Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Κατά την προσωπική μου άποψη:

- Η καλύτερη φωτογραφική μηχανή - κινητό αυτή τη στιγμή είναι το iPhone 5S. Πριν αρχίσουν οι κατηγορίες να εξηγήσω. Κατά την άποψή μου η συγκεκριμένη συσκευή διαθέτει την καλύτερη out of the box εμπειρία. Το λεγόμενο, θα την πάρει ο απλός χρήστης που δεν γνωρίζει τίποτα απολύτος και θα βγάλει την καλύτερη φωτογραφία. Για τους περισσότερο εξειδηκευμένους υπάρχουν πάντα οι κατάλληλες εφαρμογές που θα του επιτρέψουν τον πειραματισμό.

- Σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Από την εμπειρία μου με τα κινητά άλλων εταιριών (και λόγο της δουλειάς μου τα έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν όλα), θα έλεγα πως προσπαθούν αλλά δεν τα καταφέρνουν στο συνολικό επίπεδο. Θα μου πεις ναι, δηλαδή το καινούριο Lumia δεν έχει καλύτερη φωτογραφική; Θα σου απαντήσω πως βεβαίως και έχει. Αυτό που δεν έχει είναι η απλότητα χρήσης. Και σε κάθε περίπτωση η συνολική εμπειρία δεν είναι συγκρίσιμη. Δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα Windows Mobile με ένα iOS mobile. Για Samsung δεν θα αναφερθώ κάν, χαθήκαν στη μετάφραση... επιλογές επιλογές και νόημα κανένα.

Σε κάθε περίπτωση περί φωτογραφίας. Η καλύτερη φωτογραφική είναι αυτή που σου βγάζει τις περισσότερες φωτογραφίες οποιουδήποτε μεγέθους και ποιότητας.

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

- Η καλύτερη φωτογραφική μηχανή - κινητό αυτή τη στιγμή είναι το iPhone 5S. Πριν αρχίσουν οι κατηγορίες να εξηγήσω. Κατά την άποψή μου η συγκεκριμένη συσκευή διαθέτει την καλύτερη out of the box εμπειρία. Το λεγόμενο, θα την πάρει ο απλός χρήστης που δεν γνωρίζει τίποτα απολύτος και θα βγάλει την καλύτερη φωτογραφία. Για τους περισσότερο εξειδηκευμένους υπάρχουν πάντα οι κατάλληλες εφαρμογές που θα του επιτρέψουν τον πειραματισμό.

- Σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Από την εμπειρία μου με τα κινητά άλλων εταιριών (και λόγο της δουλειάς μου τα έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν όλα), θα έλεγα πως προσπαθούν αλλά δεν τα καταφέρνουν στο συνολικό επίπεδο. Θα μου πεις ναι, δηλαδή το καινούριο Lumia δεν έχει καλύτερη φωτογραφική; Θα σου απαντήσω πως βεβαίως και έχει. Αυτό που δεν έχει είναι η απλότητα χρήσης. Και σε κάθε περίπτωση η συνολική εμπειρία δεν είναι συγκρίσιμη. Δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα Windows Mobile με ένα iOS mobile. Για Samsung δεν θα αναφερθώ κάν, χαθήκαν στη μετάφραση... επιλογές επιλογές και νόημα κανένα.

Σε κάθε περίπτωση περί φωτογραφίας. Η καλύτερη φωτογραφική είναι αυτή που σου βγάζει τις περισσότερες φωτογραφίες οποιουδήποτε μεγέθους και ποιότητας.

στα θεματα των διαφορων συσκευων ολοι συγκρινουν φωτο που βγαζουν στο αυτοματο η με κανενα hdr η night mode. εκει θα δεις οτι οι φωτο απο το 1020 η το 808 αρχικα και μετα με το s4 η το lg g2 η το note 3 ειναι καλυτερες απο του 5s.

(ολες οι συσκευεες αυτες βγαζουν φωτο με το πατημα ενος κουμπιου στο αυτοματο χωρις να πειραξεις κατι , δεν θελουν κατι ειδικο)

Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι για κάποιον να επιλέξει μια λειτουργία από το μενού όταν εμφανίζεται όπως στο S4 και παράλληλα σου εξηγεί το κάνει κάθε μία μόλις την επιλέξεις.

http://img18.imageshack.us/img18/7431/ude0.png

Για βγάλε μια φώτο με το i5s και μετά κάνε crop να πάρεις το κομμάτι που σ ενδιαφέρει και θα καταλάβεις γιατί δεν είναι καλύτερη.

Τα smartphones δεν έχουν optical zoom. Οτιδήποτε φωτογραφισεις και βρίσκεται πάνω από 5 μέτρα μακριά, χρειάζεται crop για να φαίνεται. Αν η ευκρίνεια της κάμερας δεν είναι αρκετή θα πάρεις ένα άχρηστο και θαμπο κομμάτι γεμάτο θόρυβο.

Εκεί είναι που ξεχωριζουν οι pureview και μετά οι Samsung που έχει το καλύτερο processing.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Γιατί δεν βρίσκεστε 3-4 άτομα με διαφορετικά κινητά, να τα βάλετε δίπλα δίπλα και να βγάλετε την ίδια στιγμή την ίδια φωτογραφία?

Μία στο αυτόματο και μία σε κάποιο έτοιμο πρόγραμμα.

Μετά περαστέ τες στον υπολογιστή, κάντε 100% crop δυο κομμάτια (κέντρο και άκρη), ενώστε τες δίπλα δίπλα και ανεβάστε την στο φόρουμ.

Τώρα συγκρίνετε διαφορετικά κινητά, με διαφορετικές παραμέτρους, σε διαφορετικά τοπία!

Βάλτε και στα 2 μέτρα ένα βιβλίο να δούμε από ποιο κινητό διαβάζεις καλύτερα τα γράμματα.

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Άτοπο σε βρίσκω φίλε μου σε ένα θέμα που λέει ξεκάθαρα "Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες;". Δε μας ενδιαφέρει με ποιό κινητό ο χρήστης βγάζει πιο εύκολα φωτογραφίες. Που και έτσι να είναι όπως σου απάντησαν πιο πάνω όλα με ένα κλικ βγάζουν. Σε όσα μάλιστα έχουν hardware κουμπί κάμερας δε χρειάζεται καν να ψάχνεις το εικονίδιο της εφαρμογής της κάμερας, μη σου πω ότι το ρυθμίζεις με το που το πατήσεις να βγάζει φωτογραφία. Άρα λοιπόν με ένα κλίκ βγάζεις φωτογραφία και πολύ καλύτερη του iphone, άρα δεν ισχύει αυτό που λες.

Φιλε μου στην αρχη το πηγαινες καλα, μετα το χαλασες ομως. Και δεν προκειται να σε κατηγορησω απλα κουβεντα κανουμε.

Ακου που συμφωνω μαζι σου και που διαφωνω. Το iphone 5s (και το 5) εχουν οντως την πιο απλη εμπειρια χρησης απο τον ανταγωνισμο. Οντως βγαζεις και βιντεο και φωτογραφια πιο γρηγορα και απλα απο τα υπολοιπα κινητα, (νεταρισμα+focus) και αυτο γιατι το software του επιλεγει τις καταλληλες ρυθμισεις την καταλληλη στιγμη. Αυτο ειναι πολυ καλο και το ιδιο ισχυει και στο video recording αλλα και στις φωτο.

Αυτο σημαινει για τον απλο χρηστη οπως ειπες λιγοτερη προσπαθεια να βγαλει μια καλη φωτο.

Οι φωτογραφιες που βγαζει το 5s αλλα και το 5 ειναι καλες σε οποιεσδηποτε συνθηκες ΑΛΛΑ ειναι υποδιεστερες απο τον ανταγωνισμο, και δεν μιλαω για lumia 1020 808 κτλ.

Ειναι αρκετα πιο πισω απο ενα galaxy s4-g2-925 και αν θες εχω και δειγματα να σου δειξω και απο τα 2 τηλεφωνα ιδιες φωτογραφιες στο ιδιο σημειο. Αυτο ισχυει και σε ημερησιες και σε νυχτερινες.

Οσο για τις επιλογες που αναφερεις θεωρω εισαι λαθος για τον εξης λογο. Συνηθως τραβας την μερα με το auto και την νυχτα με το night mode. Τοσο απλα. Τα υπολοιπα ειναι panorama αν θες κατι παραπανω και τα mode που παρεθεσε πιο πριν ο te_salat.(τα οποια υπαρχουν εν μερει και στο i5s).

Το να εχεις επιλογες δεν ειναι κακο, το να μην εχεις ειναι. αν θες τις χρησιμοποιεις αν θες οχι. Το θεμα ειναι να βγαζει καλες φωτο στο auto και στο night Και πιστεψε με και στα 2 τα καταφερνει ΑΨΟΓΑ. (οσο επιτρεπει η τεχνολογια του και ο φακος του).

Αν καποιος μου ζητησει κατι πολυ απλο χωρις πολλες ρυθμισεις να βγαζει μετριες-καλες φωτογραφιες, θα του προτεινω το i5s. Αν καποιος μου πει οτι θελει κατι παραπανω θα τον παω σε αλλες επιλογες.

Ο καθε κοσμος εχει τα + και τα - του. Οπως καταλαβαινεις συμφωνω μαζι σου στα περισσοτερα οχι σε ολα.

Φιλικα

Γιωργος

Γιατί δεν βρίσκεστε 3-4 άτομα με διαφορετικά κινητά, να τα βάλετε δίπλα δίπλα και να βγάλετε την ίδια στιγμή την ίδια φωτογραφία?

Μία στο αυτόματο και μία σε κάποιο έτοιμο πρόγραμμα.

Μετά περαστέ τες στον υπολογιστή, κάντε 100% crop δυο κομμάτια (κέντρο και άκρη), ενώστε τες δίπλα δίπλα και ανεβάστε την στο φόρουμ.

Τώρα συγκρίνετε διαφορετικά κινητά, με διαφορετικές παραμέτρους, σε διαφορετικά τοπία!

Βάλτε και στα 2 μέτρα ένα βιβλίο να δούμε από ποιο κινητό διαβάζεις καλύτερα τα γράμματα.

Στο θέμα ποιότητα φωτογραφίας αυτού του είδους τέστ είναι χρήσιμα και υπάρχουν δεκάδες διαθέσιμα στο ίντερνετ να δεις τις διαφορές και τα προτερήματα της κάθε συσκευής.

Στο θέμα όμως ποιότητα φωτογραφικής μηχανής είναι και πολλά άλλα που δεν είναι πάντα τόσο εμφανή. Για παράδειγμα το πόσο εύκολο και γρήγορο είναι να ανοίξεις την φωτογραφική μηχανή της συσκευής. Πόσες ρυθμίσεις πρέπει να κάνεις πριν βγάλεις μια "καλή" φωτογραφία (κοινώς το interface - UI), επίσης μετά πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και το θέμα των fps, καθώς και του πόσο γρήγορα κάνει η συσκευή focus στο αντικείμενο.

Τέλος και ίσως το ποιό σημαντικό, η αισθητική της φωτογραφίας. Κάθε φωτογραφική μηχανή διαθέτει κάποιο επεξεργαστή (όχι απαραίτητα hardware) σε αυτή την περίπτωση, και με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει δίνει κάποιες τιμές αυτόματα (για παράδειγμα ισορροπία λευκού, αντιθέσεις, χρώματα, κτλ.).

Με βάση όλα τα παραπάνω θεωρώ πως το iPhone έχει μια πολύ δική του νοοτροπία και αισθητική (βλ. Lomography, iPhoneography, κτλ), και στηρίζω το γεγονός πως είναι καλύτερη η συσκευή ως φωτογραφική μηχανή σαν σύνολο.

Ωραία τα λέτε αλλα στους τελευταίους 3 διαγωνισμούς φωτογραφίας, τους 2 iphone τους έχουν κερδίσει και έναν το nokia 808, αναγνωρίζοντας πως δεν έχει το 5s την καλύτερη κάμερα στις υποδιεστερες κατηγορίες..(cropping,xenon κλπ), αλλα για μένα ειναι η καλύτερη all around camera

Δειτε λιγο dxomark mobile για να εχετε μια πιο ολοκληρωμενη αποψη για τα θετικα και τα αρνητικα καθε συσκευης αλλα και την αποδοση τους. Επισης ποτε δεν καταλαβα γιατι πρεπει η καλυτερη καμερα να θεωρειτε αυτη που εχει το καλυτερο crop 100% κτλ. Τα χρωματα , το white balance, η σωστη εκθεση κτλ παιζουν το κυριαρχο ρολο. Το sharpness το αυξανεις λιγακι αμα θελεις με προγραμματα. Η διαφορα τους βλεπωντας την συνολικη εικονα ( αυτη δηλαδη που θα κρατησεις) ειναι απειροελαχιστες.

Ακομα θυμαμαι πως δεν μπορουσα με το s4 να τραβηξω μια συγκεκριμενη φωτογραφια στο αυτοματο, οπου υπηρχαν προσωπα μπροστα απο παραθυρο οπου εμπαινε εμμεσα φως ηλιου. Ενω σημαδευα τα προσωπα ωστε να κανει focus, metering κτλ, ουτε μια φορα δεν καταφερα να κανω σωστη εκθεση. Μπορει να εφταιγα και εγω συμφωνω. Ελα ντε ομως που με το iphone με την μια εβγαλα την φωτογραφια που ηθελα .

Edited by Syngi

Λέμε πολλά και χωρίς ουσία. Η πράξη είναι που μετράει.

Πολλοί εκφερουν απόψεις χωρίς να έχουν καν δοκιμάσει ποτέ άλλη συσκευή εφάμιλλη με iphone.

Οχι κύριοι όσο και αν προσπαθείτε δεν πειθετε κανένα. Πλέον όλες οι κορυφαίες συσκευές έχουν άμεση και γρήγορη πρόσβαση στην κάμερα. Είχα iphone και γνωρίζω. Δεν ισχύουν αυτά σήμερα. Είναι απόψεις που ίσχυαν το 2010-11.

Ναι μεν το iphone δεν θα σου δώσει κακές φώτο αλλά στην παρούσα φάση η κάμερα του i5s έχει μείνει πίσω.

Ποιός είπε οτι χρειάζονται ειδικές ρυθμίσεις για να πάρεις μια καλή φώτο όταν οι συνθήκες είναι νορμάλ? Όπως και στο iphone χρησιμοποιώ focus με το δάχτυλο για καλύτερο αποτέλεσμα και HDR οταν χρειάζεται.

Αν ο φωτισμός είναι μέτριος και πάλι δεν θα κάνω τίποτα. Οπως είμαι στο auto θα πατήσω γιατί υπάρχει μόνιμη προεπιλογή για αυτόματη ανίχνευση χαμηλού φωτισμού.

Αν τώρα θέλω κατι παραπάνω, όπως πχ να πάρω την καλύτερη πόζα όταν φωτογραφίζω ένα παιδάκι που κουνιέται, έχω επιλογή. Το ίδιο όταν φωτογραφίζω κάποιον που τρέχει.

Το πρόβλημα είναι όταν δεν έχεις τέτοιες επιλογές. Μόνο από τύχη θα πάρεις καλη φώτο.

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Λέμε πολλά και χωρίς ουσία. Η πράξη είναι που μετράει.

Πολλοί εκφερουν απόψεις χωρίς να έχουν καν δοκιμάσει ποτέ άλλη συσκευή εφάμιλλη με iphone.

Οχι κύριοι όσο και αν προσπαθείτε δεν πειθετε κανένα. Πλέον όλες οι κορυφαίες συσκευές έχουν άμεση και γρήγορη πρόσβαση στην κάμερα. Είχα iphone και γνωρίζω. Δεν ισχύουν αυτά σήμερα. Είναι απόψεις που ίσχυαν το 2010-11.

Ναι μεν το iphone δεν θα σου δώσει κακές φώτο αλλά στην παρούσα φάση η κάμερα του i5s έχει μείνει πίσω.

Ποιός είπε οτι χρειάζονται ειδικές ρυθμίσεις για να πάρεις μια καλή φώτο όταν οι συνθήκες είναι νορμάλ? Όπως και στο iphone χρησιμοποιώ focus με το δάχτυλο για καλύτερο αποτέλεσμα και HDR οταν χρειάζεται.

Αν ο φωτισμός είναι μέτριος και πάλι δεν θα κάνω τίποτα. Οπως είμαι στο auto θα πατήσω γιατί υπάρχει μόνιμη προεπιλογή για αυτόματη ανίχνευση χαμηλού φωτισμού.

Αν τώρα θέλω και παραπάνω, όπως πχ να πάρω την καλύτερη πόζα όταν φωτογραφίζω ένα παιδάκι που κουνιέται, έχω επιλογή. Το ίδιο όταν φωτογραφίζω κάποιον που τρέχει.

Το πρόβλημα είναι όταν δεν έχεις τέτοιες επιλογές. Μόνο από τύχη θα πάρεις καλη φώτο.

+1000

Συν της αλλης μου φενεται οτι το ποστ μου περασε και δεν ακουμπησε μιας και πιστευω οτι ημουν απολυτα αντικειμενικος και δυστυχως δεν μπορω να συνεχισω την κουβεντα οταν ακουω περι συγκριτικων απο το ιντερνετ και dxmark και οταν οι συνομιλητες μου ειναι απολυτοι και καθετοι στην αποψη τους.

Τα ματια μας ειναι ο νο1 κριτης και οι φωτογραφιες διπλα διπλα οπως ειπα πριν. Σε ολα τα υπολοιπα απλα δεν εχω εμπιστοσυνη και μαλιστα την πατησα και προσφατα επειδη ακουσα συγκριτικο μεσω ιντερνετ το οποιο προωθουσε συγκεκριμενα κινητα.

Ισα ισα που τα συγκριτικα στο ιντερνετ δεν κολακευουν καθολου το iphone. Το θεμα ειναι οτι το ειχα, και το συγκρινα δεν χρειαστηκε κανεις να μου πει αν ειναι καλυτερο η χειροτερο. Αν δεν τα εχεις τα κινητα στα χερια σου να τα λιωσεις στις συγκρισεις δυστυχως δεν μπορεις να εχεις σωστη αποψη. Δεν απαιτω φυσικα κανεις να συμφωνησει μαζι μου ισα ισα ο καθενας εχει την αποψη του στο θεμα. Απλα καλο ειναι να μιλαμε με χειροπιαστα επιχειρηματα.

Edited by demon2411

Επειδή σας πιάνει λόξα με το iphone, και η φωτογραφία ειναι κάτι πολύ πιο ατμοσφαιρικό απο τις παραμέτρους που θέλουμε να αναδεικνύουμε ώστε να δικαιολογουμε την ανωτερότητα του ενός κινητού έναντι του αλλου, τραβώντας ανούσια λάμπες τριαντάφυλλα και πισίνες, θα πω και το εννοω οτι το nokia lumia 1020(το 808 δεν το ζω δει σε live δράση) ειναι το κινητό που βγάζει μακράν τις καλύτερες φωτογραφίες και καθίστε να βγάλετε ξύγκι απο τη μύγα...Υ.Σ. Κάτι τέτοια συγκριτικά όπως το κάτω ειναι απλά γελοία

http://m.blog.laptopmag.com/iphone-5s-vs-lumia-1020-camera

Edited by dgeorge4

Επειδή σας πιάνει λόξα με το iphone, και η φωτογραφία ειναι κάτι πολύ πιο ατμοσφαιρικό απο τις παραμέτρους που θέλουμε να αναδεικνύουμε ώστε να δικαιολογουμε την ανωτερότητα του ενός κινητού έναντι του αλλου, τραβώντας ανούσια λάμπες τριαντάφυλλα και πισίνες, θα πω και το εννοω οτι το nokia lumia 1020(το 808 δεν το ζω δει σε live δράση) ειναι το κινητό που βγάζει μακράν τις καλύτερες φωτογραφίες και καθίστε να βγάλετε ξύγκι απο τη μύγα...Υ.Σ. Κάτι τέτοια συγκριτικά όπως το κάτω ειναι απλά γελοία

http://m.blog.laptopmag.com/iphone-5s-vs-lumia-1020-camera

Φιλε με μπερδεψες...πρωτα ελεγες οτι το 5s εχει την καλυτερη all around camera.

Τωρα λες οτι το lumia 1020 βγαζει τις καλυτερες φωτο ? ποια ειναι η θεση σου τελικα?

All around εννοώ χρηστικότητα για μένα δηλ. φωτό απο θέση standby, σύνδεση κάμερας λειτουργικού και social networks

All around εννοώ χρηστικότητα για μένα δηλ. φωτό απο θέση standby, σύνδεση κάμερας λειτουργικού και social networks

Και ποιος σου είπε ότι οι android ναυαρχίδες δεν τα κάνουν όλα αυτά και μάλιστα καλύτερα.

Νομίζω δεν υπάρχει νόημα να συζητάμε όταν πολλοί εκφράζουν απόψεις που στηρίζονται σε οτι διαβάζουν από εδώ και απο κει.

Οι τελευταίες φώτο απο iphone που έχω κρατήσει είναι από το i4s.

Καμία σχέση με την 8 άρα του S3 και του Note 1. Πολύ υποδεεστερες σε όλους τους τομείς.

Φέτος ήμουν αποφασισμενος για δικούς μου λόγους να αγοράσω το i5s. Η κάμερα του ήταν αυτό που μ έκανε να αλλάξω γνώμη.

Όπως ακριβώς το πες, ο καθένας παίρνει κινητό για δικούς του λόγους που δύσκολα αποτυπώνονται ατο γραπτό λόγο, στις φωτό κοιτάω δυο πράγματα, το backlight διότι έχουμε full ήλιο και δε θέλω να χάνονται κτίρια, ουρανοί και παραλίες στην κιτρινιλα και το night mode χωρίς flash που στο 5s με καλύπτουν απόλυτα..είχα το Optimus G που με απογοήτευσε οικτρά στους 2 τομείς αυτούς, ενώ αποτελεί φοβερή υλοποίηση λογισμικού, και επιπροσθέτως αποδείχτηκε οτι οι 4,7 ίντσες δε με βόλευαν σε καθημερινές καταστάσεις και γύρισα χωρίς κανένα ενδοιασμό στις 4... Edited by dgeorge4

Ωραία τα λέτε αλλα στους τελευταίους 3 διαγωνισμούς φωτογραφίας, τους 2 iphone τους έχουν κερδίσει και έναν το nokia 808, αναγνωρίζοντας πως δεν έχει το 5s την καλύτερη κάμερα στις υποδιεστερες κατηγορίες..(cropping,xenon κλπ), αλλα για μένα ειναι η καλύτερη all around camera

Και τον επόμενο διαγωνισμό μπορεί να τον κερδίσει κάποιος με galaxy s1, πάει να πει ότι αυτό έχει την καλύτερη κάμερα ή ότι ο χειριστής του είχε τρομερή έμπνευση και ιδανικές συνθήκες? Μάλλον το 2.

Όπως ακριβώς το πες, ο καθένας παίρνει κινητό για δικούς του λόγους που δύσκολα αποτυπώνονται ατο γραπτό λόγο, στις φωτό κοιτάω δυο πράγματα, το backlight διότι έχουμε full ήλιο και δε θέλω να χάνονται κτίρια, ουρανοί και παραλίες στην κιτρινιλα και το night mode χωρίς flash που στο 5s με καλύπτουν απόλυτα..είχα το Optimus G που με απογοήτευσε οικτρά στους 2 τομείς αυτούς, ενώ αποτελεί φοβερή υλοποίηση λογισμικού, και επιπροσθέτως αποδείχτηκε οτι οι 4,7 ίντσες δε με βόλευαν σε καθημερινές καταστάσεις και γύρισα χωρίς κανένα ενδοιασμό στις 4...

Και συμφωνώ και διαφωνώ σε κάποια, αλλά δεν είναι το θέμα αυτό. Εδώ ρε παίδες "μελετάμε" ποιό κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες. Όχι αν και πόσο έυκολα τις βγάζει ή οτιδήποτε άλλο. Όλα με ένα κλίκ βγάζουν.. Απλά πράγματα, βγάζουμε δύο φωτογραφίες από δύο κινητά και βλέπουμε ποιά είναι καλύτερη και πιο ποιοτική.

Όπως ακριβώς το πες, ο καθένας παίρνει κινητό για δικούς του λόγους που δύσκολα αποτυπώνονται ατο γραπτό λόγο, στις φωτό κοιτάω δυο πράγματα, το backlight διότι έχουμε full ήλιο και δε θέλω να χάνονται κτίρια, ουρανοί και παραλίες στην κιτρινιλα και το night mode χωρίς flash που στο 5s με καλύπτουν απόλυτα..είχα το Optimus G που με απογοήτευσε οικτρά στους 2 τομείς αυτούς, ενώ αποτελεί φοβερή υλοποίηση λογισμικού, και επιπροσθέτως αποδείχτηκε οτι οι 4,7 ίντσες δε με βόλευαν σε καθημερινές καταστάσεις και γύρισα χωρίς κανένα ενδοιασμό στις 4...

ειμαι πολυ περιεργος να δω αυτο το night mode toy iPhone 5s.Για ανεβασε καμια νυχτερινη να δουμε τι ψαρια πιανει και η Apple.

γιατι απο το μοναδικο κινητο που δεν ειδα φωτογραφια εδω μεσα...σε 55 σελιδες thread...ειναι απο το iPhone.Απο ολλα τ'αλλα ειδα.

Είδες όμως; έχεις στο μυαλό σου μια συσκευή που χρησιμοποιησες η οποία ούτε καλό αισθητήρα διεθεται ούτε το καλύτερο camera software. Βγάζεις λοιπόν λανθασμένα συμπεράσματα νομίζοντας οτι ολα είναι το ίδιο.

Εγώ όταν σκέφτηκα να αγοράσω το i5s έψαξα και διάβασα όλα τα φώτο review. Κατέβασα τα δείγματα των reviews στο macbook μου και συγκρινα μόνος μου.

Διαπίστωσα εύκολα ότι υστερεί πολυ σε σχέση με την συσκευή που εχω, σε ημερήσιες φώτο. Σε χαμηλό φωτισμό επίσης εκτός αν απενεργοποιησω τον αυτοματο εντοπισμό νύχτας που διαθέτουν τα S4. Μόνο το φλας του 5s με εντυπωσίασε, οχι για την δύναμη του, αλλά για την πατέντα με το δεύτερο χρωματιστό led που αποτρέπει την παραμόρφωση των χρωμάτων, τα υπερφωτισμενα πρόσωπα και τα κόκκινα μάτια.

Στο video recording είναι ισοδύναμα. Ίσως να έβαζα ενα βαθμό παραπάνω στο iphone αλλά τον χάνει λογο της μη στερεοφωνικης εγγραφής.

Και επειδή το ανελυσα αφου με ενδιέφερε, πιστεύω οτι η apple το χασε επειδή κράτησε την κάμερα στα 8 mp γιατί αν δεν το έκανε θα έβγαζε το 16αρι άχρηστο.

Τα mpixels λέμε οτι δεν κάνουν την διαφορά αλλά αυτή η άποψη δεν λέει όλη την αλήθεια.

Ισχυει οταν δεν συγκρίνουμε κάμερες παρόμοιας ποιότητας όπου μ ενα κακο αισθητήρα τα πολλά mpixels κανουν ζημιά. Οταν όμως έχουμε κάμερες καλής ποιότητας, τα πολλά pixels επιτρέπουν στις φωτο να έχουν τρομερή ανάλυση. Εκεί υστερεί λοιπον η κάμερα του i5s και στο ότι δεν διαθέτει τις έτοιμες λειτουργίες οι οποίες σου επιτρέπουν να πάρεις ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Δεν αντιλέγω ότι το 5s εχει την 5-6 θέση στα cameraphones, όλοι ξέρουμε ποιό είναι το καλύτερο, και αν ήταν έτσι έπρεπε να το χαμε και άβαταρ όσοι επιχερηματολογούμε μανιωδώς με τα crop και balance...όπως και ο moralas καλά είπε πιο πάνω οτι ο φωτογράφος κάνει κατά 70% το αποτέλεσμα....έτσι βάζουμε τα + και τα - της κάθε συσκευής και καθένας βάση προσωπικών αναγκών(προσωπικά δε μπορώ να αλλάζω κάθε 8 μήνες συσκευή πια) και κατέληξα στο 5s

Οι κόντρες είναι ανούσιες πάντως. Ο καθένας θεωρεί καλύτερο αυτό που αντιλαμβάνεται ως καλύτερο! Για πολλούς είναι καλύτερο το iPhone...τους καλύπτει στον τομέα της φωτογραφίας! Και γιατί όχι αν μπορείς να βγάλεις μια γρήγορη και ικανοποιητική φώτο;;; Στο κάτω κάτω όποιος θέλει να λιώνει με ρυθμίσεις και να έχει το σούπερ αποτέλεσμα, ποτέ δεν είναι ικανοποιημένος με ένα κινητό...θα πάρει μια καλή ψηφιακή!!!

Οπότε απαντώ στο αρχικό ερώτημα "Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες;"... Το δικό μου :p :lol:

(Όπου "δικό μου" βάλτε ο καθένας αυτό που έχετε/γουστάρετε πιο πολύ ;) )

Στο θέμα ποιότητα φωτογραφίας αυτού του είδους τέστ είναι χρήσιμα και υπάρχουν δεκάδες διαθέσιμα στο ίντερνετ να δεις τις διαφορές και τα προτερήματα της κάθε συσκευής.

Στο θέμα όμως ποιότητα φωτογραφικής μηχανής είναι και πολλά άλλα που δεν είναι πάντα τόσο εμφανή. Για παράδειγμα το πόσο εύκολο και γρήγορο είναι να ανοίξεις την φωτογραφική μηχανή της συσκευής. Πόσες ρυθμίσεις πρέπει να κάνεις πριν βγάλεις μια "καλή" φωτογραφία (κοινώς το interface - UI), επίσης μετά πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και το θέμα των fps, καθώς και του πόσο γρήγορα κάνει η συσκευή focus στο αντικείμενο.

Τέλος και ίσως το ποιό σημαντικό, η αισθητική της φωτογραφίας. Κάθε φωτογραφική μηχανή διαθέτει κάποιο επεξεργαστή (όχι απαραίτητα hardware) σε αυτή την περίπτωση, και με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει δίνει κάποιες τιμές αυτόματα (για παράδειγμα ισορροπία λευκού, αντιθέσεις, χρώματα, κτλ.).

Με βάση όλα τα παραπάνω θεωρώ πως το iPhone έχει μια πολύ δική του νοοτροπία και αισθητική (βλ. Lomography, iPhoneography, κτλ), και στηρίζω το γεγονός πως είναι καλύτερη η συσκευή ως φωτογραφική μηχανή σαν σύνολο.

iPhone ακουω...iPhone δεν βλεπω!

Τι καθεσαι και γραφεις ολοκληρα αρθρα αφου δεν μπορεις να τα τεκμηριωσεις?

Εδω και 2 ωρες ψαχνω να βρω φωτογραφια απο iPhone μεσα σ'αυτο το thread...αλλα δεν βρισκω!

Οι κόντρες είναι ανούσιες πάντως. Ο καθένας θεωρεί καλύτερο αυτό που αντιλαμβάνεται ως καλύτερο! Για πολλούς είναι καλύτερο το iPhone...τους καλύπτει στον τομέα της φωτογραφίας! Και γιατί όχι αν μπορείς να βγάλεις μια γρήγορη και ικανοποιητική φώτο;;;

Και για εμένα το κινητό μου σερφάρει καλύτερα από το iphone αν είναι έτσι......

Στο κάτω κάτω όποιος θέλει να λιώνει με ρυθμίσεις και να έχει το σούπερ αποτέλεσμα, ποτέ δεν είναι ικανοποιημένος με ένα κινητό...θα πάρει μια καλή ψηφιακή!!!

Κανείς δε παίζει με ρυθμίσεις, το ξανάπαμε, ένα κλίκ κάνουν όλα και παίρνεις τη φωτογραφία και σε αυτό το iphone5s είναι 4-5-6 κάπου εκεί.

Οπότε απαντώ στο αρχικό ερώτημα "Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες;"... Το δικό μου :p :lol:

(Όπου "δικό μου" βάλτε ο καθένας αυτό που έχετε/γουστάρετε πιο πολύ ;) )

Ε είπαμε και εγώ σερφάρω καλύτερα από όλους..:rolleyes:

Ε ναι, αυτό λέω...οι περισσότεροι κρίνουν με βάση αυτό που τους καλύπτει σε προσωπικό επίπεδο! Εγώ ύστερα από το N8 δεν ασχολούμαι και πολύ πλέον. Πολλά τα χρήματα και ειδικά τέτοια εποχή για να έχεις ένα καλό φωτο-κινητό! Έχω μια Lumix των 80 ευρώ και ένα παλιό ZN5 (από τα καλύτερα φωτογραφικά της εποχής του, όσοι το θυμούνται) τα οποία με καλύπτουν σε ένα μεγάλο ποσοστό.

iPhone ακουω...iPhone δεν βλεπω!

Τι καθεσαι και γραφεις ολοκληρα αρθρα αφου δεν μπορεις να τα τεκμηριωσεις?

Εδω και 2 ωρες ψαχνω να βρω φωτογραφια απο iPhone μεσα σ'αυτο το thread...αλλα δεν βρισκω!

https://dl.dropboxusercontent.com/u/29923592/IMG_0007.JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/u/29923592/IMG_0498.JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/u/29923592/IMG_0557.JPG

δεν ήξερα να πάω πόζαρ βραδάκι...;)

https://dl.dropboxusercontent.com/u/29923592/IMG_0673.JPG

Edited by dgeorge4

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...