Jump to content

Πως οργανώνετε τη μουσική σας;

gkr41
 Κοινοποίηση

Πως οργανώνετε τη μουσική σας;  

50 members have voted

1. 1. Πως οργανώνετε τη μουσική σας;

• MediaMonkey
      0
    • iTunes
      5
    • Winamp
      3
    • Windows Media Player
      3
    • Σκέτη οργάνωση σε φακέλους στο σκληρό δίσκο
      38
    • Άλλο... (προσδιορίστε)
      1

Recommended Posts

Με την διάδοση των ευρυζωνικών συνδέσεων, αναπόφευκτα μεγάλωσαν και οι μουσικές συλλογές των περισσοτέρων από εμάς με αποτέλεσμα η ανάγκη για σωστή οργάνωσή τους να είναι επιτακτική. Με ποιό πρόγραμμα διαχειρίζεστε και ακούτε τα κομμάτια σας και γιατί το προτιμάτε;

Αν πιστεύουν οι mods πως ταιρίαζει καλύτερα στο Computing το θέμα, ας το μεταφέρουν εκεί.

"Σκέτη οργάνωση σε φακέλους στο σκληρό δίσκο "

Είμαι η μόνη που ξέρω που βρίσκεται το κάθε τραγούδι δεδομένου ότι έχω πάνω από 10 φακέλους :p

Σιγά μην κάτσω να οργανώσω τόοοοσο πια τη μουσική μου. Βέβαια, τα ακούω κατά καιρούς από διάφορους στο DC++ αλλά ποιος τους χέζει;:p

Destiny found.

Σε καταλόγους,

με όνομα καταλόγων κατά album στο εξής style π.χ. : Air - Pocket Symphony (2007)

όλοι οι παραπάνω κατάλογοι (album) μέσα σε κατάλογο που βλέπει αυτόματα το Media Player το οποίο αναγνωρίζει/ταξινομεί αυτόματα ότι καινούριο βάζω εκεί μέσα κατά Genre/Artist - Album/ ...

Βοηθάει πολύ, αν δε το έχεται δοκιμάσει κάντε μια δοκιμή ...

Σε φακέλους στο σκληρό.Βαριέμαι υπερβολικά να δοκιμάσω άλλον τρόπο και δεν μου χρειάζεται κιόλας.Μια χαρά είναι έτσι που τα έχω.

Θλίψη με έπιασε με τα results :p Μα καλά, όταν θέλετε να ακούσετε ένα τραγούδι κάθεστε και ψάχνετε το σκληρό και το βάζετε να παίξει επιτόπου (αυτή την περίπτωση προσπαθώ να καλύψω με την αντίστοιχη επιλογή στο poll); Library δεν έχετε σε κάποιο πρόγραμμα για να κάνετε έστω τη βασική αναζήτηση; :eek:

Κι εγώ κάποτε ταξινομημένα σε φακέλους τα είχα και τα άκουγα στο Winamp. Εδώ και 2 χρόνια ότι κατεβάζω το αφήνω σχεδόν χύμα στο partition με τα mp3 και τα υπόλοιπα τα κάνω με το iTunes. Ο μόνος λόγος που αγγίζω τα φυσικά αρχεία είναι στο αρχικό rename μόλις τα κατεβάσω. Δε μπορώ να ζήσω χωρίς το πλαίσιο αναζήτησης και τις smart playlists πλέον...

dbekia σύμφωνα με αυτά που λες έπρεπε να ψηφίσεις WMP, αφού το χρησιμοποιείς στην ταξινόμηση.

Θλίψη με έπιασε με τα results :p Μα καλά, όταν θέλετε να ακούσετε ένα τραγούδι κάθεστε και ψάχνετε το σκληρό και το βάζετε να παίξει επιτόπου (αυτή την περίπτωση προσπαθώ να καλύψω με την αντίστοιχη επιλογή στο poll); Library δεν έχετε σε κάποιο πρόγραμμα για να κάνετε έστω τη βασική αναζήτηση; :eek:

Εγώ τουλάχιστον αυτό εννοούσα πιο πάνω, ότι μόνο εγώ ξέρω που είναι το κάθε τραγούδι στο pc μου. Αναλόγως όποιο μου'ρθει, ξέρω σε ποιον φάκελο-υποφάκελο είναι, το βάζω και το ακούω.

Δεν μου αρέσουν οι playlists. Οι playlists είναι για το ραδιόφωνο :p

Destiny found.

dbekia σύμφωνα με αυτά που λες έπρεπε να ψηφίσεις WMP, αφού το χρησιμοποιείς στην ταξινόμηση.

Ίσως έχεις δίκιο :D, ψήφισα βιαστικά, και ως γνωστόν "μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται" :lol:

Απλά με το "Σε φακέλους" που ψήφισα εγώ, εννοώ ότι εγώ φτιάχνω ουσιαστικά την οργάνωση, απλά το media player ακολουθεί τη δική μου λογική, ή για να το πω καλύτερα μάλλον έχουμε την ίδια λογική στην ταξινόμηση ... :lol:

Δημιουργία φακέλων στο σκληρό της μορφής Album Artist - Album or Compilation - Year χωρίς κάποιο πρόγραμμα και αναπαραγωγή με foobar2000 ή winamp

Τα πετάω όλα στον Winamp, πατάω το J και ακούω αυτό που θέλω να ακούσω όταν θέλω να το ακούσω...
http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Εγώ τα βάζω στο φάκελο ''My Music'' και όταν ανοίγω τον Media Player κάνω αναζήτηση για νέα τραγούδια και μου τα έχει εκεί.Επίσης τώρα τελευταία τα τραγούδια μου τα ''σουτάρω'' στον καινιύργιο Vodafone Music Manager.

εγώ τα βάζω σε φακέλους στο σκληρό δίσκο ...
~~They come. They fight. They destroy. They corrupt. It always ends the same.... ~~

Ίσως έχεις δίκιο :D, ψήφισα βιαστικά, και ως γνωστόν "μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται" :lol:

Απλά με το "Σε φακέλους" που ψήφισα εγώ, εννοώ ότι εγώ φτιάχνω ουσιαστικά την οργάνωση, απλά το media player ακολουθεί τη δική μου λογική, ή για να το πω καλύτερα μάλλον έχουμε την ίδια λογική στην ταξινόμηση ... :lol:

Εντάξει, την οργάνωση σε επίπεδο φακέλων όλοι την κάνουμε λίγο-πολύ. Από εκεί και μετά τι γίνεται. Δε μπορώ να διανοηθώ το να θέλω να ακούσω ένα album που μου ήρθε τώρα στο μυαλό και να πρέπει να βουτήξω στους υποφακέλους να το βρω και μετά να χαλάσω και την playlist με ότι ακούω αυτό τον καιρό :X

Πραγματικά περίμενα τελείως διαφορετικά αποτελέσματα στην δημοσκόπηση, ειδικά με κάτι τρομακτικούς αριθμούς που διαβάζω στο thread με το πόσα mp3 έχετε. Ίσως και να μην ήταν σαφές το ερώτημά μου από την αρχή... :confused:

Απο εκεί και μετά, εγώ τα "οργανώνω" (συνήθως κατά genre) κάνω search, playlists κ.τ.λ μέσω Windows Media Player.

Πάντως όντως το ερώτημα σου έχει πάνω απο μία "ερμηνία" για μερικούς, π.χ. για μένα είδες τι "έγινε" εγώ για τα δικά σου τα δεδομένα ναι όντως οργανώνω τα mp3 μου με το WMP, παρ όλα αυτά εγώ απάντησα "Σε φακέλους" γιατί δεν τα πετάω όλα μέσα σε 5 - 10 φακέλους ανάλογα π.χ. με το genre και μετά απλά να τα ακούω και να τα ψάχνω απο το WMP.

Εγώ κάθε album το έχω σε δικό του φάκελο και η ονομασία του φακέλου αυτού φροντίζω ΠΑΝΤΑ να συμπίπτει ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ με το όνομα του album που φαίνεται στο ID3 tag. Οι μόνοι φάκελοι που έχω είναι τα album, παραπέρα υποφακέλους δεν χρησιμοποιώ όπως μερικοί (π.χ. artist ή genre).

Άρα στην ουσία την οργάνωση/ταξινόμηση την κάνω εγώ και απλά τα βλέπω όλα μαζί μέσω WMP, απο όπου και τα παίζω, τα ψάχνω, κάνω playlists κ.τ.λ ... και αυτό γιατί εγώ συνήθως ψάχνω/ακούω/φτιάχνω playlists κατά album ή genre .

Ξέχασα το σημαντικότερο ! Τα album τα θυμάμαι, τα αναγνωρίζω και τα "ψάχνω" σχεδόν πάντα "οπτικά" απο το CD cover του album art (επειδή έχω 100αδες album και χιλιάδες τραγούδια), χρησιμοποιώ πάρα πολύ album art, όλα μου τα τραγούδια έχουν απαραίτητα όνομα album και το cd cover του album, διαφορετικά δεν μπορώ να τα θυμηθώ και να τα ξεχωρίσω !

btw απο Paul Oakenfold η περιοχή σου ;

συνηθως σε φακελους,τα εχω ταξινομησει σε:

Greek/Foreign/Collections/My Compilations εκει μεσα υπαρχουν οι φακελοι των καλλιτεχνων και μεσα σε αυτος φακελοι με τα albums και την χρονολογια τους.Μεχρι στιγμης το βρισκω πολυ πρακτικο αλλα υπαρχει και η library του winamp που κατα καιρους τα ακουω και απο εκει

Και εγώ στον σκληρό δίσκο, κατά genre, και ακολούθως sub-folders by artist... Είναι βέβαια λίγο κουραστικό όταν θες να κάνεις playlists, αλλά με αυτόν τον τρόπο τα βρίσκω σχετικά γρήγορα. Άλλωστε τόσο πολύ μουσική που ακούω τώρα που διαβάζω, τα έμαθα απ'έξω...
When the sun is cold and black, when you wanna scream and shout, and the record plays the dark side of the moon...

Στο σκληρό έχω φτιάξει 2 φακέλους, ελληνικά και ξένα και εκεί μέσα άνα artist και στη συνέχεια album.

Βέβαια αυτό για να μην είναι τελείως χύμα, γιατί αναζήτηση κάνω πάντα μέσα από το Virtual Dj

κι εγώ στο σκληρό σε φακέλους αλλά αν υπήρχε κανένα προγραμματάκι που να τα οργάνωνε αυτόματα σε είδος κλπ δε θα με χάλαγε καθόλου. ξέρει κανείς κανένα καλό?
Don't you ever dream of escaping...?**

κι εγώ στο σκληρό σε φακέλους αλλά αν υπήρχε κανένα προγραμματάκι που να τα οργάνωνε αυτόματα σε είδος κλπ δε θα με χάλαγε καθόλου. ξέρει κανείς κανένα καλό?

Όλα όσα έχω αναφέρει στη δημοσκόπηση το κάνουν (νομίζω δηλαδή :p).

Αιτιούνς... Και μίντια μάνκι χρησιμοποιώ... Βέβαια οτι κατέβαζω τα βάζω σε φακέλους ανά κατηγορία με όνομα άλμπουμ κτλ..τα σκόρπια τραγούδια τα βάζω σε γενικούς φακέλους πχ ξένα και μετά ροκ κτλ

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή