balance στο auto ΜΟΝΟ το iso πειραξα). Την πρωτη επιτηδες την εβγαλα για να δειξω την αντιθεση του ψυχρου με τον κιτρινο φωτισμο αριστερα και δεξια.

Η δευτερη ειναι το ιδιο σημειο με τον ιδιο πολυ χαμηλο φωτισμο (οντως πολυ χαμηλος) που ειχα τραβηξει με το 1+1 (@navi νομιζω την ειχες σχολιασει κιολας)

16387102750_c2688ac8ce_k.jpgWP_20150218_19_35_26_Pro by drizosg, on Flickr

15951983284_b7d769c906_k.jpgWP_20150218_19_38_03_Pro by drizosg, on Flickr

Επιτέλους ένας που μίλησε εδώ μέσα..,

Για να χαλαρώσει λίγο το κλίμα εδώ μέσα, διάβαζα το θέμα του lenovo vibe z2 Pro, και είδα με έκπληξη αναφορές από όλους τους κατόχους για "απίστευτη" κάμερα. Κανένας τολμηρός που να το έχει?

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

λογικο σε βρισκω...καλο βραδυ.

Φανταζομαι να καταλαβαινεις οτι το ειπα για να σταματησει το θεμα εδω.

Εχει γινει κουραστικο και κουραζει και τους υπολοιπους.

Μπορεις να πιστευεις οτι θελεις και οπως θελεις.

Η παραπληροφορηση ομως σταματαει εδω.!

----- προσθήκη μηνύματος 45 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Για να χαλαρώσει λίγο το κλίμα εδώ μέσα, διάβαζα το θέμα του lenovo vibe z2 Pro, και είδα με έκπληξη αναφορές από όλους τους κατόχους για "απίστευτη" κάμερα. Κανένας τολμηρός που να το έχει?

Να σου πω δεν το εχω δοκιμασει αν και θα το ηθελα να το δω...gsmarena ειδες τι λεει?

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Επιτέλους ένας που μίλησε εδώ μέσα..,

Συνονοματε δεν λεω κατι αγνωστο...ολοι μας ξερουμε λιγο πολυ τι παιζεται.

Αυτο που πραγματικα θα ηθελα ειναι να αλλαξει λιγο το κλιμα του νηματος και να ανεβει και με αλλες συσκευες.

Moralas, με πρόλαβες! Μετά το ξεκατίνιασμα που παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες, ήθελα να προσθέσω το τελευταίο συγκριτικό του Steve για να μπουν τα πράγματα στην θέση τους. Ένα έμπειρο μάτι ανεξάρτητα από την βαθμολόγηση που είναι σχετική θα έβαζε τις συσκευές στην ίδια ακριβώς σειρά. Η καλύτερη ακόμη και στις νυχτερινές το 808 (αρκεί να είναι σταθερό βέβαια), αρκετά κοντά το 1020 και μετά το χάος...

Η φυσική πάντα νικάει όπως λέει κι ο Steve Litchfield... Το 808 με το μεγαλύτερο αισθητήρα στο συγκριτικό και πολύ καλά οπτικά στοιχεία Carl Zeiss και το πιο δυνατό φλας ξένου τα κατάφερε καλύτερα από όλα. Το 1020 ακολουθεί από κοντά και τα άλλα έπονται.

Η κιτρινίλα είναι θέμα αλγορίθμων, με ένα σωστό πρόγραμμα καθαρίζει (το CameraPro πχ. αν το έχει κάποιος ή κάτι άλλο). Η Lumia Camera στην τελευταία έκδοση όπως έχω ξαναγράψει είναι χειρότερη από ποτέ, γιατί βγάζει κιτρινίλα ακόμη και με φλας! Τα υπόλοιπα έχουν ειπωθεί πολλάκις και δεν χρειάζεται να τα ξαναλέμε. Αρκεί να είμαστε αντικειμενικοί με το αποτέλεσμα της κάθε κάμερας και να βλέπουμε τα υπέρ και τα κατά. Φανατισμοί δεν χρειάζονται ακόμη και για τις καλύτερες κάμερες (π.χ. 808, 1020), γιατί κάποια στιγμή μπορεί και αυτές να ξεπεραστούν. Από εκεί και ύστερα σε ένα φιλικό κλίμα μπορεί ο καθένας να λέει τις προτιμήσεις του φυσικά. Αυτά, και ελπίζω να συνεχιστεί το θέμα σε πιο ήπιο κλίμα και παλι. :)

Edited by Mivas

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Βλεπω οτι παραδεχεσαι οτι υπαρχει κιτρινιλα στο 1020...αυτο το κραταμε.

Μιλαμε για ξεθωριασμενες φωτο στο 930...δε βλεπω εγω κατι τετοιο.Που αναφερεσαι?

Αδυναμιες του 1020...δηλαδη κακη υλοποιηση ειναι

1.κιτρινιλα, yellow tint, λαθος white balance Οπως θελεις πεστο

2.Συμφωνα με το Hardware Που διαθετει...το 1020 θα επρεπε να κανει παπαδες κυριως στις βραδυνες.

41 mp BSI αισθητηρας...διαμετρος φακου 1/1.5"....Carl Zeiss f / 2.2...αυτα ειναι τρελα χαρακτηριστικα για κινητο

Μιλαω για την ποσοτητα του φωτος που μπορει να πιασει ο φακος το βραδυ.

Καλό και ενδιαφέρον αυτό που παρέθεσες.

Εγώ, στο πιο πάνω τεστ, βρίσκω το 1020 καλύτερο σχεδόν σε όλα τα τεστ και σαφώς φαίνεται η ανωτερότητα των δύο συσκευών (808 & 1020) από τις υπόλοιπες (830,930,S4). Βλέπεις, οτι στο τέλος λαμβάνει υπ' όψιν και την ταχύτητα και εμπειρία, που είναι χαρακτηριστικά του κινητού. Γι αυτό επιμένω οτι πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψιν και άλλα πράγματα εκτός απο "ξερά" τη φωτογραφία που βγάζει η κάθε συσκευή. Αυτό, για το θέμα μας εδώ, έχει σαφώς μικρότερη σημασία, αλλά είναι ένας παράγων ακόμα που αποτελεί κριτήριο για την επιλογή μιας συσκευής, όταν κάποιος θέλει καλή κάμερα. Και δεν συμφωνώ με την άποψη οτι αν κάποιος θέλει μπορεί να ανοίξει νέο θέμα γι αυτό και να ρωτά ποιό κινητό είναι καλύτερο στη φωτογραφία κλπ, γιατί δεν χρειάζεται, θα χάσει τη μπάλα, μπορούμε εμείς ευχαρίστως να απαντούμε μιας και έχουμε εμπειρία, αλλά πάντα με πρωτεύον κριτήριο την κάμερα. Άποψη εκφράζω, αυτό δεν σημαίνει οτι επιμένω κι όλας :)

το διαβασα το απογευμα...το 830 και 930 φορανε Lumia Denim kai Lumia Camera 5.

το χω γραψει απο την πρωτη μερα.Η καμερα της Microsoft ειναι για σφαλιαρες.Πολυ υψηλο contrast Που κρυβει τις λεπτομερειες στα σκοτεινα σημεια και χρωματα εκτος πραγματικοτητας και επισης πολυ επεξεργασια.

Παρολα αυτα ειναι λιγο πιο πισω σε ποντους απο το 1020...με την παλια Νοκια καμερα ισως και να το ξεπερνουσε.

και για την Ιστορια

Δες την τελευταια φωτο του 1020 με φλας? ειναι καθολου κιτρινη? ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ?

Ρε συ Κώστα (paok) σου αρέσει το 930, οκ, το πήραμε κάποιοι απο εμάς, το είδαμε, έχουμε εμπειρία, μην προσπαθείς να κάνεις το άσπρο μαύρο. Δεν έχει νόημα.

Φυσικά και μπορείς να έχεις τις απόψεις σου, και μακάρι να είμασταν κοντά να κάναμε συγκριτικό παρέα. Δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να συμφωνήσω οτι το 930 είναι καλύτερο του 1020 στη φωτογραφία, αφού δεν είναι... :)

Τώρα, πιο πάνω, μιλάς για αδυναμίες του 1020 που παλαιότερα τις έλεγες προτερήματα, και το ρίξαμε τώρα στην "υλοποίηση". Ψάξε ή θυμήσου τι έγραφες και κοίτα τι γράφεις. Ακόμα και για το 920 λες σε σχέση με το 1020...

Βέβαια, πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αλλά με το 930 και 1020 ΔΕΝ συμβαίνει αυτό.

@Mivas:

Στο συγκριτικό ως ανωτέρω που μας έδωσε ο Moralas, θεωρώ το 1020 οτι προηγείται και του 808 στις φωτογραφίες σε σύνολο, σχεδόν σε όλες. Θεωρώ (και φαίνεται στις φωτο) οτι το 808 υστερεί και στην ανάλυση, εκτός των βραδινών σκηνών που του λείπει το ois...

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Στο συγκριτικό ως ανωτέρω που μας έδωσε ο Moralas, θεωρώ το 1020 οτι προηγείται και του 808 στις φωτογραφίες σε σύνολο, σχεδόν σε όλες. Θεωρώ (και φαίνεται στις φωτο) οτι το 808 υστερεί και στην ανάλυση, εκτός των βραδινών σκηνών που του λείπει το ois...

Όπως είπα και νωρίτερα είναι αρκετά κοντά οι δύο συσκευές, οπότε από ένα σημείο και μετά υπάρχει και λίγο bias, λίγη υποκειμενικότητα δηλαδή ως προς την προτίμηση. Βλέπω περισσότερη λεπτομέρεια προσωπικά από το 808 και γι αυτό το προτιμώ γενικά. Το βράδυ αν δεν είναι σταθερό και χωρίς φλας, φαίνεται σχεδόν πάντα κουνημένη η φωτό και αυτή είναι η αδυναμία του.

Δεν καταλαβαίνω όμως τι εννοείς ότι υστερεί στην ανάλυση? Ίσα ίσα που η ανάλυση του 808 είναι οριακά μεγαλύτερη (περίπου 41.5 έναντι 41 MP του 1020).

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Και δεν συμφωνώ με την άποψη οτι αν κάποιος θέλει μπορεί να ανοίξει νέο θέμα γι αυτό και να ρωτά ποιό κινητό είναι καλύτερο στη φωτογραφία κλπ, γιατί δεν χρειάζεται, θα χάσει τη μπάλα, μπορούμε εμείς ευχαρίστως να απαντούμε μιας και έχουμε εμπειρία, αλλά πάντα με πρωτεύον κριτήριο την κάμερα. Άποψη εκφράζω, αυτό δεν σημαίνει οτι επιμένω κι όλας :)

Κανένα πρόβλημα, αλλά δεν είναι δική μου άποψη, έτσι είπανε οι moderators.

Όσο για το συγκριτικό, ο καθένας έχει την άποψή του φυσικά. Γεγονός είναι ότι οι δύο συσκευές είναι αρκετά κοντά. Κατά τη γνώμη μου πέρα της φωτεινότητας τη νύχτα (η οποία πάντως βλέπω ότι κακώς κάποιες φορές υπάρχει και τη μέρα) δε κερδίζει κάπου το 1020.

