zerow Δημοσιεύτηκε February 5, 2009 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 5, 2009 Παιδες θελω τις γνωσεις σας αν γνωριζετε κατι επι τουτου.Ειμαι στο 3ο ετος στο Πολυτεχνειο της Πατρας χωρις να εχω διαπρεψει ο φοιτητης.Σκεφτομαι λοιπον αν μπορω να παρω μετεγγραφη για καποιο πανεπιστημιο της αλλοδαπης (αγγλια η σκωτια).Γινεται κατι τετοιο; Παράθεση Back to basics [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zafos90 Δημ. February 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2009 Παιδες θελω τις γνωσεις σας αν γνωριζετε κατι επι τουτου.Ειμαι στο 3ο ετος στο Πολυτεχνειο της Πατρας χωρις να εχω διαπρεψει ο φοιτητης.Σκεφτομαι λοιπον αν μπορω να παρω μετεγγραφη για καποιο πανεπιστημιο της αλλοδαπης (αγγλια η σκωτια).Γινεται κατι τετοιο; Σε ποια σχολή είσαι?Παίζει ρόλο γι αυτό ρωτάω.Πάντως αν δεν τα πας και πολύ καλά δεν σημαίνει ότι απαραίτητα φταίει το σύστημα.;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stefa Δημ. February 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2009 Eγω θελω να μαθω αν γινεται το αντιθετο.Απο Σερβια προς Ελλαδα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DIAVOLIN82 Δημ. February 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2009 Παιδες θελω τις γνωσεις σας αν γνωριζετε κατι επι τουτου.Ειμαι στο 3ο ετος στο Πολυτεχνειο της Πατρας χωρις να εχω διαπρεψει ο φοιτητης.Σκεφτομαι λοιπον αν μπορω να παρω μετεγγραφη για καποιο πανεπιστημιο της αλλοδαπης (αγγλια η σκωτια).Γινεται κατι τετοιο; Λίγο δύσκολο μου φαίνεται.. ένας φιλος μου ήταν Ελλάδα στο δευτερο έτος νομικής κ στην Αγγλια που είναι τώρα τον έβαλαν στο πρώτο έτος, δεν του αναγνώρισαν τα μαθηματα εδώ. ίσως γιατί το σύστημα είναι διαφορετικό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zafos90 Δημ. February 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2009 Eγω θελω να μαθω αν γινεται το αντιθετο.Απο Σερβια προς Ελλαδα Οι μετεγγραφές εξωτερικού έχουν καταργηθεί.Δεν μπορείς να έρθεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ergaleios Δημ. February 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2009 Λίγο δύσκολο μου φαίνεται.. ένας φιλος μου ήταν Ελλάδα στο δευτερο έτος νομικής κ στην Αγγλια που είναι τώρα τον έβαλαν στο πρώτο έτος, δεν του αναγνώρισαν τα μαθηματα εδώ. ίσως γιατί το σύστημα είναι διαφορετικό. στη νομικη ειναι διαφορετικα γιατι στην αγγλια υπαρχει τελειως διαφορετικο νομικο συστημα. μου το ελεγαν παιδια που σπουδαζαν εκει αλλα και αλλα που ερχονταν απλα για μαστερ οταν ημουν κι εγω αγγλια :) Παράθεση Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DIAVOLIN82 Δημ. February 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2009 στη νομικη ειναι διαφορετικα γιατι στην αγγλια υπαρχει τελειως διαφορετικο νομικο συστημα. μου το ελεγαν παιδια που σπουδαζαν εκει αλλα και αλλα που ερχονταν απλα για μαστερ οταν ημουν κι εγω αγγλια :) Δεν ειναι μόνο αυτό.. Αν βάλεις ότι τα πανεπιστημια στην ελλαδα ειναι απο 4 μεχρι 5 χρονια ετη σπουδων στην αγγλια ειναι απο 3 μεχρι 4.. Πως μπορει να τον καταταξουν σε καποιο αναλογο ετος...? Κατι γινεται ομως με τα erasmus. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zerow Δημ. February 6, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2009 Στο τμημα Μηχ.Η/Υ ειμαι.Δεν τα ρίχνω στο συστημα.Απλα με ενδιαφερει μια ενδεχομενη μετακινηση Παράθεση Back to basics [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lospsi Δημ. February 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2009 Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις... 1. Βρες τα πανεπιστήμια που σε ενδιαφέρουν και στείλε email εάν δέχονται (standard θα σου ζητήσουν λίστα με τα μαθήματα) 2. Πάρε επίσημη λίστα από το Πολυτεχνείο με τα μαθήματα που έχεις κάνει και την βαθμολογία σου 3. Κάνε αίτηση και καλή τύχη Τα χρόνια που σπούδαζα εγώ δεν είχα ακούσει κάτι παρόμοιο αλλά η γραμματεία των αγγλικών πανεπιστημίων θα σου πει εάν γίνετε και τι πρέπει να κάνεις. Συνήθως απαντάνε στο 24ωρο εκτός εάν υπάρχει bank holiday. Από αυτά που είπες η βαθμολογία σου δεν πρέπει να είναι υψηλή οπότε κοίτα για χαμηλά πανεπιστήμια (rating) p.s. Δεν θέλω να φανώ αδιάκριτος αλλά εάν είναι για γυναίκα ΜΗΝ το κάνεις! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zerow Δημ. February 6, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2009 ΛΟΛ.Οχι παιδια δεν ειναι για γυναικα.Η βαθμολογια μου δεν ειναι η καλυτερη δυνατη αλλα εχω καλους βαθμους εργαστηριου.Τεσπα,θα προσπαθησω να επικοινωνησω με τα πανεπιστημια που με ενδιαφερουν Παράθεση Back to basics [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_DiMoN_ Δημ. February 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2009 Παιδες θελω τις γνωσεις σας αν γνωριζετε κατι επι τουτου.Ειμαι στο 3ο ετος στο Πολυτεχνειο της Πατρας χωρις να εχω διαπρεψει ο φοιτητης.Σκεφτομαι λοιπον αν μπορω να παρω μετεγγραφη για καποιο πανεπιστημιο της αλλοδαπης (αγγλια η σκωτια).Γινεται κατι τετοιο; Θα πρέπει να μεταφράσεις τους βαθμούς σου με μια σύντομη περιγραφή του μαθημάτος. Μπορεί σε κάποια μαθήματα να σου ρωτήσουν το outline (δηλαδή τι είχατε κάνει). Έτσι θα σου που ότι θα σου αναγνωρίσουμε αυτά τα μαθήματα και τα υπόλοιπα πρέπει να τα πάρεις. Έχε υπόψιν ότι στο εξωτερικό πολλά πανεπιστήμια θεωρούν ότι η βάση είναι πάνω από 6 (60% αλλιώς). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. February 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2009 επισης σε περιπτωση που γινεις δεκτος εκει,κοιτα τι παιζει μετα με το πτυχιο σου και την αναγνωριση του "στο ελλαντα". βεβαια με το ερασμους ισως να μετριαζοταν η επιθυμια σου για εξωτερικες "σπουδες" αλλα αν κρινεις πως αυτο ειανι το καλυτερο για σενα,και πως μπορεις να τα καταφερεις,καντο! Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jerryg799 Δημ. February 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2009 Θα πρέπει να μεταφράσεις τους βαθμούς σου με μια σύντομη περιγραφή του μαθημάτος. Μπορεί σε κάποια μαθήματα να σου ρωτήσουν το outline (δηλαδή τι είχατε κάνει). Έτσι θα σου που ότι θα σου αναγνωρίσουμε αυτά τα μαθήματα και τα υπόλοιπα πρέπει να τα πάρεις. Έχε υπόψιν ότι στο εξωτερικό πολλά πανεπιστήμια θεωρούν ότι η βάση είναι πάνω από 6 (60% αλλιώς). Εγώ ξέρω πως Αγγλία η βάση είναι το 40% δηλαδή 4. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Snowball Δημ. February 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2009 Εγώ ξέρω πως Αγγλία η βάση είναι το 40% δηλαδή 4. Προφανώς η αντιστοιχία βαθμών μεταξύ των δύο δεν είναι ένας τόσο απλός πολλαπλασιασμός... Ρωτήστε το πανεπιστήμιο- το καθένα έχει τα δικά του κριτήρια και αντιστοιχίες. Παράθεση http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lospsi Δημ. February 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 Εγώ ξέρω πως Αγγλία η βάση είναι το 40% δηλαδή 4. ΜΗΝ το ξαναπείς αυτό γιατί θα μας δείρουν! Πήγαινε στο LSE ή στο City με 4 και θα πάρεις άλλα 3... :p no offence Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Barbie13 Δημ. December 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2014 (edited) γεια σας..είμαι φοιτήτρια στο 2ο έτος στ τμήμα βιβλιοθηκονομίας κ συστημάτων πληροφόρησης..θα ήθελα να μάθω αν δικαιούμαι μετεγγραφή για το αντίστοιχο τμήμα στη Γερμανία κ να ενημερωθώ σχετικά..ευχαριστώ εκ των προτέρων :)] Edited December 21, 2014 by impreza_sti Αφαίρεση άσκοπης μορφοποίησης κειμένου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zerokill Δημ. December 23, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2014 γεια σας..είμαι φοιτήτρια στο 2ο έτος στ τμήμα βιβλιοθηκονομίας κ συστημάτων πληροφόρησης..θα ήθελα να μάθω αν δικαιούμαι μετεγγραφή για το αντίστοιχο τμήμα στη Γερμανία κ να ενημερωθώ σχετικά..ευχαριστώ εκ των προτέρων :)] Στην Γερμανια δεν υπαρχει σχολη Βιβλιοθηκονομιας.Υπαρχει το επαγγελμα αυτο αλλα μονο μεσω αλλων σχολων (πχ Φιλολογιας) και η βιβλιοθηκονομια ειναι σαν κατευθυνση μεσα στην σχολη. Περισσοτερα θα βρεις στο Deutscher Akademischer Austausch Dienst http://www.daad.gr/gr/ Viel Glück. Παράθεση Vodafone:Ανακοινώσεις για συνδρομητές Cosmote: Ανακοινώσεις για συνδρομητές NOVA: Γενικές ανακοινώσεις συνδρομητών. zerokill@mowned.com Οδηγίες προς ναυτιλομένους Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Barbie13 Δημ. January 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2015 Στην Γερμανια δεν υπαρχει σχολη Βιβλιοθηκονομιας.Υπαρχει το επαγγελμα αυτο αλλα μονο μεσω αλλων σχολων (πχ Φιλολογιας) και η βιβλιοθηκονομια ειναι σαν κατευθυνση μεσα στην σχολη. Περισσοτερα θα βρεις στο Deutscher Akademischer Austausch Dienst http://www.daad.gr/gr/ Viel Glück. Ευχαριστώ πολύ :happy: θα επανέλθω για κάποιες ερωτήσεις σίγουρα..γενικά,όμως, δεν έχουν καταργηθεί οι μετεγγραφές από ελλάδα σε εξωτερικό, έτσι?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Blaugrana89 Δημ. September 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. September 18, 2015 (edited) Γειά σας είμαι από Κύπρο είμαι 19 χρονων και μου έχουν μείνει 10 μήνες να τελειώσω την 24μηνη θητεία μου. Στο σχολείο για τον άλφα η βήτα λόγο δεν εκάνα απολύτως τίποτα και τώρα το μετανίωνω. Όμως με την έναρξη της στρατιωτικής μου θητείας, έχω αλλάξει εντελώς μυαλό και οπτική γωνία και θέλω όσο τιποτα άλλο να μορφωθώ και να σπουδάσω. Έδω και μήνες ψάχνω και κάνω τις δικές μου έρευνες και σκέφτομαι τι σπουδές να ακολουθήσω και σε ποιό πανεπιστήμιο να πάω. Με την βοήθεια διαφόρων συμβούλων και του διαδύκτίου έχω καταλήξει στο εξής και θα ήθελα την γνώμη σας για αυτό: Έχω καταλήξει στον κλάδο των ναυτιλιακών σπουδών στην Αγγλία. Έχω αρχίσει εντατικά private αγγλικά για να γραφτώ και να μείνω ένα χρόνο στο Frederick University στην Λεμεσό και αμέσως μετα τον πρώτο χρόνο κάνω μεταγραφή στο πρώτο έτος σε Αγγλικό Πανεπιστήμιο. Με αυτό τον τρόπο σε τέσσερα χρόνια από το τέλος της θητείας μου θα έχω το πτυχίο μου. Όλο αυτό γιατι δεν έχω τον χρόνο πάρω GCEE Μαθηματικών και Αγγλικών για να κάνω αίτηση σε αγγλικό πανεπιστήμιο. Ούτε προλαβαίνω να προετοιμαστώ για να δώσω εξετάσεις για Ελλάδα. Και ποιός ξέρει αν θα περάσω απο την πρώτη φορα. Θα φάω περισσότερα χρόνια μεχρι να πάρω πτυχίο μου. Για αυτό αποφάσισα να κάνω αυτό που σας ανέφερα πιο πάνω. Ποιά η γνώμη σας? Εχω υπόψην μου το Liverpool John Moores, το Plimouth University, το Solent Southmpton University, το Carddif University και το City του Λονδίνου. Ευχαριστώ Edited September 18, 2015 by Blaugrana89 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Administrators athanaso77 Δημ. September 20, 2015 Administrators Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2015 Υπάρχει σχετικό θέμα για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, απευθύνσου εκεί καλύτερα... http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=88511 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
websolutions Δημ. March 1, 2019 Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2019 Για την Αγγλία δεν γνωρίζω αλλά αν ψάξεις λίγο υπάρχουν site που λένε πως γίνονται μεταγραφές σε άλλες χώρες όπως την Βουλγαρία π.χ. https://www.bulgariastudies.com/spoudes-boulgaria Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts