Jump to content

Paypal: Χρήση και ΓΕΝΙΚΕΣ ερωτήσεις

evripidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θέλω να κάνω αγορά και ενώ έχω χρήματα στο paypal, θέλω να χρεωθεί η κάρτα μου και όχι το balance του paypal. Είναι εφικτό;

Παιδια καλησπερα, εχω ενα προβλημα, αγορασα πριν απο κανα 2ωρο κατι απο ebay και οταν πατησα pay now με πηγε στο paypal και εκει οταν πατησα place order μου εβγαλε μηνυμα οτι πρεπει να περασω καινουργια καρτα. Λεφτα εχω στον λογαριασμο, η καρτα ληγει τον 10το του 2016. Στο payment status λεει denied. Στο details αυτα:

Total amount:£20.50 GBP

Fee amount:£0.00 GBP

Net amount:£20.50 GBP

Date: Dec 8, 2013

Time:23:05:44 GMT+02:00

Status: Denied

Subject:Credit Card

Funding Type:Credit Card

Transfer from:MasterCard Credit Card XXXX-XXXX-XXXX-1007

This transaction will appear on your bill as "PAYPAL *STRAWBERRYC".

Τι πρεπει να κανω;;;

Υγ. Διαβασα καμια 40αρια σελιδες μπας και εβρισκα λυση αλλα τζιφος. Οι 7 στις 10 ερωτησεις ηταν για το ποτε θα εμφανιστει ο κωδικος του paypal και αν θα τους επιστρεψει το paypal το 1,5€ , ελεος.....

Είσαι σίγουρος ότι έχεις καταχωρήσει την νέα ημερομηνία λήξεως τις κάρτας σου;

Αυτός είναι ο πρώτος λόγος , και ο δεύτερος να μην έχεις υπόλοιπο στην κάρτα σου

Είσαι νέος στο Paypal; Έχεις ξανακάνει συναλλαγή;

Είσαι σίγουρος ότι έχεις καταχωρήσει την νέα ημερομηνία λήξεως τις κάρτας σου;

Αυτός είναι ο πρώτος λόγος , και ο δεύτερος να μην έχεις υπόλοιπο στην κάρτα σου

Είσαι νέος στο Paypal; Έχεις ξανακάνει συναλλαγή;

Ναι σωστα ειναι ολα και εχω κανει αρκετες συναλλαγες. Οταν ειδα το μηνυμα σου, μπηκα στο e-banking του λογαριασμου μου και ειδα οτι δεν ειχα αρκετο υπολοιπο για την αγορα. Κατεθεσα σημερα και ολα ΟΚ. Ηταν το μονο που δεν σκεφτηκα να τσεκαρω.

Ευχαριστω φιλε.

Έχοντας κάνει πρώτη φορά παραγγελία(κ απλά για να τσεκαρω) από Bruce Lee μεριά στις 18 Νοεμβρίου σήμερα μου ρθε ειδοποίηση να παραλάβω από ελτα αύριο. ..με εξέπληξε ευχάριστα κ είπα να το μοιραστώ μαζί σας...

Καλά το PayPal δεν δέχεται την MasterCard webuy της Πειραιώς; την pre paid δεν την δέχεται το play store! Έλεος! Μόνο την απλή visa της ΑΛΦΑ bank έχω βάλει παντού.Αυτή η Πειραιώς τραγική είναι.

Κουλαμάρα του paypal, που δεν μου έχει ξανασυμβει!

Προσέθεσα την Amex μου (Alpha Bank) στον ελληνικο λογαριασμό μου, και αντί να με χρεώσει το 1,50 ευρώ, έκανε παραπλήσια χρέωση σε συνάλλαγμα ($ σε €) .. και μετά στον αναλυτικό της Alpha Bank μου γράφει κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που κανονικά θα έπρεπε να έχει τη μορφή PP**** (έχει τα πρώτα ψηφία της κάρτας μου & κάτι γράμματα, χωρίς 4ψήφιο κωδικό.

Γιατί ?!?!

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Κουλαμάρα του paypal, που δεν μου έχει ξανασυμβει!

Προσέθεσα την Amex μου (Alpha Bank) στον ελληνικο λογαριασμό μου, και αντί να με χρεώσει το 1,50 ευρώ, έκανε παραπλήσια χρέωση σε συνάλλαγμα ($ σε €) .. και μετά στον αναλυτικό της Alpha Bank μου γράφει κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που κανονικά θα έπρεπε να έχει τη μορφή PP**** (έχει τα πρώτα ψηφία της κάρτας μου & κάτι γράμματα, χωρίς 4ψήφιο κωδικό.

Γιατί ?!?!

συνήθως σε αυτή την περίπτωση δεν σου ζητάει το τετραψήφιο , αλλά να του πεις πόσο σε χρέωσε.

Προσοχή η απάντηση πρέπει να δωθει σε USD και όχι σε ευρώ.

Παιδια προσπαθω να αγορασω κατι απο το e-bay και χρησιμοποιω το paypal για πρωτη φορα. Εστειλα εμβασμα με τα απαιτουμενα χρηματα στο paypal βαζοντας το trasnfer id στις σημειωσεις. Εχουν περασει 3 ημερες και δεν εχει εμφανιστει το ποσο ακομα στο paypal. ειναι ανησυχητικο; μηπως δεν εκανα κατι σωστα; (το εμβασμα μου πηρε 20 επιπλεον ευρω :( )

Δεν έχεις συνδέσει το paypal με κάποιον τραπεζικό σου λογαριασμό?

Οχι... Απλα εστειλα ενα εμβασμα στον ταπεζικο λογαριασμο που δειχνει στο top up και στις σημειωσεις εβαλα το transfer id. Εχω κανει βλακεια;

Οχι... Απλα εστειλα ενα εμβασμα στον ταπεζικο λογαριασμο που δειχνει στο top up και στις σημειωσεις εβαλα το transfer id. Εχω κανει βλακεια;

Ναι.

Έχεις λογαριασμό σε κάποια τράπεζα?

Αν όχι, άνοιξε σε κάποια και θα/ζήτησε να σου δώσουν μία χρεωστική κάρτα συνδεδεμένη με αυτόν τον λογαριασμό.

Μετά μπες στο PayPal και ρύθμισε το ώστε να τραβάει λεφτά από αυτήν την κάρτα.

Όταν θέλεις να αγοράσεις κάτι, απλά θα βάζεις λεφτά στον λογαριασμό σου στην τράπεζα και το PayPal θα τα παίρνει από εκεί.

Χωρίς έξοδα, χωρίς έξτρα χρεώσεις, χωρίς προμήθειες, χωρίς εμβάσματα.

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Ναι.

Έχεις λογαριασμό σε κάποια τράπεζα?

Αν όχι, άνοιξε σε κάποια και θα/ζήτησε να σου δώσουν μία χρεωστική κάρτα συνδεδεμένη με αυτόν τον λογαριασμό.

Μετά μπες στο PayPal και ρύθμισε το ώστε να τραβάει λεφτά από αυτήν την κάρτα.

Όταν θέλεις να αγοράσεις κάτι, απλά θα βάζεις λεφτά στον λογαριασμό σου στην τράπεζα και το PayPal θα τα παίρνει από εκεί.

Χωρίς έξοδα, χωρίς έξτρα χρεώσεις, χωρίς προμήθειες, χωρίς εμβάσματα.

Τα χρηματα μου δε χανονται ομως... Ετσι;

Στειλε ένα mail στο paypal με τα στοιχεια του εμβάσματος και ρωτα τους τι εχει γινει. Τα χρηματα δεν χανονται , μιας και από την τραπεζα μπορεις να μαθεις αν μπηκαν στο λογοριασμο του paypal. Μονο μην εκανες κανενα λαθος και τα εβαλες σε άλλο λογαριασμο.

Το καλυτερο παντως είναι να βγαλεις μια χρεωστικη για επομενες αγορες. Είναι πολύ απλη υποθεση, δεν χρειαζεται καν να καταθεσεις χρηματα για να ανοίξεις λογαριασμο, στις περισσοτερες τράπεζες. Θα βαζεις τα χρηματα που θες στη χρεωστικη και θα τα τραβαει το paypal από εκει. Δεν χρειάζεται καν να μεταφερεις εσυ χρηματα στο paypal.

Τα χρηματα μου δε χανονται ομως... Ετσι;

Τα τραβάει μόνο του όταν κάνεις αγορές. Τα λεφτά δηλαδή μένουν στον λογαριασμό σου στην τράπεζα.

Τα βάζεις, τα βγάζεις, κάνεις ότι θέλεις. Αρκεί όταν θα κάνεις πληρωμή μέσω PayPal να έχεις τα αντίστοιχα λεφτά μέσα στον λογαριασμό σου για να τα τραβήξει.

Καλά το PayPal δεν δέχεται την MasterCard webuy της Πειραιώς; την pre paid δεν την δέχεται το play store! Έλεος! Μόνο την απλή visa της ΑΛΦΑ bank έχω βάλει παντού.Αυτή η Πειραιώς τραγική είναι.

Μην δυσφημίζεις την τράπεζα αν εσυ δεν κάνεις τα σωστά βήματα για να ενεργοποιήσεις το paypal σου. Χρησιμοποιώ πάνω απο 1 χρόνο την Webuy της Πειραιώς και στο paypal και στο playstore και όπου αλλού μπορεί να φανταστείς.

τα χρηματα μπορουν να παρθουν απευθειας απ το υπολοιπο στην τραπεζα σου. δε χρειαζεται να φορτωνεις καθε φορα το paypal.

για να πληρωσεις στην ισοτιμια που δινει η τραπεζα σου, πρεπει να κανεις καποιες ενεργειες. εχουν αναφερθει σε αυτο το θεμα.

αλλιως πληρωνεις με την ισοτιμια του Paypal, το οποιο δε συμφερει ;)

Μπορείς να εξηγήσεις γιατι δεν συμφέρει η ισοτιμία του paypal απο αυτήν της τράπεζας του καθενος ?? Ευχαριστώ !!!

Πας paypal--->profile--->my money--->my preapproved payments--->update--->set availiable founding sources--->conversion options--->bill me in the currency listed
Edited by mcde

Δεν συμφέρει γιατί το πόσο είναι πολύ πάνω από το αν έκανε την μετατροπή η τράπεζα.

Ακόμα και ένα ποσό της τάξεως των 10 ευρώ μπορείς να κερδίσεις μέχρι και 20 λεπτά του ευρώ. Σε βάθος χρόνου η αν κάνεις αρκετές αγορές το χρόνο αυτά τα 20 λεπτά είναι πολλά.

Προσοχή η eurobank χρεώνει 1,5 ευρώ την κάθε μετατροπή συναλλάγματος ανεξαρτήτως του ποσού.

Η Πειραιώς έχει προμήθεια 2% επί του ποσού.

Εννοείς Eurobank Χρεωστική , γιατί στην πιστωτική 2% χρεώνει . Ακόμα και έτσι σε συμφέρει η χρεωστική για συναλλαγές πάνω από 75 ευρώ

Οι περισσότερες τράπεζες έχουν 2%-2,5 % . Το Paypal έχει 2,5% - 3%

Η Webuy της Πειραιώς έχει 1% για μετατροπή συναλλάγματος. Συνεπως αν λέτε ότι το paypal έχει 2,5%-3 % τότε όντως συμφέρει !!! Είμαστε σίγουροι όμως για το 3 % ;;;

μπορείτε να το εξηγησετε λίγο αυτό?

αν θέλω να αγορασω κάτι από αμερική ή αγγλία θα λέω στην τραπεζα μου τα 100 μου ευρώ να μπαινουν στο λογαρισμό μου ως δολλάρια ή λίρες?

καλά το καταλαβα?

μπορείτε να το εξηγησετε λίγο αυτό?

αν θέλω να αγορασω κάτι από αμερική ή αγγλία θα λέω στην τραπεζα μου τα 100 μου ευρώ να μπαινουν στο λογαρισμό μου ως δολλάρια ή λίρες?

καλά το καταλαβα?

Όχι.

Όταν θα αγοράσεις κάτι π.χ. από eBay και πληρώσεις με το PayPal, σου εμφανίζει εκεί από κάτω μία επιλογή για το πως θα γίνει η μετατροπή από ευρώ στο άλλο νόμισμα.

Εκεί λοιπόν έχεις 2 επιλογές:

1- τη μετατροπή να την κάνει το PayPal και να χρεώσει τον λογαριασμό σου σε ευρώ

2- το PayPal να χρεώσει τον λογαριασμό σου στο ξένο νόμισμα, οπότε την μετατροπή σε ευρώ να την κάνει η τράπεζα.

Επιλέγεις τι σε συμφέρει και μετά πατάς το pay now για να πληρώσεις τον πωλητή...

Στην τράπεζα βάζεις φυσικά ευρώ. Αν όμως η συναλλαγή είναι σε λίρες ή δολαρία τότε η τραπεζα (ή το paypal αν το έχεις επιλέξει) σε χρεώνει κάποια προμήθεια για την μετατροπή του ποσού αγοράς από το ξένο νόμισμα σε ευρώ.

Όχι.

Όταν θα αγοράσεις κάτι π.χ. από eBay και πληρώσεις με το PayPal, σου εμφανίζει εκεί από κάτω μία επιλογή για το πως θα γίνει η μετατροπή από ευρώ στο άλλο νόμισμα.

Εκεί λοιπόν έχεις 2 επιλογές:

1- τη μετατροπή να την κάνει το PayPal και να χρεώσει τον λογαριασμό σου σε ευρώ

2- το PayPal να χρεώσει τον λογαριασμό σου στο ξένο νόμισμα, οπότε την μετατροπή σε ευρώ να την κάνει η τράπεζα.

Επιλέγεις τι σε συμφέρει και μετά πατάς το pay now για να πληρώσεις τον πωλητή...

να σου πω την αλήθεια δεν το έχω παρατηρήσει ποτέ αυτό,παταω να μου βγαζει τις τιμες σε ευρώ και μετα κάνω απλά το checkout.στην επόμενη αγορά θα προσέξω να βρω την επιλογή.

Στην τράπεζα βάζεις φυσικά ευρώ. Αν όμως η συναλλαγή είναι σε λίρες ή δολαρία τότε η τραπεζα (ή το paypal αν το έχεις επιλέξει) σε χρεώνει κάποια προμήθεια για την μετατροπή του ποσού αγοράς από το ξένο νόμισμα σε ευρώ.

Στην τράπεζα φυσικά και δίνεις ευρώ απλά δεν ήξερα ότι γίνεται αυτόματα μέσω της επιλογής που λέει ο φίλος στην πλατφορμα πληρωμής του ebay ή αν επρεπε να δωσω εγώ ο ίδιος την εντολή στην τράπεζα την στιγμή της κατάθεσης.

Από τα συμφραζόμενα πάντως φαίνεται ότι μέσω τραπέζης συμφέρει στο 100% των περιπτώσεων σωστά?

Από τα συμφραζόμενα πάντως φαίνεται ότι μέσω τραπέζης συμφέρει στο 100% των περιπτώσεων σωστά?

Συμφέρει ακόμα και μετά την αφαίρεση της τραπεζικής προμήθειας δηλαδή;

να σου πω την αλήθεια δεν το έχω παρατηρήσει ποτέ αυτό,παταω να μου βγαζει τις τιμες σε ευρώ και μετα κάνω απλά το checkout.στην επόμενη αγορά θα προσέξω να βρω την επιλογή.

Στην τράπεζα φυσικά και δίνεις ευρώ απλά δεν ήξερα ότι γίνεται αυτόματα μέσω της επιλογής που λέει ο φίλος στην πλατφορμα πληρωμής του ebay ή αν επρεπε να δωσω εγώ ο ίδιος την εντολή στην τράπεζα την στιγμή της κατάθεσης.

Όχι , δεν συμφέρει στο 100 % των περιπτώσεων , εξαιρείται η χρήση χρεωστικής κάρτας της Eurobank για ποσά κάτω των 50 ευρώ . Μπορεί να εξαιρούνται και άλλες τράπεζες, αλλά συμφέρει στο μεγαλύτερο ποσοστό περιπτώσεων.

Όχι , δεν συμφέρει στο 100 % των περιπτώσεων , εξαιρείται η χρήση χρεωστικής κάρτας της Eurobank για ποσά κάτω των 50 ευρώ . Μπορεί να εξαιρούνται και άλλες τράπεζες, αλλά συμφέρει στο μεγαλύτερο ποσοστό περιπτώσεων.

Για καλό και για κακό τότε θα ρωτήσω στην τράπεζα να μου πουν τι ακριβώς ισχύει ανά περιπτώσεις.

Μπορεί να είναι μικρά τα ποσά αλλά για τί να τους τα χαρίσουμε?:D