Άσχετο... Βλέποντας πάνω όλες τις συσκευές μαζί ανακαλύπτω ότι δε θα μπορέσω να πάω σε άλλη εύκολα (με λίγες εκπτώσεις στην κάμερα) λόγω μεγέθους... :(

Edited by Moralas

@Mivas:

Σωστά λες για την υποκειμενικότητα, ισχύει φυσικά :)

Εννοώ στην λεπτομέρεια, δεν εκφράστηκα καλά, βλέπω καλύτερες σε λεπτομέρεια του 1020 σε όλα τα τεστ (π.χ. στο 2 φαίνεται αρκετά) εκτός του 5 που βλέπω το ανάποδο.

Μιλάμε βέβαια για λεπτομέρειες...

Edited by keras

@Mivas:

Σωστά λες για την υποκειμενικότητα, ισχύει φυσικά :)

Εννοώ στην λεπτομέρεια, δεν εκφράστηκα καλά, βλέπω καλύτερες σε λεπτομέρεια του 1020 σε όλα τα τεστ (π.χ. στο 2 φαίνεται αρκετά) εκτός του 5 που βλέπω το ανάποδο.

Μιλάμε βέβαια για λεπτομέρειες...

Κατάλαβα τι λες. Αυτό οφείλεται στους αλγορίθμους του 1020, δηλαδή στην σχετικά ήπια επεξεργασία που υφίσταται και συγκεκριμένα στην όξυνση. Έτσι τονίζεται καλύτερα το περίγραμμα και είναι πιο ευδιάκριτες οι λεπτομέρειες. Το 808 δεν έχει ουσιαστική επεξεργασία, αλλά αν εφαρμόσεις ήπια όξυνση μετά στον υπολογιστή πετυχαίνεις καλύτερα αποτελέσματα από το 1020. Εϊναι καθαρά θέμα software δηλαδή. Διαφορετικά, η λεπτομέρεια στο 808 είναι ήδη εκεί και αυτό πιστεύω είναι το σημαντικό.

Edited by Mivas

Καμία αντίρρηση..

Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να παίρνω την καλύτερη δυνατή φωτογραφία απο τη συσκευή, χωρίς να ή αν χρειαστεί να κάνω καμία βελτίωση σε υπολογιστή (οχι οτι του 808 του χρειάζεται, είπαμε για λεπτομέρειες μιλάμε).

Γι' αυτό και προτιμώ το 1020, γιατί βλέπω οτι βγάζει σε σύνολο το καλύτερο αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές... ;)

Σκέφτομαι να ασχοληθώ με την επεξεργασία φωτογραφίας έτσι να μάθω κανα 2 πράγματακια... Πιο πρόγραμμα θα προτείνατε ως πιο εύχρηστο για έναν αρχάριο?

Σκέφτομαι να ασχοληθώ με την επεξεργασία φωτογραφίας έτσι να μάθω κανα 2 πράγματακια... Πιο πρόγραμμα θα προτείνατε ως πιο εύχρηστο για έναν αρχάριο?

Για υπολογιστή εννοείς να υποθέσω? Υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα όπως το Photoscape, με πολλές δυνατότητες, με πληρωμή όπως το Photoshop και Photoshop Lightroom κλπ.

Απλό και διαθέσιμο στα Windows θεωρώ το Windows Live Photo Gallery. Μπορείς να κάνεις τα βασικότερα εύκολα και γρήγορα με αρκετά καλούς αλγορίθμους. Υπήρχε και το παλαιότερο Microsoft Office Picture Manager, το οποίο ήταν δωρεάν με το Office, έως το Office 2010 (μετά το αφαίρεσαν τελείως), αλλά έχει αρκετά επιθετικούς αλγορίθμους. Αυτά τα δύο πάντως είναι από τα πιο απλά που γνωρίζω.

Θελω να σχολιασετε στο λινκ του @moralas την τελευταια φωτο, που ουσιαστικα ερχεται να επιβεβαιωσει το δικο μου συγκριτικο με φλας.

Ολα τα κινητα εχουν βγαλει σωστα το προσωπο ενω το 1020 το εβγαλε κιτρινο...παρακαλω.

Καλό και ενδιαφέρον αυτό που παρέθεσες.

Εγώ, στο πιο πάνω τεστ, βρίσκω το 1020 καλύτερο σχεδόν σε όλα τα τεστ και σαφώς φαίνεται η ανωτερότητα των δύο συσκευών (808 & 1020) από τις υπόλοιπες (830,930,S4). Βλέπεις, οτι στο τέλος λαμβάνει υπ' όψιν και την ταχύτητα και εμπειρία, που είναι χαρακτηριστικά του κινητού. Γι αυτό επιμένω οτι πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψιν και άλλα πράγματα εκτός απο "ξερά" τη φωτογραφία που βγάζει η κάθε συσκευή. Αυτό, για το θέμα μας εδώ, έχει σαφώς μικρότερη σημασία, αλλά είναι ένας παράγων ακόμα που αποτελεί κριτήριο για την επιλογή μιας συσκευής, όταν κάποιος θέλει καλή κάμερα. Και δεν συμφωνώ με την άποψη οτι αν κάποιος θέλει μπορεί να ανοίξει νέο θέμα γι αυτό και να ρωτά ποιό κινητό είναι καλύτερο στη φωτογραφία κλπ, γιατί δεν χρειάζεται, θα χάσει τη μπάλα, μπορούμε εμείς ευχαρίστως να απαντούμε μιας και έχουμε εμπειρία, αλλά πάντα με πρωτεύον κριτήριο την κάμερα. Άποψη εκφράζω, αυτό δεν σημαίνει οτι επιμένω κι όλας :)

Ρε συ Κώστα (paok) σου αρέσει το 930, οκ, το πήραμε κάποιοι απο εμάς, το είδαμε, έχουμε εμπειρία, μην προσπαθείς να κάνεις το άσπρο μαύρο. Δεν έχει νόημα.

Φυσικά και μπορείς να έχεις τις απόψεις σου, και μακάρι να είμασταν κοντά να κάναμε συγκριτικό παρέα. Δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να συμφωνήσω οτι το 930 είναι καλύτερο του 1020 στη φωτογραφία, αφού δεν είναι... :)

Τώρα, πιο πάνω, μιλάς για αδυναμίες του 1020 που παλαιότερα τις έλεγες προτερήματα, και το ρίξαμε τώρα στην "υλοποίηση". Ψάξε ή θυμήσου τι έγραφες και κοίτα τι γράφεις. Ακόμα και για το 920 λες σε σχέση με το 1020...

Βέβαια, πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αλλά με το 930 και 1020 ΔΕΝ συμβαίνει αυτό.

@Mivas:

Ισχυριζεσαι οτι το 1020 ειναι καλυτερο απο το 930...λοιπον δες το συγκριτικο που εκανα με φλας και πες μου που ειναι καλυτερο το 1020.

Θελω να σχολιασετε στο λινκ του @moralas την τελευταια φωτο, που ουσιαστικα ερχεται να επιβεβαιωσει το δικο μου συγκριτικο με φλας.

Ολα τα κινητα εχουν βγαλει σωστα το προσωπο ενω το 1020 το εβγαλε κιτρινο...παρακαλω.

Ισχυριζεσαι οτι το 1020 ειναι καλυτερο απο το 930...λοιπον δες το συγκριτικο που εκανα με φλας και πες μου που ειναι καλυτερο το 1020.

Το θέμα για εμάς έχει λήξει paok. Κανείς δεν ασχολείται πλέον. Αν από το συγκριτικό του allaboutsymbian εσύ βγάζεις τη δικαίωσή σου, είναι δικό σου ζήτημα. Δεν αρνήθηκε κανείς την κιτρινίλα που λες. Δεν υπάρχει παντού λέμε, όχι ότι είναι ανύπαρκτη. Και μια κιτρινίλα που δεν υπάρχει παντού, ή υπάρχει υπό συνθήκες, ή υπό διαφορετικό firmware δεν ακυρώνει την αξία της φωτογραφίας του κινητού.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...