Jump to content

Paypal: Χρήση και ΓΕΝΙΚΕΣ ερωτήσεις

evripidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αφου ανοιγες case στο paypal θα συνενοηθεις με το πωλητη τι θες. Θες τα λεφτα σου πισω; στελνεις πισω το προιον κ μολις το παραλαβει παιρνεις τα λεφτα σου. Βασικα αυτο μονο συμφερει. Ολα τα αλλα οπως σερβις δεν αξιζουν. Οποτε του το λες , και πας σε claim. Το χρονικο οριο στο αναγραφει εκει που την ανοιξες.

Διευθυνση αυτη που θα σου πει στο paypal.

[sIGPIC][/sIGPIC]

δεν εχουν κρατηθει χρηματα....ουτε εχει σταλει καποιο προιον....

μονο στο paypal φαινεται σαν pending η παραγγελια....

να αναμενω να ληξει?

Edited by kek

Γεια σας εχω ενα θέμα που πρώτη φορά αντιμετωπίζω. Είχα κανει pre-order απο το to2c.com ενα meizu mx4 στις 24/9 με πληρωμή paypal(24/9 λοιπόν ξεκινάει το ρολόι 45 μερων για despute). Το κινητό στάλθηκε στις 22/10 (τότε πήρα tracking) αλλά μέχρι σήμερα ειναι ακόμα σε κατάσταση Despatched to overseas (Country code: GR). Δεν έχω θέμα να περιμένω κιαλλο απλά δε θελω να μείνω ακάλυπτος σε περίπτωση που έρθει κανα άδειο κουτι-χαθεί το πακέτο-δε ξέρω και εγω τι (εστω και αν οι πιθανότητες ειναι λίγες.) πως κινούμε? τι κανω? υπάρχει κάποια λύση απλά για να τραβήξω κι αλλο το περιθώριο των 45 ημερών της paypal?

Αφου ανοιγες case στο paypal θα συνενοηθεις με το πωλητη τι θες. Θες τα λεφτα σου πισω; στελνεις πισω το προιον κ μολις το παραλαβει παιρνεις τα λεφτα σου. Βασικα αυτο μονο συμφερει. Ολα τα αλλα οπως σερβις δεν αξιζουν. Οποτε του το λες , και πας σε claim. Το χρονικο οριο στο αναγραφει εκει που την ανοιξες.

Διευθυνση αυτη που θα σου πει στο paypal.

ευχαριστω nebtios

Γεια σας εχω ενα θέμα που πρώτη φορά αντιμετωπίζω. Είχα κανει pre-order απο το to2c.com ενα meizu mx4 στις 24/9 με πληρωμή paypal(24/9 λοιπόν ξεκινάει το ρολόι 45 μερων για despute). Το κινητό στάλθηκε στις 22/10 (τότε πήρα tracking) αλλά μέχρι σήμερα ειναι ακόμα σε κατάσταση Despatched to overseas (Country code: GR). Δεν έχω θέμα να περιμένω κιαλλο απλά δε θελω να μείνω ακάλυπτος σε περίπτωση που έρθει κανα άδειο κουτι-χαθεί το πακέτο-δε ξέρω και εγω τι (εστω και αν οι πιθανότητες ειναι λίγες.) πως κινούμε? τι κανω? υπάρχει κάποια λύση απλά για να τραβήξω κι αλλο το περιθώριο των 45 ημερών της paypal?

Κανε despute στο paypal και γραψε με δικα σου λογια πχ

<<Δεν εχω προβλημα να περιμενω. Πιστευω οτι θα ερθει το δεμα. Αργησε να γινει αποστολη του δεματος απο το καταστημα και θελω να εχω την ασφαλεια απο το paypal. >>

Αν φτασουν στο οριο οι μερες του despute και δεν εχεις παραλαβει ακομα το δεμα κανεις με τον ιδιο λογο claim :) Εσενα σε ενδιαφερει να εχεις την ασφαλεια των χρηματων σου απο το paypal ;)

Edited by Karthan7

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

Κανε despute στο paypal και γραψε με δικα σου λογια πχ

<<Δεν εχω προβλημα να περιμενω. Πιστευω οτι θα ερθει το δεμα. Αργησε να γινει αποστολη του δεματος απο το καταστημα και θελω να εχω την ασφαλεια απο το paypal. >>

Αν φτασουν στο οριο οι μερες του despute και δεν εχεις παραλαβει ακομα το δεμα κανεις με τον ιδιο λογο claim :) Εσενα σε ενδιαφερει να εχεις την ασφαλεια των χρηματων σου απο το paypal ;)

Σε ευχαριστω πολυ, θα προχωρήσω όπως μου πρότεινες. :)

πως ειναι καλυτερα να πληρωνεις?

με ισοτιμια paypal η με την ισοτιμια που θα σου δωσει η τραπεζα?

γιατι τωρα συγκεκριμενα που εχει 1,26 το $ ,αγορασα κατι και χαλασα απο ευρω σε δολαρια με 1.19.

http://img651.imageshack.us/img651/9279/bfreeavatar21024x768102.jpg

Με ισοτιμία τραπέζης είναι συνήθως ο καλύτερος τρόπος .

Να ρωτήσω κάτι με το θέμα ισοτιμία; Έχω βάλει στο PayPal μία χρεωστική κάρτα της Πειραιώς. Μπορώ να αλλάξω την ισοτιμία να γίνεται από την τράπεζα και όχι από το PayPal, ή αυτό γίνεται μόνο εάν έχω βάλει αριθμό λογαριασμού. Και εάν γίνεται που μπορώ να βρω αυτή τη ρύθμιση; Μέχρι τώρα οι αγορές που έχω κάνει είναι της τάξεως >10.00€ και δεν έχω ασχοληθεί γιατί η διαφορά είναι μικρή. Επειδή όμως σκέφτομαι πιο ακριβή αγορά, θα ήθελα να μάθω λεπτομέρειες. Όταν η ισοτιμία γίνεται από το PayPal, υπάρχει μέσα και ενσωματωμένη και η προμήθεια του, ή αυτό φαίνεται κάπου αλλού; Ή δεν κρατάει προμήθεια το PayPal από τον αγοραστή;

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

Πληροφοριακα. Επειδη τα εξοδα συναλλαγματος ειναι αρκετα καθε φορα πηγα και εβγαλα στη τραπεζα πειραιως μια προπληρομενη καρτα mastercard του α.β. βασιλοπουλου. Αυτη εχει σαν εξοδα οταν βαζεις λεφτα 1 ευρω. Δλδ θες να βαλεις μεσα 10 ευρω η τραπεζα κραταει 1 αρα εχεις 9. Κανεις αγορες κανονικα απο ebay η οπου αλλου θες και ΔΕΝ κραταει εξοδα συναλλαγματος καθολου. Τεσταρισμενο 100%.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πληροφοριακα. Επειδη τα εξοδα συναλλαγματος ειναι αρκετα καθε φορα πηγα και εβγαλα στη τραπεζα πειραιως μια προπληρομενη καρτα mastercard του α.β. βασιλοπουλου. Αυτη εχει σαν εξοδα οταν βαζεις λεφτα 1 ευρω. Δλδ θες να βαλεις μεσα 10 ευρω η τραπεζα κραταει 1 αρα εχεις 9. Κανεις αγορες κανονικα απο ebay η οπου αλλου θες και ΔΕΝ κραταει εξοδα συναλλαγματος καθολου. Τεσταρισμενο 100%.

οτι ποσο και αν βαλεις σου κραταει 1 ευρω?

http://img651.imageshack.us/img651/9279/bfreeavatar21024x768102.jpg

παιδια καλησπερα.

την προηγουμενη εβδομαδα παρελαβα ενα κινητο που η αγορα του εγινε μεσω ebay με paypal.

το κινητο μολις το εθεσα σε λειτουργια δεν δουλευε το ηχειο και ενω εδειχνε πως φορτιζε η μπαταρια στην ουσια δεν την φορτιζε.

δοκιμασα με τρεις μπαταριες αλλα τιποτα.

επικοινωνησα με τον πωλητη (ομολογω πως ηταν αμεσος και εξυπηρετικος στα email μου) και μου ειπε να του το στειλω και να μου στειλει καινουριο. στην επικοινωνια μας μεσω ebay μου εστειλε τη διευθυνση του για να του στειλω μονο τη συσκευη.

επειδη βρισκομαι σημερα στην 38η ημερα απο την αγορα ανοιξα dispute στο paypal αφ'ενος να ειμαι καλυμμενος και αφ'ετερου να πιστοποιησει τη διευθυνση του στο paypal.

να του το στειλω στη διευθυνση που μου εχει δωσει στο ebay ή να περιμενω να πιστοποιησει τη διευθυνση του στο paypal?

ποσο χρονο εχει στη διαθεση του να απαντησει?

ποσο χρονο εχω ακομα μεχρι να ληξει η προστασια του paypal?

ευχαριστω

παιδια γεια σας.

εστειλα το κινητο χτες στον πωλητη. μου ειπε μολις το παραλαβει θα στειλει καινουριο.

το περιθωριο για να κανω claim στο paypal ληγει 23/11/2014. ειναι αδυνατον να παραλαβω το καινουριο κινητο μεχρι τις 23/11/2014.τι κανω?

ευχαριστω

παιδια γεια σας.

εστειλα το κινητο χτες στον πωλητη. μου ειπε μολις το παραλαβει θα στειλει καινουριο.

το περιθωριο για να κανω claim στο paypal ληγει 23/11/2014. ειναι αδυνατον να παραλαβω το καινουριο κινητο μεχρι τις 23/11/2014.τι κανω?

ευχαριστω

κανεις που να γνωριζει?

κανεις που να γνωριζει?

Από αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι έχεις ανοίξει dispute. Από τη στιγμή που το έστειλες πίσω έχει και tracking number. Όταν είναι να λήξει το περιθώριο, στις 22/11, κάνε claim και δήλωσε το tracking number στο paypal ώστε να το λάβουν υπόψιν και να σου επιστρέψουν τα χρήματα. Τουλάχιστον εγώ έτσι έκανα σε ανάλογη περίπτωση.

Siemens C10, Nokia 3210, Sony Ericsson T68i, Nokia 6600 Original Black, Nokia N70 Music Edition, Nokia 6300 Original White, Apple iPhone 3GS White, Apple iPhone 4S,

Apple iPhone 4, Nokia 6700 Slide Petrol Blue

Από αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι έχεις ανοίξει dispute. Από τη στιγμή που το έστειλες πίσω έχει και tracking number. Όταν είναι να λήξει το περιθώριο, στις 22/11, κάνε claim και δήλωσε το tracking number στο paypal ώστε να το λάβουν υπόψιν και να σου επιστρέψουν τα χρήματα. Τουλάχιστον εγώ έτσι έκανα σε ανάλογη περίπτωση.

ευχαριστω eatmydust. του εστειλα και το tracking number.

η συμφωνια μου ομως με τον πωλητη ειναι μολις το παραλαβει να μου στειλει καινουριο.δεν ζητησα επιστροφη χρηματων. πως θα γινει?

Eγώ θα έκανα claim την τελευταία μέρα από το χρονικό περιθώριο και θα έγραφα ως λόγο ακριβώς αυτό που ισχύει, δλδ:

"έχει γίνει αυτό κι αυτό (αν το δέμα σου έχει ήδη πάει, το αναφέρεςι και δίνεις και το τρακινγκ σου) και βρίσκομαι σε αναμονή του προϊόντος αντικατάστασης, το οποίο δεν έχει ακόμη φτάσει..." (αν στο έχει όντως ταχυδρομήσει μέχρι τότε, αν όχι θα έχεις και έξτρα αιτιολόγηση για το claim).

"...Οπότε το claim μου -για το οποίο δεν είχα επιπλέον χρονικά περιθώρια- έχει ως σκοπό *επί της παρούσης* να με προστατεύσει από την πιθανότητα να μην έρθει το προϊόν αντικατάστασης ή να έρθει πάλι προβληματικό. Οπότε διατίθεμαι να περιμένω μεσα στα χρονικά πλαίσια του claim, και στην πορεία αν όλα καταλήξουν σωστά, θα το κλείσω. Αν όχι, θα ενημερωθεί το status για να υπάρξει τελική διευθέτηση του προβλήματος."

Κάπως έτσι... Αφού λοιπόν εσύ θα δηλώσεις ότι θα περιμένεις,

- αυτός λογικά μετά θα αφήσει να περάσουν οι 10 πόσες μέρες θα έχει περιθώριο από το paypal για απάντηση στο claim.

- Αν έρθει το δέμα μέχρι τότε -και είναι και οκ το προϊόν- το κλείνεις. Αν δεν έχει έρθει, περιμένεις την απάντηση του που λογικά θα είναι την (π.χ. 10η) τελευταία του μέρα, και θα δίνει tracking number.

- Μετά θα έχεις εσύ Χ μέρες να απαντήσεις. Τις αφήνεις να περάσουν μήπως έρθει το δέμα στο ενδιάμεσο.

- Αν έρθει -και είναι και οκ το προϊόν- το κλείνεις. Αν όχι, περιμένεις μέχρι το τέλος του περιθωρίου σου και απαντάς αναλόγως με το τι διεκδικείς πλέον.

*Και αν η συμφωνία σας έγινε μέσω προσωπικής επικοινωνίας με μέιλ και όχι μέσω του dispute, βάζεις και ως αποδεικτικά κανα screenshot από τα λεγόμενα σας για τις αποστολές, το tracking number σου κλπ

Edited by apVga

Ναι και γω πουχω ,prepaid attika δε μου κρατάνε κάτι στη συναλλαγή!και γω όταν βάζω μέχρι 100 ευρώ είναι 1 ευρώ προμήθεια πανω απο 100 μέχρι 200 είναι 2€ τώρα πανω απο διακόσια δεν έχω βάλει ποτε!δε ξέρω!!!

Eγώ θα έκανα claim την τελευταία μέρα από το χρονικό περιθώριο και θα έγραφα ως λόγο ακριβώς αυτό που ισχύει, δλδ:

"έχει γίνει αυτό κι αυτό (αν το δέμα σου έχει ήδη πάει, το αναφέρεςι και δίνεις και το τρακινγκ σου) και βρίσκομαι σε αναμονή του προϊόντος αντικατάστασης, το οποίο δεν έχει ακόμη φτάσει..." (αν στο έχει όντως ταχυδρομήσει μέχρι τότε, αν όχι θα έχεις και έξτρα αιτιολόγηση για το claim).

"...Οπότε το claim μου -για το οποίο δεν είχα επιπλέον χρονικά περιθώρια- έχει ως σκοπό *επί της παρούσης* να με προστατεύσει από την πιθανότητα να μην έρθει το προϊόν αντικατάστασης ή να έρθει πάλι προβληματικό. Οπότε διατίθεμαι να περιμένω μεσα στα χρονικά πλαίσια του claim, και στην πορεία αν όλα καταλήξουν σωστά, θα το κλείσω. Αν όχι, θα ενημερωθεί το status για να υπάρξει τελική διευθέτηση του προβλήματος."

Κάπως έτσι... Αφού λοιπόν εσύ θα δηλώσεις ότι θα περιμένεις,

- αυτός λογικά μετά θα αφήσει να περάσουν οι 10 πόσες μέρες θα έχει περιθώριο από το paypal για απάντηση στο claim.

- Αν έρθει το δέμα μέχρι τότε -και είναι και οκ το προϊόν- το κλείνεις. Αν δεν έχει έρθει, περιμένεις την απάντηση του που λογικά θα είναι την (π.χ. 10η) τελευταία του μέρα, και θα δίνει tracking number.

- Μετά θα έχεις εσύ Χ μέρες να απαντήσεις. Τις αφήνεις να περάσουν μήπως έρθει το δέμα στο ενδιάμεσο.

- Αν έρθει -και είναι και οκ το προϊόν- το κλείνεις. Αν όχι, περιμένεις μέχρι το τέλος του περιθωρίου σου και απαντάς αναλόγως με το τι διεκδικείς πλέον.

*Και αν η συμφωνία σας έγινε μέσω προσωπικής επικοινωνίας με μέιλ και όχι μέσω του dispute, βάζεις και ως αποδεικτικά κανα screenshot από τα λεγόμενα σας για τις αποστολές, το tracking number σου κλπ

apVga σ'ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο σου και την κατατοπιστικοτατη απαντηση σου.

η συμφωνια μας εγινε μεσω ebay.

θα ενεργησω οπως εγραψες.σ'ευχαριστω και παλι

Edited by knkonnou

Επειδή για πρώτη μου φορά έκανα dispute και μετά claim και ζητάω τα χρήματα μου πίσω για ένα κινητό που δεν ήρθε ακόμα και έχουν περάσει 50 μέρες από την αγορά θα ήθελα μια απάντηση από όποιον ξέρει στο εξής

Πες ότι μου γυρίζουν τα λεφτά μου πίσω ,τι γίνεται αν μετά από καιρό το χαμένο κινητό εμφανιστεί ξανά και το παραλάβω;

Πρέπει να πληρώσω ξανά;

Μπορώ να αρνηθώ την παραλαβή από τα ΕΛΤΑ και να αφήσω το δέμα να γυρίσει πίσω;

Ρωτάω γιατί θέλω να αγοράσω ξανά το κινητό αλλά πρέπει να ξέρω μην μου ρθει και το άλλο και πρέπει να το παραλάβω και μείνω με 2 κινητά ίδια

Ευχαριστώ

Μανώλης

Επειδή για πρώτη μου φορά έκανα dispute και μετά claim και ζητάω τα χρήματα μου πίσω για ένα κινητό που δεν ήρθε ακόμα και έχουν περάσει 50 μέρες από την αγορά θα ήθελα μια απάντηση από όποιον ξέρει στο εξής

Πες ότι μου γυρίζουν τα λεφτά μου πίσω ,τι γίνεται αν μετά από καιρό το χαμένο κινητό εμφανιστεί ξανά και το παραλάβω;

Πρέπει να πληρώσω ξανά;

Μπορώ να αρνηθώ την παραλαβή από τα ΕΛΤΑ και να αφήσω το δέμα να γυρίσει πίσω;

Ρωτάω γιατί θέλω να αγοράσω ξανά το κινητό αλλά πρέπει να ξέρω μην μου ρθει και το άλλο και πρέπει να το παραλάβω και μείνω με 2 κινητά ίδια

Ευχαριστώ

Στο tracking τι γραφει ? που ειναι το δεμα ?

Στο tracking τι γραφει ? που ειναι το δεμα ?

Number (Registered): RD497000381CN

Status: Transit

Destination: Greece

2014-09-25 13:15 IPS, Receive Item From Customer

Origin: China

2014-09-30 12:15 乌鲁木齐国际, 希腊 - GR, 出口总包直封封发, Departure from outward office of exchange

2014-09-30 10:43 乌鲁木齐国际, 希腊 - GR, 出口总包互封开拆, Opening

2014-09-25 13:15 83009903, 希腊 - GR, 收寄局收寄, Collection

======================================