mrzammler Δημ. October 25, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος caslor (25 Οκτ. 2004 , 12:51) ean exo ena .exe arxeio px... to winamp gia ta windows(ipothetika leme mias kai exei kati antistixo ta linux) pos mporo na to trekso mesa apo to wine?? pou xriazete na to topothetiso kai na to kano egatastasi? Το wine θα σου φτιάξει και ένα .fake_windows dir στο home σου. Εκεί θα φτιάξει ένα δέντρο με τα κοινά dirs των windows (Program Files, κτλ). Κανονικά θα πρέπει να τρέξεις το install exe του winamp (με το wine), θα γίνει η εγκατάσταση και μετά θα τρέξεις πάλι με το wine το εγκατεστημένο exe. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
caslor Δημ. October 25, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2004 se efxaristo poli gia tin voithia tha to dokimaso kai ean einai ksana leo apories... alitheia kitase kanenas to slax?? i mono ego to vrisko akros endiaferon an kai den exo akoma tis gnoseis gia na asxolitho mazi tou(enoo tin dimiourgia dikon mou live cd tropopimena stis apetiseis mou) http://slax.linux-live.org/?lang=el Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gtsar Δημ. October 25, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος caslor (25 Οκτ. 2004 , 12:51) ean exo ena .exe arxeio px... to winamp gia ta windows(ipothetika leme mias kai exei kati antistixo ta linux) pos mporo na to trekso mesa apo to wine?? pou xriazete na to topothetiso kai na to kano egatastasi? Estw oti to setup tou winamp einai wasetup.exe Trexeis apo termatiko wine wasetup.exe kai kaneis thn egkatastash kanonika opws sta windows p.x. sto c:\program files\winamp (to wine exei dhmiourghsei mesa sto home folder sou ena directory me onoma .wine ekei uparxei ena upodirectory pou legetai fake_windows. Auto to upodirectory 8ewroun ta programmata twn windows ws disko c:). Sthn sunexeia otan 8es na trekseis to winamp pas sto directory /home/user/.wine/fake_windows/Program Files/winamp kai anoigeis termatiko kai grafeis wine winamp.exe (h an exei ginei association metaksu *.exe arxeiwn kai wine arkei na kaneis ena klik panw tous). Enallaktika mporeis na ftiakseis kai kapoio link sto desktop gia na to trexeis apeu8eias Παράθεση Faith is the great cop-out, the great excuse to evade the need to think and evaluate evidence. Faith is belief in spite of, even perhaps because of, the lack of evidence. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. October 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PropheT (18 Οκτ. 2004 , 14:55) Εμένα προσωπικά μου φαίνεται λίγο λιψό το όλο thing, έτσι σκέτο το GET δεν νομίζω να κάνει τίποτα :p Βέβαια δεν ξέρω που/πώς/πότε οπότε μπορεί να κάνω και λάθος :) Το όνομα του user που θα βάλεις πρέπει να είναι χρήστης του συστήματος. So, αν το bot είναι χρήστης του συστήματος, θα δουλέψει :happy: Λοιπόν, έχω 2 προβλήματα: 1. Έφτιαξα 1 cron job, αλλά κάτι δεν πήγε καλά και αναγκαστηκα να το σώσω με λάθη μέσα. Όταν πήγα να το ξαναφτιάξω μου έβγαλε αυτό: skipping 1 old session file reading /var/spool/cron/crontab.4148 Τώρα τρέχουν και τα 2 ε; Πως σβήνω το παλιό; 2. -bash: GET: command not found Τι κάνω τώρα; Tι μπορώ να βάλω στη θέση της GET; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PropheT Δημ. October 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkr41 (26 Οκτ. 2004 , 03:07) Λοιπόν, έχω 2 προβλήματα: 1. Έφτιαξα 1 cron job, αλλά κάτι δεν πήγε καλά και αναγκαστηκα να το σώσω με λάθη μέσα. Όταν πήγα να το ξαναφτιάξω μου έβγαλε αυτό: skipping 1 old session file reading /var/spool/cron/crontab.4148 Τώρα τρέχουν και τα 2 ε; Πως σβήνω το παλιό; 2. -bash: GET: command not found Τι κάνω τώρα; Tι μπορώ να βάλω στη θέση της GET; Ρίξε μια ματιά στο φάκελο /var/spool/cron/ και δες τι έχει γίνει με τα crontabs σου. Στην αναγκη σβήσε το αρχείο που έχει πρόβλημα απο το /var/spool/cron/crontabs/. Όσον αφορά την GET, έψαξα λίγο και ανακάλυψα ότι είναι alias σε Perl command (module LWP). Εγκατέστησε την perl, εφόσον δεν την έχεις, και τρέξε μια από τις παρακάτω εντολές για να εγκαταστήσεις το module LWP που περιέχει αυτό που χρειάζεσαι: cpan -i LWP ή, άμα δεν έχεις την εντολή cpan: perl -MCPAN -e 'install LWP' Παράθεση Linux~ized | [Στείλε μου ΠΜ] Εορτολόγιο (http://apergia.gr) for Google Calendar Alex | wired@gentoo.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. October 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2004 Sorry παίδες που σας ξενερώνω, αλλά δεν έχω δουλέψει ποτέ μου με Linux και γενικά σε unix. Έχω κάνει partition στον σκληρό για να βάλω εκτός από τα xp και τα linux. Ποια είναι η τελευταία έκδοση? Σε αυθεντικό είναι ακριβό έ? :o Επομένως πάμε σε... τι έκδοση να ζητήσω? Υπάρχει τίποτα άλλο που πρέπει να έχω για να τα περάσω εκτός από το βασικό cd ή είναι όπως τα windows? Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PropheT Δημ. October 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Spyros86 (27 Οκτ. 2004 , 22:37) Sorry παίδες που σας ξενερώνω, αλλά δεν έχω δουλέψει ποτέ μου με Linux και γενικά σε unix. Έχω κάνει partition στον σκληρό για να βάλω εκτός από τα xp και τα linux. Ποια είναι η τελευταία έκδοση? Σε αυθεντικό είναι ακριβό έ? :o Επομένως πάμε σε... τι έκδοση να ζητήσω? Υπάρχει τίποτα άλλο που πρέπει να έχω για να τα περάσω εκτός από το βασικό cd ή είναι όπως τα windows? Μην ανχώνεσαι! Καταρχάς καλώς ήρθες στον κόσμο του Linux :) Το Linux που λες, είναι δωρεάν. Ενώ ο πηρύνας του λειτουργικού είναι ένας, υπάρχουν πολλές εταιρίες που δημιουργούν τα δικά τους προγράμματα διαχείρησης, το γράφουν σε CD, γράφουν και μερικά manuals και το πουλάνε. Το αποτέλεσμα αυτό ονομάζεται Διανομή Linux. Διανομές υπάρχουν πολλές. Μπορείς να τις κατεβάσεις δωρεάν από το Internet (άμα έχεις καλή σύνδεση), ή, για την δική σου διευκόλυνση να τις αγοράσεις από καταστήματα όπως το Παπασωτηρίου. Μερικές διανομές είναι οι Debian, SuSE, Mandrake, Slackware κλπ. Εγώ θα σου πρώτεινα να ξεκινήσεις με SuSE ή Mandrake. Αν έχεις κάποιον φίλο σου που μπορεί να σου αντιγράψει τα CD/DVD καλώς αλλιώς για το Suse πχ υπολόγησε περίπου 50 ευρώ (μαζί με τα - χρήσιμα - manuals). Πάντως είσαι νόμιμος either way, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις η διανομή επιτρέπεται ελεύθερα. Καλή αρχή και για τις οποιες απορίες σου εδώ είμαστε - μην ξεχνάς όμως, RTFM & Google before you ask, τα περισσότερα ερωτήματα έχουν ήδη απαντηθεί από άλλους ;) Παράθεση Linux~ized | [Στείλε μου ΠΜ] Εορτολόγιο (http://apergia.gr) for Google Calendar Alex | wired@gentoo.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mrwireless Δημ. October 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2004 Οσοι προτιμουν να μαθουν Linux -απο μηδενικη βαση - απο video tutorial, μπορουν να κανουν ενα search με το "μουλαρι" για "CBT Nuggets" Κατεβαστε το "Lin** *lus" και το "Interme***** to Adva**** *inux" Μιλαμε για πολλες ωρες βιντεομαθηματα εξαιρετικης ποιοτητας, στα αγγλικα βεβαια - βασιζονται στο RedHat, αλλα αναφερονται και σε αλλα distros Οσο για εγκαταστασεις, οποτε δοκιμασα - η δοκιμασαν αλλοι γνωστοι - να εγκαταστησουν Debian απο τα original CD σε παλια μηχανηματα (Pentium II/III) η αποτυχια ηταν παταγωδης! Οποτε χρησιμοποιω ενα Debian distro CD που ειναι φτιαγμενο για να τρεχει ΟΚ το Asterisk PBX, καπου 135 ΜΒ, φορτωνει χωρις κανενα προβλημα... Μετα προσθετεις/αφαιρεις οτι θελεις... Συστηνω τα Knoppix/Knoppel για αρχη για ασους δεν εχουν χαμπαρι απο Linux Καποτε που το Win Millenium PC μου δεν εκανε boot με τιποτα, εκανα reboot το μηχανημα με ενα Knoppel CD στο CD-ROM drive, και αφου μου πηρε 20 λεπτα για να βρω οτι χρειαζονταν δυο εντολες για να σεταριστει η καρτα δικτυου και η οθονη (μη εχοντας ιδεα απο Linux) ειδα το δισκο και τα αρχεια του Windoze Η/Υ σε γραφικο περιβαλλον και εσωσα οτι χρειαζομουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimpanourgias Δημ. October 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2004 Η προσπάθεια μου να εγκαταστήσω το aMule ήταν άκαρπη. Στις όσες libraries που εγκατέστησα, και στα όσα gtk αρχεία, εγκατεστησα κ το P2P gtk-Gnutella 0.93.3. Eπειδή είναι η πρώτη φορά που το ακούω, και που το χρησιμοποιώ, μπορει να μου πεί κάποιος που το ξέρει αν είναι παραπλήσιο του aMule ή των άλλων πιο διαδεδομένων προγραμμάτων? Το χρησιμοποιεί κανεις άλλος? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
caslor Δημ. October 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2004 "Lin** *lus" και το "Interme***** to Adva**** *inux" pos na ta katevasoume afou den vlepoume tis onomasies kanonika :) gia posa mb i gb milame??? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. October 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PropheT (28 Οκτ. 2004 , 03:15) Μην ανχώνεσαι! Καταρχάς καλώς ήρθες στον κόσμο του Linux :) Το Linux που λες, είναι δωρεάν. Ενώ ο πηρύνας του λειτουργικού είναι ένας, υπάρχουν πολλές εταιρίες που δημιουργούν τα δικά τους προγράμματα διαχείρησης, το γράφουν σε CD, γράφουν και μερικά manuals και το πουλάνε. Το αποτέλεσμα αυτό ονομάζεται Διανομή Linux. Διανομές υπάρχουν πολλές. Μπορείς να τις κατεβάσεις δωρεάν από το Internet (άμα έχεις καλή σύνδεση), ή, για την δική σου διευκόλυνση να τις αγοράσεις από καταστήματα όπως το Παπασωτηρίου. Μερικές διανομές είναι οι Debian, SuSE, Mandrake, Slackware κλπ. Εγώ θα σου πρώτεινα να ξεκινήσεις με SuSE ή Mandrake. Αν έχεις κάποιον φίλο σου που μπορεί να σου αντιγράψει τα CD/DVD καλώς αλλιώς για το Suse πχ υπολόγησε περίπου 50 ευρώ (μαζί με τα - χρήσιμα - manuals). Πάντως είσαι νόμιμος either way, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις η διανομή επιτρέπεται ελεύθερα. Καλή αρχή και για τις οποιες απορίες σου εδώ είμαστε - μην ξεχνάς όμως, RTFM & Google before you ask, τα περισσότερα ερωτήματα έχουν ήδη απαντηθεί από άλλους ;) Ευχαριστώ κατ' αρχάς. :) Έψαξα στο google για suse linux και βρήκα αυτό.http://www.novell.com/products/linuxenterpriseserver/ Δεν ξέρω αν είναι το σωστό αρχείο. Βρίσκει πολλά. :wacko: Έχω pstn, επομένως... με βλέπω να κατεβάζω για μέρες αν δεν πάω να το αγοράσω τελικά. Άμα πάω Παπασωτηρίου απλά θα τους ζητήσω το Suse Linux? Έχω και ένα cd αν θυμάμαι καλά από Ram με linux. Υπάρχει περίπτωση να είναι πλήρης έκδοση? Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimpanourgias Δημ. October 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Spyros86 (28 Οκτ. 2004 , 16:46) Ευχαριστώ κατ' αρχάς. :) Έψαξα στο google για suse linux και βρήκα αυτό.http://www.novell.com/products/linuxenterpriseserver/ Δεν ξέρω αν είναι το σωστό αρχείο. Βρίσκει πολλά. :wacko: Έχω pstn, επομένως... με βλέπω να κατεβάζω για μέρες αν δεν πάω να το αγοράσω τελικά. Άμα πάω Παπασωτηρίου απλά θα τους ζητήσω το Suse Linux? Έχω και ένα cd αν θυμάμαι καλά από Ram με linux. Υπάρχει περίπτωση να είναι πλήρης έκδοση? Eνα λεπτό να πώ κάτι, που το θεωρώ σημαντικό. Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι το απο πού θα προμηθευτείς το Suse ή οποιαδήποτε άλλη έκδοση... αργά ή γρήγορα κάποιος απο εμάς θα στο δώσει, ή κάπου θα βρείς να το κατεβάσεις!!! Το πρόβλημα είναι οτι όταν έχεις εγκατεστημένο Linux στον υπολογιστή σου, και δη το Suse, πρέπει να έχεις ούτως ή άλλως σύνδεση aDSL διοτι θα πρέπει να κατεβάζεις τόσο τα updates του λειτουργικού (που μπορούν να φτάσουν ως κ 300ΜΒ μην πω παραπάνω), όσο κ το να εγκαθιστάς άλλα προγράμματα. Π.χ. για να εγκαταστήσεις το aMule πρέπει να το κατεβάσεις. Είναι περίπου 2ΜΒ. Όμως να το εγκαταστήσεις πρέπει να κατεβάσεις άλλες βιβλιοθήκες οπου το μέγεθός τους κυμαίνετε απο 2kb μέχρι και 10-15ΜΒ. Και αν δεν είναι οι σωστές, πρέπει να ψάξεις και να βρείς άλλες... οι οποίες με την σειρά τους για να εγκατασταθούν, πρέπει να έχεις άλλες βιβλιοθήκες που και αυτές πρέπει να τις κατεβάσεις. Οπως καταλαβαίνεις λοιπόν, μια γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ, είναι το Α και το Ω αν θέλεις να κάνεις κάτι παραγωγικό με το λειτουργικό σου. Το DVD του Suse έχει πολλά προγράμματα. Αλλα δεν τα έχει όλα!!! Σκέψου το καλά αυτο!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PropheT Δημ. October 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Spyros86 (28 Οκτ. 2004 , 16:46) Ευχαριστώ κατ' αρχάς. :) Έψαξα στο google για suse linux και βρήκα αυτό.http://www.novell.com/products/linuxenterpriseserver/ Δεν ξέρω αν είναι το σωστό αρχείο. Βρίσκει πολλά. :wacko: Έχω pstn, επομένως... με βλέπω να κατεβάζω για μέρες αν δεν πάω να το αγοράσω τελικά. Άμα πάω Παπασωτηρίου απλά θα τους ζητήσω το Suse Linux? Έχω και ένα cd αν θυμάμαι καλά από Ram με linux. Υπάρχει περίπτωση να είναι πλήρης έκδοση? Με PSTN... απλά ξέχασε το download! Μιλάμε για πολλά Megabytes. Η μόνη περίπτωση στην οποια αξίζει να κάνεις δικτυακή εγκατάσταση είναι άμα έχεις DSL. Ασε που το DVD έχει σαφως περισσότερο software από ένα CD :p Aμα έχεις πρόσβαση σε καμία γρήγορη γραμμή (φίλος, netcafe, κλπ :p) μπορείς να κατεβάσεις τo CD από εδώ: ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/suse/i386/9.1-personal-iso/SUSE-9.1-personal-x86.iso Εναλλακτικά μπορείς να κατεβάσεις το Knoppix, όπως είπε και ένας φίλος παραπάνω. Είναι live cd, δηλαδή τρέχει από το CD και δεν χρειάζεται εγκατάσταση στο σκληρό (μπορείς όμως να το εγκαταστήσεις άμα θες). Είναι ένας καλός τρόπος να μπεις στο κλίμα. Το Knoppel είναι η ελληνική έκδοση του Linux, μάλιστα πολλά Ελληνικά περιοδικά το δίνουν σαν συνοδευτικό :) και πάλι, άμα θες να το κατεβάσεις θα το βρεις εδώ: Knoppix Knoppel :) Παράθεση Linux~ized | [Στείλε μου ΠΜ] Εορτολόγιο (http://apergia.gr) for Google Calendar Alex | wired@gentoo.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
caslor Δημ. October 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2004 mporeis na agoraseis kapia paliotera tefxoi ton periodikon gia pc... pc magazine.ram.computer gia olous ktl ayta kata kerous edinan se morfi iso images kapies dianomes tou linux.ego apo tetia exo sto pc akoma mporeis na promithefteis to periodiko linux os pou kikloforei kai exei sinodeftiko cd rom...mesa exei kapies live cd dianomes (se iso images panta) kathos kai mia kanoniki gia egatastasi sto hd... to mono pou exeis na kaneis einai na ta kapseis se ena cd kai meta boot apo cd rom kata tin ekinisi Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. October 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2004 30 ώρες χρειάζονται ακόμα για να κατέβει το Suse linux. :lol: :wacko: :lol: Λοιπόν. Απ ότι έχω καταλάβει δεν είναι και τόσο απλή η εγκατάσταση τελικά. Και με βλέπω να αγοράζω το περιοδικό Linux Os. Άμα το πάρω αυτό θα το εγκαταστήσω και θα είμαι οκ? Το iso image τι είναι. Να τρέχεις το λειτουργικό μέσω του CD. Δεν μπορώ να το έχω κανονικά εγκατεστημένο στον άλλο μισό σκληρό όπως είναι το windows? Τα 10 και 15 Mb δεν είναι πρόβλημα. Έχω κατεβάσει με την pstn πολλές φορές και χειρότερα. Καλά είναι άμα είναι τόσο. Αλλά εκεί που μπερδεύομαι είναι στον τρόπο εγκατάστασης. Δεν είναι ένα αρχείο ή με ένα παράθυρο να δίνει οδηγίες και να πατάω για εγκατάσταση και τέτοια? Πρέπει να βρίσκω ένα ένα τα μερικά αρχεία και μετά να τα περάσω? Το περιβάλλον εργασία αλλάζει ανάλογα με την εταιρεία που το διανέμει πχ Suse? Sorry για τις πολλές ερωτήσεις. :o Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. October 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2004 Έψαξα στο internet και βρήκα εδώ να τα πουλάνε. http://pctech101.com/products.php?cat=41 Διαθέσιμη έχει μόνο την φτηνή έκδοση με τα 5 cd. Λέω να την παραγγείλω. Είναι 15 ευρώ. Τι λέτε? Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimpanourgias Δημ. October 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2004 Eχω την εντύπωση πως το Linux OS έκλεισε!!!! :-( Το τηλέφωνο που έχουν δεν λειτουργεί, και μετά τα 2 τέυχη του καλοκαιριού σταμάτησε να βγαίνει!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
caslor Δημ. October 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2004 ego proxtes agorasa ena tefxos stin stournari...ean eisai athina petaksou kai se afta ta periptera tha vreis olo kai kati. ean ksereis aglika tote sta periptera tis panepistimiou pros to telos tis poulane ksena periodika kai exoun kai sxetika me to linux me diafora mesa. episis tha prepei na vreis pia tefxoi apo to ram, pc magazine eixan dianomi me linux kai na tous pareis tilefono gia to ean exoun apothema... sinithos exoun kai mporeis na ta agoraseis apo tin appthiki tous. to iso image einai mia arxeio eikonas tou cd kai meso enos programatos antigrafeis cd px nero dialegeis kapsimo eikonikou arxeiou kai etsi dimiourgeis to cd.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimpanourgias Δημ. October 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος caslor (29 Οκτ. 2004 , 13:24) ego proxtes agorasa ena tefxos stin stournari...ean eisai athina petaksou kai se afta ta periptera tha vreis olo kai kati. ean ksereis aglika tote sta periptera tis panepistimiou pros to telos tis poulane ksena periodika kai exoun kai sxetika me to linux me diafora mesa. episis tha prepei na vreis pia tefxoi apo to ram, pc magazine eixan dianomi me linux kai na tous pareis tilefono gia to ean exoun apothema... sinithos exoun kai mporeis na ta agoraseis apo tin appthiki tous. to iso image einai mia arxeio eikonas tou cd kai meso enos programatos antigrafeis cd px nero dialegeis kapsimo eikonikou arxeiou kai etsi dimiourgeis to cd.. το Linux OS κυκλοφορεί ακόμα, αλλα στο COLLECTION. Δλδ παλαια τέυχη!!! Το τελευταίο που βγήκε ήταν για το Κnoppel!!!. Mακάρι κάποιος να με διαψέυσει!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mrwireless Δημ. October 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2004 To Knoppix/Knoppel θα βρει οτι hardware και να εχει κανεις στο PC του - η ελαχιστη μνημη ραμ που πρεπει να εχεις ειναι 128, φορτωνει καπως αργα (για πληρες γραφικο περιβαλλον) γιατι αποσυμπιεζει καπου 2 γιγα κωδικα Αν παρουσιαστει καποιο προβλημα στο booting, αυτα ειναι τα cheat codes που μπορεις να δωσεις http://www.knoppix.net/docs/index.php/CheatCodes π.χ. "knoppix xmodule = svga" αν σου πει οτι το X (graphics) δεν φορτωνει σωστα, ετσι μου δουλεψε μια περιεργη ΤΝΤ 32MB vga που ειχα σε ενα Pentium II/233 εδω σου λεει καποια αλλα βασικα, π.χ. πως να δεις τους δισκους/αρχεια και πως να σεταρεις τη καρτα δικτυου (αν εχεις) http://matt.blissett.me.uk/linux/howto/knoppix_commands/ To Knoppel ειναι ακομα πιο εντυπωσιακο - προβληματα μπορει να εχεις στην εκτυπωση, εκει εχει προβλημα γενικα το Linux Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GraPhi Δημ. October 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2004 Έχω για εσάς δύο ερωτήσεις πάνω στην Java. Με ποιό πρόγραμμα γράφετε Java; Έχω εγκαταστήσει το Kdevelop. Ωραίο πρόγραμμα με πολλές γλώσσες αλλά πώς θα μεταγλωττίσω Java; Μου εμφανίζει ένα μήνυμα *** Exited with status: 127 ***. Τι σημαίνει αυτό; Και ένα τελευταίο. Άμα καταφέρω και γράψω ένα applet στο Kdevelop, θα μπορεί μετά να το τρέξει και ένας υπολογιστής με windows ή θα πρέπει να το κάνω επικόλλησης σε έναν μεταγλωττιστή windows; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. October 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2004 Τελικά το Suse να το αγοράσω από εδώ? http://pctech101.com/products.php?cat=41 Είναι 15 ευρώ 5 cd. Κοίταξα να δω πόσο μου έρχεται αν πάω σε net caffe και μου στοιχίζει κοντά 9 ευρώ για να κατεβάσω και να γράψω σε cd το πρώτο βασικό cd των Linux. Από την σχολή δεν υπάρχει cd writer... επομένως το βλέπω να συμφέρει με διαφορά από το site, έ? Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimpanourgias Δημ. October 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Spyros86 (30 Οκτ. 2004 , 00:38) Τελικά το Suse να το αγοράσω από εδώ? http://pctech101.com/products.php?cat=41 Είναι 15 ευρώ 5 cd. Κοίταξα να δω πόσο μου έρχεται αν πάω σε net caffe και μου στοιχίζει κοντά 9 ευρώ για να κατεβάσω και να γράψω σε cd το πρώτο βασικό cd των Linux. Από την σχολή δεν υπάρχει cd writer... επομένως το βλέπω να συμφέρει με διαφορά από το site, έ? Αν ο υπολογιστής σου παίζει DVD, καλύτερα πάρτο σε DVD το Suse. Και αυτό γιατι όταν θές να εγκαταστήσεις ένα πρόγραμμα, θα σου ζητάει το cd2, μετά το 3, μετά το 1 και είναι ολίγον τι σπαστικό το βάλε βγάλε στα cd. Ενώ με το DVD λύνετε το πρόβλημα. Θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο να βγεί στα ftp το Suse για να το κατεβάσει κάποιος απο εμάς, και να στο στείλει. Αν θές την δουλειά αυτή στην κάνω κ εγώ. Μην τρέχεις τώρα να δίνεις λεφτά.... ειναι κ δύσκολες εποχές για έξοδα :-P Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
caslor Δημ. October 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2004 iparxei i dinatotita na orisoume kapia koumpia i sindiasmo koumpion sto keybord etsi oste na anoifoun kapia prograta pou exoume epileksei??? diladi as ipothesoume oti thelo me to SHIFT + F10 na anoigei to gimp kai me to F11 na anoigei to xine ean nai me pion tropo? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gtsar Δημ. October 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος caslor (30 Οκτ. 2004 , 20:01) iparxei i dinatotita na orisoume kapia koumpia i sindiasmo koumpion sto keybord etsi oste na anoifoun kapia prograta pou exoume epileksei??? diladi as ipothesoume oti thelo me to SHIFT + F10 na anoigei to gimp kai me to F11 na anoigei to xine ean nai me pion tropo? kde control center -->reginal & accessibility-->Keyboard shortcuts-->command shortcuts Παράθεση Faith is the great cop-out, the great excuse to evade the need to think and evaluate evidence. Faith is belief in spite of, even perhaps because of, the lack of evidence. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts