Jump to content

Paypal: Χρήση και ΓΕΝΙΚΕΣ ερωτήσεις

evripidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μερικες αποριες για το paypal. Αν μου στειλουν καποια λεφτα μπορω μερος αυτων να το βαλω στην prepaid pου εχω συνδεδεμενη στο paypal, διοτι πχ το αμαζον δεν υποστηριζει paypal.

Επισης αν μου στειλουν λεφτα σε ποσες μερες τα βλεπω? Αν δεν ειμαι verified ακομα τα βλεπω?

PayPal Sucks - Pay Pal Lawsuits, PayPal Complaints & Fraud

Update: Κάνω πριν λίγο μια συναλλαγή από μεγάλο site αθλητικών ειδών στην Αγγλία. Είχε μια προσφορά δύο μπλουζάκι 3 και 4£ έκαστο, και είπα να τα κάνω δώρο. Το κακό είναι οτι δεν μου υπολόγιζε αυτόματα το ποσό των μεταφορικών και περίμενα ότι μόλις πήγαινα στο PayPal θα με ξανάστελνε πίσω στο site για να μου πει το τελικό ποσο. Αμ δε...Σκάει email από το PayPal...

Bγαίνει 10£ παραπάνω. Ηθελα να δω πόσο βγαίνουν τα μεταφορικά, αν ήταν 3-4£ ΟΚ, 10£ παραπάνω όμως είναι πολλά...

Τώρα, μόλις εξετάσουν την παραγγελία θα με χρεώσουν να υποθέσω;

Το paypal στο τελευταίο βήμα πριν την πληρωμή, σου λέει ακριβώς το ποσό που θα πληρώσεις. Δεν μπορεί εκεί να σου έδειχνε 7£ και μετά στο mail να σου λέει άλλο ποσό. Κάπου θα σου έδειχνε το συνολικό ποσό (με τα μεταφορικά) και δεν το πρόσεξες.

Τώρα το μόνο που ίσως μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να ακυρώσεις την παραγγελία μέσω του καταστήματος.

7£ έγραφε, ήμουν πολύ προσεκτικός. Το προϊόν όμως έχει σταλεί...

Δεν υπάρχει περίπτωση να σε χρεώσουν χωρίς την θέληση σου .

Αν έχει σταλεί , ότι πλήρωσες , πλήρωσες.

Δεν υπάρχει περίπτωση να σε χρεώσουν χωρίς την θέληση σου .

Αν έχει σταλεί , ότι πλήρωσες , πλήρωσες.

Ελα που υπάρχει...Κάθε φορά με πήγαινε στο PayPal να πάρει έγκριση και μετά στο site να επιβεβαιώσω την αγορά. Τώρα, έλεγε 7£ και τις έκανε 17-18£...

Ελα που υπάρχει...Κάθε φορά με πήγαινε στο PayPal να πάρει έγκριση και μετά στο site να επιβεβαιώσω την αγορά. Τώρα, έλεγε 7£ και τις έκανε 17-18£...

Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο. Όσες φορές υπάρχουν ταχυδρομικά στις παραγγελίες, μου το γράφει στο paypal ξεκάθαρα. Χώρια δηλαδή το κόστος αγοράς, χώρια τα ταχυδρομικά.

Αφού έχει σταλεί το προϊόν δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι με τον πωλητή. Μόνο με το paypal, αλλά θα πρέπει να αποδείξεις ότι άλλο ποσό σου έδειχνε και άλλο σε χρέωσε. Δεν μπορώ όμως να φανταστώ κάποιο τρόπο για να γίνει αυτό.

Μάλλον θα πρέπει να αποδεχτείς το γεγονός ότι θα πληρώσεις 17-18£. Οι αγορές εξ αποστάσεως έχουν τα ρίσκα τους.

Πρόσφατα, μου λέει ένας φίλος μου να του αγοράσω κάτι bluetooth από το eBay. Του αγοράζω λοιπόν 20 κομμάτια, προς 8€/κομμάτι. Ερχονται, και ήταν κακιά απομίμηση, χωρίς το Nokia, και με έναν φορτιστή που αν τον βάλεις στον τοίχο θα ανατοιναχτεί το σπίτι. Ανοίγω claim στο PayPal και ζητάω αποζημίωση. Η κοπέλα μου χει στείλει άπειρα email του στυλ "δεν νομίζω να θες να κάνεις ζημιά σε ένα φτωχό κορίτσι" και "είμαι μικρή και δεν ξέρω τη δουλειά, και θα με απολύσουν" και ότι "είμαι πολύ καλός και ευγενικός και δεν θέλαμε να σας κοροϊδέψουμε" κλπ κλπ.

Edit: Τελικά με κανε 30£ σκόντο για να κλείσω την υπόθεση. Με αυτά τα λεφτά θα πληρώσω τα παραπανίσια από την καταλάθος αγορά...

Edited by soublaki-3

Αν το προϊον διέφερε σημαντικά από αυτό που περιγραφόταν / απεικονιζόταν στην σελίδα πώλησης, μάλλον θα έπαιρνες full refund!

Όσο για τα περί "μικρού κοριτσιού" (lol), προφανώς δεν περιμένεις απαντήση!

Αν το προϊον διέφερε σημαντικά από αυτό που περιγραφόταν / απεικονιζόταν στην σελίδα πώλησης, μάλλον θα έπαιρνες full refund!

Όσο για τα περί "μικρού κοριτσιού" (lol), προφανώς δεν περιμένεις απαντήση!

Οσες φορές διεκδίκησα full refund, μου ζήτησαν να πληρώσω τα μεταφορικά, και για 20 bluetooth το βάρος είναι μεγάλο...άρα η χασούρα μεγαλύτερη...Ο φίλος μου είπε ότι δεν έχει πουλήσει ακόμα ούτε ένα, και ότι θα τα κάνει δώρο σε πελάτες...

καλησπέρα παιδες,

σημερα αντιμετωπισα κατι που δεν περιμενα οτι θα μου συμβει ποτε χρησιμοποιωντας paypal !

απο τις 20 Σεπτεμβρη εχω αγορασει κατι αξιας 380€ και για να μου το δωσει τοσο ο πωλητης που ειχα βρει στο ebay συμφωνησαμε να τον πληρωσω εκτος ebay μεσω paypal.Ετσι και εγινε οπως εχω κανει και πολλες φορες αλλωστε για να παζαρεψω πιο κατω την τιμη αλλα παντα μεσω paypal ετσι ωστε να εχω το buyer protection του paypal !

Αρκετερς μερες μετα και ο πωλητης δεν μου ειχε δωσει tracking number ουτε και απαντουσε στα ημεηλ εκτος απο μια φορα που ηταν κυριακη και μου ειπε οτι δεν ειναι στο πισι του γραφειου και οτι λογικα πιστευει πως τα πραγματα εχουν φυγει,καποιες μερες μετα και τιποτα παλι,του εστελνακ ια απαντηση μηδεν μεχρι μια κυριακη που παλι μου ειπε ακριβως την ιδια δικαιολογια.μετα απο 3-4 μερες και αφου παλι δεν εστειλε απαντηση με σιγουρια για το τι γινετε με το δεμα ανοιξα στην paypal ενα dispute για να αποζημιωθω.

Ξεκινησαν ολες οι διαδικασιες οπως παντα και εντελει αυτος τους ειπε οτι λογω προβληματος με τα τελωνεια δεν τα εστειλε και εδωσε εντολη αποζημειωσης οποτε και η paypal μου ειπε οτι εντος καποιων ημερων τα χρηματα μου θα μπουν στον λογαριασμο μου(κλασσικη διαδικασια).

Σημερα μου ερχεται ενα email απο την paypal που λεει τα εξης :

Hello *******************,

The refund sent by Richard Schubert (rschubert69@sbcglobal.net) did not clear from the sender's bank. You have not received funds for this payment in your PayPal account.

Please contact Richard Schubert regarding this refund.

Στην ουσια δηλαδη με αδειαζει κανονικα !!!!

Πριν του απαντησω λεω ας στειλω και σε αυτον ενα μεηλ τελευταιο μπας και....

και το μεηλ δεν εφτασε ποτε,delivery failure notice !

Αυτα ειναι σκεφτηκα !!! Τον ηπι@με...

Εχω στειλει ενα μεηλ στην paypal και περιμενω απαντηση αλλα ειμαι ψυχολογικα χαλια μιας και τα χρηματα δεν ειναι καθολου λιγα !!! Δεβ περιμενα ποτε οτι θα ειχα προβλημα με αποζημειωση,την στιγμη που κιολας και αυτος παραδεχεται οτι δεν τα εστειλε !

Εχετε καμια ιδεα?????? Εχετε αντιμετωπισει κατι παρομοιο ???

Help pleaseeeeeee......

Παω να σκασω απο το μεσημερι που εγιναν ολα αυτα........... :cry:

**Ζητω συγνωμη για το πολυ μεγαλο ποστ αλλα επρεπε να τα εξηγησω λιγο**

παίδες για την ιστορία τελικα πήρα την αποζημίωση,σε ενα μεηλ που απαντησε τελικα ο πωλητής μου είπε οτι τα χρήματα μου τα εβαλε κατευθείαν οταν ανοιξα το dispute στην paypal και οτι η paypal εχει τα λεφτα μου οχι αυτος !

σε απαντήσεις της paypal help μου είπαν οτι τα λεφτά φαίνεται πως εχουν μπει κανονίκα στον λογαριασμό μου και απλα να περιμένω λιγες μέρες για να φανούν στην κάρτα μου !!!

και ρωτάω εγω,τοτε τι σκ@τά μου ήρθε αυτο το γ@μω mail να μου κάνει την ψυχολογία σμπαράλια για 2-3 μέρες ?????? ε?

τέλος πάντων,τέλος καλό όλα καλά που λέμε....

τι να πω

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας πάντως

Δημήτρης

παίδες για την ιστορία τελικα πήρα την αποζημίωση,σε ενα μεηλ που απαντησε τελικα ο πωλητής μου είπε οτι τα χρήματα μου τα εβαλε κατευθείαν οταν ανοιξα το dispute στην paypal και οτι η paypal εχει τα λεφτα μου οχι αυτος !

σε απαντήσεις της paypal help μου είπαν οτι τα λεφτά φαίνεται πως εχουν μπει κανονίκα στον λογαριασμό μου και απλα να περιμένω λιγες μέρες για να φανούν στην κάρτα μου !!!

και ρωτάω εγω,τοτε τι σκ@τά μου ήρθε αυτο το γ@μω mail να μου κάνει την ψυχολογία σμπαράλια για 2-3 μέρες ?????? ε?

τέλος πάντων,τέλος καλό όλα καλά που λέμε....

τι να πω

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας πάντως

Δημήτρης

Δημητρη

Το εμαιλ ηρθε γιατι το ιδιο το παυπαλ δεν θα μπορούσε να σου επιστρέψει τα χρήματα, τωρα εισαι τυχερός γιατι σου τα επέστρεψε ο ιδιος ο πωλητης και ετσι ολα καλα.

Καλημέρα ....

Σήμερα μπερδεύτηκα και οταν το paypal μου ζητούσε να βάλω τον 4ψήφιο κωδικό της συναλαγής για να ενεργοποιήσει την κάρτα μου , εβαζα τα 4τελευταια ψηφία της καρτας ....

Τωρα το paypal μου λεει οτι εχει μπλοκαρει αυτη την καρτα και για να μου την ενεργοποιησουν ξανα πρεπει να τους δειξω:

α)Ταυτοτητα Πισω/Μπροστα

β)Ενα εγραφο που να δειχνει τα 4 τελευταια ψηφια της καρτα μου , τη διευθυνση μου , και το ονομα μου

Επισης , το β) πρεπει να ειναι γραμμενο στα αγγλικα ή να ειναι μεταφρασμενο στα αγγλικα και πιστοποιημενο απο καποια δημοσια υπηρεσια ...

Please upload the following documents:
A valid photo ID (front/back copy)
A recent card statement showing the last four digits of the card, your billing address and your full name as registered on your PayPal account
The documents uploaded should be in English or translated into English and certified by a government agency. We'll contact you within 7-10 business days to complete the procedure. If you have any problem uploading the file, please contact our Customer Support for help.

Εμενα ομως δεν μου ερχεται κανενα εγραφο καθε μηνα απο την καρτα παρα μονο ενα email που λεει τι ποσο εχει κινηθει απο που και προς που ...

Τι να κανω τωρα ?:wacko:

Βγάλε μαζι με την ταυτότητα και φωτοτυπία την κάρτα μπρος πίσω, θέλουν ενα λογαριασμό ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κατι που να αποδεικνύει την διεύθυνση της κατοικίας σου.

Βγάλε μαζι με την ταυτότητα και φωτοτυπία την κάρτα μπρος πίσω, θέλουν ενα λογαριασμό ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κατι που να αποδεικνύει την διεύθυνση της κατοικίας σου.

Δεν ειναι στο ονομα μου (Η κατοικια) ...:worry:

Καλημέρα ....

Σήμερα μπερδεύτηκα και οταν το paypal μου ζητούσε να βάλω τον 4ψήφιο κωδικό της συναλαγής για να ενεργοποιήσει την κάρτα μου , εβαζα τα 4τελευταια ψηφία της καρτας ....

Τωρα το paypal μου λεει οτι εχει μπλοκαρει αυτη την καρτα και για να μου την ενεργοποιησουν ξανα πρεπει να τους δειξω:

α)Ταυτοτητα Πισω/Μπροστα

β)Ενα εγραφο που να δειχνει τα 4 τελευταια ψηφια της καρτα μου , τη διευθυνση μου , και το ονομα μου

Επισης , το β) πρεπει να ειναι γραμμενο στα αγγλικα ή να ειναι μεταφρασμενο στα αγγλικα και πιστοποιημενο απο καποια δημοσια υπηρεσια ...

Please upload the following documents:
A valid photo ID (front/back copy)
A recent card statement showing the last four digits of the card, your billing address and your full name as registered on your PayPal account
The documents uploaded should be in English or translated into English and certified by a government agency. We'll contact you within 7-10 business days to complete the procedure. If you have any problem uploading the file, please contact our Customer Support for help.

Εμενα ομως δεν μου ερχεται κανενα εγραφο καθε μηνα απο την καρτα παρα μονο ενα email που λεει τι ποσο εχει κινηθει απο που και προς που ...

Τι να κανω τωρα ?:wacko:

Στείλε συνημμένο το έγγραφο που σου στέλνει κάθε μήνα, σκανάρισε την κάρτα σου (το μπροστινό μέρος), και στείλε και την ταυτότητα. Λογικά θα το δεχτούν.

• 2 weeks later...

Όταν το paypal balance έχει κάποιο ποσό και συγκεκριμένα το 1,5Ο€ που σου δεσμεύουν για την επιβεβαίωση της κάρτας, στο επιστρέφουν στο λογαριασμό της τράπεζας ή πρέπει να κινήσω εγώ τη διαδικασία;

Δεν ειναι στο ονομα μου (Η κατοικια) ...:worry:

Μπορείς να στείλεις και το δίπλωμα οδήγησης σου. Αυτό τουλάχιστον είχα κάνει εγώ και μου ξεμπλόκαρε το λογαριασμό στο paypal.

Siemens C10, Nokia 3210, Sony Ericsson T68i, Nokia 6600 Original Black, Nokia N70 Music Edition, Nokia 6300 Original White, Apple iPhone 3GS White, Apple iPhone 4S,

Apple iPhone 4, Nokia 6700 Slide Petrol Blue

Όταν το paypal balance έχει κάποιο ποσό και συγκεκριμένα το 1,5Ο€ που σου δεσμεύουν για την επιβεβαίωση της κάρτας, στο επιστρέφουν στο λογαριασμό της τράπεζας ή πρέπει να κινήσω εγώ τη διαδικασία;

Όχι, μένει στο υπόλοιπο του Paypal και χρησιμοποιείται στην πρώτη σου αγορά. Μπορείς νομίζω να το πάρεις πίσω στην τράπεζα αλλά για 1.5 ευρώ σιγά τ' αυγά.

Hello,πρίν μιά βδομάδα μετέφερα χρήματα απο τον τραπεζικό λογαριασμό μου στο paypal,προκειμένου να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία.Τα χρήματα μπήκαν κανονικά στο λογαριασμό,χωρίς πρόβλημα...

Η απορία μου είναι τα 12e προμήθεια που με χρέωσε η τράπεζα για την κατάθεση και άν είναι λογικό το ποσό...επειδή στο Top Up λέει κάπου Bank Of Athens κτλ,γιατί μου τα έβαλαν ως έμβασμα και κράτησαν και τόση προμήθεια?

Ρωτάω γιατί και στην τράπεζα με είχαν καμιά ώρα περίπου και δεν ήξεραν τι να κάνουν! oπότε μπορεί να τα έκαναν και σαλάτα,λέω εγώ τώρα... :p

thx.

Edited by Nick24
error

Η προμήθεια είναι normal για εμβάσματα που έγιναν από κατάστημα τράπεζας.

Τέτιες συναλλαγές μέσω E-banking έχουν προμήθεια μόνο 0,50 . Αλλά το Paypal δεν δέχεται online πληρωμές ....

Τελικά μόνο με πιστωτική κάρτα ή χρεωστική συμφέρει .

Παιδες μια βοηθεια για το paypal που προσπαθω να κανω τωρα.

Τί ακριβως βαζω στο State / Province / Region? Εγώ είμαι νομο και δημο Θεσσαλονικης.

Βαζω GREECE/THESSALONIKI/THESSALONIKI?

Και στο τηλεφωνο βαζω 0030 και το σταθερό μου ή +30 και το σταθερό μου?

Παιδες μια βοηθεια για το paypal που προσπαθω να κανω τωρα.

Τί ακριβως βαζω στο State / Province / Region? Εγώ είμαι νομο και δημο Θεσσαλονικης.

Βαζω GREECE/THESSALONIKI/THESSALONIKI?

Και στο τηλεφωνο βαζω 0030 και το σταθερό μου ή +30 και το σταθερό μου?

1) ναι

2) +30

Με το καλο.