Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Εμενα γιατι δεν μου βγαινει ΚΑΜΙΑ με κιτρινιλα? Δεν μπορω να το καταλαβω.!

Επισης εχεις βγαλει 2-3 φωτο πολυ καλες με το 930. (οπως αυτη που δειχνεις με το παλικαρι και σε παω στοιχημα οτι θες οτι με το 1020 θα ηταν ΜΑΚΡΑΝ καλυτερη).

Αυτο δεν το κανει καλυτερη καμερα, ουτε προτιμοτερη με τα led αντι του xenon.

Θες να παρουμε και τα 2 κινητα και να αρχιζουμε να τραβαμε ταυτοχρονα με φλας κοσμο που κινειται να δουμε ποιο θα βγαλει σωστες??

Η να βαλουμε 2 ατομα να ποζαρουν να δουμε παλι ποιο θα βγαλει καλυτερη φωτο?

Συγγνωμη αλλα επιμενω στο θεμα του xenon και δεν προκειται να αλλαξω γνωμη.

Και δεν προκειται να μεινω στα λογια αλλα και στις πραξεις. Σε λιγες μερες θα εχω δειγματα και απο τα 2 κινητα, και θα μιλησουν οι φωτογραφιες. Δεν θελω να πεισω κανεναν για τιποτα, στο φιναλε δεν εχω τετοιο σκοπο. Δεν ειμαι τρελλος να επιλεγω το 1020 αντι του 930 μιας και το προτιμω ΜΑΚΡΑΝ σαν συσκευη το 930.!

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Φιλε μου συγχωρεσε με αλλα εισαι τελειως λαθος σε αυτο. Απαντησε ηδη ο montoya.

Οσο για το M8 επειδη το ειχα, θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι δεν υπαρχει καμια σχεση με το 1020 αλλα ακομα και με το s5&g3 και σε εσωτερικο χωρο και σε εξωτερικο με φλας και χωρις φλας.

Και επειδη εχεις παιδι (να το χερεσαι κιολας) :) με το 1020 αν δεν καταφερνες να βγαζεις εξαιρετικες φωτογραφιες, κατι εκανες λαθος.

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εγω ειμαι off ενω εσυ δεν εισαι. Δεν χρειαζεται να μπεις σε κανενα τρυπακι φιλε μου.

Δεν εχεις καταλαβει η δεν θες να καταλαβεις τι σου λεω τοση ωρα.

ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ? Να βρουμε ποιο κινητο βγαζει τις καλυτερες φωτο.

Ερχεται λοιπον ενας φιλος σου και σε ρωταει.... Ρε συ Μοραλα (το πραγματικο σου δεν το γνωριζω) θελω να παρω ενα κινητο, να βγαζω φοβερες φωτογραφιες. Ποιο να παρω????? Ειλικρινα..... τι θα του πεις? το 808????!

Τοσες φορες εχω πει οτι το 808 το σεβομαι και το παραδεχομαι στην φωτογραφια. Αλλο σου λεω ομως και αλλο καταλαβαινεις...

Kαι αυτο με τα 4" ελεος ρε παιδια δηλαδη....!

----- προσθήκη μηνύματος 109 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Συμφωνω και οχι μονο αυτο αλλα και κακα τα ψεμματα δεν μπορει να σταθει ΠΛΕΟΝ σαν smartphone...δεν μπορω να επαναλαμβανομαι ειλικρινα κουραζομαι και κουραζω και τους αλλους.

Σαφως και ειναι μια χαρα κορυφαιο φωτοκινητο.

τι να τα κανεις τα δειγματα? αφου ανεβασα εγω συγκριτικο με φλας...δε το θεωρεις αξιοπιστο?

τωρα για να γινει συγκριτικο μεσα σε μαγαζι με κοσμο να κινειται ...λιγο δυσκολο το βλεπω...εως πολυ θα ελεγα.

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Νομίζω οτι θα μπορούσαμε να σταματήσουμε το θέμα "κιτρινίλες", όλοι διαβάζουμε, βλέπουμε και καταλαβαίνουμε τι φωτο βγάζει η κάθε συσκευή.

Εγώ τώρα με το 1020 που έχω δεν έχω καμία κιτρινίλα, και φωτο απο πάνω του Γιώργου φαίνεται αυτό, τώρα αν παρουσιάζεται ή φεύγει με αναβαθμίσεις λειτουργικού κλπ, είναι άλλο θέμα, το 1020 έχει πολύ καλή "υλοποίηση", μιας και φέραμε και αυτόν τον όρο στις συζητήσεις μας, στην απόδοση της φωτογραφίας απο πλευράς λεπτομέρειας, βάθος πεδίου, χρωμάτων κλπ, με σημαντικό πλεονέκτημα, τις ρυθμίσεις που κάνει μόνο του ανάλογα αν βγάζει με φλας ή όχι σε δύσκολες φωτογραφίες.

Δεν το συγκρίνω με το 930 γιατί το είχα και το είδα, ούτε με το 808, που επίσης το είχα και που δυσκολεύεται σε μερικές καταστάσεις.

Το 1020 το βοηθά πολύ η μοναδική υψηλής ανάλυσης φωτο που τραβάει, με αποτέλεσμα να βγάζει μια εκπληκτική pureview 5άρα...

Θα ήθελα μια υπεύθυνη απάντηση απο τον paok για το αν έχει γίνει οποιαδήποτε επεξεργασία σε οποιαδήποτε φωτογραφία που έχει ανεβάσει απο το 930.

Γιώργο, ωραίο το κουνέλι :)

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Νομίζω οτι θα μπορούσαμε να σταματήσουμε το θέμα "κιτρινίλες", όλοι διαβάζουμε, βλέπουμε και καταλαβαίνουμε τι φωτο βγάζει η κάθε συσκευή.

Εγώ τώρα με το 1020 που έχω δεν έχω καμία κιτρινίλα, και φωτο απο πάνω του Γιώργου φαίνεται αυτό, τώρα αν παρουσιάζεται ή φεύγει με αναβαθμίσεις λειτουργικού κλπ, είναι άλλο θέμα, το 1020 έχει πολύ καλή "υλοποίηση", μιας και φέραμε και αυτόν τον όρο στις συζητήσεις μας, στην απόδοση της φωτογραφίας απο πλευράς λεπτομέρειας, βάθος πεδίου, χρωμάτων κλπ, με σημαντικό πλεονέκτημα, τις ρυθμίσεις που κάνει μόνο του ανάλογα αν βγάζει με φλας ή όχι σε δύσκολες φωτογραφίες.

Δεν το συγκρίνω με το 930 γιατί το είχα και το είδα, ούτε με το 808, που επίσης το είχα και που δυσκολεύεται σε μερικές καταστάσεις.

Το 1020 το βοηθά πολύ η μοναδική υψηλής ανάλυσης φωτο που τραβάει, με αποτέλεσμα να βγάζει μια εκπληκτική pureview 5άρα...

Θα ήθελα μια υπεύθυνη απάντηση απο τον paok για το αν έχει γίνει οποιαδήποτε επεξεργασία σε οποιαδήποτε φωτογραφία που έχει ανεβάσει απο το 930.

Γιώργο, ωραίο το κουνέλι :)

Απο το τελευταιο σχολιο σου καταλαβαινω οτι αδυνατεις να πιστεψεις οτι το Lumia 930 μπορει να βγαλει τοσο καλες φωτογραφιες....με η χωρις φλας. Η απαντηση ειναι ΟΧΙ...δεν εχει γινει επεξεργασια.

Κωστα οταν συμφωνω μαζι σου στο λεω, και το ξερεις πολυ καλα.

Οταν δεν συμφωνω παλι στο λεω οπως και τωρα. Καποτε το 1020 ηταν ο θεος για σενα και τωρα ειναι "κιτρινιλα" και κακη υλοποιηση.

Τωρα ο Θεος ειναι το 930 με "τις ανατριχιαστικες λεπτομερειες" και "την καλυτερη καμερα που εχεις πιασει ποτε".

Αποψη σου, αποψη μου. Δεν θελω να σκισεις και τα πτυχια σου...!

Σταματαω εδω δεν θελω και ουτε μπορω να σε πεισω σε κατι, ουτε εσυ εμενα.

Για μενα μονο και μονο τα οπτικα τους δεν εχουν καμια επαφη, ουτε ο σταθεροποιητης τους.

Αμεσα να βρω τον χρονο, βγαζω τις φωτο και φτιαχνω το συγκριτικο. Υποψιν οτι το 930 φοραει denim και το 1020 black.

Oσο για το ποσο αντικειμενικο θα ειναι το συγκριτικο μου, δεν νομιζω οτι χρειαζεται να το αναφερω καν...Πιστευω να το εχω αποδειξει.

Χτες στο βραδυ ολα στο auto γυρισα ΜΟΝΟ το iso στο 100. Η λαμπα στο δρομο ειναι κιτρινη...Εκτος αν θελω οφθαλμιατρο, δεν βλεπω κιτρινιλα στην φωτο παρα τον κιτρινο φωτισμο.!

16373146657_c6b87c0430_k.jpgWP_20150216_18_47_43_Pro by drizosg, on Flickr

Τόση εκκλησία που παίζει εδω μέσα θα νομίζει κάποιος πως μπήκε στη σελίδα του πατριαρχείου....:lol:

Πολυ καλή φωτογραφία Γιώργο.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Τόση εκκλησία που παίζει εδω μέσα θα νομίζει κάποιος πως μπήκε στη σελίδα του πατριαρχείου....:lol:

Πολυ καλή φωτογραφία Γιώργο.

:lol::lol: δεν εχεις και αδικο...ευλογησον.!

Σε ευχαριστω πολυ αλλα οπως ειπα δεν την θεωρω κατι φοβερο, αλλα ειναι καλη για αυτοματο. Υπο ρυθμισεις σαφως θα επαιρνα καλυτερο αποτελεσμα. :)

Eντος ολιγου Ερχεται μινι συγκριτικο 1020 vs 930.......

Επειδη πολλα ειπωθηκαν και θεωρω οτι μια εικονα = 1000 λεξεις, εφτιαξα ενα μικρο συγκριτικο μεταξυ του 930 και του 1020.

Προκαταβολικα ζητω συγγνωμη για το περιεχομενο των φωτογραφιων αλλα ειδικα σημερα ο χρονος μου ηταν πολυ περιορισμενος. Ετσι αρκεστηκα σε indoor low light με φλας και χωρις.

Τραβηχτηκαν ολες στο auto και με φλας (οι 2 χωρις φλας), να διαπιστωσουμε την κιτρινιλα του 1020 ( η μηπως την κοκκινιλα του 930??????).

Επειδη ενδεχεται να πεσουν οι κλασσικες ερωτησεις απαντω προκαταβολικα:

1) οχι δεν ειμαι κουλος, ξερω να φωτογραφιζω χρονια τωρα

2) οχι οι φακοι ειναι πεντακαθαροι καθαρισμενοι με πανακι μικροινων και στα 2 κινητα

3) το 1020 εχει cyan και το 930 denim

4) και στα 2 κινητα λειτουργησε η lumia camera

5) ναι υπο ρυθμισεις σαφως και στα 2 κινητα θα ειχαμε καλυτερο αποτελεσμα

6) στο 930 εβγαζα 2 την καθε φορα για να παρω μια καλη ενω στο 1020 ολες οι φωτο ειναι μονές

7) δεν υπηρχε περιθωριο χρονου για εξωτερικες, συντομα θα τις βγαλω

8) οχι το 930 το συγκεκριμενο δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα (διασταυρωμενο)

9) To αν ειμαι αντικειμενικος η οχι το ξερετε πολυ καλα. Επισης δεν "ριχνω" κανενα κινητο.

Κλασσικα δεν θα σχολιασω τιποτα πριν απο εσας.

Τα σχολια δικα σας.!

930

16382965018_5baeed9b30_k.jpg9301 by drizosg, on Flickr

1020

16384334999_fb2c433268_k.jpg10201 by drizosg, on Flickr

930

16569513592_680d6a17e5_k.jpg9302 by drizosg, on Flickr

1020

16570643285_ee3c887048_k.jpg10202 by drizosg, on Flickr

930 NO FLASH

16568964111_ece5288e21_k.jpg9303 by drizosg, on Flickr

1020 ΝΟ FLASH

16544620666_170fd9beeb_k.jpg10203 by drizosg, on Flickr

930 NO FLASH

16568963551_2054c657ec_k.jpg9304 by drizosg, on Flickr

1020 NO FLASH

16384332419_a9741b6619_k.jpg10204 by drizosg, on Flickr

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

930

16544617756_436d97a54e_k.jpg9305 by drizosg, on Flickr

1020

16383163210_0a39327018_k.jpg10205 by drizosg, on Flickr

930

16383161270_008e51aede_k.jpg9306 by drizosg, on Flickr

1020

16384691977_c2c9250209_k.jpg10206 by drizosg, on Flickr

Απο το τελευταιο σχολιο σου καταλαβαινω οτι αδυνατεις να πιστεψεις οτι το Lumia 930 μπορει να βγαλει τοσο καλες φωτογραφιες....με η χωρις φλας. Η απαντηση ειναι ΟΧΙ...δεν εχει γινει επεξεργασια.

Την ανέμενα αυτή σου την απάντηση.

Δεν είναι το θέμα να πιστέψω κάτι, έχω πάρει 2 φορές το 930, έχω τεστάρει, έχω βγάλει πολλές δοκιμαστικές και μη, τις έχω συζητήσει με φίλους, έχω και πολλά δείγματα.

Εκτός απο το οτι δεν τα λέω μόνο εγώ, έχω άποψη. Δεν είμαι απο αυτούς που μιλάνε για συσκευές χωρίς να τις έχω πάρει εγώ ο ίδιος και να τις έχω δοκιμάσει, νομίζω για όποιον διαβάζει εδώ είναι γνωστό. Το 930 δεν μπορεί να φτάσει το 1020, αυτό πιστεύω, και συμφωνώ με τα παιδιά που το αναφέρουν βλέποντας τα συγκριτικά σου, αλλά εγώ βλέπω τα δικά μου προτίστως.

Για το θέμα της επεξεργασίας, ευγενικά φερόμενος, δέχομαι την απάντησή σου.

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Γιώργο (demon), μπράβο για το συγκριτικό σου, οι φωτογραφίες μιλούν απο μόνες τους... και επιβεβαιώνουν κατά ένα μέρος τον ισχυρισμό μου ως ανωτέρω.

Θα σχολιάσω μόνο τα εξής χαρακτηριστικά, που θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν σοβαρά, για να βγάλουμε κάποιο αποτέλεσμα:

1) Ο υπολογιστής δεν φτιάχνεται με κομπρεσερ, μην το κάνεις, θα τον χαλάσεις.

2) Για το παρκε, δεν έχω να πω τπτ. Ή μάλλον έχω: Νάτη η κιτρινίλα!!!

3) ... Τι να πω... για την παντόφλα της δουλειάς;

4) Ωραία θήκη έχεις βρε θηρίο για το 1020... κι εγώ τέτοια θέλω.

5) (4+5 σετ) Πολύ δουλεύεις βλέπω, είσαι με τον φραπέ στο χέρι...

6) Εδώ πως κατάφερες να καταστρέψεις έτσι του 930; γιατί βγήκε έτσι; (την τυρόπιτα θέλω)

:)

Edited by keras

Δεν είναι το θέμα να πιστέψω κάτι, έχω πάρει 2 φορές το 930, έχω τεστάρει, έχω βγάλει πολλές δοκιμαστικές και μη, τις έχω συζητήσει με φίλους, έχω και πολλά δείγματα.

Εκτός απο το οτι δεν τα λέω μόνο εγώ, έχω άποψη. Δεν είμαι απο αυτούς που μιλάνε για συσκευές χωρίς να τις έχω πάρει εγώ ο ίδιος και να τις έχω δοκιμάσει, νομίζω για όποιον διαβάζει εδώ είναι γνωστό. Το 930 δεν μπορεί να φτάσει το 1020, αυτό πιστεύω, και συμφωνώ με τα παιδιά που το αναφέρουν βλέποντας τα συγκριτικά σου, αλλά εγώ βλέπω τα δικά μου προτίστως.

Γιώργο (demon), μπράβο για το συγκριτικό σου, οι φωτογραφίες μιλούν απο μόνες τους... και επιβεβαιώνουν κατά ένα μέρος τον ισχυρισμό μου ως ανωτέρω.

Θα σχολιάσω μόνο τα εξής χαρακτηριστικά, που θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν σοβαρά, για να βγάλουμε κάποιο αποτέλεσμα:

3) ...

6) Εδώ πως κατάφερες να καταστρέψεις έτσι του 930; γιατί βγήκε έτσι; (την τυρόπιτα θέλω)

Περιμενω να σχολιασεις το δικο μου συγκριτικο ...οπου κι εκει οι φωτογραφιες μιλανε απο μονες τους.

Βεβαια εσυ επελεξες να σχολιασεις το συγκριτικο που σε συμφερει.

Λοιπον για να μην δημιουργουνται εντυπωσεις

Δεν εχω να κανω κανενα σχολιο για τις φωτο του 930 για τον εξης λογο

Το ειπα απο την αρχη ...η Lumia Camera 5 της Microsoft ειναι για τα πανηγυρια.Οι αλγοριθμοι ειναι για σφαλιαρες...εξου και τα κακα αποτελεσματα του 930 εδω.

το δικο μου συγκριτικο εγινε με Lumia Cyan και την παλια καμερα της Νοκια...γι αυτο βλεπετε παπαδες!.

Αυτα για να βαζουμε τα πραματα στη θεση τους...συνεχιζουμε.

3) ... Τι να πω... για την παντόφλα της δουλειάς;

Καταρχας σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.

Στις παρατηρησεις σου:

1) ηθελε λαδια και τακακια

2) το παρκε και στα 2 κινητα δεν ειναι τελειο. Στο 1020 ειναι ομως σαφως ανωτερο και πιο κοντα στην πραγματικοτητα.

3) Εμεις δουλευουμε με παντοφλες και ξαπλωστρες (βλεπε google)

4) Στην πουλαω 90 ευρω

5) Τι να κανουμε εμεις οι φτωχοι με φραπεδακι εσυ καπιταλα με latte machiatto.! :p

6) Δεν εκανα κατι απλα πατησα το κλειστρο. Η αλλη που εβγαλα βγηκε χειροτερη. Προφανως κακη διαχειρηση exposure. Δεν ειναι τυροπιττα αλλα γαλακτομπουρεκο. :p

Καταρχας σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.

Στις παρατηρησεις σου:

1) ηθελε λαδια και τακακια

2) το παρκε και στα 2 κινητα δεν ειναι τελειο. Στο 1020 ειναι ομως σαφως ανωτερο και πιο κοντα στην πραγματικοτητα.

3) Εμεις δουλευουμε με παντοφλες και ξαπλωστρες (βλεπε google)

4) Στην πουλαω 90 ευρω

5) Τι να κανουμε εμεις οι φτωχοι με φραπεδακι εσυ καπιταλα με latte machiatto.! :p

6) Δεν εκανα κατι απλα πατησα το κλειστρο. Η αλλη που εβγαλα βγηκε χειροτερη. Προφανως κακη διαχειρηση exposure. Δεν ειναι τυροπιττα αλλα γαλακτομπουρεκο. :p

Λάθος κάνεις αγόρι μου για το 6)... Είναι κακή "ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ"!!!

Περιμενω να σχολιασεις το δικο μου συγκριτικο ...οπου κι εκει οι φωτογραφιες μιλανε απο μονες τους.

Το ειπα απο την αρχη ...η Lumia Camera 5 της Microsoft ειναι για τα πανηγυρια.Οι αλγοριθμοι ειναι για σφαλιαρες...εξου και τα κακα αποτελεσματα του 930 εδω.

το δικο μου συγκριτικο εγινε με Lumia Cyan και την παλια καμερα της Νοκια...γι αυτο βλεπετε παπαδες!.

Καταρχας ισως θα επρεπε εστω να σχολιασεις κατι για το συγκριτικο, πρωτα για τον κοπο μου και μετα γιατι η αποψη σου μετραει για μερικους. Καλο θα ηταν να μην λες για αλλους οτι σχολιαζουν οτι τους συμφερει μιας και εσυ κανεις το ιδιο αυτη τη στιγμη.!

Επισης να σε ενημερωσω οτι οταν ειχα το 930 ΕΙΧΑ ΠΑΝΩ ΤΗΝ CYAN και οχι την denim. Η καμερα του εξακολουθουσε να μην ειναι καλη. Και μαλιστα καποιος απο εδω μεσα μου ειπε "δοκιμασε την denim κανει φοβερα πραγματα". Το κινητο ομως δεν προλαβα να το δοκιμασω με denim μιας και το πουλησα αφου η καμερα του ηταν χειροτερη για μενα απο το Lg g2 που ειχα παραλληλα.

Και απο την αλλη για να καταλαβω...........Τι ακριβως προτεινεις??? Να μεινει ενας κατοχος του 930 στην cyan και να μην βαλει την denim? Εχεις καταλαβει τι χανει? 4k video, καλυτερη μπαταρια, καλυτερη διαχειρηση μνημης, λειτουργιες εξτρα της καμερας και αλλα τοσα χρησιμα πραγματα!!!

Δεν ειναι λογικο και το ξερεις.

Το συγκριτικό σου Κώστα το σχολίασα λέγοντας οτι προτιμώ το 1020.

Δεν "με συμφέρει" τίποτα, ούτε κάνω κόντρα. Απλά έχω επιλέξει το 1020 ως το καλύτερο και το ευχαριστιέμαι. ;)

Η Lumia camera 5 δεν είναι για τα πανηγύρια. Με αυτήν και το 930 έβγαλα πολύ καλές φωτο. Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να μην κάνει κάτι σωστά, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε.

Δεν με ενδιαφέρει αν το 930 με παλαιά έκδοση κάμερας κάνει "παπάδες". Ούτε είδα παπάδες. Αν θυμάσαι, που θυμάσαι γιατί εσύ τα έγραφες, και το G2 με Xcam έκανε "παπάδες". Αυτό δεν σημαίνει οτι μπορεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα.

Edited by keras

Με ρυθμίσεις manual θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα και το 930 αλλά και το 1020. Όπως και να έχει το να ακούμε σχόλια τύπου "έτσι σε συμφέρει" για φωτογραφίες είναι λίγο "κάπως" paok. Δε ξέρω τι προσωπικό συμφέρον έχει ο άλλος να αναδείξει το 1020, ή εσύ να αναδείξεις την κάθε συσκευή που παίρνεις στα χέρια σου. Επίσης δε χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα, χρειάζεται να μη ξεφεύγουμε σε ακρότητες και εκφράσεις όπως οι παραπάνω.

Εγώ βρε παιδιά γιατί νομίζω οτι είναι καλύτερη η denim για το 930 σε σχέση με την cyan είχα διαβάσει και στο wpcentral που υπήρχε μεγάλη διαφωνία για το πιά ειναι καλύτερη!

Εγώ για παράδειγμα πλεον με την denim δεν δυσκολεύομαι να βγάλω καλές φωτογραφίες οσο πρίν με την cyan.. Και έχω την εντύπωση οτι ειναι καλύτερες συνολικά η φωτογραφίες σε σχέση με πριν... Επίσης με την cyan είχε ένα θέμα η νοκια καμερα και στα σκοτεινά σημεία τα έκανε μοβ πλεον μου εχει τύχη μονο ελάχιστες φορές!

Όλες οι παρακάτω ειναι με denim με cyan θα δυσκολευόμουν αρκετά να βγάλω τέτοιες φωτογραφίες θες ο χρόνος εστίασης αλγόριθμοι δεν ξέρω και εγω τι απλα τα αποτελέσματα βλέπω και καταλαβένω οτι με denim τουλάχιστον για τα δικα μου γούστα ειναι καλύτερη η κάμερα!

WP_20150123_20_28_03_Raw

WP_20150205_22_02_44_Raw

WP_20150205_22_12_02_Raw

@asamoa1:

Πολύ καλές οι φωτο σου. Μπορεί να έχεις δίκιο για την Denim, δεν αμφιβάλλω καθόλου, διότι όπως γράφω παραπάνω εγώ ήμουν ευχαριστημένος. Μην παίρνεις τοις μετρητοίς ότι διαβάζεις εδώ, καλύτερα να αξιολογείς μόνος σου για να έχεις καλύτερη άποψη.

@Moralas:

Ο "άλλος" είμαι εγώ; Πιστεύεις οτι έχω κάποιο προσωπικό συμφέρον;

Όχι βρε keras ο "άλλος" το είπα γενικά, είμαι εγώ, εσύ οποιοσδήποτε. Και εγώ υπέρ του 1020 είμαι σε αυτή τη σύγκριση. Αυτό εννοώ ότι δε μπορώ να βρω προσωπικό συμφέρον σε κάτι που είναι το χόμπι μας. Αν φανατιζόμαστε όπως με τις ομάδες πχ (προσωπικά δεν) τότε κούνια που μας κούναγε. Την έχω πατήσει κάνα δύο φορές και μιλάω εκ πείρας.:lol:

Χαλαρώστε, πείτε την άποψή σας και κάντε τις επιλογές σας.

Paok επιμένω ότι η ελαιογραφία του 930, παρόλο που είναι πολύ καλύτερη πχ από την ελαιογραφία του φίλου με το g3 (Χωρίς παρεξήγηση και πάλι :) ) απέχει πολύ από το 1020, ακόμα και αν δεχτούμε ότι το ψεύτικο (άποψή μου) άσπρο που βγάζει είναι πραγματικό.

Καταρχας ισως θα επρεπε εστω να σχολιασεις κατι για το συγκριτικο, πρωτα για τον κοπο μου και μετα γιατι η αποψη σου μετραει για μερικους. Καλο θα ηταν να μην λες για αλλους οτι σχολιαζουν οτι τους συμφερει μιας και εσυ κανεις το ιδιο αυτη τη στιγμη.!

Επισης να σε ενημερωσω οτι οταν ειχα το 930 ΕΙΧΑ ΠΑΝΩ ΤΗΝ CYAN και οχι την denim. Η καμερα του εξακολουθουσε να μην ειναι καλη. Και μαλιστα καποιος απο εδω μεσα μου ειπε "δοκιμασε την denim κανει φοβερα πραγματα". Το κινητο ομως δεν προλαβα να το δοκιμασω με denim μιας και το πουλησα αφου η καμερα του ηταν χειροτερη για μενα απο το Lg g2 που ειχα παραλληλα.

Και απο την αλλη για να καταλαβω...........Τι ακριβως προτεινεις??? Να μεινει ενας κατοχος του 930 στην cyan και να μην βαλει την denim? Εχεις καταλαβει τι χανει? 4k video, καλυτερη μπαταρια, καλυτερη διαχειρηση μνημης, λειτουργιες εξτρα της καμερας και αλλα τοσα χρησιμα πραγματα!!!

Δεν ειναι λογικο και το ξερεις.

κι εγω εκανα αντιστοιχο κοπο αλλα δεν σχολιασες τιποτα...δε μιλησα για cyan kai Denim αλλα για Lumia camera 5.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι παίζει. Στο συγκριτικό του Paok προτιμώ το 930 και στου Demon του 1020.

Να έχει τόση διαφορά η διαφορετική εφαρμογή της κάμερας ,,που είναι άλλη στα δύο συγκριτικά;

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

κι εγω εκανα αντιστοιχο κοπο αλλα δεν σχολιασες τιποτα...δε μιλησα για cyan kai Denim αλλα για Lumia camera 5.

Σαφως και σχολιασα ισως εσυ δεν το προσεξες.

Οσο για την lumia camera 5 ειναι μερος του DENIM UPDATE.! Και εχεις μιλησει και για cyan και Denim αλλα οπως ξαναειπα και πιο πριν ειναι τελειως ακυρο ενας χρηστης του 930 να μην βαλει την denim και να χασει την αυξημενη ταχυτητα της καμερας, το rich capture το 4k video, το moment capture που μπορεις να βγαλεις 8αρες φωτο μεσα απο το video που εχεις τραβηξει κλπ κλπ κλπ...

Ασε που ολοι αναφερουν στα ξενα site οτι η denim εχει βελτιωμενους αλγοριθμους σε σχεση με την cyan, αλλα και ετσι να μην ειναι παλι την denim θα την βαλεις. Οποτε περι ορεξεως....

Το 930 ειναι μια καλη καμερα δεν ειναι ομως και ουτε προκειται ποτε να γινει 808 και 1020. Εσυ συγκρινες ανομοια πραγματα.

Σαφως και σχολιασα ισως εσυ δεν το προσεξες.

Οσο για την lumia camera 5 ειναι μερος του DENIM UPDATE.! Και εχεις μιλησει και για cyan και Denim αλλα οπως ξαναειπα και πιο πριν ειναι τελειως ακυρο ενας χρηστης του 930 να μην βαλει την denim και να χασει την αυξημενη ταχυτητα της καμερας, το rich capture το 4k video, το moment capture που μπορεις να βγαλεις 8αρες φωτο μεσα απο το video που εχεις τραβηξει κλπ κλπ κλπ...

Ασε που ολοι αναφερουν στα ξενα site οτι η denim εχει βελτιωμενους αλγοριθμους σε σχεση με την cyan, αλλα και ετσι να μην ειναι παλι την denim θα την βαλεις. Οποτε περι ορεξεως....

Το 930 ειναι μια καλη καμερα δεν ειναι ομως και ουτε προκειται ποτε να γινει 808 και 1020. Εσυ συγκρινες ανομοια πραγματα.

και μονο απο αυτα που γραφεις φαινεται οτι προτου καν ξεκινησεις το τεστ εισαι προκατειλημενος με το 930.

Κατι αντιστοιχο ειχες κανει με το lg g2 αν θυμαμαι καλα....η Lumia camera 5 εχει κακους αλγοριθμους λεμε...αλλαξε εφαρμογη βαλε την lumia classic, Oneshot.

Να το βρασω εγω το Xenon flash οταν μου βγαζει τον τοιχο κιτρινο...θα προτιμησω το 930 που τον βγαζει οπως ειναι ασπρο δηλαδη.

16527568216_833306e550_c.jpg

16551794601_d4bf8ca0e1_c.jpg

Το 930 ειναι μια καλη καμερα δεν ειναι ομως και ουτε προκειται ποτε να γινει 808 και 1020.

αυτη ειναι δικη σου αποψη...δεν παει να πει οτι ειναι και σωστη.Για μενα το 930 ειναι ανωτερο κατι που φαινεται αλλωστε ξεκαθαρα

και μονο απο αυτα που γραφεις φαινεται οτι προτου καν ξεκινησεις το τεστ εισαι προκατειλημενος με το 930.

Κατι αντιστοιχο ειχες κανει με το lg g2 αν θυμαμαι καλα....η Lumia camera 5 εχει κακους αλγοριθμους λεμε...αλλαξε εφαρμογη βαλε την lumia classic, Oneshot.

Να το βρασω εγω το Xenon flash οταν μου βγαζει τον τοιχο κιτρινο...θα προτιμησω το 930 που τον βγαζει οπως ειναι ασπρο δηλαδη.

16527568216_833306e550_c.jpg

16551794601_d4bf8ca0e1_c.jpg

Το 930 ειναι μια καλη καμερα δεν ειναι ομως και ουτε προκειται ποτε να γινει 808 και 1020.

αυτη ειναι δικη σου αποψη...δεν παει να πει οτι ειναι και σωστη.Για μενα το 930 ειναι ανωτερο κατι που φαινεται αλλωστε ξεκαθαρα

Αυτα που γραφω ειναι σε αντιθεση με σενα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΑ. Σε προκαλω να ρωτησεις οποιον θες σε ολο το myphone να σου πει αν ειμαι αντικειμενικος η προκατειλημενος.!

Οπως και ΟΥΔΕΠΟΤΕ εχω εκθειασει ΚΑΜΙΑ συσκευη σε αντιθεση παλι με σενα. Το οτι θα μιλαγες για προκαταληψεις εσυ σε μενα που οποια συσκευη παιρνεις τελευταια ειναι και η καλυτερη ε αυτο δεν το περιμενα...Με το g2 τι ειχα κανει για θυμησε μου...!?? Α ναι! ενα μια χαρα συγκριτικο με το 930 που εντελλει βγηκε καλυτερο το g2!!! (και φοραγε και cyan!!) Η μαλλον ασε θυμηθηκα εγω για σενα... Που ειχες πει επι λεξη οτι η καμερα του g2 ειναι καλυτερη απο του 1020?? :lol:

Θες να ψαξω σε ολο το φορουμ να βρω τα ποστ σου? Ασε μας ρε Κωστα δηλαδη ελεος πια....

Βρασε εσυ το xenon φλας (αν ειναι δυνατον να συζηταμε για xenon vs led) και κατσε να βαρας τοιχους με τα ledακια.

Και σαφως και ειναι δικη μου αποψη οτι το 930 δεν θα γινει ποτε 1020 και 808....το οτι δεν τη δεχεσαι εσυ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟ ΕΣΥ απο οτι φαινεται, δεν παει να πει οτι ειναι και λαθος.!

Δεν προκειται να ερθω αλλο σε αντιπαραθεση μαζι σου γιατι κουραστηκα...ουτε εχω να αποδειξω κατι αυτο που ειχα να πω το ειπα και το εδειξα.

Και για του λογου του αληθες θα ξαναφτιαξω νεο συγκριτικο με τις εφαρμογες που αναφερεις μηπως...και βγω λαθος!

Για αποφυγη παρεξηγησεων προς τα υπολοιπα μελη δεν εχω τιποτα με την καμερα του 930 ισα ισα...αξιολογη και μια χαρα καμερα ειναι.

Απλα δεν ειναι 1020.

Επειδη πολλα ειπωθηκαν και θεωρω οτι μια εικονα = 1000 λεξεις, εφτιαξα ενα μικρο συγκριτικο μεταξυ του 930 και του 1020.

Προκαταβολικα ζητω συγγνωμη για το περιεχομενο των φωτογραφιων αλλα ειδικα σημερα ο χρονος μου ηταν πολυ περιορισμενος. Ετσι αρκεστηκα σε indoor low light με φλας και χωρις.

