Jump to content

[Επίσημο] Nokia 5800 XpressMusic - Part 1

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας παιδες. εμεινα απο μπαταρια σημερα το βραδυ και ερχομαι τωρα σπιτι να το φορτισω και το μονο που κανει ειναι να δειχνει στην οθονη το "νοκια" και τιποτε αλλο! τι φορματ τι βγαλε-βαλε την μπαταρια... τιποτα. νεκρο! και τωρα τι??????????

τελικα εβγαλα την καρτα μνημης και ισιωσε. ολα καλα τωρα.....

Kαλυτερα να κανεις hard format στην συσκευη και format την καρτα μνημης μεσα απο το κινητο (εαν δεν την αναγνωριζει στην αρχη μπορεις να την κανεις καπου αλλου) Ετσι θα μειωθουν οι πιθανοτητες να σου το ξανακανει.

Προς ολους:

Kαλo ειναι να συνεισφερουμε στο forum με ποιοτικα posts και οχι ευχαριστιες κλπ. Αυτές μπορουν να γινουν και μεσω PM. Ετσι θα αποφυγουμε τη δημιουργια δυσαναγνωστων θεματων/τερατων. :!:

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

• Απαντήσεις 7,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Φίλε tsigo21, προφανώς χρησιμοποιείς την κάρτα μνήμης της συσκευασίας. Θα σου πρότεινα να πάρεις μια sandisk για να αποφύγεις τυχόν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον. Οι κάρτες της Nokia είναι πολύ χαμηλής ποιότητας.

Αυτό μου το έκανε και εμένα εχτές tsigo...

Αλλά εμένα έφτιαξε χωρίς hard reset ...

Έβγαλα την μπαταρια και έφτιαξε

Και για αυτό η καρτούλα φταίει?

Άρα δεν την γλιτώνουμε την νέα...

Εμένα χτες με έπερναν τηλέφωνο και ξαφνικά κόλλησε στην δόνηση (είχε δόνηση και έδιχνε πως με πέρνουν ενώ αυτός που έπερνε το έκλεισε) και έφτιαχνε μόνο με αφαίρεση μπαταρίας...

Καμια ιδέα τι μπορεί να ήταν αυτό?

Μπορεί να έφταιγε η κάρτα, μπορεί το κινητό απλά να κόλλησε. Τίποτα το ανησυχητικό. Αν στο κάνει συχνά, τότε να ανησυχήσεις. Πάντως, μια κάρτα sandisk, να πάρεις το συντομότερο.

Κατα αρχην ζηταω συγνωμη γιατι δεν ξερω αν ειναι το σωστο μερος για να ποσταρω την ερωτηση μου αλλα εχω πελαγωσει γενικα με την αναζητηση.

Τωρα η ερωτηση μου:

προσπαθησα να περασω καποια αρχεια βιντεο .mp4 αλλα δεν τα αναγνωριζει η συσκευη μου.Πρεπει να κατεβασω καποιον converter?και αν ναι απο που και ποιον?

και γενικα αν μπορει καποιος να μου δωσει τα φωτα του οσο αφορα την αναπαραγωγη αρχειων βιντεο/ταινιων.:wacko:

ευχαριστω εκ των προτερων.:)

Κατα αρχην ζηταω συγνωμη γιατι δεν ξερω αν ειναι το σωστο μερος για να ποσταρω την ερωτηση μου αλλα εχω πελαγωσει γενικα με την αναζητηση.

Τωρα η ερωτηση μου:

προσπαθησα να περασω καποια αρχεια βιντεο .mp4 αλλα δεν τα αναγνωριζει η συσκευη μου.Πρεπει να κατεβασω καποιον converter?και αν ναι απο που και ποιον?

και γενικα αν μπορει καποιος να μου δωσει τα φωτα του οσο αφορα την αναπαραγωγη αρχειων βιντεο/ταινιων.

ευχαριστω εκ των προτερων.

Τα βίντεο που μπορεί να αναπαράγει η συσκευή χωρίς έξτρα εφαρμογή είναι τα 3GPP formats (H.263), Flash Video, H.264/AVC, MPEG-4 (mp4), RealVideo 7,8,9/10 και WMV 9.

Το γεγονός πως πέρασες ένα αρχείο βίντεο με επέκταση mp4 δεν σημαίνει πως θα έπρεπε αναγκαστικά να το αναπαράγει.

Βίντεο converters υπάρχουν αρκετοί όπως ο XMedia Recode, ο format factory ή ο xvid4psp καθώς και άλλοι τους οποίους μπορείς να βρεις στο θέμα των εφαρμογών.

Γενικά οι βέλτιστες ρυθμίσεις για κάποιον converter που δεν έχει fix επιλογή για εξαγωγή σε συμβατή μορφή για το 5800 είναι:

• Ανάλυση 640x360 (και αν υπάρχει επιλογή 16:9)
  • Bitrate αν είναι μικρότερο του 1000 άστο ως έχει. Αν είναι μεγαλύτερο του 2000 το μειώσεις στα 1500-2000.
  • Τέλος όσο αφορά τον ήχο, μην το ρίξεις κάτω από 128kbps.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Γειά σας,

Πηρα ένα Nokia 5800 XpressMusic και δεν λειτουργεί το αυτόματο κλείδωμα πληκτρολογίου. Οταν το πήρα λειτουργούσε κανονικά, αλλά από τότε που ενεργοποιήθηκε η σύνδεση, παρότι έχω ενεργοποιήσει το αυτόματο κλέιδωμα πληκτρολογίου στο 1 λεπτό, το τηλέφωνο το αγνοεί. Κλειδώνει μόνο από το πληκτρο στα δεξιά της συσκευής.

Καμμία ιδέα για το τι συμβαίνει ???

Ευχαριστώ ...

Τωρα η ερωτηση μου:

και γενικα αν μπορει καποιος να μου δωσει τα φωτα του οσο αφορα την αναπαραγωγη αρχειων βιντεο/ταινιων.:wacko:

ευχαριστω εκ των προτερων.:)

Εκτός από αυτό πού λέει ο Itchrist, έχε υπ'όψιν σου ότι το video δεν θα ανοίξει αν προσπαθήσεις μέσω της διαχείρισης αρχείων...Πρέπει να πας από το Μενού-->Έκθεση-->Βίντεο και να το ανοίξεις από εκεί για να παίξει...

Samsung Galaxy GT-i9100 Black

Radio: XXLS9

Provider: Cosmote (WU)

Γιατί να γίνει αυτό;

Δεν μου έχει τύχει ποτέ.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

Χθες προσπάθησα να αναπαράγω ένα .mp4 πού είχα γράψει με το κινητό μέσω της διαχείρισης και έπαιζε μόνο ο ήχος...Μέσω της έκθεσης, έπαιξε κανονικά...:wacko:

Samsung Galaxy GT-i9100 Black

Radio: XXLS9

Provider: Cosmote (WU)

Περίεργο.

Τι να σου πω, δεν έχω βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση για να γνωρίζω αν μπορείς να κάνεις κάτι.

Εχεις κανει ποτε format την καρτα μνημης μεσα απο το κινητο? Ισως προβλημα να ξεκιναει απο εκει.

Ριξε μια ματια στην παρακατω συζητηση μεχρι το post 4598 και θα καταλαβεις:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2820673#post2820673

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Itchrist86 σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια. Ηδη δοκιμασα το format factory και ειναι ολα οκ.

Τωρα οσο αφορα αυτο που ειπες για εξτρα εφαρμογη ενοεις κατι σαν το smartmovie(νομιζω λεγεται) αν και δεν καταφερα να το κατεβασω γιατι μεσα στο φακελο ελειπε η εφαρμογη.

υπαρχουν γενικα και αλλες εφαρμογες για αναπαραγωγη πολυμεσων?

Υπάρχουν, αλλά δεν ξέρω ποιες λειτουργούν στο νέο περιβάλλον Touch UI του 5800.

Περισσότερα στο θέμα των εφαρμογών.

παιδια να ρωτησω κατι ...στα αρχεια word,txt,pdf πως τα παει η συσκευη ??????????

Με τις κατάλληλες εφαρμογές καλά τα πάει...

Καλησπέρα σε όλους. Δεν έχω πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο γι' αυτό μπαίνω με WAP στο ιντερνετ, με τα 40 ΜΒ της Cosmote. Από προχθές που έβαλα μια άλλη κάρτα SIM στο κινητό όμως δεν έχω καταφέρει να μπω ξανά στο ίντερνετ. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Είναι θέμα δικτύου, άλλαξε κάτι στις ρυθμίσεις όταν άλλαξα τη SIM; Τι παίζει;

Η άλλη κάρτα που έβαλες, ποιας εταιρίας είναι;

Αν είναι άλλης, προφανώς χρειάζεσαι τις αντίστοιχες ρυθμίσεις.

Αν είναι της comsote η κάρτα sim, ίσως θέλει κάποια ενεργοποίηση της εν λόγω υπηρεσίας.

Η άλλη κάρτα που έβαλες, ποιας εταιρίας είναι;

Αν είναι άλλης, προφανώς χρειάζεσαι τις αντίστοιχες ρυθμίσεις.

Αν είναι της comsote η κάρτα sim, ίσως θέλει κάποια ενεργοποίηση της εν λόγω υπηρεσίας.

Έβαλα μια της wind, αλλά μετά έβαλα αυτή που είχα, της cosmote... Πρέπει να πάρω ξανά στην εξυπηρέτηση πελατών να μου στείλουν τις ρυθμίσεις;

Πάτησε το μενού Οδηγός Ρυθμίσεων και ακολούθησε τα βήματα. Και σε μένα κάποια στιγμή εξαφανίστηκαν τα σημεία πρόσβασης και επανήλθαν με αυτό τον τρόπο.

Πόσο διαρκεί μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία αν χρησιμοποιώ το gps?

Αν πάρω φορτιστή αυτοκινήτου, δε χαλάει η μπαταρία αφού συνέχεια προσπαθεί να τη φορτίζει στο full;

Ευχαριστώ

Πόσο διαρκεί μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία αν χρησιμοποιώ το gps?

Αν πάρω φορτιστή αυτοκινήτου, δε χαλάει η μπαταρία αφού συνέχεια προσπαθεί να τη φορτίζει στο full;

Ευχαριστώ

Εγώ έχω κάνει διαδρομή 1μιση ώρα με το Garmin ανοιχτό, και δεν έχασα ούτε μία γραμμή απο τη μπαταρία...

Η μπαταρία δεν θα έχει κανένα πρόβλημα αν την έχεις στη φόρτιση συνεχώς στο αυτοκίνητο, εγώ έτσι το κάνω κάποιες φορές...

Εγώ έχω κάνει διαδρομή 1μιση ώρα με το Garmin ανοιχτό, και δεν έχασα ούτε μία γραμμή απο τη μπαταρία...

Η μπαταρία δεν θα έχει κανένα πρόβλημα αν την έχεις στη φόρτιση συνεχώς στο αυτοκίνητο, εγώ έτσι το κάνω κάποιες φορές...

Οι μπαταρίες των κινητων όπως και των laptop, καλό είναι ότανδεν φορτίζουν να μην είναι σε παροχή ρεύματος. Δηλαδή είναι πολύ καλύτερο για τη ζωή της μπαταρίας να κάνεις πλοήγηση με το Garmin πχ, και μόλις σου βγάλει την ένδειξη για χαμηλή μπαταρία να το βάλεις να φορτίσει. και μόλις φορτίσει να αφαιρεσεις το φορτιστή.

Επίσης λάβε υπόψη ότι έχει αναφαρθεί παραπάνω σχετικά με τις δυνατότητες και τη συμβατότητα του κάθε φορτιστή.

Το ότι δεν έπεσε γραμμή από τη μπαταρία μετά από μιαμιση ώρα δε σημάινει και ότι δεν κατανάλωσε. Απλά οι υπόλοιπες θα πέσουν πολύ πιο γρήγορα μετά.

Σε γενικές γραμμές σε σχέση με άλλα κινητά βρίσκει δορυφόρους πολύ γρήγορα και έχει μεγάλη αυτονομία στην πλοήγηση!

Some age, others mature...:lol:

Οι μπαταρίες των κινητων όπως και των laptop, καλό είναι ότανδεν φορτίζουν να μην είναι σε παροχή ρεύματος. Δηλαδή είναι πολύ καλύτερο για τη ζωή της μπαταρίας να κάνεις πλοήγηση με το Garmin πχ, και μόλις σου βγάλει την ένδειξη για χαμηλή μπαταρία να το βάλεις να φορτίσει. και μόλις φορτίσει να αφαιρεσεις το φορτιστή.

Επίσης λάβε υπόψη ότι έχει αναφαρθεί παραπάνω σχετικά με τις δυνατότητες και τη συμβατότητα του κάθε φορτιστή.

Το ότι δεν έπεσε γραμμή από τη μπαταρία μετά από μιαμιση ώρα δε σημάινει και ότι δεν κατανάλωσε. Απλά οι υπόλοιπες θα πέσουν πολύ πιο γρήγορα μετά.

Σε γενικές γραμμές σε σχέση με άλλα κινητά βρίσκει δορυφόρους πολύ γρήγορα και έχει μεγάλη αυτονομία στην πλοήγηση!

Το ότι γενικά αφού η συσκευή έχει φορτίσει καλό είναι να βγει από την παροχή ρεύματος, το γνωρίζω... Αλλά μέχρι να πάθει κάτι η μπαταρία θα έχει περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος (νομίζω ότι πάνω στο 6μηνο αν πάθει κάτι η μπαταρία αλλάζει με εγγύηση), οπότε σκοπός είναι να ευχαριστηθείς λίγο την συσκευή και όχι να αγχώνεσαι πότε να το βγάλεις από τη μπρίζα.. Άποψη μου-...Έπειτα αυτό που λες ισχύει... Όντως μπορεί να πλοηγήθηκα για 1μιση ώρα χωρίς να χάσω γραμμή αλλά η επόμενες γραμμές έφυγαν συκγριτικά γρηγορότερα.. Όπως το τόνισες και εσύ όμως, έχει αρκετά καλή αυτονομία σε πλοήγηση-Να πω βέβαια τώρα, ότι το κακό με τη πλήγηση είναι ότι αν έχεις το κινητό στο παμπρίζ και σε χτυπάει ο ήλιος ζεσταίνεται πάρα πολύ!!!

Anyway... :)

Μια ερώτηση παιδιά πολύ σημαντική γιατί ακούω πολύ μουσική και μόλις τα έπαιξε το mp3 player μου.Ήθελα να αλλάξω και κινητό και σκέφτομαι αν είναι καλή λύση για μένα.Με ενδιαφέρει κυρίως το πόσες πραγματικές ώρες αναπαραγωγής μουσικής έχει.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Τα γνωστά προβλήματα με τη σχισμή πάνω δεξιά και το ακουστικό παραμένουν; Είχα διαβάσει πως όσα κομμάτια φτιάχτηκαν από Απρίλιο και μετά δεν παρουσιάζουν αυτά τα προβλήματα :worry:

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...