Jump to content

Paypal: Χρήση και ΓΕΝΙΚΕΣ ερωτήσεις

evripidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εσύ χρησιμοποιείς το balance για τις αγορές σου (και κακώς κατά την άποψή μου, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Υπάρχουν άλλοι που πληρώνονται μέσω του paypal και τα χρήματα που μπαίνουν στο balance μπορούν να μεταφερθούν μόνο στον συνδεδεμένο ΙΒΑΝ.

Όταν κάποτε αποφασίσεις να σταματήσεις το top up τι θα κάνεις το υπόλοιπο που έχεις στο balance; Ο μόνος τρόπος είναι να τα στείλεις είτε στον ΙΒΑΝ είτε στο paypal φίλου, γνωστού σου κλπ.

σήμερα πούλησα το πρώτο μου προϊών στο ebay μέσω paypal :D

δεν έβαλα label επειδή δεν με άφηνε(ήθελε να αλλάξω διεύθυνση)

οπότε έφτιαξα το δέμα και το έστειλα σαν κλασσικό δέμα

δηλαδή απλά γράφοντας from/to και τα αντίστοιχα στοιχεία

στο ebay έβαλα το tracking των ΕΛΤΑ και αυτομάτως το έκανε marked as shipped και μπήκε το tracking και στο paypal

και κάπου εδώ ξεκινάνε οι απορίες

1)εγώ έβαλα το tracking και επέλεξα ΕΛΤΑ

ΔΕΝ έβαλα κάποιο estimated

υπολογίζεται αυτόματα από την υπηρεσία που επέλεξα(δηλαδή ΕΛΤΑ)?

2)Το paypal μου έχει την πληρωμή σαν pending(λογικό)

θα πάρω τα χρήματα μόλις περάσει αυτή η ημερομηνία?

μόλις το tracking δείξει ότι ο παραλήπτης παρέλαβε το δέμα?

πότε?

3)το προϊόν πουλήθηκε για 45$(30$+15$ τα μεταφορικά)

το paypal μου έχει κάνει μια επιπλέον χρέωση 2,06$ στο συνολικό ποσό

οπότε το τελικό ποσό που θα πάρω είναι 42,94$

τι είναι αυτή η χρέωση?

μπορώ να την αποφύγω?

είναι κλιμακωτή(ανάλογα με την αξία αυτού που πουλάω)?

σε περίπτωση που ο πωλητής θελήσει refund(οπότε 45$ ενώ εγώ θα έχω λάβει 42,94$) θα βγω -2,06$ η θα επιστραφεί και το fee αυτό?

1. Το estimated το βλέπει ο αγοραστής και όχι εσύ. Το υπολογίζει το paypal.

2. Θα πάρεις τα χρήματα σε 21 ημέρες εκτός αν ο αγοραστής σου αφήσει θετική αξιολόγηση νωρίτερα

3 Η χρέωση του Paypal είναι σε δολάρια 3,9% + 0,30 / Σε ευρώ 3,9% +0,35

Σε περ'ιπτωση που ο αγοραστής είναι στην Ε.Ε. η προμήθεια είναι 0.5 λιγώτερη .

Αν πουλήσεις σε μερικές χώρες Όπως Ισραήλ Βραζιία Ινδία και άλλες είναι 5% Εννοείται ότι δεν μπορεις να αποφύγεις την χρέωση αυτή.

Στο refund η προμήθεια επιστρέφεται.

Επιπλέον το Ebay θα σε χρεώσει 11%.

1. Το estimated το βλέπει ο αγοραστής και όχι εσύ. Το υπολογίζει το paypal.

2. Θα πάρεις τα χρήματα σε 21 ημέρες εκτός αν ο αγοραστής σου αφήσει θετική αξιολόγηση νωρίτερα

3 Η χρέωση του Paypal είναι σε δολάρια 3,9% + 0,30 / Σε ευρώ 3,9% +0,35

Σε περ'ιπτωση που ο αγοραστής είναι στην Ε.Ε. η προμήθεια είναι 0.5 λιγώτερη .

Αν πουλήσεις σε μερικές χώρες Όπως Ισραήλ Βραζιία Ινδία και άλλες είναι 5% Εννοείται ότι δεν μπορεις να αποφύγεις την χρέωση αυτή.

Στο refund η προμήθεια επιστρέφεται.

Επιπλέον το Ebay θα σε χρεώσει 11%.

στις 1,2 με κάλυψες

ο αγοραστής είναι Ισπανία οπότε σύμφωνα με αυτά που μου λες δεν θα έπρεπε το fee να είναι 2,06-0,5?

η χρέωση 11% του ebay που λες τι είναι?στην περίπτωση του refund(και αν ναι πως υπολογίζεται)?

Πλήρωσες 3,9% + 0,30 USD ακριβώς γιατί η συναλλαγή έγινε σε δολάρια .

Αν είχε γίνει σε Ευρώ εντός Ε.Ε. θα κρατούσαν 3,4% +0,35. Έγραψα κατά λάθος -0.5 αντί για το σωστό -0,5%\

Η χρέωωση 11% είναι η προμήθεια που το EBAΥ θα λάβει για την μεσολάβηση του.

11% είναι στο Ebay.com Ενώ τα άλλα EBAY έχουν διαφορετικές προμήθεις .

https://www.ebay.com/help/selling/fees-credits-invoices/selling-fees?id=4364#section2 Τώρα βλέπω ότι έγινε 10%

Edited by Vasileios

Πλήρωσες 3,9% + 0,30 USD ακριβώς γιατί η συναλλαγή έγινε σε δολάρια .

Αν είχε γίνει σε Ευρώ εντός Ε.Ε. θα κρατούσαν 3,4% +0,35. Έγραψα κατά λάθος -0.5 αντί για το σωστό -0,5%\

Η χρέωωση 11% είναι η προμήθεια που το EBAΥ θα λάβει για την μεσολάβηση του.

11% είναι στο Ebay.com Ενώ τα άλλα EBAY έχουν διαφορετικές προμήθεις .

https://www.ebay.com/help/selling/fees-credits-invoices/selling-fees?id=4364#section2 Τώρα βλέπω ότι έγινε 10%

και θα πάρει τη προμήθεια από που?

ο αγοραστής παίρνει πίσω τα 45$ ακέραια

το ebay από που παίρνει το 11% των 45$ και πως?

είπες ότι το παίρνει για τη μεσολάβηση του, δηλαδή σε περίπτωση που ανοιχτεί case στο ebay και γίνει refund σωστά?

δηλαδή άμα μιλήσουμε με μηνύματα και συμφωνήσουμε να του κάνω refund χωρίς να ανοίξει case?

ή άμα γίνει μέσω paypal case και όχι ebay case?

το 11% ισχύει σε οποιοδήποτε refund(full/partial) ή μόνο στο full?

Όλα όσα λές είναι λάθος

Το Ebay λαμβάνει την προμήθαια του για την μεσολάβηση στην πώληση.. Για σωστώτερες πληροφορίες βάλε τον προβληματισμό σου στο αντίστοιχο forum.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=13814

Edited by Vasileios

Όλα όσα λές είναι λάθος

Το Ebay λαμβάνει την προμήθαια του για την μεσολάβηση στην πώληση.. Για σωστώτερες πληροφορίες βάλε τον προβληματισμό σου στο αντίστοιχο forum.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=13814

οκ

ευχαριστώ

γεια σας παιδια, εχετε χρησιμοποιησει κανεις σας PAYPAL? Εγω χθες ως seller....εκανα ενα account στο paypal και προσθεσα τραπεζικο λογαριασμο, μου ηρθε ειδοποιηση οτι για να επιβεβαιωθει οτι ειμαι ο κατοχος του IBAN που εδωσα μου εστειλαν στον λογαριασμο μου 2 μικρες καταθεσεις των 0,24 λεπτων. επειτα συμπληρωσα στην φορμα των 2 κενων 0,24 cents και μου βγηκε λαθος το paypal δεν το δεχτηκε. το εκανα αλλες 2 φορες με αποτελεσμα να μου αφαιρεσουν το bank account for security reasons. Ωστοσο πριν γινει ολο αυτο μου εστειλε εμειλ το paypal οτι μεσα σε 48 ωρες θα λαβω τα χρηματα απο τον αποστολεα\. Λετε το λαθος με τα deposits και ολο αυτο να επηρεασει την αποστολη χρηματων στον λογαριασμο μου και να μην μου τα καταθεσουν σε 2 μερες??? εχω στειλει μειλ στο servce τμημα τους, στο facebook τους το instagram αλλα καμια απαντηση. δεν ξερ τι να κανω. σας παρακαλω οποιος γνωριζει ας μου απαντησει. Θεωρητικα αφαιρεσαν τον λογαριασμο μου για λογου ασφαλειας επειδη δοκιμασα να εισαγω πολλες φορες τα deposits αλλα ουσιαστικα εκεινοι εχουν ακομα τα στοιχεια μου και απλα δεν τα βλεπω εγω?? Ουσιαστικα δεν καταφερα να κανω bank account confirmation....

γεια σας παιδια, εχετε χρησιμοποιησει κανεις σας PAYPAL? Εγω χθες ως seller....εκανα ενα account στο paypal και προσθεσα τραπεζικο λογαριασμο, μου ηρθε ειδοποιηση οτι για να επιβεβαιωθει οτι ειμαι ο κατοχος του IBAN που εδωσα μου εστειλαν στον λογαριασμο μου 2 μικρες καταθεσεις των 0,24 λεπτων. επειτα συμπληρωσα στην φορμα των 2 κενων 0,24 cents και μου βγηκε λαθος το paypal δεν το δεχτηκε. το εκανα αλλες 2 φορες με αποτελεσμα να μου αφαιρεσουν το bank account for security reasons.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ήταν το ίδιο ποσό και στις 2 καταθέσεις. Κάνουν καταθέσεις διαφορετικού ποσού. Δεν πρόσεξες καλά την ανάλυση κινήσεων στην τράπεζά σου. Εσύ έβαλες το ίδιο ποσό για αυτό και σε κλείδωσαν.

Υ.Γ. Αυτές οι καταθέσεις για επιβεβαιώση πάντως έχουν καταργηθεί εδώ και λίγους μήνες. Όταν συνδέουμαι λογαριασμούς εξωτερικού τουλάχιστον το έχουμε παρατηρήσει και το έχει επισημάνει και το Paypal σε όσους ρώτησαν.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ήταν το ίδιο ποσό και στις 2 καταθέσεις. Κάνουν καταθέσεις διαφορετικού ποσού. Δεν πρόσεξες καλά την ανάλυση κινήσεων στην τράπεζά σου. Εσύ έβαλες το ίδιο ποσό για αυτό και σε κλείδωσαν.

Υ.Γ. Αυτές οι καταθέσεις για επιβεβαιώση πάντως έχουν καταργηθεί εδώ και λίγους μήνες. Όταν συνδέουμαι λογαριασμούς εξωτερικού τουλάχιστον το έχουμε παρατηρήσει και το έχει επισημάνει και το Paypal σε όσους ρώτησαν.

Ωραια ελυσα το θεμα με τις καταθεσεις εβαλα τις σωστες αλλα τωρα εχω αυτο το προβλημα.

1) περιμενω απο paypal να μου γινει money account credited αλλα εχουν ηδη περασει 60 ωρες και ακομα τιποτα. πολυ πιθανο να εχω πεσει σε scam αγοραστη.

2) Επισης οσον αφορα τον τραπεζικο λογαριασμο ενω εκανα την επιβεβαιωση μου λεει το παρακατω..

https://postimg.cc/image/4b6d62uut/

3) απο που θα δω εαν μπηκαν τα λεφτα απο το paypal account η απο τον τραπεζικο μου λογαριασμο? Ευχαριστω πολυ χρειαζομαι απαντησεις και στα 3 bullets...

1. Δεν έχεις αναφέρει ακριβώς τι συμβαίνει . Έστειλες χρήματα από την τράπεζα στο paypal ? Τι ακριβώς έχεις κάνει με τον αγοραστή ; Δεν γράφεις στο προηγούμενο σου μήνυμα . Παρακαλώ εξήγησε.

2. Η εικόνα που παραπέμπεις δεν εμφανίζεται.

3. Ποια λεφτά ; Τα δικά σου ή του αγοραστή ;

Και στις δύο περιπτώσεις τα χρήματα θα είναι στο paypal account. Μόνο αν έστειλες χρήματα από το Paypal στην τράπεζα μέσω withdraw. μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα τα δείς στον λογαριασμό τραπέζης.

1. Δεν έχεις αναφέρει ακριβώς τι συμβαίνει . Έστειλες χρήματα από την τράπεζα στο paypal ? Τι ακριβώς έχεις κάνει με τον αγοραστή ; Δεν γράφεις στο προηγούμενο σου μήνυμα . Παρακαλώ εξήγησε.

2. Η εικόνα που παραπέμπεις δεν εμφανίζεται.

3. Ποια λεφτά ; Τα δικά σου ή του αγοραστή ;

Και στις δύο περιπτώσεις τα χρήματα θα είναι στο paypal account. Μόνο αν έστειλες χρήματα από το Paypal στην τράπεζα μέσω withdraw. μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα τα δείς στον λογαριασμό τραπέζης.

1. βασικα πουλησα ενα προιον μεσω ebay στην τιμη των 220 ευρω. ενδιαφερθηκε ενας αγοραστης....του εστειλα μεσω DHL το προιον και μετα εστειλα την αποδειξη στο email του paypal. μου ειπαν οτι σε 48 ωρες θα γινει account credited οτι δλδ τα λεφτα που ζητησα απο τον αγοραστη θα μου μπουν στον τραπεζικο λογαριασμο αυτοματως μεσα σε (υποτιθετα 48 ωρες).

2. η εικονα ειναι αυτη.. https://s18.postimg.cc/hfbxirmwp/hbdyy.png

3. του αγοραστη.....δεν μπορω να στειλω χρηματα απο paypal μεσω withdraw διοτι εχω 0,00 μου λεει κατω απο τα νομισματα (που συμπεραινω οτι προκειτα για phising email & fake buyer) . (οπως θα δεις και στην εικονα)...ενω επιβεβαιωσα το bank account με τις δυο μικρες καταθεσεις ακομα λεει απαιτειται εγκριση....

Edited by Chriiskrm

κλασική απάτη . Μην περιμένεις χρήματα. Το email που σου ήρθε δεν είναι από το Paypal.

κλασική απάτη . Μην περιμένεις χρήματα. Το email που σου ήρθε δεν είναι από το Paypal.

δυστυχως παει το κινητακι μου, 300 ευρω εχασα εξαιτιας αυτης της απατης και το εστειλα Αμερικη....ειμαι καινουργιος στο paypal δεν πηγαινε το μυαλο μου οτι θα πεσω θυμα εφοσον θεωρουσα οτι τα εμειλ μου τα εστελνε η ιδια η εταιρια!!!!! γιατι συμβαινει αυτο και ποια μετρα προφυλαξης υπαρχουν? (μεχρι και στα κεντρικα γραφεια της paypal καλεσα για να μου εξηγησουν τι συμβαινει....)

Edited by Chriiskrm

Δεν στέλνεις τίποτα αν δεν εκκαθαριστούν τα χρήματα.

Αυτό μόνο.

_v=1513011920

Γεια σας! Η PayPal διατίθεται πλέον στα Ελληνικά, για ευκολότερες αγορές στη γειτονιά σας ή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε περίπτωση προβλήματος, μπορούμε επίσης να σας βοηθήσουμε να λάβετε επιστροφή των χρημάτων σας και των εξόδων αποστολής.

(If you want to use PayPal in the language you were previously using, go to your account settings and switch back your language.)

Μετάβαση στον λογαριασμό σας "PayPal".

Android: Xiaomi PocoPhone F1 (6/128) Xiaomi Redmi Note 8 Pro (6/128) ✔ Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC

iOSiPhone X (3/256) ✔ Microsoft LUMIA 950 XL & 950 XL Dual Sim (Black & White) Microsoft BAND

✔ Other: Display Dock HD-500 Continuum/Qi DT-904/Screen Sharing HD-10/Wireless Display Adapter V3

Ειχα 21gbp στο balance του paypal και μου τα δειχνει σαν 24€ περιπου.

Εκανα μια αγορα απο το ebay αξιας 35€.

Χρεωθηκε η συνδεδεμενη καρτα μου με 35€.

Κανονικα δεν θα επρεπε να χρησιμοποιηθουν τα χρηματα απο το balance και να χρεωθουν τα υπολοιπα στην καρτα ;

Sent from my iPhone 8

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ

Ειχα 21gbp στο balance του paypal και μου τα δειχνει σαν 24€ περιπου.

Εκανα μια αγορα απο το ebay αξιας 35€.

Χρεωθηκε η συνδεδεμενη καρτα μου με 35€.

Κανονικα δεν θα επρεπε να χρησιμοποιηθουν τα χρηματα απο το balance και να χρεωθουν τα υπολοιπα στην καρτα ;

Sent from my iPhone 8

Οταν πληρωνεις πρεπει το νομισμα που πληρωνεις να ειναι ιδιο με του balance για να χρεωθει απο εκει.

Οταν πληρωνεις πρεπει το νομισμα που πληρωνεις να ειναι ιδιο με του balance για να χρεωθει απο εκει.

Οκ σε ευχαρθστω για την απαντηση σου.

Μπορω να μετατρεψω τις gbp σε € η θα πρεπει να βρω να αγορασω κατι σε gbp για να χρησιμοποιηθουν αυτα τα χρηματα ;

Sent from my iPhone 8

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ

Οκ σε ευχαρθστω για την απαντηση σου.

Μπορω να μετατρεψω τις gbp σε € η θα πρεπει να βρω να αγορασω κατι σε gbp για να χρησιμοποιηθουν αυτα τα χρηματα ;

Sent from my iPhone 8

Ναι μπορεις να τα κανεις μετατροπη.Πας στο Details του PayPal Balance μετα Manage Currencies και εκει επιλεγείς balance conversion ''from'' βαζεις GBP το ποσο και EUR στο ''To'' απο κατω.

Ναι μπορεις να τα κανεις μετατροπη.Πας στο Details του PayPal Balance μετα Manage Currencies και εκει επιλεγείς balance conversion ''from'' βαζεις GBP το ποσο και EUR στο ''To'' απο κατω.

Οκ το εκανα.

Ευχαριστω πολυ.

Sent from my iPhone 8

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ

Καλησπερα σε ολους. Εδω και λιγες ημερες αντιμετωπιζω το εξης προβλημα: Μεχρι προτεινως οποτε ηθελα να εισελθω στον λογαριασμο μου στο PAYPAL, μου ερχοταν στο κινητο μου ενας κωδικος τον οποιο χρησιμοποιουσα. Διεκοψα το συγκεκριμμενο νουμερο τηλεφωνου και χρησιμοποιω ενα καινουργιο. Ομως δεν μπορω να εισελθω στον λογαριασμο μου γιατι ο κωδικος πηγαινει στο παλιο μου νουμερο το οποιο ειναι απενεργοποιημενο. Για να μεταβω στις ρυθμισεις και να αλλαξω νουμερο πρεπει να μπω στον λογαριασμο μου, κατι το οποιο δεν γινεται για τον ανωτερω λογο. Δηλαδη ειναι φαυλος κυκλος. Το λαθος μου ειναι που δεν εκανα τις αλλαγες πριν απενεργοποιηθει το νουμερο. Αλλος εναλλακτικος τροπος εισοδου ειναι να απαντησω σε καποιες ερωτησεις, τις οποιες απαντησεις δεν θυμαμαι καθοτι ειμαι χρηστης του PAYPAL εδω και χρονια. Τι μπορω να κανω γι'αυτο το προβλημα?

Aπό την ημέρα που διέκοψες τον αριθμό σου και εντός 6 μηνών μπορείς να τον ζητήσεις πίσω σε καρτοκινητό.

β) Καλεις εξυπηρέτηση πελατών paypal να σου λύσουν το πρόβλημα.

Παρόλα αυτά ερωτήσεις του στύλ πιο είναι το όνομα του πρώτου σου ζώου και που έκανες ταξίδι γάμου είναι τόσο απλές που μπορεις να τις θυμηθείς.

Edited by Vasileios

Καλησπέρα θα ήθελα μια βοήθεια σύνδεσα τον τραπεζικό λογαριασμό με το paypal μου εμφανίστηκαν τα 2 ποσα στον λογαριασμό τα είδα μέσο e-banking και τα έβαλα για επιβεβαίωση στο paypal όμως τώρα μου βγάζει ότι απαιτείται έγκριση μέσα σε ένα κίτρινο πλαίσιο γιατί συμβαίνει αυτό???

spacer.png