Τραβηχτηκαν ολες στο auto και με φλας (οι 2 χωρις φλας), να διαπιστωσουμε την κιτρινιλα του 1020 ( η μηπως την κοκκινιλα του 930??????).

Επειδη ενδεχεται να πεσουν οι κλασσικες ερωτησεις απαντω προκαταβολικα:

1) οχι δεν ειμαι κουλος, ξερω να φωτογραφιζω χρονια τωρα

2) οχι οι φακοι ειναι πεντακαθαροι καθαρισμενοι με πανακι μικροινων και στα 2 κινητα

3) το 1020 εχει cyan και το 930 denim

4) και στα 2 κινητα λειτουργησε η lumia camera

5) ναι υπο ρυθμισεις σαφως και στα 2 κινητα θα ειχαμε καλυτερο αποτελεσμα

6) στο 930 εβγαζα 2 την καθε φορα για να παρω μια καλη ενω στο 1020 ολες οι φωτο ειναι μονές

7) δεν υπηρχε περιθωριο χρονου για εξωτερικες, συντομα θα τις βγαλω

8) οχι το 930 το συγκεκριμενο δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα (διασταυρωμενο)

9) To αν ειμαι αντικειμενικος η οχι το ξερετε πολυ καλα. Επισης δεν "ριχνω" κανενα κινητο.

Κλασσικα δεν θα σχολιασω τιποτα πριν απο εσας.

Τα σχολια δικα σας.!

Τα λόγια είναι περιττά! Υπάρχει χαοτική διαφορά..

Θα σταθώ απλά που κάποιοι ανέφεραν ότι με χειροκίνητες ρυθμίσεις θα υπήρχαν καλύτερα αποτελέσματα. Στο 3ο σετ το 930 είναι με iso 160 και το 1020 με iso 400! Ε δε νομίζω ότι το 930 θα είχε μεγάλη διαφορά με λίγο χαμηλότερο iso. Ήδη είναι αρκετά πιο χαμηλό και η ποιότητα είναι τραγική δίπλα στο 1020. Μάλιστα φαίνεται εδώ αυτό που ανέφερα ότι έχει θέμα με τις λάμπες το 930. Όπως επίσης στον καφέ βλέπουμε το 930 με iso 500 να έχει αρκετό θόρυβο με processing, ενώ το 1020 με iso 800 να έχει λιγότερο θόρυβο με πολύ περισσότερη λεπτομέρεια.

Μήπως με αυτόματες ρυθμίσεις έχει καλύτερο white balance το 1020? Μήπως να γινόταν κάποια δοκιμή?

https://farm8.staticflickr.com/7400/16527568216_833306e550_c.jpg

https://farm8.staticflickr.com/7294/16551794601_d4bf8ca0e1_c.jpg

Πέτυχε το άσπρο και απέτυχε σε όλα τα άλλα. Το μπλε στο ρολόι φαίνεται ότι είναι ψεύτικο. Αν είχαμε και κόκκινο θα ήταν επίσης εκτός. Επίσης μου κάνει εντύπωση που από άλλα δείγματα που βλέπουμε με το 1020 και με νεότερη έκδοση λειτουργικού έχουν πολύ λιγότερη κιτρινίλα έως καθόλου.

Για το 930 που ρωτάς συνέχεια πως γίνεται να βγάζει φωτεινότερες φωτογραφίες με τον μικρότερο φακό, έχω αναφέρει ήδη ότι αυτό γίνεται ψηφιακά. Πάρε μία του 1020 και με κάποιο πρόγραμμα ανέβασε την φωτεινότητα. Θα σου δώσει μεν πιο φωτεινή εικόνα, αλλά από την άλλη ποιοτικά θα χάσει και θα ξεθωριάσει όπως αυτό που βλέπουμε με το 930. Νομίζω οι περισσότεροι το έχουμε διακρίνει διαβάζοντας τα σχόλια.

Δεν έχω κανένα λόγο να θάψω κάποιο κινητό. Κρίνω σύμφωνα με τα συγκριτικά που βλέπω και κρίνω συγκεκριμένα τα συγκριτικά αυτά. Σαφώς αν είχα τις συσκευές θα είχα καλύτερη άποψη, αλλά θεωρώ ότι κάποια πράγματα κάνουν μπαμ βλέποντας συγκριτικά από διάφορα άτομα και όχι μόνο από έναν.

Αυτα που γραφω ειναι σε αντιθεση με σενα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΑ. Σε προκαλω να ρωτησεις οποιον θες σε ολο το myphone να σου πει αν ειμαι αντικειμενικος η προκατειλημενος.!

Οπως και ΟΥΔΕΠΟΤΕ εχω εκθειασει ΚΑΜΙΑ συσκευη σε αντιθεση παλι με σενα. Το οτι θα μιλαγες για προκαταληψεις εσυ σε μενα που οποια συσκευη παιρνεις τελευταια ειναι και η καλυτερη ε αυτο δεν το περιμενα...Με το g2 τι ειχα κανει για θυμησε μου...!?? Α ναι! ενα μια χαρα συγκριτικο με το 930 που εντελλει βγηκε καλυτερο το g2!!! (και φοραγε και cyan!!) Η μαλλον ασε θυμηθηκα εγω για σενα... Που ειχες πει επι λεξη οτι η καμερα του g2 ειναι καλυτερη απο του 1020?? :lol:

Θες να ψαξω σε ολο το φορουμ να βρω τα ποστ σου? Ασε μας ρε Κωστα δηλαδη ελεος πια....

Βρασε εσυ το xenon φλας (αν ειναι δυνατον να συζηταμε για xenon vs led) και κατσε να βαρας τοιχους με τα ledακια.

