Apatewna Δημ. February 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2004 Κάτι ακόμα! δοκίμασα στο Red Hat9 αλλαγή γλώσσας και τα έκανε όλα σχεδον ελληνικά με ένα logoff! βέβαια κάποια μενού παραμένουν αγγλικά και έχω την υποψία οτι κάποια εργαλεία (όπως όλα τα redhat-config, το bash κλπ ) ΔΕΝ παίζουν όταν η προεπλεγμένη γλώσσα είναι τα ελληνικά. μέχρι να κατέβει το ρημάδι το bittorrent με το zeus linux θα κάνω δοκιμές. Προσωπικά επειδή ΔΕΝ εχω δοκιμάσει πολλά distributions μένω κολλημένος με το RedHat. Σιγά σιγά όμως θα στρώσει η κατάσταση. πάω να κατεβάσω το Mandrake Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Reignman Δημ. February 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2004 Molis teleiwsa to stisimo tou sistimatos. Afto einai to prwto mou post me dialup apo to Suse!!! Sigxwreste ta Greeklish alla akoma exw poli dromo mprosta mou gia na ta kanw customize. H karta ixou pleon paizei xari sto AlsaMixerGUI. Sas efxaristw (mallon kourastikos katantisa) gia alli mia fora gia ti voi8eia... Me to pou "ksetripwsw" ta ellinika 8a ginei to Linux No 1 leitourgiko gia emena (mia kai den isterei se tipota (i sxedon tipota) sta Windows! :happy: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gbil Δημ. February 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2004 Α, τα ελληνικά δεν είναι τίποτα(Για την ακρίβεια από Linux σου γράφω). Επίσης θα σου πρότεινα μέσα από το Yast, στο Online update να κατεβάσεις τις γραμματοσειρές της MS που είναι πολύ καλές. Βέβαια αν έχεις εύκαιρο το partition με τα Windows μπορείς να τις πάρεις από εκεί. Παράθεση Βαρέθηκα με αυτά που ακούω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Reignman Δημ. February 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2004 gbil apo pou 8a mporousa na pros8esw thn antistoixi language bar sto Suse; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Apatewna Δημ. February 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2004 Είχα παλέψει με τα ελληνικά στο RedHat 8 πάλι και εκεί τελικά έβγαλα άκρη μόνος μου με τις γραματοσειρές. Όντως κι εγώ έκανα αντιγραφή τις γραμματοσειρές των windowz στο linux αλλά θυμάμαι οτι πάλι κάποια εργαλεία δεν έπαιζαν πάλι και θα ήθελα αν γνωρίζει κανένας κάτι σχετικό να το αναφέρει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Reignman Δημ. February 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2004 Όλα OK πλέον και με τα Ελληνικά!!! :) Πλέον ελπίζω να παίξει και το Docking Station του P800 μου και θα είμαι ευτυχισμένος.. Αλήθεια Dixv πώς περνάμε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gbil Δημ. February 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2004 Εννοείς software για να παίζει divx? Αν ναι μια καλή διεύθυνση είναι http://www.mplayerhq.hu Είναι ο καλύτερο media player για Linux. Το μόνο κακό είναι ότι δεν έχει έτοιμα rpm για Suse, οπότε ή κάνεις compile ή ψάχνεις να βρεις από κάπου, πχ. packman.links2linux.de Παράθεση Βαρέθηκα με αυτά που ακούω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. February 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2004 http://www.videolan.org Θα χρειαστεί βέβαια να κατεβάσεις μια 30ρια RPM αλλά θα παίζει τα πάντα. Επίσης εναλλακτικά τον Totem. Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viator Δημ. February 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2004 Καλημέρα μήπως το έχει κάνει κανείς; Βρήκα ένα προγραμμα στο http://easyconnect.linuxuser.hu αλλά δεν κατάφερα να το εγκαταστήσω. Παράθεση "We don’t see things as they are, we see things as we are." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. February 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος viator ( 8 Φεβ. 2004 , 01:19) Καλημέρα μήπως το έχει κάνει κανείς; Βρήκα ένα προγραμμα στο http://easyconnect.linux.user.hu αλλά δεν κατάφερα να το εγκαταστήσω. Αν άνοιγε και η σελίδα... Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viator Δημ. February 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2004 Το link ειναι τελικα http://easyconnect.linuxuser.hu Παράθεση "We don’t see things as they are, we see things as we are." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. February 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος viator ( 8 Φεβ. 2004 , 01:58) Το link ειναι τελικα http://easyconnect.linuxuser.hu ΟΚ, βασικά αφού το κατεβάζεις, το βάζεις σε οποιοδήποτε directory θες και όντας συνδεμένος ως root εκτελεις τις ακόλουθες εντολές: tar zxvf GPRS_Easy_Connect_250_Install.tar.gz ./INSTALL αν σου εμφανίσει σφάλμα, κατά πάσα πιθανότητα κάτι θα σου λείπει οπότε κάνεις post εδώ και τα ξαναλέμε. Για να μαθαίνουν οι νέοπες, τα προγράμματα στο Linux πρέπει να βρίσκονται σε κάποιο directory που να βρίσκεται μέσα στο PATH (όσοι έχουν χρησιμοποιήσει DOS ξέρουν και γελάνε πονειρά τώρα), δεν είναι ανάγκη να είναι αυτό καθέ αυτό το πρόγραμμα, μπορεί να βρίσκεται εκεί και ένα symbolic link που να δείχνει στο εκτελέσιμο αρχείο του προγράμματος. Όσα προγράμματα δεν είναι μέσα στο PATH εκτελούνται μέσα από το φάκελο στον οποίο βρίσκονται με την προσθήκη του "./" (χωρίς τα "") η με το πλήρες path αν δεν είμαστε στο directory του (π.χ. /home/username/executable όπου executable το όνομα του εκτελέσιμου αρχείου) Ο installer του GPRS Easy Connect πρέπει να εκτελεστεί μέσα από το ίδιο το directory του γιατί κάνει χρήση σχετικών paths και δεν θα δουλέψει αλλιώς... Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viator Δημ. February 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2004 Τελικά τα κατάφερα... Με SuSE Linux 9 και με το Ericsson P900 Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Παράθεση "We don’t see things as they are, we see things as we are." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. February 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2004 Ηελλο! Μεχρι τώρα δεν έτυχε ποτέ να ασχοληθώ με το linux. Χρόνια windows user... Αύριο όμως θα έχω στα χέρια μου ένα παμπάλαιο φορητό compaq pentium I 200mhz το οποίο έχει απο τη μαμά του win98. Θά έλεγα λοιπόν αν γίνεται να δώ και γώ αυτό το "μυστήριο" linux, μιας και βρήκα ένα ωραιότατο "πειραματόζωο"! Κατ αρχήν, το laptop αυτό θα αντέχει κάποια διανομή με παραθυρικό περιβάλλον; Δεν θέλω να μπλέξω με κονσόλες... Drivers για τις συσκευές του θα βρώ; Ελλήνικά μπορώ να έχω; Κάποιο αξιόλογο πακέτο γραφείου θα τρέχει; Ευχαριστώ πολύ παίδες! Papajohn Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. February 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος papajohn (11 Φεβ. 2004 , 21:29) Ηελλο! Μεχρι τώρα δεν έτυχε ποτέ να ασχοληθώ με το linux. Χρόνια windows user... Αύριο όμως θα έχω στα χέρια μου ένα παμπάλαιο φορητό compaq pentium I 200mhz το οποίο έχει απο τη μαμά του win98. Θά έλεγα λοιπόν αν γίνεται να δώ και γώ αυτό το "μυστήριο" linux, μιας και βρήκα ένα ωραιότατο "πειραματόζωο"! Κατ αρχήν, το laptop αυτό θα αντέχει κάποια διανομή με παραθυρικό περιβάλλον; Δεν θέλω να μπλέξω με κονσόλες... Drivers για τις συσκευές του θα βρώ; Ελλήνικά μπορώ να έχω; Κάποιο αξιόλογο πακέτο γραφείου θα τρέχει; Ευχαριστώ πολύ παίδες! Papajohn Φυσικά και αντέχει ;-) Απλά θα χρειαστεί να δοκιμάσεις μερικές μέχρι να βρείς τη σωστή. Αν δεις για παράδειγμα ότι το Gnome είναι βαρύ, βάλε ένα Window Maker που είναι πανάλαφρο (αλλά χωρίς πολλά πολλά φρου φρου κι αρώματα). Drivers για τις συσκευές δεν θα χρειαστείς μια και θα υποστηρίζονται εγγενώς από τη διανομή. Το OpenOffice είναι λίγο βαρύ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Υπάρχουν κι άλλα προγράμματα όμως πιο ελαφριά που κάνουν εξίσου καλή δουλειά (Abiword π.χ.) Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. February 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2004 Βρε μου τα λες πολυ toooo good to be true! Δηλάδή αν αύριο πάρω και περάσω μια SuSE 9.2 αν δεν κάνω λάθος που έχει το νέο KDE θα μου τρέξει; Εστώ και με ότι visual effect υπάρχει στο off. Και θα μου βρεί και όλες τις συσκευές του laptop με τη μία;; Πολύυυυυυυ καλό! Ουτε windows xp! :p Τωρά φαντάζομαι πως θα έχω και πρόβλημα δίσκου. Δεν φαντάζομαι να έχει κάτι μεγαλύτερο απο 1,2GB. Ένα πλήρες linuxακι χωρίς πολλά πολλά για άρχη με κάποιο σοβαρό text editor λέτε χωράει σε 500ΜΒ; Γιατί win98+word2000 θέλουν 350ΜΒ το πολύ... Papajohn Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. February 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος papajohn (12 Φεβ. 2004 , 01:00) Βρε μου τα λες πολυ toooo good to be true! Δηλάδή αν αύριο πάρω και περάσω μια SuSE 9.2 αν δεν κάνω λάθος που έχει το νέο KDE θα μου τρέξει; Εστώ και με ότι visual effect υπάρχει στο off. Και θα μου βρεί και όλες τις συσκευές του laptop με τη μία;; Πολύυυυυυυ καλό! Ουτε windows xp! :p Τωρά φαντάζομαι πως θα έχω και πρόβλημα δίσκου. Δεν φαντάζομαι να έχει κάτι μεγαλύτερο απο 1,2GB. Ένα πλήρες linuxακι χωρίς πολλά πολλά για άρχη με κάποιο σοβαρό text editor λέτε χωράει σε 500ΜΒ; Γιατί win98+word2000 θέλουν 350ΜΒ το πολύ... Papajohn Αν ασχοληθείς λίγο παραπάνω με το Linux θα δεις ότι έτσι είναι. Όταν εμένα το Mandrake από την έκδοση 9.1 αναγνωρίζει όλες μου τις συσκευές στο Presario 2820EA από εγκατάστασης... Επίσης το Mandrake 9.2 αναγνώρισε αμέσως την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μου KODAK CX6200, το QDI U2DISK USB Memory (απλά χρειάστηκε να το κάνω Mount μόνος μου) και την Firewire PCMCIA κάρτα μου γιατί να μην είμαι αισιόδοξος ότι το παλιό σου laptop θα υποστηρίζεται; Χρησιμοποιώ Linux από την έκδοση 5.2 της RedHat και πίστεψέ με η μεγαλύτερή του μαγκιά είναι ότι είναι scalable. Πολύ πιθανόν το KDE να σου πέσει βαρύ, όμως υπάρχουν εναλλακτικές όπως το Window Maker, το iceWM, και ένα κάρο άλλα. Κανείς δεν σε υποχρεώνει να χρησιμοποιήσεις ένα συγκεκριμένο GUI όπως στα Windows. Η επιλογή είναι δική σου. Στο Linux δεν είναι όλες οι εφαρμογές ελαφριές, όμως για κάθε μια βαριά εφαρμογή υπάρχουν άλλες 10 πιο ελαφριές με ίδια ή παραπλήσια χαρακτηριστικά. Το καλό με τις εφαρμογές και τα λειτουργικά ανοιχτού κώδικα είναι ότι δεν υπάρχει μόνο μια αλήθεια, αν κάτι δεν σου αρέσει εσένα πολύ πιθανόν να χάλασε και κάποιον άλλο, με περισσότερες γνώσεις ή/και χρόνο από σένα και το άλλαξε ή έφτιαξε κάτι δικό του το οποίο εξυπηρετεί κι εσένα... Το OpenOffice σε full εγκατάσταση πιάνει 180MB στο δικό μου Laptop (εννοώ ότι το μέτρησα επ' ευκαιρίας για να ξέρω τι να σου πω ;-) ) Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. February 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2004 Ta specs του laptop ειναι τα εξής: -PI 266mhz -64mb ram -4GB δισκος. Τώρα γαμώτο δεν ξέρω αν αξίζει να το αγοράσω... Δεν είναι δικο μου, είναι ενός φίλου που δεν το χρησιμοποιεί. Πόσο χρήμα λέτε να αξίζει; Βέβαια δεν το έχω καμμια τρομερη ανάγκη... Σαν παιχνίδι το βλέπω παρέα με το linux... Λετε να του προτείνω αγορά;; Τι θα κάνατε εσεις; Καi για πείτε καμμια τιμουλα να ξέρω τι να προτείνω... Papajohn Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Trivil Δημ. February 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2004 μολις εγκαταστησα slackware 8.1 (..μονο αυτο βρηκα στο σηρταρι μου για να πηραματιστω) :p και κατεβασα απο το http://www.kernel.org/ το αρχειο patch-2.6.2.bz2 τωρα τι κανω; ποιες ειναι οι εντολες για να εγκαταστησω το new kernel; και κατι αλλο.. πως κανουν mount την δισκετα και τις flash memory; (ξερετε αυτες που ειναι usb και ειναι πολυ μικρες με μνημες 128mb+) μιλαω για εντολες μεσα απο την κονσολα γιατι για να μπω στα Xwindow θελει πολυ ωρα.. σερνεται.. (το συστημα ειναι pentium MMX 266mhz 32mb ram 3gb σκληρος) Παράθεση Rules are made to be broken... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. February 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2004 μιλαω για εντολες μεσα απο την κονσολα γιατι για να μπω στα Xwindow θελει πολυ ωρα.. σερνεται.. (το συστημα ειναι pentium MMX 266mhz 32mb ram 3gb σκληρος) Mmmmm xrisimi i paratirisi! Papajohn Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teras Δημ. February 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2004 Για τα flash disks.... φτιάχνεις έναν κατάλογο π.χ. /myflash και το κάνεις mount με την εντολή "mount -a -t msdos /dev/sda1 /myflash" και απεγκατάσταση με "umount /myflash"... kernel 2.4 απαραιτήτως... Παράθεση Divide by cucumber error http://dtsomp.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Trivil Δημ. February 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος teras (12 Φεβ. 2004 , 23:22) Για τα flash disks.... φτιάχνεις έναν κατάλογο π.χ. /myflash και το κάνεις mount με την εντολή "mount -a -t msdos /dev/sda1 /myflash" και απεγκατάσταση με "umount /myflash"... kernel 2.4 απαραιτήτως... kernel 2.4.18 (αν μπορειτε να μου πειτε πως βαζω και το new που κατεβασα 2.6.2) μου εμφανιζει: mount: /dev/sda1 is not a valid block device πως βλεπω σε πιο device αντιστοιχει το flash disk? και γενικα πως βλεπω την καθε συσκευη για να ξερω τι να κανω mount.. ή δεν γινεται αυτο και απλα πρεπει να θυμαμαι ποιο ειναι ποιο; Παράθεση Rules are made to be broken... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. February 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trivil (13 Φεβ. 2004 , 02:50) kernel 2.4.18 (αν μπορειτε να μου πειτε πως βαζω και το new που κατεβασα 2.6.2) μου εμφανιζει: mount: /dev/sda1 is not a valid block device πως βλεπω σε πιο device αντιστοιχει το flash disk? και γενικα πως βλεπω την καθε συσκευη για να ξερω τι να κανω mount.. ή δεν γινεται αυτο και απλα πρεπει να θυμαμαι ποιο ειναι ποιο; Στο δικό μου Laptop την U2Disk την είδε /dev/sda και εσένα έτσι θα την βρεί. Ένας δίσκος κανονικός όταν είναι primary master για παράδειγμα βρίσκεται ως /dev/hda. Αν είναι χωρισμένος σε περισσότερα από 1 partition το πρώτο είναι το /dev/hda1, το δεύτερο /dev/hda2 κλπ Η εντολή που θα χρησιμοποιήσεις είναι η mount -t vfat /dev/sda /flash μια και το USB disk προφανώς έχει ένα και μοναδικό partition Καθώς εγώ καθώς είμαι μαθημένος από τη RedHat και την Mandrake θα σου πρότεινα να έχεις όλα σου τα mounted partitions (προφανώς εκτός από το root partition του linux που γίνεται mount στο /) στο φάκελο /mnt που είναι μια πιο οργανωμένη λύση συνεπώς mkdir /mnt/flash και μετά mount -t vfat /dev/sda /flash To vfat υποστηρίζει και FAT και FAT32 οπότε στο συνιστώ ανεπιφύλακτα για windows partitions και φυσικά USB disks. Όσον αφορά τον kernel δεν πρέπει να κατεβάζεις απλά ένα patch και μετά υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία που δεν σου συνιστώ να ακολουθήσεις όντας νέος στο linux. Και ειδικά με τον 2.6 kernel γιατί έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στα modules και μάλλον θα πρέπει να αναβαθμίσεις και τα αντίστοιχα utilities που φορτώνουν τα modules (modprobe κλπ). Υπάρχει κάποια συσκευή του υπολογιστή σου που δεν υποστηρίζεται και θέλεις να αναβαθμίσεις τον kernel; ----------------------- edit:Στο δικό μου Laptop την U2Disk την είδε /dev/hda έγινε sda (η αυπνία φταίει...) Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Trivil Δημ. February 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος valerio (13 Φεβ. 2004 , 03:04) mkdir /mnt/flash και μετά mount -t vfat /dev/sda /flash παλι τα ιδια μου λεει.. /dev/sda is not a valid block device οσο για το flash disk ειναι usb 1.1 256mb FAT32 και με ενα και μοναδικο partiotion Αρχικό Μήνυμα από το μέλος valerio (13 Φεβ. 2004 , 03:04) Υπάρχει κάποια συσκευή του υπολογιστή σου που δεν υποστηρίζεται και θέλεις να αναβαθμίσεις τον kernel; εχω εναν σκληρο 250gb, και φοβαμαι μηπως και δεν τον αναγνωριζει επειδη ειναι πολυ μεγαλος και χαθουν τα αρχεια Παράθεση Rules are made to be broken... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. February 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2004 Δοκίμασε τότε να κάνεις ως root τα ακόλουθα: insmod scsi_mod insmod usb_storage γιατί προφανώς δεν έχει δεί τη συσκευή. Όσον αφορά το δίσκο σου, ποιός σου είπε ότι ο kernel που έχεις δεν υποστηρίζει μεγάλους δίσκους; Ψάξε το λίγο, αν και πιστεύω ότι δεν έχει πρόβλημα. Και για να είμαι σαφής από τώρα, όλες οι πληροφορίες που παρέχω, παρέχονται as is χωρίς καμμία υπόσχεση ότι θα λύσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα και καμμία ευθύνη δε φέρω αν κάτι πάει στραβά από δικό σας λάθος ή από δική μου λάθος πληροφόρηση. Αν χαθούν δεδομένα, χρόνος ή χρήματα δεν ευθύνομαι εγώ. Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts