Cavaradossi Δημοσιεύτηκε October 14, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 14, 2008 Ανατροπές στο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος μέτρο που θα ισχύσει από την 1η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα για τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο. Τα καταστήματα για την Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή θα ανοίγουν στις 10:00 το πρωί και θα κλείνουν στις 21:00 το βράδυ. Πηγή: ant1online.gr ισχυει κατι τετοιο? δηλαδη τι ειμαστε γαιδουρια η ανθρωποι τελικα πες τε μου για να καταλαβω ρε παιδια!! καναμε το εορταστικο ωραριο μονιμο:wacko::worry: Παράθεση Don't give up! :!: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 Δεν εχεις αδικο για το ωραριο.Εγω λυπαμαι τους υπαλληλους στα εμπορικα του Mall.Δεν ξερω γιατι πιστευουν οτι η αλλαγη του ωραριου θα φερει και πωλησεις.Αμα ο αλλος δεν εχει χρηματα 24 ωρες να λειτουργουν τα καταστηματα δεν αγοραζει. Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerios Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 Και θα χαθούν και οι Κυριακές σε λίγο.... κριμα.... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mercyful_Fate Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 Δεν καταλαβαίνω την αντίδρασή σας... Δηλαδή δεν θέλετε να είναι πολλές ώρες ανοιχτά τα καταστήματα για να μπορούμε να εξυπηρετηθούμε όλοι όσοι έχουμε και άλλες υποχρεώσεις που μας εμποδίζουν? Και γιατί είναι κακό να είναι ανοιχτά και τις Κυριακές? Γιατί οι ίδιοι άνθρωποι θα δουλεύουν Δευτέρα έως Κυριακή, από το πρωϊ έως το βράδυ? :confused: Παράθεση CheckThisOut: http://check-this-out.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 Ό,τι να 'ναι το μέτρο αυτό. Δηλαδή τους υπαλλήλους αυτούς δεν τους σκέφτονται; Ή μήπως θα προσλάβουν κι άλλους για να μην είναι απάνθρωπο το ωράριο; Δε νομίζω. Οι ίδιοι θα δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ, και αμφιβάλλω αν θα τους πληρώνουν κανονικά και τις υπερωρίες. Κάποιος θα πρέπει να τους βάλει φρένο. Πιστεύω πάντως ότι θα το πάρουν πίσω το μέτρο αυτό, όταν δουν το τζίρο τους να μην αυξάνεται στο ελάχιστο... ;) Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mercyful_Fate Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 Ρε παιδιά, δεν καταλαβαίνω την αντίδραση αυτή για τους υπαλλήλους. Δηλαδή αυτοί μυαλό δεν έχουν, παιδάκια είναι και περιμένουν να τους προστατέψουμε εμείς για να μην κάνουν υπερωρίες? Sorry, αλλά όταν πας σε μια δουλιά και σου λένε "θα δουλέυεις από το πρωϊ μέχρι το βράδυ" είναι δικό σου θέμα αν το δέχεσαι ή όχι. Παράθεση CheckThisOut: http://check-this-out.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rallistas Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 Φυσικα εμεις οι των μεγαλων αλυσιδων συνεχιζουμε το 9-9 και 9-8 τα Σαββατα ετσι? Παράθεση ΜΑΧ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 Δεν εχεις αδικο για το ωραριο.Εγω λυπαμαι τους υπαλληλους στα εμπορικα του Mall. Τώρα τους λυπήθηκες;; Πάντα 9-9 και 9-8 ήταν το ωράριο στο Mall. Αυτούς λίγο τους νοιάζει. Δεν αλλάζει κάτι. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 Nα και ένα καλό νέο.:D Ελπίζω σύντομα να είναι ανοιχτά και τις κυριακές, όπως στο εξωτερικό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 Τώρα τους λυπήθηκες;; Πάντα 9-9 και 9-8 ήταν το ωράριο στο Mall. Αυτούς λίγο τους νοιάζει. Δεν αλλάζει κάτι. Να σου πω την αληθεια πριν 6 ωρες και 30 δευτερολεπτα τους λυπηθηκα.Αν δεν καταλαβαινεις τι γραφω να μην απαντας φιλε μου.Δεν εγραψα οτι τους λυπηθηκα τωρα. Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
blackup Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 Εγώ συμμερίζομαι την ανησυχία των υπαλλήλων ειδικά σε αυτή τη χώρα που δεν τηρούνται οι εργασιακές νομοθεσίες. Ωστόσο η επέκταση του ωραρίου των εμπορικών δεν είναι τίποτα άλλο από την αντανάκλαση της επέκτασης των ωραρίων όλων των λοιπών εργαζομένων. Άρα αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να κατανοήσουμε πρώτα ότι τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά όταν μπορούν πολλοί να ψωνίσουν, άρα όταν ΔΕΝ δουλεύουν. Και όταν δουλεύουν όλο και σε πιο υπερωριακές καταστάσεις, τόσο η Κυριακή θα αναδεικνύεται ως η απόλυτη ημέρα για ψώνια. Καπιταλισμό δεν θέλαμε ή όχι; Παράθεση "The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man." George Bernard Shaw Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 Να σου πω την αληθεια πριν 6 ωρες και 30 δευτερολεπτα τους λυπηθηκα.Αν δεν καταλαβαινεις τι γραφω να μην απαντας φιλε μου.Δεν εγραψα οτι τους λυπηθηκα τωρα. Μήπως τότε να εξηγείς καλύτερα τι εννοείς; Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 Ρε παιδιά, δεν καταλαβαίνω την αντίδραση αυτή για τους υπαλλήλους. Δηλαδή αυτοί μυαλό δεν έχουν, παιδάκια είναι και περιμένουν να τους προστατέψουμε εμείς για να μην κάνουν υπερωρίες? Sorry, αλλά όταν πας σε μια δουλιά και σου λένε "θα δουλέυεις από το πρωϊ μέχρι το βράδυ" είναι δικό σου θέμα αν το δέχεσαι ή όχι. Και βασικά με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά το δέχεσαι ή κάθεσαι σπίτι σου. Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mercyful_Fate Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 Και βασικά με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά το δέχεσαι ή κάθεσαι σπίτι σου. Ναι αλλά δεν φταίω εγώ που οι εκάστοτε υπάλληλοι καταστημάτων δέχονται (όλοι) να το υποστούν. Καλώς η κακώς η κάθε εργασιακή ομάδα πρέπει να διεκδικεί τα δικαιώματά της. Τώρα, αν οι υπάλληλοι των καταστημάτων ΔΕΝ τα διεκδικούν για διάφορους λόγους (δεν είναι οργανωμένοι, πολλοί είναι εποχιακοί και δεν νοιάζονται κλπ.), σόρρυ, αλλά δεν φταίω εγώ γι' αυτό. Εγώ θέλω επιτέλους να μπορώ να ψωνίσω κάποια πράγματα που χρειάζομαι χωρίς να χρειάζεται να κάνω τον Μαραθώνιο ένα Σάββατο την εβδομάδα που δεν δουλεύω. Παράθεση CheckThisOut: http://check-this-out.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mylogic_x Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 Εγώ συμμερίζομαι την ανησυχία των υπαλλήλων ειδικά σε αυτή τη χώρα που δεν τηρούνται οι εργασιακές νομοθεσίες. καιρός είναι να αρχισουν να ανοιγουν και την κυριακη θα δημιουργηθούν και νεες θέσεις εργασίας ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΕΤΡΟ Αλλά .... όλα αυτά τα ευεργετικά παράπανω σε κάποια άλλη χώρα ίσως Ναι να ισχύσει το μέτρο αλλά να προσληφθεί κόσμος και όχι ο ίδιος ο υπάλληλος να δουλευει 15ωρο... Βέβαια ας έχουν υποψη τους οι δουλεύοντες σε εμπορικά καταστήματα ότι οι των γραφείων έχουν καταργήσει το 9ωρο εδώ και πολύ καιρό εκτός αν δουλευεις πχ...σε δεη, οτε, υπουργειο, κτηματολόγιο κλπ κλπ Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 Ισχύει και για άλλες πόλεις ή συγκεκριμένα για Αθήνα?:worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Cavaradossi Δημ. October 15, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 τι να σας πω εγω το θεωρω απανθρωπο, λεγαμε να ανοιξουμε ενα μαγαζι κινητης τηλεφωνιας και μου κοπηκε η ορεξη, εγω να δουλευω απο τις 10 ως τις 9 το βραδυ δεν αντεχω, ρομποτ δεν ειμαι θελω να ζω και αλλα πραγματα στην ζωη μου και οχι να ζω για να δουλευω ειναι το λιγοτερο απανθρωπο, με τετοια ωραρια δεν προλαβαινεις να εχεις αλλη ζωη. αν εσεις το δεχετε παω πασο αλλα εγω προτιμω να δεσω μια πετρα στον λαιμο και να παω να πνιγω αμα ειναι να ζω σε τετοιες συνθηκες. Παράθεση Don't give up! :!: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spyrreto Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 Λογικα παιδια θα αναγκαστουν να παρουν επιπλεον προσωπικο..Και αυτι ειναι καλο γιατι ανοιγουν νεες θεσεις εργασιας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 τι να σας πω εγω το θεωρω απανθρωπο, λεγαμε να ανοιξουμε ενα μαγαζι κινητης τηλεφωνιας και μου κοπηκε η ορεξη, εγω να δουλευω απο τις 10 ως τις 9 το βραδυ δεν αντεχω, ρομποτ δεν ειμαι θελω να ζω και αλλα πραγματα στην ζωη μου και οχι να ζω για να δουλευω ειναι το λιγοτερο απανθρωπο, με τετοια ωραρια δεν προλαβαινεις να εχεις αλλη ζωη. αν εσεις το δεχετε παω πασο αλλα εγω προτιμω να δεσω μια πετρα στον λαιμο και να παω να πνιγω αμα ειναι να ζω σε τετοιες συνθηκες. Aνοίξτε και πάρτε υπαλλήλους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mercyful_Fate Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 Aνοίξτε και πάρτε υπαλλήλους. Το πλέον αυτονόητο! :rolleyes: Αλλά ο έλληνας επιχειρηματίας θέλει να βγάλει λεφτά χωρίς να δουλεύει και χωρίς να πληρώνει άλλους για να δουλεύουν γι' αυτόν. ;) Παράθεση CheckThisOut: http://check-this-out.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 Θα συνεχίσω να διαφωνώ. Ούτε νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, ούτε θα βελτιωθεί η αγορά και οι τιμές. Είναι βολικό να μπορούμε να ψωνίζουμε την ώρα που μας βολεύει και με τις συνθήκες που μας βολεύει αλλά και λίγο εγωκεντρικό. Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
siciliano Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 Το πλέον αυτονόητο! :rolleyes: Αλλά ο έλληνας επιχειρηματίας θέλει να βγάλει λεφτά χωρίς να δουλεύει και χωρίς να πληρώνει άλλους για να δουλεύουν γι' αυτόν. ;) Το πλέον αυτονόητο όταν χέζεσαι στο τάλιρο, όταν όμως με το ζόρι κρατάς το κατάστημα σου όχι μόνο δεν θα προσλάβεις υπάλληλο αλλά θα το κλείσεις και θα πας να δουλέψεις σε πολυκατάστημα ως υπάλληλος. Έτσι αν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις θα καλυφθούν από αυτούς που θα κλείσουν τα δικά τους καταστήματα, καμία μείωση ανεργίας και ενίσχυση ολιγοπωλίου. :( Τι θα γίνει με τις τράπεζες και τις δημόσιες υπηρεσίες και τέλος πάντων τι γιορτάζουμε την πρωτομαγιά? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] dum spiro, spero... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mercyful_Fate Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 Το πλέον αυτονόητο όταν χέζεσαι στο τάλιρο, όταν όμως με το ζόρι κρατάς το κατάστημα σου όχι μόνο δεν θα προσλάβεις υπάλληλο αλλά θα το κλείσεις και θα πας να δουλέψεις σε πολυκατάστημα ως υπάλληλος. Έτσι αν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις θα καλυφθούν από αυτούς που θα κλείσουν τα δικά τους καταστήματα, καμία μείωση ανεργίας και ενίσχυση ολιγοπωλίου. :( Τι θα γίνει με τις τράπεζες και τις δημόσιες υπηρεσίες και τέλος πάντων τι γιορτάζουμε την πρωτομαγιά? Ωραία αυτά που λες, αλλά είναι δουλιά του κράτους να τα φροντίσει όλα αυτά. Και φυσικά των ιδίων των υπαλλήλων καταστημάτων να τα διεκδικίσουν. Αλλά δεν τους βλέπω τους ίδιους να κάνουν κάτι, εμείς θα τους πάρουμε από το χέρι? Και δεν θεωρώ ότι είναι εγωκεντρικό να θέλω να μπορώ να ψωνίζω για τις ανάγκες μου χωρίς να τρέχω όλα τα σουπερμακετς και τα υπόλοιπα μαγαζιά σε μισή ημέρα (μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου) επειδή τις υπόλοιπες μέρες δουλεύω. Δουλεύω, δεν κάθομαι, οπότε δεν μπορείς να πεις "θέλω να ψωνίζω όταν με βολεύει". p.s.: φίλε siciliano, μόνο όταν χέζεσαι στο τάληρο τολμάς να ανοίξεις μαγαζί. Αν δεν χέζεσαι στο τάληρο δεν το ανοίγεις. Και αν το ανοίξεις τελικά, να φροντίσεις να δουλεύεις μόνος σου (όχι εσύ, γενικά μιλάω) όλη μέρα. Θες μαγαζί, δεν έχεις χρήματα για υπαλλήλους, τι άλλο μπορείς να κάνεις δλδ? Παράθεση CheckThisOut: http://check-this-out.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Cavaradossi Δημ. October 15, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 ποιος ρε παιδια θα πληρωνει 2 υπαλληλους αντι για εναν? θα βαλει αυτον τον εναν που εχει να δουλεψει παραπανω ωρες, αμα δεν θελει αντε γεια καποιος αλλος θα βρεθει! μην λετε ανοησιες ο στανταρ ελληνας κτλ! κανεις δεν θα προσλαβει εξτρα προσωπικο. Παράθεση Don't give up! :!: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mylogic_x Δημ. October 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2008 κοιτάξτε πέραν τον άλλον, απαιτώ από το ικα και την επιθεώρηση να κάνει συνεχεια ελέγχους Υπό αυτό το καθεστώς ΝΑΙ στην 24ωρη λειτουργία καταστημάτων, μην πω και στην πλήρη απελευθέρωση ωραρίου και στις βραδυνές βάρδιες να δουλευουν αλλοδαποί, να φυγουν απ τους δρόμους και να συμβάλουν και αυτοί στα ταμεία (να τους ελληνοποιήσουμε τελειως) αλλά είναι και στο χέρι τν εργαζομένων να καταγγελουν κάθε ατασθαλεία, ναι? εμένα 3 μέρες δε μου κολλησαν ενσημα, μια ωραία καταγγελιούλα στην επιθεωρηση και λύθηκε το θέμα Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts