Jump to content

Paypal: Χρήση και ΓΕΝΙΚΕΣ ερωτήσεις

evripidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα ,σήμερα ένωσα paypal με πιστωτική(με διαφορετικά ονόματα),μου έστειλε 4ψηφιο και την επιβεβαίωσα μια χαρά...η paypal έχει όμως μόνο το 1,5 ευρώ που χρέωσε και επέστρεψε για την ταυτοποίηση ,τα άλλα που είχε η πιστωτική δεν τα πέρασε..στην προσπάθεια να προχωρήσω σε αγορά ελπίζοντας να τα τραβάει αυτόματα μου πέταξε error '' (We are not able to process your payment using your PayPal account at this time. Please return to the merchant's website and try using a different payment method (if available) ''

τι πρέπει να κάνω ??:(

Δεν ξέρω τι παίζει με το μήνυμα, αλλά ότι λεφτά έχεις στην κάρτα δεν "περνάνε" στο balance του paypal (εκτός αν το κάνεις σκόπιμα εσύ). Δηλαδή είναι όπως το είπες, συνδέουμε κάρτα και κάνοντας αγορά, το paypal τα τραβάει από την κάρτα. Κι αν έχεις ποσό και στο balance, τραβάει πρώτα εκείνο και το υπόλοιπο που χρειάζεται -στις περιπτώσεις που δεν φτάνει το ποσό του balance- πάλι αυτόματα από την κάρτα.

Καλησπέρα ,σήμερα ένωσα paypal με πιστωτική(με διαφορετικά ονόματα),μου έστειλε 4ψηφιο και την επιβεβαίωσα μια χαρά...η paypal έχει όμως μόνο το 1,5 ευρώ που χρέωσε και επέστρεψε για την ταυτοποίηση ,τα άλλα που είχε η πιστωτική δεν τα πέρασε..στην προσπάθεια να προχωρήσω σε αγορά ελπίζοντας να τα τραβάει αυτόματα μου πέταξε error '' (We are not able to process your payment using your PayPal account at this time. Please return to the merchant's website and try using a different payment method (if available) ''

Δεν ξέρω τι παίζει με το μήνυμα, αλλά ότι λεφτά έχεις στην κάρτα δεν "περνάνε" στο balance του paypal (εκτός αν το κάνεις σκόπιμα εσύ). Δηλαδή είναι όπως το είπες, συνδέουμε κάρτα και κάνοντας αγορά, το paypal τα τραβάει από την κάρτα. Κι αν έχεις ποσό και στο balance, τραβάει πρώτα εκείνο και το υπόλοιπο που χρειάζεται -στις περιπτώσεις που δεν φτάνει το ποσό του balance- πάλι αυτόματα από την κάρτα.

το πρόβλημα ειναι οτι δεν τα τραβάει αυτόματα απο την πιστωτική όπως θα επρεπε..πώς περνάνε τα λεφτά από την πιστωτική στην paypal ?

Τα χρήματα που υπάρχουν στην κάρτα δεν θα φαίνονται στο υπόλοιπο της paypal !! Στο balance της paypal πρέπει να γράφει 0,00 € όταν σου επιστραφεί το 1,50 € . Εχεις επιβεβαιώσει το email σου που έδωσες στο paypal ;;;;

Συγνώμη για τη αναστάτωση ,τελικά απλά έπρεπε να περιμένω ,μόλις πριν λίγο παράγγειλα κανονικά..

ευχαριστώ πάντως !! :):)

Συγνώμη για τη αναστάτωση ,τελικά απλά έπρεπε να περιμένω ,μόλις πριν λίγο παράγγειλα κανονικά..

ευχαριστώ πάντως !! :):)

Να σαι καλά φίλε , ότι θέλεις εδώ είμαστε :D

Παιδιά αγόρασα ένα κινέζικο tablet από ebay με πληρωμή μέσω paypal. Δυστυχώς το tablet δεν ανοίγει καν. Το παρέλαβα Παρασκευή και το είχα στην πρίζα 6-7 ώρες όπως έγραφε αλλά δεν ανοίγει με τίποτα. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Λέω να στείλω mail στον αγοραστή... θα βρώ άκρη? Θα πρέπει να το στείλω πίσω στην Κίνα για να μου επιστρέψει τα χρήματα? Η αξία του είναι στα 50€... Τι προτείνετε? Μήπως τα μεταφορικά για Κίνα είναι παραπάνω?

Any help please? Θα με καλύψει το paypal σε αυτή την περίπτωση?

Παιδιά αγόρασα ένα κινέζικο tablet από ebay με πληρωμή μέσω paypal. Δυστυχώς το tablet δεν ανοίγει καν. Το παρέλαβα Παρασκευή και το είχα στην πρίζα 6-7 ώρες όπως έγραφε αλλά δεν ανοίγει με τίποτα. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Λέω να στείλω mail στον αγοραστή... θα βρώ άκρη? Θα πρέπει να το στείλω πίσω στην Κίνα για να μου επιστρέψει τα χρήματα? Η αξία του είναι στα 50€... Τι προτείνετε? Μήπως τα μεταφορικά για Κίνα είναι παραπάνω?

Ξεκινα την επικοινωνία με τον αγοραστή. Έπρεπε να το είχες κάνει ήδη.

Δες τι θα σου προτείνει και μήπως ξέρει κανένα κόλπο να το φτιάξεις. Μετά αν δεν φτιάχνεται, τότε θα κάνετε κουβέντα για επιστροφή, αλλά τα μεταφορικά θα πάνε γύρω στα 20€ νομίζω.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Μετά από αρκετές προσπάθειες για αγορά ενός κινητό Άλλαξα μέσω paypal μία ρύθμιση :

1) Πήγα προφίλ

2 ) My money

3) My preapproved payments Update

4) Set Available Funding Sources

5 ) Conversion Options

και επέλεξα την 2η επιλογή !!

και έτσι δοκίμασα εκ νέου την παραγγελία όπου μου την ακύρωναν και όλα κομπλέ !! Εντάξει ;; σε κάλυψα ;;

Από τότε που επέλεξα την δεύτερη επιλογή, κάθε φορά που αγοράζω κάτι σε $, μου αφαιρεί μεν το αντίστοιχο ποσό σε € αλλά με χτυπάει και με 2,50€ προμήθεια συναλλάγματος..

Ξαναέβαλα την πρώτη επιλογή.. Αλλά θα ήθελα κάποιος να μου πει ποιο είναι προτιμότερο ώστε να πετυχαίνω πιο συμφέρουσα ισοτιμία..

Αν πχ ένα προϊόν κοστίζει $200, το paypal θα το χρεώσει 120€ αλλά αν επέλεγα άλλη ισοτιμία (της τράπεζας αν θυμάμαι καλά από παλιότερα posts) θα το έπαιρνα 115€. [τα νούμερα είναι εντελώς ενδεικτικά]

Θυμάμαι ο Vasileios είχε εξηγήσει την όλη διαδικασία με τις διαφορές, τα συν και πλην. :D

Siemens C10, Nokia 3210, Sony Ericsson T68i, Nokia 6600 Original Black, Nokia N70 Music Edition, Nokia 6300 Original White, Apple iPhone 3GS White, Apple iPhone 4S,

Apple iPhone 4, Nokia 6700 Slide Petrol Blue

Από τότε που επέλεξα την δεύτερη επιλογή, κάθε φορά που αγοράζω κάτι σε $, μου αφαιρεί μεν το αντίστοιχο ποσό σε € αλλά με χτυπάει και με 2,50€ προμήθεια συναλλάγματος..

Ξαναέβαλα την πρώτη επιλογή.. Αλλά θα ήθελα κάποιος να μου πει ποιο είναι προτιμότερο ώστε να πετυχαίνω πιο συμφέρουσα ισοτιμία..

Αν πχ ένα προϊόν κοστίζει $200, το paypal θα το χρεώσει 120€ αλλά αν επέλεγα άλλη ισοτιμία (της τράπεζας αν θυμάμαι καλά από παλιότερα posts) θα το έπαιρνα 115€. [τα νούμερα είναι εντελώς ενδεικτικά]

Θυμάμαι ο Vasileios είχε εξηγήσει την όλη διαδικασία με τις διαφορές, τα συν και πλην. :D

Κατάλαβα οπότε δεν έπαιξε ρόλο για το ότι μου δέχτηκαν την παραγγελία !!

Ξεκινα την επικοινωνία με τον αγοραστή. Έπρεπε να το είχες κάνει ήδη.

Δες τι θα σου προτείνει και μήπως ξέρει κανένα κόλπο να το φτιάξεις. Μετά αν δεν φτιάχνεται, τότε θα κάνετε κουβέντα για επιστροφή, αλλά τα μεταφορικά θα πάνε γύρω στα 20€ νομίζω.

Eυχαριστώ junglist... ήδη έστειλα mail και περιμενω απάντηση... ;) Και ο Θεός βοηθός!!!

Δυστυχώς πέρασε μια ολόκληρη μέρα χωρίς απάντηση από τον πωλητή.

Την παραγγελία την έκανα 1/8. (δεν θέλω να χάσω τις 45 μέρες που δίνει περιθώριο, άρα μάλλον πρέπει να βιαστώ)

Πώς κάνω αίτημα στο paypal για την επιστροφή? Δεν το έχω ξανακάνει... Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του please?

Πατάς Resolution center.

Μετά Dispute a transaction

Μετά Item dispute - Continue

Μετά Find transaction ID

το επιλέγεις και continue

mikepaltri, προσοχή όταν θα προχωρήσει η διαδικασία μέσω του paypal και σου ζητηθεί να το επιστρέψεις πίσω. Όταν θα πας να το ταχυδρομήσεις, αφού η υπάλληλος των ελτα κολλήσει επάνω στο πακέτο τα σχετικά, θα το βγάλεις φωτογραφία. Να έχεις δλδ φωτο το πακέτο με τα σχετικά των ελτά επάνω και να φαίνεται η αναλυτική διεύθυνση που το στέλνεις.

Η απόδειξη που θα πάρεις με το tracking number και που θα σου την ζητήσουν κάποια στιγμή, δεν τους αρκεί γιατί γράφει μόνο χώρα προορισμού και αυτοί ενώ βλέπουν από το tarcking number ότι το δέμα έφτασε, δεν το δέχονται παρά μόνο αν δούνε και φωτο του πακέτου με την διεύθυνση ή αν επιβεβαιώσει ο πωλητής ότι το παρέλαβε (στο οποίο τελευταίο προφανώς δεν βασιζόμαστε ποτέ).

Φρόντισε το αυτό για να γλυτώσεις από την περιπέτεια που είχαμε αρκετοί σε αντίστοιχες περιπτώσεις:

γ. Ότι κι αν δείχνει/αποδεικνύει το tracking number, μην επαναπαύεσαι ότι είναι αρκετό για να αποφασίσει το Paypal υπέρ σου (f*ck logic). Σε δική μου περίπτωση που έστειλα προϊόν πίσω, μου έβγαλαν το λάδι και μου έκλεισαν και το case εναντίον μου, ενώ το tracking έδειχνε ότι το πακέτο έφτασε στον προορισμό του.

Επίσης να ξέρεις ότι το paypal δεν υποχρεώνει σε καμία περίπτωση τον πωλητή να πληρώσει τα ταχυδρομικά επιστροφής, θα στο λένε και στο μήνυμα που θα σου έρθει όταν θα σου πούν να το στείλεις πίσω (τα μεταφορικά που πλήρωσες -αν πλήρωσες- αρχικά όταν το αγόρασες θα τα παρεις ως μέρος της αρχικής συνολικής πληρωμής, αλλά όχι της επιστροφής που θα δώσεις τώρα). Επειδή λένε, σου δίνουν -τον αγοραστή- το δικαίωμα να επιστρέψει το προϊόν χωρίς να μπορούν να δούνε ότι πραγματικά είναι ελαττωματικό, δεν θέτουν αυτή την υποχρέωση στον πωλητή. Eσύ φυσικά θα τα διεκδικήσεις στο κείμενο σου και αυτά, ώστε να παίξεις με την πιθανότητα (λέμε τώρα) να το δεχτεί ο πωλητής από μόνος του και να στα δώσει. Αν δεν γίνει, μετά το βασικό refund θα πρήξεις το paypal με παράπονα και μηνύματα όπως έκανα εγώ και στο τέλος μου τα έδωσε (το Paypal) "μία και μοναδική φορά, χαριστικά" όπως είπανε.

Vasileios και apVga σας ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες!!!

Aκόμη δεν έχω λάβει απάντηση.

Σκέφτομαι μήπως περιμένω άλλη μια μέρα και αύριο κάνω την όποια κίνηση. Μέχρι τις 14/9 όπου συμπληρώνονται οι 45 μέρες έχω 4 μέρες ακόμη.

Μήπως να προσπαθήσω κάτι και μέσω ebay protection? Γιατί όπως τα είπες apVga μάλλον τα χρήματα που θα πληρώσω στα ΕΛΤΑ τα ξεχνάω...

Α δεν θυμόμουν ότι είπες ότι ήταν μέσω ebay, νόμιζα από άσχετο σάιτ απλά με πληρωμή paypal, οπότε ναι, από 'κει θα ανοίξεις το case. Kαι άρα τo μέιλ που λες ότι του έστειλες ήταν το "contact seller" μέσω του ebay και δεν απάντησε?... θεωρώ πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην το έχει δει (εξαιρώντας περιπτώσεις να τον χτύπησε τραίνο κλπ =p), οπότε προσωπικά δεν βρίσκω λόγο γιατί να περιμένεις άλλη μια μέρα, άνοιξε το case κατευθείαν στο ebay, ώστε να ξεκινήσει αντίστροφη μέτρηση/πίεση προς αυτόν με την προθεσμία που θα του βάλει το ebay να απαντήσει/λύσει το θέμα. Εκεί δεν τον συμφέρει να μην απαντήσει...

- If you’re not happy with the seller’s resolution after 8 days, you can have eBay review the case.

- You’ll get an answer within 48 hours, and if your case qualifies, we’ll send you a refund.

Όσο αφορά τα χρήματα επιστροφής, έτσι κι αλλιώς το paypal ανήκει στο ebay, οπότε λογικά μιλάμε για την ίδια πολιτική σε αυτά, είτε ανοίγεις ενα case κατευθείαν στο pp είτε στο ebay, οπότε θα το πας και πάλι όπως είπαμε παραπάνω. Σε 2 δικές μου περιπτώσεις στο ebay πάντως δέχτηκε ο πωλητής να τα πληρώσει, μάλλον επειδή φοβόταν και την εκεί αξιολόγηση (πιθανολογώ, ίσως απλά να έπεσα σε honest πωλητές) ...

***αν το πακέτο σου δεν ξεπερνάει το κιλό θα σου βγει 15ευρώ.

Edited by apVga

Πράγματι μέσω ebay του έστειλα το μηνυμα από το "contact seller". Λές να τον πάτησε τρένο? χαχαχαχαχα

Άρα είναι το ίδιο που άνοιξα case στο ebay? Δεν χρειάζεται να μπλέξω το paypal αφού ανήκει στο ebay, οπότε το refund θα τo πάρω έτσι κι αλλιώς? Λέω μιας και δεν έχει απαντήσει μήπως και γλυτώσω τα μεταφορικά προς Κίνα...

Αν το άνοιξες ήδη ναι είσαι οκ, θα γίνει από εκεί η όλη διαδικασία, είτε περιέχει επιστροφή προϊόντος είτε όχι, είτε αποφασιστεί refund από τον πωλητή είτε από το ebay, όλα θα γίνονται πλέον από το resolution center του ebay.

Σου ήρθε το μήνυμα από το ebay με τίτλο "you opened a case" και όλες τις λεπτομέρειες/οδηγίες μέσα για τα χρονικά περιθώρια που ισχύουν και γι'αυτόν και για σένα; Προσοχή στις οδηγίες που σου γράφει το ebay και τα όρια με τις ημερομηνίες, να τα διαβάζεις πάντα όλα. Οι σχετικές ενημερώσεις θα σου έρχονται και στο μέιλ σου και μέσα στα messages του λογαριασμού σου στο ebay.

εχω μια prepay card περασμενη μεσα στο Paypal αλλα δεν εχει λεφτα και περασα ενα IBAN ενως λογαριασμου που εχω χρηματα

οταν παω να αγορασω απο το ebay και παταω να κανω τη διαδικασια μου βγαζει να κανω την αγορα με τη καρτα.πως μπορω να επιλεξω να κανω την αγορα με το λογαριασμο IBAN ?

Επισης η καρτα που ειναι συνδεδεμενη με το IBAN ειναι μισθοδωσιας maestro και δε μπορω να την περασω στο ebay

Με το λογαριασμό μισθοδοσίας θα πας εκεί που λέει TOP UP και θα ακολουθήσεις τις οδηγίες ώστε να στείλεις έμβασμα στο Paypal.

Tο Paypal δεν μπορεί να χρεώσει Ελληνικό λογαριασμό μισθοδοσίας , ακόμα και αν δώσεις εξουσιοδότηση στην τράπεζα σου. Να το πω απλούστερα : δεν γίνεται με λογαριασμό.

Με το λογαριασμό μισθοδοσίας θα πας εκεί που λέει TOP UP και θα ακολουθήσεις τις οδηγίες ώστε να στείλεις έμβασμα στο Paypal.

Tο Paypal δεν μπορεί να χρεώσει Ελληνικό λογαριασμό μισθοδοσίας , ακόμα και αν δώσεις εξουσιοδότηση στην τράπεζα σου. Να το πω απλούστερα : δεν γίνεται με λογαριασμό.

αρα ουτε η καρτα μπορει να συνδεθει με το paypal ?

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

μπηκα εκει που μου ειπες αλλα δε καταλαβα τιποτα

μηπως μπορεις να με βοηθησεις λιγο παραπανω ?

αρα ουτε η καρτα μπορει να συνδεθει με το paypal ?

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

μπηκα εκει που μου ειπες αλλα δε καταλαβα τιποτα

μηπως μπορεις να με βοηθησεις λιγο παραπανω ?

εκει που μπήκες με κόκκινα γράμματα είναι τα στοιχεία του εμβάσματος

Beneficiary name PAYPAL PTE LTD

Bank Bank of America N.A., Athens

IBAN / Arithmos Logariasmou GR98 0810 0010 0006 0181 7360 023

BIC BOFAGR2XXXX

Transfer ID ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ Enter this as a payment reference

To Tranfer ID θα το βάλεις σαν αιτιολογία στο ΕΜΒΑΣΜΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εμβάσματα γίνωνται δεκτά μόνο από λογαριασμό στο Ονομα που δήλωσες στο PAYPAL.

To ποσό είναι επιλογή σου και θα μπει στον λογαριασμό σου στο PAYPAL

Όσο αφορά την κάρτα σου : Maestro δεν γίνεται δεκτή στο PAYPAL

Edited by Vasileios

εκει που μπήκες με κόκκινα γράμματα είναι τα στοιχεία του εμβάσματος

Beneficiary name PAYPAL PTE LTD

Bank Bank of America N.A., Athens

IBAN / Arithmos Logariasmou GR98 0810 0010 0006 0181 7360 023

BIC BOFAGR2XXXX

Transfer ID ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ Enter this as a payment reference

To Tranfer ID θα το βάλεις σαν αιτιολογία στο ΕΜΒΑΣΜΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εμβάσματα γίνωνται δεκτά μόνο από λογαριασμό στο Ονομα που δήλωσες στο PAYPAL.

To ποσό είναι επιλογή σου και θα μπει στον λογαριασμό σου στο PAYPAL

Όσο αφορά την κάρτα σου : Maestro δεν γίνεται δεκτή στο PAYPAL

τον ηπιαμε κλαρινο

για να βγαλω internet banking χρεωνομαι τιποτα ?

και στο paypal οταν μπουν τα λεφτα μετα πως αγοραζω ?

Edited by Tr3LaRaS

Νομίζω 7 ευρώ για το μηχανάκι με τους κωδικούς .

Παιδιά θελω να κανω μια παραγγελία σε ενα κινεζομαγαζο και στην paypal στο τελευταίο βημα πριν πληρωσω δεν μου παίρνει την παραγγελία και μου βγάζει το εξης μήνυμα :

PayPal gateway has rejected request. This transaction couldn't be completed. Please redirect your customer to PayPal (#10486: This transaction couldn't be completed).

Ξερετε τι είναι αυτό;;;

Οι τέσσεροι τροχοί κινούν το σώμα, οι δύο την ψυχή.