murex Δημ. December 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 Νομίζω ότι η κουβέντα περί αθέμιτου ή μη ανταγωνισμού και ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα δεν έχει κανένα μα απολύτως κανένα νόημα και εξηγώ: - Τόσα χρόνια, ιδιαίτερα από τα μέσα του '80 δεν φεύγει αρκετός κόσμος να σπουδάσει στο εξωτερικό και γυρνάει το μεγαλύτερο μέρος αυτού πίσω για δουλειά; Αυτοί δηλαδή δεν μετράνε, μόνο του Κόκκαλη τρώνε τις δουλειές; Και τί σημαίνει δηλαδή, σπουδάζω εδώ, σπουδάζω στο Μέτσοβο, σπουδάζω σπίτι μου; Το ξέρεις το αντικείμενο; Είσαι ελεγχόμενος ως προς την ποιότητα σπουδών σου από ένα κράτος; Έχεις "καλό όνομα" στην αγορά; Είναι δεδομένο ότι αυτός που τελειώνει π.χ. LSE, Χαρβαρντ ξεκινάει με καλύτερες προοπτικές από αυτό που τελείωσε ΟΠΑ. Αυτή είναι η αλήθεια. Μετά το που θα καταλήξει ο καθένας είναι αποτέλεσμα της εργασίας του και άλλων τινών. Λίγους πάντως απόφοιτους του Χαρβαρντ ή άλλου καλού (ιδιωτικού ή κρατικού) έχω δει να αποτυγχάνουν... - Τα καλύτερα ελληνικά πανεπιστήμια είναι κάτω από τον μέσο όρο (τα χειρότερα άστο), άρα γιατί να καιγόμαστε να κρατηθεί το μονοπώλειο της παιδείας; Άμα είχαμε harvard και οξφόρδες, ποιος θα έφτιαχνε πανεπιστήμιο ιδιωτικό; Κανένας! Άρα υπάρχει ανάγκη. Για κάποιους είναι έντεχνο δημιούργημα κάποιον που συστηματικά υποβάθμιζαν τα Ελληνικά πανεπιστήμια για να έρθουν τα ιδιωτικά, για άλλους αποτέλεσμα του κρατισμού και ωχαδερφισμού των πάντων. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχουμε καλή ποιότητα παιδείας και δεν είναι δωρεάν!!! Καθόλου μα καθόλου δωρεάν. Πληρώνεις ακόμα πριν μπεις (άμα μπεις) στα φροντιστήρια. - Αν θυμάμαι καλά, εδώ και κάποια χρόνια έχουμε υπογράψει τη συνθήκη της Μπολόνια η οποία μας υποχρεώνει για ένα σωρό πράγματα που ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. Και βάσει συμφωνιών είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε και ιδιωτικά και όλα τα υπόλοιπα που έχουμε υπογράψει. - Το κλασσικό "σύνδεση του πτυχίου με την αγορά" πάει ελαφρά περίπατο γιατί η αγορά δεν είναι καθόλου στατική. Αυτό που ήταν πριν από 50 χρόνια. Δημιουργούνται νέες ανάγκες, νέες τάσεις κλπ. Αν νομίζεις ότι ένα υδροκέφαλος μηχανισμός όπως τα ελληνικά πανεπιστήμια που ιδρύουν νέες σχολές για να βολέψουν καθηγητές μπορεί να ανταπεξέλθει, τι να πω μετά; - Τα ωραία επαγγελματικά δικαιώματα των Πολιτικών μηχανικών που είναι κατοχυρωμένα να βλέπεις: άσε τους άλλους, πατάνε όλους τους άλλους μηχανικούς στο λαρύγγι, οι άλλοι δεν υπάρχουν. Άν είναι να ισχύει αυτό σε όλα, όχι, δεν θέλω καμία κατοχύρωση. Όποιος ξέρει τι κάνει να βάζει την υπογραφή του και αν γίνει κάτι να πάει μέσα (ψειρού). Βλάκες είναι οι άγγλοι που σου δίνουν δικαίωμα υπογραφής (πλην γιατρού, αρχιτέκτονα) χωρίς πτυχίο; Μια χαρά δουλεύει το σύστημα τους. - Το άνοιγμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων θα δείξει τη γύμνια του δημόσιου. Αν υπάρξει πολιτική για βελτίωση, αυτή θα γίνει, άν όχι, θα καταστραφεί. Στραβά αρμενίζουμε αλλά δεν βλέπουμε το γυαλό τώρα. edit: -Ας τελειώνουμε λοιπόν με τα ασήμαντα και ας προχωρήσουμε την έρευνα και την ανάπτυξη τουριστικών τραπεζοκαθισμάτων, κιβωτίων μεταφοράς πίτσας με παπί και εθελοντικών δενδροφυτεύσεων σε άγονα απότιστα βουνά. Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. December 12, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 3) Με την ίδια λογική όταν τελειώνεις εσύ το ΑΕΙ τελειώνει και ένας απόφοιτος των ΚΕΣ και σύμφωνα με τον marvin "Ο απόφοιτος ΑΕΙ συνήθως ξεκινάει με πλεονέκτημα σε σχέση με τον απόφοιτο ΚΕΣ στην αγορά εργασίας" κάτι στο οποίο συμφωνείς και εσύ. Επίσης χαρακτηρίζεις "αθέμιτο ανταγωνισμό" την προϋπηρεσία, άλλα τυπικά προσόντα, και την περισσότερη εργατικότητα... 1) Συμφωνώ γιατί είναι αλήθεια. Το πτυχίο του ΑΕΙ είναι καλύτερο από τα ΚΕΣ. Το επίπεδο γνώσεων που παρέχεται είναι υψηλότερο. Τώρα, αν κάποιοι πατάνε μόνο 6 μήνες στο ΑΕΙ ή και καθόλου, το ΑΕΙ δεν φταίει για την μη μετάδοση γνώσεων σε αυτά τα άτομα. Να μην κοιτάμε μόνο τα στατιστικά που ανέφερε κάποιος κάπου. Μπορεί να έχουμε χαμηλά πανεπιστήμια αλλα δεν έιναι και τόσο απόλυτο αυτό. Το επίπεδο γνώσεων στο Πολυτεχνείο τουλάχιστον είναι εξαιρετικό. Τώρα, η μετάδοση αυτών των γνώσεων είναι το πρόβλημα. Το μόνο πλεονέκτημα που έχουμε έναντι των αποφοίτων ΚΕΣ σε γραφειοκρατικό επίπεδο είναι το πτυχίο. Θέλουμε δε θέλουμε. Πρέπει να εισάγουμε μια μονάδα αξιολόγησης σωστά? Αυτή η μονάδα ανέκαθεν ήταν το πτυχίο..τί να κάνουμε τώρα. Ε, όταν λοιπόν εξισώνεις το πτυχίο μου με το πτυχίο του τότε χάνεται το γραφειοκρατικό πλεονέκτημα. Και επειδή είμαστε των τρελών σεναρίων εδώ μεσα, τί λέτε γι'αυτό? Απόφοιτος ΑΕΙ-απόφοιτος ΚΕΣ πάνε για δουλειά, ο εργοδότης λέει κατά μουτρα ότι θα πάρει τον απόφοιτο ΑΕΙ επειδή είναι καλύτερος....να σου μια μήνυση από τον απόφοιτο ΚΕΣ για διάκριση...μην πείτε ότι δεν έχει γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις! 2) Δεν χαρακτήρισα <σκέτα> την προυπηρεσία ως αθέμιτο ανταγωνισμό. Read again Από τι φαίνεται δεν ξέρεις.[...] Όπως και με τους ναυπηγούς στο Πολυτεχνείο. Εκεί όμως έχουμε άλλη περίπτωση 'μονοπωλίου'. Το ότι ο Κόκκαλης θα φτιάξει αυτή τη μηχανή μπορεί να θέλει να αποφύγει το κόστος της extra εκπαίδευσης ή και στην τελική να βγάλει παραπάνω ευρώ. It is business as usual!Και στην τελική εάν θες να δουλέψεις για τον Κόκκαλη στείλε το βιογραφικό σου πριν φτιάξει την πηγή ή αργότερα να διεκδικήσεις την θέση σύμφωνα με τις γνώσεις σου και την προϋπηρεσία σου Αντε πάλι με το business. Αυτό που λέω είναι ότι, αν ο Κόκκαλης θέλει να αποφύγει αυτά που λες (και συμφωνώ καλά κάνει) ε τότε ας κάνει σεμινάρια ξέρω γω ή κάτι άλλο. Δεν είναι η business πρόσχημα για να φτιάξεις ΣΧΟΛΗ(=παιδεία) που μάλιστα θα έχει και κρατική πιστοποίηση (με ότι αυτό συνεπάγεται). Όσο για το δεύτερο, εγώ ακόμα δεν έχω αποφοιτήσει...τί να στείλω? Όταν βγω θα έχω μηδέν εμπειρία! Τί να στείλω...με το που αποκτήσω εμπειρία...ο Κόκκαλης πιθανότατα θα έχει καλύψει ήδη τις θέσεις ή τουλάχιστον εγώ δεν θα έχω τις ίδιες πιθανότητες με πριν Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. December 12, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 Σόρυ για το δεύτερο ποστ αλλά το πρώτο έβγαινε πολύ μεγάλο Επειδη απο ο,τι καταλαβαινω αυτο ειναι το κυριοτερο σημειο διαφωνιας σου, ηθελα να σου πω οτι προλο που αυτο που λες φαινεται λογικο, στην πραγματικοτητα δεν γινεται ετσι (και το ξερω γιατι εξω ζησει σε παρομοια συστηματα). Τα θετικά που λες ισχύουν αλλά δεν είναι αρκετά να αντισταθμίσουν τα αρνητικά Το να μην σπουδασεις εσυ στο ΑΙΤ, δεν σε βγαζει καθολου εκτος ανταγωνισμου. Η καθε επιχειρηση θελει το καλυτερο, και σιγουρα δεν εχει καμμια υποχρεωση να διαλεξει εναν αποφοιτο του ΑΙΤ απο εναν οποιοδηποτε αλλο με πιο πλουσιο βιογραφικο. Σε καμμια περιπτωση ενα ιδιωτικο πανεπιστημιο δεν αποτελει μεσω στρατολογησης νεων υπαλληλων. Αν ηταν ετσι, θα εκανε ενα εργαστηρι, θα εβαζε και 5 καθηγητες πανεπιστημιου να διδασκουν και μετα απο 4 χρονια θα τους προσλαμβανε. 1) Βλέπε deree και άλλα για το πρώτο που λες. Μπορει να μην στρατολόγηση που κάνει μπαμ, αλλά η 'προώθηση΄ γίνεται κανονικότατα. 2) Αυτό λέω και γω. Να κάνει ένα εργαστήρι αφού πρόκειται καθαρά για business. Και ούτε καν θα έπρεπε να κάνει και 2-3 χρόνια κιόλας. Θα τους έβγαζε σε λιγότερο. Έλα όμως που το εργαστήρι δεν λέει τίποτα στα χαρτιά;) Το ανοιγμα ιδ. παν. θα αναγκασει και τα δημοσια πανεπιστημια που τωρα εχουν χτυπησει all time low, να ακολουθησουν τον ανταγωνισμο και να προσφερουν νεα προγραμματα, υποτροφιες, ξενογλωσσα μεταπτυχιακα κτλ, αφου οι ιδιοι οι φοιτητες θα απαιτησουν να μην υποβαθμιστει το πτυχιο τους σε σχεση με αυτο των ιδ. πανεπιστημιων. (τριτο θετικο) Το είχαμε συζητήσει και με τον gmac πέρισυ και θα επιμείνω στην τότε άποψη μου. 1)Σε μια υγιή κοινωνία (ή όπως θες πέστο) αυτό θα συνέβαινε, ναι! Αλλά δυστυχώς δεν πάει έτσι. Βλέπε πχ, πολλαπλά συγγράματα. Τάχα μου θα πιεζόταν ο καθηγητής να γράψει καλύτερο σύγγραμα και π@π@ριές. Ξέρετε τί γίνεται αγαπητοί μου? Ο καθηγητής προτείνει το δικό του βιβλίο και <για να πείσει> λέει ότι θα βάλει ασκήσεις από το δικό του βιβλίο στην εξεταστική εκβιάζοντας έτσι τους φοιτητές. Το είπε και η πρόεδρος της σχολής μας, Μιμίκου, στην αρχή της χρονιάς που κάναμε μάθημα ότι το υπουργείο με τη λίστα κατάφερε να περνουν οι φοιτητές τα ίδια συγγράματα με πέρισυ με πολύ πιο δύσκολο γραφειοκρατικά τρόπο. Και η σχολή μας ήταν από τις τυχερές έχω να σου πω που πήρε βιβλία μέσα Δεκέμβρη :lol: Οι άλλες, next year :). Νομίζω ότι έγινα κατανοητός τί θέλω να πω 2) Είχα πει επίσης ότι για να γίνει το πανεπιστήμιο πιο ανταγωνιστικό δεν χρειάζεται να φέρουμε και άλλους στην παρέα αλλά μέσα από μια σειρά ουσιαστικών μέτρων να επιτευχθεί ο στόχος. Πχ, όσον αφορά τη λίστα...Πόσο δύσκολο ήταν να γίνει μια αξιολόγηση του καθηγητή (όχι π@π@ριές με νόμο Πλαίσιο, υπάρχει ΗΔΗ τέτοια αξιολόγηση στις σχολές, την είχα συμπληρώσει ο ίδιος στο πρώτο έτος) και αν τα αποτελέσματα είναι άσχημα τότε να απειληθεί με απόλυση/περικοπές και γω δεν ξέρω τί ο συγκεκριμένος καθηγητής. Αλλά όχι...το πανέξυπνο υπουργείο μας ήθελε να πάει Αθήνα-Λονδίνο μέσω ΗΠΑ....και έπεσε στον ωκεανό :confused: Όπως ξέρεις παίζονται συμφέροντα εκεί ψηλά και γι'αυτό πιστεύω το θετικό νούμερο 3 δεν πρόκειται να γίνει. Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. December 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 Και επειδή είμαστε των τρελών σεναρίων εδώ μεσα, τί λέτε γι'αυτό? Απόφοιτος ΑΕΙ-απόφοιτος ΚΕΣ πάνε για δουλειά, ο εργοδότης λέει κατά μουτρα ότι θα πάρει τον απόφοιτο ΑΕΙ επειδή είναι καλύτερος....να σου μια μήνυση από τον απόφοιτο ΚΕΣ για διάκριση...μην πείτε ότι δεν έχει γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις! Mη λέμε (συγγνώμη αλλά) μπούρδες. Το να πάρεις τον καλύτερο δεν είναι διάκριση, όπως δεν είναι διάκριση να πάρεις κάποιον που τέλειωσε το harvard κι όχι κάποιον από το ΟΠΑ ή κάποιον με προϋπηρεσία κι όχι κάποιον φρέσκο απόφοιτο ή κάποιον με πτυχίο κι όχι κάποιον απόφοιτο λυκείου. Είπαμε τρελά σενάρια αλλά εσύ το παράκανες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mercyful_Fate Δημ. December 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 @Dead Angel Όταν λες "εξίσωση πτυχίου ΑΕΙ με πτυχίο ΚΕΣ" τι εννοείς? Μπορείς να μου το εξηγήσεις απλά και συντομα? Παράθεση CheckThisOut: http://check-this-out.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. December 12, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 gmac, εγώ επίτρεψε μου να το θεωρώ ικανότατο σενάριο...Δεν συμφωνώ βεβαίως αλλά νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό. Εξάλλου, η μήνυση μπορεί να γίνει για λόγους ρατσισμού, διάκρισης δεν ξέρω και γω τί. Μπορεί να μην κερδιθεί βέβαια αλλά η εταιρεία για να γλιτώσει το 'στίγμα' μπορεί να προσλάβει ξέρω γω 1-2. Όπως με τους μαύρους...μπορεί σε μια εταιρεία οι μαύροι που κάναν αίτηση να ήταν χειρότεροι αλλά για να αποφύγουν το στίγμα του ρατσιστή, θα προσλάβουν ένα-δύο σε ότι να ναι θέσεις για τα ματια του κόσμου. Ok, ακούγεται τραβηγμένο.... mercyful fate, όπως έχουν τα γεγονότα ο νόμος δεν είναι ξεκάθαρος ακόμα. Συνέχεια τον αλλάζουν. Στην αρχή μιλάγανε για εξίσωση. Δλδ, πανεπιστημιακού επιπέδου γνώση. Εϊτε πήγες σε ΑΕΙ ή ΚΕΣ ένα και το ίδιο. Μετά λέγανε για απλή αναγνώριση σπουδών. Μετά για απλή αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων. Μετά λέγανε ότι θα μπορούν να προσλαμβάνονται στο δημόσιο. Γενικά, με μια αναζήτηση μπορείς να βρεις πολλές εκδοχές αλλά καμία δεν είναι ακόμα σίγουρη. Στο esos.gr θα βρεις αρκετό υλικό. Εγώ ακόμα και με την πιο soft εκδοχή αντιτίθεμαι..πόσο μάλλον με την πλήρη εξίσωση Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lospsi Δημ. December 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 Και επειδή είμαστε των τρελών σεναρίων εδώ μεσα, τί λέτε γι'αυτό? Απόφοιτος ΑΕΙ-απόφοιτος ΚΕΣ πάνε για δουλειά, ο εργοδότης λέει κατά μουτρα ότι θα πάρει τον απόφοιτο ΑΕΙ επειδή είναι καλύτερος....να σου μια μήνυση από τον απόφοιτο ΚΕΣ για διάκριση...μην πείτε ότι δεν έχει γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις! Δεν έχω ακούσει ποτέ μου τέτοια περίπτωση. Και για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας. 2) Δεν χαρακτήρισα <σκέτα> την προυπηρεσία ως αθέμιτο ανταγωνισμό. Read again marvin - Ο απόφοιτος ΑΕΙ συνήθως ξεκινάει με πλεονέκτημα σε σχέση με τον απόφοιτο ΚΕΣ στην αγορά εργασίας αλλά αν ο άλλος το ισοφαρίζει με προυπηρεσία ή άλλα τυπικά προσόντα ή εν τέλει με περισσότερη εργατικότητα γιατί να μην πάρει τη δουλειά; Dead