PropheT Δημ. July 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2004 Παράθεση Αρχικό Μήνυμα από το μέλος papajohn (20 Ιούλ. 2004 , 21:34) Αληθεια υπάρχει αντιστοιχο shortcut στο linux;; ln -s /to/arxeio/pou/thes /to/link Άμα δεν βάλεις επιθυμητό link name, σου φτίαχνει link στο directory που βρίσκεσαι με όνομα ίδιο με το αρχικό αρχείο. Παράθεση Linux~ized | [Στείλε μου ΠΜ] Εορτολόγιο (http://apergia.gr) for Google Calendar Alex | wired@gentoo.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. July 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PropheT (23 Ιούλ. 2004 , 09:02) Τι να το κάνεις? :happy: ] Για να μην ξεχνάω να το τρέχω!!!!!!!!!!! Άμα είναι στο tray όλο και του κάνεις update. :) :) :) Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PropheT Δημ. July 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος murex (23 Ιούλ. 2004 , 09:01) ] Για να μην ξεχνάω να το τρέχω!!!!!!!!!!! Άμα είναι στο tray όλο και του κάνεις update. :) :) :) Δεν με κατάλαβες :p Εννοούσα τι να το κάνεις το anti-virus :whistle: Παράθεση Linux~ized | [Στείλε μου ΠΜ] Εορτολόγιο (http://apergia.gr) for Google Calendar Alex | wired@gentoo.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
EchiDNA Δημ. July 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2004 Ρε παιδιά..... είμαι πολύ νέος στο Linux.... έχω βάλει το Mandrake 9.2! Πρόβλημα 1ο: δεν βλέπει το μοντεμ (Crypto Link usb) Διάβασα για το αν υποστηρίζεται.... κατάβασα τους οδηγούς.... αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω για να τους εγκαταστήσω.... αποσυμπίεσα το αρχείο ακολουθώντας τις οδηγίες που υπήρχαν μαζί και έφτασα μέχρι ένα σημείο όπου δεν καταλάβαινα χριστό..... Πρόβλημα 2ο: αλλαγή στο LILO για να μου βγάζει σαν default τα win..... κάτι διάβασα και νομίζω πως το βρήκα, αλλά πως αλλάζω το lilo.conf σαν root? Δοκίμασα από το VI αφού με su έγινα root, άνοιξα το αρχείο έκανα τις αλλαγές, αλλά δεν μπορούσα (δεν ξέρω) να σώσω και να βγώ από το vi..... Είχα κάποια επαφή με unix πριν 10 χρόνια αλλά έχω ξεχάσει τα πάντα.... Επίσης αν υπάρχει free και κάποιος οδηγός για αρχάριους με όλες τις βασικές ενέργειες και εντολές θα μου ήταν πολύ χρήσιμος.... Sorry για τις πολλές ερωτήσεις και για αν έχουν ξαναγραφτεί όλα αυτά αλλά από την δευτέρα το ψάχνω και δεν μπορώ να βγάλω άκρη..... Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PropheT Δημ. July 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος EchiDNA (23 Ιούλ. 2004 , 10:14) Ρε παιδιά..... είμαι πολύ νέος στο Linux.... έχω βάλει το Mandrake 9.2! Πρόβλημα 1ο: δεν βλέπει το μοντεμ (Crypto Link usb) Διάβασα για το αν υποστηρίζεται.... κατάβασα τους οδηγούς.... αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω για να τους εγκαταστήσω.... αποσυμπίεσα το αρχείο ακολουθώντας τις οδηγίες που υπήρχαν μαζί και έφτασα μέχρι ένα σημείο όπου δεν καταλάβαινα χριστό..... Πρόβλημα 2ο: αλλαγή στο LILO για να μου βγάζει σαν default τα win..... κάτι διάβασα και νομίζω πως το βρήκα, αλλά πως αλλάζω το lilo.conf σαν root? Δοκίμασα από το VI αφού με su έγινα root, άνοιξα το αρχείο έκανα τις αλλαγές, αλλά δεν μπορούσα (δεν ξέρω) να σώσω και να βγώ από το vi..... Είχα κάποια επαφή με unix πριν 10 χρόνια αλλά έχω ξεχάσει τα πάντα.... Επίσης αν υπάρχει free και κάποιος οδηγός για αρχάριους με όλες τις βασικές ενέργειες και εντολές θα μου ήταν πολύ χρήσιμος.... Sorry για τις πολλές ερωτήσεις και για αν έχουν ξαναγραφτεί όλα αυτά αλλά από την δευτέρα το ψάχνω και δεν μπορώ να βγάλω άκρη..... Για να κάνεις save & exit στο VI πατάς ":x!" kai enter :) (man vi :p) Όσον αφορά το modem σου, αν είναι win/softmodem θα δυσκολευτείς να το στήσεις. Θα ρίξω μια ματιά και θα σου πω l8r άμα βρω τίποτα :) Παράθεση Linux~ized | [Στείλε μου ΠΜ] Εορτολόγιο (http://apergia.gr) for Google Calendar Alex | wired@gentoo.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
EchiDNA Δημ. July 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2004 Ευχαριστώ............ Αυτά γράφει στο site τους............ The Linux driver support all types of Smart Link products Driver name: slmodem-2.9.9.tar.gz Version: 2.9.9 Linux Kernel supported: 2.6 Smart link products supported: #Riser: HAMR5600, SmartRiser56, SmartRiser561 - CNR/ACR/MDC/MiniPCI #PCI: SmartPCI56, SmartPCI561, SmartPCI562, SmartPCI563, SmartLAN56 #USB: SmartUSB56 (Αυτό είναι το δικό μου) The file contains the installation instructions Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. July 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PropheT (23 Ιούλ. 2004 , 11:31) Δεν με κατάλαβες :p Εννοούσα τι να το κάνεις το anti-virus :whistle: χεχεεχε έχεις δίκιο, αλλά όλο και κάτι ψιλά μπορείς να κολλήσεις από το νετ. :cool: Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GraPhi Δημ. July 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος EchiDNA (23 Ιούλ. 2004 , 12:14) Επίσης αν υπάρχει free και κάποιος οδηγός για αρχάριους με όλες τις βασικές ενέργειες και εντολές θα μου ήταν πολύ χρήσιμος.... Δεν ξέρω κατά πόσο θα σε καλύψει αλλά ρίξε του μια ματιά: http://petros.freepage.gr/linux.html Το είχε link στο http://www.linux.gr Στα windows δεν κατέβαζα προγράμματα από το Internet γιατί πολύ απλά είχα βαρεθεί να κάνω format. Αυτό ισχύει και για το Linux, ή μπορώ να δοκιμάζω διάφορα όπου θα βρίσκω; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
EchiDNA Δημ. July 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2004 Μερικά πολύ καλά που κατέβασα για μελέτη το ΠΣΚ..... http://www.tldp.org/LDP/Linux-Dictionary/Linux-Dictionary.pdf http://www.tldp.org/LDP/intro-linux/intro-linux.pdf http://abel.sk.tsukuba.ac.jp/~janos/bookshelf/books/tldp/pdf/linuxcookbook-1.2.pdf http://abel.sk.tsukuba.ac.jp/~janos/bookshelf/books/tldp/pdf/Linux-Filesystem-Hierarchy.pdf http://abel.sk.tsukuba.ac.jp/~janos/bookshelf/books/tldp/pdf/Intro-Linux.pdf Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. July 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2004 Λοιόν και το δικό που βροβλημα παγώματος της εγκατάστασηε λύθηκε, αιτία προβλημματικά DIMMακια! Η απορία της ώρας: Με Celeron 500, 256MB RAM, 6GB δίσκο το SuSE 8.2 με ΚDE 3.1 σερνεται πολύ... Φυσιολογικό;; Τι μπορώ να κανω να βελτιώσω λίγο την κατασταση;; Επίσης πως μπολώ να αυξήσω το refress rate της οθόνης; Στο YΑST μονο για ανάλυση και βαθος χρώματος βλέπω επιλογές. Τελος, δεν μπορώ ουτε να αλλξω την διάταξη του πληκτρολογίου. Εχω ενα ΙΒΜ πηκτρολόγιο και δεν βλέπω πουθενα στο ΥΑST αντιστοιχες επιλογές με τα win... Εχυαριστώ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ng78 Δημ. July 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2004 Απόψε βρήκα ώρα και έκατσα κι εγκατέστησα μόνιμα το Knoppel στον σκληρό δίσκο μου και στο desktop και στο notebook (από Knoppel γράφω τώρα). Λειτουργεί άψογα (εδώ και 20 μέρες το δούλευα από το Live CD μόνο), αν εξαιρέσουμε το pppd που τραβάει γερά κολλήματα πού και πού (όπως συνήθως δηλαδή, το περίεργο θα ήταν να δούλευε σωστά το pppd στο Linux...). Πριν λίγα λεπτά εγκατέστησα και τον Mozilla Firefox 0.9.1, που είναι ίσως το μοναδικό πρόγραμμα που έλειπε από το Knoppel, αφού κατά τ' άλλα είναι πληρέστατο :happy: Τα Windows πλέον έχουν χαντακωθεί τελείως στην υπόληψή μου, εξάλλου εδώ και 1 μήνα τα έχω σαν δευτερεύον λειτουργικό σύστημα, χρησιμοποιώντας σαν κύριο το Linux. Όποτε αναγκαστώ να κάνω boot στα Windows "ούXου αPo εδώ" για να παίξω κανένα παιχνίδι, οπλίζομαι με υπομονή για το πρήξιμο που πρόκειται να υποστώ με τα προβλήματά τους. Όσο για το Mandrake 10 που το είχα πριν περάσω το Knoppel, δεν ξέρω ακόμα τι θα το κάνω, μάλλον θα το σβήσω, αν και ήταν κι αυτό πολύ καλό. :whistle: Παράθεση this signature is under heavy construction Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GraPhi Δημ. July 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ng78 (24 Ιούλ. 2004 , 02:49) Όσο για το Mandrake 10 που το είχα πριν περάσω το Knoppel, δεν ξέρω ακόμα τι θα το κάνω, μάλλον θα το σβήσω, αν και ήταν κι αυτό πολύ καλό. :whistle: Το knoppel είναι η Ελληνική έκδοση του knoppix; Τι διαφορές βρήκες και γιατί κατέληξες στο knoppel; Δηλαδή αν κατάλαβα καλά ο πυρήνας του Linux είναι ένας και από εκεί και πέρα το μόνο που αλλάζει στις διάφορες διανομές είναι τα βοηθητικά εργαλεία και κάποιες εκδόσεις προγραμμάτων που έχουν συνδυάσει; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gbil Δημ. July 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος GraPhi (24 Ιούλ. 2004 , 14:08) Δηλαδή αν κατάλαβα καλά ο πυρήνας του Linux είναι ένας και από εκεί και πέρα το μόνο που αλλάζει στις διάφορες διανομές είναι τα βοηθητικά εργαλεία και κάποιες εκδόσεις προγραμμάτων που έχουν συνδυάσει; Ο πυρήνας είναι 'ένας' αλλά με διάφορες εκδόσεις. Καλά κατάλαβες ότι κάθε διανομή αποτελείται από διάφορα εργαλεία και εκδόσεις προγραμμάτων αλλά και διαφορετική (συνήθως) έκδοση του πυρήνα (ή και πιο πολλές εκδόσεις), το οποίο πυρήνα όμως μπορεί να τον έχει 'πειράξει' όπως θέλει. Λίγες διανομές δίνουν τον πυρήνα χωρίς να έχουν αλλάξει τον κώδικα, όπως δηλαδή των δίνει ο Linus (http://www.kernel.org). Παράθεση Βαρέθηκα με αυτά που ακούω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. July 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2004 Εγώ παιδία σημερα έφαγα τέτοια ήττα που θα τη θυμάμαι για καιρό! Λοποιν καθος στο SuSE δεν μπορώ να δω το Netmod κατεβάζω απο το βασικό μου pc ένα pdf απο την intracom το περνάω σε μια δισκέττα και παω να το ανοιξω απο το λινουξ να ακολουθήσω τις οδηγίες... ...και φυσικά απέτυχα παταγωδώς να ανοίξω τη δισκέττα μου (!) Διαβασα στο help system διαφορα και κατεληξα στην εντολή mount. Εκανα man mount στο κονσολα για αν διβάσω απειρες οδηγιες. Αφού ακομα δεν μπορώ να χωνεψω πως γίνεται να μην υπάρχουν drives δεν μπορώ με τπτ να καταλάβω πως συντασσεται η mount για να δω τη δισκεττα μου. Μπλεκομαι με filesystems, και διαφορα αμετρητα χωρις να καταλαβαίνω τι μου γίνεται! Και όλα αυτα για να δω απλα τη δισκέτα! Τωρα για το cdrom υπαρχει ετοιμο icon στο desktop που κανει Mount. Αλλα και παλι αφου δω ενα cd δεν βλεπω πως μπορώ να το βγαλω! Διαβασα κατι για unmount αλλα και παλι μπέρδεμα! βοήθεια κανεις βρε παιδια;; Και κατι ακομα, κανα tutorial τω πολυ βασικων του linux για windosαδες δεν υπάρχει; Ενταξει, ξερω στο outline τι ειναι το linux αλλα εδω βλ΄πεω θελω βοήθεια και στα πιο απλα! Τρελο μπερδεμα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. July 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2004 σε ποια εκδοση του suse δε μπορεις να δεις το Netmod? (οι τελευταιες εκδοσεις το αναγνωριζουν κανονικα χωρις να χρειαζονται drivers). δοκιμασε να κανεις μια βολτα απο το http://www.hellug.gr μηπως βρεις κατι χρησιμο (σιγουρα θα βρεις) Για το mount και Umount των συσκευων μπορεις αφενος να μπεις σαν root και να ορισεις να γινεται αυτοματα για ολους τους χρηστες -η αν εχεις ηδη δωσει αδειες στους χρηστες να κανεις δεξι κλικ οπως εκανες και στα win και να βαλεις συντομευση στην επιφανεια εργασιας για την δισκετα ας πουμε(μονο που πρεπει να το ψαξεις λιγακι για να ορισεις σωστο target για τη συντομευση -νομιζω στην τριτη καρτελα που σου βγαζει). Τελως παντων με λιγο ψαξιματακι και διαβασμα των manuals δε νομιζω οτι θα σε δυσκολεψει και πολυ Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. July 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2004 Εψαξα στο hellug και στο linux.gr αλλα δεν μπορώ να βρω κατι! Μιλαμε κουφαθηκα, ακους εκει τετοια ιστορία, γιατι, οχι για καποιο "εξωτικο" χαρακτηριστικο, αλλα απλά για να δω τη δισκέττα! Αϊντε αϊντε! Εχω το SuSE 8.2. Το netmod το βλεπει κανονικότατα αλλα δεν κανει dial απο το Kinternet. Εχω βρε όμως οδηγίες απο την intracom, αλλα δεν μπορώ να τις ανοιξω απο το linux! Τρελο! Και κατι ακομα, γιατι και γι αυτό εψαξα αλλα δεν είδα πουθενα τίποτα, σαν να είναι αυτονόητο. Drives (A: C: κτλ κτλ) δεν υπάρχουν πουθενα;; Που μπορώ να δω το tree του δισκου μου;; Tι εξυπηρετει η διαδικασια του mount; Επίσης δεν υπάρχει κανενας οδηγός βρε παιδία για Linux noobs; Τι ναι αυτα; Οτι και αν εψαξα ολο ευρισκα οδηγούς του στυλ: "Το λινουξ υπετερει για αυτο και γι αυτο σε σχεση με τα παραθυρα, για να το εγκατατησετε πρεπει να κανετε αυτα και αυτα..." και όλοι τελείωναν με "μπράβο τωρα βγηκατε στο desκtop, το linux σας λειτουργει". Και μετα απειροι οδηγοι για καθε είδους εξειδικευμενη ρυθμιση που μπορείς να κανεις στο συστημα. Καλα, ενας απλός οδηγος για windows users που να εξηγεί τα βασικα βρε παιδια, πχ "τα εκτελεσιμα ειναι τα exe, τα προγραμματα βρισκονται στo C:\program files, στο control panel βρισκεις ρυθμισεις". Πουθενα τιποτα σαν να είναι το πιο αυτονήτο πράγμα στο κοσμο οτι για να δω τη δισκεττα πρέπει να κανω mount! Η για να βγαλω το CD απο το drive δεν πρέπει να πατησω το κουμπι στη προσοψη αλλα να ψάξω και γω δεν ξέρω που για να κάνω unmount! Ειπαμε δυσκολο, αλλα αυτό είναι παράλογο, όχι δυσκολο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gtsar Δημ. July 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος papajohn (24 Ιούλ. 2004 , 22:58) Εψαξα στο hellug και στο linux.gr αλλα δεν μπορώ να βρω κατι! Μιλαμε κουφαθηκα, ακους εκει τετοια ιστορία, γιατι, οχι για καποιο "εξωτικο" χαρακτηριστικο, αλλα απλά για να δω τη δισκέττα! Αϊντε αϊντε! Εχω το SuSE 8.2. Το netmod το βλεπει κανονικότατα αλλα δεν κανει dial απο το Kinternet. Εχω βρε όμως οδηγίες απο την intracom, αλλα δεν μπορώ να τις ανοιξω απο το linux! Τρελο! Και κατι ακομα, γιατι και γι αυτό εψαξα αλλα δεν είδα πουθενα τίποτα, σαν να είναι αυτονόητο. Drives (A: C: κτλ κτλ) δεν υπάρχουν πουθενα;; Που μπορώ να δω το tree του δισκου μου;; Tι εξυπηρετει η διαδικασια του mount; Επίσης δεν υπάρχει κανενας οδηγός βρε παιδία για Linux noobs; Τι ναι αυτα; Οτι και αν εψαξα ολο ευρισκα οδηγούς του στυλ: "Το λινουξ υπετερει για αυτο και γι αυτο σε σχεση με τα παραθυρα, για να το εγκατατησετε πρεπει να κανετε αυτα και αυτα..." και όλοι τελείωναν με "μπράβο τωρα βγηκατε στο desκtop, το linux σας λειτουργει". Και μετα απειροι οδηγοι για καθε είδους εξειδικευμενη ρυθμιση που μπορείς να κανεις στο συστημα. Καλα, ενας απλός οδηγος για windows users που να εξηγεί τα βασικα βρε παιδια, πχ "τα εκτελεσιμα ειναι τα exe, τα προγραμματα βρισκονται στo C:\program files, στο control panel βρισκεις ρυθμισεις". Πουθενα τιποτα σαν να είναι το πιο αυτονήτο πράγμα στο κοσμο οτι για να δω τη δισκεττα πρέπει να κανω mount! Η για να βγαλω το CD απο το drive δεν πρέπει να πατησω το κουμπι στη προσοψη αλλα να ψάξω και γω δεν ξέρω που για να κάνω unmount! Ειπαμε δυσκολο, αλλα αυτό είναι παράλογο, όχι δυσκολο! Δοκίμασε ως root mount /dev/fd0 /mnt και μετα ψάξε στο /mnt για τα περιεχόμενα της δισκέτας. Όλη η υπόθεση με το mount αποθηκευτηκών μέσων δεν είναι πια και τόσο δύσκολη, αν θές μπορείς να διαβάσεις και λίγο για να καταλάβεις πως γίνεται (Ενα man mount ίσως σου έλυνε κάποιες απορίες). Αφού έχεις suse μπορείς να βρείς τα manual του (User Guide kai Admin Guide) στα directory /usr/share/doc/packages/suselinux-adminguide_en kai /usr/share/doc/packages/suselinux-userguide_en. (αν δεν τα βρείς εκεί εγκατέστησε τα απο τα cd του suse) Επίσης αν θές να γίνονται αυτόματα mount cd,dvd φωτογραφικές μηχανές κ.α δοκίμασε να βάλεις το suse 9.1 pro που έχει το submount. Όσον αφορά το σχόλιο σου για το control panel, το yast δεν το έχεις βρεί ακόμα? Πολύ καλύτερο. Το linux δεν είναι δυσκολότερο από τα windows, (σε μερικά πράγματα μάλλον το αντίθετο συμβαίνει) απλά είναι διαφορετικό. Και όπως σε κάθε τι καινούργιο αν θες να το μάθεις κάθεσαι και διαβάζεις δεν περιμένεις να σου έρθει θεία φώτιση ούτε γκρινιάζεις για το πόσο δύσκολο είναι όταν δεν έχεις αφιερώσει ούτε τον ελάχιστο χρόνο να κάτσεις να το μάθεις. (Δηλαδή την πρώτη φορά που είδες windows δεν δυσκολεύτηκες καθόλου?) Παράθεση Faith is the great cop-out, the great excuse to evade the need to think and evaluate evidence. Faith is belief in spite of, even perhaps because of, the lack of evidence. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. July 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2004 Σε ευχαριστω φίλε μου για τις οδηγίες, θα πάω να δω αν θα τα καταφέρω. Και εντελώς πληροφοριακα, και man mount εχω κανει, και στο help center του λειτουργικου εψαξα, στα στο Internet εψαξα. 2 ολόκληρες ώρες προσπαθούσα να καταλάβω οτι στο unix δεν υπάρχουν drives, δεν μπορώ να δω μια δισκετα χωρις να παταω περιεργες εντολες στη κονσολα, δεν μπορω να βγαλω το cd απο το drive πατωντας το κουμπι του! Και μετα απο 2 ωρες διαβασματος ποσταρα εδω! Επισης μαλλον δεν επιασες το σχολιο μου για το control panel. Φυσικα και έχω βρει το YaST, αυτό ηταν το ευκολο, όλη την εγκατασταση μαζι του την εκανα, και επαθα πλακα με το πόσο καλο ήταν. Απλα θελω να σου πω οτι το λειτουργικο έχει θεμελιώδεις διαφορές με τα win που απλα κανεις δεν τις γράφει πουθενα! Ενα guide βρε παιδια να μας εξηγει τα βασικα! Να διαβασουμε θελουμε, να μαθουμε, αλλα ξερετε και man mount που κανεις, τι να καταλαβεις απο 500 γραμμες οδηγιών για μια εντολη; Καποιος δεν πρεπει να σου πει πως η δισκετα εχει ονομα fd0; Που το λέει αυτό;; Αν και δεν θελω να αντιπαρατεθούμε για το ποιο λειτουργικο είναι πιο δυσκολο, δεν ειναι το θεμα μας, απλα σκεψου πως ενας χρηστης pc 10 ετων μια μερα προσπαθεί να δει τη δισκετα του! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. July 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2004 το tree του δισκου σου εινα κατω απο το directory / Κατω απο αυτο ανοιγουν τα /root, /dev κλπ. / βασικα εχει μια δυνατοτητα quick browser που σου δειχνει περιπου πως δουλευει το συστημα αρχειων. (ειναι εκει που λογικα θα ηταν η εναρξη των windows δε μπορει να μη το εχεις δει). Και με μια απληαναζητηση για Linux how to θα βρεις πολυ υλικο. (υπηρχε δεν μπορει να εφυγε!) Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. July 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2004 Αν και δεν θελω να αντιπαρατεθούμε για το ποιο λειτουργικο είναι πιο δυσκολο, δεν ειναι το θεμα μας, απλα σκεψου πως ενας χρηστης pc 10 ετων μια μερα προσπαθεί να δει τη δισκετα του! να εκει ειναι το προβλημα... μαθαμε στο fast food και δεν ξερουμε να μαγειρεψουμε! Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. July 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος princess (24 Ιούλ. 2004 , 23:16) το tree του δισκου σου εινα κατω απο το directory / Κατω απο αυτο ανοιγουν τα /root, /dev κλπ. / βασικα εχει μια δυνατοτητα quick browser που σου δειχνει περιπου πως δουλευει το συστημα αρχειων. (ειναι εκει που λογικα θα ηταν η εναρξη των windows δε μπορει να μη το εχεις δει). Και με μια απληαναζητηση για Linux how to θα βρεις πολυ υλικο. (υπηρχε δεν μπορει να εφυγε!) Ναι βρε, το έχω δει αυτο το quick browsing στο menu του KDE. Αλλα βγάλε εσυ ακρη όταν πουθενα δεν βλέπεις δισκο, απλα ενα σχετο / και κατω απο αυτο βλέπεις ενα dev στο οποιο ειναι τα αποθηκευτικά μεσα (που να το καταλάβω;; ) αλλα τα περιεχόμενα των αποθηκευτικών μεσων δεν είναι κατω απο το dev αλλα στο ίδιο επιπεδο με το dev(στο /)! :wacko: Και όσων αφορα τα howto, φυσικα και έψαξα. Οτι θες "linux howto","linux for windows users","basics for linux", οτι μου ερχόταν στο μυαλο. Και είτε ευρισκα λόγους γιατι το linux υπερτερεί των windows είτε αμέτρητα howtos για το πως θα δει το Linux το xyz εξωτικο περιφεριακο ή πως θα στησεις τον super duper server. Πως θα βγαλώ το cd απο το drive τίποτα! Συγνώμη που σας πρήζω, δεν το θέλω ούτε γω! :o Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. July 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2004 http://www.linux.com/howtos/HOWTO-INDEX/os.shtml για κοιτα και δω... εγω βρισκω ακομα ενδιαφεροντα πραγματα..... Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. July 25, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2004 Και σε εμένα με το Fedora μου έχει βγει η πίστη... Είμαι έτοιμος να το ξηλώσω. Έκανα και την βλακεία να δώσω 20 gb στο linux partition. Απαντάω στην ερώτηση του gtsar Δηλαδή την πρώτη φορά που είδες windows δεν δυσκολεύτηκες καθόλου? : δυσκολεύτηκα πολύ λίγο. Σίγουρα όμως ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ από το linux... Τα περισσότερα πράγματα γίνονται με εντολές στο linux. Αν είναι δυνατό... Windows και πάλι Windows. Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GraPhi Δημ. July 25, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2004 Τελικά papajohn δούλεψε αυτό που σου είπε ο gtsar; Αν κατάλαβα καλά θέλεις αυτό. Στα windows όλες οι αποθηκευτικές συσκευές είναι φάκελοι. Στο Linux όλες οι συσκευές που βρίσκονται συνδεδεμένες στον υπολογιστή σου είναι αρχεία (π.χ. /dev/fd0, /dev/hda1, /dev/cdrom, /dev/mouse...). Τώρα για να δεις τα περιεχόμενα της δισκέτα (και για όλα τα αποθηκευτικά μέσα) θα πρέπει απλά να κρεμάσει το αρχείο της σε έναν κατάλογο όπως σου είπε ο gtsar. [ιδέα] Τώρα εσείς θα πείτε ποιος είσαι εσύ, αλλά ίσως να προσέχαμε λίγο τις απάντησης μας μιας και ποστάρουμε όλοι για κάτι τόσο μεγάλο σε ένα και μόνο θέμα. [/ιδέα] Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
EchiDNA Δημ. July 25, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2004 αποτυχία σύνδεσης (μέχρι στιγμής) με το winmodem αν και υπάρχουν drivers για το δικό μου.... βάζω το παλιό μου wisecom modem και το αναγωρίζει στην θύρα ttyS1 τρέχω τον οδηγό του mmc για να κάνω σύνδεση στην Panafonet και αντιμετωπίζω τα εξής: 1) Tι Πιστοποίηση πρέπει να βάλω??? (PAP, Terminal-based, Script-based ή CHAP???) 2) Όνομα τομέα ????? Help γιατί θα το σπάσω..... ..... ότι και αν δοκίμασα ανο'ιγει το μοντεμ.... ξεκινάει την κλήση και μετά από 2 δευτερόλεπτα κλείνει...... :wacko: Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts