Jump to content

Παράξενες διατροφικές συνήθειες

b744pilot
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτο με το μηλο το εχω ξαναακουσει αλλα ποτε δεν πιστεψα οτι ισχυει.Πως ακριβως μπορει να διωχνει την νυστα ενα μηλο?Περιεχει καφεϊνη ή σε ξυπναει απλως επειδι ειναι σκληρο και γυμναζει τα σαγωνια με το μασημα?

Τίποτα από όλα αυτά. Απλά ο εγκέφαλος σου το πρωί "πεινάει" από την πολύωρη νηστεία του ύπνου. Και ένα μήλο (ή ένα άλλο υγειινό πρωινό ) είναι αρκετό για να πάρει μπρος. Με τον καφέ απλά τον ζορίζεις να δουλέψει ενώ δεν έχει τα εφόδια.

Επίσης σημαντική λεπτομέρεια, κανένα μήλο δε θα σε ξυπνήσει αν κοιμάσαι αργά. Ναι, τότε μόνο ο καφές έχει αποτέλεσμα.

• Απαντήσεις 325
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ουτε ο καφες εχει αποτελεσμα, ειδικα αν πινεις σχετικα συχνα... Αλλιως δε θα μπορουσα να κοιμηθω ποτε νωρις :p

Αυτο οτι το μηλο ειναι 10 φορες πιο αποτελεσματικο ειναι μυθος...

Οπως επισης οτι ο φραπες/νες θα σου κανει ζημια στο στομαχι... Απλουστατα, οσοι πινουν μονο φραπε θα πιουν ευκολα 2/3+ τη μερα.... Ε θα στη κανει τη ζημια! Ομως εσπρεσσο δυσκολα να φτιαξεις μονος σου οποτε αναγκαστικα θα πιεις και πιο λιγους..

Μην το γελας καθολου υπολογισε ποσο κοστιζει να παρεις 1 λιτρο νερο κ 1 λιτρο πετρελαιο σε νησι δεν το συζητω η στην χαλκιδικη.Αφησα τους πιτσιρικαδες χωρις νερο απο τα νευρα μου για την τιμη πιο φτηνα γεμιζα το ρεζερβουαρ με πετρελαιο παρα με νερο:protest::protest::protest::protest:

Αν σου πω οτι μιλαγα για κεντρο αθηνα; :lol:

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Δεν ειναι μυθος για τον φραπε διοτι εγω τον εκοψα οπως και τον νες για τον λογο οτι αμα πιω μισο ποτηρι εστω τρεχω και δεν φτανω αμα με πιανεις! :lol::lol::lol::lol: ενω με τους αλλους που ειπα δλδ εσπρεσο,φρεντο, καπουτσινο, Ελληνικο κτλ δεν εχω προβλημα κανενα. Και ξερω οτι πειραζει αρκετο κοσμο. Παντως ολοι λενε γιατροι, ειδικοι κτλ οτι δεν πρεπει να πινουμε γαλα μεσα σε καφε! καλο δεν κανει....:O

Εγω εννοουσα οτι πειραζει σε στομαχι με.. αλλη εννοια :p Γαλα+καφες=ανακατεμα για μενα, ενω λατρευω και τα 2 ξεχωριστα...

Λογικό είναι γάλα με καφέ να ενοχλεί το στομάχι. Όποιος έχει πρόβλημα με το στομάχι το πρώτο που του κόβουν είναι το γάλα. Όσο για νες- φραπε απλά είναι το κατακάθι του σπόρου και για αυτο θεωρείται οτι πειράζει.

Α εγω 2λιτρο γαλατακι στο κατεβαζω μια χαρα, μη μου βαλεις μονο στο φραπεδακι μου θα ψαχνομαι :p

Α εγω 2λιτρο γαλατακι στο κατεβαζω μια χαρα, μη μου βαλεις μονο στο φραπεδακι μου θα ψαχνομαι :p

και να βάλεις, άχρηστο είναι, χάνει όλες τις ιδιότητές του όταν μπει σε καφέ. ευτυχώς δεν έχω κάποιο πρόβλημα με αυτό τον συνδυασμό και για μένα που τον πίνω γαλακτομπούρεκο είναι η μόνη λύση.

επίσης, μπορώ να συνδυάσω άνετα καφέ με γλυκό (δε με πικρίζει μετά), αλλά και γλυκό με αλμυρό (τρελαίνομαι για σοκολάτα με πατατάκια).

μεχρι 2 καλοκαιρια πριν, με 4 ζαχαρη τον επινα :p ο μετριος φαινοταν πικρα... τωρα μετριο δε μπορω, ειναι πετιμεζι :lol: τηγανητες πατατες βουτα σε milkshake να με θυμηθεις :ninja:

Μην γελάσετε αλλά τρώω λουκουμάδες με μέλι και τσαντζίκι... και μετά το πελώριο κύμα και τα πατατάκια του, τρώω πατατάκια με γιαούρτι... Όπως καταλάβατε έχω ένα θέμα με τα γιαουρτοειδή που τα μπερδεύω παντού :p:p:p

Δεν ειναι μυθος για τον φραπε διοτι εγω τον εκοψα οπως και τον νες για τον λογο οτι αμα πιω μισο ποτηρι εστω τρεχω και δεν φτανω αμα με πιανεις! :lol::lol::lol::lol: ενω με τους αλλους που ειπα δλδ εσπρεσο,φρεντο, καπουτσινο, Ελληνικο κτλ δεν εχω προβλημα κανενα. Και ξερω οτι πειραζει αρκετο κοσμο. Παντως ολοι λενε γιατροι, ειδικοι κτλ οτι δεν πρεπει να πινουμε γαλα μεσα σε καφε! καλο δεν κανει....:O

Λογικό είναι γάλα με καφέ να ενοχλεί το στομάχι. Όποιος έχει πρόβλημα με το στομάχι το πρώτο που του κόβουν είναι το γάλα. Όσο για νες- φραπε απλά είναι το κατακάθι του σπόρου και για αυτο θεωρείται οτι πειράζει.

Εγω αμα πιω φραπε πρωι ,μου "ενεργοποιειται" το εντερο.Μονο με τον φραπε το παθαινω ειτε με ειτε χωρις γαλα,οι υπολοιποι καφεδες(εσπρεσσο,φιλτρου κ.τ.λ.) δεν με πειραζουν.Ιδιαιτερα αμα τον πιω νυστικος, 2 γουλιες να κατεβασω τρεχω κατευθειαν στην τουαλετα.

Εγω εννοουσα οτι πειραζει σε στομαχι με.. αλλη εννοια :p Γαλα+καφες=ανακατεμα για μενα, ενω λατρευω και τα 2 ξεχωριστα...

Γαλα συνηθως δεν βαζω γιατι ο καφες με γαλα(π.χ. καπουτσινο) μου φαινεται υπερβολικα ελαφρυς και ηπιος.Οταν πινω καφε θελω να νιωθω την "καφεδιλα" και την πικρα,να πινω καφε και οχι γαλα με καφε και για'υτο τον προτιμω σκετο με 1 κουταλακι ζαχαρη(ή μισο στον εσπρεσσο) ισα-ισα να γλυκισει λιγο.Το γαλα εξουδετερωνει αρκετα την γευση και το αρωμα του καφε.

Επιστρεφοντας στο θεμα των περιεργων συνδυασμων,περσι το καλοκαιρι ειχα διαβασει στο internet οτι στην Βουλγαρια συχνα πινουν φραπε με κοκα-κολα(δεν ξερω αμα αληθευει) και μου κινησε την περιεργεια και το δοκιμασα.Τι το 'θελα?Πρωτον αφρισε υπερβολικα στο χτυπημα λογο του ανθρακικου και δευτερον ηταν αηδια.Ηπια τον μισο και ο υπολοιπος κατεληξε στον νεροχυτη.

,περσι το καλοκαιρι ειχα διαβασει στο internet οτι στην Βουλγαρια συχνα πινουν φραπε με κοκα-κολα(δεν ξερω αμα αληθευει) και μου κινησε την περιεργεια και το δοκιμασα.Τι το 'θελα?Πρωτον αφρισε υπερβολικα στο χτυπημα λογο του ανθρακικου και δευτερον ηταν αηδια.Ηπια τον μισο και ο υπολοιπος κατεληξε στον νεροχυτη.

Δεν πήγες τουαλέτα μετά απ'αυτό;;!!

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Μην γελάσετε αλλά τρώω λουκουμάδες με μέλι και τσαντζίκι... και μετά το πελώριο κύμα και τα πατατάκια του, τρώω πατατάκια με γιαούρτι... Όπως καταλάβατε έχω ένα θέμα με τα γιαουρτοειδή που τα μπερδεύω παντού :p:p:p

Σε νοιωθω απολυτα σε οτι κ να φαω πρεπει να υπαρχει φετα αντε συμβιβαζομαι κ με κανα κασερι.Ψαρια μελιτζανες(που λενε οτι ειναι ο χειροτερος συνδυασμος με τυρι)φρουτα ακομα κ τουρτα παντα θελω τυρι.Εχει ακουσει κανεις οτι οταν βαζεις λεμονι στην ομελετα δεν μυριζει αυτη η αυγουλιλα κ γινεται ελαφρυτερη?

Δεν πήγες τουαλέτα μετά απ'αυτό;;!!

Τρεχοντας....Πυραυλος εγινα:lol:

τηγαινιτές πατάτες πάνε και με ξύδι.

Ποτε μπαινει το ξυδι στις πατατες?Πριν το τηγανισμα,μετα ή κατα την διαρκεια?

Θυμαμαι οτι πριν καμια 10αρια χρονια ειχαν κυκλοφορησει και πατατακια με γευση τζατζικι,που τα διαφημιζε ο Ρεμος.Παντως η πιο περιεργη γευση που εχω συναντησει σε πατατακια ειναι κοκτεϊλ γαριδας,ή κατι τετοιο.Τα ειχα δει στην Κυπρο πριν 12 χρονια.Δεν θυμαμαι αν ειχα δοκιμασει η οχι.Στην Ελλαδα δεν νομιζω να κυκλοφορησαν ποτε.Δεν ξερω αν κυκλοφορουν ακομα στην Κυπρο.

μετά.αντι για κετσαπ ας πουμε τις ραντιζεις με ξυδι.

Μια κυπρια τις ετρωγε ετσι,δοκιμασα και μ αρεσαν.Αλλα μη φανταστείς πως τις τρωω ετσι παντα. μια φορα στα 2 χρονια και αν...

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Μια χαρα κυκλοφορησαν, Lays Νομιζω :p

Μια χαρα κυκλοφορησαν, Lays Νομιζω :p

Ναι lays ηταν απ'οτι θυμαμαι,σε ροζ σακουλακι.Εδω δεν θυμαμαι να τα εχω δει ποτε,μονο στην Κυπρο.Εαν κυκλοφορησαν εδω ή θα ηταν απο ανεπισημη εισαγωγη σε επιλεγμενα καταστηματα ή θα κυκλοφορησαν επισημα για πολυ συντομο χρονικο διαστημα και μετα σταματησαν-αποσυρθηκαν(οπως η κοκα κολα βανιλια).

Σε σουπερ-μαρκετ τα θυμαμαι, κατι εντελως αδιαφορα ηταν... Εμοιαζαν νομιζω με τα ξυδι-κατι ακομα :p

Αν και δεν τρώω καθόλου ψάρια και θαλασσινά (όπως και γαρίδες) γενικότερα, τα συγκεκριμένα Lay's ήταν τα αγαπημένα μου. Η γεύση τους μου θύμιζε περισσότερο κέτσαπ. Μετά απ' αυτά αγαπημένα μου ήταν Ruffles μουστάρδα (τα οποία κι αυτά αποσύρθηκαν σύντομα) καθώς και τα ruffles κέτσαπ. Μου άρεσε να φτιάχνω τοστ ή sandwich panini από ψυγείο, να τα ψήνω και να βάζω μέσα πατατάκια.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Τρεχοντας....Πυραυλος εγινα:lol:

Ποτε μπαινει το ξυδι στις πατατες?Πριν το τηγανισμα,μετα ή κατα την διαρκεια?

Θυμαμαι οτι πριν καμια 10αρια χρονια ειχαν κυκλοφορησει και πατατακια με γευση τζατζικι,που τα διαφημιζε ο Ρεμος.Παντως η πιο περιεργη γευση που εχω συναντησει σε πατατακια ειναι κοκτεϊλ γαριδας,ή κατι τετοιο.Τα ειχα δει στην Κυπρο πριν 12 χρονια.Δεν θυμαμαι αν ειχα δοκιμασει η οχι.Στην Ελλαδα δεν νομιζω να κυκλοφορησαν ποτε.Δεν ξερω αν κυκλοφορουν ακομα στην Κυπρο.

Πρωτη φορα τα δοκιμασα πριν καμια 15αρια χρονια στην αγιου δημητριου στην θεσσαλονικη κ ξετρελαθηκα τωρα πια κυκλοφορουν μονο σαν καλοκαιρινη γευση οπως το τυρι κρεμμυδι το ξερω γιατι τον δουλευα τον συγκεκριμενο κωδικο της lays πολυ

Μα τι μου θυμίσατε τώρα... Αυτά τα πατατάκια με γεύση γαρίδας τα έφερνε η μαμά μου όταν έκανε πυτζάμα πάρτυ η αδερφή μου με τις φίλες της και εγώ ως μεγάλος αδερφός έπρεπε να προσέχω τα κορίτσια στο σπίτι! :lol:

----- προσθήκη μηνύματος 98 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σε νοιωθω απολυτα σε οτι κ να φαω πρεπει να υπαρχει φετα αντε συμβιβαζομαι κ με κανα κασερι.Ψαρια μελιτζανες(που λενε οτι ειναι ο χειροτερος συνδυασμος με τυρι)φρουτα ακομα κ τουρτα παντα θελω τυρι.Εχει ακουσει κανεις οτι οταν βαζεις λεμονι στην ομελετα δεν μυριζει αυτη η αυγουλιλα κ γινεται ελαφρυτερη?

Άστα να πάνε αμαρτία αυτή η φέτα... Θα δοκιμάσω την ομελέτα με το λεμόνι :D

Μπράβο εχεις απολυτο δικιο. Εγω δεν μπορω χωρις καφε παντως, καταφερα μονο να κοψω τον φραπε και τον νες για αλλο λογο...πινω μονο φρεντο, εσπρεσσο κτλ και Ελληνικο. Γιαυτο λες να γινονται χαλια τα δοντια ο καφες τα κανει ετσι? εγω παντως το πρωι πριν παω στην δουλεια τρωω καθαρη βρωμη με ασπρο γαλα και μια χαρα ξυπναω! :) ο καφες ποιο μετα στην δουλεια εσπρεσακι παντα.

το γαλα ειναι οτι χειροτερο για τον οργανσιμο ενος ενηλικα.ξερω οτι ακουγεται καπως αλλα οταν το αρχισα να απεχω δεν εχω πλεον κανενα προβλημα στο στομαχι.ασε που μονο γαλα απο αγελαδα δεν ειναι αυτο που πινουμε.ειναι και αυτο ενας λογος που το γαλα εχει δημιουργησει προβληματα σε πολυ κοσμο.υπαρχουν και αλλοι...

το καλυτερο ειναι να το αντικαταστησετε με αιγοπροβεια γιαουρτια και κιτρινα τυρια που τουλαχιστον ειναι πιο σωστες τροφες και εχουν ενζυμα χρησιμα για τον οργανισμο.και ναι φτιαχνονται απο αιγοπροβειο γαλα γιατι απο αυτο εχουμε μπολικο στην ελλαδα.

σωστα!!!

Γενικά νομίζω το γάλα δεν προσφέρει τίποτα σε έναν ενήλικα...συνήθεια είναι. Πατατάκια με ξύδι είναι ωραία, με μπαλσάμικο ακόμα καλύτερα. Επίσης, πατατάκια με tabasco είναι πολύ ωραία, αρκεί να σου αρέσουν τα πικάντικα.
..κάτι μαγικό!