Angel - Α γιάσου. Και εδώ μιλάμε για αθέμιτο ανταγωνισμό. Παράδειγμα: Εγώ και ένας φίλος μου τελειώνουμε το λύκειο έτσι? Μπαίνω σε μια σχολή εγώ ΑΕΙ και ο φίλος μου σε ΚΕΣ. Την ίδια σχολή. Τελειώνει αυτός σε 2-3 χρόνια και πιάνει κάπου δουλειά. Τελειώνω εγώ στα 4 χρόνια και την ίδια στιγμή ο φίλος μου απολύεται από τη δουλειά του. Πάμε σαν φιλαράκια να κάνουμε μια αίτηση για δουλειά σε μια άλλη επιχείρηση. Σύμφωνα με σένα έχω χάσει εξαρχής τη θέση γιατί δεν έχω προυπηρεσία σωστά? Να'τος ο αθέμιτος ανταγωνισμός (τον όρο αθέμιτος πιθανόν να τον χρησιμοποιώ λάθος αλλά you get the point). Από αυτά που γράφεις επειδή ο φίλος σου τελείωσε πιο νωρίς από σένα και έχει ένα χρόνο προϋπηρεσία θα σου πάρει την θέση. Αν κατάλαβα καλά αυτό λες. Το παράλογο που είναι δεν μπορώ να καταλάβω. Και για να στο θέσω διαφορετικά στο συγκεκριμένο παράδειγμα ΕΣΥ έχεις τις πιο πολλές πιθανότητες να πάρεις την θέση! Ο φίλος σου έχασε την δουλειά του σε έναν χρόνο!!! Όπως και με τους ναυπηγούς στο Πολυτεχνείο. Εκεί όμως έχουμε άλλη περίπτωση 'μονοπωλίου'. Εκεί δεν υπάρχει "αθέμιτος ανταγωνισμός"? Και μάλιστα δεν υπάρχει περίπτωση ΠΟΤΕ να έχεις την δυνατότητα να ανταγωνιστείς τέτοιους ανθρώπους? Αντε πάλι με το business. Αυτό που λέω είναι ότι, αν ο Κόκκαλης θέλει να αποφύγει αυτά που λες (και συμφωνώ καλά κάνει) ε τότε ας κάνει σεμινάρια ξέρω γω ή κάτι άλλο. Δεν είναι η business πρόσχημα για να φτιάξεις ΣΧΟΛΗ(=παιδεία) που μάλιστα θα έχει και κρατική πιστοποίηση (με ότι αυτό συνεπάγεται). Όσο για το δεύτερο, εγώ ακόμα δεν έχω αποφοιτήσει...τί να στείλω? Όταν βγω θα έχω μηδέν εμπειρία! Τί να στείλω...με το που αποκτήσω εμπειρία...ο Κόκκαλης πιθανότατα θα έχει καλύψει ήδη τις θέσεις ή τουλάχιστον εγώ δεν θα έχω τις ίδιες πιθανότητες με πριν Ο επαγγελματικός τομέας είναι ένας κύκλος, γυρίζει συνέχεια! ΠΟΤΕ μια θέση δεν είναι καλυμμένη για πάντα! Η παιδεία δεν είναι business να το δεχτώ αλλά το αποτέλεσμα της παιδείας είναι business! Και στο κάτω κάτω της γραφής αυτό μετράει σήμερα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. December 12, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 Από αυτά που γράφεις επειδή ο φίλος σου τελείωσε πιο νωρίς από σένα και έχει ένα χρόνο προϋπηρεσία θα σου πάρει την θέση. Αν κατάλαβα καλά αυτό λες. Το παράλογο που είναι δεν μπορώ να καταλάβω. Και για να στο θέσω διαφορετικά στο συγκεκριμένο παράδειγμα ΕΣΥ έχεις τις πιο πολλές πιθανότητες να πάρεις την θέση! Ο φίλος σου έχασε την δουλειά του σε έναν χρόνο!!! Αυτό εννοώ. Παράλογο είναι γιατί είναι άδικο. Αν εσύ πιστεύεις ότι θα είχα περισσότερες πιθανότητες χαίρομαι που το ακούω αλλά ο marvin δεν θα συμφωνήσει :p Εκεί δεν υπάρχει "αθέμιτος ανταγωνισμός"? Και μάλιστα δεν υπάρχει περίπτωση ΠΟΤΕ να έχεις την δυνατότητα να ανταγωνιστείς τέτοιους ανθρώπους? Οι Ναυπηγοί είναι τελείως ειδικευμένος κλάδος. Δεν υπάρχει άλλη σχολή στην Ελλάδα. Στην αρχή ήταν μέρος των Μηχανολόγων αλλά μετά διασπάστηκαν για τον λόγο να βγαίνουν κατευθείαν σε δουλειά στα ναυπηγεία μας :p Δεν ξέρω τί ανεργία έχουν βέβαια. Εκεί είναι μονοπώλιο και όχι αθέμιτος ανταγωνισμός. ΔΕν υπάρχει άλλη σχολή με το ίδιο αντικείμενο άρα και να ήθελα να τους ανταγωνιστώ δεν θα μπορούσα γιατί δεν θα είχα το γνωστικό υπόβαθρο Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bravechiefgr Δημ. December 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 Βασικά ποιος διαφωνει οτι η γνςριμια ειναι το 50& για το αν θα σε παρουν σε καποια θεση??? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. December 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 Αυτό εννοώ. Παράλογο είναι γιατί είναι άδικο. Αν εσύ πιστεύεις ότι θα είχα περισσότερες πιθανότητες χαίρομαι που το ακούω αλλά ο marvin δεν θα συμφωνήσει :p O marvin δεν έχει καμμία αντίρρηση. :D Αυτό που λέω είναι ότι δεν μετράει μόνο το πτυχίο αλλά υπάρχουν χίλια-δυο κριτήρια για την επιλογή προσωπικού που διαφέρουν ανα κλάδο ή εταιρεία. Θα σου φέρω το παράδειγμα ενός φίλου μου ο οποιος δεν έδωσε καν Πανελλήνιες αλλά γράφτηκε σε γνωστό Κολλέγιο και ταυτόχρονα έπιασε δουλειά ήδη από τον πρώτο χρόνο των σπουδών του. Το αποτέλεσμα είναι ότι μετά από 8-9 χρόνια δεν έχει πάρει καν το πτυχίο του (δεν είμαι σίγουρος αν θα το τελειώσει ποτέ) αλλά έχει αλλάξει 3 δουλειές και σήμερα έχει φθάσει να παίρνει μισθό υπερδιπλάσιο των 700 ευρώ της γνωστής γενιάς. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε όλους τους κλάδους αλλά το φέρνω ως παράδειγμα. Το σενάριο της αγωγής αποζημίωσης λόγω διακρίσεων που θα κάνει ο απόφοιτος του ΚΕΣ ελπίζω να το λες για πλάκα. Ειδικά από τη στιγμή που το στηρίζεις σε αναλογία με τον αμερικάνικο νόμο του affirmative action που είναι εχμ... αμερικάνικος και όχι ελληνικός. Στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα δεν έχει τέτοια κόλπα ούτως ή άλλως. Ούτε quotas για ΑΜΕΑ, ούτε για γυναίκες ούτε τίποτα, ο εργοδότης προσλαμβάνει όποιον υποψήφιο θέλει και του κάνει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα δικαστήριο. Δικαιώματα αποκτά ο εργαζόμενος μετά την πρόσληψη, όχι από πριν. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. December 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 gmac, εγώ επίτρεψε μου να το θεωρώ ικανότατο σενάριο...Δεν συμφωνώ βεβαίως αλλά νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό. Εξάλλου, η μήνυση μπορεί να γίνει για λόγους ρατσισμού, διάκρισης δεν ξέρω και γω τί. Μπορεί να μην κερδιθεί βέβαια αλλά η εταιρεία για να γλιτώσει το 'στίγμα' μπορεί να προσλάβει ξέρω γω 1-2. Όπως με τους μαύρους...μπορεί σε μια εταιρεία οι μαύροι που κάναν αίτηση να ήταν χειρότεροι αλλά για να αποφύγουν το στίγμα του ρατσιστή, θα προσλάβουν ένα-δύο σε ότι να ναι θέσεις για τα ματια του κόσμου. Ok, ακούγεται τραβηγμένο.... Μήνυση μπορεί να κάνει ο καθένας για ότι θέλει. Αλλά το να κερδηθεί μια τέτοια μήνυση είναι 99.999% αδυνατο. Δε λέω 100000% γιατί μόλις χθες το βράδυ σε είπα απόλυτο. :p Άρα το να ακολουθήσει μια εταιρία τέτοια τακτική είναι όχι απλά τραβηγμένο, αλλά ... δεν ξέρω δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. December 12, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 gmac,για την Ελλάδα ναι είναι τραβηγμένο....πρέπει να κόψω το boston legal τότε :p Για το χθεσινό 'απόλυτος' που είπες γι'αυτό έγραψα το 'sort of'. Προφανώς δεν ισχύει 100% αυτό που είπα Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diplomat Δημ. December 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 1) Βλέπε deree και άλλα για το πρώτο που λες. Μπορει να μην στρατολόγηση που κάνει μπαμ, αλλά η 'προώθηση΄ γίνεται κανονικότατα. 2) Αυτό λέω και γω. Να κάνει ένα εργαστήρι αφού πρόκειται καθαρά για business. Και ούτε καν θα έπρεπε να κάνει και 2-3 χρόνια κιόλας. Θα τους έβγαζε σε λιγότερο. Έλα όμως που το εργαστήρι δεν λέει τίποτα στα χαρτιά;) 1)Τι ακριβως κανει το Deree? Αν απλως εχει γραφειο διασυνδεσης δεν το βρισκω κακο. Και το ΠΑΜΑΚ εχει και προωθει τελειοφοιτους ή αποφοιτους. 2) Αυτο ειναι δικο μου επιχειρημα, διαβασε ξανα και θα καταλαβεις. Βλέπε πχ, πολλαπλά συγγράματα. Τάχα μου θα πιεζόταν ο καθηγητής να γράψει καλύτερο σύγγραμα και π@π@ριές. Ξέρετε τί γίνεται αγαπητοί μου? Ο καθηγητής προτείνει το δικό του βιβλίο και <για να πείσει> λέει ότι θα βάλει ασκήσεις από το δικό του βιβλίο στην εξεταστική εκβιάζοντας έτσι τους φοιτητές. Το είπε και η πρόεδρος της σχολής μας, Μιμίκου, στην αρχή της χρονιάς που κάναμε μάθημα ότι το υπουργείο με τη λίστα κατάφερε να περνουν οι φοιτητές τα ίδια συγγράματα με πέρισυ με πολύ πιο δύσκολο γραφειοκρατικά τρόπο. Κοιτα δεν το εχω ψαξει το θεμα, αλλα η βασικη ιδεα ειναι οτι δεν υπαρχει το απολυτο βιβλιο που να περιεχει ολες τις πληροφοριες για καποιο επιστημονικο πεδιο. Αρα, σαν αρχικη ιδεα συμφωνω απολυτα. Τωρα πως και αν εφαρμοζεται δεν ξερω. Είχα πει επίσης ότι για να γίνει το πανεπιστήμιο πιο ανταγωνιστικό δεν χρειάζεται να φέρουμε και άλλους στην παρέα αλλά μέσα από μια σειρά ουσιαστικών μέτρων να επιτευχθεί ο στόχος. Οσο τα πανεπιστημια ειναι πολιτικοποιημενα, καθαρση εκ'των εσω δεν μπορει να υπαρξει. Οταν φυγουνε οι παραταξεις απο τα Πανεπιστημια και αποκοπουν οι πελατειακες σχεσεις πρυτανειας και φοιτητων ισως η προταση σου ειχε μια βαση. Παράθεση A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says: "What religion are you?" The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies, "Yeah, but a catholic or protestant atheist?" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. December 12, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 1)Τι ακριβως κανει το Deree? Αν απλως εχει γραφειο διασυνδεσης δεν το βρισκω κακο. Και το ΠΑΜΑΚ εχει και προωθει τελειοφοιτους ή αποφοιτους. 2) Αυτο ειναι δικο μου επιχειρημα, διαβασε ξανα και θα καταλαβεις. 1) δεν με πειράζει ούτε μένα. Καλά κάνουν. Έτσι θα έπρεπε. Απλά επειδή είπες 'Σε καμμια περιπτωση ενα ιδιωτικο πανεπιστημιο δεν αποτελει μεσω στρατολογησης νεων υπαλληλων' 2) Εγώ απλώς λέω ότι ο Κόκκαλης δεν έχει καμιά πρόθεση να βελτιώσει την παιδεία στην Ελλάδα, θέλει δλδ business. Η επιλογή για αυτόν θα ήταν ένα εργαστήρι κ όχι μια σχολή Κοιτα δεν το εχω ψαξει το θεμα, αλλα η βασικη ιδεα ειναι οτι δεν υπαρχει το απολυτο βιβλιο που να περιεχει ολες τις πληροφοριες για καποιο επιστημονικο πεδιο. Αρα, σαν αρχικη ιδεα συμφωνω απολυτα. Τωρα πως και αν εφαρμοζεται δεν ξερω. Ναι, καλή είναι η βασική ιδέα αλλά δεν εφαρμόστηκε σωστά ο νόμος όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε λόγω του παρακάτω που λες: Οσο τα πανεπιστημια ειναι πολιτικοποιημενα, καθαρση εκ'των εσω δεν μπορει να υπαρξει. Οταν φυγουνε οι παραταξεις απο τα Πανεπιστημια και αποκοπουν οι πελατειακες σχεσεις πρυτανειας και φοιτητων ισως η προταση σου ειχε μια βαση. όταν γίνει αυτό λοιπόν τότε και τα ιδιωτικά θα προκαλέσουν αύξηση ποιότητας στα δημόσια :) Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. December 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 Κοιτα δεν το εχω ψαξει το θεμα, αλλα η βασικη ιδεα ειναι οτι δεν υπαρχει το απολυτο βιβλιο που να περιεχει ολες τις πληροφοριες για καποιο επιστημονικο πεδιο. Αρα, σαν αρχικη ιδεα συμφωνω απολυτα. Τωρα πως και αν εφαρμοζεται δεν ξερω. Το οποίο σε πανεπιστημιακό επίπεδο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Έχω συναντήσει και τα δυο συστήματα και δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση. Το πρόβλημα είναι όμως ότι για να δουλέψει σωστά χρειάζεται βαρβάτη βιβλιοθήκη που σε πολυπληθέστατες σχολές είναι δύσκολο να υπάρξει. Πάντως μακάρι να πήγαιναν σε βιβλιοθήκες τα χρήματα που κάθε χρόνο καταλήγουν στις τσέπες "εκλεκτών" καθηγητών. Οσο τα πανεπιστημια ειναι πολιτικοποιημενα, καθαρση εκ'των εσω δεν μπορει να υπαρξει. Οταν φυγουνε οι παραταξεις απο τα Πανεπιστημια και αποκοπουν οι πελατειακες σχεσεις πρυτανειας και φοιτητων ισως η προταση σου ειχε μια βαση. +1. Οι κομματικές παρατάξεις είναι καρκίνος. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diplomat Δημ. December 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 1) δεν με πειράζει ούτε μένα. Καλά κάνουν. Έτσι θα έπρεπε. Απλά επειδή είπες 'Σε καμμια περιπτωση ενα ιδιωτικο πανεπιστημιο δεν αποτελει μεσω στρατολογησης νεων υπαλληλων' 2) Εγώ απλώς λέω ότι ο Κόκκαλης δεν έχει καμιά πρόθεση να βελτιώσει την παιδεία στην Ελλάδα, θέλει δλδ business. Η επιλογή για αυτόν θα ήταν ένα εργαστήρι κ όχι μια σχολή 1) ΟΚ. Δεν το εννοουσα ετσι. Εννοουσα να κανει καποιος επιχειρηματιας δικο του πανεπιστημιο για να διαλεγει μονο απο εκει 2)Ποτε μην λες ποτε. Εγω πιστευω οτι ο Γιανακοπουλος δεν βγαζει λεφτα απο τον Παναηναικο και το κανει επειδη το γουσταρει. Μπορει να ριξει καποιος λεφτα για ξεπλυμα σρηματος, κτλκτλ όταν γίνει αυτό λοιπόν τότε και τα ιδιωτικά θα προκαλέσουν αύξηση ποιότητας στα δημόσια :)[ Οχι ακριβως, γιατι το ενα ειναι εξωγενης παραγοντας και το αλλο οχι. Παράθεση A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says: "What religion are you?" The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies, "Yeah, but a catholic or protestant atheist?" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. December 12, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2008 Eγώ αν ήμουν καθηγητής δημοσίου βολεμένος και έτσι τότε αν τα ιδιωτικά kick a$$ που λέμε τότε: 1) θα πήγαινα στο ιδιωτικό :P 2) δεν θα έκανα τίποτα. Θα συνέχιζα να έπαιρνα τον ίδιο υψηλό μισθό μου. Χωρίς αξιολόγηση δεν θα αναγκαζόμουν να κάνω τίποτα.. :D Και η αξιολόγηση είναι παράγοντας εκ των έσω καθώς συνδέεται με πολιτικά συμφέρονται και μπλα μπλα μπλα Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts