Jump to content

Samsung GT-i8910 HD

spazoklabanias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επειδή σκέφτομαι να την περάσω και εγώ (έχω αυτήν του πλαισίου) ας μας πει κάποιος που την πέρασε κάποιες πρώτες εντυπώσεις....

Το μενού έχει ελληνικά ή αυτά αφορούν μόνο τα sms ;

Ευχαριστώ

Είναι πολύ καλή και γρήγορη ROM.

Είναι τελείως εξελληνισμένη. Και στα μενού....

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 5,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ολα Ελληνικα!

!!!!!!!!!:blink:

Επειδή δεν έχω διαβάσει ακόμα πως γίνεται το download, αλλά είδα ότι εκεί αναφέρουν άλλο τρόπο από αυτόν που αναφέρεται εδώ πιο πάνω, με ποιό τρόπο τελικά το περνάμε ; Και αν είναι αυτός που αναφέρεται στο άλλο site που είναι και δεν μπορώ να τον βρώ;;:cry:

Αντώνης

Επειδη βαριεμαι την μεταφραση:

You/ll have to start the .exe-file.

Then turn your phone on:

press volume-up, lock-button and power-button and hold them until the blue screen appears.

Then connect your phone to usb-cabel.

Now you should be able to press the "Download start"-button...

Ένας φτωχός και μόνος cowboy!

Βγαινει σημερα διορθωμενη η ελληνική ρομ HX1.5 που ειχε προβλημα στον ηχο του βιντεο! μπορειτε να την παρετε απο τον παρακάτω συνδεσμο:

http://forums.samsungi8910omnia.com/samsung-i8910-omnia-hd-custom-roms-cooked-roms/6100-custom_hx1-5_big_language_pack_ii-11-10-09-a.html

τι προβλημα ειχε ακριβως?

Να σαι καλά σε ευχαριστώ:)

...Και κάτι ακόμα...java or no java ? Ποιό τελικά είναι καλύτερο από τα 2 firmwares και ποιά τελικά είναι η βασική τους διαφορά ;;;

Βοηθάτε γιατί έχω ψηθεί άσχημα και βλέπω να την περνάω σήμερα...

Αντώνης

Μολις το δοκιμασα, ο ηχος στο βιντεο τελειος το kinetic scrolling πολυ καλο, και γενικα ολα γινονται πολυ γρηγορα αλλη αισθηση πλεον επιτελους ενα φιρμ.

της προκοπης, η μονη παραφωνια τα Αγγλικα στον internet browser αλλα δεν με ενοχλει καθολου!

περασα αυτο με την java 1.34

Παιδια κατεβασα κι εγω την καινουρια ROM απο εδω http://forums.samsungi8910omnia.com/samsung-i8910-omnia-hd-custom-roms-cooked-roms/6100-custom_hx1-5_big_language_pack_ii-12-10-09-fix_online.html και θα ηθελα λιγη βοηθεια για να την εγκαταστησω.Στα ελληνικα αν ειναι ευκολο.:O Ευχαριστω.

Παιδια κατεβασα κι εγω την καινουρια ROM απο εδω http://forums.samsungi8910omnia.com/samsung-i8910-omnia-hd-custom-roms-cooked-roms/6100-custom_hx1-5_big_language_pack_ii-12-10-09-fix_online.html και θα ηθελα λιγη βοηθεια για να την εγκαταστησω.Στα ελληνικα αν ειναι ευκολο.:O Ευχαριστω.

http://www.bytheway.gr/portal2/forum/showthread.php?t=12487

τελικα επειδη θα την βαλω και γω , για πειτε μου λιγο συντομα σας παρακαλω πια η διαφορα της Java 1.34 version με αυτη Java 2.0.2 version. ειναι καπια πιο βαρια για το omnia και τι δηλαδη προσφερει η 2.0.2 παραπανω????????????

Διαβασα καπου σε ξενο site οτι υπαρχουν αρκετα κοληματα με την java 2.0.2.

Αν ξερει κατι κανεις ας μας πει ...

Εχω υποψιν μου αυτον τον τροπο αλλα ο strong πιο πανω στο #2656# μαλλον αναφερεται σε εναν διαφορετικο που ειναι πολυ πιο απλος αν το καταλαβα σωστα.

Με το PC Studio συνδέεται? Επειδή κάποια παλιότερη δε το έκανε οπότε τσάμπα το back up που έκανες.

Επίσης τις φωτογραφίες τις εμφανίζει και πάλι στενόμακρες ή διορθώθηκε και αυτό?

Ναι είναι πιο απλός..μόλις το πέρασα(1.34)..απλά ανοίγεις το αρχείο του firmware (.exe)και με κλειστό το τηλέφωνο πατάς ήχο πάνω και κλείδωμα και κόκκινο πλήκτρο κάτω δεξιά...μόλις βγει η μπλε οθόνη το συνδέεις με το pc μέσω του usb καλώδιου.

Στο εικονίδιο που έχεις ανοίξει από το παραπάνω αρχείο ενεργοποιείται ( θέλει γύρω στα 10 δευτ.) το download start ..το πατάς και....bingo!!

Τώρα επαναφέρω τα αρχεία μου από το pc studio(δουλεύει μια χαρά)...

Αφού το δοκμάσω θα επανέρθω...:)

Αντώνης

Με το PC Studio συνδέεται? Επειδή κάποια παλιότερη δε το έκανε οπότε τσάμπα το back up που έκανες.

Επίσης τις φωτογραφίες τις εμφανίζει και πάλι στενόμακρες ή διορθώθηκε και αυτό?

μια χαρα συνδέεται

Ναι είναι πιο απλός..μόλις το πέρασα(1.34)..απλά ανοίγεις το αρχείο του firmware (.exe)και με κλειστό το τηλέφωνο πατάς ήχο πάνω και κλείδωμα και κόκκινο πλήκτρο κάτω δεξιά...μόλις βγει η μπλε οθόνη το συνδέεις με το pc μέσω του usb καλώδιου.

Στο εικονίδιο που έχεις ανοίξει από το παραπάνω αρχείο ενεργοποιείται ( θέλει γύρω στα 10 δευτ.) το download start ..το πατάς και....bingo!!

Τώρα επαναφέρω τα αρχεία μου από το pc studio(δουλεύει μια χαρά)...

Αφού το δοκμάσω θα επανέρθω...:)

Ξεκίνησα να κάνω το φλασάρισμα για 1η φορά, αλλά μου βγάζει μήνυμα ότι χρειάζεται το αρχείο SSUSBDownload.sys. Που θα το βρώ;

Πως θα αποσυνδέσω το κινητό απο τον Η/Υ; είναι στην μπλέ οθόνη.

Τελικά βρήκα το αρχείο.

Μπορείτε να μου πείτε πως θα αποσυνδέσω το κινητό απο τον Η/Υ;

Πως θα το φέρω στην κανονική του λειτοργία του; Πατάμε κάποια κουμπιά;

Ξεκίνησα να κάνω το φλασάρισμα για 1η φορά, αλλά μου βγάζει μήνυμα ότι χρειάζεται το αρχείο SSUSBDownload.sys. Που θα το βρώ;

Πως θα αποσυνδέσω το κινητό απο τον Η/Υ; είναι στην μπλέ οθόνη.

Για την εγκατάσταση (και γενικές αναλυτικές οδηγίες) θα χρειαστείτε προηγουμένως όλoυς τους drivers και το απαραίτητο software που αναφέρεται ΕΔΩ, πλην του Symbian ROM flashing tool 1.50 (είναι η μόνη διαφορά στην εγκτάσταση απ' όσα περιγράφονται στην παραπάνω σελίδα), αφού αυτό πλέον περιέχεται στο εκτελέσιμο αρχείο του firmware.

Όσο για τη μπλε οθόνη, αυτή φεύγει μόνη της όταν τελειώσει το φλασάρισμα και ξεκινήσει κανονικά το κινητό μετά το αυτόματο reboot. Και τότε μπορείτε να αποσυνδέσετε το καλώδιο.

MONEY MAKES THE WORLD GO ROUND...

Hello σε όλους ... πήρα και γω σήμερα το κινητό αυτό και μετά από μερικές ώρες χρήσης μπορώ να πω ότι είναι το καλύτερο κινητό που έχει περάσει από τα χέρια μου!:D

Δεν του έχω κάνει ακόμα αναβάθμιση , θα το ψάξω λίγο να δω τι παίζει και θα σας πω περαιτέρω εντυπώσεις!

Το μόνο που με τρομάζει είναι να μην φάει καμιά βουτιά το κινητό ... σκέφτομαι να πάρω καμιά θήκη σιλικόνης ! Έχω δει μερικές στο e-bay , ξέρετε αν υπάρχει και εδώ καμιά καλή???

Ρε παιδιά εγώ το ετρεξα κατευθείαν χωρίς drivers μπήκε κανονικά..μήπως τελικά δεν το έκανα σωστά ;:worry:
Αντώνης

Για την εγκατάσταση (και γενικές αναλυτικές οδηγίες) θα χρειαστείτε προηγουμένως όλoυς τους drivers και το απαραίτητο software που αναφέρεται ΕΔΩ, πλην του Symbian ROM flashing tool 1.50 (είναι η μόνη διαφορά στην εγκτάσταση απ' όσα περιγράφονται στην παραπάνω σελίδα), αφού αυτό πλέον περιέχεται στο εκτελέσιμο αρχείο του firmware.

Όσο για τη μπλε οθόνη, αυτή φεύγει μόνη της όταν τελειώσει το φλασάρισμα και ξεκινήσει κανονικά το κινητό μετά το αυτόματο reboot. Και τότε μπορείτε να αποσυνδέσετε το καλώδιο.

Ευχαριστώ πάντως για την άμεση απάντησή σου.

Αν και σε πρόλαβα, όντως κατέβασα τους Drivers και τους έκανα εγκατάσταση. Αναγκάστηκα όμως να αποσυνδέσω το κινητό εν ψυχρώ το καλώδιο USB γιατί ό ένας driver δεν προχωρούσε την εγκατάσταση αν δεν έβγαζα το καλώδιο.

Και μετά απο 3 επανακινήσεις (για τους 3 drivers) σύνδεσα το καλώδιο (ήταν ακόμη με την μπλέ οθόνη) και μετά εκτέλεσα το αρχείο και όλα πήγαν πολύ καλά.

Ήταν το 1ο μου φλασάρισμα του κινητού.

Μια παρατήρηση αν προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε το SSDN_V1.1.808.7165_SETUP_whql.exe ίσως σας βγάλει μήνυμα ότι υπάρχει ήδη και ότι δεν εγκαταστάθηκε σωστά, η λύση είναι να πάτε στον πίνακα ελέγχου και στην προσθαφέρεση προγραμμάτων και καταργήστε το SAMSUNG SYMBIAN USB Download Driver, και μετά να το εγκαταστήσετε.

Πριν κάνω το φλασάρισμα ήθελα να κάνω backup, και συνδέθηκα μέσω PC STUDIO αλλά δυστυχώς σταματούσε στο 9%.

Και μετά το φλασάρισμα, πάλι μου κολλάει στο 9% το backup, φυσικά εννοείται ότι τα έχασα όλα, ήξερα βέβαια ότι θα γινόταν αυτό.

Που οφείλεται αυτό; Τι δεν κάνω σωστά;

Για να μην γίνουν παρεξηγήσεις, δεν έχει καμία σχέση το firmware του HyperX, το οποίο είναι καταπληκτικό!!!

Tελικά το backup δουλεύει, μάλλον επειδή εγκαταστάθηκε κάποιος driver.

Επειδή κάποιο μέλος ζήτησε τη βοηθειά μου για να κάνει κι αυτός φλασάρισμα στο κινητό του, έγραψα στα γρήγορα το ακόλουθο αναλυτικό οδηγό.

Αναλυτικές οδηγίες φλασαρίσματος της συσκευής

Πήγαινε στην ακόλουθη διεύθυνση και κατέβασε τα αρχεία απο τα 1 και 2

http://www.bytheway.gr/portal2/forum/showthread.php?t=12487

Άσε σου δίνω κατευθείαν τις διεθύνσεις

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=3144b72b-b4f2-46da-b4b6-c5d7485f2b42&displaylang=en

πήγαινε κάτω κάτω στη σελίδα της Microsoft και κατέβασε το

msxml.msi και εγκατεστησέ το, καλό θα ήταν να κάνεις επανεκκίνηση του Η/Υ.

Σε εμένα μου έβγαλε μήνυμα για modify , repair, unistall και ακύρωσα την εγκατάσταση, διότι το είχα ήδη εγκατεστημένο.

Εσύ πράξε ανάλογα.

Μετά κατέβασε το αρχείο με τους 3 drivers

http://samsungi8910omnia.com/downloads/i8910-firmware-flash-drivers.rar

Αποσυμπίεσε το αρχείo με winrar.

θα βρείς 2 φακέλους και ένα αρχείο.

Ξεκίνα με το φάκελο PHONE_driver και τρέξε το αρχείο setup.exe, μετά κάνε επανεκκίνηση.

Πήγαινε τώρα στον άλλο φάκελο SAMSUNG Mobile USB DRIVER(4.40.7.0) v1.6 και τρέξε το αρχείο setup.exe

Κάνε επανεκκίνηση.

Τώρα τρέξε το αρχείο SSDN_V1.1.808.7165_SETUP_whql.exe

και επανεκκίνηση.

Μια παρατήρηση αν προσπαθήσεις να εγκαταστήσεις το SSDN_V1.1.808.7165_SETUP_whql.exe ίσως σου βγάλει μήνυμα ότι υπάρχει ήδη και ότι δεν εγκαταστάθηκε σωστά, η λύση είναι να πάτε στον πίνακα ελέγχου και στην προσθαφέρεση προγραμμάτων και καταργήστε το SAMSUNG SYMBIAN USB Download Driver, και μετά να το εγκαταστήσεις.

Πριν κάνουμε τα επόμενα βήματα κάνουμε backup του κινητού μας με το PC STUDIO.

Και μετά κάνεις τα γνωστά βήματα.

Ας σε βοηθήσω πιο αναλυτικά:

Κατεβάζουμε το καινούργιο firmware HyperX

http://www.megaupload.com/?d=J1CDX7PK

Το αποσυμπιέζουμε κάπου.

Διαβάζουμε το αρχείο README_FIRST!!.txt όπου μας λέει ότι πρίν το φλασάρισμα πρέπει να αποσυμπιέσουμε το αρχείο mods.rar, κάνουμε την αποσυμπίεση και έχουμε 2 φακέλους patches και mods.

Αυτούς τους φακέλους τους αντιγράφουμε και τώρα πάμε στο Ο Υπολογιστής μου

Συνδέουμε το κινητό μας στον Η/Υ και επιλέγουμε PC STUDIO

Τώρα πάμε στο Ο Υπολογιστής μου, θα δείς να γράφει Samsung Phone Browser, άνοιξε τώρα το εικονίδιο Ι8910 και μετά άνοιξε τη μαζική μνήμη Ε:, κάνε επικόλληση τους 2 φακέλους που αντέγραψες πριν (patches και mods)

Τώρα είσαι έτοιμος να κάνεις το φλασάρισμα.

Αποσύνδεσε το κινητό απο τον υπολογιστή σου.

Κλείσε το κινητό και μετά πάτησε ήχο πάνω και κλείδωμα και κόκκινο πλήκτρο κάτω δεξιά...μόλις βγει η μπλε οθόνη το συνδέεις με το pc μέσω του usb καλώδιου.

Τώρα τρέξε το αρχείο CODE_I8910_II3_J0_CSC_I8910_II3_J0_I8910UZCII2.exe

Και περίμενε λίγο, θα δεί το κινητό σου και μετά πάτα το μεγάλο κουμπί Download Start, η διαδικασία θα κρατήσει περίπου 3 λεπτά.

Και θα κάνει επανεκκίνηση το κινητό μόνο του.

Την πρώτη φορά που θα το ανοίξεις, θα κάνεις τις ρυθμίσεις όπως όταν πήρες πρώτη φορά το κινητό.

Αφού τελειώσεις δες λίγο τα μενού, μετά κλείσε το κινητό και ξανανοιξέτο. Και τώρα επανέφερε τα αρχεία που έκανες backup με το PC STUDIO.

Αυτό ήταν.

Εγώ επειδή δεν έκανα backup (δεν μπορούσα) έχασα τις επαφές μου και το Ndrive εν γνώσει μου, βέβαια μπορώ να το διορθώσω, μάλλον ίσως να έφταιγε επειδή δεν είχα κάποιον driver εγκαταστημένο. Διότι μετά το φλασάρισμα δούλεψε πολύ καλά το backup, και γι αυτό δεν σου το αναφέρω απο την αρχή στις οδηγίες, αλλά μετά αφού εγκατασταθούν οι drivers.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Η παραπάνω διαδικασία έγινε σε υπολογιστή με Windows XP με Service Pack 3.

Δεν φέρω καμία ευθύνη αν κάτι σας πάει στραβά, η ευθύνη είναι όλη δική σας, το κάνετε με δικό σας ρίσκο.

Εγω παντως δεν εκανα καμια εγκατασταση απο drivers και ολα εγιναν μια χαρα!

παντως το προβλημα με την εκθεση που δειχνει πολλα και διαφορα αλλα κλειδωμενα αρχεια παραμενει

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει πως μπορώ να βάλω το NDrive στο κινητό μου; Είναι ακόμα στη μνήμη, διαβάζω τις οδηγίες του pdf αρχείου και λέει να πάω στο μενού του τηλεφώνου και να επιλέξω τα Εργαλεία, μετά να ανοίξω τη διαχείρηση των αρχείων .

Το πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκω τη διαχείρηση των αρχείων για να πάω στα επόμενα βήματα.

===============================================

Τελικά βρήκα τι έφταιγε.

Η διαχείρηση των αρχείων βρίσκεται μέσα στο Γραφείο.

Πήγα να εγκαταστήσω το NDrive αλλά μου έβγαζε Certification error, οπότε υπήρχε μόνο μια λύση.

To firmware που κατεβάσετε στο αρχείο README_FIRST!!.txt γράφει για την εγκατάσταση του RomPatcherPlus_2.2.sisx .

Το έβαλα στη Μαζική Μήμη Ε:, και το εγκατέστησα στη Μνήμη Τηλεφώνου C: και μετά ενεργοποίησα το installserver (Μενού > Εφαρμογές > ROMPatcher)

Και έτσι μπόρεσα να εγκαταστήσω to NDrive στη Μνήμη Τηλεφώνου C:

Και όλα πήγαν καλά.

Καλό βράδυ και σας ευχαριστώ όλους.

Μια διευκρίνηση έχω βάλει τη nojava.

http://omniahd.skendy.com/greece_nojava.rar

Για περισσότερες πληροφορίες

http://forums.samsungi8910omnia.com/samsung-i8910-omnia-hd-custom-roms-cooked-roms/6100-custom_hx1-5_big_language_pack_ii-12-10-09-fix_online-7.html

Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος η Python που μπορεί να βοηθήσει; σε τι χρησιμεύει;

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνυμάτων.

Παιδιά ΔΕΝ χρειάζεται drivers για να τρέξει...τον τρόπο τον αναφέρω ποιό πάνω..το πέρασα χωρίς drivers και όλα OK.

Πρώτες εντυπώσεις...ΤΑΧΥΤΑΤΟ...σε Internet kinetic scrolling (πολύ βολικό)..κάτι σπασμένες φωτο που είχα στην έκθεση χωρίς να μπορούν να διαγραφούν ή μεταφερθούν πριν , εξαφανίστηκαν...Το NDRIVE το έβαλα αφού ενεργοποίησα το αρχείο NDRIVE.sis που βρίσκεται στην Ε: memory του κινητού μέσα στο φάκελλο NDRIVE... Το μόνο που δεν λειτουργεί όπως πριν είναι το open4all του rompatcher (κόκκινο χ) παρότι ξαναπέρασα από την αρχή το hellox..και στις ρυθμίσεις στην επιλογή "Αρχεία προς εγκατάσταση" δεν ανοίγει με τίποτα (εκεί που πριν άνοιγε και αν δεν είχες κάποια εφαρμογή για εγκατάσταση σου έλεγε ότι δεν υπάρχει ςεφαρμογή για εγκατάσταση).

Το τελευταίο το έχει αντιμετωπίσει και κάποιος άλλος ;

Επίσης...κάτι τραγουδάκια σε μορφή mp3 που βλέπω στην E: memory πως στο καλό θα μπορέσω να τα βάλω πάλι στα Τραγούδια της Έκθεσης ; Ενώ είναι στην E: έχουν χαθεί από την Έκθεση...

Αντώνης

βρε φιλε η ρομ ειναι απο μονη της χακεμενη το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να κανεις εγκατασταση το rompatcher και μετα να κανεις activate το installserver patch και να το βαλεις στο auto

6. Boot up phone, install rompatcher

7. Start rompatcher and activate installserver patch..... +add to autostart Now you are free !

* Open4all patch removed, but you can enable it in rompatcher, (some people where wired about the red cross)

Αυτό για το open4all και το red cross το έχω διαβάσει και εγώ...έτσι όμως όπως το λέει...μήπως εννοεί ότι παρά το red cross το open4all λειτουργεί;;
Αντώνης

Ναι από το rompatcher το κάνω....δηλαδή με το red cross που βγάζει αντί του του πράσινου τικ που έβγαζε στο προηγούμενο firmware μου σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και λειτουργεί κανονικά σωστά ;

Αυτό το πρόβλημα που λέω πιο πάνω (2674) με τις Ρυθμίσεις-Αρχεία εγκατάστασης μπορείς να το τσεκάρεις σε παρακαλώ ; Μήπως το κάνει επειδή δεν έχει κάποιο αρχείο για εγκατάσταση τελικά;;

Αντώνης

• The title was changed to Samsung GT-i8910 HD