Και σαφως και ειναι δικη μου αποψη οτι το 930 δεν θα γινει ποτε 1020 και 808....το οτι δεν τη δεχεσαι εσυ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟ ΕΣΥ απο οτι φαινεται, δεν παει να πει οτι ειναι και λαθος.!

Δεν προκειται να ερθω αλλο σε αντιπαραθεση μαζι σου γιατι κουραστηκα...ουτε εχω να αποδειξω κατι αυτο που ειχα να πω το ειπα και το εδειξα.

Και για του λογου του αληθες θα ξαναφτιαξω νεο συγκριτικο με τις εφαρμογες που αναφερεις μηπως...και βγω λαθος!

Για αποφυγη παρεξηγησεων προς τα υπολοιπα μελη δεν εχω τιποτα με την καμερα του 930 ισα ισα...αξιολογη και μια χαρα καμερα ειναι.

Απλα δεν ειναι 1020.

Δε μπορω να καταλαβω γιατι εκνευριζεσαι...θελεις μηπως να σου θυμισω οτι ελεγες κιτρινο-πρασινες τις βραδινες του 1020 προτου το αγορασεις? ολα γραμμενα ειναι.

Δευτερον, συνεχιζεις να ψευδεσαι.εγω ειπα για το G2 οτι εχει καλυτερο wb και hdr απο το 1020...το οποιο δεν εχει καν.

Και τελος δεν εχεις καταλαβει κατι...δεν μιλαμε για Xenon vs led.Μιλαμε για το xenon του 1020 .Δε τις βλεπεις τισ φωτο που ανεβασα?

τι ειναι δηλαδη? δεν ειναι κιτρινες? δε κερδιζει το 930 ?

Συνεχιζεις να λες οτι το 1020 δε φτανεται...ποιον προασπαθεις να πεισεις? εμενα η τον εαυτο σου?

----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τα λόγια είναι περιττά! Υπάρχει χαοτική διαφορά..

Θα σταθώ απλά που κάποιοι ανέφεραν ότι με χειροκίνητες ρυθμίσεις θα υπήρχαν καλύτερα αποτελέσματα. Στο 3ο σετ το 930 είναι με iso 160 και το 1020 με iso 400! Ε δε νομίζω ότι το 930 θα είχε μεγάλη διαφορά με λίγο χαμηλότερο iso. Ήδη είναι αρκετά πιο χαμηλό και η ποιότητα είναι τραγική δίπλα στο 1020. Μάλιστα φαίνεται εδώ αυτό που ανέφερα ότι έχει θέμα με τις λάμπες το 930. Όπως επίσης στον καφέ βλέπουμε το 930 με iso 500 να έχει αρκετό θόρυβο με processing, ενώ το 1020 με iso 800 να έχει λιγότερο θόρυβο με πολύ περισσότερη λεπτομέρεια.

Μήπως με αυτόματες ρυθμίσεις έχει καλύτερο white balance το 1020? Μήπως να γινόταν κάποια δοκιμή?

Πέτυχε το άσπρο και απέτυχε σε όλα τα άλλα. Το μπλε στο ρολόι φαίνεται ότι είναι ψεύτικο. Αν είχαμε και κόκκινο θα ήταν επίσης εκτός. Επίσης μου κάνει εντύπωση που από άλλα δείγματα που βλέπουμε με το 1020 και με νεότερη έκδοση λειτουργικού έχουν πολύ λιγότερη κιτρινίλα έως καθόλου.

Για το 930 που ρωτάς συνέχεια πως γίνεται να βγάζει φωτεινότερες φωτογραφίες με τον μικρότερο φακό, έχω αναφέρει ήδη ότι αυτό γίνεται ψηφιακά. Πάρε μία του 1020 και με κάποιο πρόγραμμα ανέβασε την φωτεινότητα. Θα σου δώσει μεν πιο φωτεινή εικόνα, αλλά από την άλλη ποιοτικά θα χάσει και θα ξεθωριάσει όπως αυτό που βλέπουμε με το 930. Νομίζω οι περισσότεροι το έχουμε διακρίνει διαβάζοντας τα σχόλια.

Δεν έχω κανένα λόγο να θάψω κάποιο κινητό. Κρίνω σύμφωνα με τα συγκριτικά που βλέπω και κρίνω συγκεκριμένα τα συγκριτικά αυτά. Σαφώς αν είχα τις συσκευές θα είχα καλύτερη άποψη, αλλά θεωρώ ότι κάποια πράγματα κάνουν μπαμ βλέποντας συγκριτικά από διάφορα άτομα και όχι μόνο από έναν.

@navi55

δεν εισαι σε θεση να γνωριζεις τα χρωματα γιατι δεν ξερεις τη σκηνη.Εγω ομως την ξερω.Που ξερεις πως ηταν το μπλε και λες οτι ειναι ψευτικο?Εγω που ημουν παρων σε πληροφορω οτι στο 930 το μωβ στις καρεκλες και το λαχανι στον παγκο ειναι 100% οπως τα αληθινα.

Στο 1020 ειναι για σφαλιαρες.Επισης διακρινω μια προσπαθεις απο μερους σου να σωσεις το 1020 υποβαθμιζοντας τις αδυναμιες του.

Δεν εχεις πει τιποτα για το yellow tint του 1020? δεν συμβαινει σε 1 αλλα σε ολες τις φωτο...τυχαιο ειναι?

Πως το 930 τισ βγαζει φυσιολογικες?

Τελος που ξερεις οτι ανεβαζει ψηφιακα το 930 τη φωτεινοτητα...μπορεις να το αποδειξεις? μη δημιουργουμε εντυπωσεις.Κι εγω σου λεω οτι εχει πιο ευαισθητο σενσορα.

Επισης εκατσες και σχολιασες το σετ του daemon το οποιο δεν το θεωρω δικαιο γαι το 930 λογω Lumia Camera 5.

Περιμενω σχολια και στο δικο μου.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...