Pitsikoulina Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 (edited) Ενταξει. Κοντρα στην κοντρα, πολυ πατριωτικα το εχετε παρει το θεμα. Σιγα πια! Εντελως δευτερευουσας σημασιας ζητημα ειναι. Μην τρελαθουμε κιολας! Και ποιο είναι το θέμα κύριας σημασίας?? Η Παιδεία ή η Οικονομία? Όλα τα προβλήματα ξεκινούν από κάπου. Ας πάρουμε τα πράγματα απ την αρχή... Το κάπνισμα είναι ένα -ακόμη- πρόβλημα που δημιουργείται από την έλλειψη παιδείας. Έπειτα είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Όπως τα ναρκωτικά, το αλκοολ, έτσι και το κάπνισμα είναι μια συνήθεια επιβλαβής για τον οργανισμό του καθενός. Ποια η διαφορά των τριών? Το κάπνισμα είναι το μόνο που δεν βλάπτει μόνο τους χρήστες του. Βλάπτει όλους όσους βρίσκονται σε έναν χώρο με ενεργούς καπνιστές. Συμπέρασμα? Είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ φυσιολογικό να δυσαρεστείται ένας παθητικός καπνιστής και να ΑΠΑΙΤΕΙ τον σεβασμό της υγείας του, ακόμη και αν αυτό μερικοί το θεωρούν ασήμαντο. Η άποψη μου? Αν θέλω να αρχίσω το κάπνισμα θα πάρω το δικό ΜΟΥ πακέτο με τον δικό ΜΟΥ καπνό. Αν δε θέλω να αρχίσω το κάπνισμα είσαι υποχρεωμένος να με σεβαστείς και να βγεις από τον χώρο που βρίσκομαι. Και αν δεν σου αρέσει αυτή η κατάσταση είναι δικό σου πρόβλημα. αυτο που λεω...να απαγορευτει το καπνισμα στους κλειστους χωρους και να νομιμοποιηθει η κανναβη....να ανοιξουν coffee shop που να επιτρεπετε και το τσιγαρο και η κάνναβη... :confused: Έλα μου?? Μήπως να επιτραπούν νόμιμα και καταστήματα κάνναβης?? Edited October 24, 2010 by Pitsikoulina Παράθεση My Instagram arts Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 Και ποιο είναι το θέμα κύριας σημασίας?? Η Παιδεία ή η Οικονομία? Όλα τα προβλήματα ξεκινούν από κάπου. Ας πάρουμε τα πράγματα απ την αρχή... Το κάπνισμα είναι ένα -ακόμη- πρόβλημα που δημιουργείται από την έλλειψη παιδείας. Έπειτα είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Όπως τα ναρκωτικά, το αλκοολ, έτσι και το κάπνισμα είναι μια συνήθεια επιβλαβής για τον οργανισμό του καθενός. Ποια η διαφορά των τριών? Ξεχασες να προσθεσεις και την καταναλωση μπεικον. Μαλιστα, αυτη η συνηθεια βλαπτει τα γουρουνακια... Η άποψη μου? Αν θέλω να αρχίσω το κάπνισμα θα πάρω το δικό ΜΟΥ πακέτο με τον δικό ΜΟΥ καπνό. Αν δε θέλω να αρχίσω το κάπνισμα είσαι υποχρεωμένος να με σεβαστείς και να βγεις από τον χώρο που βρίσκομαι. Και αν δεν σου αρέσει αυτή η κατάσταση είναι δικό σου πρόβλημα. Προσωπικα, δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα. Δεν ειμαι πλεον καπνιστης, αλλα δεν ειμαι και αλλεργικος στον καπνο, οπως μερικοι μερικοι. Επισης, δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχεις αυτο το επιθετικο υφος? Μηπως θα επρεπε υποχρεωτικα να συμφωνουμε μαζι σου?? Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pitsikoulina Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 Ξεχασες να προσθεσεις και την καταναλωση μπεικον. Μαλιστα, αυτη η συνηθεια βλαπτει τα γουρουνακια... Ευτυχώς δεν σκέφτονται όλοι μ' αυτόν τον τρόπο... Προσωπικα, δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα. Δεν ειμαι πλεον καπνιστης, αλλα δεν ειμαι και αλλεργικος στον καπνο, οπως μερικοι μερικοι. Αυτό είναι υπονοούμενο... Σε λίγο θα μας πεις και ότι είναι ντροπή να έχουμε αλλεργία... Επισης, δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχεις αυτο το επιθετικο υφος? Μηπως θα επρεπε υποχρεωτικα να συμφωνουμε μαζι σου?? Μα όχι βέβαια! Όμως θα πρέπει να δεχτούν όλοι επιτέλους ότι το δικαίωμά τους να κάνουν κακό στην υγεία τους δεν είναι θέμα υποκειμενικό. Αν θέλετε να αυτοκαταστρέφεστε κάντε το ΜΟΝΟ στους εαυτούς σας. Βλάπτοντας εσάς βλάπτετε και εμάς! Και αν θέλετε να λέγεστε άνθρωποι συνειδητοί τότε το σωστό είναι να μην καπνίζετε δημόσια! Και αυτό είναι επαναλαμβάνω το ΣΩΣΤΟ! Όχι αυτό που πιστεύω εγώ! Και δεν έχω καθόλου επιθετικό ύφος, πίστεψέ με! Αν δεν νοιαζόμουν δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να γράψω εδώ... Παράθεση My Instagram arts Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 Pitsikoulina, το σωστό είναι αυτό που θεωρεί ο καθένας μας αποδεκτό με βάση την προσωπική και την κοινή λογική. Εσύ εκφράζεις την άποψή σου και νομίζω πως θα ήταν πιο σωστά διατυπωμένο αν έλεγες το "σωστό για εσένα". Γιατί αλλιώς ανοίγει ένα τεράστιο θέμα γύρω από το πόσα "σωστά" είναι κοινώς αποδεκτά και μή. Αν άλλωστε το "σωστό" ήταν να μην καπνίζει κανείς, γιατί κυκλοφορούν νόμιμα τα τσιγάρα; Αφού από όλες τις απόψεις είναι λάθος; Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilektronic Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 Pitsikoulina, το σωστό είναι αυτό που θεωρεί ο καθένας μας αποδεκτό με βάση την προσωπική και την κοινή λογική. Εσύ εκφράζεις την άποψή σου και νομίζω πως θα ήταν πιο σωστά διατυπωμένο αν έλεγες το "σωστό για εσένα". Γιατί αλλιώς ανοίγει ένα τεράστιο θέμα γύρω από το πόσα "σωστά" είναι κοινώς αποδεκτά και μή. Αν άλλωστε το "σωστό" ήταν να μην καπνίζει κανείς, γιατί κυκλοφορούν νόμιμα τα τσιγάρα; Αφού από όλες τις απόψεις είναι λάθος; "Σωστό" είναι σίγουρα να προσεχείς ώστε όλες σου οι ενέργειες να μην επηρεάζουν αρνητικά τους συμπολίτες σου. πχ να μην κάνεις συστηματικά πολύ φασαρία χωρίς αιτία (ακόμη κι άν δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας). Σκέψου άν το κάπνισμα εμπίπτει εδώ. Άν είχα την (παράξενη) συνήθεια όπου είμαι να παράγω συνεχώς δύσοσμα "ζεστά αέρια", θα μπορούσα να κατηγορήσω κάποιον διπλανό μου σε καφετέρια άν ερχόταν να με παρακαλέσει ευγενικά είτε να σταματήσω την βρωμερή μου δραστηριότητα ή να την συνεχίσω σε κάποιον εξωτερικό χώρο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 "Σωστό" είναι σίγουρα να προσεχείς ώστε όλες σου οι ενέργειες να μην επηρεάζουν αρνητικά τους συμπολίτες σου. πχ να μην κάνεις συστηματικά πολύ φασαρία χωρίς αιτία (ακόμη κι άν δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας). Σκέψου άν το κάπνισμα εμπίπτει εδώ. Χμμ... "Σωστό" είναι να φροντίζει η κυβέρνηση της χώρας μου ώστε όλοι οι πολίτες της να απολαμβάνουν τις ίδιες ελευθερίες. Κάτι τέτοιο εννοείς; ;) Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pitsikoulina Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 (edited) Pitsikoulina, το σωστό είναι αυτό που θεωρεί ο καθένας μας αποδεκτό με βάση την προσωπική και την κοινή λογική. Εσύ εκφράζεις την άποψή σου και νομίζω πως θα ήταν πιο σωστά διατυπωμένο αν έλεγες το "σωστό για εσένα". Γιατί αλλιώς ανοίγει ένα τεράστιο θέμα γύρω από το πόσα "σωστά" είναι κοινώς αποδεκτά και μή. Η προσωπική και η κοινή λογική λέει ότι είναι σωστό να βλάπτεις τον διπλανό σου? -Με τον οποιοδήποτε τρόπο- Αν άλλωστε το "σωστό" ήταν να μην καπνίζει κανείς, γιατί κυκλοφορούν νόμιμα τα τσιγάρα; Αφού από όλες τις απόψεις είναι λάθος; Κυκλοφορούν νόμιμα γιατί δίνουν ΚΕΡΔΟΣ. Κέρδος στα περίπτερα, από εκεί κέρδος σε αυτούς που κάνουν τις μεταφορές, έπειτα στα εργοστάσια που τα επεξεργάζονται, μετά σε αυτούς που τα παράγουν κ.ο.κ... Είναι μια τεράστιος μονόδρομος κέρδους που οδηγεί... που άραγε? Φιλικά πάντα.. Δώρα Edited October 24, 2010 by Pitsikoulina Παράθεση My Instagram arts Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilektronic Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 Χμμ... "Σωστό" είναι να φροντίζει η κυβέρνηση της χώρας μου ώστε όλοι οι πολίτες της να απολαμβάνουν τις ίδιες ελευθερίες. Κάτι τέτοιο εννοείς; ;) το κάπνισμα δεν εμπίπτει σε αυτό που το Σύνταγμα ορίζει ως ελευθερία. Αυτό θα γινόταν άν πχ σε κάποιον απαγόρευε το κάπνισμα ενώ σε κάποιους άλλους όχι. Όσο για τα "περί ελευθερίων", άν είναι έτσι να πάω να διεκδικήσω τα καταπιεσμένα μου δικαιώματα ως οδηγός γιατί το παρκάρισμα απαγορεύεται σε ορισμένες τοποθεσίες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 Η προσωπική και η κοινή λογική λέει ότι είναι σωστό να βλάπτεις τον διπλανό σου? -Με τον οποιοδήποτε τρόπο- Άρα το γεγονός πως ο γείτονάς μου οδηγεί τρία αυτοκίνητα δεν είναι σωστό. Γιατί επιβαρύνει την ατμόσφαιρα που εγώ αναπνέω και το κάνει σε δρόμους που είναι δημόσιοι χώροι. Σωστά; Κυκλοφορούν νόμιμα γιατί δίνουν ΚΕΡΔΟΣ. Κέρδος στα περίπτερα, από εκεί κέρδος σε αυτούς που κάνουν τις μεταφορές, έπειτα στα εργοστάσια που τα επεξεργάζονται, μετά σε αυτούς που τα παράγουν κ.ο.κ... Είναι μια τεράστιος μονόδρομος κέρδους που οδηγεί... που άραγε? Φιλικά πάντα.. Δώρα Ακριβώς. Γιατ το κέρδος γίνεται. Παρόλα αυτά δεν είναι "σωστό". Γιατί δεν τα καταργεί τελείως η κυβέρνηση αφού πασχίζει για αυτό που είναι σωστό; Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pitsikoulina Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 "Σωστό" είναι να φροντίζει η κυβέρνηση της χώρας μου ώστε όλοι οι πολίτες της να απολαμβάνουν τις ίδιες ελευθερίες. Η κυβέρνηση βάζει τον νόμο. Εσύ βάζεις την πράξη? :p Αν υπάρχει ο νόμος αλλά δεν τηρείται.. Τι να τον κάνω? Γι αυτό έχω κολλήσει και λέω και ξαναλέω ότι είναι θέμα συνείδησης.. Αν με σεβαστείς θα το σβήσεις! Παράθεση My Instagram arts Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 (edited) το κάπνισμα δεν εμπίπτει σε αυτό που το Σύνταγμα ορίζει ως ελευθερία. Αυτό θα γινόταν άν πχ σε κάποιον απαγόρευε το κάπνισμα ενώ σε κάποιους άλλους όχι. Όσο για τα "περί ελευθερίων", άν είναι έτσι να πάω να διεκδικήσω τα καταπιεσμένα μου δικαιώματα ως οδηγός γιατί το παρκάρισμα απαγορεύεται σε ορισμένες τοποθεσίες. Όχι, αυτό θα είχε να κάνει με τη μεροληψία, όχι με την ελευθερία. Ως πολίτης ο καθένας έχει το δικαίωμα να (όπως λέει το Σύνταγμα) "αναπτύσει την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη." Και ρωτάω απλά το εξής: αφού εγώ είμαι ελεύθερος να κάνω ότι θέλω και εσύ έχεις το δικαίωμα να μην καταπιέζεσαι εξ αιτίας μου, δε θα έπρεπε να βρει το κράτος μια λύση η οποία να ικανοποιεί και τη δική μου ανάγκη να μην καταπιεστώ για εσένα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που πρόκειται για κάτι το οποίο α) είναι νόμιμο, β) αποτελεί τεράστιο έσοδο για την κυβέρνηση της χώρας μου και γ) υποστηρίζει ένα τεράστιο αριθμό εργαζομένων;; Όσο για το παρκάρισμα που αναφέρεις, δεν είνα το ίδιο. Εσένα σου επιτρεπεται το παρκάρισμα και εμένα μου επιτρέπεται το κάπνισμα, αλλά εμένα μου απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους για την προστασία της υγείας ενώ εσένα σου επιτρέπεται η κατοχή και οδήγηση όσων αυτοκινήτων επιθυμείς τα οποία μολύνουν ΚΑΙ τον δικό μου αέρα. Πού είναι το δίκαιο σε αυτό;; Η κυβέρνηση βάζει τον νόμο. Εσύ βάζεις την πράξη? :p Αν υπάρχει ο νόμος αλλά δεν τηρείται.. Τι να τον κάνω? Γι αυτό έχω κολλήσει και λέω και ξαναλέω ότι είναι θέμα συνείδησης.. Αν με σεβαστείς θα το σβήσεις! Και αν μου το ζήταγες ενώ βρισκόμασταν σε μια καφετέρια, με σωστό τρόπο εξηγώντας μου πως σε πειράζει, είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα το έκανα. Και ένας νόμος για να τηρηθεί πρέπει να βασίζεται σε κάτι διαφορετικό από απαγορεύσεις. Παιδεία, ενημέρωση και κυρίως ενδιαφέρον για όλες τις κατηγορίες πολιτών. Edited October 24, 2010 by DesertSMisSRaiN Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePRODIGY Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 Άρα το γεγονός πως ο γείτονάς μου οδηγεί τρία αυτοκίνητα δεν είναι σωστό. Γιατί επιβαρύνει την ατμόσφαιρα που εγώ αναπνέω και το κάνει σε δρόμους που είναι δημόσιοι χώροι. Σωστά; Ωραια "ντριμπλα" αλλα στην ουσια δεν απαντησες;) Παράθεση Itchy. Tasty. - YouTube ^Το gaming κανάλι μου 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 Ωραια "ντριμπλα" αλλα στην ουσια δεν απαντησες;) Γιατί υπήρχε ερώτηση; Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pitsikoulina Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 (edited) Άρα το γεγονός πως ο γείτονάς μου οδηγεί τρία αυτοκίνητα δεν είναι σωστό. Γιατί επιβαρύνει την ατμόσφαιρα που εγώ αναπνέω και το κάνει σε δρόμους που είναι δημόσιοι χώροι. Σωστά; Λάθος! Κατ αρχάς δεν είναι δυνατόν να οδηγεί 3 αυτοκίνητα... Ταυτοχρόνως τουλάχιστον... Ακριβώς. Γιατ το κέρδος γίνεται. Παρόλα αυτά δεν είναι "σωστό". Γιατί δεν τα καταργεί τελείως η κυβέρνηση αφού πασχίζει για αυτό που είναι σωστό; Έθεσες και την ερώτηση και την απάντηση... Και αν μου το ζήταγες ενώ βρισκόμασταν σε μια καφετέρια, με σωστό τρόπο εξηγώντας μου πως σε πειράζει, είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα το έκανα. Και γιατί να το ζητούσα? Δεν θα το σκεφτόσουν από μόνος σου? Αυτό είναι ένα θέμα.. Το να ζητάς τα αυτονόητα... Edited October 25, 2010 by VeCo Παράθεση My Instagram arts Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 (edited) Λάθος! Κατ αρχάς δεν είναι δυνατόν να οδηγεί 3 αυτοκίνητα... Ταυτοχρόνως τουλάχιστον... Δεν είναι;; Χμμμ...ας πούμε πως εγώ είμαι παντρεμένος και έχω έναν ενήλικο γιο. Αν έχω τρία αυτοκίνητα (και ναι, υπάρχουν πάρα πολλοί με δύο-τρια αυτοκίνητα, πίστεψέ με) και ο καθένας μας οδηγεί από ένα, δεν τα οδηγούμε όλα ταυτόχρονα; Έθεσες και την ερώτηση και την απάντηση... Όχι έθεσα την ερώτηση, αλλά περιμένω την απάντηση. ;) Θα ήταν "σωστό" ή όχι, πιστεύεις; Και μια και είμαστε στο θέμα του σωστού και του λάθους, δίπλα στο σπίτι μου λειτουργεί φούρνος. Ακριβώς από κάτω, υπάρχει ένα μαγαζί με εκκλησιαστικά είδη (κεριά, λαμπάδες κτλ). Δε θα ήταν "σωστό" να απαιτήσω να κλείσει ένα ή και τα δύο λόγω του ότι δυνητικά μπορεί να πάρουμε φωτιά;; Και γιατί να το ζητούσα? Δεν θα το σκεφτόσουν από μόνος σου? Αυτό είναι ένα θέμα.. Το να ζητάς τα αυτονόητα... Όχι γιατί εγώ α) δε θα ήξερα αν είσαι ή όχι καπνίστρια, β) δε θα ήξερα αν σε πειράζει ο καπνός ανεξαρτήτως του αν είσαι καπνίστρια ή μη και γ) θα υπέθετα πως ακόμα και να σε πειράζει, για να κάθεσαι σε ένα χώρο όπου καπνίζουν και όχι σε μια καφετέρια όπου ΔΕΝ επιτρέπεται το κάπνισμα , σημαίνει πως θα το ανεχόσουν. Edited October 24, 2010 by DesertSMisSRaiN Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePRODIGY Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 Γιατί υπήρχε ερώτηση; "Η προσωπική και η κοινή λογική λέει ότι είναι σωστό να βλάπτεις τον διπλανό σου? -Με τον οποιοδήποτε τρόπο-" ^ Nαι, αυτη ηταν η ερωτηση. Βεβαια δεν ειμαστε δικαστηριο εδω. Μια επισημανση εκανα χωρις διαθεση επιθετικοτητας Παράθεση Itchy. Tasty. - YouTube ^Το gaming κανάλι μου 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 "Η προσωπική και η κοινή λογική λέει ότι είναι σωστό να βλάπτεις τον διπλανό σου? -Με τον οποιοδήποτε τρόπο-" ^ Nαι, αυτη ηταν η ερωτηση. Βεβαια δεν ειμαστε δικαστηριο εδω. Μια επισημανση εκανα χωρις διαθεση επιθετικοτητας Όχι δεν απάντησα έτσι επειδή ένιωσα επιθετικότητα, απλά όντως δεν κατάλαβα καμια ερώτηση :p Δε διαφωνώ με αυτή την άποψη. Εννοείται πως είναι λάθος να βλάπτεις με οποιονδήποτε τρόπο τον διπλανό σου. Ωστόσο η κοινή λογική λέει πως το να πάρεις ένα μαχαίρι και να έρθεις να με σκοτώσεις δεν είναι σωστό. Κάτι δηλαδή τέτοιου μεγέθους, μπορεί να θεωρηθεί "κοινή λογική" γιατί όλοι συμφωνούμε πως είναι λάθος. Το να μου απαγορεύεται όμως το κάπνισμα σε π.χ.καφετέριες -κάτι το οποίο νόμιμα επιτρέπεται στη χώρα μου- δεν είναι είναι περισσότερο "σωστό" από το να μην αναγκάζεσαι εσύ να καπνίζεις τον καπνό μου. Ή για να το θέσω αλλιώς, κάτι το οποίο διαχωρίζει τους πολίτες για τις νόμιμες επιλογές τους χωρίς να τους δίνει και το δικαίωμα να υπάρχουν χώροι όπου αυτή τους η -επιμένω σε αυτό- ΝΟΜΙΜΗ επιλογή να επιτρέπεται, δεν είναι 'σωστό". Και ότι διαχωρίζει τον κόσμο, δεν είναι "κοινή λογική" αρα και "καθολικά σωστό". Αυτό που προσπαθούσα στο πρώτο μου post να πω στην Pitsikoulina, είναι πως είναι άλλο η κοινή λογική (όπως το περιέγραψα παραπάνω) και άλλο η προσωπική λογική. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pitsikoulina Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 (edited) Δεν είναι;; Χμμμ...ας πούμε πως εγώ είμαι παντρεμένος και έχω έναν ενήλικο γιο. Αν έχω τρία αυτοκίνητα (και ναι, υπάρχουν πάρα πολλοί με δύο-τρια αυτοκίνητα, πίστεψέ με) και ο καθένας μας οδηγεί από ένα, δεν τα οδηγούμε όλα ταυτόχρονα; Αν οδηγεί ο καθένας "σας" από ένα αυτοκίνητο.. Όχι! Δεν υπάρχει πρόβλημα! (Αν και θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα οικογενειακό για λιγότερα έξοδα! :p) Όχι έθεσα την ερώτηση, αλλά περιμένω την απάντηση. ;) Θα ήταν "σωστό" ή όχι, πιστεύεις; Και μια και είμαστε στο θέμα του σωστού και του λάθους, δίπλα στο σπίτι μου λειτουργεί φούρνος. Ακριβώς από κάτω, υπάρχει ένα μαγαζί με εκκλησιαστικά είδη (κεριά, λαμπάδες κτλ). Δε θα ήταν "σωστό" να απαιτήσω να κλείσει ένα ή και τα δύο λόγω του ότι δυνητικά μπορεί να πάρουμε φωτιά;; :confused: Περίεργος ο τρόπος που σκέφτεσαι.. Πάντως και φωτιά να έπιανε θα ερχόταν -ελπίζουμε- η πυροσβεστική.. Στο κάτω-κάτω η καθαυτού ύπαρξη αυτών των καταστημάτων δεν σε βλάπτει.. Όχι γιατί εγώ α) δε θα ήξερα αν είσαι ή όχι καπνίστρια, β) δε θα ήξερα αν σε πειράζει ο καπνός ανεξαρτήτως του αν είσαι καπνίστρια ή μη και γ) θα υπέθετα πως ακόμα και να σε πειράζει, για να κάθεσαι σε ένα χώρο όπου καπνίζουν και όχι σε μια καφετέρια όπου ΔΕΝ επιτρέπεται το κάπνισμα , σημαίνει πως θα το ανεχόσουν. Κατ αρχάς αν είμασταν σαν παρέα στην καφετέρια θα σήμαινε ότι είμαστε φίλοι.. Οπότε θα με σεβόσουν από μόνος σου! Έτσι δεν είναι? ;) Αλλά αν δεν βρισκόμασταν στην ίδια παρέα.. Δεν ξέρω.. Ίσως να σου ζητούσα να μην καπνίζεις κοντά μου.. Αν και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα πήγαινα να κάτσω αλλού.. Edited October 24, 2010 by Pitsikoulina Παράθεση My Instagram arts Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2010 Αν οδηγεί ο καθένας "σας" από ένα αυτοκίνητο.. Όχι! Δεν υπάρχει πρόβλημα! (Αν και θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα οικογενειακό για λιγότερα έξοδα! :p) :confused: Συνειδητοποιείς φυσικά πως έτσι θα ήταν τριπλοί οι ρύποι; :confused: Περίεργος ο τρόπος που σκέφτεσαι.. Πάντως και φωτιά να έπιανε θα ερχόταν -ελπίζουμε- η πυροσβεστική.. Στο κάτω-κάτω η καθαυτού ύπαρξη αυτών των καταστημάτων δεν σε βλάπτει.. Δεν έχεις ιδέα πόσο περίεργος είναι :p Ακριβώς, λοιπόν το ίδιο ισχύει και με το κάπνσιμα. Μπορεί να σε επηρεάσει εσένα που δεν καπνίζεις, μπορεί και όχι. Είναι όλα θέμα οργανισμού. Και όπως εσύ δε θέλεις να το διακινδυνεύσεις, εγώ δε θα είχα -με αυτή τη λογική- το δικαίωμα να μην διακινδυνεύσω να καω στην περίπτωση που αρπάξει φωτιά και δεν προλάβει να έρθει η πυροσβεστική; ;) (έχω δεκάδες τέτοια παραδείγματα) Κατ αρχάς αν είμασταν σαν παρέα στην καφετέρια θα σήμαινε ότι είμαστε φίλοι.. Οπότε θα με σεβόσουν από μόνος σου! Έτσι δεν είναι? ;) Eγώ δε μίλαγα για την περίπτωση που είμαστε στην ίδια παρέα. Νόμιζα πως και εσύ αναφερόσουν στην περίπτωση που καθόμασταν σε διαφορετικά τραπέζια. Αλλά ακόμα και στην ίδια παρέα να ήμασταν από τη στιγμή που εγώ είμαι καπνιστής, θα κάπνιζα. Από τη στιγμή που εσύ δε θα έλεγες κάτι, εγώ πως θα έπρεπε να ξέρω πως σε πειράζει;; Και εμένα μπορεί να με πειράζει όταν κάποιος/α από την παρέα πάει να πιεί νερό από το ποτήρι μου, αλλά αν δεν το πω πώς θα το ξέρει;; Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. October 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2010 Sorry για την επέμβαση στο off topic θέμα αλλά με τα αυτοκίνητα (παρόλο που είναι τελείως άσχετο παράδειγμα) υπάρχουν οι ίδιοι προφανείς περιορισμοί. Δηλαδή: Το κάπνισμα δεν είναι γενικώς παράνομο και απαγορευμένο. Είναι απαγορευμένο σε συγκεκριμένους χώρους. Η οδήγηση (και το παρκάρισμα) δεν είναι γενικώς παράνομη και απαγορευμένη. Απαγορεύεται σε συγκεκριμένους χώρους (π.χ. πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, δασικοί δρόμοι κάποιες εποχές του χρόνου κτλ.) Το ίδιο πράγμα, αυτό που είναι δικαίωμα υπόκειται σε περιορισμούς για διάφορους λόγους. Εκεί πήγαινε και το αρχικό σχόλιο που ξεκίνησε την κουβέντα. Αν οι μαγαζάτορες θέλουν τους καπνιστές να καπνίζουν χωρίς να σηκώνονται από το τραπέζι ας βάλουν κάποιον μηχανισμό, μία μάσκα με έναν σωλήνα και κάπου μακριά μια καπνοδόχος. Να παίρνει τις τζούρες του ο καπνιστής, να φυσάει όμως τον καπνό στην μάσκα και να τον μαζεύει αυτή. Win - win scenario. Απόλαυση για τον καπνιστή, καθαρή ατμόσφαιρα για όλους (καπνιστές ή μη) μείωση της ανεργίας (κάποιοι πρέπει να φτιάξουν και να εγκαθιστούν - συντηρούν τα μηχανάκια) :lol::p Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. October 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2010 Υπενθυμίζω: Όροι Πρόσβασης και Χρήσης 4.2.1. Απαγορεύεται η ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση περιεχομένου που είναι παράνομο, επιβλαβές, απειλητικό, προσβλητικό, επιζήμιο, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό ή άλλως αποδοκιμαστέο, παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων, προκαλεί συναισθήματα μίσους, ή/και οποιοδήποτε άλλο συνιστάμενο ποινικό αδίκημα. 4.4.3. Εφόσον μερικές ή όλες οι δημοσιεύσεις που περιέχονται σε κάποιο θέμα συζήτησης έχουν παραβεί τους όρους χρήσης, το μέλος καλείται να μην τις σχολιάσει και να μην υποκινήσει με οποιοδήποτε τρόπο τη συνέχιση δημοσίευσης άλλων μηνυμάτων, που επίσης παραβαίνουν τους όρους χρήσης. Όπως επίσης και την σταθερή αξία: 5.3.3. Εφόσον υπάρχουν οποιεσδήποτε ενστάσεις σχετικά με τις ενέργειες που ακολούθησε ένας διαχειριστής του myphone.gr, ώστε να αντιμετωπίσει κάποιο περιστατικό, τότε αυτές θα πρέπει να υποβάλλονται αποκλειστικά με προσωπικό μήνυμα (PM) προς τον ίδιο το διαχειριστή. Εφόσον το μέλος πιστεύει ότι δεν δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα της μεταξύ τους επικοινωνίας, τότε μπορεί να απευθυνθεί σε κάποιον τρίτο διαχειριστή με περισσότερες αρμοδιότητες (π.χ. Super Moderator). Εφόσον και πάλι θεωρεί πως το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, τότε μπορεί να απευθυνθεί στους Administrators του myphone.gr, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε διερεύνηση του συγκεκριμένου περιστατικού και εφόσον απαιτείται, θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες. 5.3.4. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δημοσιεύεται περιεχόμενο (π.χ. μηνύματα, θέματα συζήτησης) το οποίο να καταδικάζει τις ενέργειες και τις τακτικές που ακολούθησε κάποιος διαχειριστής για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού. Το μέλος καλείται να ακολουθήσει τις οδηγίες που περιγράφονται στην προηγούμενη παράγραφο του παρόντος. Αυτά και συνεχίζουμε. Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2010 Sorry για την επέμβαση στο off topic θέμα αλλά με τα αυτοκίνητα (παρόλο που είναι τελείως άσχετο παράδειγμα) υπάρχουν οι ίδιοι προφανείς περιορισμοί. Δηλαδή: Το κάπνισμα δεν είναι γενικώς παράνομο και απαγορευμένο. Είναι απαγορευμένο σε συγκεκριμένους χώρους. Η οδήγηση (και το παρκάρισμα) δεν είναι γενικώς παράνομη και απαγορευμένη. Απαγορεύεται σε συγκεκριμένους χώρους (π.χ. πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, δασικοί δρόμοι κάποιες εποχές του χρόνου κτλ.) Το ίδιο πράγμα, αυτό που είναι δικαίωμα υπόκειται σε περιορισμούς για διάφορους λόγους. Εκεί πήγαινε και το αρχικό σχόλιο που ξεκίνησε την κουβέντα. Αν οι μαγαζάτορες θέλουν τους καπνιστές να καπνίζουν χωρίς να σηκώνονται από το τραπέζι ας βάλουν κάποιον μηχανισμό, μία μάσκα με έναν σωλήνα και κάπου μακριά μια καπνοδόχος. Να παίρνει τις τζούρες του ο καπνιστής, να φυσάει όμως τον καπνό στην μάσκα και να τον μαζεύει αυτή. Win - win scenario. Απόλαυση για τον καπνιστή, καθαρή ατμόσφαιρα για όλους (καπνιστές ή μη) μείωση της ανεργίας (κάποιοι πρέπει να φτιάξουν και να εγκαθιστούν - συντηρούν τα μηχανάκια) :lol::p Γιατί είναι άσχετο παράδειγμα; Και τα δύο είναι "πολυτέλειες" που οι άνθρωποι αν πραγματικά προσπαθήσουν μπορούν να τις αποφύγουν - με άλλα λόγια, πάρε το λεωφορείο και πήγαινε στη δουλειά και μη μου ντουμανιάζεις τον αέρα, και οι δύο μολύνουν την ατμόσφαιρα - γενικά τα αυτοκίνητα και πιο "ειδικά" τα τσιγάρα, και τα δύο κάνουν κακό στον "χρήστη" και στους γύρω του... Και σε ρωτάω το εξής: Το κάπνισμα πλέον δεν απαγορεύεται μεν γενικά - π.χ. στο σπίτι μου ή στην πλατεία μου - αλλά απαγορεύεται από όλους τους κλειστους χώρους - δημόσιους και μη. Το παρκάρισμα δεν είναι έτσι. Έτσι θα ήταν αν σου έλεγαν πως δεν μπορείς να παρκάρεις παρα μόνο στο γκαράζ του σπιτιού σου ή μπροστά στο σπίτι σου. Θα ήταν το ίδιο αν μου έλεγαν πως απαγορεύεται σε δημόσιους χώρους (όπως ΙΚΑ, εφορία, ΟΑΕΔ κτλ) και σε ΚΑΠΟΙΟΥΣ ιδιωτικούς χώρους (δηλαδή, να υπάρχει συγκεκριμένο ποσοστό καφετεριών στις οποίες να επιτρέπεται το κάπνισμα και ποσοστό στο οποίο να απαγορεύεται). Τώρα μου λένε "δε θα καπνίσεις πουθενά". Δεν είναι το ίδιο λοιπόν. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
parafron4 Δημ. October 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2010 αν εισαι μεσα σε ενα σπιτι που καιγετε θα ενδιαφερθεις για τον υπολογιστη σου η θα κοιταξεις να βγεις εξω να σωθεις?? αντι να κοιταξουν να δωσουν λυσεις στα σοβαρα θεματα τους νοιαζει να απαγορεψουν το καπνισμα με αποτελεσμα να μειωθουν κ αλλο τα εσοδα απο τους μαγαζατορες.... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Follow me on Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePRODIGY Δημ. October 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2010 ^ Κανεις λαθος, ειναι πολυ σοβαρο θεμα. Παράθεση Itchy. Tasty. - YouTube ^Το gaming κανάλι μου 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
parafron4 Δημ. October 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2010 ^ Κανεις λαθος, ειναι πολυ σοβαρο θεμα. φανταζομαι ενοεις μονο απο θεμα υγειας? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Follow me on Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts